Dodaj do ulubionych

Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach

IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 08.04.09, 19:26
Miejscy planisci jak zwyle tryskaja pomyslowoscia i zdrowym rozsadkiem.
To powinien byc teren rekreacyjny, park, place zabaw, moze faktycznie -
nierealny - aquapark jeszcze by jakos uszedl..
Ale hipermarket budowlany?
W Olsztynie wszystko na odwrot - markety na najbardziej atrakcyjnych
dzialkach, a zabudowa mieszkalna poza granicami miasta...

Ciekawe czy na dawnym poligonie tez postawia jakies obi...

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.04.09, 19:35
      juz teraz sa tu korki nie od zniesienia, nie wyobrazam sobie wybudowania tutaj
      czegokolwiek co jeszcze zwiekszy ruch samochodowy (czy raczej nieruch).
    • Gość: antymenel Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.09, 21:29
      Umysłowość olsztyńskich planistów jest wielce zadziwiająca.
    • Gość: Lukas Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.04.09, 23:51
      Z pierwszych średniej jakości wizek całkiem dynamicznie to wygląda, czegoś
      takiego jeszcze nie było w Olsztynie. Mam nadzieje, że urząd miasta nie będzie
      blokować inwestycji, ale niech zachowają rozsądek w zagospodarowaniu terenów
      pomiędzy dwoma dużymi osiedlami Olsztyna, to idealne miejsce na na usługi, ale
      również na tereny rekreacyjne. Ciekawe co z tego będzie, oby alejka od Nagórek
      aż do ul. Witosa na Jarotach pozostała i w przyszłości przekształci się w
      prawdziwą alejkę parkową, aż do samego Lasu. Może miasto pójdzie po rozum do
      głowy i zrozumie, że tereny rekreacyjne dla mieszkańców są potrzebne i
      zwiększają atrakcyjność miasta.
    • Gość: Mieszkaniec Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.171.102.190.static.crowley.pl 09.04.09, 08:24
      No to kolejne "szklane domy" będą w Olsztynie ;)
      • Gość: desi Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: 195.47.201.* 09.04.09, 08:45
        "kolejne" szklane domy hehehe dobre a gdzie ty je widzisz na tym
        zadupiu?? tu poza mieszkaniówką do trzech kondygnacji niczego nie
        budują, żadnych inwestycji w w tym mieście nie ma, mieszkańcy
        powinnni po rękach całować tego kolesia co chce to zbudować, a wam
        nic nie pasuje chore miasto i mieszkańcy, nic dziwnego że to polskie
        zadupie klasy C....
    • Gość: hendryk kolejny szklany bunkier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 08:40
      za jakiś czas będzie wyglądał jak okrąglak i PDT, super szklane konstrukcje,
      będzie pasował do otoczenia jak manhatan czy inne tego typu "nowoczesne"
      biurowce, szkoda że tylko mieszkańcy to dostrzegają.
      Następny supermarket to też niestety w naszym olsztyńskim stylu, w końcu gdzieś
      po skończonej kadencji trzeba pracować bo za takie budowle mieszkańcy na
      następną nie wybiorą. A z alejki zrobimy drogę ekspresową, która będzie łączyć
      krasickiego z wilczyńskiego i wtedy to dopiero będą korki.
      • Gość: Pieczewianka Re: kolejny szklany bunkier IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.09, 11:23
        A mi ciągle brakuje hipermarketu na samym osiedlu Pieczewo. To,co się tutaj
        planuje,szklane domy czy nie, niczego nie zmieni, bo po większe zakupy potrzebny
        jest samochód lub autobus. Kiedy już wsiądę do jakiegoś pojazdu, to mniej ważna
        jest odległość - 2 czy 3 km . Natomiast na osiedlu poszłabym sobie z siateczką i
        bez niczyjej pomocy zrobiła różne zakupy.
        • Gość: gracja Re: kolejny szklany bunkier IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.09, 20:04
          tez jestem z Pieczewa i wkurza mnie brak brak większego sklepu na Pieczewie.
          Uważam że jest to najwieksza bolączka tego osiedla. Ten problem był zgłaszany do
          przewodniczącej Rady Osiedla-p.Mikulskiej ale ona ma to gdzieś. Budową sklepu
          było zainteresowane Tesco ale p.Mikulska swą wieloletnią kadencją zahamowała
          rozwój tego osiedla. Wszystkie osiedla idą z duchem czasu tylko Pieczewo
          zatrzymało się w głębokich latach 80-tych. Zeby cos tu zmienic mieszkańcy
          musieliby się zorganizować. jezeli jestes zainteresowana budowa sklepu to daj znać
          • Gość: Pieczewianka Re: kolejny szklany bunkier IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.09, 20:43
            Jestem zainteresowana, ale tylko i wyłącznie jako konsumentka, nie działaczka.
            Mogę ewentualnie złozyć jakieś podpisy,jeśli zajdzie taka konieczność.Pozdro
    • Gość: mi2 Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 13:02
      Projekt = Rumunia... a za pare lat, po wybudowaniu, jak już troszkę
      podniszczeje to dopiero będzie straszydło... tak jak np. kiedyś
      futurystycznym był dworzec Warszawa Wschodnia...
      • Gość: o co chodzi ? Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.04.09, 14:24
        Ul. Krasickiego to chyba nie Jaroty? O czym więc tutaj mowa?
        • Gość: Krotkapilka Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 16:29

Oczywiscie, ze Krasickiego to Jaroty.
          Znajomosc topografii miasta sie klania ;)
    • Gość: Mniejużwszyskojedn Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.09, 16:43
      Podejrzewam, że z nieświadomości, lub z głupoty, u nas robi się wiele rzeczy na
      odwrót. Idea hipermarketów była taka, by duży handel (nie chodzi tu o hurtownie)
      wyprowadzić poza granice miast lub na obrzeża. Typowym przykładem jest Carrefour
      - znaczy to skrzyżowanie, róg, rozdroże, rozwidlenie drogi. A u nas w centrum…
      Na osiedlach małe sklepy. Kto wziął łapówkę? Przecież ten obieg pieniędzy ma
      spust w innym kraju.
    • Gość: Aga Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: 95.160.187.* 10.04.09, 09:28
      Interesujące. Mapki mi brakuje z lokalizacją. Jak to wyglądałoby w
      szerszym kontekście? Jakiś świeższy powiew czuję. Natomiast Firma
      Sosak niestety nie ma ciekawych realizacji.
    • Gość: M. Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.mojasiec.com 10.04.09, 20:15
      Straszna porażka projektowa. Tak w przypadku nowoprojektowanego budynku jak i
      wspomnianego biurowca SIGMA
    • Gość: b28 Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.mm.pl 10.04.09, 20:28
      Ciekawe tylko jak tam się dojedzie? Tzn. dojdzie bo kolejny obiekt zakorkuje totalnie przejazd z Jarot do Centrum.
      • Gość: sx Re: Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.09, 05:16
        W starych planach tam miała być dodatkowa ulica.
    • edico2 Szklany biurowiec ma stanąć na Jarotach 12.04.09, 05:22
      Ani mnie to grzeje ani nastraja. Interesuje mnie tylko jedno, do którego piętra
      jarockie psy będą obsrywały ten wieżowiec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka