Dodaj do ulubionych

Co zrobić z trupem czworonoga?

IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:02
Obserwuj wątek
    • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:11
      najlepiej wyrzuć na trawnik.
    • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:16
      jakoś tak nacisnąłem i treści nie zdążyłem zamieścić :D Chodzi o to co zrobić z
      martwym psem/kotem tudzież innym czworonogiem?? Zakopać nie ma gdzie, wyrzucić
      (jak proponuje niezawodny Silvio) nie za bardzo bo zacznie śmierdzieć pod
      oknem, na śmietnik może? A moze można zostawić w jakimś punkcie? Niektóre
      organy są jeszcze sprawne. A co z takim którego się rozpłaszczyło samochodem na
      jezdni?? Wtedy to już zupełnie nie wiem...
      • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:20
        Pochować czy też jak kto woli zakopać.
        • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:24
          Ale gdzie zakopać? W lesie kabackim?? Pamięć ofiar katastrofy lotniczej
          powoduje że jakoś tak głupio aby zwykły pchlarz miał koło nich spocząć.
          • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:26
            Robisz sobie żarty??? Na jakimkolwiek wolnym kawałku ziemi - na trawniku między
            blokami, na polu przed lasem kabackim.
            • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:34
              nie robię żartów tylko pytam! Mam rozryć trawnik koło bloku? Jesli każdy by tak
              zrobił to jak one by po paru zejściach zwierząt wyglądały? To mi jakoś nie
              pasuje... A o lesie kabackim już wspominałem.
              • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:36
                chodzi mi też o to czy jest jakiś cmentarz dla zwierząt jeśli nie na ursynowie
                to może gdzieś indziej?
                • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:48
                  Rozryć??? Wiesz ile na Ursynowie jest miejsc gdzie nie ma przystrzyżonych
                  trawników tylko hałda piachu??? Rozejrzyj sie wokół. Cmentarz jest - w Koniku
                  Nowym. Ale to kosztuje, wiec po co wydawać na "pchlarza". Żenujące.
                  • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 10:51
                    co jest znów takie żenujace? No jeśli to jakaś przystępna kwota to można nie
                    wypić tych 2 piwek dla spokoju sierściucha, jeszcze następna osoba chcąca
                    zakopać coś rozkopie mojego pupilka...
                    • java9 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 15:03
                      w Koniku Nowym pochówek kosztuje 150 złotych
                      plus coroczna opłata 40 złotych za utrzymanie,
                      tak było jakiś czas temu,zadzwoń dowiedz się.

www.psi-los.com/
                      Zgodnie z przepisami, nie wolno chować psów czy innych
                      zwierząt gdziekolwiek.
                      Można zostawić u weterynarza ( po uśpieniu),
                      ale wtedy nie wiesz co się dalej z dzieje
                      ( spalarnia, śmietnik czy może do kliniki jako wyjątkowy przypadek).
            • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:53
              lewe_oko napisała:

> Robisz sobie żarty??? Na jakimkolwiek wolnym kawałku ziemi - na trawniku
              międz
              > y
              > blokami, na polu przed lasem kabackim.

to ty sobie robisz żarty albo popisujesz się swoją ignorancją. nie wolno ot
              tak sobie zakopywać zwłok zwierząt czy ludzi. MUSZĄ być utylizowane. Bo w ten
              sposoób zanieczyszczasz wody gruntowe. Poza tym żywi kumple truposza
              niechybnie by go spod ziemi wygrzebali. Oni już tak mają.
              • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 10:57
                Faktycznie - twoja propozycja: rzucenia na trwanik była lepsza. Wszystkie swoje
                zwierzeta chowałam na działce, jesli ktoś takiej nie ma - są cmentarze dla
                zwierząt. Ale jakoś z postów Rickiego nie zauważyłam, by był miłośnikiem psów. A
                co się dzieje jak pada sarna w lesie??? Dochodzi do zanieczyszczenia środowiska?
                Raczej przeciwnie.
                • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 11:08
                  Jak to sama? Ktoś puszcza samopas zwierzę do lasu na spacer?? Jeśli masz na
                  myśli zwierzęta żyjące na wolności to już nie mój problem... A pomysł
                  zakopywania zwięrząt na trawniku przed blokiem to dla mnie absurd miesiąca :)
                  • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:11
                    Dla mnie twoje posty - to absurd miesiąca. Jak również sposób myślenia. Wiadomo
                    że nie mam na myśli malutkiego ogródka pod domem, tym bardziej że często jest
                    czyjąś własnościa. A teraz daruj sobie już prowokacje, a jeśli chcesz naprawdę
                    sie dowiedzieć to pytaj na stosownym forum.
                    • Gość: ricky Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: 193.109.123.* 21.10.05, 11:31
                      lewe_oko napisała:

> Dla mnie twoje posty - to absurd miesiąca. Jak również sposób myślenia - no
                      tak, jeśli ktoś myśli inaczej niż ty to jest to już absurd,
                      dalej piszesz że nie wiesz i nie znasz się na tym - to po co piszesz??
                      • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:37
                        Drogi Ricky. Nie znam się i nie wiem co robić w przypadku blokowiska. Wydaje mi
                        się, że najlepszy będzie duży otwarty teren. Ponieważ sie nie znam, to kiedy
                        chowałam swoje zwierzeta radziłam się. Nie na forum gazeta.pl, ale ludzi którzy
                        sie na tym znają. Jeśli ktoś pisze pchlarz o własnym pupilu i rozumie z mojego
                        postu, że proponuję na miejsce pochówku ogródek pod blokiem to wydaja mi się one
                        księzycowo absurdalne. A tak serio zapytaj kogoś kto się zna.
                      • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:40
                        Oooo! Twój zaginiony post!
                • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:12
                  lewe_oko napisała:

> Faktycznie - twoja propozycja: rzucenia na trwanik była lepsza.

była ironiczna, z załózenia miała obrazowac podejście psiarzy do otoczenia.

>Wszystkie swoje
                  > zwierzeta chowałam na działce

więc najpewniej twoi sasiedzi mieli szczęscie być podłączeni do wodociągów
                  komunalnych. w innym wypadku zatrułabyś im wode w studni.

Wszystkie odpady, a już szczególnei te toksyczne muszą być składowane w
                  wyznaczonych miejscach. NIE MASZ PRAWA zakopywać śmieci pod trawnikiem, w
                  lesie, NAWET na własnej działce. MASZ OBOWIĄZEK dostarczyć je do miejsc ich
                  skałdowania lub utylizacji lub zorganizowac ich odbiór. W niektórych gminach
                  jest to obowiązkowe.

Piszesz dzisiaj takie bzdury, że nawet nawet biorąc pod uwagę moje sceptyczne
                  podejście do twojej osoby, zaczynam się zastanawiac czy ktoś się nie podszywa
                  pod naszą Lewe Oko.

Czy wyobrażasz sobie nasze zieleńce gdyby wszyscy własciciele zechcieli
                  skorzystac z twoich rad?

> co się dzieje jak pada sarna w lesie??? Dochodzi do zanieczyszczenia
                  >środowiska

spytaj kogoś z kóla mysliwskiego. poza tym w lesie nie mieszkaja ludzie i
                  żeruja w nim naturalni padlinożercy, których w miejscach zamieszkanych przez
                  człowieka jest niewielu. Poza tym przepisy mają strzec bezpieczeństwa ludzi a
                  nie mieszkańców lasu.
                  • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:18
                    Przepisy strzegą również bezpieczeństwa mieszkańców lasu :-) Być może piszę
                    bzdury, nie znam się na tym. Jak pisałam, zawsze chowałam zwierzęta na działce.
                    Moi znajomi robią to samo. A czasem chowają je we własnym ogródku. Nie wiem co
                    robić w takich sytuacjach - ja pochowałabym psa w Koniku Nowym. Ale dla Rickiego
                    to tylko pchlarz, wiec może Ty mu coś poradź, bo to stosunek bliski twojemu.
                    • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:23
                      lewe_oko napisała:

> Przepisy strzegą również bezpieczeństwa mieszkańców lasu :-) Być może piszę
                      > bzdury, nie znam się na tym. Jak pisałam, zawsze chowałam zwierzęta na
                      działce.
                      > Moi znajomi robią to samo. A czasem chowają je we własnym ogródku. Nie wiem co
                      > robić w takich sytuacjach - ja pochowałabym psa w Koniku Nowym. Ale dla
                      Rickieg
                      > o
                      > to tylko pchlarz, wiec może Ty mu coś poradź, bo to stosunek bliski twojemu.

Pani przyszła doktor, nieznajomosć przepisów prawa nie jest tu żadnym
                      wytłumaczeniem i rozumiem, że twoje ptrzyznanie się do wykrocznienia ma
                      charakter skruchy. A co należy robić z trupami psów pisał kiedyś p.o.box.
                      Utylizuje je bodajże jakiś zakład przy SGGW. Ja nie musze tego wiedzieć, bo
                      psa nie posiadam i posiadac nie zamierzam. natomaist ty zastanów się zanim
                      wykopiesz kolejny dołek.
                      • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:27
                        silvio1970 napisał:

>natomaist ty zastanów się zanim
                        > wykopiesz kolejny dołek.

a tym bardziej zanim zaczniesz udzielac komuś rad.
                        • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:29
                          Na szczęscie jesteś tu Ty (pisze bez złośliwości) i prostujesz to co ja
                          napisałam. Na tym polega forum :-)))
                      • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:28
                        Jestem humanistką, a nie wetrynarzem albo inżynierem więc powoływanie się na
                        moje wykształcenie jest absurdalne. Ja psa również nie posiadam. Czy siebie
                        również masz zamiar kiedys zutylizować? Chowaliśmy zwierzęta, na swoim własnym
                        wielohektarowym terenie, zwłoki były zabezpieczone torbami foliowymi, pudłami
                        itd. Konsultowałam sie wczesniej i z prawnikiem i meliorantem, wiec plis daruj
                        te uwagi. Jednak nie każdy ma komfort posiadania wielkiej działki. I co wtedy?
                        Ma zutylizowac swojego psa???
                        • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:34
                          lewe_oko napisała:

> Konsultowałam sie wczesniej i z prawnikiem i meliorantem, wiec plis daruj
                          > te uwagi.

Lewe Oko- nie błażnij się. Ten prawnik to rozumiem twj teściu po 2 lufie.
                          Poczytaj sobie o sprawie Stokłosy, który minn przez zwierzęce zwłoki stracił
                          mandat senatora.

>Jednak nie każdy ma komfort posiadania wielkiej działki. I co wtedy?
                          > Ma zutylizowac swojego psa???

Wielkość ttwojej działki nie ma nic do rzeczy. Twoja działka ma okreslone
                          przeznzcenie i jeśli nie przewiduje się na niej składowika lub utylizacji
                          odpadów, to nie możesz grzebać na niej swojego psa. Nawet jesli to ratlerek a
                          działka to Wyspa Wolin. Takie są przepisy. Wieć jeśli mimo wszystko
                          zakopujesz tam swojego psa, to sie tym nie chwal.

A jeśli kogoś stac na komfort posiadania psa, niech uwzględni również kszty
                          utylizacj lub przechowywania zwłok.
                          • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:38
                            Na szczęście nie jestem senatorem :-) To nie był mój teść i takie uwagi sobie
                            daruj.
                            • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:44
                              lewe_oko napisała:

> Na szczęście nie jestem senatorem :-) To nie był mój teść i takie uwagi sobie
                              > daruj.

no to w każdym badź razie, kiepski prawnik z niego był.
                          • Gość: exp. Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 12:00
                            Z przykrością muszę stwierdzić, ze to ty się błąźnisz i nie znasz przepisów.
                            Masz prawo pochować zwierzę na prywatnym terenie pod warunkiem, że nie zagraża
                            to zdrowiu twoich sąsiadów. Chyba, ze gmina ma inne przepisy. Jesli dziewczyna
                            sie konsultowała to wie co pisze i skończ te brednie.
                            • lewe_oko podumowanie (?) 21.10.05, 12:07
                              No i chyba z dyskusji warto zapamiętać to, że zwierzeta nalezy chować w
                              wyznaczonych do tego miejscach takich jak cmentarz w Koniku Nowym. Na własnym
                              terenie tylko po uprzednich konsultacjach, nie można w pobliżu ujeć wody.
                              • silvio1970 Oto podsumowanie 21.10.05, 12:18
                                lewe_oko napisała:

> No i chyba z dyskusji warto zapamiętać to, że zwierzeta nalezy chować w
                                > wyznaczonych do tego miejscach takich jak cmentarz w Koniku Nowym. Na własnym
                                > terenie tylko po uprzednich konsultacjach, nie można w pobliżu ujeć wody.

Mylisz się Lewe Oko:

USTAWA z dnia 24 kwietnia 1997 r.

o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz
                                o Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej.

Art. 9. 1. Zwłoki zwierzęce i ich części, jeżeli nie zachodzi podejrzenie o
                                chorobę zakaźną, należy niezwłocznie dostarczyć podmiotom zajmującym się
                                zbieraniem lub przetwarzaniem zwłok zwierzęcych albo na grzebowisko lub w
                                wyznaczone miejsce spalania zwłok zwierzęcych.

KONIEC
                                • lewe_oko Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:21
                                  Po pierwsze ta ustawa dotyczy zwierząt rzeźnych, a po drugie to jest moim
                                  zdaniem martwe prawo. W życiu nie oddałabym psa do utylizacji.
                                  • Gość: ursynowiaczek Re: Oto podsumowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 12:26
                                    To znaczy, że łamię prawo i będę łamał dalej. Jeżdzę zgodnie z przepisami, nie
                                    okradam państwa i w ogóle jestem uczciwym obywatelem - ale swojego psa nie
                                    oddam na przemiał. To nieludzkie.
                                    • silvio1970 Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:29
                                      Gość portalu: ursynowiaczek napisał(a):

> To znaczy, że łamię prawo i będę łamał dalej. Jeżdzę zgodnie z przepisami,
                                      nie
                                      > okradam państwa i w ogóle jestem uczciwym obywatelem - ale swojego psa nie
                                      > oddam na przemiał. To nieludzkie.

ja również jestem uczciwym obywatelem ale za głeboko nieludzkie uważam z kolei
                                      pozostawianie psich odchodów w miejscach publicznych. Niech ten twój piesek
                                      równiez sra na twojej działce i pozowli moim dzieciom bawić się na niezasranym
                                      trawniku.
                                      • lewe_oko Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:32
                                        Zatem nalezy sie cieszyć, że powstają cmentarze dla zwierząt i miłośnicy psów
                                        mają jakiś wybór. To jest nie muszą łamać prawa, by być w zgodzie z soba samym.
                                  • silvio1970 Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:27
                                    lewe_oko napisała:

> Po pierwsze ta ustawa dotyczy zwierząt rzeźnych, a po drugie to jest moim
                                    > zdaniem martwe prawo. W życiu nie oddałabym psa do utylizacji.

Po pierwsze, zerknij do definicji ustawy. Ustawa powyższa dotyczy wszystkich
                                    zwierząt, w tym zwierzat domowych.

A po drugie- to już kompletna kompromitacja.

A moim zdaniem Kodeks karny jest martwym prawem i dzisiaj poderżne gardełko
                                    jakiejść wyjatkowo irytujacej sąsiadce. po czym pójdę do sklepu i wzemę sobie
                                    piwko. Wsiądę w samochód i pojade lewa stroną KEN.
                                    • lewe_oko Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:29
                                      Doskonale wiesz co mam na myśli - jest to martwe prawo, ponieważ prawie nikt go
                                      nie respektuje i o to mi chodzi.
                                      • silvio1970 Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:29
                                        lewe_oko napisała:

> Doskonale wiesz co mam na myśli - jest to martwe prawo, ponieważ prawie nikt
                                        g
                                        > o
                                        > nie respektuje i o to mi chodzi.

jak boga kocham, zabiję cię
                                        • lewe_oko Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:33
                                          Nie zabijaj! Czy znasz kogoś kto oddał swojego psa/kota do utylizacji? Ja nie.
                                          Natomiast o pogrzebach na działkach i w ogródkach słyszalam tysiące razy.
                                          • silvio1970 Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:36
                                            lewe_oko napisała:

> Nie zabijaj! Czy znasz kogoś kto oddał swojego psa/kota do utylizacji? Ja nie.
                                            > Natomiast o pogrzebach na działkach i w ogródkach słyszalam tysiące razy.

a ja o zabójststwach , ostatnio kogoś tam hukneli na Końskim Jarze. teraz czas
                                            na KEN!!!!
                                            • lewe_oko Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:37
                                              Reductio ad absurdum
                                              • silvio1970 Re: Oto podsumowanie 21.10.05, 12:49
                                                lewe_oko napisała:

> Reductio ad absurdum

żę co? mów po polski. łacina to wg mnie martwy język. podobnie jak i inne w
                                                tym kraju
                            • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 12:22
                              Gość portalu: exp. napisał(a):

> Z przykrością muszę stwierdzić, ze to ty się błąźnisz i nie znasz przepisów.

ja przepsisy znam. Poniżej tylko jeden z WIELU, które nie pozwalają ci na
                              grzebanie zwierząt. Ludzie jeśli nie znacie przepsiów to przynajmniej
                              myślcie!! Z wyjatkiem prawa podatkowego, pozotsałe przepsy są całkiem logiczne
                              i starją sie odzwierciedlac ogólnie przyjete normy obyczajowe, moralne czy
                              higieniczne własnie.

• Gość: ktosik Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl 27.10.05, 09:55
              Twoje rady są stanowczo niezgodne z prawem. Przeciętny człowiek nie wie, co
              znajduje się pod ziemią w danym miejscu. Wyobraź sobie co by było, gdyby
              rzeczywiście wszyscy robili tak jak proponujesz.
              • silvio1970a Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 03.11.05, 15:47
                Gość portalu: ktosik napisał(a):

> Twoje rady są stanowczo niezgodne z prawem. Przeciętny człowiek nie wie, co
                > znajduje się pod ziemią w danym miejscu. Wyobraź sobie co by było, gdyby
                > rzeczywiście wszyscy robili tak jak proponujesz.

jesli już tak otwarcie przynzajesz się do swojej ignorancji, to proponuję ci
                wybrać bezpieczniejszą strategię. jak nie wiesz co pod ziemią, to lepiej nie
                kop. bo czasem tam jest pies pogrzebany
                • urban_legend albo lepiej - kopiesz, kopiesz, a tam silvio!!! 03.11.05, 20:21
                  Przecież to gorzej niż wykopać zdechłego psa!!!
    • Gość: ursynowiaczek Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 11:15
      Mój syn chował nasze koty na tym dużym terenie za "Manhatannem" - czyli między
      Szolc-Rogozińskiego a Rosoła. Raczej nie zatruł nikomu studni ;-)))
      • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:17

> Mój syn chował nasze koty na tym dużym terenie za "Manhatannem" - czyli
        między
        > Szolc-Rogozińskiego a Rosoła. Raczej nie zatruł nikomu studni ;-)))

Brawo! Brawo! Piszcie wielbiciele zwierząt co robicie z ich trupkami, bo
        szczerze mówiąc do tej pory w to nie wnikałem. Co robicie z odchodami jest tak
        oczywiste ze nie ma o czym już pisać.
        • Gość: ursynowiaczek Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 11:21
          Mogę się zgodzić, że na wsi - gdzie są studnie głębinówki to słaby pomysł, ale
          pośrodku wielkiej działki na blokowisku??? Twoje rozkoszne dzieciaczki nie
          dałyby radę odkopać, wiec w czym rzecz?
          • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:27

> Mogę się zgodzić, że na wsi - gdzie są studnie głębinówki to słaby pomysł,
            ale
            > pośrodku wielkiej działki na blokowisku??? Twoje rozkoszne dzieciaczki nie
            > dałyby radę odkopać, wiec w czym rzecz?

póki co większość przepisów ma identyczne zastosowanie w blokowiskach i na
            wsiach. a zwłoki psie odkopują inne psiaki czy zwierzeta szukające padliny
            (zwykłe wrony czy kruki). W ogóle, o czym tu gadać.
            • Gość: ursynowiaczek Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 11:33
              Jakoś naszymi zwierzętami kruki się nie zainteresowały. Teraz mój syn mieszka w
              Pyrach, pochowałem psa w jego ogródku i nie wyobrażam sobie innego wyjścia. Tak
              robią ludzie odkąd mają zwierzeta domowe i żadne sztuczne przepisy tego nie
              powstrzymają.
              • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:43

> Jakoś naszymi zwierzętami kruki się nie zainteresowały. Teraz mój syn mieszka
                w
                >
                > Pyrach, pochowałem psa w jego ogródku i nie wyobrażam sobie innego wyjścia.
                Tak
                >
                > robią ludzie odkąd mają zwierzeta domowe i żadne sztuczne przepisy tego nie
                > powstrzymają.

mimo wszystko jest to wbrew przepisom i w przypadku gęstego sasiedztwa, jakie
                występuje w Pyrach- absolutnie nie fair w stosunku do sąsiadów (Stefan, co tak
                śmierdzi od kilku dni, ah to pewnie Siekierki). trup powinien być zutylizowany
                albo pochowany na cmentarzu, a ostatniego pozole sobie nie skomentować.

I kończe tę dyskusję, bo wbrew przylepionej mi etykiecie nie jestem wcale
                specjalistą w dziedzinach kynopkrewnych a tym bardziej psów. Natomiast
                bezwzględnym wrogiem arogancji i ignorancji ich właścicieli, czego i ten watek
                daje liczne przykłady.
                • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:45
                  Może masz rację, że źle postapiliśmy :-(
                  • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:50
                    Ale tak swoją drogą to ludzie już wieki temu chowali swoje psy obok swoich
                    siedzib. A nawet zostawiali w ich grobach naczynia. I nawet nie śniło im sie o
                    utylizacji.
                    • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:56
                      lewe_oko napisała:

> Ale tak swoją drogą to ludzie już wieki temu chowali swoje psy obok swoich
                      > siedzib. A nawet zostawiali w ich grobach naczynia. I nawet nie śniło im sie o
                      > utylizacji.

lewe oko, proszę nie prowokuj mnie bo mam bardzo mało czasu. to jest śmieszny
                      argument. wieki temu ludzie robili wiele rzeczy a wielu jeszcze nie robili. w
                      czasach o których piszesz nie myó się równiez zębów, mało kto umiał czytać a
                      zgwałcona kobieta była karana za skuszenie sprawcy.
                      • lewe_oko Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:57
                        Napisałam "a tak swoją droga..." to nie jest argument w dyskusji, tylko taki
                        luźny post.
                  • Gość: exp. Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.05, 11:55
                    Moim zdaniem zrobiliście dobrze. Przepisy mówią jasno - nie wolno kopać na
                    płytko ani w pobliżu ujęć wody.
    • xp12 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 21.10.05, 11:44
      Jest cmentarz dla zwierząt w Koniku Nowym pod Warszawą.
      Można też dowiedzieć sie w lecznicy SGGW.Oni tam chyba przyjmuja ziwerzęta.Ale
      pewności nie mam.
    • ursynov Wspaniała dyskusja :-) 21.10.05, 12:57
      Co za iteresująca dysputa: twarde i nieludzkie prawo kontra uczucia... Silvio,
      nawet jeśli masz za soba prawo jesteś przerażajający. NAdajesz sie na klawisza
      w więzieniu, a nie na ojca i męża.
      • silvio1970 Re: Wspaniała dyskusja :-) 21.10.05, 13:00
        ursynov napisał:

> Co za iteresująca dysputa: twarde i nieludzkie prawo kontra uczucia...
        Silvio,
        > nawet jeśli masz za soba prawo jesteś przerażajający. NAdajesz sie na
        klawisza
        > w więzieniu, a nie na ojca i męża.

rozumiem, ze kiedy prawo stoi za tobą, to wtedy jest głęboko ludzkie i
        sprawiedliwe? mnie zaś przeraża ludzka bezmyślność, brak wyobraźni i
        chamstwa.
        • Gość: uuuuuuuuu Re: Wspaniała dyskusja :-) IP: *.aster.pl 21.10.05, 13:09
          przeraża Cię brak chamstwa ??!!??!!??!!??!!??!!??

> mnie zaś przeraża ludzka bezmyślność, brak wyobraźni i chamstwa.
          • lewe_oko Re: Wspaniała dyskusja :-) 21.10.05, 13:35
            www.republika.pl/psilos/strona/media.html
    • Gość: zoo Pies rozłoży się tak szybko, że nie zakazi wody .. IP: *.aster.pl 21.10.05, 12:58
      Poza tym kto pije w mieście wodę z najpłytszych warstw podziemnych ten WARIAT!!!
    • dziedzicznacytadelafinansjery Ale to Twój, czy jakiś tam? 21.10.05, 23:27
      Bo jak Twój, to są jakies cmentarze dla psów, czy inne rzeczy, ewentualnie
      gdzieś w lesie możesz (byle nie Kabackim) zakopać.
      A jak nie twój a komunalny, to już go powinny organa odpowiednie zutylizować. W
      takim razie trzeba Straż MIejską powiadomić i oni powinni wiedzieć co z tym robić.
    • Gość: Mala Mi Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.jhv.estpak.ee 22.10.05, 21:16
      Zakopac w lesie, pod jakims ladnym drzewem. Sama chcialabym byc tak pochowana...
      Serio!
    • Gość: skala Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.chello.pl 08.11.05, 20:47
      niedawno musiałam uśpić królika.Zostawiłam go w przychodni, a z niej zabrała go
      firma która spopiela zwierzęta. Koszt to coś około 8 zł. z kilograma. To chyba
      najlepszy pomysł.
      • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 30.11.05, 12:05
        Gość portalu: skala napisał(a):

> niedawno musiałam uśpić królika.Zostawiłam go w przychodni, a z niej zabrała
        g
        > o
        > firma która spopiela zwierzęta. Koszt to coś około 8 zł. z kilograma. To chyba
        > najlepszy pomysł.

mhm, policz sobie ile wychodzi za takiego doga (70kg???)
        • java9 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 30.11.05, 13:19
          a za żyrafę, z którą chadzasz na spacery ?
          • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 30.11.05, 13:23
            java9 napisała:

> a za żyrafę, z którą chadzasz na spacery ?

ona jest dmuchana.
            • java9 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 30.11.05, 13:24
              a ty dymecki
        • Gość: skala Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.chello.pl 01.12.05, 14:39
          hohoho, a ile wykarmienie takiego. Wiadomo wiekszy pies to i wieksze koszty - do
          "końca". Moze warto zastanowic sie przed kupnem czworonoga, czy mnie na niego stać.
    • Gość: Lenka Re: Co zrobić z trupem czworonoga? IP: *.chello.pl 30.11.05, 14:44
      Jest kilka możliwości:
      -można zostawić w lecznicy
      -można pochować na cmentarzu w Koniku Nowym(koszt 250zł+ opłata roczna 40 zł)
      -jak masz własną działkę to również możesz na niej zakopać psa

Ktoś tu wspomniał o Lesie Kabackim-z tego co słyszałam to tam nie wolno.
      • silvio1970 Re: Co zrobić z trupem czworonoga? 30.11.05, 14:50
        Gość portalu: Lenka napisał(a):

> Jest kilka możliwości:
        > -można zostawić w lecznicy
        ???

> -można pochować na cmentarzu w Koniku Nowym(koszt 250zł+ opłata roczna 40 zł)

tak

> -jak masz własną działkę to również możesz na niej zakopać psa

bzdura. nie mozesz.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka