Gość: Adam IP: *.supermedia.pl 12.04.05, 11:28 życie to zweryfikuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sr I tacy "geniusze" odpowiadają u nas za edukację!!! IP: *.eranet.pl 12.04.05, 11:48 Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Matura: absurd goni absurd 12.04.05, 13:03 hehehe nareszcie właściwy człowiek na właściwym miejscu, mam nadzieję że dzielni maturzyści (trzymajcie się, dzieciaki!) nie dadzą panu dyrektorowi wyjść z lekko cuchnącego szkolnego sraczyka przez bite 5 godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.profiline.com.pl 12.04.05, 13:57 A co się stanie, jeśli nauczyciel zobaczy, że ktoś ściąga? Może wtedy wstać i podejść czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.chomiczowka.waw.pl 12.04.05, 21:58 Jeśli nauczyciel zobaczy, że ktoś ściąga na maturze, to musi udawać, że niczego nie dostrzega, bo prędzej nauczyciela z posady wyrzucą niż pozwolą "skrzywdzić ucznia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:41 tak ale jesli polapia sie ze ktos sciagal na maturze to uniewaznia mature w calej sali badz szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiga Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.chello.pl 12.04.05, 22:41 IMHO - prawde mowiac ciezko na tej - tfu - 'maturze' cos sciagac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drab matury maturami IP: 212.160.134.* 12.04.05, 15:10 ale prosimy o jakieś testy dla gimnazjalistów!! Po podstawówkach od razu matura... I jeszcze jedno - o płytę z przykładowymi testami nie na dwa dni przed, jak to zrobiliście podstawówkom, ale przynajmniej TYDZIEŃ !!!! dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba -jaga Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 12.04.05, 15:23 Zawsze co pierwsze jest wyolbrzymiane.Przez tyle czasu były matury, nawet te pisane za okupacji, po cichu i te pisane na sali w szpitalu. Los nie wybiera, tylko trzeba spojrzeć na to, że to nauczycielom najbardziej zależy, by ona się powiodła. Zatem maturzysta to czlowiek, który w swoim życiu musi się nastawić na najbardziej ekstyrmalną sytuację.Jeżeli tego dnia ma biegunką to znaczy, że lekarz powinien potwierdzić stan zdrowia egzaminowanego, bo tylko dobry stan zdrowia pozwala na przystąpienie do egzaminu.Jestem optymistką i okaże się ,że test był tak prosty,że nie wymagał tyle czsu siedzenia co proponuje regulamin.Matura poszerzona powinna mieć przerwę śniadaniową. KOmisja egzaminacyjna może w trakcie wykonać cwiczenia izometryczne, a do tego wskazana jest pozycja siedząca-( korki u mgr WFu)Za wszystkich trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.unregistered.media-com.com.pl 12.04.05, 15:24 Gratuluję z jednej strony tym chorym ludziom, którzy to wymyślili, a z drugiej wszytskim tym, którzy na maturze będa siedzieć w ostatniej ławce. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartti Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.04.05, 16:16 Jestem nauczycielką. ostatnio na szkoleniu dot. matur zapytałam, co ma zrobic szkoła, która nie ma wystarczającej ilości dobrej jakości magnetofonów (chodzi o mature z języków obcych). pani z Komisji odparła: No jak to? Przecież chyba ma Pani w domu jakiś sprzęt? Prosze go przynieść do szkoły! czy to wymaga jeszcze jakiegoś komentarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistka Dajcie nam Żyć!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:34 Ciekawa jestem czy osoby z ministerstwa edukcaji (albo oświaty nie ważne z resztą) rozwiązałyby chociaż test po szóstej klasie, nie mówiąć już o kompetencjach w gimnazjum.... nawet nie mówie o maturach. Wszytko jest bardzo trudne, materiału jest wiele, my uczniowie nie mamy na nic czasu... no chyba że w prszyłości chcemy kopać rowy.... Nawet nauczyciele mówią, że nie chcieli by życ w tych czasach co my!! To wszystko jest okropne!! W tym kraju nie da się uczyć i zdawać matury... Oświata w tym kraju to jeden wielki absurd!! Jestem zdesperowana!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlak MAly Re: Dajcie nam Żyć!! IP: *.mgh.harvard.edu 12.04.05, 16:47 NIe desperyj kochana. JAk przez to przebrniesz to bedziesz mogla zostac ministrem edukacji i w mysl zasady "jak ja bylam w waszym wieku ..." bedziesz mogla fundowac kolejne absurdy kolejnym pokoleniom. A tak powaznie poziom edukacji w ministerstwie edukacji jest ponizej zera a srednie IQ raczej ok 30 przyczym maleje wraz ze wzrostem szczebla decyzyjnosci. Vanitas vanitatum et omnia vanitas - tak wyglada ministerstwo edukacji w polsce. Dzieki Bogu mam juz przygode z nim za soba. May the power be with you moi drodzy przyjaciele ze szkol polskich ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Dajcie nam Żyć!! IP: *.129.udn.pl 12.04.05, 21:06 zgadzam sie w 100% :-))) Z zastrzeżeniem, ze IQ 30 to może być próg nie do przebrnięcia dla pracowników ministerstwa. Wiem, bo miałam kontakty....Żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiga Re: Dajcie nam Żyć!! IP: *.chello.pl 12.04.05, 22:45 a tam ... g..uzik nie edukacja. robia z nas debili na kazdym kroku. o edukacji mozna mowic tylko w kontekscie tego ze kto chce to sam sie uczy. fakt - mozna jeszcze czasem trafic na nauczyciela ktoremu, mimo tego calego kociokwiku jaki funduje mu 'ministerstwo edukacji' (umyslnie w cudzyslowie), chce sie jeszcze cokolwiek ... ale przypuszczam ze juz nie tak dlugo ... nawet najbardziej wytrwale 'egzemplarze' wygina wraz z kolejnymi super-pomyslami naszych notabli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobi Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.chello.pl 12.04.05, 16:59 Ja mam w szkole ładną pani dyrektor; młodziutką taką ze 28 lat; hmm to będzie bardzo przyjemne jak wyjdziemy razem do łazienki może jeszcze dla odprężenia mi potrzyma jak będe sikał ;-)); może być ciekawe...; w drodze zawsze bedzie można ją zagadać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kordijan Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.ds.pg.gda.pl 12.04.05, 21:14 hehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolor Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:54 Polska szkoła opiera się na sciąganiu i tak bedzie na maturze, nie pisze o tych dzieciach które uczciwie bedą zdawać maturę, ja pisze w ich imieniu. Ale Uwaga uwaga maturę będzie zdawać 80 procent rocznika wyobrażacie to sobie nigdy tak nie było , a pozoiom w liceach profilowanych jest dużo niższy niż w dawnych zawodówkach, uczę tam to wiem, Jestem pewien że bez ściągania się nie obejdzie nie ma innej drogi. Szkoda tylko pieniędzy i tych dzieci którym ta matura się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Matura: absurd goni absurd IP: 212.182.42.* 12.04.05, 19:13 Szkoda ze wojsko nie pilnuje maturzystow wtedy na pewno nie sciagaliby! Gratulacje MENiS! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinamazurczak Re: Matura: absurd goni absurd 12.04.05, 19:31 pamiętam swoją maturę :) oczywiście w wyjściu do toalety towarzyszyła mi pani od matmy, ale i tak w wc moglam zajrzećdo czego chcialam no przeceiż ze ze mną tam nie weszla :)) trzymam kciuki za wszystkich maturzystów będzie dobrze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinamazurczak Re: Matura: absurd goni absurd 12.04.05, 19:33 nie doczytałam nie będąchodzić po sali noto luz :))) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technokrata Matura -a po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:09 Nie ważny poziom,ważne sikanie i to jest najwiękrzy problem.Poco właściwie komu ta matura,i tak wszyscy pujdą na organizacje izażądzanie.Matematyka nie obowiązkowa są komputery i można policzyć 2x2.Kpiny a było już na dobrym poziomie wykrztałcenie ale po co murzyni zeszli z drzew,jest wolne miejsce i ziusiać można na cały świat z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala81 hie hie... :O) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.05, 20:22 pamiętam...ja na maturze miałam obstawę do wc w postaci kobiety od matmy...ale ogólnie luzik...nie ściągałam (nawet nie miałam ściąg ) i zdałam. tak naprawdę matura to bułka z masłem...sajgon zaczyna się na studiach :O) POWODZENIA MATURZYŚCI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:55 Życie z pewnością to zweryfikuje, tylko dlaczego kosztem młodych ludzi? Tępaki z Ministerstwa znów będa eksperymetować na żywym organiźmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombaj Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 20:58 Chetnie bym poszedl razem z moja Pania dyrektor do toalety :)...to byly czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steńczyk Re: Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.05, 23:23 Kolenjy raz nasze kochane i bardzo mądre władze oświatowe nie tylko że oblały totalnie swój egzamin dojrałości ale jeszcze ośmieszyły się w oczach dyrektorów i nauczycieli a po tej kiczowatej maturze w oczach całej Polski. Już media o to zadbają. Wystarczy że co bardziej ambitni reporterzy wgryzą się w pozostałe durnowate przepisy, zalecenia i wykładnie dotyczące tzw NOWEJ MATURY (myślę że pierwszej i ostatniej w takim kształcie. Pomyślcie jak ma czuć się w tym gąszczu paranoicznych przepisów zestresowany samym faktem przystąpienia do egzaminu zdający młody człowiek, jak czuje się nauczyciel i dyrektor odpowiedziałni formalnie i moralnie za wyniki tej groteski wymyślonej chyba w pijanym widzie przez człowieka który nigdy nie pracował w szkole. Ale to POLSKA WŁAŚNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.zetosa.com.pl 13.04.05, 00:23 Czy ktoś odpowiedzialnie i w miarę inteligentnie zechciałby mi wytłumaczyć po co właściwie potrzebna jest matura i do czego? Jak ktoś nie idzie na studia, to mu wystarczy przecież świadectwo ukończenia szkoły, a jak idzie, to uczelnie powinny egzaminy organizować u siebie wg własnego profilu. I tyle! Po cholerę te koszty, stres uczniów i wydziwianie nieuków z MEN-u. Z całym szacunkiem, poziom uczniów dzisiejszego liceum odpowiada w najlepszym razie poziomowi zawodówki z lat 70-tych. I wiem co mówię - byłem nauczycielem w tamtych czasach. Z całą pewnością absolwent ZSZ był lepiej przygotowany do pracy i ew. dalszej nauki niż dzisiejszy maturzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 02:56 Ja tam nie wiem czy poziom LO jest obecnie jak zawodowek w latach 70. Raczej mi sie nie wydaje. Obecnie nauczyciele sa niezle zacofani. Szczegolnie ci starsi. zero szkolen, zero czytania zero nauki. Bo i po co ? Dlatego skonczylem LO gdzie uczyli nauczyciele akademiccy. Pozniej dalej mnie juz na studiach uczyli. I raczej nie powiedzial bym ze poziom byl jak w zawodowce. No chyba ze w zawodowce w latach 70-siatych uczono rozwiazywania ukladow rownan rozniczkowych, liczenia calek po roznych krzywych, plaszczyznach, topologii etc. na fizyce przez ostatni rok byla na tapecie mechanika kwantowa - a dokladniej najprostsze przypadki jak liczenie wodoru. w rownoleglej klasie biol-chem (takze uniwersytecka) uczono takze raczej rzeczy ktoryxch sie dowiadywaly ludziki dopiero na 1-2 roku AM czy tez Chemii. To jedynie stereotyp ze kiedys bylo lepiej fajniej i wogole da best. teraz ciemnogrod etc. ale jak mi sie zdaje punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia wiec proponuje podczas wyglaszania opinii bluzgajacych ludzikow ktorzy chodza obecnie do LO ( czy jakiegos obecnego odpowiednika tego tworu - troszq na czasie juz nie jestem :P ) aby najpierw poczytal, porownal, pomyslal. Nie kazde LO to jakis wygwizdow gdzie za frekwencje dostaje sie 5.0 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: Matura: absurd goni absurd IP: *.cbs.it.pl 13.04.05, 08:21 Bzdura goni bzdurę.Przeciez to i tak ogromny stres dla tych dzieciaków i jeszcze takie numery. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_p11 Re: Matura: absurd goni absurd 13.04.05, 09:06 Wspolczuje tegorocznym maturzystom. Zamiast koncentrowac sie na nauce przezywaja stres zwiazany z wielka niewiadoma. -- Zagraj i wygraj www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik007 Re: Matura: absurd goni absurd IP: 217.153.90.* 13.04.05, 09:17 Życie w polsce niczego nie weryfikuje...."polak przed i po szkodzie taki sam..." A swoją drogą gratulacje dla Pani Prof. Łybackiej......... Tylko chyba ona jedna nie odeszła z rządu....? A może się mylę? SLD miało szansę wprowadzić nową maturę zaraz po wyborach, wówczas mogliby doszlifować ewentualne niedoróbki....,ale poszli na rękę ZNP....zrobili bałagan w pierwszych latach swoich rządów: ci uczniowie, co przygotowywali się do nowej matury, mogą ją zdawać, pozostali - stara matura...., uczniowie i nauczyciele mieli niezły pasztet z tym....jak to się skończyło? czy wyciągnięto wnioski? co należało poprawić? Ja nic o tym nie słyszałem..... Odpowiedz Link Zgłoś