Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny. cz 43

IP: 80.51.196.* 20.12.03, 17:45
...właśnie umilkła kanonada ogni sztucznych pod Wysoką Bramą...
Chyba wygraliśmy. Nie wiem, bo sam oglądałem w necie, ...
...Tak --->> zwycięstwo --->> właśnie dzwonił kolega spod obronionej bramy.
VICTORY !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:10
      Pięknie,zwycięstwem zaczyna się kolejna część Olsztyna Pięknego:)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 19:17
        GRATULACJE !
        podajcie szampana
        zostały tylko grupki widzów może czekają na grzańca

macie szklaneczki trzeba rozlać :)
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 19:28
          łyk gorzkiej też może być i ubieram choinkę
          czas na nią
          Krzyżacy pokonani, można świętować :)
          • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:33
            U mnie choinka będzie we wtorek.
            Teraz biegam do kompa i do kuchni na przemian,
            mieszając kapustkę z grzybkami na farsz do pierogów:))
            • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 19:42
              ...a czy grzybki są aby z naszych Pięknych Lasów Olszytńskich ?
              w brzuchu burczy na samą myśl ...
              • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 19:51
                Grzybki z okolic Olsztyna(Pluski)
                Kapustka nie wiem skąd-niestety
                Ale pierogi będą z samego Olsztyna:)
                • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 19:55
                  ...grzybki "pluskające" ...
                  ...kapustka "bezdomna" ...
                  a jaki Piękny Olsztyński finał -> pieróg warmiński
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 19:53
                właśnie grzybki olsztyńskie - tego mi będzie brak - ten specyficzny smak, stanę
                w konkursy , że poznam po smaku kurkę olsztyńską od innych grzybków :)

uwielbiam ubierać choinkę - degustuję się nią, potrwa to trochę
                JarOl, a ty nic nie robisz, chociaż Zuzę weż na spacer
                giga - jak będziesz biegać od komputera do kuchni gwarantuję, że coś
                przypalisz - ciekawe co ?????????
                do roboty !
                • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 20:04
                  Rita - jak to nic nie robię?
                  Robię, chociaż to mało twórcze.
                  Zużyłem do tego 1,5 rolki papierowego ręcznika - chusteczki już w domu wyszły
                  dużo wczesniej.
                  Ale staram sie kurować żeby jutro do eNki dopełznąć.
                  Jeśli zobaczycie gościa z czerwonym nosem - to będę ja.
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 20:17
                    dzięki JarOl , kuruj sie do eNki, zrobisz miłą niespodziankę dla nas wszystkich
                    i przypilnuj gigę, zeby też zechciała dotrzeć.
                    na czerwony nos napewmo pomoże piwko z soczkiem malinkowym
                    Czy Zuza też będzie ?
                    Dobra na zank czerwonego nosa - powiesze na choince czerwone bombki ;)))))))
                    • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 20.12.03, 20:24
                      Wypraszam sobie porównania mojego czerwonego nosa do czerwonej bombki !!!
                      To naprawdę nie ten kaliber ...
                      Zuzy jeszcze nigdy do pub'u nie brałem, ale kto wie - może jej zasmakuje piwko
                      z sokiem malinowym ...
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 20:52
                        czerwona bombeczka tylko na okres świąt ;)))))
                        bardzo pomalutku posuwa sie moja praca - pomyliłam piętra choinek i musiałam ją
                        rozbierać by znów składać,a gdze lampki ?
                        wpadnę jeszcze póżniej
                        jeszcze na katar może być goraca kąpiel :)
                        • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 21:17
                          Najlepiej zatrzyma katar rutinoscorbin lub taniej cerutin.
                          Co 4 godz.5 tabl.
                          Nie ma mocnych:)
                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 20.12.03, 21:27
                            Witam.
                            Trochę mi się zachorzało.Katarek,kaszelek,podwyższona temperaturka....
                            Plus z choroby jest taki,że jestem w Olsztynie i może na krótko wpadnę jutro do
                            eNki:-)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 21:48
                              Witaj thor_tr - wpadnij , wpadnij :)
                              u mnie sie już zaświeciła choinka na znak zwycięstwa
                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 20.12.03, 21:55
                                A jaką masz?Żywą?Ja jeszcze w domu nie mam "dużej"choinki.Stoi tylko mała
                                plastikowa.
                                Może jutro,bądź w poniedziałek ubierze się większą:-)
                                W jakim stylu masz choinkę?My co roku mamy "ubranko"w innym stylu-raz na
                                złoto,raz na srebrno...
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 22:18
                                  ogromna i sztuczna - w tym roku moda na trzy kolory - srebrny, czerwony i
                                  niebieski
                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 20.12.03, 23:28
                                    U mnie jest zawsze żywa - taki fajny zapach i tak jakoś inaczej. Choinkę
                                    ubieram z młodszym z budrysów. Również się świeci i na czas świąt zastępuje
                                    nocną lampkę.
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 23:45
                                      i znów wam zazdroszczę, u mnie tak grzeją, że łazimy po domu na letniaka, a
                                      może gorzej, więc żywa choinka pada , nie wytrzymuje upałów i wtenczas krótko
                                      nas bawi, za to będzie żywy stroik z żywą świeczką
    • Gość: sud Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bitwie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 15:00
      Bitwa się odbyła. Jak już wcześniej napisaliście - wygraliśmy. Trochę późno
      przyszedłem, więc nieco z daleka mogłem patrzeć i fotografować. Stąd zdjęcia,
      jak kiedyś w pewnej reklamie mówili, są pełne akcji.
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=15&ido=153
      Udało mi się również jeszcze trochę świątecznego Olsztyna sfotografować.
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=15&ido=152
      I Wysoką Bramę z nową tablicą.
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bit IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 16:16
        sud - są klopoty z otwarciem twojej strony, bardzo długo się ładuje i się nie
        naładuje, chyba u mnie internet jest powolny, spróbuję w nocy
        dzięki i może wyjdż w czsie pracy do talety i wskocz do eNki na pifko ;))))
        Czy inni już gotowi do wyjścia ?
        Zuza jakis przystrojony kaganiec włoży z bombkami, a ogon będzie jako różga ;)
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bit IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 19:37
          Rita. To musi być jednak coś u Ciebie. Ja wprawdzie z Olsztyna się łączę, ale
          na modemie. Idzie bez problemu.
          Ja nie jestem w pracy. Ale muszę w domu być.
          • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bit IP: 80.51.196.* 21.12.03, 21:38
            >>> rzeczywiście, strona chodzi może nie expresowo, ale wszystko jest <<<
            Fotki są jeszcze cieplutkie ...

pozdrowienia
            • oso1 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bit 21.12.03, 21:53
              To Wy tutaj gadacie a do eNki to co, nie chciało się przybyć?
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Krajobraz po bit IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 21:56
                może rózgą ich jeszcze pogonić

pochwalę się byłam w tv2 na żywo na koncercie wolotariuszów jako widz - mam
                teraz obłęd w oczach
                zajrze na stronke teraz i natychmiast
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:13
                  przykro - strona nie wchodzi, może za duża pojemność jest w tej stronie, czy
                  nie trzeba utworzyć siostry tej stronki - może to w krakowie takie jest łącze.
                  Będę cierpliwa , jutro znów spojrzę
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 22:15
                    Kamery internetowe sa tutaj:

www.topexpert.pl/ratusz_m.html#cam
                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 23:50
                      Ale zawierucha za oknem. W Waszych miastach też tak jest?
                      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 23:55
                        Nie wiem Rita czemu tak masz z internetem. Inne strony Ci szybko wchodzą?
                        Sprawdziłem w Mozilli (konkurent Internet Explorera). 5,83 s. ładowała się
                        strona główna. Na modemie.
                        Nie mogłem być w eNce, bo musiałem być w domu.
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera 22.12.03, 07:31
                          Witam z rana
                          w Pieknym Olsztynie!
                          Dzis pierwszy dzien zimy,
                          i od rana sypie snieg.

Od dzis tez dnia nam przybywa!
                          :-)

Szkoda ze nie dotarli do Enki nowi forumowicze.
                          ...boja sie realu?
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera 22.12.03, 07:38
                            Sud- strony ze zdjeciami otwieraja sie u mnie dobrze.
                            Musiales stac obok mnie przy Wysokiej Bramie
                            gdy przemawial Malkowski,
                            Bylismy w zwartej piecioosobowej grupie
                            gotowi do obrony gdyby jednak Krzyzacy wrocili!
                            Ktos sie pospieszyl z pokazem pirotechnicznym.
                            ... a moze to Krzyzacy?
                            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - Kamera 22.12.03, 08:26
                              Witam pięknie.
                              "Zima,zima,zima,ach to ty..."
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 22.12.03, 08:44
                                Witajcie. Mam choinkę w domu żywą i jak to moja psiapsiółka mówi "żywą a
                                właściwie zdechłą ;O)" no bo jak się ja zetnie to już żywa właściwie nie jest.
                                Pozdrówka. Wesołych Świąt, zdrówka, dużo uśmiechów, szczęścia, mało nerwów oraz
                                by Nowy Rok nadszedł wspanialszy :O)
                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 22.12.03, 15:07
                                  Pozdrawiam wszystkich z kafejki. Pada snieg, w glowie szumi po spotkaniu. Ci co
                                  nie byli niech zaluja!!!
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 22:26
                                    Witam skacowanych i trzeżwych
                                    sud , dalej nie wchodzi strona, ale mam propozycję, przyslij mi strone na
                                    pocztę i kamerę też, zobacze jak będzie wchodzić od tej strony, może gazeta
                                    robi zakłócenia u mnie.
                                    U was widze jest biało, a u nas jeszcze czarno, ale śniegu spodziewamy sie lada
                                    moment.
                                    Mam znów pretensje do kamery na Rynku Staromiejskim, ciagle pokazuje dzień i
                                    nie widzę Kopciuszka nocą. Chyba tak już jest od trzech dni - dlaczego to
                                    wszystko jest takie nieaktualne, dlaczego kamera działa nie tak jak powinna ?
                                    Czy ktos nad tym czuwa ?
                                    Zbyszek, świetnie, że utrzymaliście Olsztyn w polskich rękach z jednego powodu -
                                    nie znam języka niemieckiego i byłby kłopot z porozumiewaniem się.
                                    Dobra - teraz dla porannej zmiany życzenia i nie tylko dla porannej, bo różnie
                                    to bywa - spokojnych i radosnych Świąt - bawcie się dobrze i nie tylko rodzinnie
                                    Lustro - mam dylemat czy w czasie szklanki mogę posypać twoją solą kawałek
                                    chodniczka, może tak na szczęści posypię :)
                                    JarOl - nie martw się , że nie byłeś, wiem co to rodzina, czasmi tak wychodzi,
                                    że nie można wyjść - całkowicie rozumię, ale czasmi trzeba niewinnie skłamać ,
                                    by wyjść nawet na 100m od domu, chociaż zaprosiliśmy całą twoją rodzinę.
                                    Being - widzę , że jesteś, a Inka ? - co się z nią stało, padła gdzieś pod
                                    stołem ;))))
                                    Jesze raz gratuluje utrzymania Olsztyna i Wesołych Swiat i mnóstwo prezentów.
                                    • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: 80.51.196.* 22.12.03, 23:39
                                      Rita - piękne to były życzenia...
                                      ...nie masz co nam zazdrościć śniegu, do Was też dotrze...
                                      najpóźniej na Sylwestra...

Wszystkiego, wszystkiego dobrego życzę Wszystkim (już dzisiaj - bo jutro będę
                                      poza zasięgiem)
                                      ...no chyba, że dobre duchy pozwolą mi wcześniej wrócić...
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 23.12.03, 07:07
                                        Witam w zimowy poranek
                                        z Pieknego Olsztyna!
                                        Ja tez zycze wszystkim Forumowiczom
                                        wszystkiego naj, naj, naj lepszego.
                                        :-))))
                                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 23.12.03, 07:39
                                          Hej. Jutro już mnie nie ma. Wszystkiego naj naj, dużo zdrówka i ciepełka życzę
                                          i Mikołaja :o)
                                          Rita nie myślałam, że można tą solą posypać chodnik, pewnie tak. Teraz już wiem
                                          dlaczego jedna butelka zniknęła z eNki ;o)
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 19:36
                                            pozdrawiam wszystkich, dzis nie wiem kiedy wejdę ?
                                            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 19:59
                                              Wszystkiego naj... w nadchodzące Święta.
                                              Zdrowia, radości,
                                              mnóstwa prezentów od Mikołaja lub Gwiazdora
                                              Śniegu po kolana i słońca od rana
                                              Szczęśliwych spotkań z najbliższymi

www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ryc/wesolych_swiat.jpg
                                              • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: 80.51.196.* 23.12.03, 20:28
                                                Spokoju,
                                                wyrozumiałości i ...
                                                cierpliwości dla nowych forumowiczów,
                                                dobrej pogody (ducha ...),
                                                dużo śniegu (jeśli ktoś lubi brodzić w nim po kolana...),
                                                dobrej książki (jeśli ktoś tę formę relaksu pod kocykiem przedkłada nad w/w...)
                                                dobrego wina (jeśli ktoś lubi kolacje przy świecach...)

wszystkiego NAJ..., NAJ..., NAJ...

życzy Wam spod świątecznie pachnącego drzewka
                                                JarOl
                                                • oso1 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 23.12.03, 22:13
                                                  i świętego spokoju
                                                  ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 22:43
                                                    i wspaniałych kolend :)
                                                    Jest taki dzień, bardzo ciepły, choć grudniowy
                                                    Dzień, zwykły dzień, w którym gasną wszystkie spory
                                                    Jest taki dzień, w którym radość wita wszystkich
                                                    Dzień, który już każdy z nas zna od kołyski

Niebo ziemi, niebu ziemia
                                                    Wszyscy wszystkim ślą życzenia
                                                    Drzewa ptakom, ptaki drzewom
                                                    Tchnienie wiatru płatkom śniegu

Jest taki dzień, tylko jeden raz do roku
                                                    Dzień, zwykły dzień, który liczy się od zmroku
                                                    Jest taki dzień, gdy jesteśmy wszyscy razem
                                                    Dzień, piękny dzień, dziś nam rok go niesie w darze

Niebo ziemi, niebu ziemia
                                                    Wszyscy wszystkim ślą życzenia
                                                    A gdy wszyscy usną wreszcie
                                                    Noc igliwia zapach niesie
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 23.12.03, 22:57
                                                    Zaraz, zaraz; jest przeciez watkek z zyczeniami.
                                                    Zaczne z innej beczki. Jestem troche zmeczony bo dzis odwalilem mase roboty.
                                                    I tak :
                                                    - choinka jest juz ladnie ubrana
                                                    - bigos gotowy
                                                    - sernik i szarlotka pieknie pachna
                                                    - galaretka z nozek "dochodzi" w lodowce
                                                    - barszczyk prawie gotowy
                                                    - farsz do pierozkow przygotowany

Jutro czeka mnie zakonczenie przygotowan. Sam nie wiem, czy sie wyrobie ?.
                                                    A jak u Was to przebiega ???.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 23:01
                                                    ja jestem między jedną sałatka , a drugą i trochę mnie mdli po nich, robię
                                                    aklualnie przerwę przed myciem misek po sałatce i zabieram sie do drugiej
                                                    pozdrawiam
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 23.12.03, 23:47
                                                    Jestem, jestem:)
                                                    Ja dziś przekręciłam tony maku, skroiłam kwintale włoszczyzny, wylałam morze
                                                    łez nad cebulą i jeszcze parę innych rzeczy. Np. oglądałam Amelię - uwielbiam
                                                    ten film:)
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 00:15
                                                    Miałam w tym roku wydać Wigilię. Pierwszy raz w życiu. Bo wreszcie mam własne
                                                    mieszkanie i wystarczająco dużo krzeseł. Ale fachowcy, którzy mieli mi zrobić
                                                    łazienkę w listopadzie zrobili ją w grudniu i to nie w 4 dni a w dwa tygodnie.
                                                    Do tego naczalstwo zadało mi tyle, że siedziałam w pracy do późna i nie było
                                                    mowy nie tylko o kupieniu surowców do produkcji wigilijnych potraw, ale nawet o
                                                    kupieniu gotowych produktów. Do tego główne sprzątanie po fachowcach zajęło mi
                                                    14 godzin, tak mi zasyfili całe mieszkanie. Zamknięcie drzwi do pokojów, żeby
                                                    się nie pyliło było dla ich rozumków barierą nie do pokonania. Zresztą sprzątam
                                                    do teraz - cały czas coś "wyłazi".
                                                    W rezultacie Wigilia znowu u rodziców i moja biedna mama stoi w garach. A w
                                                    pierwszy dzień Świąt siostra ojca przyjeżdża z innego miasta z gotowym obiadem
                                                    bo chce nas zaprosić na ten obiad u swojego brata (mojego ojca znaczy). Więc
                                                    znowu nie gotuję, chociaż to i owo potrafię, naprawdę (tylko nie wiem czy
                                                    potrafie potrawy wigilijne, bo nigdy jeszcze nie miałam okazji się o tym
                                                    przekonać :D
                                                    A w drugi dzień Świąt wszyscy chcą odpocząć, mają serdecznie dość miłej
                                                    rodzinnej atmosfery, więc już żadnych obowiązkowych wizyt. Zjem sobie cokolwiek
                                                    albo i nie zjem, tylko będę trawić to, co pożarłam w Wigilię i pierwszy dzień
                                                    Świąt tym bardziej, że moja córka wyjeżdża 26 grudnia ze swoim ojcem na narty i
                                                    wracają w sobotę czy niedzielę po Nowym Roku. Więc ją tylko spakuję z grubsza.
                                                    Znowu mi sie upiekło w tym roku. A mogła być straszna kompromitacja w Wigilię.
                                                    Może jednak powinnam podziękować fachowcom że pozwolili mi nie otruć rodziców ?
                                                    :)))
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 09:22
                                                    Witam pięknie:-)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 09:27
                                                    Andulka, na pewno Opatrzność tu czuwała... tylko nad kim? ;P
                                                    Thor, witaj, co słychać?
                                                    Zacząć dzień (Wigilię) w Olsztynie Pięknym! Mała rzecz a cieszy!!
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 09:34
                                                    Witaj Inko:-)
                                                    U mnie ok:-)
                                                    Jak to przed świętami.Sporo pracy.
                                                    Na szczęście już normalnie mogę mówić:-))))
                                                    Czujecie święta?Ja bardzo mocno.Te wszystkie dekoracje,choinki no i
                                                    największa,miła niespodzianka.Śnieg i mrozik za oknem:-)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.12.03, 19:14
                                                    Ija wszystkich witam w ten Wigilijny wieczór, własnie czekam na osóbke do
                                                    degustacji wina świątecznego.
                                                    Jest u nas mrożno, śniegu nie ma.
                                                    Głupio jak sniegu nie ma w taki dzień.
                                                    Tylko choineczka pięknie świeci i w Olsztynie i Krakowie, oznajmia, że wszyscy
                                                    siedzicie właśnie przy stołach Wigilijnych
                                                    Wesolych Świąt
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 20:13
                                                    Niektórzy już odeszli od stołu:)
                                                    Boże, jaka pycha była! I jeszcze tyle skarbów w lodówce! A za oknem śnieg:)))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 24.12.03, 22:53
                                                    Olsztyn jest piękny i mroźny, przytransportowałem Teściów, zjedliśmy kolację,
                                                    odtransportowałem teściów, wypiłem piwo - szt.1 - obejrzałem kazckę (nie mylić
                                                    z dziennikarską) i chyba przed snem wypiję kieliszek wina, a padam na nos jak
                                                    nigdy (dziwne). Nie mam już żółwia, więc mi dzisiaj nikt nie nagada. Spoko i
                                                    może jakaś wygrana w totka pod choinkę, wtedy to nie tylko Olsztyn byłby
                                                    piękny, ale jakie życie byłoby piękne. Pozdrówka :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 11:00
                                                    ...........*.............,
                                                    ......................._/^\_
                                                    ......................<.....>
                                                    .....*................./.-.\.........*
                                                    ..............*........`/&\`...................*
                                                    ......................,@.*;@,
                                                    ...................../_o.I.%_\....*
                                                    ........*...........(`'--:o(_@;
                                                    .................../`;--.,__.`').............*
                                                    ..................;@`o.%.O,*`'`&\.
                                                    ............*....(`'--)_@.;o.%'()\......*
                                                    ................./`;--._`''--._O'@;
                                                    ................/&*,()~o`;-.,_.`""`)
                                                    .....*........../`,@.;+&.().o*`;-';\
                                                    ...............(`""--.,_0.+%.@'.&()\
                                                    .............../-.,_....``''--....-'`)..*
                                                    ..........*..../@%;o`:;'--,.__...__.'\
                                                    ..............;*,&();.@.%.&^;~`"`o;@();.........*
                                                    ............../();.o^~;.&.().o@*&`;&%O\
                                                    ........jks...`"="==""==,,,.,="=="==="`
                                                    ...........__.----.(\-''#####---...___...-----._
                                                    .........'`.........\)_`"""""`
                                                    ..................--'.')
                                                    ...............o(..)_-\
                                                    .................`"""`.`
                                                    I już pierwszy dzień świąt - jak ten czas leci :)
                                                    Oj, oso, oso tylko marzysz o totku lotku, a przecież wiesz, że czasmi śmiejemy
                                                    się do chleba z masłem niż chleba z masłem i szynką. Czasami do szapana nie
                                                    potrzeba złotych kieliszków, wystardzy gwint by być szczęśliwym ;))))))))
                                                    Olsztynie piękny jesteś zimą :)
                                                    Czekam na wspomnienia powigilijne :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia 25.12.03, 12:46
                                                    To była śliczna Wigilia:)
                                                    Przypadło mi w udziale pozmywać po kolacji (9 dań dla 10 osób!), przez co
                                                    zlazł mi kolor z paznokci, a różne części mojej rodziny uznały, że mogę do
                                                    nich jeżdzić i zmywać. Na szczęście (dla mnie!) wycierać pomagał brat, który
                                                    jak powiedziałam po wszystkim "odmaszerować" zrobił najszczęśliwszą minę
                                                    podaczas całego wieczoru:)
                                                    Potem wróciliśmy, część rodzinki pojechała do znajomych, ja siedziałąm sama,
                                                    ale niedługo, bo przyjechał "Gwiazdor";P i mieliśmy iść na pasterkę, ale tak
                                                    mu się spodobało siedzenie ze mną, że nie poszliśmy...
                                                    Bardzo miłe świeta...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 14:15
                                                    Inka gratulacje, zobaczcie teraz cos pięknego tylko uzbroicie się cierpliwoość
                                                    optusxmas.optin.com.au/cgi-bin/FormGenerator?rin=169831445-22449251&campaign=00d&thankyou=p.html

Pozdrawiam!!! :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 15:41
                                                    a teraz zaśpiewajmy

www.alighthouse.com/snight.htm
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - życzenia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:32
                                                    tęsknię za młodością , chyba wypije piwo - tylko spójrzcie jaka będę :)))
                                                    www.sydes.net/jokes/flash/beer.swf
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - rewelacja IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 20:53
                                                    w biesiadujecie , a inni tańczą ;)))))))
                                                    starterupsteve.servepics.com/swf/kozoFlash.html
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 - sud i ulubieńcy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:38
                                                    sud- dobiłam się do twojej stronki, znalazłam klucz do otwarcia tych drzwi,
                                                    jest to cierpliwość - zdjęcia jak z bitwy pod Grunwaldem ;)))))
                                                    Dajcie znać czy stronki rozweselające was podobały się wam ?
                                                    pozdrawiam
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:48
      Pięknie uświetniłaś Olsztyn piękny:)
      A jak tam święta?
      najedzona ? napita ?
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 alkomat IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:55
        giga za czym wejdziesz na forum sprawdż ile masz alkoholu we krwi :)))
        vapaatila.net/alko/promillelukko/hutikka_v0_13.html
        • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 alkomat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 22:57
          Ze mną dzisiaj jest ok
          nie mogę wyświtlić tej strony:(
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 alkomat IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:59
            u mnie wchodzi bez niczego
            zrobilaś wycieczkę po Olsztynie ?
            • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 alkomat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.03, 23:03
              Nie, cały dzień w domku.
              Obiadek się udał reszta też,
              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 alkomat 26.12.03, 11:20
                A ja ze wspolniczka "zaliczylismy" Starowke. Rita. Strony z alkomatem nie moge
                rowniez otworzyc. W swieta nie jest mi jednak to potrzebne. Az wstyd sie
                przyznac, ale pierwszy dzien "poszly" dwie lampki wina. Dzis bedzie jednak
                inaczej. Idziemy na urodziny do kolegi. A tam nie ma żartow !!!.
                • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 26.12.03, 11:27
                  ...i ja się zbieram pooglądać z bliska Olsztyn nas Piękny...
                  ...pogoda butelkowa, +1,8, mżaweczka mżąco mży...
                  ...tym lepiej będzie smakowała kawa po powrocie...
                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.03, 16:40
                    Witam, prawie po świętach. Jak szybko zleciały.
                    Rita. Fajne te Twoje stronki. Melduję, że alkomat otworzyłem i trafiłem, gdzie
                    trzeba.
                    Wieczorem wybieram się na doroczne drugodniowoświąteczne spotkanie z
                    przyjaciółmi (niektórych rok nie widziałem).
                    A Olsztyn płacze deszczem po Świętach.
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 łoś IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 17:43
                      Fajnie spędzacie Święta, milo, że o tym donosicie. Moje najpiękniejsze święta i
                      takie tradycyjne z własnymi wypiekami taż były w Olsztynie. Takie już nigdy się
                      nie powtórzą, bo i czasy sie zmieniły, ale mam w pamięci niezapomniany sernik ,
                      smak i jego zapach, a wytóżniał się tym , że na górze była taka kratka z ciasta.
                      Najpiękniejsze są zawsze spotkania, już dawno was o tym przekonuję, szczególnie
                      do spotkań forumowskich.
                      Na zakończenie Świąt - jeszcze jedna karteczka, tylko bądzcie cierpliwi, niech
                      się załaduje, a póżniej klikajcie na łosie, szczególnie kilknijcie na łosice
                      na końcu, czyli ostatnią , to będe ja - a który łoś wam się najbardziej podoba ?
                      pozdrawiam, zaraz rozpocznę wino na cześć Olsztyna Pięknego
                      web.icq.com/shockwave/0,,4845,00.swf
                      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 łoś 26.12.03, 20:43
                        Olsztyn jest bardzo bardzo piękny.
                        Nawet jak pogoda byle jaka to prawie codziennie jestem gdzieś na mieście,
                        spacerki, oglądanie choinki, piwko gdzieś na Starówce, machanie do kamery,
                        nawet Jaroty mi sie podobaja;))) To chyba magia Świąt!!
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 łoś IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 21:07
                          a being i thor_tr przepadli gdzieś w Olsztynie i to w czasie świąt :)
                          • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 łoś 26.12.03, 21:23
                            being nie przepadł, jest pod dobrą opieką, jutro będzie chyba w necie:)
                            Thor może baluje?
                            • being28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 łoś 27.12.03, 13:03
                              Being sie odzywa. Niedlugo moze pojawie sie w Krakowie. Udam sie zapewne do
                              jakiegos dobrego sklepu z alko po zakupy.

Pozdrawiam cala ekipe. Wesolych Swiat, fajnego Sylwestra itp.
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 kolendowanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 16:17
                                Czyżby sie szykował Sylwester w Krakowie ?
                                Dobrze , dobrze being, pooglądasz knajpeczki i sklepiki krakowskie i wreszcie
                                będziesz mógł porównać oba miasta.
                                a teraz niech Olsztyn wpuści kolędników z Krakowa ;))))
                                web.dkm.cz/koplih/htf/Kringle%20Karoling.swf
                                Ciekawe czy męzszczyzni olsztyńscy bardzo są skacowani po wczorajszych
                                balangach i to nie tylko na forum ???? ;)

• Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 21:23
      Byłem ...Zobaczyłem ...Zostawiłem

Byłem -->> z PaniąM (moją osobistą) w eNce !!!! (faza rozpoznania)
      Zobaczyłem -->> i poczułem nastrój tego miejsca, siedząc cichutko i sącząc
      rozgrzewający napój chmielowy z cynamonem (faza oswajania)
      Zostawiłem -->> mini-flaszkę z Mezcalem z dedykacją dla OSO (faza zaczepna)

...a potem dostałem pisak do ręki i Inka bez litości błysnęła mi fleszem po
      oczach ...

Serdecznie pozdrawiam :o)))))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 21:58
        wreszcie, bo już myślałam , że jesteś typem - chciałabym ale boję sie , ale
        dobrze, że nie , lubie ryzyko
        Byłeś z żoną , nie bój się, opowiadaj jakie wrażenie na ciebie wywarła eNka i
        Angela i nasza LADY ?
        Dziś ja mało pisze tylko czytam, więc pisz
        Mam nadzieję , że oso ci wybaczy tą nadzieję wczorajszą, nawet bardzo go o to
        proszę :)
        JarOl - a jak żonie się podobało, wchodzi ona na forum ?
        • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 22:14
          PaniM zawsze mi towarzyszy na forum zerkając przez ramię i poprawiając błędy
          ortograficzne,
          ...ale to tylko do 22-giej...
          A eNka jest zupełnie odmienna od pub'ów których trochę w Pięknym Olsztynie
          zwiedziliśmy. Ma swój nastrój, atmosferę...
          ...to takie pierwsze wrażenia ...
          I twarze kilku osób wydają nam się znajome ...
          • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 22:16
            ... co do Lady -> to była zupełnie oziębla...
            ...buzi jej nie dałem ! O !
            Może jak się ze sobą oswoimy ...
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 22:24
              Witam żonę JarOl i moze spokojnie sobie spać, nic jej grozi ze strony Olsztyna
              i niech czuje sie dumna z męża.
              Towarzystwo w które wdepnął JarOl jest pewne i miło będzie cale malżeństwo
              powitać na Olsztynie Pięknym, nawet myślę, że tych małżeńst będzie wiecej.
              A LADY - to kamień , kamież który dostał being za 20000- post i to taka nasza
              inicjatywa stworzenia naszej maskotki
              A czy Inka była z beingiem ????
              A Zuza też była ?
              • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 22:34
                Zuza odsypiała zaległości.(jest za młoda, żeby pić piwo !!!, choćby w
                najlepszym towarzystwie).
                Inka była i był being.
                ... ale czy Inka była z beingiem, tego nie wiemy...
                A Lady ?
                Ma swój urok ...zagadkowy ...

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 22:45
                  a kto jeszcze był ?
                  JarOl - wy jesteście z urodzenia z Olsztyna czy rodzina przybyła do Olsztyna -
                  powiedz coś bliżej ? i obszerniej
                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 23:00
                    ...żadna ludność napływowa !!! Rodowici Olsztyniacy z dziada/pradziada. No może
                    z ojca i matki...
                    Okolice ul Samulowskiego zwiedzałem już w krótkich spodenkach a moja Pani
                    bawiła sie w piaskownicy na Starówce ...
                    Ja - LO 1 + LO 4
                    PaniM - LO 2
                    ...wszystko w pobliżu...
                    • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 23:23
                      ... no Pięknie,
                      ... ja tu o piaskownicach i krótkich spodenkach, wspomnienia z czsaów
                      zamierzchłych, serce na dłoni i ???
                      • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 23:26
                        I cisza?
                        • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 23:29
                          ...niestety !
                          Rita wczorajsze moje Dobranoc potraktowała jako "odmeldowanie się"
                          ...a szkoda
                          • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 23:31
                            Też żałuję że jej nie spotkałam,
                            do jutra:)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 23:46
                              a ja budziłam psa, bo zasnął i poszłam z nim do ogrodu, a tu takie rozmówki
                              witaj giga
                              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 27.12.03, 23:49
                                Czesc Rita. Odmeldowalas sie na "dobranocce" i muslalem, ze juz spisz.
                                Czy Prokocim jest zasypany sniegiem ???.
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 23:52
                                  nie, Kraków wolny jest od śniegu, nic go nie atakuje oprócz Inki i być może
                                  jakaś pomoc będzie
                                  A co masz jutro w planie ?
                              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 27.12.03, 23:52
                                Cześć Kochani!
                                Tak, to był szok - siedziałam w eNce, był being (czy byłam z nim zmilczę;), aż
                                tu nagle taki miły człowiek łapie za pisaka i idzie do Lady! Nie wiedzieliśmy
                                kto zacz, ale podpisuje się JarOl i już wszystko jasne:) Dla ścisłości - foto
                                robił being:)
                                Witam i żegnam zarazem, bo idę spać:)
                                Pozdrawiam:)))
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.12.03, 23:53
                                  i tylko tyle , pełną relację podaj, czy pies też łapę odcisnął ????
                                  • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 27.12.03, 23:56
                                    ...psa nie było bo jak pisałem, za młoda jest coby piwo pić !!!
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 27.12.03, 23:57
                                  Rita. Jutro od rana "bieg po zdrowie" czyli marsz na Starowke i powrot rowniez
                                  na wlasnych nogach. Maszeruje ze mna tez moja wspolniczka. A o godz. 11.00
                                  jest "Skrzypek na dachu" ze wspanialym Topolem. Odsiedze te trzy godziny
                                  kolejny juz raz. Bardzo lubie ten film. W Olsztynie tez nie ma sniegu, ale jest
                                  mroz.
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:00
                                    Skrzypek na dachu jest też jutro w tv prII, a do wycieczki weż sobie JarOLÓW .
                                    a czy JarOle mają dzieci ?
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:03
                                      uwaga na Olsztyn piekny, kto się przygotuje na zakładanie nowej części, bo się
                                      boję wchodzić - jest ktoś chętny ?
                                    • Gość: JarOl Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: 80.51.196.* 28.12.03, 00:04
                                      Mają - sztuk 1, ale już wrócił (on)do Gdańska
                                      Pojawi się po Sylwestrze
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:06
                                        Mów proszę szczegółowiej , my wszystko o sobie wiemy - czyli studiuje jak
                                        dzieciątko bpkw ?
                                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 28.12.03, 00:06
                                      Trudno mi powiedziec czy JarOle maja dziatwe. Cos mi sie przypomina z postow
                                      JarOla, ze chyba maja. Wiem napewno, ze jest tam owaczarek warminsko-mazurski.
                                      Rita. A Twoj maluch to jeszcze jezdzi ???.
                                      • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 28.12.03, 00:18
                                        Zamykam 43 czesc i otworze magiczna czesc 44.
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.12.03, 00:21
                                          świetnie - lampka wina by się przydała, ja swoją działkę wypiłam
                                          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny. cz 43 28.12.03, 00:25
                                            OK. Zejde na chilke na dol. Bede za minutke.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka