Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na pię...

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 09:46
C H A M S T W O ! ! ! zakratkowac cala szwablandie i bedzie spokoj >:[
Obserwuj wątek
    • Gość: tomga Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na pię... IP: *.limes.com.pl 13.08.04, 09:46
      no przecie o take polske walczylismy - scie..... wiec co sie tera
      wkurzata..............???????????
    • Gość: eld Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na pię... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 09:47
      I dobrze - zchańbili Polaków - należy im się. Hooah.
      • bartllomiej Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p 13.08.04, 09:52
        No tobie tez sie nalezy ale porzadny kop w dupe!!!!!!
      • Gość: tetraedr Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 09:56
        wyrażaj się jaśniej bo ktoś mógłby odnieść wrażenie, że to Polakom się należy !!!
        • Gość: PoznaćListęZasłużo WYJAWIĆ NAZWISKA TWÓRCÓW - przede wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:18
          Gra komputerowa nie może zaistnieć sama z siebie. Ktoś musiał ją opracować, ktoś
          inny rozpowszechniać, ktoś inny reklamować.
          Chciałbym poznać cały łańcuch tych gości. Niepotrzebne mi są rozważania i
          ubolewania Gazety Wyborczej. Ja chcę rzetelnej pracy dziennikarza-detektywa.
          Czy podoła temu GW, skoro nawet Maybach wywiódł ją w pole.
      • Gość: gosc Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 11:17
        dowalic szmaciarzom niech sie odpiwer... i jak sie nie uczyli na historii to
        trza im to przypomniec treblinka i takie tam
    • Gość: tetraedr Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na pię... IP: 195.116.133.* 13.08.04, 09:53
      a to chamy! jeszcze pewnie żydzi sami sobie holokaust zrobili a niemiaszków niesłusznie oskarżyli?!? to przeszło wszelkie dopuszczalne normy - zaskarżyć ich!
    • Gość: koMboj Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na pię... IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 09:55
      Jestem za zakazem sprzedaży tej gry w Polsce. Autorów gry oskarżyć w
      pokazowym procesie  następnie w kajdany i do lochów
      Ciekawy jestem, co zrobiliby Żydzi, gdyby powstała gra o obozach, w których
      Żydzi przetrzymują i mordują Niemców - afera na cały Świat.
      Ta gra to jest niemiecka propaganda. Niemiec był, jest i będzie Niemcem,
      niezależnie od tego co mówi.
      • Gość: Gerhard Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.08.04, 10:02
        Od Niemców to ty sie odp.. bo im do pięt nie dorastasz
        • Gość: tetraedr Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 10:10
          jak po kolana w gównie stoją to nie da się ukryć!
        • Gość: Silar Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 10:14
          A ty, kolego jesteś tak wielkim entuzjastą Niemców, że swoje uwielbienie ubierasz w bardzo mocne i emocjonalne słowa... Brawo... A śiat schodzi na takich ludzi...
          • bartllomiej Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p 13.08.04, 10:20
            wiecie co ta gre stworzyli wegrzy a niemcy ja tylko wydaja.Ale to nie zmienia
            faktu iz niemcy i wegrzy to..............pi......................
        • Gość: kalmar Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:47
          Gerhard, skąd wiesz co należy robić żeby dorosnąć niemcom do pięt? Wchodzisz im
          w dupę? Nie lubię nikogo obrażać, ale dla mnie jesteś zerem, pozdrawiam
          serdecznie.
    • Gość: znudzony Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 82.145.76.* 13.08.04, 10:19
      Tak tworzy sie przyszly swiat - dzieci grajace w ciekawa gre naucza sie tej
      wersji historii a czym skorupka za mlidu nasiaknie tym ....
      • Gość: tetraedr Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 10:23
        niestety masz rację i to mnie niepokoi...
      • Gość: tetraedr Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 10:23
        • Gość: tetraedr Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 195.116.133.* 13.08.04, 10:26
          o kurka, net mi zwariował :)
          • Gość: Gerhard Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.08.04, 11:10
            I o co ta afera toz to jedynie gra a nie podrecznik czy ksiazka historyczna, Ja
            w "Jak rozpetalem II wojne swiatowa" widzialem jeszcze ciekawsze przedstawienia
            historii..
    • Gość: ZZ Darmowa reklama IP: *.top.net.pl 13.08.04, 10:58
      Działania Polskiego Państwa na rzecz wstrzymania tej goebbelskowsko-
      leninowskiej propagandowej imprezy przy okazji stanowią bezpłatną i skuteczną
      reklamę tej gierki. Gdyby została zakazana np. wyrokiem niemieckiego sądu, to
      stałaby się tym bardziej popularna.
      Polscy informatycy: wymyślcie coś na rewanż.
    • blogmd A najlepiej to olać... 13.08.04, 11:00
      Stało się, nie pochwalam bynajmniej, ale to tak jak z Lepperem i innymi
      podobnymi sprawami.

Najlepszą metodą jest "nie dotykać" a tak - już jest publicity i nakręcona
      sprzedaż, która w połowie albo i w większej częsci wyniknie z takich newsów.

Czy ktoś poważnie sądzi, że maniacy gier "zabili go i uciekł" mają jakąkolwiek
      świadmość Historii? Że taka gra lub jej brak jakkolwiek wpłynie na ich "morale"
      czy świadomość historyczną?
      Szczerze wątpię...
      Oni i tak będa tam widzieć wyłacznie czołgi, wybuchy i krew.
      Cyk
      • Gość: PoznaćŻródłoZła! OLAĆ, TAK ! ALE WIEDZIEĆ KTO TO ROBI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:21
        .
      • Gość: gn0m A mi sie gra podoba IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.04, 13:35
        Jak w temacie. A cala awantura "obroncow polskosci" to mnie smieszy - jakbym
        czytal wypowiedzy LPRowcow. Zamiast o polske dbac i na jej rzecz pracowac
        (niemcy moze po kolana w gownie stoja jak to nijaki "tetraedr" zauwazyl ale
        ulice maja czyste jak krysztal. A u nas nie da sie przejsc ulica zeby nie
        kopnac jakiegos papierka albo folii i zeby nie zdeptac 100 niedopalkow. W koncu
        do smietnika jest az 3 metry drogi). Oto dzielo naszych "obroncow polski" co
        geby maja szerokie i drzec sie glosno umieja ale gdy trzeba cos zrobic to nagle
        nikogo nie ma.
        • Gość: Lukasz Re: A mi sie gra podoba IP: 193.23.63.* 16.08.04, 14:40
          Trochę racji masz z tym śmieceniem w kraju i obroną na pokaz. Ale uważam, że
          trzeba się tym zająć. Nam by nikt nie przepuścił. Poza tym o swoje trzeba dbać.
          Jak to zostawimy to za 50 lat Polska będzie powszechnie obwiniana o wojnę,
          holokaust itp.!
    • Gość: bzdura! Re: widły z igły IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 11:13
      it's only a game, not a school workbook..
      • bartllomiej ----------- 13.08.04, 11:25
        To powinno was zainteresowac w ramach rewanzu ----->
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=14880901
    • Gość: sim Polacy tez ma maxa przeklamuja historie IP: *.ergo-communications.com 13.08.04, 11:30
      Np. dlaczego nikt nie uczy nas w szkolach ze tzw. Orleta Lwowskie to w oczach
      Ukraincow zwykly Hitlerjugend, ktory staral sie zagarnac ukrainskie miasto Lviv.

Albo ze najazd Pilsudskiego na Wilno to zwykla bezprawna ekspansja terytorialna?

• bartllomiej Re: Polacy tez ma maxa przeklamuja historie 13.08.04, 11:36
        oj miasto lwow nie bylo ukrainskie, dopiero teraz jest, jak to nie ucza??
        ucza przeciez o tym.
      • bartllomiej Re: Polacy tez ma maxa przeklamuja historie 13.08.04, 11:37
        Gość portalu: sim napisał(a):

> Np. dlaczego nikt nie uczy nas w szkolach ze tzw. Orleta Lwowskie to w oczach
        > Ukraincow zwykly Hitlerjugend, ktory staral sie zagarnac ukrainskie miasto
        Lviv
        > .
        >
        > Albo ze najazd Pilsudskiego na Wilno to zwykla bezprawna ekspansja
        terytorialna
        > ?
        >

oj zobacz jak ty sie ucysz lwow byl broniony przed ukraincami.
      • Gość: IrMa Re: Polacy tez ma maxa przeklamuja historie IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.08.04, 13:19
        W Wilnie urodziłam się ja, moi Rodzice i Dziadkowie. Wilniuki z Dziada
        Pradziada Polacy. Marszałek Piłsudski i Gen. Żeligowski odbijając Wilno,
        działali tylko w interesie mieszkającej tam większości Polaków. Jeżeli chodzi
        o LWÓW, to miasto nigdy nie było niczyje więcej, tylko POLSKIE. Było Stolicą
        kresów południowych, ale POLSKICH kresów. Warszawski Grób Nieznanego Żołnierza
        kryje szczątki Żołnierza poległego w obronie LWOWA. Polskiego pochodzenia Lwowa
        nie udało się zniszczyć nawet przy pomocy czołgów /próba zburzenia Kolumnady na
        Cmentarzu Orląt Lwowskich/.
    • Gość: eldo hej szable w dlon :p IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 13.08.04, 12:19
      lol! nikt gry nie widzial, ale kazdy wie najlepiej. jakis buc z lokalnej
      gazetki w sezonie ogorkowym postanowil zarobic pare zlociszkow na piwko i
      zrobila sie jakas nonsensowna afera. w tej grze nie ma zadnych przeklaman, nie
      ma zadnych pijanych polskich zolnierzy... proponuje od teraz kazda gre wojenna
      nie dopuszczac do sprzedazy. ot, w takim call of duty mielismy przeciez do
      czynienia z radziecka propaganda, a wiadomo, ze stalin zamordowal wiecej ludzi
      od hitlera ;) dziwi mnie tylko jak to mozliwe, ze najbiedniejszy narod w
      europie jest jednoczesnie najglosniejszym? co chwila kaze przepraszac to
      niemcy, to francje, to anglie, to znowu ruskich... ciekaw jestem rowniez jak
      przedstawiciele ambasady beda grali w Codename? czy maja jakies doswiadczenie
      poza saperem i terisem?

aha, i radze sobie przypomniec, ze w czasie wojny bylo rowniez jedwabne, bylo
      witanie niemcow kwiatami i pewnie z milion innych sytuacji, gdy polacy nie byli
      tak bohaterscy jak zbyszko z bogdanca...

pozdrowki dla pajaca, ktory sie podpisal jako ja. naucz sie synku ortografii,
      potem sie podszywaj

eld/cda
      • Gość: kazek Re: hej szable w dlon :p IP: *.gdynia.mm.pl 13.08.04, 12:48
        Jestes PALANT.
        • Gość: IrMa Re: hej szable w dlon :p IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.08.04, 13:28
          Kazek, wyluzuj, to nie palant,to biedny chory kranioczaszkowiec, przecież sam
          pisze, że ma duże doświadczenie w grach. No i nie wypada obrażać przyzwoitych
          palantów.
    • Gość: Info Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.torun.mm.pl 13.08.04, 12:23
      Czytajcie: www.gamepress.pl/?l=newsy&id=589
      • Gość: http://pamietamy.t Re: ile gnoj polski dystrybutor moze stracic? IP: 207.248.159.* 14.08.04, 11:31
        i ile gotow szczekaczom-lajdakom zaplacic?

pamietamy.tripod.com
      • Gość: Ozzy Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 16:38
        CD-Action jako jedyne "poparło" Codename:Panzers pownieważ wydawcą jest Heinrich
        Bauer Verlag (z siedzibą w Hamburgu). Nawiasem mówiąc od wczoraj CDV podpiera
        się właśnie opinią z CD-Action jako "wiodącego ***polskiego*** czasopisma" :-).

• Gość: Ozzy I jeszcze jedno... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 16:42
          Zobaczcie ile na forum CDAction jest ludzi z samego game-press / CD-Action
          (przedrostek [GP] w nicku). :-) Niemcy dyskutują sami ze sobą.
    • Gość: Slawek Widziane z Niemiec IP: *.54.135.168.tisdip.tiscali.de 13.08.04, 13:33
      Jako Polak w Niemczech ciesze sie, ze Niemcy maja Polske i kompleksy Polakow
      gleboko w dupie. Bo gdyby sie przyjrzeli tym reakcjom idiotow i psycholi na
      poziomie narodowym wobec jakis glupiej dziececej gierki, jednej z z miliona na
      rynku - to by sie zdrowo usmiali a nawet zaczeli klasyfikowac Polakow jako
      odmozdzonych podludzi i bym sie musial polskosci wsydzic. Jakie to szczescie,
      ze niemcy maja Polske w dupie i nie maja pojecia co psychole tutaj wypisuja.
      • Gość: Grishbad Re: Widziane z Niemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:29
        Taki komentarz pokazuje jedynie twoja indolencje umyslowa.

Gdybys stal sie ofiara napadu, a pozniej zostal na przyklad w filmie wskazany
        jako prowodyr, morderca i alkoholik, to bys sie cieszyl? Nie chcial bys sie
        bronic?

Ale komu ja to tlumacze? I tak nie zrozumiesz. Co zreszta widac po stylu twojej
        wypowiedzi. Jedynie szuja pisze tak o swojej nacji.

• Gość: Ozzy Re: Widziane z Niemiec IP: *.spray.net.pl 14.08.04, 13:41
        Mam nadzieję, że ktoś w GW zanotował Twoje IP, bo wypowiedź podludzie w stosunku
        do Polaków jest przestępstwem zgodnie z prawem naszego kraju.
        • Gość: haanes Re: Widziane z Niemiec IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.04, 12:16
          Zdajesz sie BAARANIE nierozumiec nawet swojego jezyka i kontekstu urzywanych
          przez Slawka slow !!

Za to wychodzi Ci z butow narodowa sklonnosc do pod..dalania wszystkich i
          wszystkiego do WLADZY , tak jak to juz masowo robiliscie latajac do gestapo, do
          nkwd czy do KC pzpr na swoich sasiadow.

Uprzejmie infornuje Cie stalinowski dupku , ze Slawek ma w ODBYCIE prawo
          Twojego dzikiego kraju i waszym idiotyzma nie podlega ,
          za to gdyby polskim zwoleenika obrazania niemcow i nagonek na Zydow spisywac na
          tym forum ich IP
          - to juz teraz polowa siedziala by w klatkach o chlebie i wodzie wedlog WASZEGO
          wlasnego prawa na ktore sami robicie wielka kupe !!

Wyciag wiec "bylby chetnie" kapusiu belke z twego oka , bo przebila ci mozg i
          wlecze sie za Toba jeszcze kilka metrow.
          • Gość: Ozzy Re: Widziane z Niemiec IP: *.spray.net.pl 15.08.04, 17:50
            Dzięki stary, przywróciłeś mi wiarę w Niemców :-)
            • Gość: Ozzy A tak na serio IP: *.spray.net.pl 15.08.04, 18:04
              To nie sądzę, żebyś był nawet Niemcem, tylko jesteś bardzo zakompleksionym
              Polakiem. Szkoda mi Ciebie. Strasznie musisz tej Polski nienawidzieć a
              przynajmniej dała Ci język (trochę po naszemy piszesz). Co do reszty słów - cóż
              może ja uniosłem się mówiąc o IP ale Ty chyba koleś przesadzasz jeszcze
              bardziej. Mnie gra uraziła. Fakt, widziałem demo i słyszałem o full wersji, ale
              czuję, że to nie jest w porządku. Wydaje mi się, że z czegoś nas próbują okraśc.
              Faktem jest, że w obecnych czasach (inny mój post) skojarzenia nasuwają się same
              z siebie. I faktem jest, że dyskusja trwa za długo. Być może odpowiedź na Twój
              nieco wulgarny mail z pp-dalaniem, gestapo i stalinowacami nie powinna jej dla
              mnie kończyć, ale kończy. W sumie - słowa takie jak polaczki, podludzie, gestapo
              nie wzięły się (w swoim znaczeniu) z mojego języka i nie chcę już polemizować z
              gośćmi takimi jak Ty.
    • Gość: Saju Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.08.04, 11:38
      Juz bez jaj jezeli pokaze sie gra w/w. i doda sie do niej odpowiedio czytelna i
      zwracajaca uwage gracza notke na temat prawdziwosci zwartych w niej tresci to
      nie przeszadzajmy z obrazaniem ludzi "zakratkowac cala szwablandie" ...
      poprostu potrzebne sa pewnie korekty i tyle
    • Gość: Walter Ale bez sensu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:00
      Po co Polakom broszurka z wiadomościami historycznymi ? Należałoby to dodawać w
      innych krajach, i gdyby obcokrajowcy podjęli taką inicjatywę miałoby to jakąś
      wartość. Ale należy wątpić, czy cośtakiego dojdzie do skutku - wszystko
      kosztuje. A poza tym Polska to kraj trzeciego świata i mało kto się z nami
      liczy, czemu zresztą nie ma co się dziwić.
    • Gość: Ozzy Kilka szczegółów IP: *.spray.net.pl 14.08.04, 13:37
      1. To Cenega w Polsce "kaja" się za wypuszcze gry. A jest to tylko dystrybutor i
      tylko na Polskę. Nie sądze, żeby Polakom trzeba tłumaczyć było jak wyglądała
      historia.
      2. CDV buńczucznie odpowiada, że taki był wtedy rozkaz Hitlera i "niemalże"
      "polaczki" precz z forum. Na ich forum dysusyjnym międzynarodowym poświęconemu
      grze wycięto wszystkie wątki rozpoczynane przez Polaków. Według nich "to tylko
      gra", "fantazja" itp., a Polacy za bardzo politykują. Straszne kontrowersje
      wywołało użycie słowa Nazi na forum.Po prostu niemal się obruszyli.
      3. Moderatorami forum są ludzie z amerykańskiej filii CDV (przynajmniej koleś,
      który się podpisywał), którzy nie mają pojęcia o historii.
      4. Problemem nie jest sam rozkaz, ale powielanie stereotypu Polaka jako pijaka i
      tchórza. Generalnie w momencie dyskusji o Powstaniu Warszawskim i "wypędzonych"
      nie jest to dla nas dobry znak.
      5. Gra została sprzedana przede wszystkich na zachodzie. Żadne działania
      naprawcze w Polsce już nie pomogą. Tam kupiło to 500.000 osób i faktycznie nie
      wszystkie wiedziały jak to z tą II wojną światową było. To też wynika z forów
      dyskusyjnych.
      6. Gdyby "nic się nie działo" z promocji nie wycofałyby się Mówią Wieki. O
      intencjach CDV świadczy fakt, że czasopismu nie pokazywano wersji z tekstami o
      Polsce, Polakach itp. Chodziło o to, żeby autorytetem czasopisma historycznego
      uwiarygodnić kłamstwo.

Proponuje nie kupować tej gry ani żadnych produktów CDV.

Ozzy
      • Gość: http://pamietamy.t Re: a co oni jeszcze splodzili-liste hitow prosze IP: 207.248.159.* 14.08.04, 17:37
        pamietamy.tripod.com
    • Gość: sstmcr$h ALE Z WAS PALANTY ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:59
      Pewnie zaden z was patałachy nawet gry nie widział na oczy a juz zionie jakąś
      cholerną nienawiścią. To tak jak Rodzina Radia May... ee MaRyja protestuje
      przed kinem przeciwko filmowi ktorego zaden z jej czlonkow na oczy nie widzial.
      Dla mnie to smiechu warte, połowa z was palanty nigdy nie grala w zadna gre ale
      dac nagle klawiature do reki to juz gryzmolic i bluzgac ile popadnie. Tylko w
      polsce ktos sie zajmuje tego typu pierdołami, gdzie indziej nawet nikt by
      specjlanie nie zwrocil wagi no ale tak ... nasz polska wspaniała duma narodowa.
      Nawet wytlumaczenie jest ze to fikcja i element swaita gry ale nie .. dawaj ..
      od razu na stos. rzygac sie na was chce. btw moze tak sprawdzic skad ten
      studencina informatyki gre wzial? czy przypadkiem nie poslugiwal sie piratem?
      moze by sie tak nim zajac?
      • r306 Hmmm 16.08.04, 11:42
        Odpowiem spokojnie, choc na to nie zasluzyles.

> Pewnie zaden z was patałachy nawet gry nie widział na oczy a juz zionie jakąś
        > cholerną nienawiścią
        1. Nie zione nie nawsicia, domagam sie egzekwowania prawa, dzieki czemu
        dystrybutor powinien miec proces i zaplacic grzywne lub odkiblowac 3 lata.
        Analogicznie dystrybutorzy powinni byc ukarani w Niemczech, USA, Francji... -
        tam gloszenie hasel nazistowskich jest prawnie zakazane.
        2. Nie musze jej ogladac, podobnie ja nie musze byc naoczynym swiadkiem gwaltu,
        aby go potepic. Moze Ty musisz wsadzic reke do wrzatku, aby sie przekonac, ze
        parzy - ja takiej organoleptycznej potrzby nie mam.

> połowa z was palanty nigdy nie grala w zadna gre
        Hmmm, to ciekawa definicja palanta - nie grasz w gry komputerowe - jestes
        palantem. A zajecia z logiki to mial? Watpie. Erudyta-giercman sie znalazl heh

> Nawet wytlumaczenie jest ze to fikcja i element swaita gry ale nie
        Kogo Ty chcesz sciemniac prostaku? Z jednaj strony producent gry utrzymuje, ze
        chodzilo o zachowanie realiow historycznych i taki byl rozkaz Hitlera, a z
        drugiej mowi, ze to fikcja i gra - no to ja sie pytam - fikcja, czy realizm?
        Ale moze jak ktos za duzo gra, to nie potrafi wylapywac takich niuansow, bo ich
        zaimplementowanie w grze jest zbyt skomplikowane.

> btw moze tak sprawdzic skad ten
        > studencina informatyki gre wzial? czy przypadkiem nie poslugiwal sie piratem?
        > moze by sie tak nim zajac?
        Rozumiem, ze kupiles, jesli wypowiadasz sie o niej z takim "znawstwem" :)
        Gratuluje "dobrze" zainwestowanych pieniedzy hehehe.

• Gość: Pepe www.gamepress.pl/?l=newsy& id=589 - wiecej info! IP: *.torun.mm.pl 15.08.04, 11:46
      czytajcie komentarze
    • Gość: emes Takiej reklamy nie miała jeszcze żadna gra... IP: 62.29.248.* 16.08.04, 13:54
      o co tyle krzyku???
      przecież Niemcy zaatakowali Polske po prowokacji Gliwickiej,
      i pewnie komunikat w ówczesnych ich mediach był dokładnie taki sam jak w grze,
      ze uderzenie jest odwetem...

narodzie mój, daj sobie spokój... luzu trochę, luzu...
    • Gość: Rebeli@nt Co za totalna bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:58
      Co za bzdety sa tu wypisywane ? "W Polsce dostępna jest wersja demo gry.
      Internauci, którzy się z nią zetknęli, są oburzeni takim fałszowaniem
      historii." Akurat tak sie składa, że posaidam wersje demo, w ktorej to nie ma
      ani jednej wzmianki na temat Polski ,jak że zatem internauci moga byc
      wstrzasnieci czyms czego nie ma ? W wersji demo dostepne sa tutorial i misja we
      Francji w 44 r. gdzie gra sie Amerykanami przeciwko Niemcom i wlasnie w tej
      misji po zabezpieczeniu miasta desantem spadochroniazy pojawia sie intro, ktore
      przedstawia Niemcow jako debili,na mysl przychodzi mi obergefreiter kugel
      Zreszta sami zobaczcie i ocencie.
    • Gość: Przemas Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.plwaw.energis.pl 18.08.04, 09:36
      Szlag mnie trafia jak cos takiego czytam. Niedosc ze wprowadzaja w blad to nie
      chca nic zrobic zeby to zmienic w dalszych wydaniach.
      W Polsce zakazac - bzdura , to na zachodzie powinno sie zakazac a w polsce nie
      zeby ludzie sie dowiedzieli jak to nam dziekuja. Jak by to bylo na odwrot to by
      juz Niemcy dawno wytoczyly miedzynarodowy proces!!!!
    • Gość: Rybaq Linczu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 20:04
      Albo chociaz pare atakow na witrynke tworcow gry! Tak dla zasady. Nienawidze
      ludzi nietoleranycjnych ... i niemcow.
    • Gość: Phoenix Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 24.08.04, 11:16
      nasze dzieciaki grają w te gry a potem mamy coraz głupszą młodziez, bo taki
      uczniak potem na klasówce z historii palnie że to polska zaatakowała niemcy w
      1939 roku!!! kanwa historyczna w tej grze to totaklna porażka !!!
    • Gość: Marek Re: Kontrowersyjna gra komputerowa: awantura na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 12:35
      Jak zawsze wychodzimy na idiotow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka