reimou 08.07.09, 19:04 Ostatnio byłem tam to wisiała kartka, że mojej grupy krwi nie przyjmują......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ** Re: Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 19:30 Tam wisi jakaś stara kartka o tym, że nie potrzebują jakiejś grupy krwi. Aczkolwiek mojej grupy też nie potrzebowali, więc oddałem osocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.09, 20:17 Stara kartka? To lenistwo powoduje,że nie usunięto starej kartki. Skoro tak mało krwiodawców się zgłasza, to z nudów pani pielęgniarka mogłaby podnieść swoją część ciała na cztery litery i wyrzucić stare ogłoszenia,żeby ewentualnych chętnych do oddania krwi nie wprowadzały w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addos Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 22:50 Poprzez cięcia i oszczędności pozamykano część punktów poboru i jak tu wyrwać się i jechać w moim przypadku 30 km aby oddać krew i mieć nadzieję że przyjmą bo punkty mają własne godziny przyjmowania krwi a z czasem bywa różnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 09:04 DAJCIE LUDZIOM DOBRY OBIAD I PO 30-40PLN I KREW SIE ZNAJDZIE. JAK KOMERCJA TO KOMERCJA, KTOS I TAK NA TYM ZARABIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjezdny Olsztyn Re: Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.09, 10:02 Dokładnie! Sam miałem zamiar kiedyś oddać krew do Regionalnego Centrum. Ale kiedy się dowiedziałem, że oni biorą ją ode mnie za free a następnie sprzedają za grube pieniądze szpitalom to się rozmyśliłem. Czekoladek to ja nie jem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USER Jak to oddajcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:04 A co to, mało ZUS z nas zdziera, jeszcze krwi chcą nam upuścić. Może czas skończyć z tymi 'kleszczami'. Gdyby pieniądze z ZUSu szły tam gdzie trzeba, to i krwi by nie brakowało, ale jak się nabija kabze dyrektorom i buduje pałace to wiadomo, na leczenie już nie starczy. Ja swojej rodzinie oddaję, jak potrzeba, a reszta niech się ocknie i nie karmi więcej 'kleszczy', bo to tylko utrwala i pogłębia obecną patologię w służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.09, 12:35 "wydajemy 120 jednostek dziennie" - jakaż ta pani dyrektor wspaniałomyślna i w ogóle.... Dajcie chociaż część kasy którą dostajecie za to "wydawanie" krwiodawcom, to wam się od razu ich ilość zwiększy... Płacę niemałe składki na patologię zwaną służbą zdrowia i nie zamierzam się przykładać bardziej do tego procederu. A tak na marginesie - ilu znacie lekarzy oddających krew? No ilu?? Bo ja nie znam żadnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Jak ktoś potrzebuje zapłaty za krew ... IP: 212.160.172.* 09.07.09, 14:21 Jak ktoś potrzebuje zapłaty za krew, to może częściowo ją uzyskać poprzez obniżenie podatku. olsztyn.is.gov.pl/2813/index.php? option=com_content&view=article&id=1849:oddana-honorowo-krew-i- osocze-moe-zmniejszy-twoj-podatek-mona-odda-nawet-25-l-osocza- rocznie&catid=60:z-ycia-urzdu&Itemid=117 Oczywiście, jeśli płaci podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walens Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: 195.245.213.* 11.07.09, 15:07 Skoro tak bardzo brakuje krwi to czy nie można wydłużyć godzin, w których można oddać krew? Poza tym nie rozumiem czemu ludzie z niektóymi grupami krwi są odsyłani z kwitkiem, że takiej a takiej grupy nie potrzebujemy- przecież to bez sensu. Sam jestem honorowym i oddaję krew regularnie conajmniej 10 lat, lecz powoli zaczynam się zastanawiać czy nie przestać. Stali honorowi dawcy traktowani są po macoszemu- co mi po możliwości uniknięcia kolejki u lekarza czy w aptece (i tak mi sie nie uda wepchać poza kolejką). Niech lepiej zaczną dbac o ludzi, którzy oddają honorow krew bo jeszcze tylko dzięki takim ludziom mają trochę krwi do sprzedania szpitalom. Wprawdzie można sobie odliczyć pewną sumę od podatku ale to i tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Krew bardzo pilnie potrzebna pacjentom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 13:40 Pora zmienić funkcjonowanie C. Krwiodawstwa. W Pile, ale zapewne nie tylko, oddać krew można tylko do godziny 11:30. Coś z tym chyba nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś