Gość: Wolf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:17 www.pardon.pl/artykul/8634/teoria_spisku_unia_europejska_pomyslem_ss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: * Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:49 Sięgasz do starych wzorców, które są wymysłem Szawła z Tarsu. O ile to coś Ci przysporzy, możesz także te objawienia przypisać także i dla Kim Ir Sena. Jak by nie było, różnic nie dostrzegam: www.pretext.us.edu.pl/npw15_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzejak Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 13:12 Trzeba było iść z Hitlerem na Moskwę. Ziemiami Odzyskanymi nazywalibyśmy dziś wschodnią Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruge Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 21:37 a esesman z pomnika wdzięczności w berdyczowie wyciągałby rękę w geście heil hitler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik uni Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.centertel.pl 10.06.09, 16:51 wirtualnapolonia.com/2009/06/10/rosja-nie-wycofuje-sie-z-gloszonych-klamstw/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 555 Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.centertel.pl 15.07.09, 14:37 I co się dziwić że szefem został ewangielik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vV Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.mydevil.net 10.09.09, 22:15 Idea wodza była wyrazem nadziei Europy na utrzymanie panowania nad światem. Niestety - zagnieździła się w skatologicznym umyśle Hitlera. Narodziny III Rzeszy to koniec wielkiej Europy, to początek wielkiego kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczęć Bestii Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.centertel.pl 16.09.09, 16:25 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MSWiA-szykuje-rewolucje-w-dowodach-osobistych,wid,11502394,wiadomosc.html?ticaid=18c20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: 85.17.146.* 02.11.09, 00:01 skocz.pl/dardn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feng shui Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: 178.56.56.* 29.03.10, 20:06 koniec marzeń inicjatywę przejmuje Pekin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: 188.33.63.* 24.08.10, 09:36 niezalezneforum.pl/index.php?topic=3466.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.vectro.com 20.01.11, 22:24 www.pardon.pl/artykul/13345/polskie_kobiety_uprawialy_seks_z_ss-manami_za_zloto_zydow Proceder ten był oczywiście materialnie bardzo korzystny: strzechy znikły zastąpione blachą, a cała wieś robiła wrażenie Europy, przeniesionej do tego zapadłego kątka Podlasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisarski Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.play-internet.pl 24.01.11, 09:55 teraz mamy fundusze unijne Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Unia Europejska pomysłem SS? 24.01.11, 12:54 Wiele innych pomysłów spłodził Hitler i jego polityczne zaplecze. Dodam że uwielbiał wręcz psy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Unia Europejska pomysłem SS? 24.01.11, 14:44 A nie sądzisz, że ten pomysł Hitler zaczerpnął z Watykanu? Przecież Watykan od IV wieku dąży do utworzenia republiki chrześcijańskiej bez względu na koszty i ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: 30.04.11, 10:56 NAZISTWOSKIE KORZENIE UNII EUROPEJSKIEJ swkatowice.mojeforum.net/viewtopic.php?t=10922 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.11, 10:39 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasia Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.centertel.pl 19.07.11, 19:36 i wrócą stare symbole? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nie-beda-karac-za-produkcje-symboli-komunistycznych,wid,13611574,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.pl 27.09.11, 14:15 i upadnie toto jak trzecia rzesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 21:43 Prędzej jak ZSRR>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aya Re: Unia Europejska pomysłem SS? IP: 176.31.202.* 28.12.11, 03:12 www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2015:dugi-cie-wodzimierza-i-lenina&catid=49:komentarze&Itemid=102 Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Raczej Jastrzębowskiego ;) 28.12.11, 09:51 archiwum.sws.org.pl/news/printnews.php?newsid=405 KONSTYTUCJA DLA EUROPY. JAKO USTAWA MOGĄCA ZAPOBIEC WOJNOM, OPRACOWANA PRZEZ W.B. JASTRZĘBOWSKIEGO Warszawa 21 IV/3 V [1831 r.] [wersja wydrukowana w Warszawie w 1831 r.] My z łaski najłaskawszego Mikołaja I Najszaleńsi buntownicy polscy Najzaciętsi nieprzyjaciele królów, najzapamiętalsi burzyciele praw boskich i społecznych, najzagorzalsi jakobini, demagogowie etc. etc. etc. narzucamy najzuchwalej wszystkim monarchom i narodom europejskim następujące w naszych zapalonych głowach wylęgłe i naszymi krwi chciwymi rękoma skreślone prawa. Z zagrożeniem najstraszliwszą zemstą, nawet potomstwu tych, którzy by tym naszym, dla szczęścia i cywilizacji Europy, najzgubniejszym prawom poddać się wzbraniali. Najprzestępniejsi w tym względzie, jeżeli są ze stanu szlacheckiego, zostaną niepowieszeni i niewysłani na Syberią, a jeżeli pochodzą z innego stanu, będą nieoddani w dożywotnie sołdaty. Wstęp Pię[ć]dziesiąty dziewiąty upływa już wiek cywilizacji; nie jestże już czas rozpocząć erę barbarzyństwa? Trzysta już pokoleń rządziło się prawem równości. Kiedyż zacznie swoje panowanie prawo mocniejszego? KONSTYTUCJA DLA EUROPY Artykuł 1. Wszystkie narody europejskie (jeżeli chcą używać trwałego pokoju i szczęścia) mają wyrzec się swojej wolności i zostać niewolnikami praw; wszyscy zaś monarchowie (jeżeli chcą spokojnie, z błogosławieństwem narodów i ze sławą panować) mają być odtąd tylko stróżami i wykonawcami tychże praw i nie tytułować się inaczej tylko ojcami narodów, czyli patriarchami. 2. Prawa, o których mowa, mają być tłumaczem przedwiecznej prawdy, czyli woli Boga, objawionej nam przez jego przykazanie: „Kochaj bliźniego twego jak samego siebie”. 3. W obliczu Boga i prawa wszyscy ludzie, a zatem i wszystkie narody są sobie równymi. 4. Rękojmią równości ludzi, składających naród, będą prawa narodowe; rękojmią zaś równości narodów europejskich będą prawa europejskie, które mają stanowić podstawę wiecznego przymierza między narodami ucywilizowanymi. 5. Prawa narodowe stanowi, naród przez swoich posłanników, czyli sejm; prawa zaś europejskie stanowi Europa przez swój Kongres, złożony z pełnomocników wszystkich narodów. 6. Podstaw tak praw narodowych, jako i europejskich będą prawa natury, czyli, prawa Boskie, przymiotem zaś ich będzie ludzkość i sprawiedliwość. 7. Zasadą w stanowieniu praw będzie większość zdań ustawodawców. 8. Stróżem i wykonawcą praw narodowych będzie patriarcha, stróżem zaś i wykonawcą praw europejskich będzie sam Kongres. 9. Odtąd nie będzie wcale w Europie krajów, lecz tylko narody. Dotychczasowe granice między krajami (główna przyczyna rozlewu krwi europejskiej) znoszą się na zawsze. 10. Tyle będzie partriarchii w Europie, ile jest w niej narodów. 11. Naród składać będą ludzie mówiący jednym językiem, bez względu na miejsce ich pobytu w Europie. 12. Nierówna liczba indywiduów składających narody nie będzie nadwerężała ich równości. 13. Jak dotąd, tak i nadal żyć może w jednej krainie jeden oddzielny albo kilka pomieszanych, lecz niezależnych od siebie narodów. Naród, tak oddzielny, jak pomieszany z drugim, ulegać będzie tylko swoim prawom narodowych. Naród rozproszony, podobny np. żydowskiemu lub cygańskiemu, ulegać musi nie tylko prawom swoim, ale i prawom tych narodów, z którymi jest pomieszany. Lecz to dopóty tylko trwać będzie, dopóki naród takowy nie przyjmie za cel swojej edukacji, jaki wskazany jest pod liczbą 27. 14. Wszystkie narody, należące do wiecznego przymierza w Europie, winne są równą uległość prawom europejskim. 15. Dostojność patriarchy jest dziedziczna, spadająca na tego syna, który najwięcej odpowie celowi edukacji wskazanemu pod liczbą 36. 16. Dotychczasowi monarchowie będą mieli pierwszeństwo do urzędów patriarchalnych. Naród nie mający dotąd monarchy, obierze sobie za patriarchę takiego władcę, który dotąd panował bez narodu, w niedostatku tego osobę z rodziny monarchicznej, która najprędzej oświadczyła się za wiecznym przymierzem w Europie. 17. Jak wszystkie narody, jak i ich patriarchowie, w obliczu prawa europejskiego, będą, sobie równymi. 18. Patriarcha po objęciu swego urzędu wykona narodowi przysięgę na zachowanie praw narodowych, naród zaś złoży mu nawzajem przysięgę na posłuszeństwo. 19. Prawa narodowe ustanowione przez sejm w ciągu urzędowania patriarchy, powinny być przez niego potwierdzone, aby zarówno jego, jak naród obowiązywały. 20. Patriarcha, dla tym skuteczniejszego strzeżenia i wykonywania praw poruczonych mu przez naród, przybierze sobie do pomocy ministrów w liczbie wskazanej przez prawo narodowe. 21. Osoba patriarchy, jako piastuna najświętszej po Bogu rzeczy, to jest prawa, jest święta i nietykalna. Obraza wyrządzona przez kogoś patriarsze karana będzie przez Kongres Europejski podług istniejących praw. 22. Za postępowanie patriarchy względem narodu odpowiedzialni będą sami tylko ministrowie, bez których podpisu żadne postanowienie patriarchy nie będzie obowiązujące. 23. O naruszeniu praw narodowych przez ministrów sejm narodowy uwiadomi Kongres Europejski, który postąpi sobie w tej mierze podług istniejących praw. 24. Rząd narodowy składać się będzie z patriarchy, ministrów i z urzędników wskazanych wewnętrznym urządzeniem narodowym. Mianowanie urzędnika tak jawnego, jak tajnego przeciwko takowemu urządzeniu będzie uważane za pogwałcenie praw narodowych. 25. Prawo do wszelkich urzędów będą nadawały: rozum, cnota, zasługa, miłość i zaufanie u narodu, a przede wszystkim znajomość praw. 26. Różnica religii nie będzie pociągała za sobą różnicy praw; każdy zatem człowiek, jakiego bądź wyznania, będzie doznawał równej opieki praw narodowych i europejskich będzie miał prawo do wszelkich urzędów i dostojeństw. 27. Celem edukacji każdego narodu będzie: doskonalenie człowieka, czyli sposobienie go na użytecznego członka społeczeństwu; utwierdzanie w nim władzy rozumu nad namiętnościami, upowszechnianie znajomości boskich i społecznych praw: wpajanie religijnego dla nich uszanowania; na ostatek zaszczepianie rodzinnej miłości między narodami, połączonymi węzłem wiecznego przymierza. Wspomnienia historyczne, zdolne obudzać nieprzyjazne odczucia między narodami, przedstawiane będą młodzieży jako zabytki barbarzyństwa. 28. Patriarcha z ministrami sprawować będzie swoje urzędowanie w gospodzie narodowej (stolicy), gdzie także sejm narodowy miewać będzie swoje zebrania. Patriarcha lub jeden z ministrów odbędzie corocznie podróż w narodzie dla wglądania, czy wszędzie prawa i postanowienia są wykonywane. Podróż takowa odbywać się ma najczęściej incognito. 29. Narody zostające od wieków w stosunkach ścisłej przyjaźni i pobratymstwa mogą według nieprzymuszonego swego życzenia mieć wspólnego patriarchę, który każdemu z nich wykona oddzielnie przysięgę na zachowanie jego praw i kolejno co trzy lata w innej narodowej gospodzie ma rezydować. Patriarcha takowy nie przestaje być równym innym patriarchom w Europie. 30. Każdy naród wysyłać będzie równą liczbę pełnomocników na Kongres Europejski, których sejm narodowy ma wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś