Dodaj do ulubionych

PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ!

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 09:57
Nie daj się i nie ustępuj! Masz najlepszy sklep z winami w Wa-wie! Wszyscy
moi znajomi tak twierdzą!

A buraczano-bazarową mentalność sąsiadów z bazarku po prostu olej - to są
prymitywy bez poczucia honoru!

Pozdrawiamy!
Obserwuj wątek
    • Gość: jak Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: 157.25.130.* 28.10.03, 10:07
      jestesmy z Toba . Piter doprowadzimy do tego ze albo wszyscy razem albo bojkot
      innych sklepow na bazarku !!!!!! precz z tchorzami !!!!!! kto nie wie niech
      czyta dzisiejsza wyborcza !!!!
      • Gość: Waldemar Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 00:44
        Powinniśmy w drodze do Europy zająć się także wychowaniem naszego
        społeczeństwa, a sytuacja na bazarku wskazuje wyraźnie, kogo należałoby
        edukować. To nie powinno stanowić problemu dla Petera, ale dla odpowiednich
        władz, odpowiedzialnych za ten stan rzeczy. To one powinny wykazać się
        inicjatywą i prężnością działania. Uważam także, że sugestie Petera są godne
        rozważenia...
    • bosa_i_nova Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! 28.10.03, 11:39
      Panie Piotrze! Wyrazy ludzkiej solidarnośći!
      PS. Proszę wysłać mi maila na adres Gazety.Chcę porozmawiać z Panem poza forum.
      Może coś razem poradzimy?
      • Gość: SeBeK Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda IP: 62.233.164.* 28.10.03, 13:22
        A czy wiecie że pracownicy tego sklepu pracują na czarno?
        • Gość: K. Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda IP: 195.245.204.* 28.10.03, 13:25
          A co to ma do rzeczy?
        • bosa_i_nova Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda 28.10.03, 13:29
          Gość portalu: SeBeK napisał(a):

> A czy wiecie że pracownicy tego sklepu pracują na czarno?

A wiesz, że wyświetlił się twój IP? Co na to prokurator?
          Przekazując taka informację, trzeba mieć dowody! Masz?
          Pewnie poproszą cię o szczegóły, po IP - do kłębka!
        • Gość: ad Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda IP: 213.241.29.* 28.10.03, 13:52
          jak masz jakies super pomysl to powiedz nam wszystkim, moze inni tez
          skorzystaja
        • Gość: cuvee Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 14:14
          Nikt z nas nie pracuje na czarno - pomówienie.
          Więcej - każdy z nas ( nie tak jak czasami w innych małych firmach )ma od razu
          podpisywaną umowę na czas nieokreślony.
          Kto ma interes, by nas oczerniać? ????????????
          • bosa_i_nova Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! -cała prawda 28.10.03, 14:29
            Gość portalu: cuvee napisał(a):

> Nikt z nas nie pracuje na czarno - pomówienie.
            > Więcej - każdy z nas ( nie tak jak czasami w innych małych firmach )ma od
            razu
            > podpisywaną umowę na czas nieokreślony.
            > Kto ma interes, by nas oczerniać? ????????????

Pewnie konkurencja. Zapiszcie numer IP i zgłoście na Policję.
            Zapiszcie też cały ten wątek i wydrukujcie, jako dowód.
            Pozdrawiam
    • Gość: wierny klient Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 11:41
      Trzeba mieć jaja żeby przeciwstawić się bandytom. Tak trzymać!!!
      • andulka7 Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! 28.10.03, 12:01
        Wszyscy "kupcy" podkulili ogony i grzecznie zapłacili mafii a on jak sądzę nie,
        bo pewnie w Danii nie ma takich obyczajów...
    • Gość: Paweł Bereza Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 12:18
      Dziwne, że policja do tej pory nie przesłuchała potencjalnych podejrzanych w
      tej sprawie. Podobno jesteśmy państwem prawa, ale z lektury tego artykułu to
      wcale nie wynika. Życzymy odwagi i wytrwałości w postanowieniu pozostania,
      choćby znając polskie realia byłoby to graniczące z desperacją. Mamy nadzieję
      na pozytywny finał sprawy.
      • Gość: C Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: 212.244.158.* 28.10.03, 14:13
        Podpalenie to przestepstwo!
        Piotr dopadła cię polska rzeczywistość , ale nie dawaj się! (Prawie jak na
        dzikim zachodzie w latach 20tych a nie w Europie w 2003 roku )

Dobrze by było gdyby tą sprawą zainteresowały się nie tylko gazety, a ochrona
        bazarku i policja. Dla jednych i drugich to kompromitacja. Jedni pozwolili na
        podpalenie i nie złapali podpalacza (albo podpalaczy) inni nie potrafią go
        znaleźć??
        Jeśli agencja ochrony nie daje rady ( albo śpi w nocy) to trzeba zmienić
        agencję ochrony.

Pozostali kupcy chowają głowy w piasek bo się boją - typowo polska głupota.

Pozdrawiam
        C

Ciekawe ,że inni kupcy reagują jak strusie i chowają głowy w piasek.
    • Gość: Marcin Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:34
      Nie mogę oczerniać tej konkretnej agencji ochrony, bo nie mam dowodów, ale
      spotkałem się osobiście z oferowaniem usług ochrony, potem w wypadku odmowy
      następowało włamanie a potem kolejna propozycja ochrony. Są to działania typowo
      mafijne, do tego agencja wyraźnie miała monopol na ten teren i to nie na
      zasadzie zdrowej konkurencji z innymi firmami...
      Powinieneś chyba za wszelką cenę dążyć do wyciągnięcia tych ochroniarzy z
      budynku w nocy, bo ochroniarz powinien chodzić a nie drzemać bo nie za spanie
      mu płacą. Wtedy trudniej by im było "nie widzieć niczego". A jeśli zarząd nie
      będzie chciał zgodzić się na przeforsowanie innego stylu pracy ochrony - zgłoś
      to znowu na policję jako co najmniej dziwne stanowisko zarządu...
      Trzymamy za Was kciuki Peter
      Marcin P
    • Gość: rill Albo wszyscy za jednego albo koniec z bazarkiem ! IP: 157.25.130.* 28.10.03, 15:48
      To porażka wszystkich kupcow !!!! nie darujemy usuniecia Petera !!!!!!!
    • Gość: boguś Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 14:03
      A co by było gdyby za kogucika zabrała się mafia wędliniarska i postanowiła go
      wykończyć. Solidarność, wszystko jedno obywatelska czy kupiecka powinna
      obowiązywać, ale widać, że to słowo co raz rzadsze w Polsce. Peter, trzymaj
      się, może jednak warto coś robić w Polsce.
      • Gość: Angol Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! IP: *.tele2.pl 01.11.03, 18:39
        Angoli z Zoliborza są też solidarni!
    • roody102 Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! 04.11.03, 19:01
      To jest jakieś chore… Czytam i ręce mi opadają. Kilka dni temu zawitałem do
      nowego sklepu Grand Cru, na Wilsoniaku. Napisałem o nim kilka słów na forum
      Żoliborza:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=8895062
      Wpadłem raz, wpadłem drugi – maile wymieniłem z Bartkiem i z Peterem. Dopiero
      oni mi powiedzieli, że te podpalenia na Kabatach, co „Stołeczna” o nich
      wspominała, to o nich właśnie chodzi. Przeczytałem teraz artykuły i wątki o
      całej sprawie.

Wszystko to jest porażające, smutne, ale jest w tym też coś fajnego –
      nieugięty i wciąż optymistyczny Peter, który jakoś nie wygląda na człowieka,
      który miałby się poddać rodzimej rzeczywistości oraz jego klienci, którzy się
      z nim solidaryzują i bojkotują zgodnie niezbyt sympatycznych sąsiadów Grand
      Cru. Brawo! Jesteście wspaniali! Dzięki temu naprawdę wierzę, że to wszystko
      się uspokoi, że się od Petera – Państwo Wybaczą – odpierdolą kretyni, którym
      jego sklep przeszkadza.

A jak sobie jeszcze pomyślę przy tym, że w tle tej sympatycznej, solidarnej
      reakcji jest przecież miłość do wina, która nas łączy, to od razu mi się jakby
      przyjemniej robi.

Peter, jesteśmy z Tobą, możesz liczyć na wsparcie z Żoliborza :)

• moje_3_grosze Re: PETER - JESTEŚMY Z TOBĄ! 04.11.03, 22:54
        Fanclub Petera z Ursynowa pozdrawia Roody'ego_102 z Żoliborza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka