Gość: Garwanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 13:57 Gratuluję Pani Tereso!!! Trzymam kciuki aby Pani wymarzona wyprawa doszła do skutku!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chelidonium Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 09:15 A jednak wszystko jest mozliwe.Panie Tereso dziekuje!Dzieki pani naprawde widac,ze nie ma rzeczy niemozliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
dulcissima Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 09:15 Szacunek. Chcieć, to móc - a jednak. Nie trzeba być bogatym, żeby zwiedzić kawał świata :) Nie ma to jak taka ogromna dawka optymizmu z samego rana :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 09:54 dulcissima napisała: > Szacunek. > Chcieć, to móc - a jednak. Problem jednak z tym chceniem ;) Podziwiam te pania, bo do Japonii polecialam samolotem, a mimo to myslalam ze jedenastogodzinny lot mnie wykonczy, a tu prosze bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolokolo Re: Autostopem dojechała do Japonii IP: *.centertel.pl 01.07.10, 13:32 Szacunek. Ja ze swojej strony zaproponowałbym utworzenie sobie jakiegoś bloga. Z reklam też da radę wyciągnąć jakąś kasę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: Autostopem dojechała do Japonii IP: 195.117.116.* 01.07.10, 09:18 O kurcze, ale historia! Ale postac! Super, ze nie narzeka, tylko daje rade! Powinnismy brac z Pani Teresy przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Autostopem dojechała do Japonii IP: *.128.86.154.static.crowley.pl 01.07.10, 09:19 Niesamowite!!!! Życzę zdrowia i powodzenia na dalszych wyprawach. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamakaro Autostopem dojechała do Japonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 09:23 Wielki szacunek dla Pani! Marzenia trzeba miec i spełniać je, a ten artykuł jest najlepszym przykładem że pieniądze nie są niezbedne do tego żeby podróżować. Gratuluję i życzę aby marzenia o dalszych podróźach sie spełniły. Jestem z zamiłowania podróżniczką i podziwiam tych, którzy podróżują tak jak Pani Teresa i dla których brak pieniędzy nie jest barierą nie do pokonania. Kiedy mój syn podrośnie zamierzam go zarazić miłością do podróży. Wtedy smakuje się życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Autostopem dojechała do Japonii IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.10, 09:27 Niesamowita kobieta. Szczerze podziwiam za odwagę i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
kotryna Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 09:39 Jestem pełna podziwu dla Pani Teresy. Podziwiam zarówno pasję, jak również odwagę i otwartość na świat i ludzi. Pani Tereso, podobnie jak poprzednicy życzę wszystkiego dobrego i przede wszystkim realizacji podróżniczych planów! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Autostopem dojechała do Japonii IP: 153.108.64.* 01.07.10, 09:48 Wspaniala historia, brawo i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Autostopem dojechała do Japonii IP: *.barn.cable.virginmedia.com 01.07.10, 10:17 podziwiam, jest Pani niesamowita, powodzenia w realizowaniu kolejnych planów życzę :D Odpowiedz Link Zgłoś
mdalenka Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 10:22 Jak mawia młodzież, szacun Pani Tereso! Odpowiedz Link Zgłoś
honeysuly Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 10:49 Uwazam, ze jest Pani bardzo odwazna kobieta i podziwiam Pania, ze znajduje Pani sile i wytrwalosc w podrozowaniu. Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Autostopem dojechała do Japonii IP: *.range86-135.btcentralplus.com 01.07.10, 10:51 Pani Tereso, jest Pani niesamowita osoba, dodaje mi Pani otuchy, ze w przyszlosci i w podeszlym wieku moze mnie czekac wiele fascynujacych momentow. Oby jak najwiecej takich ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łotson Autostopem dojechała do Japonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 11:02 Jakkolwiek zawsze podziwiam takich ludzi z pasją podróżniczą, to nie lubię jak mi się robi wodę z mózgu. Nasza bohaterka nie realizuje swoich marzeń z 900 zł swoich dochodów, jak to sugeruje tytuł, bo w dalszej części artykułu dowiadujemy się, że: "szuka sponsorów". Oczywiście jest to też umiejętność, takie znalezienie sponsorów, ale nie wmawiajmy, że objedziemy świat za 100 dolarów w kieszeni. Fajnie się to czyta, ale niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Autostopem dojechała do Japonii IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.10, 11:25 Udało Ci się przeczytać "Bancewiczowie szukają pieniędzy", ale nie starczyło Ci wytrwałości, żeby zrozumieć, że "Bancewiczowie szukają pieniędzy na remont" i to galerii którą prowadzą charytatywnie. Natomiast Pani Teresa zabiera w podróż 100 dolarów nie stroniąc jednak od dorabiania drobnych sum w trakcie podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsq Autostopem dojechała do Japonii IP: *.gl.digi.pl 01.07.10, 11:34 Ekstremalnie niczym zwariowana małolata. Ale ten dziennikarz to umysłowo kilka razy starszy od podróżniczki z tekstami typu "w krajach arabskich niebezpiecznie samemu". Najwyraźniej wiedza nie wyszła poza ramy telewizora. Co do Kolumbii, to już w ostatnich latach daleko jej raczej do najbezpieczniejszych krajów, ale i tak wyczyn jak na emerytkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlock Autostopem dojechała do Japonii IP: *.os2.kn.pl 01.07.10, 11:54 wow, niesamowita historia, niesamowita kobieta :) Bardzo podziwiam, zwłaszcza, ze ja jestem z tych osób, które nie wyjdą z domu jeśli nie wiedzą jka, kiedy i za co do niego wrócą :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podziwiam Autostopem dojechała do Japonii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 12:05 Gratuluję marzeń i podziwiam !!!! Podróże to coś najpiękniejszego w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Autostopem dojechała do Japonii IP: *.is.net.pl 01.07.10, 12:07 Byłem kiedyś na spotkaniu z Panią Teresą. Ciekawie opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zei Autostopem dojechała do Japonii IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.07.10, 12:49 Absolutna prawda "chcieć to moc" Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Wesołe jest życie staruszka 01.07.10, 12:50 Nie mogę doczekać sie emerytury ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 13:00 Wspaniała postawa. Spełnienia marzeń życzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 13:44 niesamowita historia! Brawa dla tej Pani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Autostopem dojechała do Japonii IP: *.rev.numericable.fr 01.07.10, 13:57 Az sie wzruszylam!O takich wlasnie ludziach chce czytac,niech ich pasja i otwarty umysl zarazaja innych.Chciec to moc,koniec kropka!! Pozdrawiam Pania serdecznie i zycze duuuzo zdrowia i wielu niesamowitych podrozy-moze jakas ksiazke Pani napisze?Chetnie kupie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Respect! 01.07.10, 13:44 Gratuluje pomyslow na podroze, sam nie moge sie doczekac urlopu. Jednak do Korei Polnocnej raczej pani nie wpuszcza. Owszem, tam mozna sie wybrac w celech turystycznych, ale na troche innych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... 01.07.10, 13:44 Tak sie sklada,ze jako student bardzo lubilem podrozowanie autostopem i zwiedzilem w ten sposob kawalek Europy. Rzeczywiscie za niewielkie pieniadze. Mimo wszystko w opowiesci starszej pani brakuje mi kilku dosc istotnych elementow aby trzymala sie kupy. Po pierwsze: czy na Kube mozna zabrac sie autostopem? Albo do Japonii? Ja slyszalem,ze to sa wyspy , wiec albo samolot albo statek...za darmo? Po drugie: czy 77 letnia starsza pani za 100 dolcow jest w stanie utrzymac sie przez te kilka miesiecy w drodze? Gdzie spi, gdzie sie myje, co je? Czy caly czas korzysta z "uprzejmosci" czyli zajmuje sie zebractwem? Po trzecie: czy czlowiek w takim wieku jest zupelnie zdrow i nie potrzebuje opieki medycznej? Chodzi mi o leki, czasem jakies badania itp Nie mam nic przeciwko szalencom.Sa oni/one sola naszego zycia.Niemniej zazwyczaj pod wesolo i ciekawie brzmiaca opowiescia kryje sie duzo wiecej niedopowiedzen, pod ktorymi rzeczywistosc jest duzo mniej rozowa i ekscytujaca. Dlatego sugeruje ostroznosc w zachwytach... Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... 01.07.10, 14:21 Trzeba być bardzo skażonym polskimi kompleksami, żeby korzystanie z cudzej uprzejmości i gościnności nazywać "żebractwem". poza tym zapewniam cię, że człowiek "w takim wieku" może być całkiem zdrów (tzn. nie mniej niż 20-40 latek) - akurat moja mama jest w tym wieku, więc wiem. Nazywanie spokojnie wędrującego człowieka "szaleńcem" świadczy (sorry!), że jesteś pozbawionym wyobraźni nudziarzem. Pani Tereso, prosimy o napisanie książki o Pani podróżach! Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... 01.07.10, 15:15 zanim tak zaczniesz wątpić w wiarygodność przygód, może sobie poczytaj o innych szalecach: www.national-geographic.pl/drukuj-artykul/stopem-po-japonii/ Roman z Jonaszem tak od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEW Re: Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... IP: 217.149.249.* 01.07.10, 15:48 Dokładnie strata ta ta może to robot który nie musi jeść pić i jak ziemniaki przewożą z miejsca na miejsce to w historie uwierzę. Jak ktokolwiek gdzieś był to ma o tym pojęcie i w bajki nie uwierzy. szybka konsternacja i pada pytanie czy kto z was zabrał autostopowicza ??? mija się ich mnóstwo z Warszawy ciężko ruszyć stopem nad morze czy w góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... IP: *.ip.netia.com.pl 01.07.10, 16:29 to chyba cudem było, że zjechałam swego czasu autostopem całą Europę wzdłuż i wszerz... Nie było problemu ze "złapaniem stopa" i jak sądzę, tym bardziej problemu nie będzie miała osoba starsza. Co innego młody mężczyzna, albo dwóch, ale wszystko jest kwestią szczęścia i cierpliwości. A Ciebie jedynie własna wyobraźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
osmiol no dobra madrale 01.07.10, 22:39 juz wiem,ze mam kompleksy i jestem niedowiarkiem. A ktos pomoze mi poznac tajemnice autostopu na wyspy japonskie, kanaryjskie i na Kube? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Bardzo pieknie! Prosze jednak o porade... 02.07.10, 10:51 > Czy caly czas korzysta z "uprzejmosci" czyli zajmuje sie zebractwem? Dlaczego uważasz, że korzystanie z czyjejś życzliwości jest żebractwem? Nie zaprosiłbyś takiej osoby do domu na obiad i nocleg? Ja z przyjemnością. "Zapłatą" byłoby dla mnie spotkanie z ciekawym człowiekiem i wysłuchanie jego opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: Autostopem dojechała do Japonii 01.07.10, 15:12 Gość portalu: Garwanko napisał(a): > Gratuluję Pani Tereso!!! Trzymam kciuki aby Pani wymarzona wyprawa > doszła do skutku!!! gratulacje, gratulacje. Ale nie łudźcie się że skończycie inaczej (większość). Przy pazerności władz na wypracowany kapitał w wieku bohaterki większość z nas będzie się poruszała stopem lub rowerem. O ile dociągnie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś