Dodaj do ulubionych

autostrada wraca

20.02.06, 23:27
Tak sobie czytałam, przez kilka tygodni dyskusję na temat autostrady, drogi
szybkiego ruchu, ścieżki dla rowerzystów, itp.

Pisze dopiero teraz bo nie chciałam wdawać się w pyskówkę, chociaż, jestem
pewna, że po tym co napiszę ,posypia się na mnie gromy.

Kupiłam mieszkanie blisko Płaskowickiej 8 lat temu. Juz wówczas było
wiadomo,że tędy będzie przebiegała autostrada. Od tego czasu w okolicy
planowanej trasy powstawały kolejne bloki. I nie uwierzę, że nikt, kto
kupował w nich mieszkania nie wiedział o planowanej trasie. Jeśli tak, to
jest tylko sam sobie winien.

Natolin, czy nawet Kabaty, to nie wieś, ale część wielkiej aglomeracji, ze
wszystkimi plusami i niedogodnościami mieszkania w wielkim mieście.

Chcecie szybko dostać się do centrum, a jednocześnie żyć jak na wsi, tak się
nie da.

Obserwuj wątek
    • p.o.box.77 autostrada nie wraca. 21.02.06, 11:32
      droga trawo,

ja mieszkam przy planowanej "autostradzie" od ponad 20 lat. przez te wszystkie
      lata nie doczekałem sie rozwoju dróg godnych nazwania "rozwiązaniem problemów
      komunikacyjnych" na ursynowie.

przez wiele lat z ursynowa były CZTERY
      wyjazdy:
      rosoła na doline sluzewiecka,
      nowoursynowska na doline slurzewiecką,
      Findera na Puławską
      i Surowieckiego/Romera na Puławską

to nie wiele. dziś mamy dodatkowo przedłużenie Płaskowickiej do Puławskiej i
      jeden nielgalny skrót do Powsina. a liczba mieszkańców znacznie wzrosła.

proszę nie mów mi o zaściankowym myśleniu o "autostradzie". A2 przez miasto to
      idiotyzm, POW... niech będzie, ale moze skuteczniej byłoby rozwinąć siatke
      małych ulic typu: płaskowickiej i ciszewszkiego i kolejnych dwóch na wysokości
      kabat, zamiast drążyć dyskusyjny temat jednej drogi, potencjalnie trazytowej,
      która teoretycznie ma rozwiązac wszystkie problemy komunikacyjne Ursynowa i
      ponoc całej Warszawy... a ja uparcie w to nie wierzę.

czemu ty, ja, SISKOM i wielu internautów pisze tu setki postów na ten temat. Bo
      POW lub "autostrada" wzbudza wiele emocji i ludzie mają prawo do wypowiadania
      swoich opinii, nawet wtedy kiedy są głupie.

a rozwiazanie jest dosc proste. jak proste? tak proste jak decyzja dzielnicy
      wilanow o wylaniu asfaltu na zamknietej drodze prywatnej za pieniądze
      podatnikow, ktora niebawem za mniej wiecej tyle samo pieniedzy zostanie
      rozebrana, rowniez na koszt podatników.

PS. jestem bardziej niż pewien że większość mieszkańców eliptycznego wiezowca i
      sąsiednich budynków nie wiedziała o "autostradzie".

• paplotek Re: autostrada nie wraca. 21.02.06, 12:59
        > PS. jestem bardziej niż pewien że większość mieszkańców eliptycznego wiezowca i
        > sąsiednich budynków nie wiedziała o "autostradzie".
        >

nieznajomość planów i projektów nie jest wytłumaczeniem. Ta informacja nie była
        tajna/poufna tylko powszechnie dostępna.
        Spróbuj powiedziec w urzędzie skarbowym, że nie wiedziałeś, że trzeba złożyc
        zeznanie podatkowe.
      • yavorius Re: autostrada nie wraca. 21.02.06, 13:09
        p.o.box.77 napisał:
        > przez wiele lat z ursynowa były CZTERY
        > wyjazdy:
        > rosoła na doline sluzewiecka,
        > nowoursynowska na doline slurzewiecką,
        > Findera na Puławską
        > i Surowieckiego/Romera na Puławską

A KEN na Dolinę Służewiecką?
        • p.o.box.77 Re: autostrada nie wraca. 22.02.06, 10:17
          a rzeczywiście zapomniałem o KENie. czyli mamy trzy nowe wyjazdy.
      • plyn_z_wisla o rozwijaniu siatki małych ulic ... 21.02.06, 21:53
        budowa kilku równoległych małych ulic zamiast 1 trasy szybkiego ruchu prowadzi do większych korków w okolicy.
        a to dlatego, ża na każdej ulicy poprzecznej zamiast 1 węzła bezkolizyjnego będzie kilka skrzyżowań kolizyjnych. być może ze światłami.
        jeśli rozważymy 2 przeinające się pod kątek prostym autostrady, to mamy 1 węzeł bezkolizyjny.
        według propozycji różnych pseudoekologów zamiast każdej z tych 2 autostrad trzeba by zbudować np. 4 małe ulice (małe to znaczy np. takie jak Al. Niepodległości)
        Co daje na przecięciu 16 (!!!) skrzyżowanń ze światłami ! Buhahaha !
        • p.o.box.77 Re: o rozwijaniu siatki małych ulic ... 22.02.06, 10:28
          światła to nic strasznego. dobrze wyregulowane będa dobrze się sprawować.
          natomiast nie bardzo mi się podoba idea, żeby na siłę forsować obwodnicę w
          momencie kiedy nie ma siatki małych dróg, bo paradoksalnie nie ma specjalnie
          czego obwodzić...

biorąc pod uwagę postęp prac rozwoju drug w naszym kraju, skupiłbym wysiłki na
          budowie małych dróg.

jeżeli chodzi trasę wilanów-konstancin, to jest dla mnie jedyna szansa na
          odkorkowanie ursynowa w najbliższej przyszłosci.
          • macyk Re: o rozwijaniu siatki małych ulic ... 25.02.06, 03:30
            Jeśli światła to nic strasznego to policz ile ich masz na odcinku 10 km. do
            centrum, czy do jakiejkolwiek wylotówki. Z podobnego założenia wychodzi ZDM,
            którego główna aktywność od paru lat sporowadza się do corocznego dodawania
            sygnalizatorów, np. na Puławskiej. Szanse na skuteczną synchronizację to mżonki.

Od lat słysze postulaty a to skupienia się na obwodnicy 50km. od Wraszawy, na
            rozwoju komunikacji miejskiej, czy ostatnio na budowie małych dróg i wszytko to
            niby zamiast a nie oprócz. Żadne z tych rozwiazań nie urasta nawet do rangi
            substytutu POW.
      • vampi_r Re: autostrada nie wraca. 21.02.06, 23:52
        p.o.box.77 napisał:

> przez wiele lat z ursynowa były CZTERY
        > wyjazdy:
        > rosoła na doline sluzewiecka,
        > nowoursynowska na doline slurzewiecką,
        > Findera na Puławską
        > i Surowieckiego/Romera na Puławską

Piszesz o wyjazdach z osiedla. Zauważ, ze w zasadzie wyjazdy dalej masz tylko dwa - Puławska i Dol. Słuzewiecka. Nie za wiele to jak dla 200 tys. miasta.
        Nie ma znaczenia ile ulic dojdzie do Puławskiej, czy Dolinki. Na końcu masz i tak dwie ulice.

> A2 przez miasto to
        > idiotyzm, POW... niech będzie, ale moze skuteczniej byłoby rozwinąć siatke
        > małych ulic typu: płaskowickiej i ciszewszkiego i kolejnych dwóch na wysokości
        > kabat, zamiast drążyć dyskusyjny temat jednej drogi, potencjalnie trazytowej,
        > która teoretycznie ma rozwiązac wszystkie problemy komunikacyjne Ursynowa i
        > ponoc całej Warszawy... a ja uparcie w to nie wierzę.

Rozwój sieci ulic lokalnych nie stoi w żadnej sprzeczności w budowaniu połączeń miedzydzielnicowych.
        A problemy komunikacyjne ma rozwiązać nie jedna droga (POW), ale cała sieć tras. POW sama w sobie jako jedna i jedyna trasa nie miałaby sensu.
        www.siskom.waw.pl/obwodnice.htm
    • kolorado2 Re: autostrada wraca- 21.02.06, 22:34
      Auostrada to temat polityczny, nie ma co do niego wracać. Jest wykorzystaywany
      przy każdej okazji i ktoś chce nastraszyć ludzi. Autostrada w tunelu to nic
      zlego. Miasto musi sie rozwijac. Ci co dzisz krzycza pierwsi beda z niej
      korzystali. Jezeli sa jakies argumenty przeciwko - to niech sie pojawia
      merytoryczne, a nie tylko demagogia i zaastraszenie. Przeciez POlska musi isc
      do przodu, a nie stać w miejscu.
      • lewe_jajko Re: autostrada wraca- 22.02.06, 23:19
        Mało argumentow do tej pory przeczytales?
        • lewa_piers Re: autostrada wraca- 25.02.06, 07:29
          Słusznie, słusznie. Wszelkie dyskusje o autostradzie to kompletna strata czasu.
          Tu są takie mądrale, które zajmują się tematem od 15tu lat. Powiedziały te
          mądrale już wszystko.
          • non_logos Re: autostrada wraca- 26.02.06, 07:41
            Tyle tylko,że te wszystkie mądrale mieszkają na kabatach,i zabierają chętnie
            głos < za >,autostradą i S2,a jak im wyasfaltowali skrót do wilanowa to raptem
            wielki problem,że za dużo samochodów,spaliny,i ogólna tragedia.I jest jak w
            życiu-niech będzie wszystko byle dalej od nas.
            • lewa_piers Re: autostrada wraca- 26.02.06, 09:22
              Absolutnie najmądrzejsi jesteśmy my z antysiskomu
              Weterani walki a autostradą
              Zaprawieni w bojach z obwodnicami
              Herosi blokowania buldożerów i walców drogowych
              Prawdziwa mądrość z naszych ust (i palców) płynie
              Nasze argumenty są jedynie słuszne i absolutnie niepodważalne
              Powiedzieliśmy już wszystko i nie będziemy się silić na powtarzanie
              Dyskusja z kimkolwiek na argumenty jest już dla nas stratą czasu
              Znamy najprawdziwszą prawdę i z przeciwnikami tą prawdą się nie podzielimy
              Jesteśmy wielcy!
              Niech moc będzie z nami koledzy!
              • hivision5 Re: autostrada wraca- 26.02.06, 10:47
                Nacpałeś się?
                • lewa_piers Re: autostrada wraca- 26.02.06, 13:08
                  Ja?
                  Jaaa???
                  Jaaaaaa??????
                  Jaaaaaaaaa?????????
                  Tak z samego rana? Za kogo ty mnie masz :(
              • lewe_jajko Re: autostrada wraca- 28.02.06, 21:26
                AMEN Towarzyszu
            • diego00 Re: autostrada wraca- 28.02.06, 16:09
              bzdura! ja mieszkam przy bazarku "na dołku" jesli jestes z Ursynowa to
              powiniennes wiedziec, ze to tuz przy planowanej trasie. I JESTEM ZA!!!!
              popieram budowe trasy w tunelu, bedzie z tego duzo korzysci i mam nadziej ze
              chory pomysł pseudoekologow zeby zamisat bezkolizyjnego tunleu puscic to po
              powiezchni zniknie w popmroce dziejow.zreszta wszystko na to wsakzuje
              • lewa_piers Re: autostrada wraca- 28.02.06, 18:08
                Czy sąsiedzi wiedzą o Twoich poglądach? Bo mogą nie wytrzymać...
                • vampi_r Re: autostrada wraca- 28.02.06, 18:25
                  lewa_piers napisał:

> Czy sąsiedzi wiedzą o Twoich poglądach? Bo mogą nie wytrzymać...

A co? Ty wolałbyś w tym miejscu zbudowac drugą Dolinkę Służewiecką?
                  Twoi sąsiedzi o tym wiedzą?
                  • siskom_nie Re: autostrada wraca- 01.03.06, 08:23
                    vampi_r napisał:
                    > A co? Ty wolałbyś w tym miejscu zbudowac drugą Dolinkę Służewiecką?
                    > Twoi sąsiedzi o tym wiedzą?

Ale Płackowickiej i tak będzie poszerzona, no mie vampir?
                    • vampi_r Re: autostrada wraca- 01.03.06, 17:00
                      Po pierwsze, usiłowanie podszycia się pod innego użytkownika jest niezgodna z
                      netykietą.
                      Po drugie - tak. Ulica Płaskowickiej ma zostac przedłużona do Wilanowa. I tylko
                      do Wilanowa.
                      Co innego wiec trasa przelotowa z Konotopy do Mińska Mazowieckiego, jaką
                      planują w tym miejscu pseudoekolodzy spod szyldu Ekologiczny Ursynów, a co
                      innego lokalne połączenie Płaskowickiej z Przyczółkową w Wilanowie.
                      Tym bardziej, że jedyne obecnie połaczenie Ursynowa z Wilanowem przez Kabaty
                      jest niepewne z powodu swojej nielegalności.

Pozdrawiam
                      • marek.dumle Re: autostrada wraca- 01.03.06, 17:39
                        Tak mi się przypomina jak w 2000 roku wpadłem do kolegi, który się właśnie
                        wprowadził w okolicy Płaskowickiej (nowy jeszcze ciepły budynek). Pierwsze co
                        mnie (i pewnie jego) przywitało na klatce schodowej to ogłoszenie "Przyłącz się
                        do protestu przeciw autostradzie". Pomyślałem sobie wtedy "Nooo. Ładnie się
                        zaczyna. Ledwo się człowiek wprowadza już musi protestować". Wyczuwam w tym
                        jakąś paranoję :)
                      • marek.dumle Re: autostrada wraca- 01.03.06, 17:40
                        vampi_r napisał:
                        > Po pierwsze, usiłowanie podszycia się pod innego użytkownika jest niezgodna z
                        > netykietą.

Tu się chyba nie da podszyć bo wszyscy się teraz logują.
                      • lewe_jajko Re: autostrada wraca- 01.03.06, 17:53
                        > Po pierwsze, usiłowanie podszycia się pod innego użytkownika jest niezgodna z
                        > netykietą.

aaaaaaaaaaaaahahahahahaha buaahahaha !!!!!!!
                      • siskom_nie Re: autostrada wraca- 01.03.06, 20:01
                        vampi_r napisał:
                        > Po drugie - tak. Ulica Płaskowickiej ma zostac przedłużona do Wilanowa.

Poszerzona, vampir, poszerzona.
                        • rubeus Re: autostrada wraca- 01.03.06, 20:53
                          ok. załużmy, że poszerzą ją o jeden pas w każdą stronę - tak jak poszerzają
                          obecnie ulicę Rosoła -
                          to i tak będzie to nadal ulica lokalna, tylko bardziej przejezdna.
                          Natężenie ruchu wzrośnie po przedłużeniu do Wilanowa najbardziej na odcinku
                          od Przyczółkowej do Rosoła [i na samej ulicy Rosoła ].
                          Założenia te są oparte na zwykłym zdroworozsądkowym myśleniu.
                          • vampi_r Re: autostrada wraca- 01.03.06, 21:41
                            Dodam, że uciążliwość ulicy nie zależy od jej szerokości, tylko od ruchu jaki przenosi.
                            Płaskowickiej ma zostać przedłuzona do Przyczółkowej.

I niech każdy sobie odpowie. Przy jakiej ulicy chciałby mieszkać - przy 6-cio pasmowej Płaskowickiej idącej do Wilanowa, czy przy 6-cio pasmowej ulicy idącej z Konotopy przez Włochy, Ursynów, Wawer do Wesołej.
                            A własnie taką 6-cio pasmówkę od Konotopy do Wesołej (Konika i dalej do Mińska Maz.) widzieliby pseudoekolodzy z Ekostrady zamiast POW w tunelu.
                            www.ekostrada.republika.pl/img/mapa2.png
                            • siskom_nie Re: autostrada wraca- 02.03.06, 07:43
                              Wreszcie udało się z siskomu wydusić przyznanie, że autostrada to nie wszystko,
                              że na górze to nie park i jeziorka, a przede wszystkim kolejna poszerzona,
                              wydłużona i ruchliwa droga, która to przecież mogłaby iść w proponowanym tunelu.
                              Ale dzięki szkodliwej działalności siskomu mamy szansę, na transkontynentalną
                              autostradę dla przejezdnych i parę metrów dalej ruchliwą drogę po powierzchni.

Informacja o tym, co na górze do tej pory była na tym forum mocno przekłamywana
                              przez siskom. Jedyne, o czym trąbili to to, że na górze ma być jakiś park, o
                              którym nic dokładniej nie wiadomo.

> I niech każdy sobie odpowie. Przy jakiej ulicy chciałby mieszkać - przy 6-ciop
                              > asmowej Płaskowickiej idącej do Wilanowa, czy przy 6-cio pasmowej ulicy idącej
                              > z Konotopy przez Włochy, Ursynów, Wawer do Wesołej...

... i do Moskwy.

Świetne pytanie. Niech każdy na nie sobie odpowie, mając na uwadze, że powtanie
                              tunelu w opisywanym przez siskom (nota bene, bardzo niedokładnie, pobieżnie i
                              zmiennie) kształcie i czasie jest tak samo realne, jak to, że w Warszawie będą
                              powstawać duże, zadbane i przyjazne przestrzenie publiczne.
                              • jan-w Znów nie przygotowany. 02.03.06, 07:53
                                Przecież wiesz że nie do Moskwy, a przez cieśninę Beringa, do Nowego Jorku ! ;-))
                                Vampi_r wyraźnie ci napisał że w tunelu, więc nie przekręcaj jego słów.
                                • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 11:12
                                  Chwialmi się zastanawiam, czemu niektórzy mają kłopoty z percepcją.
                                  W zasadzie znam odpowiedź, bo te kłopoty ma wciąz jedna i ta sama osoba.

POW planowna jest obok Płaskowickiej, a nie zamiast. Nikt nigdy nie miał
                                  zamiaru likwidowania tej ulicy po zbudowaniu POW.
                                  Zresztą polecam zdjecie satelitarne tych okolic:
                                  www.siskom.waw.pl/images/Ursynowrez.jpg

Widac wyraźnie jak szeroka jest rezerwa terenu pod POW w stosunku do
                                  Płaskowickiej.
                                  No i mamy odpowiedź - gdzie ten park.
                                  • siskom_nie Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 12:19
                                    vampi_r napisał:
                                    > POW planowna jest obok Płaskowickiej, a nie zamiast. Nikt nigdy nie miał
                                    > zamiaru likwidowania tej ulicy po zbudowaniu POW.

Dokładnie o to chodzi, ale powtórzę, bo niektórzy mają kłopoty z percepcją:

Wreszcie udało się z siskomu wydusić przyznanie, że autostrada to nie wszystko,
                                    że na górze to nie park i jeziorka, a przede wszystkim kolejna poszerzona,
                                    wydłużona i ruchliwa droga, która to przecież mogłaby iść w proponowanym tunelu.
                                    Ale dzięki szkodliwej działalności siskomu mamy szansę, na transkontynentalną
                                    autostradę dla przejezdnych i parę metrów dalej ruchliwą drogę po powierzchni.
                                    • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 12:43
                                      To ja powtórzę, bo nie wszyscy rozumieją:

POW planowna jest obok Płaskowickiej, a nie zamiast. Nikt nigdy nie miał
                                      zamiaru likwidowania tej ulicy po zbudowaniu POW. Tym bardziej, ze jest to
                                      ulica miejska. Nikt też nie miał zamiaru likwodowania KEN, Rosoła,
                                      Nowoursynowskiej, itp.
                                      Zresztą polecam zdjecie satelitarne tych okolic:
                                      www.siskom.waw.pl/images/Ursynowrez.jpg
                                      Widac wyraźnie jak szeroka jest rezerwa terenu pod POW w stosunku do
                                      Płaskowickiej.
                                      No i mamy odpowiedź - gdzie ten park nad tunelem POW. Powtarzam, by wszyscy
                                      zrozumieli - rezerwa pod POW jest OBOK ulicy Płaskowickiej, a nie POD.

Poza tym Płaskowickiej ma zostać przedłużona do Wilanowa i tylko do Wilanowa.
                                      Jest to plan i działanie zupełnie niezalezne od tego, czy i kiedy POW
                                      powstanie. Wynika to z planów miejskich i z faktu, że pola wilanowskie mają być
                                      zabudowywane. Miedzy innymi dlatego miasto planuje wykonanie połączenia
                                      Ursynoiwa z Wilanowem (którego obecnie zupełnie brak).

Natomiast to, czego chcą pseudoekolodzy spod szyldu Zieloni 2004 i Ekologiczny
                                      Ursynów, to w miejsce rezerwy pod POW, 6-cio pasmowa trasa po powierzchni
                                      przecinająca Warszawę od wschodniego skraju miasta do zachodniego. A wiec
                                      defacto trasa przelotowa przez Warszawę o natężeniu ruchu takim samym, alo
                                      wiekszym, niż Dolinka Służewiecka, Wisłostrada, Puławska.

SISKOM czemuś takiemu mówi NIE.
                                      Jesteśmy za tym, by trasa przecinająca Ursynów była wprowadzona w tunel i
                                      sfinansowana z budżetu państwowego.
                                      Pseudoekoldzy chca, by była to trasa idąca po powierzchni, wpełni kolizyjna i
                                      finansowana z budżetu stołecznego.
                                      • siskom_nie Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 18:29
                                        > Natomiast to, czego chcą pseudoekolodzy spod szyldu Zieloni 2004 i Ekologiczny
                                        > Ursynów, to w miejsce rezerwy pod POW, 6-cio pasmowa trasa po powierzchni
                                        > przecinająca Warszawę od wschodniego skraju miasta do zachodniego.

Tak, wschodni i zachodni skraj to bardzo precyzyjne określenie, ale oczywiście
                                        podasz wiarygodne linki.
                                    • plyn_z_wisla Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 12:43

I dlatego Ekologiczny Ursynów i Ekostrada proponują puścić wszystko wierzchem. Przecież korki są takie pro-ekologiczne ...
                                    • lewa_piers Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 18:19
                                      siskom_nie napisała:

> mamy szansę, na transkontynentalnąautostradę dla przejezdnych
                                      > i parę metrów dalej ruchliwą drogę po powierzchni.

"transkontynentalną"???
                                      Przecież miała być "transgalaktyczna"???
                                      Ja stanowczo nie zgadzam się na transkontynentalną bo chcę transgalaktyczną!
                                      Veto! Veto! Veto Mospanie! Na to nie ma zgody!
                                      Ma być transgalaktyczna i basta!
                                      Ot co!
                                      • siskom_nie Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 18:31
                                        > "transkontynentalną"???

Jeśli zrywałeś się z geografii, to podpowiadam, że Moskwa leży na innym
                                        kontynencie niż Warszawa.
                                        • lewa_piers Re: Znów nie przygotowany. 02.03.06, 18:34
                                          Buhahahahahahahahahahahaha
                                          Babo, a gdzie Ural :))))))))))))))))))
                                          • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 03.03.06, 02:43
                                            Oj, nie mogę...
                                            To prowincjonalni amerykanie uważają, że Polska to Azja, a po Warszawie chodzą białe niedźwiedzie.

Jeśli wszyscy przeciwnicy budowy dróg są tak douczeni jak nasza Beatka, to możemy spać spokojnie.
                                            • siskom_nie Re: Znów nie przygotowany. 03.03.06, 09:35
                                              Ponieważ vampir znów zrobił unik, wyciągam powtarzam:

"Tak, wschodni i zachodni skraj to bardzo precyzyjne określenie, ale oczywiście
                                              podasz wiarygodne linki."
                                              • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 03.03.06, 22:49
                                                Linki już podałem.
                                                • siskom_nie Re: Znów nie przygotowany. 05.03.06, 17:46
                                                  vampi_r napisał:

> Linki już podałem.

Żarty (i wybiegi) się vampira trzymają, a ja znów muszę powtórzyć:

"Tak, wschodni i zachodni skraj to bardzo precyzyjne określenie, ale oczywiście
                                                  podasz wiarygodne linki."
                                            • ufo64 Re: Znów nie przygotowany. 13.03.06, 00:36
                                              czego siskomocy nie informujecie, że na Ursynowie nie planuje się wjazdu na
                                              autostradę?
                                              Nie pauje to do waszego planu propagandowego!
                                              siskom na złom!
                                              • macyk Re: Znów nie przygotowany. 13.03.06, 01:19
                                                Skoroś taki troskliwy to może im pomożesz.
                                              • yasioo7 Re: Znów nie przygotowany. 14.03.06, 16:16
                                                Fakt, na Ursynowie nie planuje się wjazdu na autostradę... z braku autostrady.
                                                Planuje się natomiast 3 węzły z drogą ekspresową S2: węzeł Puławska, węzeł
                                                Ursynów Zachód oraz węzeł Ursynów Wschód (zlokalizowany na granicy z
                                                Wilanowem). Więcej informacji na stronie www.siskom.waw.pl/s2.htm oraz
                                                szczegółowe lokalizacje węzłów na mapie www.siskom.waw.pl/mapy/strona-
                                                map/s2_pow.jpg
                                                • yasioo7 Re: Znów nie przygotowany. 14.03.06, 16:16
                                                  www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/s2_pow.jpg
                                                • cenzura_na_forum_ursynow Re: Znów nie przygotowany. 15.03.06, 07:37
                                                  yasioo7 napisał:

> Fakt, na Ursynowie nie planuje się wjazdu na autostradę... z braku autostrady.
                                                  > Planuje się natomiast 3 węzły z drogą ekspresową S2: węzeł Puławska, węzeł
                                                  > Ursynów Zachód oraz węzeł Ursynów Wschód

Jasiu udaje, że nie rozumie. Mowa nie o węzłach, ale o WJAZDACH na autostradę na
                                                  Ursynowie. A te nie są planowane, o czym można poczytać na stronie siskomu:
                                                  www.siskom.waw.pl/s2.htm
                                                  Założę się, że jeśli na Ursynowie mieszkają jacyś zwolennicy autostrady to nie
                                                  mają najmniejszego pojęcia, że na odcinku Puławska - Przyczółkowska na
                                                  autostradę NIE WJADĄ. Będą sobie mogli tylko oglądać i wdychać smród samochodów
                                                  przyjeżdżających i przejeżdżających.
                                                  • yasioo7 Re: Znów nie przygotowany. 15.03.06, 09:54
                                                    Węzeł Ursynów Zachodni zapewnia wjazd na S2 w kierunku zachodnim, węzeł Ursynów
                                                    Wschód zapewnia wjazd na S2 w kierunku wschodnim.
                                                    Węzeł Ursynów Zachodni zapewnia zjazd z S2 w kierunku wschodnim, węzeł Ursynów
                                                    Wschód zapewnia zjazd z S2 w kierunku zachodnim.
                                                    Czy ktoś umie wytłumaczyć prościej jak będzie odbywał się ruch na tych węzłach?
                                                  • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 15.03.06, 14:43
                                                    Węzeł, czy wjazd, to jest to samo.
                                                    Nie jest prawdą, że w okolicy Ursynowa nie da się wjechac na POW.
                                                    Wjechac (i zjechać) można w 3 miejscach.

Do tego, co napisał Yasioo dodam węzeł POW/Puławska, który będzie obsługiwął
                                                    wszystkie wjazdy i zjazdy w dowolnym kierunku.
                                                  • vampi_r Re: Znów nie przygotowany. 15.03.06, 14:46
                                                    Aha - jeszcze jedno (co Yasioo tez podkreślał). Na Ursynowie nie będzie żadnych
                                                    wjazdów na autostrade, bo na Ursynowie nie będzie żadnej autostrady.
                                                    Nie da się wjechac na coś, czego niema...
                                                    Natomiast będzie możena wjechac na Autostrade w Konotopie lub Koniku poprzez
                                                    POW.
      • oblesnik Re: autostrada wraca- 07.03.06, 14:54
        Ja nmie bede z tej autostrady korzystac, bo do Moskwy ani Poznania sie nie
        wybieram. A ruch miedzydzielnicowy na trasie A2 to jakies bajki wierutne.
        • admiral_0000 Re: autostrada wraca- 15.03.06, 09:27
          Co ty powiesz... - czyli jestem bajka wierutną i moje przekleństwa, kiedy musze
          stac w korku Dolince Służewieckiej, gdy chcę się dostać z Pragi na Urysnów to
          tez pewnie bajki wierutne?
    • non_logos Do vampi_r-a 07.03.06, 17:17
      Napisz do mnie na priva. Pozdrawiam
      • siskom_nie Dla naiwniaków wierzących w super-hiper tunel 08.03.06, 08:42
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3198163.html
        Nad zbudowanym właśnie odcinkiem autostrady A2 z Emilii pod Łodzią wisi widmo
        rozbiórki - ustaliła "Gazeta"
        (...)
        Jak ustaliliśmy, policjanci z łódzkiego Centralnego Biura Śledczego dostali
        jesienią sygnał, że na budowanym odcinku autostrady A2 z podłódzkiej Emilii do
        Dąbia (ok. 40 km) położono pod asfaltem złą papę zabezpieczającą mosty przed wodą.
        (...)
        Zabrali do badań dwie próbki papy, które miały trafić na dwa wiadukty. Próbki
        zbadało Laboratorium Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji z Gdańska. Eksperci
        stwierdzili, że żadna z badanych pap nie powinna trafić na autostradę.

Według normy papa musi wytrzymywać temperaturę -20 st., natomiast te
        przywiezione z budowy pękały nawet w temperaturze -5 st. W praktyce oznacza to,
        że gdy przyjdzie zima, woda może wnikać do asfaltu i jako lód rozsadzać go od
        środka. Wojewódzki inspektor nadzoru budowlanego podpisał 20 stycznia decyzję o
        wycofaniu papy z obrotu. Jednak do tego czasu papę położono już na wszystkich
        mostach, a A2 ma być w czerwcu oddana do użytku.
        (...)
        Nikt nie próbował do tej pory oszacować kosztu wymiany nawierzchni na 33
        mostach. Byłoby to z pewnością wiele milionów euro.

Jan Zaborowski, dyrektor kontraktu na A2 z Budimeksu, nie wyobraża sobie
        zdejmowania gotowej nawierzchni z autostrady. - To byłaby strata olbrzymich
        pieniędzy. A papa jest moim zdaniem aż za dobra na polskie warunki.
        • lewa_piers Re: Dla naiwniaków wierzących w super-hiper tunel 08.03.06, 09:26
          Otóż to właśnie!
          To jest najlepszy dowód na to, że ten cały tunel to kompletna fikcja.
          Papa i tyle. Powiem więcej - dykta, pic i fotomontaż.
        • jan-w W Łodzi zła papa = brak tunelu w Warszawie ? ;-))) 08.03.06, 13:36

• siskom_nie Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie umie 08.03.06, 16:54
            Musi boleć podwójnie, gdy sam chlebodawca zadaje taki cios w plecy.
            • jan-w Re: Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie 08.03.06, 17:00
              A kto jest moim chlebodawcą ?
              • lewe_jajko Re: Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie 08.03.06, 19:52
                Janie w co tkwi w twojej malutkiej główce za ułomność, ze chełpisz się swoim
                obrazem na forum i prowokujesz? Z takimi objawami Janie to do psychologa trzeba
                sie udac. Zadziwiajace ze ty jestes tutaj moderatorem, a lewe_oko nawet palcem
                nie kiwnie.
                • jan-w Re: Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie 08.03.06, 20:12
                  Nie wiem co nazywasz "chełpienie się obrazem na forum" ;-)))
                  Natomiast jako moderator, mogę ci napisać, że umieszczanie linka, wymuszającego
                  dodanie forum do ulubionych, co zrobiłaś, jest żałosne i karygodne. Naruszasz
                  prawo każdego uczestnika forum, do decydowamia co chce mieć w swoich ulubionych.

Trollom z reguły nie odpowiadam, ale dziś jest dzień kobiet.
                  • lewe_jajko Re: Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie 08.03.06, 20:42
                    że umieszczanie linka, wymuszającego
                    > dodanie forum do ulubionych, co zrobiłaś, jest żałosne i karygodne.

Ze co ???????
                    Że ja cos wymuszam ??????
                    Dodanie do ulubionych ???

Naruszasz
                    > prawo każdego uczestnika forum, do decydowamia co chce mieć w swoich
                    ulubionych

O czym ty człowieku gadasz?
                    Zmien dilera !

> .
                    >
                    > Trollom z reguły nie odpowiadam, ale dziś jest dzień kobiet.

Nie jestem ani kobietą ani trollem.
                    • jan-w Nie wiesz co masz w sygnaturce ... 08.03.06, 20:56
                      Wygląda na to że rzeczywiście, ktoś cię wykorzystał i nawet nie wiesz co masz w
                      sygnaturce. Wjedż na link w swoim poście kursorem i zobaczysz, że adres forum,
                      kończy się opcją add. Usun sobie to forum z ulubionych, a następnie kliknij w
                      swoją sygnaturkę i zobaczysz co się stanie. A potem podziękuj temu kto cię wrabia.
                      • lewe_jajko Re: Nie wiesz co masz w sygnaturce ... 08.03.06, 21:01
                        Sam to forum dodalem i zrobilem to nieswiadomie
              • lewe_jajko Re: Jak się Jaś czytania nie nauczył, to Jan nie 08.03.06, 20:47
                jan-w napisał:

> A kto jest moim chlebodawcą ?

To jest wlasnie trollowanie janie-w.
                Oczywiscie z poprzedzajacmi postami.
        • macyk Re: Dla naiwniaków wierzących w super-hiper tunel 08.03.06, 20:50
          Załamała mnie ta papa. Teraz jestem przeciw tunelom i niebieskim odkurzaczom.
        • tarantula01 Temat rozbiórki 24.03.06, 23:19
          www.siskom.waw.pl/artykuly/k-060317-gp.gif
          I to tyle w temacie rozbiórki.
          • siskom_nie Re: Temat rozbiórki 25.03.06, 07:56
            tarantula01 napisał:

> www.siskom.waw.pl/artykuly/k-060317-gp.gif

Klasycznie. Zamiast zmusić wykonawcę do poprawy spartolonej nawierzchni
            sankcjonuje się partactwo. Choć jest jeszcze cień nadziei na naprawę: "Może się
            więc okazać, że na części obiektów powierzchnię trzeba będzie jednak rozebrać".
            • tarantula01 Re: Temat rozbiórki 26.03.06, 15:41
              Zmusza się wykonawcę, aby dłużej gwarantował jakość prac.
              • siskom_nie Re: Temat rozbiórki 27.03.06, 08:39
                tarantula01 napisał:

> Zmusza się wykonawcę, aby dłużej gwarantował jakość prac.

A łosie to łykają. Najpierw się partaczy, a nuż nikt nie zauważy. Jak już
                zauważył, to partactwo zostaje, a partacz zawsze może liczyć na to, że partactwo
                wylezie na wierzch już po okresie gwarancji. A nawet jakby wcześniej, to zgodnie
                z tradycjami polskich robót drogowych może coś tam sztukować, coś łatać
                wyłączając cały most z użytkowania i osiągając jakiś tam efekt do następnego
                sztukowania za kilka miesięcy, a potem to pocałujcie nas w d... - gwarancja się
                skończyła, walcie się frajerzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka