Dodaj do ulubionych

Kim jest "Mamut"???

12.11.03, 02:46
No coz, stracilam nieco oreintacje na forum - nie nadazam ze wszystkimi
watkami, nie we wszystkim sie orientuje. Zauwazylam jednak, ze ostatnio
bardzo tworczy stal sie Mamut, ktorego wczesniej nie udalo mi sie poznac...
Tak wiec pytanie - prosto z mostu (a co;)): Kim jest Mamut...???
Moze ktos mi pomoze...?

:)
Obserwuj wątek
    • Gość: pioter Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.osd.vectranet.pl 12.11.03, 06:44
      Mamut (Mammuthus primigenius), wymarły słoń, który w epoce lodowcowej
      występował w Europie, północnej Azji i Ameryce Północnej.
      Charakteryzował się długim, gęstym włosiem, wielkimi ciosami i uszami, zębami
      trzonowymi zdatnymi do rozcierania pokarmu roślinnego. Wymarł w końcu
      plejstocenu. Dokonano wielu znalezisk szczątków tego wielkiego ssaka, również
      w Polsce (np. koło Krakowa natrafiono na szczątki szałasów, które budowali
      kiedyś ludzie z kości upolowanych mamutów. Ostatnio pojawił się jeden w
      okolicach Olsztyna).

• mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? 12.11.03, 07:04
        Pioter, dzieki:)))))))))))))))))))
        Widze, ze godzina 6.44 am sprzyja osiaganiu intelektualnych szczytow;)))
        Juz cos wiem, troche madrzejsza jestem;) oprocz tego zauwazylam, ze ow mamut
        ma niezla zdolnosc przenoszenia sie w przestrzeni - raz w Kanadzie, raz w
        Olsztynie;) Niezly jest.
        Ciekawe jednak kiedy przywedruje na ten watek....
        Hmmmm;)
        • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 12.11.03, 15:17
          Jak narazie wszystkie informacje sie zgadzaja. Jak sie uprzesz to do tego
          dojdziesz,ale uwazaj..."curiosity kills the cat.." ;)
          • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 19:41
            Mika - wypaliłaś z grubej rury, jesteś odważna, myslę, że Ameryka przy tobie
            nie zginie :)
            Kto to jest mamut ? - dobre pytanie, trochę szaleje na forum i coś ma z twojej
            krwi. Ciekawa jestem na jak długo jego akumulatowry są naładowane i kto je
            ładuje ?
            Czy wytrzyma to tempo i czy sie nie znudzi ? Mówią, że kto nagle wpada czasami
            nagle wypada, czy oby to nie jakaś sztuczka cyrkowa ? ;)))
            Mika - trzymaj rękę na pulsie ;)))
            • Gość: mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 20:09
              Rita - z grubej czy nie... Ja jestem po rpostu ciekawa... Ale ten mamut jakis
              bardzo tajemniczy...
            • bpkw Re: Kim jest 'Mamut'??? 12.11.03, 20:10
              Mamut ?. Mamut jest OK.
              • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 20:37
                pewnie , ze jest OK - nawet bardzo, forum ożyło :)
                • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 12.11.03, 23:07
                  Dziekuje za komplementy... moim zdaniem jednak nie zasluzone. Z tego co
                  czytalem w waszych wypowiedziach i wczesniejszych tematach to zycie na portalu
                  wrecz wre... Duzo ciekawych wypowiedzi i tematu to czyni forum interesujacym z
                  checia wiec spedzam z wami troche czasu. Niestety nie zawsze mam na forum
                  czas wiec czasem wypadnie iz bedziee nieco skapiej z moja aktywnoscia... A co
                  do mojej osoby, wole tajemniczosc czyni to zycie wartym przygody. A sami
                  wiecie: Szukajcie a znajdziecie... Nie sadze zeby bylo to takie trudne. A ja
                  faktycznie raz tu raz tam... choc uwierzcie mi nie tak czesto jak bym chcial...
                  • mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? 13.11.03, 01:36
                    Mamut, witaj wiec i pojawiaj sie jak najczesciej:))) Moze Ty bedziesz w stanie
                    dotrzymywac mi towarzystwa, kiedy te wszystkie olsztynskie spiochy pouciekaja
                    juz do lozek? Wszak po tej samej stronie wody rezydujesz;)
                    • Gość: Fred Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.nwbi.de 13.11.03, 12:55
                      Mamut jesli mieszkales na Baltyckiej, to grales napewno
                      kiedys w kapsle.

Albo zjezdzales na sankach ze skarpy nad jeziorem dlugim.
                      (Miedzy terazniejszym gimnazjum katolickim i budynkiem
                      zwiazku wedkarskiego)

Napisz z kim.
                      • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 19:55
                        mamut - czy mogę nadstawić swoją głowę pod topór i założyć sie z tobą, że ty
                        nie jesteś ze szkoły nr7 w Olsztynie.
                        Jesteś jak ufo - przyleciałeś nie wiadomo skąd nie przedstawiając się. A twoje
                        wspomnienia mogą być równoważne wspomnieniom wszystkich szkół olsztyńskich.
                        Wycieczki, stołówka, sklepy, popiersia patronatów i remonty to atuty wszystkich
                        szkół w Polsce. Nie powiem, miło sie czyta twoje wspomnienia, są urocze pełne
                        wigoru i życia, są ok, ale teraz przyparty do muru powiedz prawdę.
                        Masz li odwagę ją powiedzieć ? ;))))), ;))))
                        Niech moc będzie z Tobą :)

A swoją drogą bardzo ciekawią mnie twoje wspomnienia z pochodów pierszomajowych
                        jako reprezentant szkoły
                        • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 13.11.03, 20:51
                          Oj Rita, ale cie wierci ta ciekawosc... Nie tak szybko... Nie ustawiaj glowy na
                          pieniek tez bo bys ja stracila...Siodemka byla moja buda i tyle. Droga Pani
                          Biala byla moja pierwsza nauczycielka... z czasem sie wszystkiego dowiesz...
                          • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 21:00
                            a te pochody pierszomajowa - póki jeszcze żyję i od ostrza toporu nie zginę -
                            dowiem się coś o nich ?- trasa przemarszu, punkt zborny :)
                            • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 13.11.03, 22:28
                              Jesli mnie pamiec nie myli to zaliczylem tylk 2 pochody majowe. Czemu.. zawsze
                              tak jakos dziwnie "chorowalem", a konkretnie mowiac rodzice mieli odmienne co
                              do tego zdanie... Pamietam jednakze iz z tylu siodemki tuz obok asfaltowego
                              boiska. Na terenie sportowym szkoly it tuz obok ,(zdaje sie ze byl tam plac do
                              kosza i bierznia) urzadzano nam proby naszego maszerowania. Oczywiscie lad
                              wczasie pochodu panowal krotko, szyki sie rozpadaly i dziatwa kazdy moment w
                              ktorym mogla wykorzystywala aby spotkac sie z kolegami lub kolezankami z rzedow
                              wysunietych bardziej lub mniej do przodu... Pamietam ze w pierwszym moim
                              pochodzie bylem ubrany w harcerski mundurek i powiewalem czerwona husta... Nie
                              tylko zreszta ja... Wstyd mi tak bardzo dzis...
                              • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 22:37
                                nie wstydż się, mnie na pochód ubierano w Olsztynie w strój krakowski , zawsze
                                sie cieszyłam z tego stroju i do dziś go trzymam.
                                A tył szkoły dobrze opisałeś: asfalt, schody i boisko - zaliczam ;)))
                                ale nie do mnie należą osądy ;)
                                dzięki
                                • mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? 13.11.03, 22:40
                                  No i Mamut sie pokazal:) Jak milo:)
                                  • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 13.11.03, 23:37
                                    Niestety znikam, mam troch rzeczy do pozalatwiania. Pogoda u nas paskudna.
                                    Pada deszcz ze sniegiem pod katem prawie 90 stopni; wyje wiatr z ponad 100km
                                    szybkoscia. Narazie... moze do jutra.
                                    • Gość: nat Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.11.03, 23:47
                                      Mamut, czy znasz moze innego siodemkowicza, orginalnie z Aleji Przyjaciol, od
                                      lat zamieszkalego w Kanadzie, ktory jest swiatowej slawy kardiologiem? Wiem,
                                      wiem, Kanada rozlegly kraj, ale ex-siodemkowiczow to tam chyba garstka.
                                      • Gość: mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.proxy.aol.com 14.11.03, 02:22
                                        Mamut, u Was podobno drzewa wyrywa... Mam swoje oczy i uszy w Kanadzie, wiec
                                        takie mnie sluchy doszly... U mnie to wczoraj bylo...
                                        • Gość: Fred Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.nwbi.de 14.11.03, 13:53
                                          Mamut mieszkales pod 10 - tka ?

A Twoj tatus juz w 1976 byl w Montrealu ?

Jesli tak to wiem kim jestes.

• Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 14.11.03, 22:56
                                            Przepraszam ze tak sporadycznie ostatnio pojawiam sie na forum.... Sporo zajec
                                            malo czasu choc checi wiele... Nie nie znam zadnego forumowicza z Alei
                                            Przyjaciol... Osobiscie to teraz nie mam kontaktow z Ludzmi ktorzy tam kiedys
                                            mieszkali czy tez nadal mieszkaja. Znalem jedna "Zenobie" mieszkala u samego
                                            dolu na samym rogu Ulicy...
                                            • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 14.11.03, 22:57
                                              NIe,nikt z mojej rodziny w 1976 roku nie byl w Montrealu...
                                              • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 23:24
                                                z góry przepraszam za pytanie i pokornie sie zapytam mie mając nic złego na
                                                mysli, czy ty mamut czasami nie jesteś john ?
                                                • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.sympatico.ca 16.11.03, 23:28
                                                  Nie Rita... nie jestem John!
                                                  • mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? 16.11.03, 23:31
                                                    Rita - jaki John? Po prostu Mamut;)))
                                                  • Gość: rita Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 23:43
                                                    jeżeli mamut mówi , że nie jest john, a mika mówi , ze nie zna johna to z tego
                                                    wniosek , że mamaut jest johnem , bo inaczej by odowiedział, że nie zna johna

Dobra logika - tylko brakuje przyznania się ;)))))))))))
                                                    po co ja dręczę tego mamauta ? - pasuję czyli poddaję się
                                                    bardzo cierpisz mamut tym dedektywistycznym wątkiem ?
                                                  • mika_1 Re: Kim jest 'Mamut'??? 17.11.03, 00:33
                                                    Rita, ciesze sie, ze zalozylam watek, ktory w razie potrzeby moze robic za
                                                    psychoanalityka:)
                                                    O to chodzilo:)
                                                  • andulka7 Re: Kim jest 'Mamut'??? 17.11.03, 09:14
                                                    O ile sobie przypominam, forma wypowiedzi johna a zwłaszcza jego hm...
                                                    słownictwo wykluczają, by mamut mógł być johnem.
                                                  • Gość: Fredek Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.nwbi.de 17.11.03, 09:33
                                                    Tez tak mysle.

Pozatym John stukal skads w USA.
                                                    Mamut siedzi prawdopodobnie w Montrealu w Kanadzie.
                                                  • Gość: mamut Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.norampac.com 17.11.03, 16:33
                                                    Nie niesiedzi w zadnym Montrealu...Raz tam bylem i tyle...,ale napewno zadny
                                                    John nie jestem...
    • Gość: Eliza Re: Kim jest "Mamut"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 19:31
      Kim by nie był to w swoich wypowiedziach jest beznadziejny.
      • andulka7 Re: Kim jest "Mamut"??? 17.11.03, 21:46
        Oooooooooooooooo...
        • Gość: GOSC Re: Kim jest "Mamut"??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.03, 22:10
          no tak mamut nie jest z montralu tlko z toronto, prawda mc.mamut ? (mc apple
          mamut)
          • Gość: JohnyWalker Re: Kim jest 'Mamut'??? IP: *.com 19.11.03, 12:51
            a ja wiem cos o mamucie, he, he
          • andulka7 Re: Kim jest "Mamut"??? 19.11.03, 13:06
            Gość portalu: GOSC napisał(a):

"ciach"

ak, przecież nie jesteś gościem. Chociaż ostatnio rzeczywiście...
            Pozdrowienia :)))
            • Gość: ak - to nie ja Re: Kim jest "Mamut"??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.03, 21:36
              Hmm, Andulka, doniesiono mi na Ciebie, że mianowicie posądzasz mnie
              bezpodstawnie i podstępnie o jakieś mamucie posty. Jeśli tym podstępem chciałać
              mnie tu zwabić, to gratuluję. Troche się musiałem naszukać gdzie i co, bo
              baaardzo dawno na forum nie byłem, no ale znalazłem. Cały problem w tym, że to
              nie ja. Jeżeli wnioskowałaś tak na podstawie ID, to muszę Cię rozczarować.
              dip0.t-ipconnect.de to tak jak sdi.tpnet.pl w Polsce. Pod tym może byc kilka
              milionów użytkowników. Fakt, że nie wszyscy po polsku, że nie wszyscy z
              Olsztyna (a żałujcie), ale gwaranuje Ci, że jest tu kilka tysięcy kandydatów
              podpadających pod ten schemat. Tak więc umywam ręce, to nie ja, tudież dziękuję
              za donos. Na starych kolegach zawsze można polegać :))).
              A propos - co to znaczy ten "ciach" ? , bo ja tak jakoś nie kumaty.
              Pozrowienia dla mamuta - dobrze nadajesz.
              Andulka w tym duchu uś... :)))
              Do następnego, sam nie wiem kiedy.
              • andulka7 Re: Kim jest "Mamut"??? 20.11.03, 10:58
                Ale masz mocne wtyczki, że Ci na mnie doniesiono, no, no nie musisz się sam
                udzielac w i tak wszystko wiesz a nawet wiecej, chi, chi.
                Niech bedzie że Cie chcialam zwabić postepem ;)))
                Choć po prawdzie z takim ID tylko Ty pisales dotychczas na forum. A ja, jako
                blondynka informatyczna nie "wycisne" zadnych dodatkowych informacji ani i
                onych ID ani z adresow mailowych bo sie na tym nie znam zupelnie.
                Ale to znaczy ze jest gdzies (w Twojej okolicy moze nawet)jeszcze jeden
                utajniony wielbiciel forum olsztynskiego !
                A "ciach" znaczy tyle, ze dla danej odpowiedzi niewazna jest sama tresc postu
                przedmowcy (wiec sie ja wycina) a istotna jest tylko jego osoba. POniewaz
                podejrzewalam Ciebie, zwrocilam się do Ciebie a to co tam bylo napisane na
                temat mamuta akurat nie bylo istotne.
                Pojawiaj sie czesciej do cholery!!!
                Us.
                P. S. Od kiedy masz polskie czcionki? Czy Ty to naprawdę Ty czy jakas Twoja
                wtyczka w Polsce pisze w Twoim imieniu ??? !!! Coz, zboczenie zawodowe, moja
                natura psa gonczego kaze mi wyrazic te watpliwosc ;))))))))))))))))

Ja w kazdym razie konsekwentnie do odnbiorcow zagranicznych pisze bez polskich
                czcionek.
    • Gość: informator To syn szefa AWS w Osztynie pana...... IP: *.icpnet.pl 20.11.03, 11:44
      • Gość: Fred Re: To syn szefa AWS w Osztynie pana...... IP: *.nwbi.de 20.11.03, 11:52
        AWS czy AZS ?
        • Gość: ak Re: To syn szefa AWS w Osztynie pana...... IP: *.vit.de 20.11.03, 13:15
          Andulka,
          nie zgadzam sie ze tylko ja pisalem na forum z tym IP. Sa tez inni. Zreszta
          wystaczy pojsc do InterentCafe i juz masz taki sam. *.dip0.t-ipconnect.de to
          jeden z popularniejszych szybkich prov'is, na rynku podobnie jak *.dip.t-
          dialin.net. To nie mowi niczego o miejscu z ktorego sie pisze, bo dzialaja na
          terenie calego kraju. Poza tym ja pisywalem w innych watkach, w ktorych czasami
          mialem cos do powiedzenia (albo tak sobie ubzduralem). A co do wtyczek - tak
          mam wtyczki, mam. Wiesz, to pokolenie ma cos w sobie jesli chodzi o szybkie
          przekazywanie poufnych informacji. Tak nas wszystkich kiedys wycwiczyli. No i
          co sie dziwic - czym skorupka za mlodu... A typ dostalem nie z okolicy, tylko z
          kraju, dokladniej z samego Olsztyna.

> P. S. Od kiedy masz polskie czcionki?
          > Czy Ty to naprawde Ty czy jakas Twoja
          > wtyczka w Polsce pisze w Twoim imieniu ???

Nie nikt nie pisze za mnie (mam nadzieje). O tym jeszcze donosow nie bylo.
          Polskie czcionki mialem wlasciwie zawsze, ale uzywam ich nie czesto, z tych
          samych powodow co i inni. Zreszta w internecie to nie problem, problemy
          pojawiaja sie kiedy polski tekst trafi na poziom systemu operacyjnego. Tutaj
          zaczynaja sie schody, bo to mail-client czegos lyknac nie moze, albo jakis
          inny prog sie zezli, albo , albo, albo. Co do mamuta, to o nim nie wiem nic,
          wiec coz mialbym o nim pisac?. Najwyrazniej zreszta nie moja "fala". Sadzac po
          tym co pisal o nauczycielach z 7-ki, -ukradlem troche czasu i przeczytalem
          nawet kilka(dziesiat) postow - jest co nieco mlodszy. Szacuje go na polowe lat
          60-tych.

> Pojawiaj sie czesciej do cholery!!!

Poki co nie wyda :( , ale w kazdym razie jeszcze zyje.

Pozdruffka wszem i wobec
          • andulka7 Re: To syn szefa AWS w Osztynie pana...... 20.11.03, 13:35
            Gość portalu: ak napisał(a):

> Poki co nie wyda :( , ale w kazdym razie jeszcze zyje.

No to zo zobaczenia za.... no wlasnie, za ile ?
            :)))
            Pozdrowienia
            • Gość: mamut Re: To syn szefa AWS w Osztynie pana...... IP: *.norampac.com 20.11.03, 17:01
              Nie nie jestem synem szefa AWS... Tak w ogole to dziwi mnie zainteresowanie
              moja osoba... ale moze to naturalne... ludzie lubia byc ciekawscy... Ja jestem
              tylko zwyklym forumowiczem...

Ciao

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka