Dodaj do ulubionych

Które miasto jeszcze liczy

IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 07:34
Niech ktos policzy ile stracilismy przez zabory w 1795 roku i domaga sie
odszkodowania od Niemiec, Rosji i Austrii, a tak w ogole to chyba Szwedzi
kolo 1650 zniszyczyli nam pól kraju!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kony Re: Które miasto jeszcze liczy IP: 194.228.54.* 16.11.04, 07:49
      muszę pochwalić za zrozumienie problemu. Gratuluję !!! (oczywiście ironicznie)
    • Gość: Tadek Re: Które miasto jeszcze liczy IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 16.11.04, 11:25
      Z niecierpliwoscia czekam na liczenie strat przez Wroclaw, Zielona Góre,
      Gorzów, Szczecin, Koszalin, Slupsk...
    • Gość: zibi PROPONUJĘ POLICZYĆ HURTEM STRATY WE IP: 81.15.212.* 16.11.04, 11:33
      WSZYSTKICH WOJNACH (NIEZALEŻNIE KTO ROZPĘTAŁ- W KOŃCU TAKI DROBIAZG DLA
      PRAWNIKA - KACZKI TO TEŻ NIE PRZESZKODA), A W SUMIE "ZBIOROWY" POZEW TANIEJ
      WYNIESIE-AUTOR OD RAZU DO PSYCHIATRYKA I CZEŚĆ
    • Gość: walnięty polaczek no i koniecznie za POTOP SZWECKI i bezwzględnie IP: 212.160.211.* 16.11.04, 11:49
      za NAJAZD TATARÓW!!!
      • Gość: GOŚĆ Re: no i koniecznie za POTOP SZWECKI i bezwzględn IP: 62.111.149.* 16.11.04, 14:10
        Szwedzki piszę się przez dz, a nie c analfabeto (!), w tym i patriotyczny.
    • hen Re: Które miasto jeszcze liczy 16.11.04, 13:56
      Ciekawe jaki byłby wtedy kurs dolara, gdyby istniał, hmm, ale myślę że po
      przeliczeniu inflacji i ewentualnych różnicach kursów waluty w przeciągu 350
      lat - to byłoby jakieś 600 mld dol od Szwedów, i po 200 od Austiaków, Rosjan i
      Austrii. Panie prezydencie Kaczyński - do roboty!!!
      • Gość: chris Re: Które miasto jeszcze liczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 15:38
        A ja bym policzył ile straciły inne polskie miasta (np. Wrocław) na tzw.
        odbudowie naszej "kochanej stolycy"
        • bangabanga Re: Które miasto jeszcze liczy 16.11.04, 17:25
          zgadzam sie ; niech kaczynski odda wroclawiowi kostke brukowa i ja na nowo ulozy
          • Gość: warszawiak cegly dla Warszawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.04, 18:47
            Za te kostke zaplacilo 250 tysiecy Warszawiakow, ktorzy poszli do piachu. A
            Slazakom gratulujemy SLD.
            • Gość: chris Re: cegly dla Warszawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.11.04, 19:43
              Do tej pory myślałem, że we Wrocławiu rządzi PO, a na wojnie ginęli nie tylko
              mieszkańcy Warszawy. Popatrz jak wokół wszystko się zmienia...
              Nie sądzisz chyba, że kostka brukowa, ukradzione z muzeów eksponaty i trochę
              wyburzonych budynków to słuszna cena za życie 250 tys. ludzi. Wpadajcie.
              Jeszcze trochę zostało.
              PS. Od kogo ja bym mógł coś ukraść, bo rodzina mojego dziadka zginęła na
              Kresach Wsch.? Niby te kilka osób to nie to samo co 250 tys. ale przydałoby mi
              się kilka cegieł i trochę kostki.
    • Gość: Koziodolanin Re: Które miasto jeszcze liczy IP: 83.234.48.* 18.11.04, 07:04
      KOZIE DOLY liczom! soltys łoszacowoł, co sie dwie stodoły chajcowaly, jak
      szkopy do wioski weszły. Jedna Antka Kierpielciaka, a druga babiny Staniszowki,
      bo bryzgone kartofle podala Leutnantowi, a jak je zeżorł, to powiedziala, jak
      sie to robi, znoczy bryzgo. laczne straty na nasze dzisiejsze kase to bydzie na
      łobie stodoly cos pod 50 tys zlociszy... wicie, siano na zime baba trzymola....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka