Dodaj do ulubionych

Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem?

11.07.09, 10:08
Czy znacie jakieś fajne miejsca w okolicach Olsztyna gdzie można
pojechać z rocznym maluchem??? Chodzi mi o takie jednodniowe
wycieczki :) Ostatnio byłam w Strusiolandii k/Dywit polecam!
Obserwuj wątek
    • dziewczynawitryna Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 12.07.09, 13:24
      Nie tak w pobliżu, ale w parku dzikich zwierząt w Kadzidłowie świetnie się
      bawiliśmy kilka godzin z dziećmi: 1,5-rocznym, dwójką 3,5-letnich oraz
      5-latkiem. Poza tym polecam arboretum w Kudypach (szczególnie dla przedszkolaków).
    • minnie5585 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 21.07.09, 21:52
      roczne dzieciątko jest jeszcze może za małe ale jak podrośnie polecam
      Figlolandię na barcza. 12zl i do oporu; moje dziecko piszczy z radości jak
      usłyszy że tam idziemy a potem wyjść nie chce:)jest to super miejsce by dziecko
      dało upust swojej energii a jak potem śpi....:)
      • iwongia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 24.07.09, 11:35
        Polecam również Nikielkowo Zwierzyniec. Ja co prawda dopiero się tam
        wybieram ale z opini znajomych słyszałam że bardzo fajne miejsce.
        Płaci się chyba 8 zł za osobę i można zwiedzać mini zoo. Adres:
        Nikielkowo 24 nr tel mogę podesłać zainteresowanym na priv.
        • charlielotta Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 24.07.09, 20:43
          Chyba jutro albo w niedzielę wybiorę się do Nikielkowa:) Czytałam
          opis tego zoo w Internecie...musi tam być fajowo:)
          • piopal Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 27.07.09, 11:53
            Dziewczyny-dajcie mi link do tego Nikielkowa:)
            • iwongia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 30.07.09, 14:13

Ja mam do nich tylko nr tel. 089 526 02 01 i kom. 694 937 639.
              Wybieram się tam w sobotę to zdam relację jak było :)
              • charlielotta Polecam Pluski! 06.08.09, 17:57
                hej dziewczyny!
                Właśnie dziś byłam z córką w aquaparku w Pluskach i muszę
                powiedzieć, że jest tam rewelacyjnie!!! Jest tam basenik ze
                zjeżdżalnią dla dzieci i atrakcje dla rodziców:) Nawet nie
                wiedziałam, że moja 15-miesięczna córcia jest taka odważna i sama
                zjeżdżała ze zjeżdżalni dla dzieci:):) Cieplutko, przyjemnie, mało
                ludzi (przed południem) i blisko. Z Olsztyna jechalismy 15 min! Za
                godzinkę pluskania rodzice płacą ponad 40zł, małe dzieci za
                darmo. ...już się nie mogę doczekać kiedy znowu tam pojadę:)
                • kudlata28 skansen w Olsztynku 16.08.09, 18:39
                  Blisko, tanio (bilet spacerowy kosztuje 3,5 zł), mnóstwo zwierząt (krowy, kozy,
                  owce, gęsi, indory, króliki itd.)Oprócz chat można obejrzeć wiatraki, młyn
                  wodny. Super miejsce na spacer.
          • jelyfish Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 20.08.09, 11:08
            Polecam Nikielkowo, byłam tam z dziećmi, bardzo fajne miejsce! Właściciel to
            prawdziwy pasjonat, zwierząt mnóstwo: lamy, strusie, daniele, konie, kozy,
            krowy, osiołek, króliki, cała masa ozdobnego ptactwa... długo by wyliczać.
            Zwierzęta można głaskać, karmić chlebem, jest tez możliwość jazdy konnej dla
            dzieci. Dorosły płaci 8 zł, dziecko 6 zł (ale za niespełna roczną córkę
            zapłaciliśmy 3 zł). Dojazd: to jest tuż za Trackiem, wjeżdza się do wsi, za
            kościołem lekkim łukiem w lewo, mniej więcej w połowie wsi jest dróżka w lewo
            (po prawej stoi drewniany drogowskaz z napisem "Zwierzyniec"), kawałek prosto i
            pierwsza dróżka w prawo (tez widać drogowskaz).
            • artka20 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 27.08.09, 13:35
              Potwierdzam dobrą opinię nt. Nikielkowa. Super sprawa, właściciel -
              rzeczywiście prawdziwy pasjonat - oprowadza po wszystkim i dokładnie
              wszystko opowiada. Trzeba liczyć 1,5 - 2 godziny. Po wszystkim można
              samemu pochodzić po terenie. Nam się bardzo podobało.
              • diana501 Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 17.10.09, 23:21
                Oczywiscie polecam Nikielkowo. Super atmosfera, mili wlasciciele, Zwierzeta cudowne, jest co obejzec. Sama wiem bo jezdze tam konno, i napewno nie zrezygnuje :)
    • maksikklaudia Re: Gdzie fajnie spędzić dzień z dzieckiem? 03.01.10, 21:23
      byliśmy dzisiaj na basenie w Ostródzie.Supr sprawa mały się ubawił i cieszy.
      Super przystosowane do małych dzieci płyciutki basenik, ciepła woda
      zabawki.Polecamy. sprawdźcie stronę internetową.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka