Gość: Krzys137 IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 07:34 Niech ktos policzy ile stracilismy przez zabory w 1795 roku i domaga sie odszkodowania od Niemiec, Rosji i Austrii, a tak w ogole to chyba Szwedzi kolo 1650 zniszyczyli nam pól kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kony Re: Które miasto jeszcze liczy IP: 194.228.54.* 16.11.04, 07:49 muszę pochwalić za zrozumienie problemu. Gratuluję !!! (oczywiście ironicznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Które miasto jeszcze liczy IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 16.11.04, 11:25 Z niecierpliwoscia czekam na liczenie strat przez Wroclaw, Zielona Góre, Gorzów, Szczecin, Koszalin, Slupsk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi PROPONUJĘ POLICZYĆ HURTEM STRATY WE IP: 81.15.212.* 16.11.04, 11:33 WSZYSTKICH WOJNACH (NIEZALEŻNIE KTO ROZPĘTAŁ- W KOŃCU TAKI DROBIAZG DLA PRAWNIKA - KACZKI TO TEŻ NIE PRZESZKODA), A W SUMIE "ZBIOROWY" POZEW TANIEJ WYNIESIE-AUTOR OD RAZU DO PSYCHIATRYKA I CZEŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walnięty polaczek no i koniecznie za POTOP SZWECKI i bezwzględnie IP: 212.160.211.* 16.11.04, 11:49 za NAJAZD TATARÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: no i koniecznie za POTOP SZWECKI i bezwzględn IP: 62.111.149.* 16.11.04, 14:10 Szwedzki piszę się przez dz, a nie c analfabeto (!), w tym i patriotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hen Re: Które miasto jeszcze liczy 16.11.04, 13:56 Ciekawe jaki byłby wtedy kurs dolara, gdyby istniał, hmm, ale myślę że po przeliczeniu inflacji i ewentualnych różnicach kursów waluty w przeciągu 350 lat - to byłoby jakieś 600 mld dol od Szwedów, i po 200 od Austiaków, Rosjan i Austrii. Panie prezydencie Kaczyński - do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Które miasto jeszcze liczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 15:38 A ja bym policzył ile straciły inne polskie miasta (np. Wrocław) na tzw. odbudowie naszej "kochanej stolycy" Odpowiedz Link Zgłoś
bangabanga Re: Które miasto jeszcze liczy 16.11.04, 17:25 zgadzam sie ; niech kaczynski odda wroclawiowi kostke brukowa i ja na nowo ulozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak cegly dla Warszawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.04, 18:47 Za te kostke zaplacilo 250 tysiecy Warszawiakow, ktorzy poszli do piachu. A Slazakom gratulujemy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: cegly dla Warszawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 19:43 Do tej pory myślałem, że we Wrocławiu rządzi PO, a na wojnie ginęli nie tylko mieszkańcy Warszawy. Popatrz jak wokół wszystko się zmienia... Nie sądzisz chyba, że kostka brukowa, ukradzione z muzeów eksponaty i trochę wyburzonych budynków to słuszna cena za życie 250 tys. ludzi. Wpadajcie. Jeszcze trochę zostało. PS. Od kogo ja bym mógł coś ukraść, bo rodzina mojego dziadka zginęła na Kresach Wsch.? Niby te kilka osób to nie to samo co 250 tys. ale przydałoby mi się kilka cegieł i trochę kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziodolanin Re: Które miasto jeszcze liczy IP: 83.234.48.* 18.11.04, 07:04 KOZIE DOLY liczom! soltys łoszacowoł, co sie dwie stodoły chajcowaly, jak szkopy do wioski weszły. Jedna Antka Kierpielciaka, a druga babiny Staniszowki, bo bryzgone kartofle podala Leutnantowi, a jak je zeżorł, to powiedziala, jak sie to robi, znoczy bryzgo. laczne straty na nasze dzisiejsze kase to bydzie na łobie stodoly cos pod 50 tys zlociszy... wicie, siano na zime baba trzymola.... Odpowiedz Link Zgłoś