Dodaj do ulubionych

szkoły podstawowe co polecacie ????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 21:03
szukam dobrej normalnej podstawówki na ursynowie lub kabatach lub okolicach
puławskiej dla mojej córki, bardzo prosze podzielcie się doświadczeniami,
będę wdzięczna za każdą sugestię....tutaj lub na mail lebea@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • kasiekgo Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 16.04.05, 23:46
      Polecam bardzo szkołę podstawową nr.319 na ul.ZWM10, mój syn do niej chodzi i
      jest naprawdę świtna.
      Pozdrawiam
      • grecz Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 17.04.05, 00:13
        a ja do niej chodzilam i tez moge powiedziec ze jest swietna..i nadal jest ta
        sama pani dyrektor :))
        • Gość: DOROTA Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:35
          Popieram ZWM
          • Gość: Ula Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.05, 14:48
            Polecam szkołę na Lokajskiego , wymagagający nauczyciele,wysoki
            poziom,przyjazna atmosfera.
    • lebea Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 19.04.05, 19:49
      serdecznie dziękuję za informacje , czy wiecie coś o szkole na Kopcińskiego ?
      Jak duże są klasy na ZWM ?
      • grecz Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 19.04.05, 20:45
        a czy wielkosc klas nie jest zalezna od ilosci dzieci?tzn na pewno sa jakies
        ograniczeniaa le jednak ilosc dzieci jest tu wazna..nie jestem tego pewna bo
        dzieci nie mam a 319 skonczylam 8 lat temu
        • Gość: KASIA Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:46
          Moj syn chodzi do III klasy na ZWM i w klasie jest 23 dzieci.
          • kasiekgo Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 19.04.05, 23:05
            Mój syn chodzi do klasy II w 319 i w klasie jest 26 dzieci.
            • klaryma Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 19.04.05, 23:15
              A moja corka tez do II i w klasie jest 29 dzieci. Niestety, chyba z roku na rok
              coraz wiecej. SP 303 na Koncertowej ma zdecydowanie mniej liczne klasy i w
              testach dla VI-klasistow w zeszlym roku wyprzedzila 319-ke.
              • Gość: KASIA Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:37
                Od klasy III dochodzi zawsze dodatkowa klasa sportowa, na którą rozkłada się
                czesc uczniow z równoległych klas , a czesc dochodzi z innych szkół do klasy
                sportowej. To powoduje,ze na poziomie klasy III uczniow jest juz mniej w kazdej
                klasie.
      • Gość: ewa Re: Kopcińskiego, Mandarynki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 13:26
        ja orientowałam się co do tej szkoły, byłam w niej ,pytałam rodziców no i
        niestety nie wypada dobrze - w klasach I-III "los olewos' potem w IV dzieci
        mają tyły. zaletą tej szkoy jest na pewno kameralność i stosunkowo małe klasy,
        jest też godz. ang. od I kl. teraz rozpoznaję szkołę na Mandarynki i mimo moich
        uprzedzeń do niej (razem z LO)wypada b.dobrze - małe klasy (20-24 dzieci),
        dobre zaplecze socjalno-sportowe. Czy wiecie cos więcej o tych szkołach?
    • lebea Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 20.04.05, 12:28
      a jak jest z angielskim, sprawdzałam na mandarynki i tam nie ma dla maluchów
      czy przy ZWM jest ?
      • kasiekgo Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 20.04.05, 17:20
        w 319 angielski jest od pierwszej klasy 2 razy w tygodniu po godzine lekcyjnej.
        • olaborkowska Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 23.04.05, 01:06
          A ja polecam szkołę na Teligi (318). Mój syn chodzi do II klasy i u niego jest
          17 dzieci. Angielski od I klasy - raz w tygodniu.
    • olaborkowska Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 23.04.05, 01:13
      Zresztą już o szkole na Teligi pisałam. Nie wiem czy dobrze wkleiłam, ale to
      tam.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=22297722&a=22337960
      • lebea Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 27.04.05, 08:46
        byłam przy ZWM i to absolutna porażka, z opisu i wyglądu szkoła jak gigantyczna
        przechowalnia, dzieci w I do III nmają lekce do 13 a potem świetlica, gdzie są
        3 panie i ...200 dzieci !!!! o wielkości świetlicy nie wspomnę klasa pierwsza
        na najbliższy rok bedzie miała min 30 osób...byłam i na Mandarynki wygląda
        bardziej kameralnie...ale też mnie nie przekonuje...

lebea@gazeta.pl
        • kasiekgo Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 08.05.05, 15:25
          Z tą godziną 13 to przesada mój syn chodzi do drugiej klasy w tej szkole i
          lekcje kończą 12.20. Z tą świetlicą to też chyba przesada 200 dzieci!!!. Ja tam
          częto zaglądam i takiej liczby nie widzę. A jeśli o kadrę pedagogiczną to jest
          na wysokim poziomie i super. Też jest klasa sportowa z tenisem ziemnym.
    • kapio12 Re: szkoły podstawowe co polecacie ???? 08.05.05, 10:45
      mój syn chodzi na Wiczy Dół na KAbatach, jestem zadowolona , 23 dzieci, klasa
      sportowa z pływaniem, dużo WF, basenu, wycieczki, nowa szkoła, syn lubi to
      miejsce, z nauką nie mamy problemu
      Pozdr
      • Gość: k1248 323 na Warchałowskiego IP: 62.233.191.* 09.05.05, 11:56
        jeśli zależy Ci na wyedukowaniu potomka a nie na jego bezsresowym przechowaniu.
        Fakte jest, że ucza się na dwie zmiany, ale mimo wszystko moje sie nie dawały
        stamtąd wyjąć (a zaczynały w społecznej). Do niektórych nauczycielek sa listy
        społeczne gdy biora pierwsze klasy - autentycznie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka