ikana 20.10.08, 17:35 Dosyć, że jestem po terminie to jeszcze dowiedziałam się, że mam GBS: (((( Mam już wszystkiego dosć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
desirnoir Re: GBS 20.10.08, 17:52 Rozumiem cie doskonjale, ale spokojnie, nie zlamuj sie tak szybko Tez czekam na malenstwo i trace cierpliwosc, tez mam GBS. jak sie dowiedzialam, to panikowalam, ale na IP uswiadomili mnie, ze co 4 kobieta ma paciorkowce i nic takiego sie nie dzieje. podczas porodu podadza ci antybiotyk i wszystko bedzie dobrze Mnie tylko dodatkowo przy okazji badania analizowali na co streptoc. sa najbardziej czule, by dobrze dobrac antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
medialenaok Re: GBS 20.10.08, 18:00 Ja tez mam i Maks urodzil sie zdrowy (mialam podany antybiotyk). A gdby urodzil sie tez z GBS to tez dostalby antybiotyk. Naprawde nie denerwuj - sie pamietaj tylko aby przypomniec o tym lekarzom... Sciskam! m Odpowiedz Link Zgłoś
levanto Re: GBS 20.10.08, 19:38 ja mialam dwukrotnie paciorkowca w ciąży, przeleczony w 38/39 tc ale juz nie kontrolowany po tym leczeniu w trakcie porodu dostałam 2x antybiotyk a młodej pobrano wymaz z ucha i wyszedl jałowy też się bałam o jej zdrowie tym bardziej że okazało się że wody zaczęły mi się sączyc o 02:00 a poród zaczęto wywoływać dopiero ok 20 (myslałam ze to z pęcherz nie trzyma a mój lekarz też nie był pewien), dostałam tez burę od lekarza w szpitalu że za późno przyjechałam na IP, bo już dawno powinnam dostac antybiotyk - nawet najmniejszy wyciek wód to ryzyko zakażenia wewnątrzmacicznego, więc w przypadku najmniejszego podejrzenia nie ma co zwlekać Mi pobrano posiew na IP ale nie mam jeszcze wyników, dostanę z wypisem. Odpowiedz Link Zgłoś
ikana Re: GBS 21.10.08, 01:07 Co ja bym bez Was zrobiła dziewczynki? Dziękuje za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
agasobczak Re: GBS 25.10.08, 19:21 I ja tez mam paciorkowca - zajeto si emna bardzo dobrze i tym razem (dwa lata temu tez) ale mimo wszystko wtedy zlapalm bo wody sie saczyly wczesniej. A teraz podano w pore. Na razie jasiek ma 3 dni i jest ok... Ja tez sie juz czuje super...Cale szczescie ze juz w szpitalach juz powaznie podchodza do tej sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś