Gość: 3D IP: *.stacje.agora.pl 05.05.10, 18:16 Akcja hackerów zatrzymana przez padnięcie serwera. Bo to Polska właśnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maryjan_pazdzioch Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... 05.05.10, 19:09 hakierzy co nie chca matematyki - tacy z nich hakierzy jak z koziej d* traba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 88.207.137.* 05.05.10, 19:16 dokładnie - kiderhacker PS, po polsku sie moim zdaniem haKuje, a nie hackuje, no cóż... (mówię tu o treści artykułu, a nie tekstu wklejonego przez hakierów Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 19:34 Może ktoś miał na myśli niemieckie słowo "Hacke" oznaczające motykę (to takie narzędzie rolnicze do kartofli, wróć, ziemniaków)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:51 bo to jest tak: co rza kolejnych popa[prańców (a innych za demokracjii nie było) to nowe pomysły na edukację, nieważne dobre czy złe ważne żeby zmienić żaden z naszych ministrów edukacji nie zdałby zapewne dzisiaj matury, a w czasach swoich rządów wykazywał się (nie żaden tylko każdy) totalną indolencją i politykierstwem. po jaki krzywy ch.... j to ministerstwo ciemnoty ministerialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.ppp.asahi-net.or.jp 06.05.10, 05:14 ee.. watpie, skoro poziom leci w dol, to tym bardziej zdaliby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torro kraj w ktorym zakazano matematyki a na jej miejsce IP: *.chello.pl 06.05.10, 06:53 wprowadzono religie to przyklad najczystszego Ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
miszczu.pll Re: wystarczy matura z religii 06.05.10, 06:54 bo włażenie w tyłki klerowi to norma w Polsce, przecież można się pomodlić o cud a później się dziwią że to kler włazi w tyłki ale tym młodszym Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 19:33 Ewentualnie, zawodowi hackerzy z nieprzyjaznego Polsce kraju. Nie będę rozwijał tematu, bo znowu jakiś polonofob zarzuci mi rusofobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 109.243.142.* 05.05.10, 19:39 Po pierwsze nie hacker, tylko CRACKER! Po drugie ja nie chcę polskiego na maturze i co? Jakoś nie robię z tego szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Smietana [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:22 haker wlamuje sie i nie wyrzadza zadnych szkod, a crcker wlamuje sie i wyrzadza szkoda( zmienia tresci na stronach, itp itd jednym slowem pozostawia po sobie widoczny slad) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 21:37 Gość portalu: Roman Smietana napisał(a): > HAKER wlamuje sie na strony > > CRACKER robi cracki do twoich gier debilu! ROTFL :D dziękuję za wieczorne poprawienie humoru :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GBLS Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:45 Ty, "hakier" najpierw sie pisac naucz;) Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb true, true 05.05.10, 21:34 Tak jak mówisz.. tam każdy z dziurą w tyłku ma dostęp ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motoguru Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.chello.pl 06.05.10, 00:23 no napewno, w ogole nie pokazali swoich umiejetnosci. ja patrze na to troche inaczej - mieli powod - wiec zrobili, a to ze kazdy z nich sobie z matma poradzi to nie ulega watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 07:32 hakjerzy co nie chca matmy.....phih...raczej idioci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotflmao Cenzor czuwa IP: *.prenet.pl 06.05.10, 12:10 img688.imageshack.us/img688/3861/cenzuranagw.jpg xaxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 109.243.111.* 05.05.10, 19:10 Nieźle. Sami komentujecie własne publikacje. Bo to Polska właśnie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.fbx.proxad.net 05.05.10, 19:13 I po co komu ta matematyka? Do niczego sie nie przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aq Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.05.10, 19:23 Kiedyś mi dziewczyna powiedziała, że jej znak zodiaku jest bardzo rzadki - ma go zaledwie 16% populacji. Choćby dlatego uważam, że ta matura jest potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 19:35 Przydaje się. Między innymi do: 1. Obliczenia ilości glazury. 2. Obliczenia zużycia paliwa. 3. Obliczenia podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 109.243.142.* 05.05.10, 19:43 A potem "tacy" się dziwią czemu np. kredyt tak drogo wyszedł... Matematyka. Możesz na nią liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 20:11 Gość portalu: Ona napisał(a): > I po co komu ta matematyka? Do niczego sie nie przydaje Bardzo szybko udowadniam po co każdemu cwaniaczkowi. Ile jest: 2+3*4-4/2 I nie jest to żadna wielka filozofia tylko obliczenia które można napotkać w każdej firmie(chyba że chcesz rowy kopać albo gnój przerzucać). Nawet sobie nie wyobrażacie ile ludzi nie potrafi podać poprawnego wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ondskan Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 20:20 12? Przepraszam, jesli sie pomylilem, ale troche juz wypilem i wypalilem. W koncu pozna pora. Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 20:42 Tak,ale znam mnóstwo osób które nawet po pomyśleniu przez chwilę odpowiada.....8. Po prostu idzie po kolei,bez pamiętania o kolejności wykonywania działań. No tak,w końcu do wydawania pieniędzy na kasie w biedronce kolejność działań nie jest potrzebna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.icpnet.pl 05.05.10, 20:56 ale ich w konia robisz - super z Ciebie haker Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 21:31 Gość portalu: ppp napisał(a): > ale ich w konia robisz - super z Ciebie haker Czy ja gdziekolwiek powiedziałem że jestem hakerem? I nie robię nikogo w konia,tylko pokazuje ludziom że Ci co najbardziej krzyczą że matura z matmy jest niepotrzebna nie potrafią najprostszych zadań rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 85.222.87.* 05.05.10, 21:36 to o czym piszesz to nie matematyka, to rachunki zresztą ten przykład z d... Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 22:22 Gość portalu: do gambiting napisał(a): > to o czym piszesz to nie matematyka, to rachunki > zresztą ten przykład z d... Oczywiście że z dupy, miałem podręcznika szukać żeby coś tak prostego wymyślić.....A co to jest matematyka według Ciebie? Zerknij do encyklopedii,znajdziesz definicję i zobacz czy aby na pewno to co napisałem Ci nie pasuje. Jak napiszę oblicz sin(30) to powiesz że to też nie jest matematyka tylko trygonometria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.28.86.160.coditel.net 06.05.10, 00:39 obliczanie sinusa to akurat analiza matematyczna, a robimy to np za pomoca taylora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 07:39 > Jak napiszę oblicz sin(30) to powiesz że to też nie jest matematyka tylko > trygonometria? badz twarda i oblicz "cos z 60"..... a matma jest zawsze potrzebna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noobek_jeden Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.chello.pl 05.05.10, 21:28 Jest potrzebna, żeby chociaż zrozumieć co jest napisane na opakowaniu od jedzenia. Ale Polski to chyba na trochę zbyt wysokim poziomie jest, bo (z założenia przynajmniej) ja powinienem po maturze umieć się wysłowić, ale po jakiego k()*a ch()a mam wiedzieć o co chodziło jakiemuś staremu pijakowi(niektórzy nazywają ich poetami) jak pisał jakieś tępe wiersze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camparis Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.centertel.pl 05.05.10, 22:17 Umieć wysłowić się powinieneś po podstawówce. Matura powinna być zarezerwowana dla nielicznych, tak samo jak studia. Cieszę się więc że wróciła matura z matematyki. Może najgorsze głąby odpadną na takim stopniu edukacji jakim powinny. Bo później nieuki "z maturą" idą do szkół prywatnych wykładających "mydło i powidło" i zdobywają tytuły pseudo-magistrów ... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. M. Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.netcity.pl 05.05.10, 21:34 Polski też się teoretycznie nie przydaje ale jest i nikt nie marudzi! Miałam nadzieję że wprowadzą tą maturą z matematyki jakiś poziom matury. Ale po tym co dali dzisiaj na egzaminie maturzystom, zwątpiłam w sens tego. Dzieci z gimnazjum by to zdały. Żenujące. I jeszcze ktoś narzeka, że musi pisać matematyke. Ludzie weźcie się za swoje wykształcenie, bo taka matura z tak banalnej matmy nadal pozostawia was na poziomie zerowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0tt Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 19:16 hakerzy z 'zacięciem humanistycznym'? :> szczerze nie wiem jak można mieć do czynienia z hakerstwem mając taki stosunek do królowej nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.fbx.proxad.net 05.05.10, 19:22 Jaka tam krolowa? Do niczego sie nie przydaje. Strasznie trudna. Po co komu matematyka na maturze? I w dodatku: obowiazkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.05.10, 19:33 Jak to obowiązkowa? Przecież matura nie jest obowiązkowa, nawet nauka po gimnazjum nie jest obowiązkowa. No ale jak chcesz już mieć tę maturę, to musisz reprezentować pewien poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas 05.05.10, 19:35 Osoby bez matematyki zdanej na maturze nie powinny otrzymywać prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiutor Nieprzydatna? Trudna? IP: *.156.120.226.ptr.us.xo.net 05.05.10, 19:41 Az mnie sciska zal, jak czytam takie wypowiedzi. Matematyka nieprzydatna? Jest potrzebna przy braniu kredytu oraz uczy logicznego rozumowania. Tak jak kazdy 'scislowiec' powinien umiec sie wyslowic na papierze, tak i kazdy 'humanista' potrzebuje znac podstawy matematyki. Dzisiejsza matura trudna? Jak dzisiaj czytalem zadania maturalne to zaskoczyl mnie jej niski poziom. Choc nie bylem w klasie matematyczno-fizycznej w liceum, to owe zadania prawie kazda osoba z mojej bylej licealnej klasy zrobilaby bez problemu i bez przygotowania (choc wtedy nie bylo obowiazkowej matury z matematyki i specjalnie sie nie uczylismy jej). Jak jeszcze czytam dyskusje i bledne wyprowadzenia prostej w sumie nierownosci (zdanie 1), to rece opadaja. Tego typu nierownosci to byly na egzaminie wstepnym do liceum! (W sumie byly wtedy nawet trudniejsze, jak np. uklad dwoch nierownosci i nalezalo narysowac w ukladzie wspolrzednych rozwiazanie zamiast wybierania gotowego rysunku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0tt Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 20:29 co to znaczy że jest trudna? a życie jest łatwe? 'łatwe' i 'godne' życie chcieli mieć w Grecji. no i teraz mają. matura w systemie publicznej oświaty jest formą wyróżnienia dla wystarczająco zdolnych i pracowitych osób, które mogą kontynuować edukację na wyższym poziomie. czy matura którą zdaje 80% przystępujących jest wyróżnieniem? można dyskutować. w efekcie na państwowe uczelnie wyższe promowani są ludzie nie radzący sobie z wnioskowaniem i podstawową arytmetyką. a te umiejętności potrzebne są i psychologowi, i lekarzowi, i prawnikowi. miernym uczniom funduje się pięć lat hulanki za publiczne pieniądze. stać nas na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.fbx.proxad.net 05.05.10, 22:40 Ciekawe po co psychologom matematyka na maturze? To jest nieciekawy, nieprzydatny do niczego przedmiot. Owszem, podstawy trzeba znac,ale zeby wprowadzac obowiazkowa mature z matematyki? Ja sie na matematyce nie znam, na maturze jej nie wybralem. Jestem za tym zeby maturzysci mieli prawo wyboru, po co im narzucac ten przedmiot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholog Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.acn.waw.pl 06.05.10, 00:39 A po to, żeby zaliczyli statystykę na pierwszym roku :P Jakże się studenci psychologii dziwią, że się od nich wymaga rozumienia i używania matematycznych wzorów na studiach... Duża część z nich wybiera ten kierunek licząc na to, że od matematyki jak najdalej uciekną. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Jaka tam krolowa? Wiedzma jakas IP: *.chello.pl 06.05.10, 00:56 Tjaaa... A później jedna z drugą panienka jak Ty zacznie robić cholerne ankiety na podstawie których wysnuje wnioski i zaproponuje ogólne teorie i rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.146.79.39.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.10, 19:18 Rząd powinien zrezygnować. Matura z matematyki nigdy nie będzie miała poparcia społeczeństwa. Pozatym matematyka nie jest potrzebna w życiu bo teraz są kalkulatory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.haye.cable.virginmedia.com 05.05.10, 19:39 debil!! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 19:39 Się zdziwisz jak cię kobieta na kasie w Biedronce wykiwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.com 05.05.10, 19:40 > Pozatym matematyka nie jest potrzebna > w życiu bo teraz są kalkulatory. Idiota :) Matematyka nie sluzy do tego, zebysmy nauczyli sie liczyc. Gdyby tak bylo, to tak jak mowisz, wystarczyloby kupic kazdemu kalkulator. Matematyka uczy logicznego myslenia i dyscypliny umyslowej. Nie trzeba byc tytanem intelektu zeby zauwazyc brak tych umiejetnosci w codziennym zyciu u znacznej czesci spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 109.243.142.* 05.05.10, 19:47 Z polskiego też nie jest potrzebna i z angielskiego/niemieckiego też i z wosu i z biologi itp. W ogóle zlikwidujmy maturę. Niech do pójścia na (wyższe) studia uprawnia... akt urodzenia ;-) Lepiej nie, bo będzie to dyskryminacja nienarodzonych dzieci. To może rolka papieru toaletowego? Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 20:15 Gość portalu: asdf napisał(a): > Rząd powinien zrezygnować. Matura z matematyki nigdy nie będzie > miała poparcia społeczeństwa. Pozatym matematyka nie jest potrzebna > w życiu bo teraz są kalkulatory. Słucham odpowiedzi z Twojej strony na proste pytanie - ile jest: 2+3*4-4/2 ? Nie uwierzysz ile ludzi się wykłada na takim prostym pytaniu. Aha i kalkulator nie obliczy Ci automatycznie czy Cię miły konsultant nie "rąbie" na odsetkach. Zresztą kalkulator to tylko narzędzie, a umieć się nim posłużyć też trzeba umieć. Kalkulator Ci nic nie da,jak nie wiesz np. jak policzyć pole trapezu,albo medianę wartości(i nie mów mi że się to nie przydaje,bo te 2 rzeczy w życiu się bardzo często zdarzają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:46 16? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:47 lol dyche dasz perwszy chlasz i butelka twoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:52 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam2latka Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.syrion.pl 05.05.10, 22:43 2+3*4-4/2 hmm? 2+3=5 5*4=20 20-4=16 16/2=nie wiem, co ten znaczek znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qulka Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.broker.com.pl 05.05.10, 23:05 o matko :D szkole podstawowa skonczylas? czy moze naprawde masz 2 latka ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:45 co ci da kalkulator czy inne wysoce zaawansowane programy komputerowe jak nie bedziesz umial danych wprowadzic do komputera Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina 05.05.10, 21:50 Gość portalu: asdf napisał(a): > Rząd powinien zrezygnować. Matura z matematyki nigdy nie będzie > miała poparcia społeczeństwa. Pozatym matematyka nie jest potrzebna > w życiu bo teraz są kalkulatory. Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ski Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.chello.pl 05.05.10, 23:42 2+3*4-4/2 policz to na tym urządzeniu :) mózgu trabant Ci nie zastąpi :] Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... 05.05.10, 19:18 A po co w ogóle matura? Przecież do tego, by robić na zmywaku nie jest potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.icpnet.pl 05.05.10, 19:19 Po pierwsze słowo haker jest już spolszczone, a po drugie mam nadzieje, że matura z matmy odsieje troche "CHÓMANISTUW" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babou Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.net.stream.pl 05.05.10, 19:19 Muahahaha, dokladnie to samo mialem napisac! Hakerzy nie chcą matematyki, tak BARDZO przydatnej w kazdej dziedzinie zycia, juz o kompach nie wspominajach, muahahahahahahhahahahahahahahahahahah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:19 O co im chodzi? Podstawowy egzamin z matematyki był banalny. Prostszych zadań nie dało się ułożyć. Co innego rozszerzenie :) Mi na przykład gorzej poszedł egzamin z polskiego. Dlatego postuluję aby zlikwidować obowiązkową maturę z języka polskiego. Przecież nie wszyscy mają zdolności humanistyczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:17 > Prostszych zadań nie dało się ułożyć. Co innego rozszerzenie :) Tak, podstawa była banalna, a rozszerzenie tylko bardzo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.abg.com.pl 05.05.10, 19:19 ... oraz tekst "nie chcemy matury z informatyki" na tle zdjęcia piszących egzamin uczniów. Chyba chodzi o matematykę, a nie o informatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babou Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.net.stream.pl 05.05.10, 19:20 A swoja droga - z tego co slyszalem egzamin na poziomie podstawowym nie byl trudny (opinie maturzystow). Swoja droga dzieki tym ''hakerom'' ktos mogl zaliczyc niezle zdziwko - wpada sprawdzi odpowiedzi, nerwy - a tutaj wielka D. Brawo, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent smith Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.globalconnect.pl 05.05.10, 19:21 to na pewno Neo z IIId sie wlamal Odpowiedz Link Zgłoś
pilot67 Ta matura z matematyki, to kpina 05.05.10, 19:22 Gdyby za moich czasów (lata 80 zeszłego wieku), na maturze pojawiły się takie zadania jak tegoroczne, to uznałbym cały ten kram egzaminacyjny za debili. Zadania z poziomu podstawówki (tej starej) na maturze? Ja rozumiem, że teraz rodzą się sami uduchowieni i ekolodzy, ale bez przesady - nie obrażajmy takimi zadaniami tych, co mają jakiś rozum. W końcu to ma być egzamin dojrzałości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: 213.21.115.* 05.05.10, 19:31 Dokładnie! Zgadzam się w 100%. Pomijając matematykę, której poziom to poziom dawnej 8 klasy podstawówki, z ciekawości spojrzałem na poziom rozszerzony z j. polskiego i gdybym dostał takie pytania na mojej maturze - dawnym poziomie podstawowym to uznałbym je za łatwe. Choć do orłów z j. polskiego nie należałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollhard na maturze rozszerzonej nie było "pytań" IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:57 trollu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 05.05.10, 19:35 Oni by pewnie chcieli od razu magistra, albo nawet doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Ta matura z matematyki, to kpina 05.05.10, 21:54 Gość portalu: Lopez napisał(a): > Oni by pewnie chcieli od razu magistra, albo nawet doktora. Może się zdziwisz, ale łatwiej załatwić papier magistra na paru płatnych "uczelniach" niż zdać egzamin maturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ta matura z matematyki, to kpina 05.05.10, 19:45 Oczywiście, że poziom bardzo niski: - nic z trygonometrii, żadnych równań i nierówności trygonometrycznych - nic z analizy matematycznej (granice, pochodne, całki) - nic z geometrii analitycznej - nic z liczb zespolonych - nic logiki i algebry zbiorów Ale lepsze to niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:16 > - nic z analizy matematycznej (granice, pochodne, całki) > - nic z liczb zespolonych Nic dziwnego, tego nie ma w programie nauczania. Nie tylko dzisiejsza matura była na niskim poziomie, taki sam jest program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: *.chello.pl 06.05.10, 01:03 Zig, całek nie było w liceum także wcześniej. Nie liczę mat-fizu i pochodnych. Zespolonych też. Co do logiki i zbiorów (tutaj akurat piszę o jakimkolwiek poziomie, o czymś, z czego można ułożyć zadania dla maturzystów, a nie czwartoklasistów) chyba też nie, niestety, z naciskiem na chyba. Racja, lepsze to niż nic Odpowiedz Link Zgłoś
miken1200 Re: Ta matura z matematyki, to kpina 06.05.10, 14:45 W 2002 skończyłem mat-fiz w liceum (normalne, 4-letnie, po podstawówce 8 letniej), i liczb zespolonych nie było. Co do granic, całek i pochodnych to owszem, męczyliśmy je, ale to w końcu mat-fiz był. Logiki też za bardzo nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
stajniowy Ryba psuje sie ode lba czytaj MEN 05.05.10, 19:45 To co dzieje sie w edukacji odpowiedzialny jest tylko i wylacznie Minister Edukacji Narodowej. Pani Minister zajmuje sie ostatnio prtzede wszystkim radosnymi szkolami i wychowaniem europejczykow. Jezeli chcialbys poznac wyniki szkol z egzaminow koncowych to mozna to zobaczyc tylko i wylacznie na stronie iar.pl. Za czasow obecnego Ministra ED nie dosc ze przestano takie dane udostepniac to jeszcze zablokowano do wynikow z lat ubieglych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^ Re: Ryba psuje sie ode lba czytaj MEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:46 generalnie chodzi o to aby wyedukować klasycznych debili, których podstawowym zadaniem ma być wędrówka do urn wyborczych i wrzucenie karteczki z zakreślonymi odpowiednimi kandydatami, wskazanymi przez "edukujące" media (głównie TV). mięso wyborcze nie może być zbyt inteligentne, bo jeszcze zacznie samodzielnie myśleć i będzie klapa w wyborach. co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:24 dokuadnie polowe zadan to by rozwiazalo uczniowie owczesnych szkol podstawowych Odpowiedz Link Zgłoś
magdap7 Re: Ta matura z matematyki, to kpina 06.05.10, 00:29 A polski? Nie musiałabym czytać lektur. Wystarczy troche obycia z tekstami. N a egzamin do liceum miałam podobny egzamin. Śmieszno i straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Ta matura z matematyki, to kpina 06.05.10, 07:29 Jak to mawiał jeden z moich profesorów: "Nie każdy musi mieć maturę i studia - jest na świecie tyle pięknych zawodów np. fryzjer albo kwiaciarka". Zgadzam się z tym całkowicie. Nie ma sensu obniżać poziomu matury tylko dlatego, że ludzie jej zdać nie mogą. Może lepiej równać w górę a nie w dół? Kwestia do zastanowienia sie dla CKE na przyszły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Ta matura z matematyki, to kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 10:01 taa... ludzie nie potrafią wypełniać pitów i vatów, ale matematyka jak najbardziej, tak?? :) aa no tak, zapomniałbym - najlepiej taka, która się w ogóle nie przyda w życiu :) najlepiej podnieśmy poziom matematyki! przecież lepiej zaśmiecać sobie głowę jeszcze większą ilością zbędnych informacji ;) ja nie zdawałem matematyki i jestem z tego bardzo zadowolony. Jeszcze trochę i będziemy mieć obowiązkową maturę z religii w tym kraju... Ludzie mają problem z kredytami, podatkami i najprostszymi działaniami, bo szkolna matematyka kompletnie do niczego się nie przydaje i nie jest to kwestia poziomu... nie tak powinien wyglądać egzamin "dojrzałości" (aż wstyd nazywać to w ten sposób, bo to jakiś absurd). Egzamin "dojrzałości", który polega na wyuczonej matematyce, języku polskim, gdzie podczas pisania w głowie mamy "co autor miał na myśli pisząc..." lub "jaki jest klucz odpowiedzi" lub innych przedmiotach, które tak naprawdę nijak nie mają się do tego co naprawdę umiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:23 hakerzy humaniści == epic fail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesołek Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 19:28 A na czym chodzi strona? Linux centos i wszystko jasne w kwestii bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiaczkowa Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... 05.05.10, 19:30 z matematyki czy informatyki-niech autor artykulu sie zdecyduje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnoyek Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.cdma.centertel.pl 05.05.10, 22:07 Widzę że nie rozumiesz co autor tego obrazka ma na myśli... Nie chce matury z matmy (ja też) bo oblałem na 100% (z matmy zawsze byłem denny) a napisał o informatyce bo chciał wyrazić pogardę do cke jako że robią testy z informatyki sprawdzają i takie tam a swojej strony odpowiednio nie umieją zabezpieczyć przed atakiem hackerów... Już dziecko z zabezpieczeniami by sobie lepiej poradziło.... Odpowiedz Link Zgłoś
stajniowy widac jakich ma fachowcow CKE, podobnych ma ... 05.05.10, 19:37 Ministerstwo deEdukacji Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 19:50 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7846745,Zhackowano_strone_Centralnej_Komisji_Egzaminacyjnej.html I BARDZO DOBRZE! Jestem przeciwnikiem matury z majcy, ale już się z tym pogodziłem. Pisze jednak bo denerwuje mnie kilka spraw typu: "matematyka obowiązkowa dlatego że bardzo przydaje się w życiu". Przyda się tym co piszą rozszerzony i od dziecka lubią matmę, a nie tym co " by uciągnąć jakoś na 30%"- tak jak ja. Jak słysze dyrektora Cke, że ludzie nie umieją wypełniac pitów, zakładac kont bankowych itd. to jest śmieszne. Bo tego mat. nie uczy. I tak czy siak dalej będzie to samo, niech wprowadzą PP na 3 lata. Ja ledwo na to 30% mam nadzieje uciągne, ale sam sie nauczyłem zastosowania "matmy" w życiu na poziomie wystarczającym, a wiele osób "ja to spokojnie zdałem na 100% czasem I raz słyszy o zastosowaniach internetu, ksiegowosci, e- bankowosci itd. sory że tak ostro, ale nie wytrzymałem, wybaczcie. To jest nie fair wobec zdajacych iinne przedmioty, którzy muszę się uczyć i skupić by zdać bardzo dobrze równie nie łatwe swoje egzaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: 93.105.5.* 05.05.10, 20:16 Współczuje ci na studiach. Z takim podejściem to uwalisz pierwszą sesję, jak przyjdzie Ci się nauczyć na obowiązkowe egzaminy z 4 przedmiotów minimum ( podzielone na pisemne i ustne ). Matura w końcu zaczyna być maturą, a nie tylko papierkiem. Poza tym, jeśli nie chcesz, to nie musisz do niej podchodzić. A co do matmy na maturze, jak nie chcecie to nie piszcie, będziecie ludkami do rolowania przez tych, którzy ją umieją. No i fakt, haker nie kumający matmy to śmiech na sali. Bo matma jest wszędzie, nawet jeśli jej nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Wujek Aldo Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:37 Sesja??? - przeciez nie zaliczy cwiczen. Jak pojdzie taki do wykladowcy i poprosi zeby mu w ksiazce zaznaczyl odkad dokad ma sie nauczyc. A do PITow to pewnie ten kolezka to by chcial osobny przedmiot miec, bo to dla niego zbyt wysoki poziom abstrakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.chello.pl 06.05.10, 01:13 Zaliczy, zaliczy. I sesję, i ćwiczenia. Nie wiedzą, leczy ustawicznym łażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 07:35 Matura zaczyna być maturą???? tak zwłaszcza te zadania: Spodnie po obniżce ceny o 30% kosztują 126 zł. Ile kosztowały spodnie przed obniżką? A. 163,80 zł B. 180 zł C. 294 zł D. 420 zł Liczba przekątnych siedmiokąta foremnego jest równa A. 7 B. 14 C. 21 D. 28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Wujek Aldo Drogie Dziecko Neostrady IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:31 Wieczorynka już była, więc nie marudź i dorosłym nie przeszkadzaj tylko kładź się spać. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tepej strzaly Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.prenet.pl 05.05.10, 21:31 to w toku twojego rozumowania to matura powinna byc tylko dla tych co chca ja zdawac a jesli ty nie chcesz jej pisac to po co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
darvv Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... 05.05.10, 19:55 Życzę im żeby im teraz ktoś kakao zhackował ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SwK Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:03 Podstawowe błędy w zabezpieczeniach, podejrzewam że głównie w hostingu, strona zarobiła DNS Redirect (jak np. Twitter). Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting śmieszni hakerzy 05.05.10, 20:04 Chyba tacy script-kiddies. U PODSTAW informatyki leży matematyka. Tylko kretyn który umie korzystać z gotowych narzędzi a sam żadnego nigdy nie napisał wymyśliłby taką bzdurę. I bez kitu - dzisiejsza matura z matmy podstawowa była na tak żenującym poziomie że każdy powinien ją umieć zdać. Odpowiedz Link Zgłoś
quxar Re: śmieszni hakerzy 05.05.10, 20:27 To fakt, poziom matury stał na baaardzo niskim poziomie. Na kangurze w podstawówce, no... już trochę lat temu, miałem trudniejsze pytania. Utworzenie gimnazjów to był wielki błąd i teraz to się nam wszystkim "odbija". Jeszcze zostaje nadzieja, że na studiach, gdzie spora część osób z matematyką się zetknie, poziom nie spadnie (czyli witajcie pochodne, całki, macierze i liczby zespolone - w najlepszym wypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: śmieszni hakerzy 05.05.10, 20:44 quxar napisał: > To fakt, poziom matury stał na baaardzo niskim poziomie. Na kangurze w > podstawówce, no... już trochę lat temu, miałem trudniejsze pytania. Utworzenie > gimnazjów to był wielki błąd i teraz to się nam wszystkim "odbija". Jeszcze > zostaje nadzieja, że na studiach, gdzie spora część osób z matematyką się > zetknie, poziom nie spadnie (czyli witajcie pochodne, całki, macierze i liczby > zespolone - w najlepszym wypadku). Tak,to wszystko jest na studiach....ale cały pierwszy rok jest w plecy bo nikt tego nie umie po liceum i trzeba edukować od zera,więc ciągle strata jest. Odpowiedz Link Zgłoś
quxar Re: śmieszni hakerzy 05.05.10, 21:13 Obecnie program nauczania matematyki w liceum nie obejmuje tych zagadnień. Zresztą u mnie z tego co pamiętam matematyka kończyła się na pochodnych. Problem w tym, że z takim poziomem, jaki jest teraz, trudno pójść na przód i stąd mogą być problemy z nauczaniem na studiach. Na moich kierunkach to właśnie matematyka wraz z chemią były przedmiotami, które przeprowadzały selekcje. Oby się nie okazało, że niedługo ta selekcja będzie zbyt ostra...i doprowadzi pewnych kroków ze strony uczelni. Zresztą nie o samą matematykę już chodzi; jak przychodzi mi udzielać korków siostrzeńcowi z innych przedmiotów to aż się za głowę łapie jak ten materiał jest okrojony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwnU bo od latych wbija sie tym dzieciom do pustego lba IP: *.prenet.pl 05.05.10, 22:23 bo od latych wbija sie tym dzieciom ze ten kto bedzie mial studia to bedzie dobrze zarabial i nie potrzeba nam zawodowek polska to kraj madrych mlodych ludzi nie jestesmy gorsi od krajow zachodnich czy jak to tam kiedys donek pierdolil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: bo od latych wbija sie tym dzieciom do pusteg IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 05.05.10, 22:46 Jak widzę co się dzieje to mam dziwne wrażenie, ze poziom naszych obecnych studentów i późniejszych magistrów często nie dorównuje absolwentom szkół zawodowych w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: śmieszni hakerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 22:23 > Tak,to wszystko jest na studiach....ale cały pierwszy rok jest w plecy bo nikt > tego nie umie po liceum i trzeba edukować od zera,więc ciągle strata jest. Jest kilka liceów gdzie tego jeszcze uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rifofupi Re: śmieszni hakerzy IP: *.aster.pl 06.05.10, 14:09 Ja zdawałem maturę z matematyki w 1974r. Jak dzisiaj przeglądam stare zeszyty to nadziwić się nie mogę, jak te wszystkie iksy i igreki, równania z trygonometrii i zadania z fizyki, mogłem wówczas zrozumieć. Teraz nawet 10% tego bym nie zrobił. A przecież kiedyś umiałem. Dlaczego? Bo uczyłem się wielu niepotrzebnych rzeczy a do dziś zapamiętałem tylko to, co było mi w życiu przydatne. Ale uważam, że matematyka na maturze jest potrzebna. Uczy logicznego myślenia i wyciągania wniosków, znajdowania najprostszej drogi do celu i rozwiązywania problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deni Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:14 Nie powinna być obowiązkowa.Skoro uczy się w średnich szkolach matematyki,jest się ocenianym dopuszczonym do matury,powinno to wystarczyć.Ci którzy potrzebują wyniku z tego przedmiotu na maturalnym dyplomie,przystąpią z wyboru do egzaminu z matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.toya.net.pl 06.05.10, 10:49 DOKŁADNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 20:16 a ja nie chcialam matury z polskiego i ktos sie tym przejmowal?? oczywiscie czesc osob powie ze to moj ojczysty jezyk i powinnam, ale matura z polskiego to matura z literatury... jesli ktos nie chce zdawac matury z matematyki to niech nie zdaje, MATURA NIE JEST OBOWIĄZKOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari I wcale im się nie dziwię IP: *.chello.pl 05.05.10, 20:34 bo znacznej większości z nich przyda się ona w dalszym życiu jak wielorybowi słoniowa trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0tt Re: I wcale im się nie dziwię IP: *.acn.waw.pl 05.05.10, 20:44 podobnie jak cała matura. na co im ten świstek papieru z pieczątką. Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Re: I wcale im się nie dziwię 05.05.10, 20:52 Tak, na zmywaku im nie będzie potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: I wcale im się nie dziwię IP: *.chello.pl 05.05.10, 22:18 @ Ott - w sumie dużo w tym racji, co piszesz @ model.testowy - jeśli uważasz matematykę i jej znajomość za przepustkę do poważnego stanowiska i sensownych zarobków, to gratuluję poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzaminacy... IP: *.rybnik.vectranet.pl 05.05.10, 20:49 Problem nie tkwi w maturze jako takiej, ale z poziomie nauczania w szkole średniej. Bo skoro politechniki organizują korepetycje z matematyki dla studentów 1 roku, coś jest nie tak. Mnie jest tych maturzystów szkoda, nikt ich tej cholernej matmy pewnie w szkołach dobrze nie nauczył, bo program nauczania nieprzemyślany i nikomu się nie chce, a z polskiego nie uczy się ich logicznego myślenia i analizowania tekstu, tylko pisania pod klucz. To jak oni mają cokolwiek umieć? Najpierw potrzebna jest reforma systemu nauczania (i to od podstaw, bo braki ze szkoły podstawowej są źródłem późniejszych problemów), a dopiero potem matury robić. Ja wiem, wydaje się, że to takie łatwe i każdy idiota by rozwiązał, ale jeśli tych ludzi nikt dobrze nie przygotował do egzaminu, to co mają zrobić? Oczywiście nie mówię, że tak jest wszędzie, w każdej szkole i przypadku każdego nauczyciela, ale zdarza się często, a w klasach humanistycznych przedmiot ten traktowany jest po macoszemu. Gdybym to ja miała pisać maturę z matematyki, pewnie bym miała korepetycje codziennie, jednak na szczęście mnie to ominęło. Potrzebne mi rzeczy policzyć potrafię, a jeśli chodzi logikę, to można ją połączyć z kursem retoryki i też daje radę. Przecież wcale nie trzeba znać całek, żeby sobie radzić w życiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chika Re: Zhackowano stronę Centralnej Komisji Egzamina IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 07:43 rozumiem że do rozwiązania takich zadań potrzebujesz korepetycji? Zadanie 2. (1 pkt) Spodnie po obniżce ceny o 30% kosztują 126 zł. Ile kosztowały spodnie przed obniżką? A. 163,80 zł B. 180 zł C. 294 zł D. 420 zł [2010-05-05 15:23:05] karmazyn napisał(a): Liczba przekątnych siedmiokąta foremnego jest równa A. 7 B. 14 C. 21 D. 28 To dwa zadania z tegorocznej matury podstawowej. Bo rozmawiamy a obowiazkowej maturze podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś