Dodaj do ulubionych

Polski TK Maxx droższy niż w Londynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 14:57
czyli tradycyjnie, znana firma wchodzi do Polski kompletnie nie znając tutejszych realiów cenowych, w efekcie sklep po wielkim szale zacznie świecić pustkami, a z tej sytuacji ucieszy się tylko konkurencja, która czeka z atrakcyjnymi ciuchami i cenami tuż za drzwiami

Obserwuj wątek
    • Gość: Kazio Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 178.73.48.* 05.10.10, 15:00
      zwykłe szaraki w pogoni za metkami i markami, bo tylko w nich czują się dowartościowani i lepsi od innych na ulicy. Socjologowie już to dawno udowodnili. A koncerny zacierają ręce sprzedając chłam za krociowe ceny, bo Polska to kraj III Świata.Przykład? Porównajcie jakość markowych jeansów ze Stanów i tych sprzedawanych w Polsce. Pozdrawiam
      • Gość: AA Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.pool.mediaWays.net 05.10.10, 22:06
        Kazio Socjologowie już tez dawno udowodnili, ze w tanim chlamie z bazaru wygladasz jak zmietolona gazeta.
        • Gość: from Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.10.10, 08:25
          tk maxx zwykły supermarket ciuchowy, nie jarajcie się ;) wroclaw.fotolog.pl
      • Gość: watchman Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.tesco-europe.com 06.10.10, 12:34
        Plebs musi się jakoś maskować. Najlepiej metkami;-)
      • Gość: did Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 15:20
        kazek wynalazek :)
      • kazik12groszy Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 10.01.12, 11:26
        niestety tak jest, producenci często żerują, my płacimy jedynie za metkę, ALE też nie wszyscy, nie uogólniajmy!
    • Gość: QAZ Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 160.83.57.* 05.10.10, 15:02
      Idiotyczny artykuł. Moim zdaniem i tak jest o niebo taniej niż w innych outletach w Polsce, o zwykłych sklepach już nie wspomnę.

"Sporo tu także oryginalnych ubrań mniej znanych marek i zupełnie nieoryginalnych." - Co to za stwierdzenie? Dzielenie ubrań w kategorii oryginalnych i nieoryginalnych to przejaw zaściankowości. Głupoty również? Bo jak wygląda nieoryginalne ubranie? Co najwyżej można powiedzieć, że produkt nie jest sygnowany logiem znanej marki. Zresztą jeśli komuś nie pasuje TK niech idzie na zakupy na Plac Trzech Krzyży.

• Gość: eduello Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 15:27
        artykuł niestety w 100% prawdziwy. kto był w TKM na wyspach widzi kolosalną różnicę nie tylko w cenie ale te w jakości asortymentu. niestety firma potraktowała nas jak kraj trzeciego świata i próbuje sprzedac stocki ze stocków. to co u nas kosztuje 100 pln na wyspach sprzedaje sie po 3-5 gbp. 100% racji że dużo lepiej wśąść w samolot i polecieć na zakupy do Lądka lub Belfastu
        • megasceptyk to wszystko prawda 06.10.10, 16:41
          po nowym roku znów polecę na zakupy
          i wyjdę na tym do przodu
        • Gość: gari Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 06.10.10, 18:01
          Kto byl w TK Maxxie w UK i odwiedzil TJ Maxa w Usa widzial tak samo wielko przepasc jesli chodzi o ceny ;)
        • Gość: gari Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 06.10.10, 18:04
          Kto byl w TK Maxxie w UK i mial okazje odwiedzic TJ Maxxa w USA widzial taka sama przepasc miedzy cenami w UK a USA (jednostkowo bez przeliczania funty na dolary tez wuchodzi taniej za oceanem)
      • jamesonwhiskey Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 05.10.10, 18:22

>"Sporo tu także oryginalnych ubrań mniej znanych marek i zupełnie nieoryginalnych." - Co >to za stwierdzenie? Dzielenie ubrań w kategorii oryginalnych i nieoryginalnych to przejaw >zaściankowości.

oryginalne w sensie unikatowe i nie powtarzalne
        a nie kicz z sieciowki ktory nosi co druga spotkana na ulicy osoba

w tk maxie mozna wyczaic naprawde ciekawe rzeczy i sam czasem wpadam
        ostatnio kupilem buty sportowe 14euro
        z ciekawosci sprawdzam na necie ceny w polsce 120pln bez przesylki

• Gość: atomowka Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.147.46.72.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.10.10, 19:56
        Tak, może i ceny zbliżone do innych outletów, ale chyba nie takie było założenie tego sklepu. A poza tym, w porządnych outletach jednak człowiek nie czuje się jak w byle osiedlowym ciuchlandzie. A TK Maxx - bałagan, ciuchy i buty porozrzucane, inne części sklepu wyglądają jak niesprzątane. W Polsce ten sklep przypomina mi początki Biedronki - ubogo z towarem, smutno i brudnawo. Zero jakości obsługi a ceny wcale nie rewelacyjne. Do londyńskich jeszcze mu bardzo daleko.
    • Gość: Cogito Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.polcard.com.pl 05.10.10, 15:43
      Rosomaku, mylisz sie. Oni znaja tutejsze realia cenowe bardzo dobrze. Ale wiedza, ze "na prowincji Europy" moga zadac wyzszych cen. Podam inna analogie: za przyslowiowe szklane koraliki najwiecej placili biedni Indianie, a nie bogaci Europejczycy.
      • Gość: as Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 22:54
        W latach 90-tych krążył taki kawał o tzw. Nowych Ruskich:

- Popatrz, jaką super brykę sprowadziłem sobie z Londynu za sto tysięcy dolarów - mówi jeden.
        - Sto tysięcy? Takim tanim autem jeździsz? Obciach! Ja kupiłem takie samo w Moskwie za dwieście tysięcy - odpowiada z dumą drugi.
    • Gość: maurycy Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.134.130.147.static.crowley.pl 05.10.10, 15:46
      a tak sie podniecali w Stolku. Oj oj oj sik sik sik. Takie artykuly sazniste byly. A tu o prosze.
      A moze panie reduktorki Stolkowe nie dostaly znizek i postanowily obsmarowac niecnego kapitaliste?

jak zwykle nigo w pipe ni go w oko

• Gość: Jacek Goliatowski Polska droższa niż Anglia! IP: *.home.aster.pl 05.10.10, 16:11
      Niestety, ale Polska okazuje się być krajem droższym, niż Anglia - a jeśli uwzględnimy różnice w zarobkach, to w ogóle w Polsce jest makabryczna drożyzna, zaś sklepy typu TK Maxx czy Marks & Spencer tylko to potwierdzają.
      Szefostwo tych sieci chyba liczy na to, że w Polsce są sami idioci, którzy skuszą się na reklamowe slogany. To samo tyczy też outletów typu Factory czy Fashion House. Jak można podniecać się obniżką ceny o kilkadziesiąt złotych - np. z 350 zł na 299 zł? Przecież we wspomnianej Anglii standardem są prawdziwe wyprzedaże, gdzie cena spada o połowę albo nawet do 20% ceny pierwotnej! Można tam kupić markowe sportowe t-shirty w cenie 3 GBP za sztukę (ok. 15 zł - za marki Nike czy Reebok), buty sportowe na wyprzedażach są od 10-15 GBP. A u nas - szkoda gadać i marnować czas!
    • Gość: rococo To straszne! IP: 212.180.160.* 05.10.10, 16:21
      Chyba popełnię samobójstwo.
    • internex Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 05.10.10, 16:33
      Znajdźcie mi ten bilet w tanich liniach lotniczych za 100zł. Napewno będzie on biletem jednostronnym kupionym z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem, napewno nie będzie z Warszawy i napewno nie do Londynu! Przejazd do innego polskiego miasta to ok 100zł (np. Poznania) + przejazd ze Stansted/Luton do Londynu to £11 w jedną stronę. CZY AUTOR TEGO TEKSTU WIE CO PISZE?
      Poza tym TK Maxx to i tak nie jest jakiś wielki szał na wyspach. Na wyprzedażach w normalnych sklepach można kupić taniej świeższe kolekcje. Te z TK Maxx'a to już często obciach..
      • Gość: ichi51e Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.acn.waw.pl 05.10.10, 19:11
        wlasnie, strasznie to jest denerwujace jak sie czesto lata... gdzie do diabla te bilety za 100zeta?!!!
      • Gość: anna Bzdura IP: *.chello.pl 05.10.10, 21:28
        Bzdura. W czerwcu w długi weekend zrobiłam sobie wyjazd do londynu na zakupy. Bilet w obie strony kosztował mnie 150 zł z opłatami. Całość wyniosła mnie (cóż pofolgowałam sobie ostatniego dnia i wydałam najwięcej ;) ) ok 560 zł (z tymże mieskanie u znajomych). ale sprawdzałam hostele i można nocleg znależć spokojnie za 50 zł, a bilet w obie strony z np. luton greenlinem Ł19.
        • Gość: yy Re: Bzdura IP: 92.0.250.* 07.10.10, 03:50
          no wlasnie z tego co piszesz nie taka bzdura - zakwaterowanie to wcale nie £10, chyba ze chcesz mieszkac na zadupiu i wydawac na metro/busy albo gniezdzic sie z robalami gdzies blizej centrum (ogloszenia w necie zawsze lepiej wygladaja). Greenline £19 powrotny? No to wiele sie nie pomylil, raptem 3 funty.
          Jesli zmiescilas sie w tej kwocie (za lot) to albo nie lecialas z w-wy albo rezerwowalas kilka miesiecy wczesniej albo w koncu mialas niezlego farta

a tak na marginesie to leciec do londynu, zeby zrobic zakupy w jakims outlecie?
          ...... no jaja
      • Gość: ToonArmy Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.14-2.cable.virginmedia.com 06.10.10, 23:47
        swieta prawda, w momencie otwarcia granic czesto z rodzina poznawalo sie TKMaxowe kolekcje na cialach nowych emigrantow z jewropy wschodniej, och nie ukrywam, tez kupowalem w TK Maxie ale 15lat temu w Newcastle tak wielkiej konkurencji nie bylo
    • wojtusia Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 05.10.10, 16:53
      ktoś Amerykę odkrył
      prawie wszystkie sieciówki tak mają, wystarczy np. spojrzeć na ceny na metkach w H&M i przeliczyć ceny w euro
      to samo dotyczy elektroniki, sprzętu AGD ...
    • Gość: baz' Przecież to norma IP: *.19.165.98.osk.enformatic.pl 05.10.10, 17:14

Masa osób kupuje oryginalne ciuchy tylko w UK, Niemczech ewentualnie z USA bo są znacznie tańszei to mam na myśli tych zamożniejszych co zarabiają a umieją liczyć, tylko frajer pojdzie do galerii w Polsce wywali pół pensji na ciuch i potem z przepłaconym Armanim czy D&G próbuje podbijać miasto myśląc że jest fajny bo ma buty za 700 zł. Żenada
    • tutuna W Poznaniu jest od roku 05.10.10, 17:25
      ... i szału nie ma. Tłumów też. Biorąc pod uwagę jakość i sposób ekspozycji towarów, to jest to po prostu drogi szmateks.
      • Gość: hahaha Re: W Poznaniu jest od roku IP: *.acn.waw.pl 05.10.10, 17:35
        tak tak, pomysł wycieczki samolotowej do londynu po to, żeby kupić kilka rzeczy w sieciówce z ciuchami sprzed kilka sezonów - LOL
      • Gość: POZNANIAK nie dziw się warszawiakom IP: *.icpnet.pl 05.10.10, 18:28
        dla tej azjatyckiej wsi to powiew Europy
        • Gość: zz Re: nie dziw się warszawiakom IP: *.multimo.pl 05.10.10, 23:12
          Pokazałeś wyższą kulturę tym wpisem, nie ma co. To ja już chyba wole Azjatów.
      • Gość: Gosc Re: W Poznaniu jest od roku IP: 165.72.200.* 06.10.10, 08:43
        Mozna znalezc fajne jakosciowo i cenowo rzeczy, ale rzeczywiscie sposob ekspozycji towaru jak w szmateksie .... I to mnie zniecheca :(((
        • Gość: mac w Bielsku był pierwszy sklep,ponad rok temu ruszyl IP: *.sferanet.pl 06.10.10, 15:13
          U nas są markowe zabawki dla dzieci, 3-krotnie tańsze niż w innych miejscach. Rożnica polega na tym, że zabawki mówią w innych językach niż polski, co akurat uważam za dodatkowy plus. Ogólnie fajny sklep, pojedyncze egzemplarze, w Bielsku sklep nie wygląda jak szmateks, ekspozycja w porządku. Ten opisywany tłum w Warszawie to raczej był wyreżyserowany dla promocji.
    • mycard T.K. Maxx daje miejsca pracy.O.K.Reklama 05.10.10, 18:27
      Im wiecej inwestorow tym lepiej dla gospodarki.W Polsce dochody ,te oficjalne sa niskie.
      Ta sytuacja prawna jest jeszcze trudna jesli ludzie bogaci w Polsce maja ubezpieczenia z posrednika,czy z MOP i sie usmiechaja do swoich znajomych,kupujac towary ktore przekraczaja ta panstwowa pomoc,ubezpieczenia.Tak co miesiac.Firmie gratuluje.
      T.K. Maxx
      www.tkmaxx.de
      www.tkmaxx.com
      en.wikipedia.org/wiki/T.K._Maxx

• Gość: Gość Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.acn.waw.pl 05.10.10, 18:30
      Czyli to po prostu markowy szmateks? Litości...
    • Gość: taka prawda Polskie 3,6tys/miesiąc to tylko wg GUS-u IP: *.chello.pl 05.10.10, 19:09
      bo realna polska pensja to jakieś 1500zł brutto... I tyle słowem komentarza.
      • Gość: eduello Re: Polskie 3,6tys/miesiąc to tylko wg GUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 19:32
        a w poznaniu pewnie ok 800... pariasy
        • 19790222x Re: Polskie 3,6tys/miesiąc to tylko wg GUS-u 06.10.10, 12:26
          a w Anglii 700-1000funtów czyli nie 9000zł jak w artykule
    • Gość: led47 Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 19:23
      Kupujcie, kupujcie, taniej na pewno nie będzie!
      Sprzedają angielski shit za kasę, której u siebie na pewno by nie wzięli. A nasi nabywcy tego g... cieszą się - maja przecież markowe ciuchy i sa lepsi od innych. Jak niewiele trzeba ludziom do szczęścia
      • spejsmanki Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 05.10.10, 21:36
        Problem polega na tym, że noszenie markowych ciuchów nie jest w UK żadnym szałem - wszyscy noszą markowe ciuchy bo ich na to stać, a co mają nosić? To co u nas jest luksusem tu jest normalnością niestety (mieszkam w Londynie a TK Maxx to mój ulubiony sklep bo po co mam przepłacać). D&G Calvin Clain i inne takie bzdury nie robią tu wielkiego wrażenia na ludziach to po prostu ubrania. Żeby zrobić wielkie joł musisz sobie ubrania i dodatki ciekawie dopasować, a nie wyciągnąć metki. Niestety w chorej Polsce wszystko jest wywinięte na lewą stronę a ludzie wypruwają sobie flaki żeby wyglądać normalnie.
        • Gość: ertyk Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.cable.smsnet.pl 06.10.10, 21:33
          dzięki za szoł ;) taniec z gwiazdami i na lodzie też tam macie? żeby nie było to IRONIA, byłem widziałem a jacykogłąby są na całym świecie, myślą że są fajniejsi że coś tam bezgustnie zestawią a najlepiej zaszokują :> tia mediolany, new yorki i parisy, modelki z gołymi tyłkami itd również pozdrawiam
      • Gość: oi Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.perr.cable.virginmedia.com 12.10.10, 06:23
        Ceny w tk maxxie są przeliczane z funtów na złotówki po stałym kursie 5:1. Jeśli coś kosztuje w UK 4,99 to w Polsce sprzedawane jest za 24,99 i to wszystko. Nie ma czym się podniecać. A że Polacy kupią ciuchy na jakie nikt w Londynie nawet nie spojrzy to też chyba nie jest żadna tajemnica?
    • Gość: gość portalu Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.mysmart.ie 05.10.10, 19:26
      TK Maxx to wcale nie jest tani sklep rowniez na wyspach i w Irlandii.Ciekawe z kad ktos slyszal takie glupoty o niskich cenach w tej sieci TK (podejrzewam ze nigdy tu nie byl) .W tych sklepach nie dosc ze moze 1% towaru jest w cenie promocyjnej ,to jeszcze trzeba sie bardzo,bardzo dlugo nagrzebac zeby znalesc odpowiedni rozmiar i cene.
      • Gość: konishiko Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 217.237.188.* 06.10.10, 07:24
        Bo tam trzeba kupowac z odpowiednim nastawieniem. Tez z poczatku nie cierpialam przeszukiwania tego calego bajzlu. Teraz chodzew niedziele zaraz po po otwarciu, jak wszystko jeszcze na swoim miejscu. Nie wszystko i nie zawsze jest tanie, ale ciuchy sportowe kupuje w zasadzie tylko tam, a ostatnio za smieszne pieniadze kupilam pierwsze dobrze doasowane dzinsy od lat. Firmy tak designerskiej, ze zupelnie nieznanej, za to swietnej jakosci. Metkami sie jakos nie ekscytuje,raczej ciekawym wyborem.Jak ktos nie lubi takich zakupow, jego prawo...
    • Gość: gosc Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.unitymediagroup.de 05.10.10, 19:41
      Normalka , masa rzeczy w Polsce jest drozsza niz na zachodzie nie tylko ciuchy . A polskie outlety to juz calkowita porazka : ceny w "promocji" wyzsze niz regularne na zachodzie .
    • q-ku nie ma obowiązku kupowania w sklepie 05.10.10, 20:06
      się nie podoba - się wychodzi
      gdy dużo ludzi tak wychodzi - sklep upada
      proste
    • Gość: Facet Sieć słynie z beznadziejnych ubrań IP: 212.189.46.* 05.10.10, 20:12

Jeszcze nigdy w żadnym sklepie tej sieci nie znalazłem niczego, co chciałbym na siebie założyć. Wydaje mi się, że asortyment jest nastawiony praktycznie wyłącznie na nastolatków.
      • czarnykmin Re: ... 05.10.10, 21:06
        Nie do końca tak jest, ale co kto woli... A ceny w Warszawie dosłownie wszystkiego, co markowe, są większe, niż w Londynie
    • Gość: sarpol Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 188.33.137.* 05.10.10, 20:17
      DROGI CIUCHOLAND... Zadnego skladu, ciuchy w pojedyńczych rozmiarach... Wszystko upchane... aby cos znaleść trzeba kilku godzin na przejrzenie calego asortymentu...
    • Gość: darrek Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 05.10.10, 20:34
      Mieszkam pod Londynem w malej miejscowosci i tez jest TK Maxx. Ceny sa nizsze niz Polsce, bo kiedys zagladnalem z ciekawosci do sklepu w Bielsku-Bialej. I to nie chodzi tylko o TK Maxx. Spotkalem sie z tym, ze wiele markowych ubran jest tanszych na wyspach niz w Polsce. I nie sa to podwojne przeceny jak stwierdzil przedstawiciel TK Maxx na Polske. Jak to mozliwe?
    • ulanzalasem Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 05.10.10, 20:39
      Nie ma to jak sprzedawać szmaty po niebotycznych cenach, marka nie jest wyznacznikiem jakości, a do tego że w Polsce otwarcia/promocje/wyprzedaże są droższe lub ceny wynoszą tyle samo co zwykle ludzie już chyba przywykli.
      • Gość: EM Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 06.10.10, 21:06
        > Nie ma to jak sprzedawać szmaty po niebotycznych cenach, marka nie jest wyznacz
        > nikiem jakości,.

8 lat temu kupilem sobie dwa swetry marki Boss i Bjorn Borg. I wciaz w nich chodze.
    • Gość: marek Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:54
      Przywieźli perkal i paciorki. Niech się polaczki cieszą.
    • Gość: Tryfka Amerykanski nie Brytjski! IP: *.nyc.res.rr.com 05.10.10, 22:08
      JW, w UK jest dobiero od 1994, kto to pisze??
      PS w Stanach jest nawet taniej niz w UK w TJ Maxx ( oryg. nazwa )
    • Gość: popo Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 81.219.15.* 05.10.10, 22:09
      to niestety prawda
      byłem potwierdzam
      w Anglii tych sklepach jest większy wybór i wyższe przeceny
      ale na pocieszenie powiem, że gdyby ten sklep otworzyli w Rosji to ceny byłyby 2 razy wyższe niż w Anglii :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka