Dodaj do ulubionych

czystki w Twoim Stylu

31.05.05, 09:23
Ktoś musi przerwać milczenie. Nie można dłużej chować głowy w piasek. W Twoim
Stylu szefostwo Bauera rękami Jolanty Pieńkowskiej przeprowadza czystki w
prawdziwie stalinowsko beriowskim stylu. Właśnie wczoraj zwolniono kolejne
osoby. Zostały wyrzucone pod pretekstem reorganizacji. A tak naprawde chodzi
o to, żeby pozbyć się staffu pracującegow Twoim stylu od lat i przyjąć na ich
miejsce nowe osoby, którym zapłaci się grosze. Inaczej nie można wytłumaczyć
tych zmian. Bo po co zmieniać lepsze na gorsze? A Pieńkowska po wywaleniu
dwóch redaktorek powiedziała zespołowi wesoło pa, pa i pojechała do Paryża na
promocje perfum. Bo o to chodzi, żeby jeździć na koszt reklamodawców
zagranicę i dostawać za darmo kosmetyki w ramach konkursu Doskonałość Roku. A
potem we wstepniaku pisze, że ciężko pracuje. Co za hipokryzja!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: friendii Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 09:27
      Z własnego doświadczenia wiem, że jak się pracuje w debilnym miejscu, trzeba
      akceptować debilne reguły,
      pozdrawiam
    • reniferek1 Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 09:32
      Jako czytelniczka TS czekam na zmiany, gdyż miesięcznik stał się nudny. Może
      zmiana w redakcji jest potrzebna?
      • czesia-z-butiku Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 09:37
        zgadzam się
        nudny i wciąz o tym samym
    • eciepecie8 Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 11:56

hankamostowiak napisała:

> Ktoś musi przerwać milczenie. Nie można dłużej chować głowy w piasek.

tak!
      proponuję pikietę, manifestację i list protestacyjny do władz kraju, który
      podpiszą Wisława Szymborska i Lech Wałęsa
    • Gość: pulitzerka1 Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:43
      A kogo jesli mozna wiedziec? I tak przy okazji czesto się zastanwiaałam czy z
      Pienkowska naprawde się tak tragicznie pracuje? Myslisz ,ze jest gorsza od
      Kaszuby?
      • wieslawa-siemiankowska Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 12:55
        Kogo wywaliła ?
      • hankamostowiak Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 13:20
        Na pewno zmiany są potrzebne i każdy naczelny ma prawo tworzyć własny zespół i
        pracować z tym , kim chce, ale to, jak się do tego zabiera świadczy m.in. o
        klasie człowieka. Jak chce ludzi zwolnić, to to zrobi raz a dobrze. Ogłosi:
        jest reorganizacja, paniom X, Y i V już dziękujemy. A nie, że w redakcji panuje
        atmosfera terroru, wszyscy są zastraszeni, z drżeniem serca czekają na koniec
        miesiąca. To metody stalinowskie. Sens zmian polega tez na tym, żeby na miejsce
        tych, których się zwolniło przyjąć lepszych, jakieś super pistolety. A w czym
        Beata Pawłowicz z ELLE jest lepsza od Anki Ławniczak, której stanowisko zajęła,
        naprawdę nie wiadomo. Jedyne co jest w niej lepszego to to, że podpisała w
        umowie, że jak coś napisze, to nie będzie brała za to honorarium. No i pewnie
        zgodziła się na mniejszą niż Anka pensję. Bo tak naprawdę Bauer chce mieć
        luksusowy magazyn za grosik. A wtedy może nawet obniży cene do złotówki, co
        nawet czesie z butiku skłoni do zakupu, nawet jak twój styl nadal będzie nudny.
        A co do pracy z Pieńkiowską i Kaszubą, to różnica polega na tym, że Kaszuba
        naprawdę się znała na tym co robiła i naprawdę pracowała. A Pieńkowska tylko
        lata na lunche i promocje, a co ma byc w piśmie to i tak zatwierdza bauerowska
        góra.
        • Gość: lool Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.acn.waw.pl 31.05.05, 16:54
          no to bylo oczywiste. kim jest pienkowska kazdy wie. i kto mogl to sam odszedl z bauera. jak ktos zostal to czego sie spodziewa? ze z pienkowska bedzie sie fajnie pracowalo? buahahhaah. dramat to bezrobocie i desperacja ktora sprawia ze ludzie musza znosic sytuacje gdy za szefa maja <tu cos niecenzuralnego>. szczere kondolecje dla kolezanek z "ts". na pocieszenie pomyslcie o doli ludzi w "elle", albo "pani".
          • czesia-z-butiku Re: czystki w Twoim Stylu 31.05.05, 17:26
            A wtedy może nawet obniży cene do złotówki, co
            nawet czesie z butiku skłoni do zakupu, nawet jak twój styl nadal będzie nudny.

---chwilka,co to znaczy nawet czesie z butiku?a czesia hankomostowiak to tylko
            Tinę czyta myślisz?
            kupuję to pismidelko od lat,wlaściwie od pierwszego numeru i nie widzę żdanych
            zmian,wciąż hymny pochwalne nad bohaterami wywaidow,super luxusowe kosmetyki
            testowane tak,aby wlasnie te-a nie inne dostaly zaszczytny tytul i sesje
            zdjeciowe z nastolatkami(dla nich jest to pismo?),ktore często prezentują
            rzeczy na polską ulicę...buhahaha

. A Pieńkowska tylko
            lata na lunche i promocje,
            ---zazdrościsz?tez bym polatala,gdybym tylko mogla

NOWE FORUM NIE TYLKO TELEWIZYJNE:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29682
            • Gość: miri Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.chello.pl 18.06.05, 18:39
              cos mi się wydaje, że osoba, ktora rozpoczęła ten wątek to jedna ze zwolnionych. Zal ci ciepłej posadki, tak? Dlatego teraz jedziesz na innych. Nie wiem, jaka jest Pieńskowska, jaka była Achmatowicz czy Kaszuba, ale piękne prowokacje snujesz.
              sorki, ale ostatnie texty pani prowadzącej dział psychologia przed zmianami sa smieszne. "Ratunku, mój chłopak się do mnie wprowadza", "Ratunku, jestem szefową" - jak czytałam te teksty to tez mówiłam ratunku!!!
            • Gość: Tadek Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 23:16
              Kupujesz od wielu lat... czyli lubisz?
    • kaj31 Re: czystki w Twoim Stylu 02.06.05, 16:43
      Zrobia z twego stylu Tine, bo to tylko Bauer potrafi. Mysla ze przykleic twarz z
      TV wystarczy zeby podniesc sprzedaz. Bedzie kolorowa drobnica, jak wszedzie.
      Zreszta Pani Pienkowska do niczego innego nie jest zdolna, nie odroznia dobrego
      tekstu od zlego, nie ma pojecia o redagowaniu, a gust ma jak z komisu w
      peerelu. Ale po paru miesiacach czytelnicy sie zorientuja ze to juz inne pismo i
      sprzedaz spadnie. Nie wystarczy zarzucic ludzi tandetnymi gadzetami. Szkoda ze
      zepsuja pismo, ktore co by nie mowic w swojej klasie miało klase
      • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 00:14
        Nigdy nie byłam "wierną czytelniczką" żadnego pisma. Lubię popatrzeć na
        kolorowe miesięczniki - czasem podpatrzeć modę, czasem coś poczytać przy
        porannej kawie (lepsze to niż poranna telewizja:), bez względu na tytuł. Ale
        ostatnio "wpadłam" na to Forum. Bardzo mnie zdumiało, że w ogóle można zauważyć
        w tego typu pismach jakieś zmiany. Zawsze wydawało mi się,że to sztampa
        powielana z miesiąca na miesiąc. Z trudem potrafię znaleźć różnicę między
        poszczególnymi tytułami. Jednak zapalczywość wypowiedzi na tym forum skłoniła
        mnie do zastanowienia się: czy właściciele Bauera są głupkami gotowymi marnować
        pieniądze na redaktor naczelną, która nic nie potrafi i się obija? Czy wydawca
        operujący kilkoma miliardami miesięcznie zmienia ludzi w redakcji, żeby
        zaoszczędzić kilkaset złotych???
        Ponieważ mam akurat te numery, to z ciekawości porównałam "Twój Styl" z maja
        i "Twój Styl" z lipca. I wiecie co? Zauważyłam różnicę!
        Wyraźnie różni się rozdział: psychologia. Teraz artykuły są bardziej dla
        dorosłych. Przestało być nudno i nawet chce się doczytać artykuł do końca. W
        ogóle mam wrażenie,że mniej jest w lipcowym "Twoim Stylu" tekstów, których
        autorzy są przekonani, że piszą dla idiotek.
        Nie wydaje mi się więc, żeby zmiany w redakcji były spwodowane brakiem mózgu p.
        Pieńkowskiej i skąpstwem Bauera. Mam wrażenie, że komuś zależy na tym, żeby
        Twój Styl zaczął być pismem do czytania, a nie tylko patrzenia. Może Bauer
        uważa, że na tym lepiej da się zarobić?
        A co do p. Pieńkowskiej, to prowadzi bardzo ciekawe rozmowy z politykami
        w "Trójce", dla mnie dużo bardziej bezstronne i ciekawe niż rozmowy p.
        Olejniczak. Jeśli potrafi ciekawie zredagować program w tv czy radiu, to
        dlaczego miałaby nie potrafić redagować gazety?? Zupełnie nie rozumiem, o co
        chodzi krytykom?
        • kaylene1 Re: czystki w Twoim Stylu 05.07.05, 09:04
          Te miesieczniki sa glupawe,ze strach.Ciagle takie same wywiady z tymi samymi
          ludzmi.
          Zdarza mi sie cos napisac i jestem wstrząsnieta i obiecuje sobie nigdy
          wiecej,gdy mi wycinaja np.cytat z Szekspira, bo za trudny albo kazda
          aluzje,metafore ,odwolanie, wymagajace znajomosci jakiegos tekstu
          literackiego.Skalpuja jezyk inteligencki by sie zle nie poczuly czytajace
          polglowki.Bo takie zdanie o czytelniczkach ma szefostwo tych gazet.Nie czytam i
          juz nie pisze,choc zdarzalo mi sie.
          Robi sie zal czasow, gdy gazety i ksiazki stanowily cos z czego mozna bylo sie
          czegos nauczyc>Teraz w trosce by czytelnik nie czul sie glupszy dostaje papkę
          juz przezuta i wymiedloną. Nie wiem czy Niemki sa takie glupie,bo rozumiem ze
          oni powielaja niemieckie wzory, czy mają takie mniemamnie o POlkach.Robia
          badania rynkowe - czy rzeczywiscie jestesmy tak odmozdzone, ze interesuje nas
          tylko Litka Kalita Jaga Hupalo i ta Gosia Baczynska? Czytamy tylko Grochole? I
          ona nas tylko ciekawi.Przeciez z literatury nawet kobiecej tylko ona istnieje w
          tych gazetach.No i Tokarczuk.Tez w koncu niekonieczna w nadmiarze.Wychodzi masa
          ksiazek- czy oni cos o tym pisza? Nie ma recenzji ksiazkowych a kobiety sa
          najwieksza grupa czytelniczą w Polsce.Omawiaja na odczep jakas jedna pozycje
          najlepiej napisana przez kolezanke albo Swiat Ksiazki bo robi dobre bankiety..
          Nie ma polityki poza- jacy oni szczesliwi-Tusk,Kwas czy tam ktory inny z Kwasowa
          Tuskowa czy ...Nie ma nawet kobiet zyjacych z jakas pasja cos ciagnacych,takiego
          dawnego dobrego reportazu.Nawet o ludziach nieszczesliwych.Wszystko lukier. Ja
          czytam Przekroj i Polityke,zadnych kobiecych, bo mnie mdli.A ta psychologia- ile
          mozna czytac tekstow psychologicznych na te same tematy i na tym poziomie.Czemu
          nie ma dzialu naukowego? Zajmujacego sie nawet i medycyna czy socjologia. A
          etnologia,etnografia historia sztuki - czy naprawde kobiety ktore maja pieniadze
          by kupic twoj Styl a wiec jakos zarabiaja i radza sobie w zyciu interesuje 10087
          artykul O Irenie Eris ,ktora lubie , ale na milosc boska, ile mozna!!!!!!!!!!!
          A Felietony!!!!Bozesz ty moj....
          Szapolowska jako autorka...Ach!!!
          Albo aktorki z seriali polecajace ksiazki do czytania.Ja nawet nie wiem kto
          to..I mysle,ze niejedna nie wie,bo nikt nie jest w stanie tych seriali
          ogladac.Jeden serial,owszem, zaloze sie ze nawet i Maria Janion oglada bo kiedys
          Dynastie ogladala ponoc. Ale Janion tez nie ma,ale jest Szyszkowska. Wzor
          intelektu..
          I dlaczego mi ma polecac ksiazke jakas PIpscinska ktora soba poza ladna buzia
          nic nie prezentuje,albo nawet i Stenka nieskladnym jezykiem jak w ostatnim
          Swiecie ksiazki? To mnie w zasadzie obraza jak oni mi co sproponuja ustami
          jakies dupeczki.Tzn nie mam Stenki za dupeczke.Ale cos jej ciezkoz tymi ksiazkami..
          A czy nie ma interesujacych mezczyzn do wywiadow? Nie aktorow?Nie pozal sie
          Boze politykow.No ... ufff

I tu od razu napisze by nie bylo- w zyciu mi zadnego tekstu nie odrzucili,ale
          przestalam pisac do nich bo miedlili do uzygu az nazwiska nie dawalam ( i nie
          plakali z tego powodu,) i nie pisze, bo nie musze.I czytac tez nie musze,dzieki
          Bogu i inne kobiety tez nie musza.
          Sa Wysokie obcasy.Ale ja tak jakos w soboty gazet nie kupuje. I mam 53 lata i
          jestem jak widac troche konserwatywna.Wiec tam czasem mi cos pasuje czasem
          nie.Ale ogolnie WO sa ok. Ale te miesieczniki damskie to żenua...
          • Gość: heteryczka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 09:42
            Hm - generalnie masz chyba rację, ale... WOLISZ "PRZEKRÓJ"??!! Przecież to taki
            durny, chamski tabloid, że już "Nie" jest chyba na wyższym poziomie. (Z
            tym "Nie" to tak do końca nie wiem, bo czytałam raz, ale jeśli chodzi o poziom
            dziennikarski, to lepsze jest na pewno)
            • kaylene1 Re: czystki w Twoim Stylu 05.07.05, 19:34
              Absolutnie nie uwazam Przekroju za chamski tabloid.To zupelnie dobre nowoczesne
              pismo.I napewno NIe nie jest lepsze.Choc nie czytalam juz z kilka lat ale ongis
              zagladalam i nie moglam niestety strawic porcji serwowanych tam wulgarnosci choc
              zadne ze mnie noli tangere i klac potrafie.
          • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 16:39
            Hm. Wysokie Obcasy wciąż i wciąż umieszczają artykuły przedstawiające
            niezmienny światopogląd pań: aroganckiej Szczuki i wiecznie wkurzonej Dunin. Do
            tego co tydzień pensjonarskie wypracowania domowe Szczepkowskiej. Od czasu do
            czasu dodadzą Janion albo Środę. I to jest większa różnorodność???
            • kaylene1 Re: czystki w Twoim Stylu 05.07.05, 19:37
              Gość portalu: Anka napisał(a):

> Hm. Wysokie Obcasy wciąż i wciąż umieszczają artykuły przedstawiające
              > niezmienny światopogląd pań: aroganckiej Szczuki i wiecznie wkurzonej Dunin. Do
              >
              > tego co tydzień pensjonarskie wypracowania domowe Szczepkowskiej. Od czasu do
              > czasu dodadzą Janion albo Środę. I to jest większa różnorodność???
              To wszystko prawda.Tez nie trawie wyzej wymienionych pan.Ale maja czasem jakis
              niezly reportaz czy wywiad,cos wlasnie Srody czy Janion.Bawia mnie tez wywiady
              tych dwoch nie pamietam jakich zowią,ale sa zabawni w przeciwienstwie do Mazurka
              I Zalewskiego(BRR!!)
              • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 08:22
                Cześć!
                Co do jednego mamy więc podobne zdanie: w różnych gazetach są rózne artykuły -
                i dobre i do kitu :)
        • greta_garbo Re: czystki w Twoim Stylu 05.07.05, 13:02
          Aniu, słonko, a kim jest p.Olejniczak? chyba, że specjalnie zastosoawłaś jakąś
          grę słów, to przepraszam, nie załapałam:)
        • Gość: malwina12 Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:59
          widać , ze sie znasz sie na ludziach i na mediach. Kto to jest Olejniczak? A
          może chodziło Ci o Olejnik?
          • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 16:29
            Sorki - oczywiście, że chodziło mi o M. Olejnik. Obrończynie godności pani
            Olejnik i ją samą bardzo przepraszam :)
          • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 16:30
            Sorki - oczywiście, że chodziło mi o M. Olejnik. Obrończynie godności pani
            Olejnik i ją samą bardzo przepraszam :)(Nie znam się za bardzo na prasie i
            mediach w ogóle, ale tak, jak pisałąm - sprowokaowało mnie do analizowania pism
            to forum ) Pozdrawiam
            • tomek6665 Re: czystki w Twoim Stylu 05.07.05, 18:44
              MONISIA OLEJNIK JEST ZAPRZECZENIEM RZETELNOŚCI DZIENNIKARSKIEJ
              • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 19:16
                Tego nie wiem. Ale to, że jej wywiady są przepełnione męczącą agresją, z której
                nic nie wynika, to fakt. (Kurcze, nie chciałam wywołać debaty o tym, kto jest
                lepszym dziennikarzem: Olejnik czy Pieńkowska. Przecież one mogą mieć formy
                narzucone przez swoje stacje. Może muszą się różnić?)
    • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 10:11
      A tak na marginesie: kultura zwalniania ludzi z pracy faktycznie w Polsce jest
      okropna. Moja koleżanka pracowała w firmie farmaceutycznej. Prezes obchodził
      imieniny. Moja koleżanka, niczego się nie spodziewając brała udział w
      pielgrzymce do gabinetu, wręczaniu kwiatów, skromnym bankieciku... Wracając z
      pracy odebrała na poczcie list polecony. Otwiera: zawiadomienie o zwolnieniu.
      To wydawało jej się tak absurdalne, że uznała, że to żart. Jednak na następny
      dzień rano poszła prosto do kadr. Okazało się,że to nie żart. Tego samego dnia
      zostały zwolnione w taki sam sposób dwie inne osoby. KOSZMAR.

Dostała zawiadomienie o zwolnieniu... pocztą! Normalnie chodziła do pracy i nie
      było potrzeby, żeby robić taki cyrk. A jednak.
    • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 09:17
      Jakoś tak cicho się zrobiło...
    • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 11:36
      heh... a tak mi się fajnie gadało....
      • Gość: czytelniczka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:50
        mnie Pienkowska drazni na maksa w mediach, Olejnik fakt jets drapiezna i
        agresywna, ale ma jakis styl, a ta z kolei to taka pindzia z napuszona fryzura
        i przetensja do wszystkich. A Styl pod nia - kupila numer z Fraszynska i byl
        bardzo kiepski, ostatniego nie czytalam, jest lepszy?
        • Gość: Anka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 16:59
          Jest dużo lepszy. Pisałam już o tym.
          Nie zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o porównanie dwóch dziennikarek - Olejnik
          i Pieńkowskiej.
          Przede wszystkim, żadnej nie uważam za "pindę", bo za dorosła jestem, żeby
          podejrzewać, że "pindy" wysoko zachodzą. Jeśli im się nawet to zdarza, to na
          krótko. A zarówno Olejnik, jak Pieńkowska są w mediach bardzo długo.
          Poza tym nie uważam,że od wywiadu spokojnego, z jasno określonym tematem i
          dążącego do uzyskania konkretnych odpowiedzi ( nawet we fryzurze jakiej ktoś
          nie lubi)ciekawszy jest wywiad nerwowy, merytorycznie niespójny i za cel mający
          jedynie wyprowadzenie z równowagi rozmówcy (nawet, jesli wywołuje radość
          niektórych słuchaczy).
          Poza tym jeszcze raz podkreślam - uważam, że sposób prowadzenia wywiadów nie
          jest uzalezniony od samych redaktorek, ale od wymagań pracodawców.
          Potrafię wyobrazić sobie zamiane ról tych Pań. Pazdrawiam :)
          • Gość: celnik Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 18:28
            coś w tym jest....
    • Gość: Karla Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:54
      Nie mam nic przeciwko Pieńkowskiej i ostatnim numerom TS. Moim zdaniem to nie
      pismo staje sie mniej ciekawsze, lecz my - kobiety bardziej wymagające. Na
      rynku prasowym wciąż pojawiają się nowe tytuły, a tematy się powtarzają. Co
      nowego można wymyślić? czym się wybić?... już chyba nic nie potrafi zaskoczyć.

Osobiście jakoś przyjemniej czytało mi się TS, gdy był polskim magazynem
      dowodzonym przez Kaszubę. Miałam świadomość, że czytam coś dedykowanego
      specjalnie dla polskich kobiet, nie kolejne pismo - kalkę. Byłam dumna, że oto
      kobieta - Polka jest w stanie dowodzić redakcją najbardziej popularnego
      miesięcznika z górnej półki...

Teraz już jest jakoś inaczej i Pani też już jest wydawana przez Bauera i tylko
      czekać kiedy i Zwierciadło sie podda
      • Gość: czytelniczka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:44
        Musze przyznac, ze jak juz pisalam wczesniej Pienkowska mnie drazni na maksa,
        to ostatni numer (z Drzyzga) byl calkiem przyzwoity. To co go rozni od Kaszuby
        to duza lekkosc czytania, co dla niektorych moze byc wada, dla innych zaleta, a
        moze to byl numer wakacyjny, dlatego taki? I mialam wrazenie ze dobra czesc
        reportazowo-wywiadowa i zupelny chaos w poradnictwie. Moda bez sensu, uroda
        jakas pogmatwana, psychologia na poziomie tygodnika. Za to fajne od jakiegos
        czasu sesje wnetrzarskie Marty S. (choc zrobilam cytryniade i nie byla za
        dobra, ale moze za duzo imbiru dalam :). Zabraklo mi tej "ciezkosci" w
        pozytywnym sensie, ktorej kiedys bylo w TS az nadto. Jesli TS pojdzie w tym
        kierunku co idzie to bedzie poprawnie, tylko nie bedzie sie niczym wyroznial.
        A to moj prywatny osod o mag luksusowych (kolejnosc dowolna)
        1. TS - jw, czekam co z niego wyrosnie, podobno ma sie bardzo odmlodzic, tak
        dla 20-latek byc, co wrozy piekna katastrofe, ale zobaczymy
        2. Elle - brrr, wieje chlodem na pol metra, choc zdarzaja sie ladne zdjecia, do
        czytania nie ma nic, albo rzadko. Takie wyrachowane pismidlo dla snobow (albo
        raczej tych co pretenduja :) Na sile stara sie udowodnic, ze polskie realia sa
        takie same jak francuskie, dl mnie z kiepskim skutkiem.
        3. Pani - nie rozumiem tej gazety. Festiwal MD, z pretensjami do inteligencji,
        feminizmu i snobizmu i artyzmu. Z tych rzeczy wychodzi ostatnia, naprawde
        podoba mi sie graficznie, chyba najlepiej robiony pod tym wzgledem mag w
        Polsce. teksty strasznie niedoredagowane, czasem zeby bola jak sie czyta. Fajna
        moda, chyba najlepsza. Ogolnie Pani ma dobre zadatki, tylko problemy z
        wykonaniem, jak sie z tym upora moze bedzie moim nr 1?
        4. Sukces - taniocha, pomysl z dwoma cienkimi zeszytami - jeden damski, jeden
        meski - dziwny. Wogole nie wiem, czy to jest kobiecy mag luks. Chyba nie.
        5. Marie Claire - kiedys byly fajne reportaze i fajna moda i fajne zdjecia,
        teraz jakos polecialo na leb na szyje. Uroda jest dobra i te strony poczatkowe
        fajne. Kiedys bylo duzo mody jak w Avanti, co bylo dobre. teraz jest jak
        wszedzie i nie fajna.
        6. Zwierciadla, Glamuru i Cosmo nie czytam, wiec nic nie sadze.
        KURCZE! czy wam sie tez wiecej gazet nie podoba niz podoba? Czy tylko ja jestem
        taka wybredna? Dodam, ze co miesiac czyatm dwa, tryz tytuly, wiec jestem raczej
        na biezaco
        PS. A jednak czytam...
        • Gość: Karla Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:12
          czytelniczko! polecam Zwierciadło - pismo zupełnie inne. Dzięki lekturze tego
          tytułu mozna naprawdę zwolnić, głeboko odetchnąć od pędzącej rzeczywistości,
          poddać się swym myślom, poznawać siebie
          • lilith76 Re: czystki w Twoim Stylu 03.08.05, 16:00
            właśnie - dla mnie "Zwierciadło" to całkiem inna klasa i kategoria niż reszta
            magazynów kobiecych.
            • Gość: czytelniczka Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:14
              Do Lilith i Karli i innych
              A dlaczego Zwierciadlo jest takie dobre? Mnie odrzuca bo wydaje mi sie, ze jest
              dla stanowczo starszych osob, w sensie po 40., a mze nawet po 50.??? Ale
              pzryznaje, ze to tylko taka opinia, bo jak wspominalam nie czytam
              • Gość: bebe Re: czystki w Twoim Stylu IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 04.08.05, 18:39
                Wyż demograficzny - to panie 40-55 letnie, a więc one będą decydować o tym ,
                które pisma utrzymają się na rynku. Na pewno (nie tylko w Polsce)trzeba bedzie
                inaczej spojrzec na sprawę reklam kosmetyków dla pań powyżel 35 roku życia
                przez nastolatki i prezentacji mody przez nastoletnie patyki.
              • carolina80 Re: czystki w Twoim Stylu 07.08.05, 16:45
                czytelniczko! ja mam 25lat i czytam Zwierciadlo dosc regularnie. Co w nim jest?
                może czego w nim nie ma - chaosu, krzykliwych reklam, przewagi formy nad
                treścią. Dzięki lekturze Zwierciadła JEST antomiast: spokój, harmonia
                wewnętrzna, świadomość, że mogę nad sobą pracować, brać życie w swoje ręce.

To nie tylko lektura dla zabicia czasu na plaży, w drodze do pracy, czy "do
                snu".
              • lilith76 Re: czystki w Twoim Stylu 08.08.05, 00:06
                nacisk na psychologię i szeroko pojętą "samorealizację". sylwetki osób, które aktualnie nie mają "parcia na szkło", przeciętny czytelnik brukowców niewiele o ich wie, ale mają - to ciekawe - sporo dobrego do powiedzenia o swoim życiu.

ps: sesje mody, porady zdrowotne, pielęgnacyjne i kosmetyczne, "bądź trendy kucharką" zawsze mnie w magazynach śmiertelnie nudziły. jestem anty target reklamodawców. to nawet jeśli jest w "Zwierciadle", to ciekawie przedstawione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka