Dodaj do ulubionych

Fenomen forum "Gazety Wyborczej"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:38
Chciałem się zalogować pod własnym nazwiskiem, ale komputer odrzekł, że ten
login jest już zajęty (???).
Co się tyczy wątku na forum "kraj" pod podobnym tytułem:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20286298&v=2&s=0
to dziwi mnie, iż forumowicze nie dostrzegają przyczyny, moim zdaniem,
PODSTAWOWEJ. Było to mianowicie jedyne w Polsce renomowane publiczne forum
praktycznie bez cenzury i bez konieczności logowania się.
Tak uważam.
Obserwuj wątek
    • jk Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 10.02.05, 09:36
      co w tym dziwnego, ze ten login jest juz zajety?
      kolejny spisek i nieuczciwosc Agory? litosci!

na forach kraj i innych tutaj nie ma cenzury, tak trudno to zrozumiec?
      czy kasowanie postow troli i spamerow naprawde ogrnaiczaja czyjas swobode wypowiedzi?
      logowanie w niczym nie przeszkadza, wrecz pomaga, bo cywilizuje dyskusje

zle Pan uwaza
      fora gazetowe sa nadal forami publiczyni pozbawionymi cenzury (coraz mniej takich), wlasnie tego forumowiecze czasem nie dostrzegaja
      • Gość: PIT-wypełnij Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:42
        >logowanie w niczym nie przeszkadza, wrecz pomaga, bo cywilizuje dyskusje
        A dlaczego tak twierdzisz ?
      • wlodekbar Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 16.02.05, 17:46
        Oczywiscie, ze logowanie jedynie pomaga - skad ten sprzeciw?:)
        • wlodekbar Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 16.02.05, 17:50
          Przeciez jesli Kowalski chce sie zalogowac (a jest takich osob, jak widac,
          duzo), to sie loguje. Zas jesli nie chce (a przyczyn jest kilka, i kazdy latwo
          moze 'wykoncypowac' jakie), to sie nie loguje.
          Wiec problemu zadnego tu nie ma:)
    • Gość: mulkern Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" IP: 82.140.66.* 10.02.05, 12:36
      jk skad ta agresja?, czlowiek pisze ze zdziwieniem, iz login z jego nazwiskiem
      zajety a ty od razu dorabiasz gebe i dopisujesz jakies stwierdzenia, ktore
      tutaj nie padly. Ja jakos nie moge sie dopatrzec w tym poscie atakow na
      Agore. Przeczytaj jeszcze raz uwaznie tekst, a jesli cos znajdziesz to napisz
      wyraznie bo u mnie sie to nie wyswietla.
      Mysle ze nie zrozumiales tekstu albo odpowiadasz na inny post, bo twoje
      argumenty niezabardzo pasuja.

Pozdrowienia
      • jk Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 10.02.05, 18:36
        czyli nie wiecie kto to jest Stanislaw Remuszko?
        prosze, to ten pan: www.remuszko.pl

pisal tu juz nie raz, a na kraju chyba pisywal, bo teraz mu niestety zalogowali...
        to jeden z tych ludzi, ktorzy szczerze nienawidza Agory i Gazety, ale z checia pisza na tym forum - to tez jest jeden z fenomenow tego forum :)

PIT-wypelnij,
        logowanie cywilizuje dyskusje, bo zaczynasz niejako odpowiadac za to, co piszesz - dostajesz stala etykietke, stajesz sie rozpoznawalny, mozna do ciebie napisac i nie mozesz co chwile zmianic nickow i udawac nowe osoby (nie mozesz w sensie: staje sie to uciazliwe);
        oczywiscie mozna zalozyc wiele nickow i pisac co chwile pod innym, ale jak pokazuje logowanie, takie dzialania nie sa popularne i praktykowane
      • Gość: Stanisław Remuszko Odpowiadam mulkemowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:41
        1. Wedle elektronicznego wyciągu z PESEL (www.herby.com.pl/herby/), w
        Polsce dziesięć lat temu żyło 7 (siedem) osób noszących moje nazwisko. Znam ich
        wszystkich - to po prostu moja najbliższa rodzina. Między Bugiem a Odrą nie ma
        innego Stanisława Remuszki. Dlatego się zdziwiłem.
        2. Ale to była uwaga na marginesie. W swoim poście chciałem po prostu wyrazić
        swoje uznanie i szacunek dla "Gazety Wyborczej" za stworzenie unikatowego
        miejsca swobodnej rozmowy - oraz zdziwienie wywołane faktem, że w przywołanym
        wątku nikt tych wyjątkowych i oczywistych zalet nie dostrzega. Zapewne
        wyraziłem to nieudolnie. Przepraszam, jeśli ktś poczuł sie urażony.
        [3. Nawet napisałem: "Jest to jedyne forum", ale potem uprzytomniłem sobie, że
        od niedawna trzeba się zalogować, dlatego zmieniłem "jest" na "było". Czas
        przeszły nie zmienia wyśmienitej dotychczasowej oceny.]
    • Gość: mulkern Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" IP: 82.140.66.* 11.02.05, 09:06
      jk niewazne co Pan Remuszko pisze na innych forach, ten post nie ma zadnych
      znamion ataku wiec tak jak napisalem powyzej nie rozumiem twojej agresji.
      • jk Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 09:24
        mnulkrenie,
        jezeli nie rozumiesz, co napisalem tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=645&w=20431908&a=20465408
        to trudno mi cos wiecej do ciebie napisac

nastepnym razem radze poznac kontekst danej wypowiedzi, a potem pisac - to pomaga, unikniesz wtedy bezsensownych pytan
        • mulkern Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 12:59
          jk,
          Ja doskonale zrozumialem twoj post, jest to poprostu chamski nieuzasadniony
          atak na czlowieka, ktory w grzeczny sposob wyrazil swoja opinie, a z tego co
          widze traktujesz tego Pana jak osobistego wroga, wiec cokolwiek by on nie
          napisal z gory przekreslasz.
          Wiec ja tym razem ci radze poznac dokladnie kontekst danej wypowiedzi a
          nastepnie zajac stosowne do niej stanowisko.
          Poteoryzujmy troche, a moze Pan Remuszko sie “nawroci”, pokaja i wroci na lono
          Gazety Wyborczej co wtedy ty zrobisz? Bedziesz dalej w czambul przekreslal
          wszystkie jego teksty , czy moze wtedy bedzie pisal w twojej opini naprawde
          wartosciowo.

Mowiac ktorko brak jest logiki w twoich postach, w pierwszym wykluczasz
          mozliwosc zablokowania loginu Remuszko, mocno sie oburzasz i piszesz o jakichs
          tam spiskach, chociaz Pan Remuszko (jak ja to rozumiem) nic takiego nie
          sugeruje, w drugim swoim poscie piszesz “niestety mu zablokowali”, to wiec
          jednak zablokowali?, a jak zablokowali to czemu sie oburzasz i atakujesz
          czlowieka?.
          Zyjemy w wolnym kraju (taka mam przynajmniej nadzieje) i kazdy moze pisac co mu
          sie tylko podoba a Agora jest prywatna spolka i forum gazety nie musi
          publikowac wszystkich opini, ale powinno byc to wyraznie zaznaczone, np nie
          publikujemy opini mulkerna albo Remuszki. A tak to sie bije piane I falszywie
          sprzedaje swoj wizerunek.

Konczac,
          “nastepnym razem radze poznac kontekst danej wypowiedzi, a potem pisac - to
          pomaga, unikniesz wtedy bezsensownych” odpowiedzi.
          • jk Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 13:26
            mulkernie,
            gdzie ja w swoim drugim poscie napsialem, ze ktos zablokowal login Remuszki?
            pisalem o zalogowanym forum kraj, na ktorym, zdaje sie, Remuszko czasem pisywal
            nie pisalem nic o blokadzie, pewnie zle przeczytales

moje uprzedzenie do pana Remuszki wynika z faktu, ze mimo iz lekko mowiac nie
            lubi Wyborczej (czmeu daje wyraz w swoich ksiazkach), to jednak pisuje na jej
            forum - nie widzisz sprzecznosci?
            (swoja droga pelno jest takich osob na forach kraj i aquanecie, to nie zwykli
            ludzie o innych pogladach na dana sprawe opruszona w np. artykule, ale ludzie,
            ktorzy uwazaja, ze Gazeta nie jest zwyklym dziennikiem, ale jakas instytucja,
            ktora wiele moze, narzuca wszedzie swoj poglad i ma - to podstawa -
            destrukcyjny wplyw na Polske)

w dodatku sugeruje, ze mu login zablokwali (w kontekscie jego pogladow nt.
            Agory i Gazety nie wyglada to na taka zwyczjna refleksje, ale na np. specjalna
            akcje przeciw niemu), wiec nie moze pisac na forum kraj, tak jakby trudno
            byloby sobie zalozyc login s.remuszko czy jakikolwiek innego

jezeli nie wiesz, kto to taki pan Remuszko i jakie ma zdanie o gazecie, to nie
            pisz, to naprawde nie ma sensu
            • mulkern Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 14:51
              jk,
              Przyznaje, ze rzeczywiscie nie piszesz, iz zostal zbanowany, moje przeoczenie,
              przepraszam.

Ja nie odebralem jego postu jako sugestii, iz mu zablokowali login, ale zgadzam
              sie z toba, iz to nie jest problem mozna stworzyc dziesiatki innych loginow I
              byc w pelni identyfikowanym.

Co do dalszej czesci twojego postu to nie widze sprzecznosci, forum jest
              miejscem swobodnej wymiany pogladow I kazdy ma prawo z niego korzystac jesli
              nie narusza regulaminu. Ja naprzyklad mam bardzo zle zdanie o PKP ale czasami
              jestem zmuszony korzystac z ich uslug (chociaz sa dostepne inne srodki
              transportu) i gdy tylko moge wyrazam swoja bardzo zla opinie na temat
              tej “firmy-instytucji”.

Gazeta czy tego chcesz czy tez nie, niejest zwyklym dziennikiem, ma olbrzymi
              wplyw na krztaltowanie opini publicznej i jej ocena nalezy do spoleczenstwa,
              ktore jak zapewne sie orientujesz jest mocno podzielone w swoich odczuciach do
              Gazety.
              Pan Remuszko (zapoznalem sie z jego strona) ma wlasne doswiadczenia zwiazane z
              Gazeta i ma pelne prawo do ich wyrazenia (zyjemy w wolnym kraju), a jesli
              Gazeta uwaza, ze wypisuje na jej temat klamstwa, to coz prostszego, mozna Pana
              Remuszko pozwac o znieslawienie.

Konczac chce jeszcze raz podkreslic, iz nieslusznie (w mojej opini) napadles
              na tego czlowieka. Jego opinia na temat Gazety nie ma tutaj nic do rzeczy.
              Chetnie podejme dalsza polemike ale dopiero w poniedzialek,

Pozdrowienia
              • jk Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 15:57
                mulkern,
                rozumiem twoje zdanie,
                niestety dalsza pomlemika bedzie pozbawiona sensu - ani ja, ani ty pewnie zdania
                nie zmienimy
                • eremus1 Re: Fenomen forum "Gazety Wyborczej" 11.02.05, 21:00
                  Wygłupiłeś się Waszmość tym pierwszym postem i potem brnąc dalej nie potrafisz
                  się wycofać. Sądzę, że w tym przypadku nie chodziło o czyjeś zdanie, tylko o
                  logikę. Twórca wątku pochwalił forum GW i został zaatakowany za to, że ma o GW
                  opinię złą. O ile pamiętam, to jk miał wiele okazji do dyskutowania na ten temat
                  w innych, stosunkowo licznych wątkach inicjowanych przez pana Remuszko. Ale jak
                  widać uznał za stosowne wbić zęby w całkiem nie nadające się do tego celu tworzywo.

Wyrazy współczucia i pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka