Gość: Andrzej Klasyczny sposób na zniechęcenie klientów do marki IP: *.chelmnet.pl 05.10.10, 22:30 Ech, żenada. Kiedy Ci spece od marketingu zrozumieją, że Polacy ogólnie mają rozumki i nie lubią, gdy traktuje się ich jak kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
flexxok Polski TK Maxx droższy niż w Londynie - AXE też 05.10.10, 23:03 CZYTAJCIE TO: Będąc w UK kupiłem w promocji dwupak dezodorantów AXE, w sumie OBYDWA kosztowały mnie 4 funty, co wówczas oznaczało ok. 16 zł. U nas za JEDEN taki dezodorant trzeba zapłacić ok. 15 zł. Jak jest "przecena" to cena spada do 12 zł. No i jak sie tu nie czuć dojodym przez Unilevera - producenta AXE? Wszystkie te reklamy, cały ten marketing tylko po to, żeby klienta wydoić. Na powazne traktowanie konsumenta nie ma szans.... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 hehe w Londynie to jest zwykla tania siec 05.10.10, 23:34 gdzie pozbywa sie koncowek bez ladu i skladu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec IP: 92.8.7.* 06.10.10, 00:39 Bawi mnie podniecanie sie tak marnym sklepem,jak TKMaxx . Tam zwykle nic nie ma to kupienia . Toz to prawie ,jak Primark . Juz widzialem w Polsce reklamy " renomowanej firmy z UK - George " . Kto widzial , ten wie,ze to najtansze ciuchy w ASDA -ie . Oj wiesnaiki z nas , wiesniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec 06.10.10, 01:19 Zgadzam sie calkowicie! Nie wiem, z czego tak naprawde ciesza sie ci ludzie. Bylem w Londynie w kilku TK Max'ach (m.in. na High Street Kensington i na King Street w Hammersmith) i generalnie tam jest najwieksze badziewie jakie widzialem, zwykla sieciowka, nic wiecej... Polacy caly czas podniecaja sie takimi markami jak Calvin Klein, Pierre Cardin czy Dolce & Gabbana (nie wspominajac o Ben Sherman lol), a tak naprawde sa to nazwiska drugiej ligii. Chcecie dobre, markowe ubrania to wybierzcie sie do Hermes'a (akcesoria), Canali (koszule meskie), Broni (koszule meskie), Louis Vitton (torby), Gucci, Dior (szczegolnie buty!). Wole kupic jedna dobra rzecz za 800-1500 funtow niz cala torbe smieci z TK Max'a za podobna cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strange_email Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec IP: 92.7.86.* 06.10.10, 11:43 dobrze, ze napisales, co ktora firma produkuje, bo inaczej musialbym na wiki szukac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zejdznaziemie Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec IP: 94.254.253.* 06.10.10, 22:57 Koebito zejdz na ziemie? a czym maja sie podniecac?? 90% ludziw w Polsce nie zarabia tysiaca funtów spójrz prawdzie w oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitty Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.10.10, 15:59 A koszule damskie... ? Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: hehe w Londynie to jest zwykla tania siec 06.10.10, 00:48 Jak zwykle rodacy daja sie strzyc jak barany. Juz dawno zauwazylam roznice w cenach tych samych firm; w polskich sklepach zawsze jest drozej niz we francuskich. Rekordy bije Wraszawa, gdzie w Salamandrze widzialam te same buty po soldzie drozsze niz we Francji przed soldem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 00:51 Tk Maxx w Bielsku juz troche istnieje i ceny nie są aż tak wygórowane ;) Bardzo nierzetelny artykuł i wogóle wielkie halo praktycznie o nic. Masz kasę, stać Cię na dobrą markę - kupujesz, tyle. Nie masz...idziesz na grzebak. Dramat poprostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mantra Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.net.upcbroadband.cz 06.10.10, 06:34 Widzisz Kasiu, nie zawsze chodzi o to, że kogoś nie stać :D W sumie jak czytam takie teksty to mi już nie żal Polaków, że muszą na każdym kroku przepłacać ... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilakarabasz Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 06.10.10, 01:05 Przecież ten sklep to zwykły lumpeks! Szmaty, których nikt nie chciał kupić, a nie wypada ich już trzymać w markowych sklepach, ani obniżać za bardzo cen. Jaki wyborcza ma interes w tym, by pisać o tym sklepie? To już chyba któryś z kolei artykuł na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.range109-154.btcentralplus.com 06.10.10, 01:08 do tkmaxxa w londynie mam 5 min, w lodzi 20min....w uk zdecydowanie wiekszy wybor, co do cen porownywalem identyczne rzeczy i np. bluza ktora w londynie kosztowala mnie 14 funtow , identyczna w lodzi za ponad 80zl...inne rzeczy rowniez duzo taniej w tkmaxxie w uk....w anglii ja zarabiam 7000zl, w lodzi moja zona 2000zl (czyli ponad 3 razy mniej)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.10.10, 02:04 Ale mi sensacje odkryliscie, co sie tak podniecacie ? Przeciez w Polsce masa spraw jest przedrozona - nawet ceny w IKEI ! A jednoczenie wiele rzeczy smakuje (np. CocaCola, kawy) albo "dziala" marniej (np. te same proszki do prania). Polska nadal jest peryferia Europy. C´est ca. Odpowiedz Link Zgłoś
wowo5 Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie 06.10.10, 02:59 Litosci. TK Maxx to nie jest firma brytyjska. TK Maxx nalezy do firmy amerykanskiej TJX International podobnie jak Marshalls, Home Goods, TJ Maxx i AJ Wright w USA; Winners, HomeSense i STYLESENSE w Kanadzie; i HomeSense w Europie. www.tjx.com/about_history.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka-usa W Stanach to szmateks IP: *.tmodns.net 06.10.10, 06:36 W Stanach to zaden markowy sklep, ludzie raczej sie nie chwala , ze kupuja w TJ Maxx lub Marshals. Ceny sa bardzo przyzwoite jak na rzeczy z poprzednich sezonow. Nie moge zrozumiec, ze w Polsce wszystko musi byc trzy razy drozsze niz w innej czesci swiata. To samo z mieszkaniami - to wrecz kpina! Warszawa przy calym szacunku dla naszej stolicy jest miasteczkiem w porownaniu z NYC, LA czy Chicago. W tych miastach mozna kupic dom juz za 400 tys dolcow, a w Wawie mieszkanie trzypokojowe. Komfort zycia jest nieporownywalny. Skad te idiotyczne ceny? To okradanie klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewf pomerdalo ci sie IP: *.elpos.net 06.10.10, 14:02 niby 3 pokojowe mieszkanie w wawie kosztuje wiecej niz 1mln 200tys zl? Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Np 77m2 na Lewickiej za 115000 06.10.10, 14:55 czy 95m2 za 1286000 w Alejach Niepodleglosci. NYC, calkiem dobra okolica 160 Ocean Pkwy - 5 pokoi (3 sypialnie) za 399000 USD realestate.nytimes.com/sales/detail/46-1295609/160-Ocean-Pkwy-Brooklyn-NY-11218 Sprawdz zanim zaczniesz rzucac epitetami Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista nie do końca 06.10.10, 21:12 Ktoś, to jest snobem i ma kupę forsy oczywiście idzie do firmowego sklepu Ralpha Laurena. Żeby kupić ciuch z najnowszej kolekcji. Natomiast wielu przedstawicieli klasy średniej w USA zakupy robi w Marshals czy TJ Maxxie. Wiem, bo robiłem tam zakupy, widziałem kto kupuje i czym odjeżdża. Nie widziałem tam Latynosów, odjeżdżających rozklekotanym, 20-letnim Oldsmobilem. Dla nich dalej wydać 20 $ za sweter czy buty to o jakieś 15$ za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiu portalu Re: nie do końca IP: *.128.broadband2.iol.cz 07.10.10, 11:42 hmmm firma ktora operuje pod brandem TJ Maxx w US to (przynajmniej w CA) raczej firma ktora sie ustawia przy trailer parkach czy robotniczych przedmiesciach i jest najbardziej znana z tego ze sprzedaje raczej slabej jakosci ubrania i rozmiary w stylu XXXXL .... z koleii TK Maxx w UK ma bardzo przyzwoite brandy ale jezeli chodzi o sklepy - no coz jest to outlet i tez trzeba sie przebic do dobrego kawalka ubrania (i jest tam wieczny burdel). Ktos powyzej pisal o snobach z Ralpha Loren'a .... wlsanie przylecialem z CA w poniedzialek koszulka polo RL -> 29 USD (na wyprzedazy ok 45 USD wg normalnych cen), koszulka polo lacoste -> 39 USD... ciezko nazwac to snobizmem i tak naprawde jak sie chce sie kupic ubrania raz na rok to oplaca sie przeleciec gdzies na wschodnie wybrzeze na dlugi weekend kupic ubrania za 2K USD i przywiezc bo dzieki temu nie wydamy 5K USD przez nastepny rok na malych zakupach w Europie (gdziekolwiek w Europie nie tylko w PL bo przed 2 mies widzialem koszulke polo lacoste w Dublinie za 120 EUR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 07:01 Strasznie wkur.iające jest to ciągłe podawanie numerów i wzywanie obsługi przez głośniki, obowiązkowo zakończone "dziękuję" !!! Po co mają to wszyscy słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 96.238.4.* 06.10.10, 07:18 No i tu właśnie mamy problem - "bokserki kalvina cleina" preciez to sa zwykle gacie wyprodukowane w Chinach, co to za roznica czy one od kalvina czy nie. Na prawde nie ma sie na co rzucać, ale jesli ludzie tego nie zrozumieją, ceny będą wyższe niz w Londynie. Koniec kropka. Nie ma jak szpan galotami od kelvina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin32 Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 109.243.214.* 06.10.10, 08:38 Byłem na otwarciu TKMAx-a w domach centrum i muszę powiedzieć, że zgadzam się z autorem artykułu. Pollski TKMAx to jakaś pomyłka...! Towar w niczym nie przypomina tego jaki można znaleźć w Anglii. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 193.169.148.* 06.10.10, 08:46 Byłem wczoraj w warszawskim sklepie, tłum wyszarpujący sobie koszulki i bluzy Nike, rozumiem, że to wyznacznik stylu i klasy? Z resztą patrząc na klientów dominują dresy. Poza tym lumpeks, ciuchy nie z przed sezonu, tylko co najmniej sprzed pięciu. Do tego wszystko wygniecione, jakby przed chwilą z worów powyjmowane. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.contium.pl 06.10.10, 08:55 We wrocławskim TK Maksie też pustki. Ludzie nie dali się nabić w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 156.17.203.* 06.10.10, 08:57 TK Maxx do najgorszy lumpeks w jakim byłem, przynajmniej ten wrocławski, choć w poznańskim też śmierdzi starymi brudnymi ciuchami. Ubrania sprzedawane są koszmarnej jakości - nadają się tylko do wycierania podłóg, są droższe niż w ZARA as ekspozycja jest koszmarna. Sprzedają tez rzeczy popsute i kompletnie nie do użytku. Czyżby marka traktowała Polaków jak śmieci?? Nigdy więcej nie wejdę do żadne ich sklepu. ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.net.stream.pl 06.10.10, 09:00 wcale nie o to chodzi. Wiem, że firmy ustalają ceny na zasadzie badań. Wyszło niejednokrotnie, że Polacy to snoby i są w stanie zapłacić za markowy ciuch więcej niż koledzy z zagranicy. Stąd wyższe ceny WSZĘDZIE! Każda sieciówka w PL jest droższa niż na Zachodzie. W Galerii La Fayette w Paryżu jest taniej niż w Galerii Bandyckiej w Gdańsku (porównując oczywiście jabłka do jabłek, w tym przypadku pewną sukienke, która wisi w mojej szafie). I tyle w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 09:04 Lumpexx dla warszawiaków z Siemiatycz. Jak jechało toto do stolicy to ociec dali masyniście gienś, coby nie gwizdali bo sie bedo dzieciska bojać. A teraz kupują dolce i gabany w szmatexxach. Paniska pełno gębo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 80.48.238.* 06.10.10, 09:41 Siadam czasami na ławeczce w centrum handlowym i z podziwu wyjść nie potrafię - babki i faceci, którzy uwierzyli, że jak włożą na siebie zawatrość z gazecianych sesji będą wygladać, że ho ho...Faktycznie - wyglądaja, jak kupy. Niestety mamy bardzo zakompleksione społeczeństwo i metkami ludzie próbują tuszować kompleksy i niskie poczucie własnej wartości. Wychowałam się na zachodzie Europy, gdzie zakupy z tzw. wyższej półki nie wymagają miesięcy oszczedności - wynika to z różnic poziomu życia. Jednak nigdzie nie widziałam takiej ilości ludzi, którzy uwierzyli w marki jako sposób na dowartościowanie. W efekcie kraj zalała fala modnych pokrak. Ludzie nie mają swojego stylu, wdzięku, nie potrafią obiektywnie ocenić jakości tkanin , kroju ubrań ani docenić wartości porządnych dodatków. Liczy się tylko logo widoczne z 50 m...wtedy jest się gość. Smutne, że na własne życzenie Polska robi z siebie pajaca Europy... Znam ludzi ubierających sie za grosze w sieciach marketowych, czy secondhandach, którzy wyglądają o niebo lepiej niż paniusie spacerujace po centrach handlowych w kaloszach z przewieszoną na przegubiu torbą LV...A asortyment i ceny w TKM to nic innego, jak odpowiedź na popyt w naszym kraju- predyspozycję konsumentów do płacenia określonej kasy i wyboru danego asortymentu - gdyby było inaczej sieć by sie nie rozwijała. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu DANIE Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.mysmart.ie 06.10.10, 09:34 TK Maxx to wcale nie jest tani sklep rowniez na wyspach i w Irlandii.Ciekawe z kad ktos slyszal takie glupoty o niskich cenach w tej sieci TK (podejrzewam ze nigdy tu nie byl) .W tych sklepach nie dosc ze moze 1% towaru jest w cenie promocyjnej ,to jeszcze trzeba sie bardzo,bardzo dlugo nagrzebac zeby znalesc odpowiedni rozmiar i cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londoner Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 192.165.213.* 06.10.10, 09:59 Ceny w TX Maxxie zaleza tez od metek, w zwiazku z tym znane marki sa drozsze. Bedac stalym bywalcem TK Maxxa w Londynie nie widze, zeby ceny w Wawie byly wcale drozsze na podstawie przykladow w artykule, ale byc moze autor dokonal dokladniejszej analizy. Z mojego doswiadczenia CK i Armani, i inne podobne wlasnie tyle kosztuja, czyli okolo 30%-50% taniej niz w londynskich sklepach na High St. Szczegolnie polecam buty, czasem uda sie trafic na perelki ale nie liczcie na to ze beda akurat te "czerwone" (etc), ktorych obraz macie w glowie. Ten sklep jest troche jak lumpex, nigdy nie wiadomo co sie trafi ale przynajmniej nikt tego nie nosil wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa ciuchy mają beznadziejne IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.10, 10:07 i w Warszawie i w Londynie i w ogóle wszędzie mają kiepsko zaprojektowane ciuchy z kiepskich tkanin z przeznaczeniem głównie dla nastolatek i takąż rozmiarówkę, więc wieszczę, że po hucznym otwarciu szybko stracą klientów, bo konkurencyjne sieci typu C&A lub Reserved mają tańsze i ciekawsze kolekcje, no chyba że ktoś ma bzika na punkcie marek, które można tam w śladowych ilościach czasem znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:07 Wytłumaczcie mi jedną rzecz - jeśli ten sklep jest taki beznadziejny to dlaczego przynosi zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek "pan Michał siedzi bezradny.." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:24 biedny pan Michał, brak butów i inne rozterki życiowe go przygniotły. Na szczęście pedicure wcześniej zrobił, więc dzień nie jest aż tak stracony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strange_email Re: "pan Michał siedzi bezradny.." IP: 92.7.86.* 06.10.10, 11:47 doskonale :) usmialem sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.aster.pl 06.10.10, 11:26 Czyli w Warsie i Sawie szmaty wisiał, a teraz leżą... Pamiętam, tuż przed zamknięciem Galerii Centrum wybrałam się tam, bo pisali o super-wyprzedażach związanych z likwidacją. Podeszłam do części, w której sprzedawano markowe ubrania marki z górnej półki ( z górnej - w Polsce).. Wśród smętnych, lekko pogniecionych resztek wypatrzyłam cieniutkie, skromniutkie golfiki z bawełny z dodatkiem. Popatrzyłam na cenę: 26 zł z kawałkiem. Cóż, za taką szmatkę do dość dużo po przecenie - pomyślałam, ale kolor był sympatyczny. Znalazłam swój rozmiar. Przeczytałam jeszcze raz metkę: a tam: 260 zł !!!!! :)))). Za szmatę, którą z inną metką można kupić w supermarkecie albo pod płotem za max. 15 zł! I tak podchodzę właśnie od kilku lat do oferty w polskich sklepach z "ekskluzywną" odzieżą, teraz, kiedy dojrzałam psychicznie, i kiedy, o paradoksie, stać mnie już na zakupy tych "markowych" ciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.range86-162.btcentralplus.com 06.10.10, 12:30 Nie rozumiem skąd te "achy" i "ochy" - TKM - y, to sklepy oferujące wcale nietanie, mało oryginalne barachło. Owszem czasem trafi się coś fajnego, ale to raczej paniom, bo wybór damskich tekstyliów jest znacznie większy niż męskich. Czasem uda się kupić jakiś ciekawy t-shirt - Ł15-20 , ale to rzadkość, dominuje "sport wear" dlatego pęta się tam pełno polskich łysoli kupujących polujących na "najki", bo to przecież kultowy uniform buraka z Sokółki czy innych Moniek. Do "t-keyów" zaglądam często, ale nie przypominam żadnych znaczących obniżek, no chyba, że jakieś t-shirty, na które nikt nie spojrzał przez kilka sezonów - więc teraz wiszą na wieszaku z przeceną - Ł 9, ale naprawdę beznadziejne, oraz bluzy "kapturkowe" po 15-18. Naprawdę znacznie większy wybór i niższe ceny są - w tak wyśmiewanych Primarkach. Osoba, która chce się oryginalnie i niedrogo ubrać, powinna udać się właśnie tam, albo do "charity shops" - szmateksów, gdzie można trafić na wspaniałe, naprawdę oryginalne rzeczy. Zresztą Madonna, kiedy tylko przyjeżdża do Londynu, zawsze odwiedza "second handy". Bilety za stówę? A to ciekawe! Coś się pani redaktor musiało pozajączkować w główce - może chodziło o 100 funtów, a nie złotych? Owszem, zdarzają się czasem, ale b. rzadko, jakieś loty za symboliczną kasę, ale nie jest to jakiś standard, poza tym -jak słusznie zauważył ktoś wyżej - transport na lotnisko - Stansted, czy Luton (w obie strony) to koszt -20 -30 funtów, nieco taniej Heathrow i Gatwick. Krótko mówiąc TK-eye, to sklepy raczej dla buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 14:26 "Coś się pani redaktor musiało pozajączkować w główce" przecież to pisał pan redaktor. co wy czytać nie potraficie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Cork Polski TK Maxx droższy niż w Londynie IP: 93.107.18.* 06.10.10, 11:45 Mieszkam obecnie w Irlandii i porównując ceny ubrań ,mogę bez żadnego skrępowania stwierdzić że Polska jest już napewno droższym krajem niż wyspy ,ubrania kosztują w polsce drożej nie tylko w tk maxx ale nawet w tesco ,porównywałem zwykła koszulę która w tesco irlandzkim kosztuje 11euro(około 43 zł) a polskim tesco 62zł a więc w polsce 20 zł drożej. To jest jakaś paranoja ,w kraju gdzie ludzie zarabiają średnio 4 razy mniej niż na zachodzie jest drożej zamiast taniej ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nazuz Wrocławski TK Maxx IP: 194.146.120.* 06.10.10, 11:50 śmierdzi jak w lumpeksie, burdel koszmarny, po co wieszaczki z bielizną posortowane po rozmiarach jak wszystko się wala w kupie.... błeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Co firmy robia z przestarzalym towarem? 06.10.10, 12:14 Takie np. telewizory kineskopowe lub nozyki do golenia z jednym ostrzem? Mozna je kupic na Cape Verde po cenie o 30%-50% drozej niz nowoczesne towary w Wielkiej Brytanii. Czyli wpychanie biedakom g... za grube pieniadze. Polska na tej liscie jest od konca PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista zrób mały eksperyment 06.10.10, 21:18 Kup sobie: - najnowszą bluzę/sweter/koszulę z Ravela/Diverse/House - bluzę/sweter/koszulę sygnowaną marką Tommy Hilfinger, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein. Może być nawet sprzed 2 lat, wygrzebana na półce w TK Maxxie. Teraz ponoś przez 2 miesiące, zrób kilka prań. Zobaczysz, że markowa "szmata" nadal wygląda świetnie, a krajowy ciuch w zasadzie nadaje się do śmieci. W przypadku jeszcze droższych marek różnica jest jeszcze większa. Wystarczy spróbować jeansy Diesla czy marynarkę Diora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: zrób mały eksperyment IP: *.cable.smsnet.pl 06.10.10, 22:14 spoko tylko są ludzie którzy wolą chodzić przez rok w 4 parach butów a nie w jednej... Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista ok 07.10.10, 21:28 co nie znaczy, że po 4 praniach ciuch musi być do wyrzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś