Dodaj do ulubionych

Wasze opinie o nowym rozkładzie - skarżą się mi...

IP: *.toya.net.pl 16.11.11, 17:21
Należę do bardzo dużej grupy osób, które z Łodzi dojeżdżają do Warszawy do pracy. Spora część tych osób przesiada się na inne pociągi (np. Koleje Mazowieckie - choć nazwa powinna brzmieć Koleje Wiecznie Spóźnione) czy na komunikację miejską. Wg. nowego rozkładu pociągi z Łodzi do Wawy dotrą o 7:49 i 7:54. Natomiast pociąg KM w stronę Piaseczna/Radomia odjeżdża z dw. Zachodniego o 7:50. Następny jest dopiero 8:23. Ta jedna minuta zdecydowanie nie wystarczy na przesiadkę. KM powinno przesunąć odjazd tego pierwszego na 8:00, żeby ludzie nie marzli niepotrzebnie na dworze - z obu pociągów zbiera się spora grupa osób jadących tą trasą.
Obserwuj wątek
    • mrbydg Olsztyn-Bydgoszcz i Bydgoszcz-Olsztyn to jest dno! 16.11.11, 17:53
      Lipa to jest w połączeniach Olsztyn-Bydgoszcz i Bydgoszcz-Olsztyn. Pociąg 200parę kilometrów potrafi jechać 4,5 godziny, a skomunikowania w Toruniu wglądają tak że pociąg do Bydgoszczy ocieka 5min przed przyjazdem pociągu z Olsztyna. Masakra.
      Czas jazdy Bydgoszcz-Toruń to 70minut dla TLK!!!
      Nowy rozkład to dno. I niech Pan reporter napisze o tych połączeniach.
      360.000 Bydgoszcz i 200.000Olsztyn mają beznadziejne połączenia. 2 sąsiedne stolice województwa

WSTYD!
      • Gość: kriss Re: Olsztyn-Bydgoszcz i Bydgoszcz-Olsztyn to jest IP: *.tktelekom.pl 06.12.11, 20:57
        Tak to prawda. Te połączenia są do dupy. Pociąg na przestrzeni kilkudziesięciu kilometrów spóźnia się 30minut. Rano pociągi przyspieszyli, a w godzinach szczytu jest jeden pociąg regio w Toruniu. Skandal. Czym ludzie będą jeździc?
    • Gość: XXX Jakie PKP? IP: *.ip.netia.com.pl 16.11.11, 18:00
      Stan polskiego dziennikarstwa krzyczy o pomstę do nieba - większość pretensji odnosi się do Kolei Mazowieckich. Dopiero gdy mowa o Lublinie pojawia się PKP. Koleje Mazowieckie (tudzież Koleje Wiecznie Spóźnione to nie PKP).
    • Gość: parsom Makabra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.11, 18:15
      Do Warszawy rano wielka dziura między 5,15 a 8,22, po 8 dwa odjeżdżają w odstępie 13 minut. Po co? Potem dopiero 10.25. Powrót też do bani. Między 15 a 17 nie ma nic. Potem dziura miedzy 18 a 20,50. A zlikwidujcie sobie całkiem linię do Lublina, co się będziecie męczyli.
    • Gość: xx Słoiki - do roboty!!! IP: 178.73.49.* 16.11.11, 18:17
      a nie narzekać że połączenia ze stolicą słabe. Taka straszna i droga ta Warszawka tylko wszyscy do niej jeżdżą....DO ROBOTY!!
    • antybiurokrata Tymi pociagami o 7-mej sami awanturujacy sie... 16.11.11, 18:27
      pasażerowie jeżdżą. Dlatego tez trzeba było je zlikwidować bo to było zbyt uciążliwe dla obsługi. Zawsze tloczno i duzo pracy.

Nie tak jak z pociagami o np. 1-szej rano. Spokojnie sie kierownik pociagu w takim moze wyspac a potem miec druga fuche.

• Gość: lolo fakt jest taki, że w tym o 7.30 IP: *.siedlce.vectranet.pl 16.11.11, 18:32
        kierownik czasami całą drogę sprzedawał bilety a wszystkie siedzące są zajęte już w Siedlcach. Gratulacje dla tego kto przesunął ten pociąg na 8.21. Teraz kierownik w końcu odpocznie ;)
    • przewoz_pw Wasze opinie o nowym rozkładzie - skarżą się mi... 16.11.11, 20:28
      Tak to jest, jak się publikuje niepełny rozkład.

W tym brakuje pociągów międzynarodowych (niektórych), a takim pociągiem jest Polonez, o 7.08 z Siedlec. Dalej będzie jeździł, nikt go nie likwiduje. Tylko ten przyspieszony odpadnie, ale to faktycznie będzie kłopot.

W każdym razie proponuję z krytyką zaczekać na oficjalny rozkład, pełny. Ten nie uwzględnia niektórych pociągów.
      Jeżeli mowa o Kolejach Mazowieckich, to swój oficjalny opublikowali na swojej stronie.
      • Gość: lolo Polonez będzie jeździł dopiero od 26 marca 2012 IP: *.siedlce.vectranet.pl 16.11.11, 21:18
        tak przynajmniej wynika z dotychczas dostępnych informacji - http://rozklad.sitkol.pl/bin/traininfo.exe/pn/36414/206934/317318/146521/51?ld=hw2&&input=5100084&boardType=dep&time=21:16&maxJourneys=10&dateBegin=16.11.11&dateEnd=17.11.12&selectDate=period&productsFilter=111&dirInput=&backLink=sq&
        • Gość: Koder Re: Polonez będzie jeździł dopiero od 26 marca 20 IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.11.11, 22:58
          Mylisz się ..... www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7861e1789fb8269.html "Polonez" jeździ normalnie nadal od nowego rj
    • Gość: kabaret ło matko jedyna! IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.11, 21:14
      ło matko jedyna! A ja nie mogę dojechać do cioci na imieniny! To skandal, żeby mnie - pępek świata - kolej pominęła w swoich planach! Jak JA dojadę? Jestem taki ważny!
      Skandal, powinni podstawić mi na określona godzinę i minutę lokomotywę z salonką. No i oczywiście jest za drogo, bo nie zapłacę za to więcej niż 2,50 zł.

hahaha, tak w ramach "przymrużenia oka".
      • Gość: lolo jechałeś przynajmniej raz tym o 7.30? IP: *.siedlce.vectranet.pl 16.11.11, 21:20
        pewnie nie bo byś się do jednostki nie zmieścił - więc nie "ja" tylko kilkaset osób, i nie "na imieniny" tylko codziennie do pracy - i bez przymrużania tylko całkiem serio
    • Gość: @ Zemsta Grabarczyka? IP: *.internetia.net.pl 16.11.11, 21:32
      PKP = Poczekaj Kiedyś Pojedzie
    • coo-baa Re: Wasze opinie o nowym rozkładzie - skarżą się 16.11.11, 22:04
      Nie wiem czy ja się już do końca ogłupiłem, czy na stronie PKP jest mapa ze starymi województwami... Jest dziwnie w każdym razie.
      www.pkp.pl/cop/mapa
      • Gość: gość Re: Wasze opinie o nowym rozkładzie - skarżą się IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 09:13
        Województwa są ok, kolory oznaczają obszary działania zakładów linii kolejowych. Województwa są oddzielone grubszą brązową/przerywaną linią. Wystarczy przeczytać legendę.
        • Gość: albert Re: to dobrze IP: *.acn.waw.pl 17.11.11, 15:21
          To dobrze, ze godziny odjazdu kilku pociagów przesuneli. To było na zyczenie wielu pasażerów, którym nowe godziny lepiej pasują. A narzekająca mniejszość może nie jeździć.
    • hydroxymetan Powtórka z rozrywki :) 18.11.11, 07:10
      P.i.e.r.d.o.l.n.i.k jak co roku. Czy jest coś w tym dziwnego?
      lnk.co/H1EW6
    • carol4210 Wasze opinie o nowym rozkładzie - skarżą się mi... 18.11.11, 09:55
      Co ten Min. Grabarczyk wyprawia, nawet z Premierem Tuskiem nie potrafią ułożyć rozkładu dla całej Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka