Gość: paw Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.ip.netia.com.pl 07.01.10, 12:08 Wreszcie ktoś napisał artykuł o GLS. Jest to zdecydowanie najgorsza firma kurierska, z jaką przyszło mi współpracować! Odbiór przesyłek od nich to koszmar! Każda inna firma, mniej lub bardziej, szanuje klienta i jego czas. GLS tego nie robi. Zdarza im się nie zadzwonić przed dostarczeniem przesyłki, a potem dowiaduję się, że przesyłkę zwracają nadawcy. Nie dość, że powinienem siedzieć w domu i wygladać kuriera przez okno, to jeszcze powinienem monitorować status przesyłki 24h na dobę :) Jest to poza tym jedyna firma kurierska, która nie radzi sobie z moim domofonem (trzeba wybrać 2 przed numerem mieszkania) i nawet nie próbuje nawiązać kontaktu w inny sposób. Od razu uznają, że zawinił klient bo nie było go w domu... Jak się nie umie przeczytać kartki na domofonie, to nie powinno się być kurierem :) Firma powinna być dla klienta, a nie na odwrót! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.play-internet.pl 04.10.16, 23:24 Potwierdzam. Jest dokładnie tak. Składałam dwie reklamacje dziś u nich, dwie, bo pani przyjmując reklamację przez telefon nie widziała problemu w tym, że kurier ani firma GLS nawet nie powiadomiła mnie o dniu i czasie, kiedy mam oczekiwać na przesyłkę. Twierdziła również, że kurier w ich firmie nie ma żadnego obowiązku uzgadniania z klientami przez telefon czasu dostarczenia. Na przesyłce jak i zamówieniu była dodatkowo adnotacja, że kurier ma telefonicznie uprzedzić mnie wcześniej, bym mogła się pojawić w domu. Oczywiście zadzwonił, gdy już dojeżdzał pod mój adres, po czym włamał się na klatkę ( jest domofon), żeby wrzucić awizo, na którym były napisane dopiero godziny dostarczenia i jak się okazało, w tych godzinach się zmieściłam i nawet zdązyłam złożyć reklamację przed upływem czasu dostarczenia paczki. Paczki nie dostałam, kurier twierdził, że jest bardzo zajęty i może przyjechać na dzień kolejny. Odmówił oddania paczki w innym miejscu. adresie, a byłam gotowa nawet podjechać pod jego "harmonogram". Nie jest to pierwsza taka sytuacja i od dawna ich omijam. Niestety tym razem nadawca nie wymienił nazwy firmy kurierskiej i pechowo trafiło na nich, jedyną firmą, z którą są u nas takie przeboje. Odpowiedz Link Zgłoś
bar.ann1 Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 09.03.17, 14:45 dokładnie to samo przeżywam - wielokrotnie podawałam zmianę adresu( odległość300m)ale nigdy !!! nie zostało to uwzględnione, tak jak NIGDY!!! kurier nie zadzwonił,że jedzie.. Nie wiem,dlaczego niektóre firmy z nimi współpracują zniechęcam się do kupowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małorzata Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.17, 11:46 Kilka dni temu zakupiłam pościel, sklep wysłał paczkę bardzo szybko natomiast dziadowska firma GLS nie może mi jej dostarczyć od trzech dni okłamując na swojej stronie, że kurier podjął próbę dostarczenia jednak klient nie posiadał gotówki i tak jest od trzech dni - tak bezczelnej firmy nie spotkałem jeszcze nigdy. Od trzech dni na zmianę z mężem czekamy (z gotówką) na jakikolwiek kontakt kuriera - pierwszego kuriera chyba wywalili, drugi nie wiedział, że ma zabrać przesyłkę do dostarczenia a kolejnego dnia znowu zmienił się kurier i paczka dalej leży w Parceli Stryków. GLS czeka na ponowienie zlecenia czyli na kolejną kasę Uwaga dla sklepów internetowych: najwyższy czas zrezygnować z usług krętaczy i omijać bardzo szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
mar.gajko Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 12.11.17, 19:51 Zgadzam się . Minęlo lat kilka a firma jests jeszcze gorsza. Totalne lekceważenie klientów. Niedostarczanie przesyłek i odsyłanie po odbiór do Skawiny!!! Nigdy ich nie wybieram, jak mam wybór, jak nie ma teraz będę rezygnować z zakupów, informując sklepy o powodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.dynamic-zab-07.vectranet.pl 14.12.17, 09:32 Firma GLS kpi sobie z ludzi .Siedzę w domu cały dzień i otrzymuję informację sms, że paczki nie dostarczono, bo mnie nie ma w domu i proszę odebrać paczkę w parcel shopie . Nie po to płacę za wysyłkę żeby odbierać paczkę w parcel shopie bo gdybym chciał odebrać paczkę w punkcie to tańsze są paczkomaty. Po napisaniu e-maila do spedycji GLS dostałem odpowiedz, że w czwartek lub piątek kurier odbierze paczkę z parcel shop i dostarczy ją do domu, ale tak się nie stało i postanowiłem odebrać ją osobiście. Po przybyciu do parcel shop dowiedziałem się że kurier odebrał paczkę i zawiózł ją do magazynu chociaż po drodze miał mój dom, więc kolejna wiadomość do GLS czy robią sobie jaja. Dostałem odpowiedz że w poniedziałek już kurier przywiezie paczkę. W Poniedziałek rano kurier przyjechał z paczką lecz nie mógł otworzyć drzwi od auta i wrócił z paczką znów na magazyn. Po 3h dopiero wrócił i dostałem paczkę. Pierwszy raz się spotkałem z taką sytuacją, a korzystałem z różnych firm kurierskich. STANOWCZO NIE POLECAM GLS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: 91.235.217.* 01.02.18, 10:48 Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: 91.235.217.* 01.02.18, 10:48 polecam www.tanikurierdoanglii.pl Odpowiedz Link Zgłoś
odr69 Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 21.02.18, 15:32 Zgadzam się .....najgorsza firma kurierska z jaką miałam do czynienia.....miałam do odbioru dość dużą i ciężką przesyłkę, w dniu dostarczenia pracowałam do 14 ponieważ nie było mnie w domu kurier nie dostarczył mi przesyłki do domu, musiałam iść na drugi koniec miasta bo nie było mnie w domu.....jak zadzwoniłam do kuriera to powiedział że pracuje do 15 i zakończył już pracę....a dzwoniłam przed drugą...mało tego w trakcie rozmowy bezczelnie wyłączył się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:11 Zamawiam tam gdzie ktoś jest od 7 do 16 czyli do pracy. I co? Jaśnie pan kurier z gls przywozi o 19 i jest zdziwiony, że portier nie ma dostępu do pieniędzy zeby zapłacić (przesyłka za pobraniem). Dzwonię następnego dnia do gls - panienka jedyne co może podaje mi numer do kuriera, Proszę,żeby był wcześniej - przyjeżdża po 20. Potem odstawia do magazynu.Korzystam z wielu firm kurierskich i w pracy i w domu ale tylko z gls mam problemy. Chyba najlepiej sprawuje się schenker i opek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paczkawruchu.pl Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.ruch.com.pl 07.01.10, 13:31 polecam www.paczkawruchu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KURIER GLS Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.10, 15:10 Jestem byłym kurierem firmy GLS i myślę, że mam do powiedzenia w tym temacie bardzo dużo. Po pierwsze wszystkie poruszone wątki się zgadzają, w tej firmie kurier ma BARDZO duże pole do popisu. Jeżeli mieszkasz gdzieś poza miastem, a szczególnie na wsi daleko od większej miejscowości, możesz się liczyć z tym, że kurier nie dojedzie do Ciebie z tego powodu, że mu się to po prostu nie opłaca albo co gorsza nie chce mu się! Za dostarczoną paczkę dla Ciebie dostaje ok. 1zł i zadaje sobie pytanie: Jechać 10km w jedną stronę z paczką? Nie! I co się robi? Wystarczy wypisać 2 razy awizo (oryginał oddaje się do firmy, a kopię wyrzuca się do kosza!) i paczka wraca na magazyn. Zgodnie z obowiązkiem kuriera awizo teoretycznie zostawił 2x. Nie poniesie żadnych konsekwencji bo mu nie udowodnicie, że nie był, bo komu się chce takie rzeczy udowadniać, strata czasu i nerw. Sam byłem świadkiem jak kurier zwlekał z dostawą choinki na święta do 4 stycznia, bo Pani mieszkała tam gdzie wrony zawracają!!! Tragedia!!! Druga sprawa, kurier GLS pracuje od godz 5.00, stąd też obdzwanianie klientów o wczesnych porach. Bzdurą jest, że pracuje do godz 16. Kurier, który poznał już swój rejon i pracuje przynajmniej 6 m-cy pracuje dziennie min. 12h. Nie mówię już jakie są początki. Trasę wyznacza sobie sam i chce by była optymalna co pozwoli jak najszybciej skończyć pracę, to też godziny sam narzuca wam - klientom. Kolejna rzecz - chcesz otworzyć paczkę przed zapłatą? Nie ma takiej opcji. Najpierw kaska potem towar. Dopiero wtedy jak kurier ma czas to sprawdzasz towar i jak jest coś nie tak, spisujecie protokół szkody. Wtedy zaczyna się koszmar z odzyskaniem kasy za wynikłą szkodę(nawet do 6m-cy). Dalej, jeśli kurier już zadzwoni rano, a Ty go zbesztasz że tak rano, to on Ci pokarze, paczki nie dostaniesz, albo potraktuje ją jak... Kolejna bardzo istotna sprawa - paczki na magazynie traktowane są jak worki z ziemniakami na rynku. Paczka jest podobna do telewizora i jakieś napisy na niej LG LCD? Co z tego?! "Heniek, to na twój rejon, ŁAP!!!" I leci piękny 32'' TV. Jedyną rzecz jaką bym zamówił GLSem to chyba opony - chociaż też bym się bał:) Nie będę pisał o tym, że kurier ma tylko 20zł przy sobie, więc albo napiwek, albo przesyłka wraca na magazyn, chociaż powiem szczerze, że klienci nie są zbyt chojni:) Podsumowanie, czemu tak jest? Otóż gdybyście postawili się w roli tego kuriera. W tej firie jest to najniżej położone stanowisko. Traktowany jest jak śmieć - dosłownie, jak przyjdzie do pracy na 5.05 dostanie 20zł kary. Przyjdzie bez stroju - 50zł kary itd. Nawet magazynier może go zmieszać z błotem, jeśli magazynier chce zapalić papierosa, a kolejka kurierów czeka na oddanie paczek - co z tego... Przez to wszystko kurier wyżywa się na Was i przez jakiś czas chce być Panem "waszego" losu:). Oczywiście nie możemy tego uogólniać, bo słyszałem też dobre opinie o kurierach GLS. To wszystko z mojej strony, życzę wszystkim miłej współpracy z tą firmą. I nie sądźcie, że kurier jest dla Was, a odwrotnie w tym przypadku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samo zło Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 22.02.12, 23:07 zgadzam się z przed mówcą w zupełności gls to bagno i niedługo samo się pochłonie oby kurierzy się ewakuowali bo to bobrzy ludzie prywatnie są i tak na prawdę tylko in zależy żebyście byli zadowoleni (petenci) i nie dziwcie się że z uśmiechem nie czeka na was bo pracuje ponad 12h na dobę za 1200pln jak dobrze pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurier GLS Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 16.03.13, 11:34 Chyba siebie opisałeś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurier gls Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.182.51.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.13, 21:16 jak nigdy nie byłeś kurierem to nie wypisuj bzdur!!!!!!!!!!!!!! a już na pewno nie w gls!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja GLS - tragiczne doświadczenia z tą firmą!!!! IP: *.12-2.cable.virginm.net 13.11.13, 11:26 TRAGEDIA!!!! Nadałam paczkę pocztą w Anglii - nie wiem jakim cudem przechwycilo ją GLS - najgorszy z kurierów z jakim miałam do czynienia!!! Koszt przesyłki to 110zł - oni raz zaawizowali paczke - wrzucili awizo a paczkę zamkneli w jakiejsc skrzynce - leżała tam 9 dni - NIGDY JEJ PONOWNIE NIE AWIZOWALI!!!!! Efekt: po 9 dniach nie odebrania ( odbiorca nie miał pojecia ze paczka tam lezy ) bez kontaktu z odbiorcą i dostawą odesłali ją powrotnie do Anglii!!!! Teraz muszę zapłacic za jej odbiór kolejne110zl + ponowna wysylka do Polsii 110zł = w efekcie przez ich totalne ignorowanie klinetów, brak powtórnego awizo - ja wrzucam kwote 330zł w BAGNO!!!! Jedna z najgorszych firm!!!!! Nie doręczają paczek!!!!!! Nie próbują się kontaktowac w takich przypadkach - to była paczka MIEDZYNARODOWA - ale szanowna firma GLS ma to gdzies!!!!!!!!!!!!! Trzymajcie się z dala od tejże firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: GLS - tragiczne doświadczenia z tą firmą!!!! IP: *.sferanet.pl 11.01.14, 14:53 Pierwszy i ostatni raz miałem "kontakt" z tą "firmą" ... podobno kurier był u mnie z przesyłką 23 grudnia i mnie nie zastał (w tym dniu nie ruszałem się z mieszkania na krok) podobno zostawił awizo (którego do tej pory nie udało mi się zobaczyć) o jakimś telefonie czy innej informacji nawet nie wspomnę, a dzisiaj dowiaduję się ze paczka wróciła do nadawcy w Austrii. Serdeczne dzięki za "... szybko i bezpiecznie" - O D R A D Z A M zdecydowanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 007 Re: GLS - tragiczne doświadczenia z tą firmą!!!! IP: *.189.38.62.atman.pl 13.12.14, 12:29 Witam, Moje doświadczenie z tą firmą też okazują się tragiczne... Najlżej ujmując ich ustosunkowanie do ODBIORCY przesyłki. I to na terenie kraju, oraz w większym mieście! Sytuacja miała miejsce w Częstochowie, oraz na ichniejszej infolini... O zachowaniu kuriera nie ma co wspominać, co by było nowościa, bezszczelny dzwoni i mówi że mam 5min na bycie w domu odebrać paczkę.... W godzinach szczytu kiedy człowiek sam też siedzi w pracy. Ba nawet z osobą co mogłaby odebrać nie chce się ani umówić, ani przyjechać pod dom kilkanaście min później... Kolejne karygodne zachownie nastąpiło w biurze gdzie samemu odbiera się paczke... Pierwszego dnia pod adresem z internetu zostaliśmy poinformowani, że filia została przeniesiona na 2koniec miasta.. Na infolini "miły pan" w żaden sposób nie był zainteresowany sprawą... A jak już dotarliśmy do fili gdzie miała być paczka pani poinformowała nas że jej nie wyda bo jest za pobraniem... Skontaktować się z przełożonym nie chciała, jak i w bezszczelny sposób podała nam trefne namiary na kierownika, oraz zachowanie jej było nadwyraz aroganckie i krótko mówiąc chamskie!!! Szczerze nie pole am, gdyż ceny u nich nie są atrakcyjne a ze wszystkimi kurierami z jakimi mieliśmy przyjemność się spotkać dało się dogadać.... A tu mają zerowe poszanowanie klienta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gls Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.elpos.net 03.05.14, 07:56 Żal mi Ciebie koleszko, oczerniasz swoją byłą firmę jakimiś wypocinami, nie wiem w której filli takie cyrki sie dzieją ale jak już sie dzieją to sama chołota musi tam pracować bez poszanowania czyjegoś mienia,nikt Ci nie karze w kurierce pracować chcesz idź kopać doły cegły nosić lub na zmywaki do UK leć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.14, 20:05 święta prawda, przekonałam się osobiście... Odpowiedz Link Zgłoś
misza233 Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! 11.02.15, 16:04 Witam nie polecam kurierskiej przesyłki odradzam mówią piszą w smsach co innego a robią co innego , kurjerzy przyjedżają do klientów nie dzwoniąc czy dana osoba jest w domu potem odjerzdżają i żadnej odpowiedzi każą zgłaszać się po paczkę do odddziału w oddziale mówią że paczka zamiast jechać w dniu 02.11.2015 pojechała sobie do nadawcy w dniu 02.10.2015 przed południem i tak traktują ludzi pracownik firmy kurierskiej twierdzi że firma zawiniła rozkłada ręce i mówi że mam się zwrócić z prośbą do nadawcy co w tym przypadku zrobić , okazuje się że ja zostaję obciążony dodatkowym kosztem za wysyłkę za zwrot paczki i ponowne nadanie paczki poprostu nie polecam firma gls w Czeladzi oszuści totalni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
henry_52 Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.15, 21:22 Dzisiaj zderzyłem się z tą rzeczywistością. Mogę potwierdzić - czekałem na przesyłkę z Anglii. Po niecałych tygodniach, kiedy zacząłem pisać do nadawcy dowiedziałem się, że przesyłkę nadaną w Royal Mail, w Polsce realizuje GLS Poland. Na stronie GLS Poland dowiedziałem się wpisując numer przesyłki, że otrzymałem już dwa awiza i kurier nigdy nie zastał nikogo w biurze firmy. Tu już trochę przesadzili, bo przesyłka była na adres prywatny. Teraz czekam na rozwiązanie sprawy. mam nadzieję, że szybkie, bo właśnie wysłałem do GLS-u maila (z formularza na stronie) o braku doręczenia oraz informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lafi Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 03.07.15, 15:27 Firma nieprofesjonalna. Problemy z dodzwonieniem się do obsługi klienta. Kurier mimo prawidłowej wagi kurier nie chciał przyjąć przesyłki. Przyjazd dopiero po 2 dniach, podanie fałszywej informacji o złym adresie. Kurier nieprzyjemny, brak chęci odebrania przesyłki. Nieprzygotowany na odebranie przesyłek. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thogrin Re: Naga prawda o gls!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.10.17, 21:20 Kolego, o GLS to Ty wiesz jedynie z opowiadań po tym co przeczytałem. Po pierwsze sort jest na 6.00 a nie na 5.00. Po 2 Skanery oraz samochody maja GPS, wiec jesli Cie nie bylo pod adresem to mozna to sprawdzic, wiec naklejajac wycinek zawieszki awizo na paczke jeszcze nic nie znaczy. Jak widac piszesz bo masz jakas tam teorie, ale z prawda ma ona niewiele wspolnego. P.S. za doreczona paczke i odebrana jest 12 groszy +/- 5 groszy w zaleznosci dla jakiego przewoznika pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 17:54 tu piszą ludzie niezadowoleni którzy pozjadali wszelkie rozumy, szef ich gnębi w pracy to sie na kims odegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx13 Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 17:55 Ja również miałem ciekawą sytuację z gls. Zamówiłem sobie kalkulator naukowy, bo jestem studentem politechniki gliwickiej i muszę mieć kalkulator koniecznie naukowy. Wysłano kurierem gls. Na następny dzień paczka przychodzi lecz nie moja! Okazało się, że dostarczył moją paczkę w ogóle gdzie indziej. Kurier po nią pojechał. Niestety okazało się, że została otwarta przez jakieś głupie babsko, ale na szczęście zawartość kompletna. Przyjąłem tą paczkę bo musiałem mieć ten kalkulator. Wolę firmy: dpd i dhl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybkiepaczki.pl Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 18:58 zapraszam do serwisu www.szybkiepaczki.pl i podzielenie sie tam opiniami o kurierach. Liczę również na opinie o samym serwisie (obecnie serwis jest uproszczony na maksa) może pzryjdą wam do głowy pomysły na ciekawe funkcjonalnoosci. W palnie mamy kalkulator, porównywarkę cen wg wagi i inne. dzikeuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gls 054 Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.lanet.net.pl 07.01.10, 19:22 Wszyscy mądrzy. Zastanawiał się ktokolwiek jak ta praca wygląda? Powiem Wam. Wstajemy przed 5 żeby być na magazynie o 5:30. Do godziny ok 8 sortujemy wszystkie (ponad 2000) paczki i sciągamy je do swoich boxów. Nastepnie skanujemy każdą ściągnietą przez siebie paczkę, sprawdzamy raport czy wszystko poskanowaliśmy, ładujemy na auto i wyjeżdżamy na rejon. Najczęściej zdarza się tak, że kurier ma ponad 80 punktów do rozwiezienia. Jego czas pracy ograniczają odbiory z firm, które wysyłają paczki (przeciętnie od 15:00 do 16:00). W tym czasie mamy objechać od kilku do kilkunastu firm. Chciałbym zauważyć, że wspomniane wcześniej 80 punktów kurier robi w ok 8 godzin (10 punktów na godzine). Jeżeli wyjeżdża z magazynu o 9, na rejonie jest przed 10 to ile czasu ma na rozwiezienie paczek? 5!!! Dlatego często najpierw rozwozimy firmy, a na końcu mieszkania prywatne, aby jednak dotrzeć do każdego klienta. Każdy z nas układa tak trasę żeby rozwieźć jak najwięcej w jak najkrótszym czasie i mając taką ilość punktów nie możemy sobie pozwolić na to żeby o 11:45 być u pani Kowalskiej a o 17:00 u pana Nowaka który jest sąsiadem pani kowalskiej. Bez sensu!!!!! Rozumiem niektórych klientów - zamówił karmę dla psa bo jest dużo tańsza, jest chory i nie może sam wnieść jej na 5 piętro, ale czy nie da się zamówić pudełeczka perfum czy paczuszki z majtkami do pracy??? Tym bardziej, że większość klientów do których JA jeżdżę posiada własny środek transportu!! Przemyślcie to i zastanówcie się nad tym jak traktujecie kurierów, bo oni naprawde nie mają tylko WASZEJ paczki, ale mają ich ponad 100 na samochodzie. Pozdrawiam wyrozumiałych klientów i kierowców GLS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom IP: *.ghnet.pl 17.04.12, 00:23 Ja się zastanawiałam. Jestem osobą bardzo tolerancyjną i wyrozumiałą. I przez rok byłam bardzo cierpliwa - mam mała firmę i umowę z GLS, jeszcze z GLS... Rozumiem, że kurierzy są wykorzystywani, że harują od 6 do 20, że są tylko ludźmi, a nie myli się tylko ten co nic nie robi. Ale ostatnio największe straty w mojej firmie generuje... GLS! Klienci muszą odbierać paczki z oddalonych o kilkadziesiąt km parcel shopów, albo szukać ich po sąsiadach - sama nie wiem co gorsze / lepsze? Klienci nie mogą otworzyć paczki przy kurierze - chyba, ze trafi się jakiś silny Klient, któremu uda się siłą zatrzymać przewoźnika... A jak okazuje się, że towar jest uszkodzony? - GLS odmawia przyjęcia reklamacji, bo przecież Klient podpisał odbiór. Dlaczego nie zgłaszam tego do GLS? Ależ zgłaszam, ale oni W OGÓLE nie reagują na te zgłoszenia. Chyba są tak zapracowani jak mój kurier - nie mają czasu na pracę tyle roboty jest... ;/ 6-ty dzień czekam na kuriera - zgłosiłam to 2 razy telefonicznie, 2 razy mailowo, 4 razy rozmawiałam z kurierem umawiając się na godzinę odbioru (strach nawet było iść się umyć, bo w każdej chwili może nadejść ON, kurier), potem 2 razy próbowałam nawiązać kontakt z kurierem, który nie dojechał. I wiecie dlaczego kurier nie dojechał, mimo, że miał mnie w zleceniu? I że nie jestem dla nich anonimowym, jednorazowym klientem, ale stałym, może nie złotym, ale jednak - klientem? 1. No bo on jest strasznie zajęty - i okazuje się, że praca przeszkadza mu w... pracy 2. Bo on odbiera setki takich telefonów dziennie - i znów okazuje się, że narzędzie pracy, telefon, przeszkadza mu w .... pracy! ba, klienci mu przeszkadzają! Przecież gdyby nie miał tylu telefonów (i pracy) to by spokojnie do mnie dojechał! 3, "Jeśli Pani taka niezadowolona to czemu Pani nie zerwie umowy z GLS"? Genialne!!! Odkrywcze, tak proste, a tak długo do tego dochodziłam. Dziękuję Panu Łukaszu! Tyle się od Pana nauczyłam ostatnio! A właśnie minął piąty dzień, a zaczął się szósty, od zlecenia przesyłki - jak nikt z GLS nawet nie zadzwonił, nie zapytał co z ta przesyłką? - przecież zamawiałam kuriera w czwartek, dziś jest dopiero wtorek, come on, jest czas... ;/ Myślę, że to ciekawy temat dla mediów, może trochę powinny się zainteresować tematem kurierów, bo śmiem przypuszczać, że to problem nie tylko GLS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!! Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:01 To se zamowcie paczki do pracy i po temacie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axxerw Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.rawamaz.mm.pl 07.01.10, 20:08 ludzie, jak mozecie tak pisac na kurierów. ze nie czeka, ze obraza itp. a ja wam pisze ,,jeszcze sie taki nie urodzil aby kazdemu dogodzil,,, kurier wykonuje swoja prace w takich a nie innych godzinach, jezeli zamawiasz paczke na taki a nie inny adres to siedz i czekaj, dlaczego nadawca robi cie w ciula i cie nie poinformuje, ze paczki dorecznae sa do 16 lub 17 od samego rana, kurier tez ma rodzine i chce pare chwil z nia spedzic, a co do pan z infolinii, nie slyszlam bardziej uprzejmych, staraja sie pomoc, ale nie wszystko jest mozliwe na infolinii, to nie filia gdzie sa paczki ale infolinia, co niektorzy klienci o tym nie wiedza albo nie chca wiedziec. pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za kurierow, wiecej radosci z pracy a mniej upierdliwych klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joko Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 02:24 Beznadziejny artykuł. Nie porusza meritum sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biotronic Kurier swoje - firma swoje. IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 09:26 Jestem odbiorcą. Nadawca zapomniał wpisać nazwy ulicy. Następnego dnia kurier dzwonić o 7:48 rano. Śpię. Oddzwaniam do kuriera podając dokładny adres dostawy. Kurier mówi, że paczka została w magazynie, ale jutro będzie dostarczona i wszystko w porządku. OK... dzień opóźnienia ale poniekąd nie z winy GLS. Następny dzień. Specjalnie wstaję wcześniej. Godz. 7:50. Dzwonię do kuriera (nr 1650) potwierdzić dostawę paczki, a ten swawolnie odpowiada, że on owszem zna adres dostawy, ale "firma" nie zna w związku z czym nie wydała mu dziś paczki. Nie potrafił odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie poinformował dzień wcześniej, że nie jest kompetentny do tego, by przekazać te informacje w magazynie i sam powinienem był to zrobić bezpośrednio. To po co w ogóle o te informacje prosił? Nie wiem. Wynik - 4 dni opóźnienia w dostawie paczki. Pocztą byłoby szybciej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.olesno.info.pl 08.01.10, 09:56 sprawdź: www.wezgo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.mofnet.gov.pl 08.01.10, 13:25 Zgadza się! GLS to dno! Z innymi przewoźnikami też bywa różnie. Co raz częściej rezygnuje z kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
ka67 Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 08.09.16, 17:38 Na szczęście wielu sprzedawców internetowych podpisuje umowy z kilkoma firmami kurierskimi. N a moim terenie jednak Pocztex i Poczta Polska spisują się najlepiej . Ale gdy przesyłka jest z zagranicy najczęściej trzeba wybierać miedzy DHL - dno i DPD - trochę lepiej niż dno. Jedynie bezrobotni mogą sobie pozwolić na czekanie na kuriera w godzinach 11 -16 , bo Jaśnie Pan nie wie kiedy będzie mógł się pofatygować z paczką. To jest chore . Nie wierzę w to że jeśli firma kurierska kosztuje od 13 do 50 zł-to kurier dostaje 1zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leopard Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 217.153.102.* 08.01.10, 20:26 jestem pracownikem spedycji i co powiecie gdy klient dzwoni i mówi że kurier był u niego i zostawił awizo a on był w domu tylko telewizor głośno chodził i nie słyszałem ale moze juz się wrócić bo jest ściszony,dzwonię do kuriera a on odjechał już 30 km - ręce opadają-proponuję dostawę jutro o tej samej porze - nikogo nie bedzie w domu - do pracy - odpada waży 15 kg ...kicha , odbiór własny ,odpada za daleko od magazynu ... pozdrowienia dla wszytkich niezadowolonych chcących odreagować na forum klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.wejherowo.vectranet.pl 09.01.10, 00:50 Zakupiłem towar w Internecie. Przesyłkę wiózł DHL. W warunkach dostawy było jasno napisane: do godziny 17 adres X, po godzinie 17 adres Y. Dostarczono mi awizo o 14 na adres Y. W awizo jest informacja, że kurier będzie próbował dostarczyć paczkę w dniu następnym. Dzwonię następnego dnia i tłumaczę, że paczka miała być do 17 dostarczona pod adres X. Odpowiedź: nie ma takiej możliwości, jeżdżę w rejonie Y. Natępnie skontaktowałem się z dostawcą, poprosiłem o poprawne nadanie na adres X i wyraźnie poprosiłem o kontakt telefoniczny przed dostarczeniem. Moja rodzina (spod adresu X) spotkała przypadkiem kuriera na ulicy... Oczywiście telefonu nie otrzymałem. Inne doświadczenia wiążą się z GLS - nie dzwonią, przyjeżdżają. Największy problem moim zdaniem to godziny pracy. Chyba tylko UPS ma opcję dostarczenia paczki wieczorem. Pozostali - w godzinach pracy odbiorcy... Paradoksalnie najlepiej z dostawą wychodzi się na paczkach Poczty Polskiej, bo te przynajmniej spokojnie można odebrać na swojej poczcie (pomijam kwestię wyższych kosztów i dłuższej wysyłki), również w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacek Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 77.79.193.* 11.01.10, 09:14 Miałem to samo z DPD, są chyba jeszcze gorsi. Też było wydzwanianie i umawianie się na termin dostarczenia, a kuriera nie było. Mimo, że ktoś był cały czas w domu!! Dlatego w telefonie mam telefon: Skurier DPD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham GLS Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.chello.pl 11.01.10, 16:28 Mam z tą firmą okropne doświadczenia. Kupiłem na Allegro kartę graficzną, za ok. 150zł. Sprzedający potwierdził wysyłkę, czekałem ponad tydzień, zero odzewu. W końcu zadzwoniłem na ich infolinię i dowiedziałem się, że kurier był u mnie już 3-krotnie, a mnie nie było w domu. Gdy zapytałem, dlaczego nie zadzwonił albo nie zostawił aviso, usłyszałem, że nie mógł wejść pod drzwi przez domofon, a w skrzynce pocztowej nie może zostawić, ponieważ "Poczta Polska sobie tego nie życzy". Generalnie było to dla mnie śmieszne, dopóki nie usłyszałem, że za 2, 3 i 4 doręczenie muszę zapłacić około 15 złotych łącznie. Poprosiłem, aby kurier przyjechał o innej porze - nie było takiej możliwości. No więc zmieniłem adres na firmę. Kurier pojawił się pod wskazanym adresem, wręczył paczkę i poszedł. Po oględzinach, dało się zauważyć, że paczka jest dziwnie zgięta, a po otwarciu, że karta graficzna jest złamana na pół = do wyrzucenia. Zgłosiłem reklamację, ale nie została ona rozpatrzona pozytywnie, bo nie zdążyłem otworzyć paczki przy kurierze i jemu zgłosić reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc DPD - kolejna tragedia IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.10, 02:05 Autorzy widać nie znają prawdziwych 'kwiatków' jakie dzieją się u przewoźników, np. w DPD. Okradanie ludzi, oszuści kurierzy wypisujący lewe przejazdy, niszczenie paczek na sortowni - nikt nie przejmuj się ich stanem. Brak przekazania kasy za usługi 'za pobraniem'. Sam od dwóch lat walczę z DPD w sądzie o zwrot pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Godik Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.10, 13:41 a czy ktokolwiek z Was zastanawiał się jak wygląda praca z miejsca kuriera? Zaczyna taki pracę o 5-6 rano (trzeba dojechać do pracy), ładuje samochód, jakieś 70-80 paczek (a pod koniec roku to i więcej), jedzie kilkadziesiąt km do swojego miejsca zrzutu, dzień cały rozwozi te paczki, dzwoni po osobach, próbuje się umawiać, zostawia awiza, itp itd. Pracę kończy o 16 (teoretycznie), a jeszcze często do 19-20 paczki rozwozi. Wraca do domu ok 22-23. Nie jest to teroia, tylko praktyka. Prowadzę sklep internetowy, widzę, co kurierzy robią i o której wracają... Troszkę zrozumienia dla drugiej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iel Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 77.223.196.* 28.01.10, 23:18 Potwierdzam. GLS to banda niekulturalnych ludzi. Klienta mają głęboko w ..... Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_lubie_kurierow Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 62.190.93.* 29.01.10, 18:01 Nie tylko zle traktuja klientow, ale jeszcze na dodatek robia takie numery: intuicyjnetrendy.blogspot.com/2010/01/nietoperze-vs-zyrafy.html Czy my zyjemy w sredniowieczu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sero Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: 85.222.87.* 31.01.10, 23:58 Witam, Przepraszam, że kompletnie inny temat, ale chcemy to nagłośnić! Jurek jest naszym kolegą z liceum. lublin.com.pl/artykuly/pokaz/4384/lublin,matka,oskarzonego,o,rozboj,protestuje,pod,sadem,zdjecia,video/ ww6.tvp.pl/6622,952653,1.view (tutaj to trzeba kliknac w ten maly napis video) „Rotary jest stowarzyszeniem przedsiębiorców i ludzi różnych zawodów z całego świata, które świadczy pomoc humanitarną, promuje wysokie normy etyczne w każdym zawodzie i pomaga budować dobrą wolę i pokój na świecie". (cyt. pl.wikipedia.org/wiki/Rotary_International) To jakas kpina. Sero Odpowiedz Link Zgłoś
ad_hd precz z GLS 11.03.10, 22:28 Niestety miałam do czynienia z tą firmą kurierską. Z nadawcą ustaliłam że przesyłki mam nie odbierać..niestety nie dano mi takiej możliwości...pod moją nieobecność zostawili ją u mojej sąsiadki, żadnego telefonu z informacją o dostarczeniu nie otrzymałam, żadnego awizo, po prostu NIC. Tylko dzięki uczciwości sąsiadki paczka dotarła. Kiedy zadzwoniłam do centrali,aby wyjaśnić zaistniałą sytuację, zostałam wyzwana od osób chorych na zespół nadpobudliwości psychoruchowej ADHD. Po uzgodnieniu z nadawcą odbioru ode mnie niechcianej przesyłki...po kilku dniach kurier dzwoni do mnie gdzie ja jestem bo on przyjechał po paczkę..ja na to że w pracy..że nikt mnie wcześniej nie informował kiedy po nią się zgłoszą, status przesyłki na ich stronie internetowej także o niczym nie informował. Oznajmił mi chamsko, że on nie ma obowiązku o niczym mnie informować, że wiedziałam że po paczkę kiedyś przyjadą i powinnam czekać...!!! Nasza rozmowa trwała krótko, ale popsuła mi humor na cały dzień...nie rozumiem jak można mieć taki brak szacunku...NIGDY nie skorzystam z ich usług i NIKOMU ich nie polecę, a wręcz przeciwnie!!! A kurierowi jak dźwiganie paczek nie odpowiada to niech prace zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w domu IP: *.050.c76.petrotel.pl 16.02.11, 08:16 Zobaczcie jak dostarczają paczki z GLS Odpowiedz Link Zgłoś
jaga-115 Re: Kurier mówi, kiedy przyjedzie. Masz być w dom 16.02.11, 14:49 Ja mam ten sam problem z kurierami, prawie codziennie przynoszą coś do pracy z różnych firm, i na palcach u jednej ręki mogę policzyć tych miłych i wyrozumiałych, gdy okazuje się, że nie mam na tyle pieniędzy w kasie pracowniczej, by przyjąć od niego paczkę i muszę skoczyć na dół po pieniądze do bankomatu. Ostatnio Pank kurier był łaskaw się na mnie wydrzeć za to, gdy oznajmiłam że muszę iść do bankomatu! Poprosiłam go by zaczekał z resztą pracowników naszej firmy aż przyjdę i miał paczkę cały czas przy sobie, ale wolał ją zostawić i iść ze mną, bankomat wydaje zazwyczaj po 50zł i jej wielokrotność (euronet, citybank), więc musiałam się wrócić do biura po 10-tkę. Jezu! ale zrobił mi aferę, że musi znowu ze mną wychodzić po schodach! a mówiłam, żeby spokojnie poczekał! To nie.... Odpowiedz Link Zgłoś