Dodaj do ulubionych

Dobra wiara v.2

16.12.03, 23:13
Otwieram część 2 w dobrej wierze
Że parę słów mądrych tutaj przybędzie
I powiem Wam moi Drodzy bardzo szczerze
niech przybędzie jeszcze parę kogutów i kur na grzędzie
I nie do spania, lecz do gadania

Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Dobra wiara v.2 16.12.03, 23:17
      Oso. A jednak Cie zmobilizowalismy. Bardzo sie ciesze. Szkoda, ze Rita tego nie
      doczekala. Juz spi...
      • oso1 Re: Dobra wiara v.2 16.12.03, 23:19
        Pisałem, że poprawił mi się humor, po 21 tygodniach, od jutra będę robił, no
        prawie, tylko swoją robotę. Przeczytaj wiadomości prasowe dzisiejsze
        tzn.jutrzejsze.
        • bpkw Re: Dobra wiara v.2 16.12.03, 23:22
          oso1 napisał:

> Pisałem, że poprawił mi się humor, po 21 tygodniach, od jutra będę robił, no
          > prawie, tylko swoją robotę. Przeczytaj wiadomości prasowe dzisiejsze
          > tzn.jutrzejsze.

Kapuje. Wychodze na kilka minut z forum.
          • oso1 Re: Dobra wiara v.2 16.12.03, 23:35
            Jak widzisz, potwierdza się dobra wiara. Ale dużo lepsze jest wskazanie na czym
            polegała dobra wiara przy ożenku.
            Wierzyłem:
            1. Będę miał codziennie obiad - sprawdziło się (chociaż czasami jest to zupka
            chińska)
            2. Będę mieszkał w swoim mieszkaniu - po 5 latach tułaczki - osiedliśmy, chyba
            na stałe - już od 12 lat w tym samym miejscu ( z tą samą 17 lat)
            3. W co ja jeszcze wierzyłem? - eeeeeeee, ale ja byłem łatwowierzący!!!
            • bpkw Re: Dobra wiara v.2 16.12.03, 23:47
              Nie bede Ci pisac jakie ja mialem obietnice. Az sie lezka w oku kreci.
              Nasi politycy to sa male zuczki w skladaniu obietnic, w porownaniu z naszymi
              niedoszlymi zonami. I pomyslec, ze do dzis moglem byc kawalerem, gdyby nie ta
              ufnosc w prawdomownosc kobiet.

Oso, przejrzalem prase i na nic ciekawego nie trafilem.
              • oso1 Re: Dobra wiara v.2 17.12.03, 00:05
                Powiem Ci w niedzielę, jak dotrzesz. A propos dotarcia. Docieranie się
                małżeństw. Jak wiadomo przy tarciu powstaje temperatura. O właśnie czy ta
                temperatura jest wysoka? Jeszcze możemy wyróżnić od docierania - zacieranie.
                Zacieranie zacierki - kto jadł ostatnio zacierkę? Czyżby i to słowo miało
                odejść już do lamusa.
                • oso1 Re: Dobra wiara v.2 17.12.03, 00:14
                  Natarcie - od tego zaczynałem.
                  Zatarcie, zatarcie, zatarcie, aha zatarcie naskórka, na palcu.
                  Z końcówką "rcie" pomijam zaparcie, chyba, że z zapartym tchem.
                  Uparcie z zapartym tchem prowadziłem natarcie w celu dotarcia do celu bez
                  zatarcia.
                  ;)
                  • inka28 Re: Dobra wiara v.2 17.12.03, 12:15
                    Panowie, mądre rzeczy prawicie. Poczytam w dobrej wierze;) A może nie będę
                    starą panną?
                    Moja dobra wiara - że w piątek nie zatrzymają pociągów.
                    • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 20:35
                      A ja widze na Olsztynie same seriale w częściach, ten to typowo brazylijski
                      albo nocne rozmowy doświadczonych mężczyzn lub mężczyżni po przejściach.
                      Mam dobrą wiarę, że te idylle małżeńskie przetwają wieki i żadych zawirowań nie
                      będzie, chociaż oso mógłby małe co nieco uchylić rąbka sielanki i tajemnicy
                      małżeńskiej.
                      Nie mówiąc , że bpkw wygląda na małżeńskiego twardziela, nic go nie skusi, a
                      może tak pocliwić pod pachami i zacznie mówić ?
                      Gdzie ci męzczyżni tacy ............. oj, gdzie
                      giga jak myślisz ? ;))))))))
                      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:32
                        w dobrej wierze zapisuję - nieobecność nieusprawiedliwiona

boje się, boję się , że gigi syn zerwał z dziewczyną i teraz okupuje komputer :)
                        pozostaje dobra wiara , że się zejdą jeszcze :)przed spotkaniem :)
                        • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 i Ed i reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 20:03
                          coś trzeba zrobić w dobrej wierze- czekam na propozycję nie mylić z
                          matrymonialną ;)
                          • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 i Ed i reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:35
                            Rita, witaj:)
                            U syna wszystko ok, tylko ja zajęta.
                            Wczoraj gotowałam bigosik,
                            Dzisiaj, w dobrej wierze udałam się z Solą na wycieczkę po marketach.
                            Zakupy takie sobie.
                            Sola kupiła choinkę(pierwsze święta w swoim domku)
                            Jutro porządki i ostatnie zakupy.
                            Mięska zaprawione czekają na pieczenie.
                            Prezenty nie kompletne(może jutro)
                            Mam dobrą wiarę, że moja praca nie pójdzie na marne i święta będą udane:)))
                            Pozdrawiam.

• Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 i Ed i reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:48
                              Giga , ależ ci zazdroszczę tych kulinarii ??????
                              Już czuję te zapachy :)
                              Ja na święta sprzedaję ciasta więc nic nie piekę
                              Też byłam w markecie i kupiłam podarunki
                              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 i reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:49
                                właśnie się zastanawiałam czy się zjawisz, bo idzie Wideoteka
                                i Piotr Janczarski
                              • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 i Ed i reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:51
                                Cieszę się, że masz już zakupy.
                                Wierzę, że święta będą równie udane:)
                                Tego ći życzę z całego serca.
                                • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:54
                                  będą , mam plany turystyczne, wreszcie wyjdę na miasto zobaczyć jak wygląda
                                  i komputerek dla zabawy :)
                                  giga - nie mów, że nie wpadniesz do eNki ????????????
                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 22:57
                                    Nie obiecuję,ale może???
                                    Uciekam,wrócił główny operator:)))
                                    • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 20.12.03, 13:13
                                      W dobrej wierze pojechałem pomóc swoim kolegom. Traf chciał ;) że byli w eNce,
                                      no to posiedzieliśmy sobie milutko, nawet Grzesiek porąbał drzewo do kominka i
                                      później, po pracy odwieźliśmy Angelę do domu - dba się o właścicieli. W
                                      niedzielę oczywiście będę, niestety troszeczkę bo muszę samochodzikiem odebrać
                                      Siwą po wojażach w Stolicy. Światowa ta moja Siwa. A ja najdalej, to wypuszczam
                                      się na Bartążek.
                                      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 19:31
                                        to już twoja Siwa na zakupy jeżdzi do stolicy ?????? ;)))))))
                                        jutro idzcie do eNki
                                        a ja dzis dla was ubiorę choinkę, zrobię zdjęcie i roześlę z życzeniami
                                        dzis tylko wskakuję i doskakuje do aparatury ;)
                                        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:35
                                          Dzisiaj wszyscy w biegu.
                                          Zakupy, kuchnia, porządki, itd.
                                          • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 20:03
                                            W moim domu, mąż ubiera choinkę
                                            Ja wolę biegać po sklepach i pichcić w kuchni
                                            • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 20:55
                                              to artysta jest twój mąż, tylko artyści ubierają choinki ze względu na talent
                                              dorzuć do moich prac jeszcze pranie i wieszanie - cała maszyneria u mnie
                                              pracuje i ja jedna, nikomu nie pozwalam się mieszać
                                              • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 20.12.03, 23:09
                                                Siwa w Warszawie ustawicznie się edukuje. Zakupy robimy w dobrej wierze
                                                wzbogacając naszych kupców w Olsztynie. Chociaż dzisiaj spałem sobie równiutko
                                                od 18 do 23, no i spokojniutko teraz posiedzę by o 5 z rana odwieźć Siwą na
                                                nauki.
                                                • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 23:48
                                                  a jakie nauki pobiera - pomałżeńskie ?;)
                                                  oso - czytałeś tą ksiązkę Moskwa Pituszki ?
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 20.12.03, 23:57
                                                    Moskwy Pietuszki nie czytałem - jakoś mnie do tego nie ciągnęło - ciągnie mnie
                                                    do eNki w niedzielę.
                                                    Siwa stara się (tzn, nie jest stara, ale się stara), podnosić kwalifikacje
                                                    bankowe, ja wolałbym gdyby podnosiła poziom szmalu w kieszeni - niestety robi
                                                    zawsze w sposób odwrotny. Zauważyłem, ze wydawanie pięniędzy to takie dziwne
                                                    hobby kobiece.
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 00:03
                                                    Czyli żona się kształci, dobry przykład daje synom - biorą wzór ? :)
                                                    oso - żałuj, wspaniała ksiązka, postaram się duże urywki między jedną szklanką
                                                    a drugą przytoczyć
                                                    Wiesz, ja ją będę szukać, żeby wam podesłać, ubawisz się, jeśli lubisz temat
                                                    pijaństwa
                                                    lecę pospać, może obudż żonę i jeszcze przeegzaminuj , jak nie z tego to inny
                                                    test spróbuj ;))))
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 21.12.03, 00:18
                                                    Jak będę miał urlop, to może wdrożę temat pijaństwa w praktykę.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 16:29
                                                    oso- jeszcze przed urlopem nauczę cię pić, nie tylko zona może pobierać nauki ?
                                                    mam dobrą wiarę, że " wstawicie się dobrze" z dobrą wiarą na wstawienie się
                                                    opłatkowe
                                                    giga - ja piekę ciasto, do 19.00 mam mieć upieczony - ciato orzechowe
                                                    trzymajcie sie na tym spotkaniu !
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 21.12.03, 22:02
                                                    Spotkanie - chociaż dla mnie krótkie i tak było wspaniałe. Choinka, grzybek i
                                                    Twój opłatek chociaż i prawdziwego nie zabrakło. Grunt to dobra wiara w
                                                    przyjaciół.
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:10
                                                    jak to jest, wszyscy mamy na wszystko czas, a giga na nic
                                                    zdążyłam ciasto upiec i wiecie co pomyliłam mąkę zwykłą z mąką ziemniaczaną i
                                                    orzechowiec padł, ale da się jeść ze smakiem , ponieważ nikt nie wie o mojej
                                                    pomyłce i myslą, że taki ma być smak - oto następny dowód, że nie wolno mówić
                                                    prawdę tylko dobrze wierzyć , że będzie smakować
                                                    zdążyłam dolecieć na koncert
                                                    i zdążyłam na komputer

giga , ale rozumię, że czasami lepiej nie wychodzić by sobie nie zaszkodzić -
                                                    to akurat rozumię - rodzina najważniejsza
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:17
                                                    Jak to na nic?
                                                    Skleiłam dzisiaj 60 pierogów,
                                                    Prasowanko,obiad,komputer:))
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:27
                                                    giga - już sie nie prasuje , ja tylko składam pranie, a pierogi kupne w
                                                    zamrażalce leżą

• oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 21.12.03, 22:35
                                                    Giga daj dla Soli w poniedziałek z dwa pierogi dla spróbowania.
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:36
                                                    To Ty masz jakby luksusowo:)
                                                    U mnie muszą być domowe,a to takie pracochłonne.
                                                    Ale w dobrej wierze nakleiłam:)
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:38
                                                    w dobrej wierze porozdawaj te pierogi i klej następne ;))))))
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 21.12.03, 22:38
                                                    Dobra, a odpowiedź o dwa pierogi?
                                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:43
                                                    właśnie negocjuję z gigą o całość pierogów - może znajdą się chętni na opłatek
                                                    w pracy
                                                    giga, ale ty mrozisz te pierogi, do Wigili jeszcze daleko
                                                  • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:43
                                                    Dostarczono kilka nad jeż.Długie,
                                                    ale czy do jutra będą??
                                                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 21.12.03, 22:50
                                                    No pewnie, Sola obżartuch to pamięta tylko o sobie (chociaż czasami przyniesie
                                                    smakołyk od Ciebie) - ech rozpieszczasz ją Giga, rozpieszczasz. Ale to dobra
                                                    dziewczyna (ale to w tajemnicy).
                                                  • sola28 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 22.12.03, 19:18
                                                    oso1 napisał:

> No pewnie, Sola obżartuch to pamięta tylko o sobie (chociaż czasami
                                                    przyniesie
                                                    > smakołyk od Ciebie) - ech rozpieszczasz ją Giga, rozpieszczasz. Ale to dobra
                                                    > dziewczyna (ale to w tajemnicy).

Jaki obżartuch?! Cieniutka jak igiełka ;)
                                                  • sola28 Re: Dobra wiara v.2 reszta starej wiary 22.12.03, 19:20
                                                    oso1 napisał:

> Dobra, a odpowiedź o dwa pierogi?

Będą we wtorek.
    • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:46
      Układam na deseczkę w zamrażarce,
      gdy są już twarde zsypuję do worka,
      wrzucę we wrzątek w ostatniej chwili przed podaniem
      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:49
        a śpiewacie pózniej kolendy ?
        • oso1 Re: Dobra wiara v.2 21.12.03, 22:52
          Wot i rozgadały się kumoszki. Śpiewacie nie śpiewacie - a czemuż to nie było
          Gigi na Wigilii w eNce, tu czasami i 5-minutówka starczy. A tak Wszyscy
          czekali. Ritka sieknij jakieś mocne słówko, np. nu, nu!
          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:56
            zgaduję - mąż ją nie puścił - co sie zdarza :)
            a święta tuż, tuż, szkoda by było by były ciche dni w ten czas :)
        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:54
          Ze śpiewem u nas gorzej:(
          odtworzymy coś z płytki
          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:58
            u mnie wigilia 2 godziny i każdy sie rozchodzi, zostaję sama na placu boju i
            sama śpiewam sobie kolendy, póżniej się opijam i idę spać, chyba , ze coś
            zmienię w tym roku i złamię tradycję
          • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:59
            Wy tu sobie pogadajcie,
            a ja idę spać.
            • oso1 Re: Dobra wiara v.2 21.12.03, 23:02
              Wot i śpioszek, ale się nie dziwię w końcu jutro do robotki.
    • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 16:37
      W dobrej wierze idę na ostatnie zakupy:)
      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 19:59
        idziesz oglądać jakie robią zakupy ludzie , czy już wiesz co masz kupić, bo z
        tobą to nigdy nic nie wiadomo
        ja dzisiaj mam w plamie wpadać i wypadać z forum , tak jak to w życiu bywa, ale
        konkretnie to nic nie robie tylko wrażenie pracy :)
        a powinnam pakować prezenty

sola widze pilnuje pierogów i rozdziela w/g swoich zasad ;)))))))
        nie wiem czy oso coś dostanie , a nie podpadł soli ? ;))))
        • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 21:44
          giga, czy ty jakąś pracę zostawiłaś na Wigilię ?
          ja dopiero jutro nastawiam jarzynki na sałatki,
          o..........
          zapomniałam się zapytać
          czy rybę mrożona, najpierw trzeba rozmrozić i dopiero smażyć i czy ją się
          doprawia jakoś , czy smaży się i panieruje mrożoną - ?
          • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 23:16
            Filety z mrożonej ryby solę, pieprzę:)
            panieruję i na patelnie
            oczywiście zamrożoną.
            Dziś piekłam mięsa,
            jutro ciasta i ryba,
            sałatka i reszta w Wigilię
            Mam wolne(wigilia) , więc spokojnie zdążę
            Jeszcze raz dzięki za szampana, przyda się
            Wypiję za Twoje zdrowie:)
            Zyczenia jutro.Pa
            • oso1 Re: Dobra wiara v.2 23.12.03, 18:38
              A ja w dobrej wierze zaraz będę ubierał choinkę, caluśką prawdziwuchną taką
              zioloniuchną i pachnącą.
              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 19:39
                W dobrej wierze wyłączam komputer, inaczej nic nie zrobię
                pozdrawiam
                przeczytałam giga i będę solić ta rybke mrożoną

oso - jednak pobieraj nauki u gigi w czasie kiedy żona pobiera nauki w stolicy
                • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 19:45
                  Wskoczyłam na chwilkę w dobrej wierze,
                  a tu nikogo
                  lecę do kuchni:)
                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 23.12.03, 22:12
                    W dobrej wierze ubrałem choinkę, sięgnąłem po witaminkę B w postaci płynnej
                    (piwko) rozjaśniane kwasem ascorbinowym (witaminka C) i powiedziawszy Siwej, że
                    jak będzie mnie potrzebowała do pomocy zamknąłem się w pokoju (te roboty
                    kuchenne tak głośno działają, że u mnie nic nie słychać). Mam dobrą wiarę, że
                    słuch mnie jeszcze nie zawodzi.
                    ;)))
                    Jak to śpiewała kiedyś Pani Rinn
                    "Gdzie Ci mężczyźni...)
                    • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 22:33
                      w dobrej wierze piszę, żeby się nie pomylić
                      taki mały cytacik do picia i pracy :
                      Obyś miał sumienie i smak, a rozum stał się zbyteczny ;)))
                      idzie druga sałatka, żeby mnie nie zemdliło ;)

mężczyżni mają dobrze- siedzą, czytają i słuchają jak kobiety w kuchni pracują
                      i i jeszcze przeszkadza im szum wody w zlewozmywaku - oj , oso, oso, tos ty
                      powinien być dumny ;)
                      • oso1 Re: Dobra wiara v.2 23.12.03, 22:37
                        Kiedyś Siwa powiedziała, że najlepsza pomoc to jak jej się nie przeszkadza, co
                        z całą stanowczością czynię (aczkolwiek z chłopakami posprzątaliśmy chałupę,
                        Łazienkę osobiście, kuchnię również - tylko do dzisiaj nie rozumiem po jaką
                        cholerę jak tam było czysto).
                        ;)
                        • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 22:50
                          walka z kurzem ciągle trwa i przed świętami i po świętach
                          ja jestem między jedną sałatką a drugą i trochę kolenduję na forum, ale juz
                          uciekam
                          lubisz śpiewać , a nudzisz się to proszę :

Jest taki dzień, bardzo ciepły, choć grudniowy
                          Dzień, zwykły dzień, w którym gasną wszystkie spory
                          Jest taki dzień, w którym radość wita wszystkich
                          Dzień, który już każdy z nas zna od kołyski

Niebo ziemi, niebu ziemia
                          Wszyscy wszystkim ślą życzenia
                          Drzewa ptakom, ptaki drzewom
                          Tchnienie wiatru płatkom śniegu

Jest taki dzień, tylko jeden raz do roku
                          Dzień, zwykły dzień, który liczy się od zmroku
                          Jest taki dzień, gdy jesteśmy wszyscy razem
                          Dzień, piękny dzień, dziś nam rok go niesie w darze

Niebo ziemi, niebu ziemia
                          Wszyscy wszystkim ślą życzenia
                          A gdy wszyscy usną wreszcie
                          Noc igliwia zapach niesie
                          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.12.03, 19:17
                            słucham pięknych kolend, a wy siedzicie przy Wigilijnych stołacyh - pomyślcie o
                            tych co na morzu żeglują :)w dobrej wierze :)
                            • oso1 Re: Dobra wiara v.2 24.12.03, 22:59
                              To właśnie dobra wiara sprawia, że co roku staramy się być z najbliższymi. To
                              dobra wiara sprawia, że tkwi w nas nadzieja, że za rok będzie jeszcze lepiej.
                              Czego dodatkowo Wszystkim z całego serca życzę.
                              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 11:25
                                W dobrej wierze, każdy watek przyozdabiam choinką - sliczna ?
                                jak prawdziwa , nasza wirtualna, może ją jeszcze będziemy ubierać ?
                                ...........*.............,
                                ......................._/^\_
                                ......................<.....>
                                .....*................./.-.\.........*
                                ..............*........`/&\`...................*
                                ......................,@.*;@,
                                ...................../_o.I.%_\....*
                                ........*...........(`'--:o(_@;
                                .................../`;--.,__.`').............*
                                ..................;@`o.%.O,*`'`&\.
                                ............*....(`'--)_@.;o.%'()\......*
                                ................./`;--._`''--._O'@;
                                ................/&*,()~o`;-.,_.`""`)
                                .....*........../`,@.;+&.().o*`;-';\
                                ...............(`""--.,_0.+%.@'.&()\
                                .............../-.,_....``''--....-'`)..*
                                ..........*..../@%;o`:;'--,.__...__.'\
                                ..............;*,&();.@.%.&^;~`"`o;@();.........*
                                ............../();.o^~;.&.().o@*&`;&%O\
                                ........jks...`"="==""==,,,.,="=="==="`
                                ...........__.----.(\-''#####---...___...-----._
                                .........'`.........\)_`"""""`
                                ..................--'.')
                                ...............o(..)_-\
                                .................`"""`.`xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                                xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                                Wesołych Świąt
                                • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 14:25
                                  teraz zobaczcie :)
                                  optusxmas.optin.com.au/cgi-bin/FormGenerator?rin=169831445-22449251&campaign=00d&thankyou=p.html

Pozdrawiam!!! :)
                                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:34
                                    W dobrej wierze zapraszam na pifko - tylko dobrze klikajcie ;)))
                                    www.sydes.net/jokes/flash/beer.swf
                                    • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 rewelacja IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:51
                                      ten taniec to rewelacja - tylko patrzcie
                                      starterupsteve.servepics.com/swf/kozoFlash.html
                                      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:57
                                        jak tam giga - wszystko sie udało - ja mam taki fajny lużny dzień, dawno
                                        takiego nie miałam
                                        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 23:00
                                          u mnie spokojnie i zdrowo
                                          wydałam obiad rodzinny, jest ok:)
                                          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 23:03
                                            musze wyjść z psem
                                            a ja wogóle nie mam apetytu, córki gdzieś wędrują po koleżankach i kolegach, a
                                            ja dziś cały dzień przy komputerze
                                            ryby się udały, sałatki są, wędlina pokorojona na maszynie i co jeszcze można
                                            chcieć, ciast też dużo, a jutro goszczę teściową
                                            a jaki prezent dostałaś ?
                                            • oso1 Re: Dobra wiara v.2 26.12.03, 19:04
                                              W dobrej wierze wsłuchuję się w dźwięki muzyczki - zapraszam na flaszkę!!!!!!
                                              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 19:26
                                                zawijam kiecę i lecę i czy ktoś sie jeszcze zabiera ze mną ????
                                                Na zdrowie !
                                                jutro macie wolne, można szaleć :)
    • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 23:20
      W dobrej wierze wróciłam do domku.
      Szczęśliwie zakończyłam trzeci dzień świąt:)
      Jeszcze jutro i znowu szarość dnia codziennego:)))
      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 23:55
        dobra wiara teraz w Sylwestrze :)
        pisz gdzie spędzisz, ja mam klawiaturę zapewnioną :)
        będzie tańczyć
        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 19:35
          Najpewniej w Sylwestra dotrzymam Ci towarzystwa
          W dobrej wierze wspólnie przywitamy Nowy Rok
          Szampan czeka:)
          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:32
            chyba tak - sylwek należy do komputerka
            a co dzieje sie z oso - chyba sie nie pogniewał na forum?
            • bpkw Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 21:44
              W Sylwestra bede nieobecny. Idziemy na bal. Ale o godz 24.00 pomysle " o tych,
              co przy kompie ".
              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:48
                Wy to macie życie - bal - to bal przebierańców będzie ?
                Nauki tańca nie poszły w las
                A córka gdzie się wybiera ?
                • bpkw Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 21:56
                  Corka wyjezdza do Lubeki. Dowiedzialem sie o tym przedwczoraj, no bo na wyjazd
                  potrzebna jest kasa.
                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 21:57
                    a gdzie to jest , ta Lubeka ?
                    • bpkw Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 22:04
                      Gość portalu: rita napisał(a):

> a gdzie to jest , ta Lubeka ?

To port baltycki w Niemczech. Blisko jest z tamtego miejsca do Danii.
                      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 22:17
                        to fajnie ma, niech się dobrze bawi i wy też
                        czy nie czujesz sie zmęczony po tych świętach ?
                        chyba inni popadali takie pustki :)
                        • bpkw Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 22:19

to fajnie ma, niech się dobrze bawi i wy też czy nie czujesz sie zmęczony po
                          tych świętach ? chyba inni popadali takie pustki :)

Mozliwe, ze popadali. Mysle jednak, ze imprezuja dalej i stad ta nieobecnosc.
                    • oso1 Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 22:09
                      Jestem, jestem - teraz będę miał troszeczkę mniej czasu. Koniec roku, to
                      tragedia. Trzeba pomóc troszeczkę przyjaciołom w przełamaniu różnych
                      dolegliwości. Sylwek z jedną przerwą spędzę, jak co roku w tym samym miejscu.
                      Impreza na 15 par, składkowa, z naszą muzyczką. Kelnerują wszyscy obecni.
                      Rekordziści potrafią wytrzymać do 13.00 dnia następnego. Ja wysiadam około
                      8.00. Ale grunt to dobra zabawa.
                      • bpkw Re: Dobra wiara v.2 28.12.03, 22:14
                        oso1 napisał:

> Jestem, jestem - teraz będę miał troszeczkę mniej czasu. Koniec roku, to
                        > tragedia. Trzeba pomóc troszeczkę przyjaciołom w przełamaniu różnych
                        > dolegliwości. Sylwek z jedną przerwą spędzę, jak co roku w tym samym miejscu.
                        > Impreza na 15 par, składkowa, z naszą muzyczką. Kelnerują wszyscy obecni.
                        > Rekordziści potrafią wytrzymać do 13.00 dnia następnego. Ja wysiadam około
                        > 8.00. Ale grunt to dobra zabawa.

Ta krotka przerwa to oczywiscie sylwester okoloratuszowy. Bylem tam trzy razy,
                        ale juz wiecej nie pojde. Mam coraz wieksze leki o stan mojego zdrowia. Butelki
                        potrafia "fruwac" wyzej niz sztuczne ognie. Gratuluje kondycji. Do 8.00, no,
                        no...
    • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 22:37
      Wpadłam na moment w dobrej wierze,
      aby spytać jak zdrówko po świetach?
      Ja cierpię,cierpi moje gardło:(
      A tu trunki musujące w bliskiej perspektywie.
      Stosuję ostrą kurację, może zdąże przed Sylwestrem?
      • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 22:44
        giga - jutro zapraszam cię na lampke winka, wpadnij wieczorkiem
        • Gość: giga Re: Dobra wiara v.2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.03, 22:45
          Dzięki, będę napewno:)
          • oso1 Re: Dobra wiara v.2 29.12.03, 23:37
            Małżonka kupiła nową kreację - he, he, powiesiła błyskotki (wszystko w dobrej
            wierze) i pyta "jak wyglądam"
            - od 18 lat tak samo - odpowiedziałem
            Chyba nie trafiłem z komplementem
            • bpkw Re: Dobra wiara v.2 29.12.03, 23:46
              oso1 napisał:

> Małżonka kupiła nową kreację - he, he, powiesiła błyskotki (wszystko w dobrej
              > wierze) i pyta "jak wyglądam" - od 18 lat tak samo - odpowiedziałem
              > Chyba nie trafiłem z komplementem

Oso. Ja mialem gorsza sprawe. U mojej wspolniczki "zbiegla" sie ubiegloroczna
              kreacja. Czy Ty wiesz, jak musialem sie tlumaczyc z tego powodu ???.
              A moj smoking z 1991 r. pasuje "jak ulal".
              • oso1 Re: Dobra wiara v.2 29.12.03, 23:53
                I widzisz, że lepiej się było urodzić chłopem - ile my z tego mamy
                przyjemności!!!
                ;)
              • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:53
                a my z gigą nwet kreacji nie potrzebujemy ani makijażu ani fryzjera - my to
                takie tanie żony, niekłopotliwe - czy za bardzo nie rozpieszczacie żon ??????
                Czekam do 24.00 - aby być w tym dniu w Olsztynie
                • oso1 Re: Dobra wiara v.2 29.12.03, 23:57
                  Bo Wy jesteście poprostu piękne!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 00:00
                    i nikt nas nie bierze na Sylwestra - czy ważne gdzie się opijemy ????
                    Bliżej będzie do łózka, a i terrorysci nam nie grożą :)
                • bpkw Re: Dobra wiara v.2 30.12.03, 00:02

... czy za bardzo nie rozpieszczacie żon ?????

ZNAKOMITE PYTANIE RITA. ZNAKOMITE.
                  To jest pytanie oczywiscie retoryczne. Rano przekaze jednak jego tresc mojej
                  wspolniczce. Niech wie, ze inne kobiety tez maja duze watpliwosci jesli chodzi
                  o nasz stosunek do partnerek. Rita, jestes skarbnica prawdy !!!.
                  • oso1 Re: Dobra wiara v.2 30.12.03, 00:09
                    Ja nie przekażę, bo jeszcze zacznie się moja zastanawiać ;)
                    • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 00:12
                      że są lepsze żony ???????????

giga dzis sobie popijemy przed Sylwestrem :)
                      • oso1 Re: Dobra wiara v.2 30.12.03, 00:14
                        Że ją rozpieszczam. A jak dojdzie do wniosku, że nie!!!!
                        To 18 lat gotowania obiadów poszło na marne!!
                        ;)
                        • oso1 Re: Dobra wiara v.2 30.12.03, 00:16
                          Dobij w dobrej wierze
                          • Gość: rita Re: Dobra wiara v.2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.12.03, 00:19
                            faktycznie, cięzko by było zwrócić te z 18 lat jedzenia objadków - gdzieś w
                            kanalizacji by szukać ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka