Dodaj do ulubionych

Ramówka Radia Maryla

IP: *.kalisz.mm.pl 30.12.04, 01:25
No to pięknie, po raz kolejny ktoś próbuje zakpić sobie z moich uczuć
religijnych.Aluzja do koronki (nadawanej o godzinie 15 tej) jako audycji dla
dentystów jest dla mnie jako Katolika aż nazbyt czytelna.Obraża mnie i moją
wiarę ale czego można spodziewać się po osobie pokroju Pani Maryli - pupilki
minionego systemu, która swym bardzo bujnym i skomplikowanym uczuciowo i
erotycznie życiem wystawiło o sobie najlepsze świadectwo (nie wspominając już
o kradzieży pewnej niezwykle melodyjnej piosenki). Jestem młodym człowiekiem
lecz mimo tego obce jest mi tak specyficzne poczucie humoru reprezentowane
przez Panią M. Czy jako Polak chrześcijanin w imię europejskiej poprawności
muszę godzić się na parady gejów i lesbijek, gołe tyłki wystające z półek
sklepów spożywczych i innego rodzaju bagno gdy tymczasem ktoś robi sobie
żarty ze spraw najważniejszych i fundamentalnych. Ludzie jeśli równość to dla
wszystkich! Publicznie nie można homoseksualisty nazwać zboczencem -
bezkarnie można natomiast obrażać Katolików. Chyba coś jest tutaj nie tak ?
Obserwuj wątek
    • Gość: internauta Ramówka Radia Maryla - opinia IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 30.12.04, 01:29
      Pani Marylo - czy w ten sposób chce Pani utrwalić swój wizerunek? Wszystkim
      katolikom w naszej Ojczyźnie godzina 15:00 kojarzy się z Miłosierdziem Bożym.
      Czy Łagiewniki nic Pani nie mówią? Czy sumienie Pani pozwala na takie kpiny?
      Nie boi się Pani Spotkania, które każdy przeżyje? - ten maluczki i ten mający
      o sobie wysokie mniemanie. Nieuchronnie.
      Pani pomysł jest przykry i poniżjący godność Człowieka. A może to nie Pani?
      Może to ktoś wyżej postawiony od Pani ustawia repertuar znanej piosenkarki?
    • Gość: Andrzej Bezprawie !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 02:47
      Porównania w tekstcie obrażają miliony modlących się do Boga Polaków. W
      normalnym kraju powinien zainteresować prokuraturę.
      • Gość: merlu Re: Bezprawie !!!!! IP: 80.48.118.* 30.12.04, 13:57
        Biorąc pod uwagę, że nie żyjemy w państwie prawa!!!
        Niestety nic nie możemy zrobić, a wypowiadanie się tutaj jest dla maryli jak
        woda na młyn - ona i jej współpracownicy, zapewne cieszą się teraz, iż udało im
        się po raz kolejny wbić nam kolec.
        Poza modlitwą za nich nic nie można zrobić (realnie), który sędzia w
        naszym "biednym" kraju zdecydowałby się powiedzieć, iż postępowanie ludzi
        podobnych do maryli, jest złe??
        W święta oglądałam jeden z programów w którym brała udział maryla r. -
        "śpiewała" kolędę, zastanawiałam się dlaczego tak fatalnie jej to wychodziła -
        teraz już wiem - ludzie nie mający w sercu miłości do małej dzieciny (a tak
        chyba właśnie jest w przypadku maryli r.), nie mogą śpiewać pięknie!!
        Pozdrawiam wszystkich. 3majcie się i nie dajcie się wyprowadzić z równowagi -
        oni tylko na to czekają.
        Mery
    • Gość: Zofia Poznań Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:09
      Marylko, życzę aby się pani opamiętała. Nikt jeszcze w historii ludzkosci nie
      wygrał z BOGIEM.Proszę nie szydzić z Kościoła i Radia Maryja- Cudu 21 wieku.
      Wiem że katolicy będą prześladowani zawsze i to się jeszcze nasili(czy pani
      chce do tych prześladowców należeć?)tak głoszą prorocy. My się z tym zgadzamy,
      bo dla Jezusa Chrystusa jesteśmy w stanie ponieść nawet męczeństwo.Niech Duch
      Święty Panią obdarzy SWOIMI DARAMI. A w szczególności darem rozumu i bojaźni
      Bożej.Kariera którą Pani zrobiła, była wolą Pana Boga i nic pani nie ma z
      własnej woli oprócz szyderstwa.
      Boli mnie takie Pani zachowanie, ale dla Jezusa CHrystusa wszystko jestem w
      stanie znieść i przecierpieć. Niech Panią Pan Bóg blogosławi.Wrogów Koscioła
      też kochamy i kochać będziemy, a za Panią dzisiaj się pomodle przy żłóbku
      Dzieciątka Nowonarodzonego.A propo Koronki do Miłosierdzia Bożego, Jezus czeka
      na Panią aby okazać swoje Miłosierdzie.
    • Gość: kkk Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:48
      TOLERANCJA! TOLERANCJA! Tolerujcie Muzułmanów, Eskimosów, Murzynów itd. A CO Z
      NAMI? MY nie mamy praw? MY, katolicy, jesteśmy podludzie? Ciekawe, kto to
      naprawdę wymyślił?
    • Gość: msf13 Re: Ramówka Radia Maryla IP: 213.17.239.* 30.12.04, 17:29
      Czy za paradami gejów i lesbijek oraz gołymi tyłkami wystającymi z półek
      sklepów spożywczych (swoją drogą ciekawie musi być w Kaliszu, tu w Krakowie
      brak takich atrakcji) też stoi Maryla Rodowicz ze swoim radiem? Panie Rafale,
      zapomniał Pan dodać jeszcze, że "Balcerowicz musi odejść"
      • Gość: MBF Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:58
        Drogi Gościu msf13 (do uwagi kierowanej do P.Rafała), otwórz nie tylko oczy,
        ale i swój rozum, bo obudzisz się z ręką w nocniku... oby tylko w nocniku...a
        tak w ogole, to cała sprawa jest żenująca, nie pierwsza w naszym kraju...
        dziwię się Pani Rodowicz i Panu Wolskiemu, bardzo się dziwię
    • Gość: Ja Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 17:42
      Zawsze dotąd zaczynałam pisanie od:"Szanowna Pani/Panie".Zwrot
      grzecznościowy,zakładający że adresat na ten szacunek zasługuje. Cóż za czasy.
      Tym razem niesposób tak zacząć. Dla takich twórców szacunku nie mam.
      Jestem zniesmaczona. Ten wytwór intelektu świadczy o braku kultury i złym smaku
      jego twórców. Pamiętam czasy,kiedy obowiązywał "jedyny szłuszny" światopogląd.
      I cóż - mamy powtórkę z rozrywki. Nic nie może powstać bez zezwolenia /znów/
      jakichś ONYCH. I TO jest właśnie p o l s k i e p i e k i e ł k o.
      Pozwolę sobie sparafrazować tytuł książki Reszczyńskiego: jaka głowa - taka
      mowa.
      Ja

• Gość: Anaksymander Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.petrus.com.pl 30.12.04, 23:34
      czasami się zastanawiam gdzie kultura, kabaret, zabawa ma granice z chamstwem.
      Jesli nie pasuje mi coś to nie musze od razu obrażac. a to wskazuje ze pani
      Rodowicz i ci ktorzy to tworzą rozum swój i morale zaprzedali za kase. No
      cóż ... współczuje wolność to nie swawola ale nejedni tego nie rozumieją
    • Gość: Ryś Dzyk zw. Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 23:53
      szalom bracia! dziekujemy wraz z Rodzina Naszego Radia za powolanie tego nowego programu pod patronatem Matki Najswietszej - sw. Maryli..proponujemy jeszcze nastepujace audycje wprowadzic : 19.00 : Kącik syjonistyczny, 20.30 . Modlitwa za przeciwnikow polskosci itd ,God bless America, Poland and Israel
    • Gość: Monika Poznań Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:43
      Marylko! Czy Pani na starość sie w głowie przewraca? A myślałam, że taka z
      Ciebie fajna Babka.Opierając sie na ramówce Radia Maryja może Pani jeszcze
      przewróci Krzyż do góry nogami? Sprawiedliwośc Boża Panią dopadnie. A tak
      wogole to powinna Pani zejść do slamsów. Bo nic sobą nie reprezentuje.

Szczęśliwego Nowego Roku!!!!!!!!!!!!!!! 2005.
    • kociamama kara smierci dla wszystkich, co mysla inaczej 01.01.05, 10:43
      Niż My, katolicy!!
      W ten sposob pozbedziemy sie wszystkich lewacko-masonsko-zydowskich szpiegow
      infiltrujacych nasz system i powodujaceych zgnilizne moralna i ogolna
      degrengolade Narodu POlskiego!
      Zbudujemy katolicki raj na ziemi, bez obrazania uczuc religijnych i bez glupich
      zartow. Bedziemy tak powazni jak na kazaniu niedzielnym.

POzdrawiam,
      KOciamama.
    • Gość: Baxter Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 17:59
      Uważam, że chyba jesteście trochę niesprawiedliwi, albo po prostu widzicie w
      newsach onetu, to co chcecie zobaczyć, pomijając przy tym fakty. Wyraźnie jest
      napisane: "W konsultacji z satyrykiem Marcinem Wolskim ułożyliśmy ramówkę dla
      programu Radio Maryla podpierając się programem Radia Maryja[...]". Chyba z ego
      wynika, że tej ramówki nie wymyśliła sama Maryla Rodowicz. Poza tym, myśle, że
      nie macie sie czego obawiać, jeżeli chodzi o Wasze uczucia religijne, bo taki
      rozkład nidgy nie wszedłby w życie. Czytajmy więc ze zrozumieniem- tego chyba
      uczą w każdej szkole. Także, jak macie zamiar budować "katolicki raj na ziemi",
      czy "Wielką Wspólnotę", skoro nie posiadacie nawet podstawowych umiejętności
      czytania? Kościół upada, i to nie tylko w sferze duchowej...
    • Gość: Patriota Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.ny325.east.verizon.net 03.01.05, 06:41
      Sa granice dozwolonej niefrasobliwosci delikatnie ujmujac,ale to co pani
      Rodowicz prezentuje schodzi ponizej poziomu pospolitej artystki,nie obrazazajac
      ARTYSTOW, ta pani zdaje sie dopalac swoj juz wyekspoloatowany
      repertuar,pozostaje spory niesmak!!!
      • Gość: wzb Re: Ramówka Radia Maryla IP: *.chello.pl 10.01.05, 11:54
        A ja myślałem że czasy palenia czarownic już minęły. Niestety ciemnota w Polsce
        nadal panuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka