hens Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 07.08.10, 15:35 Należy bronić krzyża piwnego, przed moherowym dziadostwem jak nazwiska swojego, jak barw swojego klubu, jak przed politycznym dziadostwem ze wschodu. Polacy kochają Rosjan, ale nienawidzą polityki Rosji (ZSRR) I co przymuły ! To też krzyż, nasz polski, pospolity, i nie moherowy ! BO KRZYŻ BROWARNY może inny ALE NIE PEDALSKI KOŚCIELNY, bo piwny ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efek 07.08.10, 15:43 Na sto procent ten przygłup Jarosław wymienił by wszystkie twarze w kościołach, na obrazach Jezusa na oblicze swojego brata, a pomarszczoną szwagierkę na nie pokalaną Maryję, .........to jest oszołom, recepta cały PIS. TYLKO TWORKI Odpowiedz Link Zgłoś
hens Re: Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efek 07.08.10, 15:53 Otumanieni wykastrowani ideologicznie, i ubezwłasnowolnieni ludzie z PIS leczcie się, wasze wnuki też zostaną idiotami........chyba że "jaro" was wykastrował również fizycznie, wówczas zostaniecie rodzinnie nie dowartościowani, ale jeszcze normalni.! Dawanie ciała pozostanie domeną prezesa ! Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowany Życie jest iluzją 07.08.10, 16:37 W moich szczeniackich latach , ulubionym wypracowaniem z języka polskiego był temat „ Widok z mojego okna „ . Wypracowanie miałem treściwe z mojego ona widać ścianę oficyny. Do dzisiaj nie wiem dlaczego zawsze dostawałem „ pałę „ Szkoda , że wyrosłem ze szkolnych lat. Obecnie z okna mam bardzo interesujący widok. Przez cały dzień patrzę na nierówno postawiane pojemniki na śmieci. Ktoś w tym miejscu powie – zwariował stary ramol ! Interesujący śmietnik . A ja w tym śmietniku widzę polskie realia. W każdy poniedziałek z wielkim hukiem pod kamienicę zajeżdża niczym wóz bojowy sfatygowana śmieciarka . Obsługa sprawnie opróżnia pojemniki . Najpierw duży opasły mieszczący w sobie wszystko co tylko potrafi przetworzyć i wyrzucić Homo Sapiens . A potem z żelazną polską logiką wędrują do brzucha tej samej śmieciary kolejne mniejsze pojemniki z napisami PAPIER , SZKŁO , PET. Tak oto zostaje spełniony europejski sen ekologiczny. Życie to iluzja . Dawniej milicjant ( dla małolatów wyjaśniam to taki ludowy policjant ) nawet bez drogiego alkomatu wiedział , który kierowca jedzie na podwójnym gazie. Po prostu kierowca jechał zygzakiem . Obecnie musi mieć alkomat. Zygzakiem najczęściej jedzie trzeźwy kierowca , który stara się minąć dziury w jezdni. Nachlane bydle jedzie prosto bo dziur nie widzi . Pod Pałacem Prezydenckim nieświadoma harcerska dziatwa nielegalnie postawiła krzyż . Dla wyjaśnienia – krzyż to mała architektura i żeby go postawić zgodnie z prawem należy dokonać zgłoszenia do urzędu. Obecnie głowa państwa prowadzi poważne rozmowy jak usunąć samowolę budowlaną. To już nawet nie iluzja to już groteska. W małej miejscowości ale za to na dużą rzeką przedsiębiorca zbudował knajpę. Knajpka była fajna z fajnym widokiem , już nie jest. Kolejna fala powodziowa zafajdała cały gastronomiczny biznes. Obecnie nasz biznesmen przygotowuje pozew przeciwko Skarbowi Państwa - czytaj przeciw naszej kieszeni – o odszkodowanie. I suszenie ! Dlaczego Rząd nie trzyma rzeki za ryj i ta bezczelnie zalewa tereny zalewowe. A może należałoby powtórzyć za naszym znakomitym hydraulikiem z kabaretu DUDEK. „ I musi się lać. Dana woda natrafiając na szczelinę wypływa. Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb. „ Dla mnie jednak największą iluzją jest śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej . Wielu mniej lub bardziej wybitnych fachowców głowi się nad rozwiązaniem tej trudnej zagadki . A sprawa jest prosta . W każdej innej sytuacji w takich warunkach pogodowych lotnisko zostałoby zamknięte. W każdej innej tak ale nie w tej . Przecież gdyby ktokolwiek zabronił lądowania znanemu z rosyjskiej fobii Prezydentowi to wywołał by całkiem poważny konflikt dyplomatyczny na linii Moska – Warszawa. Nasz mały nie tylko wzrostem Prezydent , nigdy by nie uwierzył , że było to dla jego dobra. Pan Prezydent otoczony takimi tuzami politycznymi jak Macierewicz czy Czarnecki na cały świat wykrzyczałby straszną krzywdę jaką uczyniono narodowi polskiemu nie pozwalając uczcić kolejnej 60 rocznicy. Nic to , że naród ją uczcił klika dni wcześniej. Przecież Prezydent tak jak Ludwik Słońce pragnął mawiać Państwo to Ja. I patrząc z tej perspektywy rodzi się pytanie czy Palikot na pewno powinien być ukarany ? Powinien za picie małpek w miejscu publicznym. Życie to jedna wielka iluzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perfect4u Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: 64.56.245.* 07.08.10, 16:50 Jak mozna nazwac posla czy pelniacego obowiazki prezydenta ktory palajac nienawiscia do opozycji nie waha sie zeby szydzic z czyjejs smierci ? Smierci nie tylko prezydenta ale np. Anny Walentynowicz, Prezydenta ,Kaczorowskiego, osob zwiazancych z rodzinami katynskimi .Rowniez czlonkami wlasnej partii ktorzy zgineli w tej dziwnej katastrofie.Szydzenie ,brak zwyklego szacunku dla zmarlych ktorzy juz nie moga sie bronic przed zwyczajnym chamstwem.Czy takie osoby nie zasluguja na nazwanie ich po imieniu? Czy nazwa :POLITYCZNE HIENY odzwierciedla to zjawisko? Ciekaw jestem jak polacy mogli dopuscic do takiej wyborczej patologii. Wiezniowie nie bez powodu glosuja na PO bo ,,kruk krukowi oka nie wykole,,. Lecz co taki wybor da przecietnemu obywatelowi ? Zadluzony kraj, rozprzedany majatek narodowy i roztrwonione z tego pieniadze. Platne studia i dostep do sluzby zdrowia, przedluzony wiek emerytalny? Jeszcze sie o tym nie mowi ? Podatkow tez mieli nie podnosic bo ,,zielona wyspa,,. Znowy Krystyna powinna odspiewac polskim wyborcom: Maiales chamie zloty rog...." Odpowiedz Link Zgłoś
paul8550 Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 07.08.10, 17:03 polacy czy wyscie slyszeli o wolnosci slowa? zapomnieliscie juz jakie sa skutki kultu jednostki? Oaoby publiczne ( politycy, prostytutki, etc ) sa "fair game" inaczej demokracja ginie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baryła Re: Pod pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efek IP: *.e-wro.net.pl 07.08.10, 17:46 > Tak oto katolibowie Kolejny idiota uzywajacy tego okreslenia aby obrazić chyba katolików bo koga innego ? >ukrecili powroz na wlasna szyje. Potrafimy odrónić idiotów i siewców zła od normalnych ludzi. Powróz na szyję to sobie możesz założyć jak ci życie zbrzydnie. Krzyż został obroniony i to ci sie zapewne nie podoba co nie dziwi. Swoim fanatyzmem > osmieszaja religie, Tobie się to na pewno nie uda, choćbyś strugał wariata troszczacego sie o stosunek Polaków do religii. > czynia z niej synonim glupoty. Wiecej inwektyw to się bardziej oszołomie nakręcisz. Nie wierzysz bo ci matka wiary nie wpoiła. Moze oan dzis załuje jak cię wychowała. Może załuje ze cie urodziła. Może dlatego jesteś taki sfrustrowany i chciałbyś mówić innym w co i jak mają wierzyć. Dla mnie możesz być nawet wyznawca w szatana lub tego posła co ma twarz podobną do ryja jaki przyniósł do studia. Wcale bym se nie zdziwił gdybyś był. Przyspieszaja w ten sposob > nieuchronny rozklad kosciola katolickiego Na pewna w tym dziesieciotysiacleciu się rozpadnie. Ale c ciebie głąb. Chodziałes za kosciół fajki palić i myślisz ze inni maja taki sam stosunek do wiary jak ty. > - jak wszyscy fanatycy, z glupoty > dzialaja na niekorzysc swoich idealow. Jesteś fanatykiem i głoszac swoje poglady przyczyniasz sie do umacniania się ludzi w wierze. Po prostu twoja małosć odrzuca. > I bardzo dobrze :) Zawsze byli głupcy i zawsze szli do piachu bez śladu. po wielu został tylko krzyż na cmentarzu mimo że na krzyż pluli za życia. Postawimy i na twoim grobie aby zanim twe truchło zgnije ktoś sobie o tobie przypomniał. Jesteś narzędziem w reku szatana bo nie na racjonalnego wytłumaczenia dlaczego wściekasz się ze ludzie wierzą . Wierni często modlą się za takich jak Ty ale nie wiem czy to coś ci pomoże. Domyślam ci ze ci to dynda . Pewnie dynda ci że powiem żeś dureń. Nie szkoda ci czasu ana walkę z wiarą która jest wymyślaną i ciebie nie dotyczy ? Pewnie nie masz innego celu w życiu i ci tego czasu nie szkoda. palikotowi w głupocie nie dorównasz wiec po co się miotasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak szkoda Jezusa 07.08.10, 20:14 on z tym plebstwem nie ma nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antropolok Re: szkoda Jezusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:48 ależ to tylko gra, w Kółko (różańcowe) i Krzyżyk. Oni Jezusa nie obrażają, zresztą gdyby On sam przyszedł pod ten krzyż to by Go nie dopuścili a może jeszcze napluli w twarz i szydzili "Ty Żydzie" a na patronkę swojego radia mogliby nawet jak ta pani na youtubie "ty suko żydowska" napaść. Wszystko można splugawić, zrobić krzyż z puszek po piwie, albo zrobić z krzyża polityczną, faszystowską hucpę. Ale oni Jezusa nie obrażają tylko obrażają Człowieka w sobie, sami siebie odzierają z resztek godności. Dobrze, że Pan Bóg miłosierny jest. Będą się jeszcze tak nakręcać długo palikotowcy z kaczorowcami aż w końcu dojdzie do jakiejś tragedii. Tak to się zwykle kończy. Ale Jezusa nie obrażają. Nie ma tam nic, co miałoby z Nim cokolwiek wspólnego. Tam nawet nie ma krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliszanin Miasto Kalisz IP: *.chello.pl 07.08.10, 23:43 Ryszard Kalisz się pomylił- MIASTO KALISZ MA 107 TYSIĘCY MIESZKAŃCÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jantos51 Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 08.08.10, 00:20 Wielka katoliczka z kwiatkiem w zębach, nawet proboszcza pozbawiła etatu a tu taka świę.......wa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchia Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: *.home.aster.pl 08.08.10, 03:54 Tylko pies chce mieć pana, tylko sługa pada na kolana. A stado baranów potrzebuje pasterza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: 80.51.9.* 08.08.10, 08:12 MOŻE NIECH LEPIEJ NIE OŻYWA I NIECH NIE ZWYCIĘŻA to by się narobiło znowu z dwóch połówek cały mózg Odpowiedz Link Zgłoś
obronca_ucisnionych_wagrow To straszne co te czerwone pajomki wyczyniajom.... 08.08.10, 10:21 w naszy przenajświętszy łojczyźnie polsce ludowy !!! Nie majo w sobie hyba łoni bojaźni borzy alboco! Dawni to dziad mojego dziada dożucał gałeńziuf na łogień rzeby taki jeden z drógim siem szypciej łupjek. Tera zrobili se prawo rze nie morzna jech łupiec ale my to gupje prawo zmienim i jch łupieczem. Tyh czerwonych pajomkuf. W imje Boga znaczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 11:16 Cały PIS to profanacja. Przy okazji mam do sprzedania 10 kg ziemi spod Smoleńska po 100 za 10 gram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Pod pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efek IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.10, 11:59 Obawiam się o bezpieczeństwo ludzi podczas jutrzejszej akcji przeniesienia krzyża spod pałacu prezydenckiego organizowanej przez Dominika Tarasa. Obawy biorą się z wiedzy osiągniętej z treści na poniższej stronie: rebelya.pl/discussion/5145/?Focus=135877 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierota Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: 125.168.32.* 08.08.10, 13:22 Glupota tych pseudo-katolikow juz nawet nie jest smieszna, jest po prostu tragiczna.Tlumy na kolanach,masowe histerie, oltarze na kazdym rogu ulicy - czy to obrazki z Pakistanu,czy moze Arabia Saudyjska?? Nie to Krakow i Warszawa i Polska ciemnota!! Tak zesmy sie dali otumanic sutannie. Sierota z Australii Odpowiedz Link Zgłoś
prorok77 Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 08.08.10, 14:53 BRAWO Panie Januszu!!! Tylko Pan może pokazać głupotę kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka majstersztyk :-) IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.10, 14:56 Gratuluje pomysłu.I odwagi :-) w tej chwili, żałuje, że nie mieszkam w warszawie - mogłabym się do was przyłączyć ;-) POWODZENIA! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: 83.1.68.* 08.08.10, 17:51 przed paroma dniami komorowski konczac przysiege wypowiedzial "TAK MI DOPOMOZ BOG" ILE IRONI I SZYDERSTWA W JEGO SLOWACH BYLO I JEST, WIDZI CO HORDY PIJANYCH I NACPANYCH DEBILI ROBI I NIE REAGUJE TO DNO SZAMBA CO SIE WYRABIA Odpowiedz Link Zgłoś
romp Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 08.08.10, 19:22 tylko cisza szybko zakonczy problem co to będzie za news za tydzień zobaczycie,że niedługo się znudzą ,potrzebna jest cisza i spokój każda pikieta, dyskusja ,krytyka to wzabudzanie nienawiści,która jest pozywieniem dla "prawdziwych"polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: *.oswiecim.vectranet.pl 08.08.10, 19:23 Po pierwsze przestańcie się niektórzy wypowiadać w imieniu polaków i szanujcie zdanie innych. Po drugie przestańcie się czepiać Palikota, który przynajmniej mówi to co myśli, nie tak jak obłędnie zakłamany Pan Jaruś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborowa postawic krzyz z butelek po wodce IP: 94.252.125.* 09.08.10, 01:02 po wypiciu na zdrowie lecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roblad Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 09.08.10, 07:12 ja warszawka rzadzila LITWA--TO BYL SPOKOJ I PORZAdek. a teraz byle wymoczek--palikot i reszta holoty podskakuje.teskno mi za BEREZA KARTUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Ekskomunika dla obrońców krzyża! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 09:44 Żądam ekskomuniki dla obrońców krzyża z pod Pałacu! To nie są katolicy tylko fanatyczni terroryści! Nie chcę siedzieć obok takich ludzi w kościele! Obrazili i zbrukali moją wiarę! To co te babcie wygadują i wykrzykują pod Krzyżem jest bluźniercze! W dodatku wyzywały księży, którzy chcieli przenieść krzyż! Jak tak można? Księdza w szatach liturgicznych zwyzywać? Jestem katoliczką, chodzę do kościoła i mówię NIE dla krzyża pod Pałacem. To nie jest odpowiednie miejsce dla niego! Odpowiedz Link Zgłoś
takdalejbycniemoze Pod Pałacem stanął krzyż z puszek Lecha. Efekt ... 10.08.10, 14:17 Polecam wszystkim ruszyc dupy i zobaczyc jak ludzie zyja w tej Polsce Be, moze wtedy zamiast wkrecac sie na coraz wyzsze poziomy nietolerancji zajmiemy sie sprawami ważnymi. Dług wewnętrzny, zus, krus, podatki, leniwi urzędnicy i politycy, bezwład państwa + massmedia na tym żerujące - do tego by to zmienic potrzeba czegoś wiecej niż tylko pyskówek w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliszok Kalisz ma ponad 100 tys. mieszkańców IP: *.mikrob.pl 11.08.10, 12:34 Panie Pośle miasto Kalisz ma ponad 100 tys. mieszkańców. Może się czepiam, ale proszę nie wprowadzać ludzi w błąd, skoro już ma Pan takie ładne nazwisko :) Pozdrawiam serdecznie z Kalisza. Odpowiedz Link Zgłoś