IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.12.03, 22:22
Ed - wszystkiego najlepszego z okazji świąt
Mam jednak złą nowinę dla ciebie - okazuje sie , że ta książka jest malutka i
napisana drobnym niewyrażnym druczkiem i w żaden sposób nie da sie jej
skserować.
Myślę co mogę dla ciebie zrobić , mam ją , przeczytałam ją i co teraz ?
Mam skaner, ale i tak nie dasz rady jej przeczytać, do niektórych urywków ,
by przeczytać brałam lupę
Poradż mi co mam zrobić z ta Moskwą Pietuszki - mogę ci ją opowiedzieć.
pozdrawiam
mam dużo dobrej wiary w sobie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: do Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 15:57
      Witam, ale już w tzw. "Nowym Yorku 2004" :-)).
      Wcześniej z różnych względów nie byłem w stanie udzielić odpowiedzi na ten
      post. Sytuacja rzeczywiście klopotliwa. Jeżeli nie jest to zbyt gruba pozycja,
      być może będę w stanie obrobić tę ciekawostkę w dobrej wierze własnym sumptem
      i z ew. korzyścią dla innych :-)). Oczywiście, o ile jest jeszcze taka
      możliwość jej udostępnienia.

Pozdrawiam w raz z najgorętszymi życzeniami samych pomyślności w Nowym Roku.

Ed
      • Gość: rita Re: do Ed IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.01.04, 22:39
        nie to jest malutka książeczka, liczy 130 stron, jeszcze ją mam - czy czasmi
        nie posłać ci ją pocztą do eNki ?
        jak myślisz ?
        mam pożyczoną na nie ograniczony termin
        nie wiem czy ci sie spodoba , jest specyficzna w swoim rodzju treści
        pozdrawiam
        rita
        • Gość: Ed Re: do Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 23:48
          Witam,
          Z przyjemnością przystaje na takie praktyczne rozwiązanie. Po opracowaniu może
          uda mi się zamknąc to w rewanżu na jakimś CD-ku, bo w wersji elektronicznej
          chyba nikt tego jeszcze nie robił :-)

Pozdrawiam
          • Gość: rita Re: do Ed IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 18:29
            czyli zacząć akcję przesyłki do eNki ?
            Wiesz co zacznę i jak dobrze pójdzie w ciągu trzech dni może dotrzeć kurierska
            przesyłka - dam znać kiedy będzie
            pozdrawiam
            • Gość: Ed Re: do Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 00:36
              Ok. Bedę cierpliwie czekał na info.
              • Gość: rita Re: do Ed - stop z akcją lub ..... IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 22:44
                Ed - byłam wczoraj w empiku u nas w Krakowie i kupiłam Jerofiejewa - Dzieła
                prawie wszystkie i wyobraż sobie , pierwszy rozdział to własnie Moskwa
                Pietuszki - decyduj teraz Ty, czy ci ją przysłac , czy sam ją możesz kupić w
                Olsztynie ? U nas kosztuje 49.50.
                Sluchaj , mnie ona nie będzie potrzebna więc jak chcesz mogę ją ci przysłać i
                na zjeżdzie mi oddasz ;)))))))))))
                • Gość: Ed Re: do Ed - stop z akcją lub ..... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 00:11
                  Doskonał info. Jutro biorę więc nogi za pas i wędruję do empiku. Dam Ci znać o
                  efektach wyprawy. Mam nadzieję, że wiadomość będzie pomyslna.

Pozdrawiam
                  • Gość: Ed Re: do Ed - akcja trwa nadal IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 01:56
                    Niestety, w olsztyńskich księgarnuiach tej pozycji nie ma i nie są w stanie
                    udzielic jakiejkolwiek konkretnej odpowiedzi na tem temat. Mam pytanie
                    quozowe. Czy jest możliwość założenia, że dokonasz zakupu tej pozycji na mó
                    rachune? Oczywiście z pełną należną gratyfikacją. Forma i czas do
                    uzgodnienia :-))
                    W razie p[otrzeby namiaty ad rem.

Pozdrawiam
                    Ed
                    • Gość: rita Re: do Ed - akcja trwa nadal IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 20:42
                      Ed - powiedzmy sobie prawdę, ja tej ksiązki nie potrzebuję, przeczytam ją i
                      mogę przesłać Ci ją w prezencie.
                      I nawet jakbyś ją widział w sklepie to nie kupuj, bo za tydzień będziesz ją
                      miał w Olsztynie. W poniedziałki i we wtorki do moich sąsiadów przyjeżdza
                      poczta kurierska i ksiązke wyślę na adres eNki.
                      Jeszcze ci dokładną datę i godzinę przybycia ksiązki podam. Nawet nie wiesz
                      jaką zrobisz mi przyjemność przyjmując ksiązkę, sama myśl, że skrawek czegość,
                      czego już dawno w Olsztynie nie ma, znikło , przepadło, wraca i zagości w
                      ciepłym mieszkanku i na godnym miejscu.
                      Jak już wcześniej pisałam okres oczekiwania jest najpiękniejszym okresem, życzę
                      ci miłego spędzenia czasu do chwili spełnienia się oczekiwania :)
                      pozdrawiam

• Gość: rita Re: do Ed - akcja trwa IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 22:00
                        jutro - wysyłam książkę, dam znać kiedy bedzie i o której w Olsztynie.
                        • Gość: Ed Re: do Ed - akcja trwa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 07:35
                          Ok Ritko serdeczne dzięki. Powiedz, w jaki sposób mogę się zrewanzować?

Pozdrawiam.
                          • Gość: rita Re:Podróż za jeden uśmiech IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 20:45
                            Tu nie ma rewanżu, to jest efekt dobrej wiary, która bardzo mnie raduje i
                            wywołuje usmiech na mojej twarzy jak również oczekuję go na Twojej twarzy.
                            Dostawa będzie jutro w godzinach popołudniowych
                            Na opakowaniu książki widnieje napis dla Ed
                            Przypomniało mi sie, że mógłbyś Lady uściskać i złożyć autograf ;)))))))))))
                            Miłego czytania
                            pozdrawiam
                            • Gość: Ed Re:Podróż za wiele uśmiechów IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 23:46
                              Serdecznie dziękuję za ten niedostępny dla mnie na rynku olsztyńskim rekwizyt.
                              Jutro między 16 a 18 będę miał chwilę wolnego i postaram się w tym czasie
                              odwiedzić eNkę.
                              Oczywiście o uściskach nie zapomnę mając nadzieję także na przesłanie ich
                              odwrotną pocztą :-)).
                              Nastawiam się na zupełnie niezłą rozrywkę przy czytaniu.

Pozdrawiam
                              • Gość: rita Re:Podróż za wiele uśmiechów IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 21:48
                                Czy można zakończyć już akcję - czy dostawa dotarła do celu ?
                                • Gość: Ed Re:Podróż za wiele uśmiechów IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 22:31
                                  Witam. Niestety, nie byłem w stanie odebrać ani wczoraj, ani dzisiaj. Mam
                                  nadzieję na jutrzejszy nieco inny bardziej korzystny rozklad czasu.
                                  Uważam, że jak książka jest w eNce, to z Twojej strony akcja wykonana została
                                  w sposób podobny do tajemniczego UFO w pozytywnym tego slowa znaczeniu, czego
                                  w % chyba nie da się zmierzyć :-)).

Dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
                                  • Gość: rita Re:Oczekiwanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.01.04, 23:00
                                    W takim razie czekam na sygnał zakończenia akcji - dobrze ?
                                    Trzeba mież pewność w 100%, że ksiązka znajdzie się we własciwych rękach :)
                                    pozdrawiam
                                    a tak przy okazji, a jaką ksiązkę czytasz obecnie lub ostatnio ?

• Gość: Ed Re:Oczekiwanie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 14:53
                                      Tragedia :o((. Postanowiłem się nieco odchamić konfrontując kodeks prawa
                                      kanonicznego z NT. Strawa ciężkawa dla człowieka składającego się głównie z
                                      tego, co boli. Stąd też chyba naturalne ciągoty do odreagowania ducha pod
                                      wpływem nieco innej lektury :-))
                                      I nie jest to wcale ukłon w kierunku Creidene. Ot tak po prostu czasami dla
                                      zadumy, w której ciekawość odgrywa też niekoniecznie poślednią rolę.

PS. Na parę dni będę musiał odstąpic od swego kompa, chyba że zrządzenie losu
                                      okaże się nieco łaskawsze.

Pozdrawiam
                                      • Gość: Ed Re: Czytanie.... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 21:57
                                        Droga ritko... Trudno jest cokolwiek powiedzieć w sytuacji, gdy brakuje...
                                        słów... :o)).
                                        Zapewniam Cię, że jutro będę to wszystko "czytał" z dobrą wiarą w każde
                                        nastąpne jutro.
                                        Ponieważ muszę przygotować się do jutrzejszego wczesnego wyjazdu, wrażenia z
                                        lektóry przkażę na gorąco po powrocie.

Pozdrawiam
                                        • Gość: rita Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 22:25
                                          miłego czytania
                                          widziałeś Lady ?

ogromnie się cieszę
                                          • thor_tr Re: Czytanie....- akcja zakończona 16.01.04, 10:41
                                            Ed jak się podoba Lady?
                                            Gratuluję wpisu.
                                            • Gość: Ed Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 20:43
                                              Hmmm...
                                              Po prostu jestem trochę za wcześnie urodzony :-))
                                              Och! Gdyby tam ileś wiosenek mniej :o((

Pozdrawiam
                                          • Gość: Ed Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 20:47
                                            Ale czytanie jeszcze nie do końca. Chociaż muszę przyznać, iż "obydwie"
                                            książki napisane zostały językiem lekkim i godnych koneserów :)

Pozdrawiam
                                            • Gość: rita Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 21:24
                                              ale musze ci polecić ksiązkę , którą też kupiłam przy okazji Jerofiejewa. Jest
                                              to ksiażka Eduarda Mendoza - Przygoda fryzjera damskiego - jest doskonała w
                                              akcji, warta przeczytania, ubawisz się przy niej, przeczytałam dopiero 100
                                              stron , ale wiem , że lepeij bym nie spędziła czasu jak ją czytając. Polecił mi
                                              ją koza.
                                              A Jerofiejew ma specyficzny dar do pisania - prawda ?
                                              • Gość: Ed Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 22:43
                                                Fascynuje mnie wręcz znakomita humorystyczna swada pisana lekkim a
                                                jednocześnie bardzo treściwym językiem i tak jakby z pewnego dystansu
                                                pozwalająca pośmiać się nawet z samego siebie. Dawno takiego relaksu nie
                                                miałem w czytaniu.

Serdeczne dzięki.
                                                • Gość: rita Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 23:01
                                                  też miałam zabawę przy niej, szczególnie dobry moment w pociagu z konduktorem

ty siedzisz przy klawiaturce i czytasz :)
                                                  • Gość: Ed Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 23:58
                                                    Aż takich zdolności, to jezcze nie nabrałem. Mam mniej ambitne przygotowanie
                                                    zawodowe. Może kiedyś w przyszłości :-)
                                                    Skżd innąd odczuwam przemożny brak zdolności telepatycznych a wspomnienie
                                                    Samanty bardzo wyraźnie wskazuje mi, ile to jeszcze zostało do zrobienia :o))
                                                    A może w jakimś wcieleniu po reinkarnacji?

Jak widzisz, dobra wiara mnie nie opuszcza.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: rita Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 20:59
                                                    dobra wiara tej książce towarzyszyła od początku jak widziałeś :)
                                                  • Gość: Ed Re: Czytanie....- akcja zakończona IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 07:33
                                                    Sposób podejścia autora trafia na podatny grunt. W dobrej wierze też lubie
                                                    odkrywać wartości życia doczesnego :)
                                                  • Gość: rita Re: akcja zakończona IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 20:39
                                                    to trzydziesty post - dobra wiara
                                                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka