charlielotta 11.07.09, 10:08 Czy znacie jakieś fajne miejsca w okolicach Olsztyna gdzie można pojechać z rocznym maluchem??? Chodzi mi o takie jednodniowe wycieczki :) Ostatnio byłam w Strusiolandii k/Dywit polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczynawitryna Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 12.07.09, 13:24 Nie tak w pobliżu, ale w parku dzikich zwierząt w Kadzidłowie świetnie się bawiliśmy kilka godzin z dziećmi: 1,5-rocznym, dwójką 3,5-letnich oraz 5-latkiem. Poza tym polecam arboretum w Kudypach (szczególnie dla przedszkolaków). Odpowiedz Link Zgłoś
minnie5585 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 21.07.09, 21:52 roczne dzieciątko jest jeszcze może za małe ale jak podrośnie polecam Figlolandię na barcza. 12zl i do oporu; moje dziecko piszczy z radości jak usłyszy że tam idziemy a potem wyjść nie chce:)jest to super miejsce by dziecko dało upust swojej energii a jak potem śpi....:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwongia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 24.07.09, 11:35 Polecam również Nikielkowo Zwierzyniec. Ja co prawda dopiero się tam wybieram ale z opini znajomych słyszałam że bardzo fajne miejsce. Płaci się chyba 8 zł za osobę i można zwiedzać mini zoo. Adres: Nikielkowo 24 nr tel mogę podesłać zainteresowanym na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
charlielotta Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 24.07.09, 20:43 Chyba jutro albo w niedzielę wybiorę się do Nikielkowa:) Czytałam opis tego zoo w Internecie...musi tam być fajowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
piopal Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 27.07.09, 11:53 Dziewczyny-dajcie mi link do tego Nikielkowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
iwongia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 30.07.09, 14:13 Ja mam do nich tylko nr tel. 089 526 02 01 i kom. 694 937 639. Wybieram się tam w sobotę to zdam relację jak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
charlielotta Polecam Pluski! 06.08.09, 17:57 hej dziewczyny! Właśnie dziś byłam z córką w aquaparku w Pluskach i muszę powiedzieć, że jest tam rewelacyjnie!!! Jest tam basenik ze zjeżdżalnią dla dzieci i atrakcje dla rodziców:) Nawet nie wiedziałam, że moja 15-miesięczna córcia jest taka odważna i sama zjeżdżała ze zjeżdżalni dla dzieci:):) Cieplutko, przyjemnie, mało ludzi (przed południem) i blisko. Z Olsztyna jechalismy 15 min! Za godzinkę pluskania rodzice płacą ponad 40zł, małe dzieci za darmo. ...już się nie mogę doczekać kiedy znowu tam pojadę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata28 skansen w Olsztynku 16.08.09, 18:39 Blisko, tanio (bilet spacerowy kosztuje 3,5 zł), mnóstwo zwierząt (krowy, kozy, owce, gęsi, indory, króliki itd.)Oprócz chat można obejrzeć wiatraki, młyn wodny. Super miejsce na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
jelyfish Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 20.08.09, 11:08 Polecam Nikielkowo, byłam tam z dziećmi, bardzo fajne miejsce! Właściciel to prawdziwy pasjonat, zwierząt mnóstwo: lamy, strusie, daniele, konie, kozy, krowy, osiołek, króliki, cała masa ozdobnego ptactwa... długo by wyliczać. Zwierzęta można głaskać, karmić chlebem, jest tez możliwość jazdy konnej dla dzieci. Dorosły płaci 8 zł, dziecko 6 zł (ale za niespełna roczną córkę zapłaciliśmy 3 zł). Dojazd: to jest tuż za Trackiem, wjeżdza się do wsi, za kościołem lekkim łukiem w lewo, mniej więcej w połowie wsi jest dróżka w lewo (po prawej stoi drewniany drogowskaz z napisem "Zwierzyniec"), kawałek prosto i pierwsza dróżka w prawo (tez widać drogowskaz). Odpowiedz Link Zgłoś
artka20 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 27.08.09, 13:35 Potwierdzam dobrą opinię nt. Nikielkowa. Super sprawa, właściciel - rzeczywiście prawdziwy pasjonat - oprowadza po wszystkim i dokładnie wszystko opowiada. Trzeba liczyć 1,5 - 2 godziny. Po wszystkim można samemu pochodzić po terenie. Nam się bardzo podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
diana501 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 17.10.09, 23:21 Oczywiscie polecam Nikielkowo. Super atmosfera, mili wlasciciele, Zwierzeta cudowne, jest co obejzec. Sama wiem bo jezdze tam konno, i napewno nie zrezygnuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
maksikklaudia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 03.01.10, 21:23 byliśmy dzisiaj na basenie w Ostródzie.Supr sprawa mały się ubawił i cieszy. Super przystosowane do małych dzieci płyciutki basenik, ciepła woda zabawki.Polecamy. sprawdźcie stronę internetową. Odpowiedz Link Zgłoś