Dodaj do ulubionych

Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ...

06.08.10, 08:33
Pracowniku kup akcje swoje firmy wtedy nie będziesz tylko pracownikiem
ale właścicielem firmy. Szczegóły jak stać się
posiadaczem szukaj w
Ministerstwie Skarbu Państwa
.
Obserwuj wątek
    • Gość: Algierczyk Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... IP: *.grodzisk.rgnet.org 06.08.10, 08:49
      Francuski kolonializm. Dla niego bez różnicy czy Algierczyk mówi po
      polsku czy w innym języku... ech ten nasz kraj...najpierw niewola,
      okupacja, komuna a teraz kolonializm...chyba sami jestesmy sobie
      winni...
    • Gość: tak nie musi byc zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsumenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 08:51
      omijając miejsca gdzie pracownik jest nikim. Zapewniam, że kto jak
      kto ale pracodawcy potrafią szybko liczyc i gdy spadną im dochody
      szybko ucywilizują się i zmienią kulturę firmy.
      • echtom Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume 06.08.10, 09:19
        Problem w tym, że wielu ludzi nie stać na kupowanie w droższych
        sklepach. Nie wiem, jak są traktowani pracownicy w Lidlu, ale będę
        tam kupować, bo gdzie indziej nie dostanę 2,5 kg frytek za 8 złotych.
        • Gość: Mariusz Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume IP: 212.160.157.* 06.08.10, 10:17
          Nie wiem ile kosztują ziemniaki.
          Idź na bazarek i kup sobie 3 kg.
          Obierz i zrób frytki.
          Wyjdzie taniej niż 8 zł.
          • echtom Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume 06.08.10, 10:38
            Chleb z własnego wypieku i domowy makaron też wyjdą taniej? Oraz
            przetwory z warzyw i owoców z własnego ogródka. Robisz to wszystko
            sam, pracując jednocześnie na utrzymanie rodziny?
          • Gość: ble Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume IP: 77.252.233.* 06.08.10, 10:41
            sęk w tym, że nie wyjdzie :/

bo musisz do tego mieć frytkownicę (trzeba ją kupić a do frytek z lidla nie),
            olej do smażenia, wyższy koszt prądu no i czas potrzebny na obranie i pokrojenie
            też kosztuje
            • figgin1 Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume 06.08.10, 12:44
              Frytownicę? Ja tam smażę w metalowym koszyczku. Kosztuje z pięć złotych... A te
              koszty prądu... Zabójcze :D
              • Gość: BOBO *****problem jest nie z firmami ale z Polakami**** IP: 188.33.55.* 06.08.10, 14:36
                pracowac wsrod Polakow to juz tragedia narodowa. Mieszkam normalnie za granica
                ale bedac w Polsce widze ze wsrod Polakow nie da sie zyc. Pracowac napewno tez.
                Sklocony wredny narodek i tyle w temacie. Dziekuje opatrznosci ze nie musze zyc
                w tym piekielku.
          • zigzaur Re: zmainę rynku pracy mogą wymusic także konsume 06.08.10, 13:05
            A koszty pracy to co?
        • Gość: kerio Kłamiecie kolego echtom.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 10:51
          Po pierwsze:
          - kłamiesz, że Cię nie stać, bo jednocześnie wydajesz pieniądze na papierosy,
          alkohol i/lub słodycze. Oznacza to, że Cię stać, ale chcesz mieć więcej towarów
          złej jakości, niż mniej - dobrej
          - jeśli "frytki" kosztują po 8 pln za 2,5 kg to z pewnością nie są frytkami.
          Zastanów się przez chwilę ile kosztują ziemniaki, opakowanie, przetworzenie,
          przechowywanie, przewożenie, opłacenie podatków, podzielenie się zyskiem ze
          sklepem..... za te 8 pln nie dostajesz frytek, a jakiś produkt przemysłu chemicznego
          - wiesz, że "frytki" nie są produkowane z ciętych ziemniaków? Ziemniaki mieli
          się na pulpę i w formuje z niej "frytki", którymi później zajadają się tacy
          "koneserzy" jak Ty i dziwią się, ze mają potem kłopoty zdrowotne.
          • zigzaur Re: Kłamiecie kolego echtom.... 06.08.10, 13:08
            A jakaż to dla zdrowia różnica między frytkami krojonymi z całych kartofli a
            frytkami formowanymi z kartofli mechanicznie zmielonych?
            • echtom Re: Kłamiecie kolego echtom.... 06.08.10, 17:17
              Dla konesera pewnie jest :) Ja w ogóle nie jadam frytek, tylko czasem potrzebuję większych ilości na imprezę młodzieżową w domu.
          • echtom Re: Kłamiecie kolego echtom.... 06.08.10, 17:23
            Koleżanko, jeśli już :) Nie palę, alkohol piję rzadko, bo na dobry mnie nie stać, a taniego wina nie pijam. Słodycze lubię, ale kupuję tanie z promocji i przeceny. A w domu mam masę osób do wyżywienia przy przeciętnych dochodach, więc w kwestii jedzenia muszę iść na jakościowo-finansowy kompromis.
    • hooligan1414 witamy w najlepszej z ojczyzn buahahaha haha 06.08.10, 08:52
      z jej "najlpepszym" ustrojem gospodarczym - socjalizmem
      korporacyjnym - czeka was ciężkie zadanie; dopóki pracujący nie
      zbuntuja się przeciwko budżetowemu potworowi, będą zyc jak
      niewolnicy. a czus coraz mniej .... już wkrótce miniecie punkt, zza
      którego nie ma powrotu
    • Gość: autor Bojkotować to żabojadzkie barachło! IP: *.chello.pl 06.08.10, 08:54
      Tylko jak "muńdry" Polak widzi magiczne hasło "promocja" - nie ważne, że bez
      promocji cena była taka sama albo nawet niższa - to da się pociąć i zabić ale
      i tak poleci kupić, choćby mu pluli w twarz i kładli kłody pod nogi. To raz.

Dwa - gdyby ci poniżani pracownicy, orzący za głodowe pensje, całym marketem
      gromadnie złożyli wypowiedzenia, to może by się żabojadzka centrala
      zastanowiła - bo nie wydaje mi się, żeby ludzie walili drzwiami i oknami do
      pracy w tych marnych sklepikach, a nic tak nie daje do myślenia, jak solidne
      uderzenie po kieszeni - wizja całkowitej utraty przychodów marketu w ciągu
      dosłownie dni i brak możliwości skompletowania załogi żeby temu
      przeciwdziałać, na pewno nie pozostałyby niezauważone przez żabojadów z
      wierchuszki. No ale znając Polaków, to tego typu akcja spaliłaby na panewce...
      A tak nas traktują, na ile sobie sami pozwalamy.
      • Gość: xx Re: Bojkotować to żabojadzkie barachło! IP: *.chello.pl 06.08.10, 12:50
        Śnisz, człowieku - za 20 lat.
    • Gość: Jadwiga Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:03
      Miesiąc czasu szukaliśmy pracownika do sklepu oferując 1600zł netto i płatne
      nadgodziny. Nie rozumiem czemu Ci ludzie tak lgną do tej pracy w marketach?
      Czemu nie znajdą innej?
      • Gość: kaz Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.morag.vectranet.pl 06.08.10, 09:27
        jakoś ci nie wierzę .Market płacący 1600 na rekę i płatne
        nadgodziny.Powiem ci tylko tyle ,że coś z waszą firmą jest nie tak
        ,t.zn.albo macie zaje..sty mobing,albo tyrka jest taka jak ta
        opisana w artykule,że pracę dla kilku[było ich wcześniej 11]osób
        teraz ma wykonac 3 ,i to w tym samym czasie.Innego wytłumaczenia
        nie ma.Ludzie sobie przekazuja jak się w danej firmie pracuje i
        zarabia,i jak jest coś nie tak ,to za cholerę tam nie pójdą.A taka
        "firma może się wtedy ogłaszać ,że szuka pracowników do usranej
        śmierci.
        • Gość: Jadwiga Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:44
          Właśnie nie market, czytaj uważniej. Firma mała, praca lekka, zresztą co mogli
          wiedzieć o warunkach skoro nikt się nawet nie stawił na rozmowę. O przepraszam
          dwóch degeneratów niepierwszej trzeźwości się zjawiło.
      • Gość: M Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.25.rev.vline.pl 06.08.10, 11:24
        To dajecie więcej niż ja zarabiam jako kierownik (w takim markeciuku) ;(
        Jeżeli jest tak jak piszesz, to gdzie was szukać ? Ja też tak chcę, bo swojej
        pracy mam już dosyć.
      • zigzaur Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 06.08.10, 13:09
        Płatnych nadgodzin nie musisz oferować, bo masz obowiązek płacić zgodnie z
        prawem pracy. Może jeszcze zaoferujesz płacenie w terminie?
    • Gość: Dominik Wro ja zarabiam we Wrocławiu 1,5 tyś brutto IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 09:03
      a moja żona 950 zł/miesiąc na czarno.Dostaliśmy ostatnio ulotki do skrzynki,z
      treścią że "polskie społeczeństwo się dramatycznie starzeje i jeśli zależy nam
      na Polsce i jej przyszłości to powinniśmy mieć dzieci"...Po wszystkich
      opłatach,spłacie raty kredytu za naszą kawalerkę 31m2,zostaje nam na wszystko
      ok 415 zł.Bardzo żałujemy z żoną pójścia na studia,po dobrych zawodówkach
      bylibyśmy kimś i nie martwilibyśmy się np.o jedzenie.W Polsce już dawno
      wyrosło pokolenie "pracujących biedaków" zarabiających 1200-1800 zł,wśród nich
      jest wielu moich znajomych
      • Gość: cs Re: ja zarabiam we Wrocławiu 1,5 tyś brutto IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.08.10, 09:33
        dokładnie, nie wiem jak to pokolenie kiedyś nazwą, ale ono istnieje.
        od komuny niewiele się zmieniło w tym względzie.
      • Gość: aa Re: ja zarabiam we Wrocławiu 1,5 tyś brutto IP: *.sotn.cable.ntl.com 06.08.10, 10:06
        zle wam to wyjedzcie za granice
        europa stoi otworem
        • Gość: hehe Re: ja zarabiam we Wrocławiu 1,5 tyś brutto IP: *.197.c77.petrotel.pl 06.08.10, 11:46
          > zle wam to wyjedzcie za granice
          > europa stoi otworem

Znamy ten otwór. Zazwyczaj trzeba go pocałowac a i tak g.. z tego
          wychodzi.
      • Gość: As Kłamiesz Dominku albo kombinujesz na boku. IP: 94.254.194.* 06.08.10, 12:59
        Zarabiasz 1,5 brutto a żona 950 i dostaliście kredyt na kawalerkę?Chyba w Rumunii...
        • Gość: taka prawda Re: Kłamiesz Dominku albo kombinujesz na boku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:42
          Nie obrażaj Rumunii. Mam wrażenie że tam jest czasem lepiej niż w
          Polsce.
        • Gość: sisi Re: Kłamiesz Dominku albo kombinujesz na boku. IP: *.rzeszow.mm.pl 09.08.10, 10:34
          no raczej nie kłamie, mój mąż zarabia 1600 netto a ja nie pracuje, mamy dziecko
          i dostaliśmy kredyt na mieszkanie, fakt ze 9 kazdego miesiaca w portfelu pusto
          no ale cóż, jak pójde do pracy to wydam cala wypłąte na nianie, to już chyba
          wole z dzieckiem siedziec
    • Gość: ryszard ochódzki ekonom IP: *.transforwarding.pl 06.08.10, 09:19
      twój komentarz jest nie na miejscu. omijam carrefour szerokim łukiem
    • Gość: Michał Współczuje wszystkim pracującym z tych kołchozach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:20
      Ostatnio byłem świadkiem jak przy kasie do 10 produktów stanęła pewna Pani z
      wózkiem wypełnionym po brzegi gość stojący za nią zwrócił jej uwagę że to kasa
      ekspresowa a ona olała go więc ten znalazł Panią z obsługi karfur ta poszła i
      też zwróciła uwagę że to kasa ekspresowa i niech się przeniesie z tym
      koszykiem do innej kasy ją też olała Pani z obsługi stwierdziła że nic innego
      nie może zrobić bo jak zacznie być bardziej stanowcza to straci pracę.

I tak sobie pomyślałem że jak będzie miała przełożonego ćwoka to ten może ją
      zwolnić bez względu na to czego ona by nie zrobiła bo tak nie wykonała swojego
      zadania Pani została przy kasie ale jak by ją pogoniła to też by się naraziła
      bo klient poczuł by się urażony i też mogła by zostać zwolniona.

Na koniec pozdrawiam kierownictwo kerfura za ich ekologiczne reklamówki dzięki
      tej akcji nie robię już u was regularnych zakupów kupuje tylko to co mieści mi
      się w rękach.
      • Gość: mark Re: Współczuje wszystkim pracującym z tych kołcho IP: *.ip.netia.com.pl 06.08.10, 09:48
        a we Francji siec finansowala spoleczna kampanie - kliencie bądz
        wyrozumialy dla pani przy kasie ona bardzo cięzko pracuje -
        szacunek sie jej nalezy ... cóż TP SA utzrymuje przerosty
        zatrudnienia we Franstelecom Carffur Polska finansuje socjal pań
        kasjerek we Francji a WBK jest filarem pewnej ogromnej grupy
        bankowej - bo ma super przychody - tak kroją miejcowego klienta na
        marżach i opłatach .. Fiat przenosi pande z super wydajnej fabryki
        finansującej sego czasu jego przetrwanie do włoch - kraju leniów i
        nierobów
        • zablokowany-obrazliwy-nick My jako Polacy jestesmy stworzeni do je*ania. 06.08.10, 12:19
          Gość portalu: mark napisał(a):

> a we Francji siec finansowala spoleczna kampanie - kliencie bądz
          > wyrozumialy dla pani przy kasie ona bardzo cięzko pracuje -
          > szacunek sie jej nalezy ... cóż TP SA utzrymuje przerosty
          > zatrudnienia we Franstelecom Carffur Polska finansuje socjal pań
          > kasjerek we Francji
      • i33il33 Re: Współczuje wszystkim pracującym z tych kołcho 06.08.10, 12:23
        Za takie traktowanie gdyby to mnie dotyczylo to pie...al bym wózkiem w
        regaly,poszedl sobie i nigdy wiecej do dziadostwa nie chodzibym robic zakupów.
    • Gość: Larry_Hillblom Larry_Hillblom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 09:37
      nie martwcie się, w tym samym czasie francuski właściciel firmy
      pewnie właśnie dokonuje wyboru spośród kilkudziesięciu nastoletnich,
      azjatyckich dziewic:

en.wikipedia.org/wiki/Larry_Hillblom
    • Gość: Gnaty Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... IP: *.toya.net.pl 06.08.10, 10:05
      Czerwone kropki idą do boju:) i dobrze, nie rzucim marketu skąd nasz ród, trza nam o swoje waaaalczyć!

suchegnaty.blogspot.com/2010/07/czerwony-kropek.html
      • fiberone Gdzie jest nasza dietetyczna lewica, 06.08.10, 10:23
        i ten gamoń Napieralski?Jakby ktoś był ciekawy to wyjaśnienie
        powyższych zjawisk jest bardzo proste. Zagraniczni inwestorzy
        podłączają się do panującej w Polsce pierwotnej akumulacji kapitału.
        Jak już zbudujemy świetlany ustrój to nadziejemy się na postępującą
        akumulację kapitału. Zachodni kapitaliści chyba sami orientują się, że
        coś nie jest w porządku bo sami zrzekają się połowy majątków.
        Czytajcie Marksa - krytycznie.(i ja to muszę pisać - prosty,nieuczony
        inżynier)
        • zigzaur Re: Gdzie jest nasza dietetyczna lewica, 06.08.10, 13:11
          Nieuczony inżynierze!
          Łap się za paleciaka i rozstawiaj Viziry koło Domestosów.
          Mówi do ciebie dobrze wyuczony i dobrze zarabiający inżynier.
      • Gość: mona Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 10:34
        TO SAMO JEST W SIECI PRALNI 5a.....c WYZYSK, MORDERCZY ZAP....OL, PŁACĄ
        GROSZE!!!!!!!!!! GROSZE!!!! TO TEŻ SIEC FRANCUSKA, I TAM TAKŻE NIE MA PRZERW NA
        ODPOCZYNEK, NIE MA LIMITÓW PRZYJMOWANIA ODZIEŻY,JEDNA DZIEWCZYNA PRACUJE 12 GODZ
        I JEST OD WSZYSTKIEGO!!! ALE JUŻ DZIEWCZYNY ROZMAWIJĄ ZE SOBĄ Z RÓZNYCH MIAST I
        JESZCZE TROCHĘ I BEDZIE PIKIETA NA OSTROBRAMSKIEJ W WARSZAWIE...

NASZ RZAD SPRAGNIONY OBCEGO KAPTAŁU,UTKAŁ DLA NAS TAKI LOS ICH NIE OBCHODZI
        NASZA NIEDOLA,MAJĄ NAS Z GŁOWY A GOŚCIE FRANCUZI NA SUPER PREFERENCYJNYCH
        WARUNKACH-NIEWOLNIKÓW!
        WSTYD ABY OBCY NIE PRZESTRZEGALI PRAWA POLSKIEGO (KTÓREGO NIE MA) DOBRZE WIEDZĄ
        O ŁADODNYM TRAKTOWANIU PRZEWINIEŃ,U NICH WE FRANCJI BY TO NIE PRZESZŁO TAM
        LUDZIE SIĘ SZANUJĄ!! A kary są dodkliwe:)
    • incipit Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pracę, b 06.08.10, 10:24
      Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pracę, będzie lepiej.
      • Gość: basia Re: Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pra IP: 193.238.42.* 06.08.10, 10:49
        Jak nie masz pojęcia o pracy w takich sieciach to nie zabieraj głosu.
      • Gość: Południk Re: Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pra IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.10, 11:36
        A co? Czyżby to wódzia w robocie szkodzi? Rzuć robotę, o co chodzi?
        Się kolego trzy razy zastanów zanim puścisz tak kretyński post.
      • Gość: walnij se lufe Re: Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pra IP: 95.108.68.* 06.08.10, 11:38
        Idz do weterynarza jełopie
      • i33il33 Re: Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pra 06.08.10, 11:54
        incipit napisał:

> Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pracę, będzie lepiej.
        Ty jestes chory najzwyczajniej. Czarnemu niewolnikowi na plantacji bawelny w
        Ameryce podobnie mówiono.Dla mnie jest skandalem,zeby w takich korporacjach
        pracownicy tyrali bo to nie jest praca,a wdodatku za mniejsze wynagrodzenie niz
        w sklepikach osiedlowych.I nie pie...mi tu bzdetów,ze tego wymaga kapitalizm i
        wolny rynek bo znasz sie na tym jak swinia na gwiazdach,owszem wprowadzaja
        zagraniczne korporacje u nas kapitalizm XIX wieczny.A ludzie tlumoku pracuja u
        tych przesladowców tylko dlatego,ze nie ma rynku pracy u nas bo rzadzace Tuski
        od czasów kryminogennego KLD zadbaly o to,zeby na wszelkie sposoby sponsorowac
        takie firmy ale przy okazji utracali powstajace polskie i robia to do dzisiaj.
    • Gość: POP Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.demon.co.uk 06.08.10, 10:38
      PRACOWNIKU ZARABIAJACY 1600 BRUTTO KUP PAKIET AKCJII NAJLEPIEJ KONTROLNY I BADZ
      PANEM WLASNEGO LOSU!!!!!
      HASLO CIUT PRZYPOMINA PIECIOLATKI W DWA LATA.

O ZGROZO
      • robby.ray.stewart Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 06.08.10, 10:52
        Pracownikowi zarabiającemu 1600 brutto nie wystarcza na bieżące potrzeby, a Ty namawiasz do
        kupowania akcji...

Puknij się w łeb kretynie i wyłącz capslocka.
    • ulanzalasem Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... 06.08.10, 10:49
      incipit napisał:
      > Jak rączki od pracy bolą to trzeba rzucić pracę, będzie lepiej.

Idiota...Ludzie chcą pracować, ale za tyle żeby starczyło na przeżycie, na jakieś minimum czyli rata za mieszkanie/opłata za wynajęcie + czynsz + woda + gaz + prąd + jedzenie + inne mniejsze wydatki ;)
      A niestety za 960zł do 1500zł (bo w W-wie płacą więcej, ale i koszty większe więc...).
      Nikt za taką pracę nie oczekuje kokosów, ale w Polsce nie da się za takie pieniądze przeżyć. Ale wg Balcerowicza to i tak za dużo...bo przecież 960zł netto to góra pieniędzy, a niech któryś spróbuje za to opłacić to co wymieniłem wyżej.
      Polska to obóz pracy, Kaczor czy Tusk się cieszą kiedy LG czy HP otwiera fabrykę i szuka murzynów za 1200zł xD
      Wszystko Ok, tylko co zostanie po tych fabryczkach i centrach call center za 10-15? Co będziemy mieli wtedy do zaoferowania...bo dzisiaj już Azja jest za droga dla niektórych, więc czas na Afrykę ;)
      • Gość: aa Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.sotn.cable.ntl.com 06.08.10, 11:20
        jak komus zle w polsce moze wyjechac za granice i tam podjac sie dobrze platnej
        pracy
        ale jak ktos sie boi albo nie chce opuszczac swojej rodzinnej wsi to niech nie
        skomle
        • Gość: Krecik Powiedz mi tylko... IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 06.08.10, 13:02
          1. Powiedz mi tylko co sie stanie jesli wszyscy wyjada?
          2. Dlaczego ludzie nie maja prawa godnie zyc w kraju w ktorym sie
          urodzili i wychowali?
      • Gość: xx Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 14:10
        Naprawdę nie rozumiesz, czy tylko udajesz?
    • drugikraand Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! 06.08.10, 11:17
      NIE PASUJE ROBOTA - OTWORZ WLASNA FIRME!lub poszukaj innej pracy,
      mozna tez wyjechac z kraju! Nie mowiac o tym ze mozna sie
      zoorganizowac lepiej w miejscu pracy! Narzekania nic nie pomoga -
      trzeba brac sprway we wlasne rece!
      • vitmik Re: Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! 06.08.10, 11:52
        co za bęcwał z ciebie jest.

jak się wszyscy zwolnią z tych sieciowych goowien i je zamkną to gdzie będziesz
        robił zakupy przemądrzały gamoniu?

• i33il33 Re: Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! 06.08.10, 12:11
          vitmik napisał:

> co za bęcwał z ciebie jest.
          >
          > jak się wszyscy zwolnią z tych sieciowych goowien i je zamkną to gdzie będziesz
          > robił zakupy przemądrzały gamoniu?
          > Nic nie ginie w przyrodzie bo natychmiast powstana sklepiki osiedlowe i z
          zakupami nikt nie bedzie mial problemu.To jest demagogia co wypisujesz,a moze
          juz tak myslisz jak 9-10 letnie dziecko w duzym miescie zachodnim,ze na pytanie
          skad sie bierze mleko to odpowiada ze z hipermarketu.
          >
          >
          • zigzaur Re: Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! 06.08.10, 13:13
            Sklepiki osiedlowe już powstają. Noszą nazwy: osiedlowy Carrefour Express,
            osiedlowe Tesco, osiedlowa Biedronka czy osiedlowy Kaufland.
          • Gość: pracownik hipermar Re: Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 17:33
            A Ty myślisz, że gdzie się zaopatrują ci osiedlowi sklepikarze???wyszukują
            okazji w supermarketach, bo lepiej wychodzą na tym. A to, że dzieci w mieście
            nie wiedzą skąd się bierze mleko to nie wina takich sklepów tylko zapracowanych
            lub leniwych rodziców. Moje 3 letnie dziecko wie, że mleko KUPUJE się w sklepie
        • imw bardzo dziwnie rozumujesz 06.08.10, 15:40
          jeśli wszyscy się zwolnią to te sieciowe firmy będą musiały podnieść zarobki aby
          mieć pracowników,

drugie wyjście to likwidacja sklepów a na to czeka konkurencja
      • i33il33 Re: Nie pasuje robota - otworz wlasna firme! 06.08.10, 12:00
        drugikraand napisał:

> NIE PASUJE ROBOTA - OTWORZ WLASNA FIRME!lub poszukaj innej pracy,
        > mozna tez wyjechac z kraju! Nie mowiac o tym ze mozna sie
        > zoorganizowac lepiej w miejscu pracy! Narzekania nic nie pomoga -
        > trzeba brac sprway we wlasne rece!
        Toz i wzieli ludzie sprawy w swoje rece i zaczeli protestowac.
    • Gość: ja Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.chello.pl 06.08.10, 11:17
      Myślę że zarabiając 1600 brutto Ci ludzie myślą jak opłacić rachunki
      a nie inwestować w akcje firmy. Gdyby z pensji mieli na godne życie
      i inwestycję pewnie byliby zadowoleni. Wróć człowieku do realnego
      świata...
    • szfeniko Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... 06.08.10, 11:31
      Dopóki ludzie tam pracują za te pieniądze dopóty będą zatrudniani i tak
      traktowani. Jeśli tak ciężko pracujesz za takie grosze to jednak Ci ta praca
      odpowiada, więc nie narzekaj tylko się zwolnij i znajdź coś lepszego.
      • Gość: pukka Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 12:05
        Ale ty nie rozumiesz: zawsze się znajdą tacy którzy będą pracować w najgorszych warunkach, szczególnie przy kilkunastoprocentowym bezrobociu! Bo mają dzieci małe, nie mają z czego żyć i nie mają kwalifikacji żadnych a nie są przedsiębiorczy. Kapewu pacanie?
        • zigzaur Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 06.08.10, 13:06
          To dlaczego nie mają kwalifikacji?
          • Gość: pazdzioch Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:12
            zigzaur napisał:
            > To dlaczego nie mają kwalifikacji?

widac ch*uju masz na wszystko wymowke, ale kiedys zycie pierd* cie mocno w d* i wtedy bedziesz skamlal
          • echtom Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 08.08.10, 09:22
            > To dlaczego nie mają kwalifikacji?

Z braku zdolności i/lub pieniędzy na kształcenie.
      • Gość: mar-jolla Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.146.201.255.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.10, 07:45
        A masz "coś lepszego" dla kobiety 45+ z 20 letnim stażem
        administracyjno-biurowym ??? Daj znać, biorę w ciemno.
    • Gość: PO_lak Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.197.c77.petrotel.pl 06.08.10, 11:42
      Słuchałem ostatnio w sejmie jak POlitycy i ci z pis i po mówili że ta
      pani irenka zarabia jako kasjerka te 2000 zł i jak ona może za to
      wyżyć.

Co prawda brutto... Ale co to w ogóle za maniera podawania pensji w
      kwotach brutto ? Po to żeby była większa ? przez gardło im nie moło
      przejść że chodzi o 1400 zł "na rękę"
      Pieniądze dla pracownika to pensja netto bo za tę realną kwotę kupuje
      się chleb i płaci czynsz.

A większość pań irenek na ręke ma 1-1.2 tyś. pozdrawiam polityków.

Z powazaniem
      Budowniczy gilotyny.
      • i33il33 Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 06.08.10, 12:17
        Chetnie sie przylacze do budowy gilotyny.Zapomniales jeszcze dodac,ze ta pani
        Irenka ma 1400 PLN na reke ale bedzie musiala placic przy zakupach 23%VAT i to
        na razie bo planowane jest podwyzszenie docelowo do 25%.Niech tych mulów jasny
        szlag trafi.
    • tosemjaaniety Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idiotom:) 06.08.10, 12:16
      Jak was mają traktować, skoro godzicie się na zarabianie 1000 złotych na
      rękę?Jak mają traktować ludzi, którzy w kraju, w którym średnia płaca wynosi
      ponad 3000 złotych brutto godzą się na harówkę za 1600 brutto?Czy ktoś was
      zmusza do pracy w tej firmie?Chodże często do Carfiuta i widzę co się dzieję na
      przestrzeni lat. Jakieś 7 lat temu to był bardzo przyjazny sklep, miła obsługa,
      na 30 kas otwartych zawsze było co najmniej 20. Dzisiaj standardem jest,że
      otwartych jest 5 kas, w każdej kolejka jak za prl, a na kasach wymęczeni ludzie
      z obłędem w oczach od 8 godzin robiący pik, pik, pik. Obrazki prawie jak z obozu
      pracy. Przestańcie protestować tylko odejdźcie z tej chorej firmy!Do stracenia
      nic a do zyskanie wiele. Koniec tematu.
      • Gość: satynka11 Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: *.147.199.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 14:26
        CO za debil pisze takie komentarze, chyba byle kierownik, który nie
        zna słowa praca, ludzie muszą tyrać, żeby utrzymać rodzinę, a jakiś
        palant się wymądrza, ile zarabiasz mądralo za nic nierobienie, chyba
        za dużo, to podziel sie ludźmi pracy. żałosny jesteś, życzę ci ,
        żebyś kiedyś sam nie miał na chleb i wtedy podejmniejsz się każdej
        pracy !!!!! nawet za 500 zł miesięcznie !!!
        • Gość: lekkopracujacy Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: 109.243.186.* 06.08.10, 15:42
          o tak śpieszno do konsumpcji? Pozapierdzielaj jeszcze az padniesz na ryj i
          zrozumiesz prawo popytu i podazy skoro po dobroci Cie w szkole nie nauczyli
      • Gość: aldi Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: *.as.kn.pl 06.08.10, 15:01
        Wróć do szkoły. Żeby średnia płaca wynosiła ponad 3000zł potrzebni są ludzie
        zarabiający owe 1600zł.
        Pewnie wydaje ci się, że średnia płaca to to samo co płaca najczęściej spotykana
        ? Buhaha.
        • tosemjaaniety Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio 06.08.10, 17:32
          W przeciwieństwie do ciebie szkołę dawno skończyłem i to na tyle dobrą,żeby
          swoimi zarobkami podwyższać średnią krajową. A ty pracuj sobie nawet za 300
          złotych miesięcznie, też przyczynisz się wzrostu pkb, jak na poczciwego
          niewolnika przystało.
      • Gość: pazdzioch Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:14
        kolejny pierd*olniety madrala w stylu Marii Antoniny "skoro nie maja chleba to niech jedza ciastka"

i co maja kur* zrobic? isc krasc albo zeby w sciane? wez mlotek i pierd* sie w ten glupi leb
        • tosemjaaniety Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio 06.08.10, 17:30
          Morda w kubeł i do roboty za 1000 złotych niewolniku.
      • Gość: pracownik mark Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 17:42
        ale ty głupi/a jesteś...wiesz skąd się wzięła ta Twoja średnia krajowa? przy jej wyliczaniu wzięli pod uwagę zarobki prezesów, posłów, ministrów. niech wyliczą ją z pensji zwykłych pracowników a nie dziadów, którzy zerują na trudnej sytuacji ludzi
      • Gość: Mar Re: Zachowujecie się jak idioci to płaca jak idio IP: *.147.37.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.10, 08:21
        Wiele to znaczy co, "zasiłek" z mops czyli 100 zł i to z łaski na uciechę, raz
        na kwartał, po wypełnieniu 1000 formularzy ???
    • Gość: xx Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... IP: *.chello.pl 06.08.10, 12:54
      Aż żal dupę ściska jak się to czyta.

Ludzie są nieudacznikami, a mają pretensje do wszystkich tylko nie nie siebie.

Przecież Carrefuuuur nie płaci tyle, bo jest złym, podłym, niegodny
      pracodawcą, tylko dlatego, że dokładnie tyle kosztuje praca, którą daje.

Powiem to obrazowo. Ja zatrudniam programistów. Jak chcę przyjąć jakiegoś, to
      daję ogłoszenie, na które odpowiada w ciągu tygodnia 30 osób. W ten sposób
      dokładnie wiem ile muszę wyłożyć kasy, aby zatrudnić jednego. Ja nie jestem
      zły czy dobry, daję tyle, aby zatrudnić człowieka. Jak na moje ogłoszenie
      przestaną odpowiadać ludzi, to będę w ogłoszeniu zachęcał, że wysoka płaca, itd.

Dokładnie ten sam mechanizm działa w marketach. Pracodawca leje na tych ludzi,
      bo wie, że na miejsce każdego w ciągu tygodnia będzie miał 100 kolejnych,
      chętnych pracować za 1000PLN na rękę. To nie jest dobre czy złe, takie są
      realia...
      • Gość: Michu Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: 109.243.123.* 06.08.10, 13:06
        Tłumacz to ludziom bez podstawowej wiedzy z zakresu ekonomii i
        przedsiębiorczości. Ja bym się wstydził przyznawać,że zarabiam 1000 złotych w
        niewolniczej pracy. Rozumiem nauczycieli czy pielęgniarki (teraz już więcej
        zarabiają, ale to i tak mało). Oni/One mogą przynajmniej powiedzieć,że godzą się
        na słabe płace bo kochają swoją prace, całe życie chcieli pracować z
        dziećmi/pomagać chorym i to ważniejsze niż pieniądze. Ale jak ktoś daje sobą
        pomiatać i wozi palety za 1000 złotych to niech nie wylewa żalu,że zachowuje się
        jak idiota, tylko przestanie się tak zachowywać.
      • sothink Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes 06.08.10, 13:17
        dokładnie! nie ma obowiązku pracy w Carefurze, a jak się nie podoba to
        należy się zwolnić, założyć własną działalność gospodarczą i wypłacać
        sobie 10 tyś miesięcznie.
        Banda nieudaczników roszczeniowych...
      • w.i.l Otrzeźwiejsz ze swego prymitywizmu gdy ci 06.08.10, 14:36
        ludzie zaczna takie rozróby na ulicach jak np. górnicy czy
        stoczniowcy.
        I przy tej okazji np. spalą ci samochód lub zdemolują witrynę firmy.
        Wtedy przybędzie rozumu w tępych łbach liberalnych oszołomów,
        marzących jak zostać Rockefellerem okradając swych roboli.
        Zrozumieją jakie są efekty wyzysku.
        • imw "na złość mamie odmrożę sobie uszy" 06.08.10, 15:38
          tak można opisać Twoje myślenie,

jeśli ktoś czuje się wyzyskiwany lub niedoceniany to natychmiast powinien złożyć
          wypowiedzenie

jak tak zrobiłem i nie żałuję :)
        • Gość: taka prawda Re: Otrzeźwiejsz ze swego prymitywizmu gdy ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:46
          A gdzie ty przygłupie widziałeś w Polsce liberalizm?? Ustrój jaki w
          tej chwili Panuje to katosocjalizm.
          • Gość: br Re: Otrzeźwiejsz ze swego prymitywizmu gdy ci IP: 109.243.127.* 06.08.10, 22:16
            ustruj ustrojem, a ludzie ludźmi i prymitymizm nie ma tu nic do tego
        • tosemjaaniety Re: Otrzeźwiejsz ze swego prymitywizmu gdy ci 06.08.10, 23:00
          Niech palą, jeszcze na tym zarobię prymitywny robolu. A tymczasem zamknij
          jadaczkę i do roboty za 1000 złotych, bo na więcej cię nie stać.
      • Gość: aaa Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: 109.243.186.* 06.08.10, 15:44
        o teraz informatyk , siedzi i troluje na forum zamiast zaczac robic cos
        pozytecznego. Jak ty 30 osob przerabiasz na tydzien to na pewno jest to
        superefektywne i wybierasz najtanszego to zal. Pewnie dotacja z unii do
        przehulania bo na rynku bys juz wypadl. ale w tym wypadku nie praw o rynku tylko
        sie postukaj
        • Gość: xx Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 16:01
          Troszkę chyba nie załapałeś o co chodzi w wypowiedzi.

Tydzień, to zgłaszają się chętni. Następnie robię przez 1h selekcję i zapraszam
          wybranych (max. 2-3) na ten sam dzień na spotkania po 30 minut. Wybieram
          jednego. Całość zajmuje mi maksymalnie 4h. Oczywiście tylko wtedy jak potrzebny
          jest pracownik.

Nigdzie nie napisałem, że chodzi o to, aby wybrać najtańszego, ale jak mam zbiór
          30-sto osobowy, to mediana daje dobre przybliżenie średnich oczekiwań. Pozwala
          to zatrudnić sensownego człowieka za niską stawkę.

Natomiast dygresji o kasie z UE to już w ogóle nie rozumiem. Nawet jeśli miałbym
          kasę z UE, to chyba dobrze o mnie by świadczyło a nie źle??
          • Gość: aa Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: 109.243.186.* 06.08.10, 16:09
            więszkosć obecnie własnie taką kase wydaje i szuka pracowników. Owszem dobrze
            świadczy. Z tym że to się skończy i zobaczymy jak pójdzie na wolnym rynku gdzie
            kase na pensje trzeba będzie zarobić i zaplanować a nie tylko wpisac do
            biznesplanu i odebrac... bo wydaje mi sie ze to juz zupelnie inna historia. Z
            tego co widzialem w firmach za kase z UE ci ludzie nie potrafią kompletnie ale
            to kompletnie nic bez tej kasy.
          • Gość: uczciwy Re: Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jes IP: *.chello.pl 07.08.10, 05:26
            Nawet jeśli miałby
            > m
            > kasę z UE, to chyba dobrze o mnie by świadczyło a nie źle??

Źle. Świadczyłoby, żeś złodziej i wspólnik złodziei.

Zastanowiłeś się, skąd ta kasa niby-unijna się bierze? I kto tak naprawdę ci ją
            płaci?

Mentalność złodziejaszka zawsze w końcu wyjdzie na wierzch...
    • w.i.l W 1989 r pierwszy raz mogłeś wybrać. 06.08.10, 14:08
      Wybrałeś "Solidarność".
      Nie zapominaj o tym - i do roboty za paręset złotych na umowę
      o "dzieło".
      Bo to dzieło twoich rąk.
      Upodlenie i harówka za grosze by wzbogacili się kapitaliści.
    • Gość: antypojeb tego chcieliście solidaruchy-teraz zapierd...... IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 06.08.10, 14:24
      tego chcieliście solidaruchy-teraz zapierd......
    • Gość: lol "Zarabiam 1,6 tys zł , to ponad moje siły" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:35
      no to zarabiaj mniej
    • needmoney Wysłać tam mundurowych leni i urzędasów ... 06.08.10, 14:47
      Wysłać tam mundurowych leni i urzędasów państwowych którzy ciągle narzekają jak to ciężko pracują i mało zarabiają.
      Polska dzieli się na dwa światy państwowy gdzie za pierdzenie w stołek dostaje się niezłą kasę, gwarancję zatrudnienia i przywileje socjalne, emerytalne, dni wolne za święta wypadające w sobotę itp. itd. oraz prywatny gdzie za 1300 złotych brutto zapiernicza się po 10 godz. bez żadnych praw do 65 roku życia albo i dłużej ...
      • Gość: ja Re: Wysłać tam mundurowych leni i urzędasów ... IP: *.147.37.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.10, 08:34
        a także górników, hutników, nauczycieli, a w pierwszej kolejności byczących się
        na wygodnych stołkach związkowców-etatowców z pensjami przewyższającymi średnią
        krajową
    • Gość: Mortadela Chciałam sobie dorobić do studiów. Ale to jest ... IP: *.hsd1.co.comcast.net 06.08.10, 15:06
      w.i.l jestes bardzo prosty komunistyczny parobas.Przez takich jak Ty ludzie
      cierpieli,byli ponizani,wiezieni,mordowani,a i tak komunisci zwrucili sie o
      pomoc do kapitalistow,bo inaczej nastapil by w Polsce KANIBALIZM.Ciemniaku
      rozumiesz KANIBALIZM.Zostawiliscie walace sie domy,rozpadajace drogi,i kraj w
      calkowitej rozsypce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka