rose-ana Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 15:41 Zielona o rozmaitych smakach, z tych typowo herbacianych sklepów. Odpowiedz Link
selica Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 15:43 Zielona jest dobra :) przed chwilą wróciłam z herbaciarni, gdzie piłam herbatkę Hot Cinnamon Spice firmy Hernes & Sons (czy jakoś tak), boska :) Odpowiedz Link
rose-ana Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 15:45 Dobra bo smaczna i zdrowa, co się nie zawsze zdarza w połączeniu.:) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 15:43 Ja kupuję w herbaciarni, w Poznaniu, przy Rynku Jeżyckim. Różne, w zależności od tego, co pan poleca :) Odpowiedz Link
sundry Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 15:59 Smaczna jest,ma w składzie jabłko,kwiat hibiskusa,zieloną herbatę,ekstrakt z winogron..o taka: www.vitax.com.pl/linia_program_na_zdrowie.php?num=99 Odpowiedz Link
selica Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 16:10 Uuu, jak hibiskus, to ja niet :) a działa to-to ;) Odpowiedz Link
sundry Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 16:13 Wygląda na to,że jest trochę lepiej,ale dodatkowo pływam i się balsamuję:) Odpowiedz Link
baba_krk Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 16:55 ze zwykłych to lipton london taste i prawie wszystkie owocowe, z naciskiem na grejfrutową, brzoskwiniową i wiśniowo-bananową :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 17:01 *taste of london /nawet nie wiem co piję :P/ Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: wasza ulubiona herbata? 17.08.08, 17:11 babo:) ja chcę zdjęcie udów :P Odpowiedz Link
trypel Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 09:54 zielona nestea mrożona z antyutleniaczami koniecznie :D Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:14 Ja przeważnie czarną liściastą z cytryną i miodem, w ilości co najmniej 5-6 szklanek dzienie. Uwielbiam. I tak, wiem - szklanka to profanacja, ale filiżanek z chińskiej porcelany na razie tu nie posiadam, a z ceramicznego kubka-nocnika herbatka jest ohydna :) Lubie tez od czasu do czasu owocówki dilmah, natomiast zielonej nie tknęłabym za nic w świecie. Wszelkie inne ziołowe ustrojstwa mi nie smakują i nie wierzę w ich działanie, zresztą nie nazwałabym ich herbatą, tylko naparami :) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:20 Różne. Najczęściej owocowe liptony- piramidki, a także Earl Greya oraz taką zwykłą z cytryną i miodem. Czasami sypane o najprzeróżniejszych smakach ze " Swiata herbaty". Potrafię tam fortunę zostawić. Ale i tak zdecydowanie więcej kawy piję, niestety. Piję ją w ilościach hurtowych. Ciekawe kiedy mi pikawa siądzie...:) Odpowiedz Link
trypel Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:38 i jeszcze bo zapomniałem bo rzadko robie bo mi sie nie chce :) w duzym garnku - najlepiej z 3-4 l, zalewam wrzątkiem z 5 łyżek czarnej lisciastej herbaty, zostawiam na pare minut a potem słodze dużo (z 10 łyzek) a potem wrzucam pokrojoną na cienkie plasterki cytrynę (koniecznie ze skórką). Zostawiam do wystygnięcia - czyli min 3-4 godziny. Potem do lodówki. I mam zapas na 2-3 dni :) PYCHA!!! Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:40 ale cytrynę dopiero, jak herbatka troche wystygnie, bo sie gorzka zrobi i trująca :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:23 Twining Lapsang Souchong. Kiedy ją parzę, wszystko co żyje ucieka przed jej zapachem, a dla mnie to najlepsza herbata pod słońcem. Odpowiedz Link
lupus76 Re: wasza ulubiona herbata? 18.08.08, 10:32 Earl Grey. Sypany (fusiasty znaczy). Odpowiedz Link