Gość: ania IP: *.serv-net.pl 16.06.10, 09:48 biedne dziecko (*) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kola Re: Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczyn IP: *.home.aster.pl 16.06.10, 10:00 Taryfiarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczyn IP: 217.8.178.* 16.06.10, 10:32 równie dobrze możnaby napoisac "warszawa..." bo ograniczenia predkosci i przepisy to w tym miescie nie obowiazuja nikogo... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max [...] 16.06.10, 10:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręcę_opadają Re: Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczyn IP: *.stacje.agora.pl 16.06.10, 11:07 Jeśli już to BIEDNA MERCEDES. Mercedes to imię żeńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dott84 Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczynka 16.06.10, 10:15 Ciekawi mnie czy dzieciaczek był w foteliku? Straszna tragedia dla rodziców =( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert fotelik IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.10, 10:29 Nie ma co gdybac. JEsli nie byl to wiadomo ze szanse marne (szczegolnie przy czolowce). Zwroc uwage ze napisano, iz ranni sa wszyscy wiec spora szansa ze zapi***dalali po miescie zamiast jechac przepisowe slamazarne 50 km/h. A jesli jeszcze uderzenie bylo np. boczne, w tylnia czesc i od strony prawej (a tam sie najczesciej mocuje fotelik zaby latwo go moc widziec z fotela kierowcy) to pozamiatane. A rownie dobrze dziecko moglo dostac np. w glowe jakims elementem ktory luzem latal po kabinie. Np. byle telefon przy takim przyspieszeniu to pare kilogramow. Malo kto przezyje jak dostanie potezny cios spora cegla w glowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: fotelik IP: 92.28.121.* 16.06.10, 10:36 Zapewniam Cię, że wystarczy boczne lub czołowe uderzenie z prędkością 50km/h, żeby zginęło 2-letnie dziecko. Ograniczenia prędkości powinny być adekwatne do warunków, a w Polsce niezależnie od nich zawsze obowiązuje nieśmiertelne 50km/h, nawet na trzypasmowej trasie wylotowej z miasta. W żadnym zachodnim kraju nie widziałem tylu debilnych ograniczeń prędkości co w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek straszny widok IP: 195.47.201.* 16.06.10, 10:27 Mondeo stoi rozbite na chodniku przy samym bydynku, od 8.00 często stoją w tamtym miejscu ludzie na papierosku.. strach pomyśleć gdyby wtedy tam byli!! Mondeo ma dach odcięty (strażacy) i porozbijane drzwi, poduszka nie zadziałała bo uderzenie było boczne. Mercedes wygląda lepiej , ale wiadomo waży praie 2 T , ma tylko przód skasowany, kabina w całości.Na drodze nie ma śladów hamowania !! Makabra... Brak wyobraźni i nadmierna prędkość, zginęło dziecko , nie wiadomo co będzie z dorosłymi... szok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: straszny widok IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 11:00 > poduszka nie zadziałała bo uderzenie było boczne Poduszki nie odpaliły, bo auto było kupione już po potężnym dzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: straszny widok IP: 213.199.219.* 16.06.10, 11:06 sam jesteś dzwon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: straszny widok IP: *.xdsl.centertel.pl 16.06.10, 11:40 mondeo ma tez boczne podusZki, a nieodpaliły bo byc moze juz wczesniej odpalily i ich nie wstawiono po naprawie a wogóle to sie taksiarzowiu spieszyło i myślał ze przeleci jeszcze na zółtym/czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: straszny widok 16.06.10, 11:52 Gość portalu: kolo napisał(a): > mondeo ma tez boczne podusZki, a nieodpaliły bo byc moze juz > wczesniej odpalily i ich nie wstawiono po naprawie jeśli tak było i wcześniej bite auto było kupione po naprawie jako sprawne to prokurator powinien dobrać się do dupy temu kto je sprzedał i zamknąć w pierdlu za spowodowanie śmierci dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
papierowy_ksiezyc prokurator 16.06.10, 12:19 do dupy powinien się dobrac przede wszystkim temu taksiarzowi w mercu. biedne, biedne dziecko :/ straszna tragedia. wspolczuje rodzicom ;( sam jestem ojcem dwojki maluchow, wydaje spore pieniadze na ich bezpieczenstwo w samochodzie, jezdze odpowiedzialnie, a i tak taka łajza się trafi, co to wszystko ma w poważaniu, bo mu sie spieszy. najchetniej bym kolesia znalazl i w***dol ostry spuścil. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: prokurator 16.06.10, 14:52 papierowy_ksiezyc napisała: > do dupy powinien się dobrac przede wszystkim temu taksiarzowi w mercu. to przecież oczywiste... ale problem w tym że niebezpieczne samochody sprzedaje się nieświadomym ludziom zupełnie bezkarnie Odpowiedz Link Zgłoś
grant_1 Re: prokurator 16.06.10, 17:27 A skąd wiesz, że to on spowodował wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JakaPredkosc Przeciez to wąskie ulice, jaką miał predkość? IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 16.06.10, 10:27 Musiał ktoś tu nieźle zap...lać skoro wszystko skoszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przeciez to wąskie ulice, jaką miał predkość? IP: 212.160.172.* 16.06.10, 11:39 Jedno z aut to taksówka - dla nich ograniczenia nie istnieją. Jak zapytałem się taksówkarza z którym jechałem dlaczego jedzie tak szybko i przejeżdża na wczesnym czerwonym odpowiedział że dzięki temu w ciągu dnia zrobi więcej kursów. Po prostu ręce opadają i nie chcą się podnieść. Nie korzystam już z tej korporacji, ale przypuszczam że wszystkie postępują podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Przeciez to wąskie ulice, jaką miał predkość? IP: *.comarch.com 16.06.10, 12:09 Dokładnie, taksiarze nic sobie nie robią z przepisów. Zimą ledwo uniknąłem zderzenia z taksiarzem, bo przeciął mi drogę nie rozglądając się. Ja miałem pierwszeństwo. Całe szczęście po mieście jeżdżę w miarę zgodnie z przepisami, szybka reakcja, dobre hamulce. Ciekaw jestem tylko co zrobiła pani siedząca w taksówce bo chyba widziała to że zaraz w nią walnę. Ale to jest też takie przyzwolenie ludzi. Spieszy mi się to niech taksiarz jedzie na złamanie karku, bo nie zdążę. A gdyby tak w taksówkach zamontować urządzenia które wykażą miejsce i prędkość samochodu. I do kontroli. A potem tylko licencje odbierać. Mam wrażenie że spośród tych najbardziej szalejących na ulicach miast, większość to taksiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:10 Współczuję Ojcu i Mężowi, który stracił w wypadku Żonę i Córkę. Współczuję całej Rodzinie tragicznie zmarłej Dziewczynki i jej Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikan Re: Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczyn IP: 77.236.0.* 21.06.10, 22:39 Wiem , co czuje ktoś , kto na w własnej skórze doświadczył rozległych obrażeń ciała wskutek wypadku z winy innego pirata drogowego. Przerabiałam to bo mój maz miał złamany kręgosłup. Współczuje z całego serca tym , którzy stracili bliskich , bo to niewyobrażalne nieszczęście i pustka... której nic nie wypełni. Żądne pieniądze nie wrócą żony i dziecka . Mam nadzieję,że ten kierowca dostanie sprawiedliwy wyrok za spowodowanie śmierci ... i nie ma chodów w sądzie. Nasz sprawca dostal dwa lata w zawieszeniu i nawet go nie pozbawiono prawa jazdy, pewnie dalej kozaczy na jezdni. Jeśli zna Pani , Pani Beato ojca ofiar i jego rod\zinę to mogę im wskazać świetna kancelarie, która pomoże im uzyskać mozliwie najwyzsze odszkodowanie i zadośćuczynienie za krzywdę i ból po stracie bliskich. Niech przynajmniej ta niedoskonała forma , ale jakże potrzebna pokrzywdzonym pomoże pozbierać sie po stracie rodziny. Choć jak juz powiedziałam nic i nikt nie ukoi bólu a odszkodowanie powinni płacic z własnej kieszeni kierfowcy wypadków , może wtedy jeżdzili by ostroznie , bo poszli by w torbami gdyby nie OC sprawcy. Moze tak być powinno ... Podaje kontakt . Podam najlepsza kancelarię. : mikan49@interia.pl Mikan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikki Złotówa miał pierwszeństwo IP: 195.47.201.* 16.06.10, 14:17 jechał za szybko ale to MONDEO na numerach TOP.... prawdopodobnie wymusił.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabar Re: Złotówa miał pierwszeństwo IP: 195.47.201.* 16.06.10, 15:00 o tej porze sygnalizacja świetlna nie dziła obowiązuja znaki, ul. Żelazna ma pierwszeństwo. TYlko po co tak zap.....ć ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczynka IP: *.chello.pl 16.06.10, 15:16 Ludzie, rozroznijmy-to co widzimy na zdjeciach to nie taksowka tylko przewoz osob:czyli czlowiek ktory jest" zawodowym kierowca" tylko ze nikt nie sprawdzil jego kwalifikacji. Teraz sie zacznie najazd na taksowkarzy, gdzie wiekszosc wypadkow(przynajmniej w stolicy) z tego typu samochodami ma wlasnie miejsce w ramach przewozu osob! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nusia Tragedia na Woli. Zginęła dwuletnia dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 13:04 tak bardzo mi zal kochanego dzieciątka i mamy , ktora tez zginęław wyrazy najgłębszego współczucia dla najbliższych - jaki ten świat okrutny i niesprawiedliwy... Odpowiedz Link Zgłoś