barokowa_woda 19.01.05, 23:20 Po castingu do Dwójki...kolejny casting Akademii Telewizyjnej, tym razem do Jedynki.Poszukują reporterów, wydawców, prezenterów. Czego należy sie spodziewać? Czy to kolejny blef? Czy ktoś z Was został zaproszony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MaFik Re: TVP 1 rozpoczyna 3 etap castingu IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 23:37 A skąd masz tę informację??? Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: TVP 1 rozpoczyna 3 etap castingu 19.01.05, 23:47 no cóż...jest na 100% pewna, zaufaj mi. Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: TVP 1 rozpoczyna 3 etap castingu 19.01.05, 23:51 prawdopodobnie Akademia Telewizyjna musi się wykazać przed Prezesem aktywnością... castingi zaplanowano w terminach : 20,21,22, 27,28,29 stycznia. Nikt nie wie na czym będzie polegał ten 3 etap. Tajne przez poufne...powinien być test z wiedzy ogólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa ja idę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:53 zostałam zaproszona na jutro i własnie nie wiem czego sie spodziewać. niby wypytałam pana co i jak ale same ogólniki ... wiesz cos na ten temat? bardzo byłabym wdzięczna za cokolwiek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Z IN. MIASTA LUDZIE, SKĄD BRAĆ TE INFO. O CASTINGACH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: LUDZIE, SKĄD BRAĆ TE INFO. O CASTINGACH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:17 ja wysłałam do AT swoje CV + LM jak szukali prezenterów do TVP2 no i teraz sie odezwali :) nie wiem na ile jest to wiarygodne, na ile naprawde poszukują dziennikarz, nowych twarzy, czy nie jest to znowu cos na pokaz bo i tak już wiadomo kto pracę ma i będzie mieć :( PS. sorry za moja składnię ale zasypiam przy kompie ... Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: LUDZIE, SKĄD BRAĆ TE INFO. O CASTINGACH? 20.01.05, 00:21 dziwne...bo 2ka poszukiwała prezenterów, a jedynka ma ochotę na "redaktorów". Robią casting, bo się nudzą... Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: LUDZIE, SKĄD BRAĆ TE INFO. O CASTINGACH? 20.01.05, 00:22 oczy dookoła głowy... a potem, jeśli chą to Cię zapraszają. Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: ja idę :) 20.01.05, 00:19 daj znać jak będziesz po wszystkim, ja się tylko domyślam co tam będzie się działo...współczuję. Ostatno w jednej z komisji była Racewicz. Zadufana, sztuczna, przemądrzała, niekompetentna...wyszło z niej wszystko to co nie zawsze stara się ukryć po drugiej stronie ekranu. To czego możesz się spodziewać to kamery...więc radzę zrobić dobry makeup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: ja idę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:24 jezuuu nie strasz mnie :) ja tu taka wyluzowana sobie siedzę (fakt wiem, że podobno w komisji ma byc 6 osób), właściwie to nie wierzę w cuda (tym bardziej jeżeli chodzi o publiczną) ale jakąś tam małą nadzieję miałam, że Ci ludzie będą OK. byłaś na poprzednich castingach? wyszło coś z tego? jakich ja sie wogóle moge pytań spodziewać ... ale mi pietra narobiłaś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: ja idę :) 20.01.05, 00:33 spokojnie panika rujnuje... tylko głupota w tym kraju buduje... a poważnie, to skoro Cię zaprosili to masz szanse. Do dwójki przeszło 200 osób z 4000. Więc gratuluję, że jesteś w którejś setce. Idź i odezwij się po.::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:39 ok, to nie przejmuje sie i idę spać :) PS. wiem, że do 3 etapu przeszło 100 osób ale nie wiedziałam z ilu kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicola Re: TVP 1 rozpoczyna 3 etap castingu IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 10:31 Moje drogie... Odpuśćcie sobie! Byłam na castingach do tvp2. Przeszłam do etapu, gdzie zostało 30 osób. A na początku było 1200... Jeżeli nie jesteście związane z telwizją do tej pory , to raczej nie będziecie. Oni MUSZA robić takie castingi, a i tak nic z tego nie wynika.... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa barokowa_woda & & #35; 62;& & #35; 62;& & #35; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:30 dlaczego mam wrażenie, że byłaś dziś na tych castingach :) zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: barokowa_woda & & #35; 62;& & 20.01.05, 21:23 witaj TIAA... czyżby któraś z uczestniczek castingu nie odrywała od Ciebie wzroku??? spokojnie to nie ja ! jestem na drugim końcu Polski ja Ci na pewno nie zagrażam... pozdrawiam PS a jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: barokowa_woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:47 nie nikt mi się intensywnie nie przyglądał ;) zaintereowało mnie poprostu to skąd wiedziałaś wogole o castingu i niektórych szczegółach... jak było? był OK, jednak to, że byłam "lekko" nastraszona po wcześniejszej rozmowie z Tobą sprawiło, że właściwie sam casting mile mnie zaskoczył. mam tylko teraz cicha nadzieję, że casting nie był li tylko proforma żeby lud się cieszył :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: TVP 1 rozpoczyna 3 etap castingu IP: *.mi.gov.pl 21.01.05, 09:41 Też idę. Czy już ktoś był na takim castingu w TVP? O co pytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa ja byłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:56 było ok jak juz wcześniej napisałam. po cichu liczę, że może coś z tego wyjdzie tym bardziej jak pisała barokowa_woda do 2 etapu z 4tyś przeszło 200 osób a do 3 etapu 130. jedno co mnie zaskoczyło negatywnie: rozmawiałam z 2 osobami i obie przyznały się, że dośwaidczenia dziennikarskiego nie mają (wcale) ale są "z plecami". i tak się zastanawiam co ja tam robiłam? chyba zaprosili mnie tylko i wyłącznie jako przedstawicielkę szarej masy :( bez znajomości... Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: ja byłam 21.01.05, 20:25 ciekawe dlaczego te dwie osoby się do tego przyznały...? gdzie ja żyję???? już nie wiem czy dziwić sie temu, że miały plecy, czy temu że tak smiało przyznawały sie do tego jakby nie było skandalicznego procederu , który od wieków nosi nazwę - nepotyzm... gdzie honor? odchodzą autorytety...żal, że JNJeziorański musiał na to wszystko patrzeć...chyba dlatego nie chciał już walczyć... na Boga!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:55 dla mnie to zabrzmiało tak jakby były z tego dumne, że przychodzą tu "z placami" a ja naiwna niewiadomo na co liczę ... byłam zażenowana to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: ja byłam 21.01.05, 20:56 Heya barokowa_woda i inni!!! Znalazła się kolejna ofiara, która idzie w srodę na ścięcie dobloku R na Woronicza:D:D Nieee, wcale tak do tego nie podchodzę:) NIe liczę w sumie na nic(no,może na to, ze mój obecny pracodwca się nie dowie, bo będzie jak z Ziemcem:D:D:D ). Mam mega dobry humor, jak wróce do domu (a będzie to trwało ok 3h, bom nie ze Stolycy) opisze wszystko:D Tiaa, kto był w komisji i co dokładnie robiłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: ja byłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:00 ludzi z komisji nie znam :( 1.kilka słów o sobie + pytania komisji 2.jakieś bojowe dziennikarskie zadanie :) opisz koniecznie wszystko jak wrócisz :) kiedy jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: ja byłam 21.01.05, 21:03 Środa, musze cichaczem wziąść dzień wolny w arbeicie:D:D:D:D Nie było tam jakiś gwiazd?? Właśnie, kamera latała po korytarzu tak jak to było na castingu do TVP2??? Bo jeśli tak, to nie jade- jeszcze z roboty wylece:) Jak oceniasz te osoby, które tam spotkałaś- chodzi o uczestników:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:10 widzę tą samą histerię co u mnie na dzień przed castingiem. ale wtedy to ja zasypywałam barokową_wodę pytaniami ;) 1. nie ma żadnych kamer na korytarzu 2. nie ma nikogo na korytarzu ... 3. każdy jest zapraszany na konkretną godzine (prawda?) więc conajwyżej możesz tak jak ja spotkać 2 osoby - przed toba i po tobie 4. musisz byc tam ok. 30 min wcześniej, gdyż zaprowadzą cie do osobnego pokoiku gdzie w spokoju będziesz mógł przed lustrem przygotowac się ;))) 5. komisja przed tobą siedzi przy stoliku w podkowe :) 6. ty przed nimi siedzisz sobie przy stoliku, przed toba kamera, a pan edek podłącza ci mikrofonik ;) 7. generalnie atmosfera jak najbardziej przyjazna, razi trochę to, ze oni wcale nie patrza się na ciebie tylko na jakies kartki coś tam zapisują itp (a może tak tylko u mnie było bo nie ma na co patrzec ;) 8. nie przejmuj się :) pracujesz teraz w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: :) 21.01.05, 21:18 Pracuje... dzięki, że rozwiałas moją NAJWIĘKSZĄ obawę:) Nie chciałbym się zobaczeć po Wiadomościach w specialu "Śmieszne scenki ciotki Gienki- o ludziach, którym się wydaje...". Ufff, to troche mnie uspokoiłas:) Faktycznie, kazdy jest zaproszony na konkretną godzinę, chyba wybrałem zła, bo zdąże się w ciągu dnia spalić:D:D hmm, interesujacy ten pokoik z lustrem- pewnie zainstalowali ukryte kamery:P:P Tiaa, wybacz, ale jeszcze kilka pytań: 1). Czy stolik w kształcie podkowy jest pokryty zielonym suknem?? 2). Jaka jest średnia wieku komisji?? 3). Faktycznie komisja wyglda tak, jak profesorzy na ustnej maturze po przepytaniu setnej osoby?? 4). Jakie konkretnie miałaś zadania od komisji?? 5). Co powiedzieli na koniec?? Jakieś szczegóły co dalej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:32 Ja gdy zadzwoniła osoba z AT od razu zapytałam czy to jest na zasadach "konkursu smsowego typu idol":) chyba nie ma kamer bo to był pokój montażowy :) 1.chyba nie (?) :) 2.55-60 3.tak/nie ... zalezy kto :) 4.pytania odnośnie mojej osoby/ niestety więcej nie napisze bo po tym mozna juz by było mnie odszyfrować :) 5.do widzenia, dziekujemy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: :) 21.01.05, 21:38 Pytam bo kolo z AT mówił, że trzeba będzie dać live'a, napisać szpigiel, biała, opracowac jakiś tekst itp. Pytam tylko czy to prawda i w jakim natężeniu? Co odpowiedział ci Pan jak zapytałaś o konkurs smsowy typu idol?? I naprawde nic nie mówili "Pani Tiaa, jesteś naszym odkryciem, odezwiemy się wkrótce"??:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:44 prawda :) jeżeli pracujesz w mediach (jak ja ;) to z tymi "zadankami" nie będziesz miał najmniejszych problemów. uwierz mi. odpowiedział, że nic nie wychodzi poza mury AT, nie robią z tego programu rozrywkowego :) hahahaha... tiaaa Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda a teraz szczegóły jak tam jest 21.01.05, 21:44 kochani...wygląda na to, że ciekawa dysksja nam sie tu wywiązała... w kraju gdzie co 3 młody Polak jest bez pracy nagle wszyscy sobie pomagają... by jak najlepiej koleżanki/koledzy wypadli przed komisją BRAWO POLACY MŁODZI! chapeau bas! mnie tylko zastanawia dlaczego do mnie AT dzwoniła już aż 3 razy przekładając o kolejne 2 tygodnie spotkanie zkomisją czy mam sądzić że będę od razy w pierwszej piątce???:))) oj, to chyba nie wygląda dobrze...trudno przecież o brak błędnych decyzji przy odsiewie spośród 130 osób!!! Komisja chyba musi mieć czasami przerwę na papierosa? z tego co wiem jest to poważny egzamin sprawnościowy po, którym jest się sprawnym,reporterem z błyskiem w oku, redagującym newsy, czytającym z białej jak Krysia Cz-bówna, z puentą Sianeckiego i prezencją Smoktunowicz, acha jeszcze standupy się robi jak co najmniej Marzanna Zielińska. Takie 3 w jednym trochę TVnu,Polsatu, dawnej publicznej - i mamy doskonały program informacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: a teraz szczegóły jak tam jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:48 pomagam bo chyba wiem że nic z tego ale, jakby cos jakims cudem to dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: a teraz szczegóły jak tam jest 21.01.05, 21:53 Barokowa... gdybym startował w castingu d Dwójki pomógłbym, niestetym rozrywka mi chyba nie pisana:) Ale ta teoria 3 w jednym całkiem interesujaca:) Wiesz, te kryteria spełnia tylko tiaa i ja:) Więc do zobaczenia na korytarzach przy Woronicza 17:D Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: modotv 21.01.05, 22:00 miły jesteś mnie ostrzegłeś.ja faktycznie nie przypominam Smoktunowicz, ani tym bardziej Sianeckiego.bliżej mi do Prezesa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re:a ludzie mówią, że i tak szkoda na bilet 21.01.05, 21:54 jest szansa trzeba z niej skorzystać... chociaż pewnie łatwiej będzie skorzystać tym z polecenia, z tv ośrodków regionalnych, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa barokowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:57 a jak Ci tłumacza to, że już 3 raz przekładają casting? Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: barokowa 21.01.05, 22:05 bardzo różnie.. 1 tel. przemiłym zmysłowym barytonem - Zaproszenie 2. tel. zaspanym tonem że nie widzi mnie wpiosanej do brudnopisu! spokojnie, że później 3 tel. oj tak, wielu kandydatów, że przedłużamy nabór 4 tel. na pewno w lutym... ciekawe? nie co bym uważała się za pępek świata ale czy nie szkoda im na telefony? logistyka wg mnie dość niefortunna, organizacja harcerska? acha! c'est la vie!!!!!!!!!!! po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 22:06 w końcu jedziesz prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: ale 21.01.05, 22:07 jak zadzweonią i poproszą...o pardon potwierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: barokowa 21.01.05, 22:08 Barokowa, don't worry. Na każdego przyjdzie kolej, na ciebie też. Tych najlepszych pewnie zostawiają na sam koniec, poza tym jak pojawisz się jako jedna z ostatnich będziesz zapamiętana. Po przesłuchaniu kilkuset osób zapamiętuje się garstkę. Może to zwlekanie w końcu wyjdzie Ci na dobre?! Profilaktycznie warto brać od tych łebków z AT numery kontaktowe, jak coś można zadzwonić i upomnieć się o swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: barokowa 21.01.05, 22:21 fakt...mam czas: zrzucę parę kilo, po drodze operacja twarzy (może coś z Hanny), zrobię sobie pazury i nadmucham swoje ego a'la Racewicz - ta ma charakterek....drapieżna i mściwa, potem coś żeby przebić Obarę...może noc z Panem z rezyserki Wiadomości? ach, nie tam Majeczka przecież zasiada, a z Paniami to fe! Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: KARA MUSI BYĆ 21.01.05, 22:29 i tak oto za karę, że kwiat polskiej telewizji wyszydzam... nie zobaczyłam J.Bonda!!! i na co mi to było? 007 ma największe szanse, a nie tacy jak ja, no chyba, że zostanę dziewczyną Bonda. Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: KARA MUSI BYĆ 21.01.05, 22:41 Barokowa, dmuchaj, niech ciebie dmuchają (a propos Pana z reżyserki:P), powiększaj, pomniejszaj. tnij, wstrzykuj botox, ale zostaw w świętym spokoju Kasię Obarę:D:D:D:D:D Urocza osóbka:) I coz tego że powiększyła biust:) Odpowiedz Link Zgłoś
barokowa_woda Re: Nie znasz zycia, pozory mylą i to bardzo. 21.01.05, 22:55 a to Ty jesteś tym sławnym ,znanym nie tylko na forum Don Kichote"m pieknej Kasi, pardon Dulcynei! Tego o biuscie Kasi to nie wiedziałam...chociaż nie raz się o niego prawie otarłam...że sztuczny...? szkoda, jestem zawiedziona i co ja teraz zrobię? Chyba sobie pomniejszę. Mężczyźni widzą inaczej ...bardzo wiele spraw i biust też. Odpowiedz Link Zgłoś
modotv Re: Nie znasz zycia, pozory mylą i to bardzo. 21.01.05, 23:05 Nie jestem żadnym Don Kichotem, Jose Armandem ani żadnym innym tym podobnym typkiem:D Poprostu jedne prezenterki bardziej inne mniej się lubi. A gdzie ty się tak ocierałaś o biust Kasi??? Oczywiście moje informacje sa bardzo niepewne, wręcz niepotwierdzone i tym samym zdyskwalifikowałem się jako kandydat do TAI... Ide popełnić sepuku Odpowiedz Link Zgłoś