blond_kasi 11.07.05, 15:11 a co z miastami wojewódzkimi? co z powiatami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superpole Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w figury, 11.07.05, 19:31 obrazy, pomniki, krzyzyki, hostie, zakrystie, medaliki, wizerunki, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.chello.pl 11.07.05, 19:38 proponuję wprowadzenie ustawowego obowiązku posiadania przynajmniej jednej repliki grobu na gospodarstwo domowe, oraz obłożenie społeczeństwa "papieskim" podatkiem. z którego będą finanasowane - jakże potrzebne - instytuty pamięci Jana Pawła II, jego kolejne pomniki (a może zafundujemy kilka tysięcy takich tej zacofanej Afryce? oni przecież potrzebują duchowego wsparcia!!! - a poza tym - więcej pieniędzy na pomniki!!! po co pomoc społeczna, po co pieniądze na inwestycje - STAWIAJMY POMNIKI PAIEŻA - ON NAM ZA WSZYSTKO WYSTARCZY!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.chello.pl 11.07.05, 19:41 PS. produkcją pomików i replik grobów zajmą się przykościelne warsztaty (za "skromną" opłatą oczywiście - jak wszystko u NICH....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:43 moge tylko na to powiedziec: amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko KOPIA MOŻE BYĆ NIEPRAWDZIWA? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:04 jak kopia moze być nieprawdziwa? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 15:13 To niesmaczny pomysł i mam wrażeni, że obliczony na kasę... Załosne, co ten Glemp jeszcze wymyśli... ta cała świątynia to niewypał inwestycyjny, a pomysł z repliką papieskiego grobu... naprawdę, ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
tatastasia Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 13.07.05, 17:14 Co za wstyd.Jedynie Polak moze cos takiego wymyslec.Pewnie chodzi o kase jak zwykle.Zamiast budowac repliki moze lepiej pomoc tym najbiedniejszym wedlug mnie Kosciol powinien brac przyklad z Jezusa a nie z mamony.Nasz Jan Pawel II nie byl by zadowolony.Przykra sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 15:14 przepraszam, wyrwało mi sie. chciałam spytać, kto dziś u Państwo cenzuruje to forum. bo nie wiem czy wolno pisać prawde. to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xylus Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:30 pomysł tak niesamowicie kretyński, że szkoda go nawet komentować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: 193.108.206.* 11.07.05, 15:38 Myślę, że Jan Paweł II wolałby, aby te pieniądze zostały przeznaczone na pomoc potrzebującym. Świątyni w Polsce coraz więcej, a prawdziwych katolików coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:52 amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walpurg A kiedy będzie REMAKE POGRZEBU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:40 Czy ten Glemp upadł na głowę??? Kopia grobu? Może zróbmy powtórkę całego pogrzebu... Przecież to groteskowy pomysł. NIKT tak bardzo nie szkodzi kościołowi jak niektórzy duchowni, spośród nich zaś Glemp opanował to w stopniu najwyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerezs... no bez przesady, kopia grobu, po co? IP: *.krus.gov.pl / 80.51.178.* 11.07.05, 16:01 po co komu jest potrzebna kopia grobu JP II, jak ktoś chciałby sie pokłonić dla grobu JP II to pojedzie do Rzymu i tyle, Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: no bez przesady, kopia grobu, po co? 11.07.05, 17:39 Kla mamony robaczku, jedynego Boga w ktorego wierza kaplani. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 16:29 A czyja to inicjatywa?Bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kobrakobra Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 16:48 Nieeee... Czy wszyscy katolicy to tacy kretyni?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijek [...] IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 11.07.05, 19:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaju Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.07.05, 17:10 Ręce opadają.Gdzie ja mieszkam?Wstydzę się że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 17:19 co za bzdurny pomysl ! wstyd ze do tego dochodzi. a moze tak kazdy sobie w ogrodku postawi taki nagrobek... Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików 11.07.05, 19:54 Jędrek twój pomysl jest bardzo dobry, zmiast krasnali będziemy mieli nagrobki Papcia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.dyn.cm.kabsi.at 11.07.05, 17:52 okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio cos mi sie widzi ze watek do wykasowania IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 11.07.05, 18:13 kilkanascie opinii i same krytyczne.. o co zaklad ze za 15 min watek otworzymy na nowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundamentalista Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.mogilno.com.pl 11.07.05, 18:20 Wj 20,4-6 " Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.devs.futuro.pl 11.07.05, 18:36 Wiecie co, wy też nie jesteście najmądrzejsi. Chyba nawet bardziej śmieszy mnie niż złości mnie to, że ciągle powstają kosztowne gigantyczne świątynie, ale z drugiej strony jeśli ludzie na to dają kasę, to dlaczego im tego zabraniać? Przynajmniej pewna grupa ludzi będzie miała robotę na czas budowy. Powstające ostatnio jak grzyby po deszczu centra handlowe są jeszcze droższe i tłumy ludzi co weekend z radością fundują swym portfelom ostrą kurację odchudzającą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 19:06 czy kiedys w Polsce bedzie normalnie? a moze by tak zamiast tych ogrmonych swiatyn wybudowac wreszcie autostrady...kraj w srodku Europy a drogi fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland TO BĘDZIE BOOOGATA PARAFIA (snobów z Wilanowa) IP: *.eranet.pl 11.07.05, 19:07 Osiedle za łapówki, horrendalne ceny za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: 212.182.102.* 11.07.05, 19:37 W każdej gminie, albo w każdym kościele niech zrobią kopię. A może zestaw z klocków do złożenia w domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:51 UWAŻAM,ŻE TO BARDZO DOBRY POMYSŁ.ŻAŁUJĘ ŻE NASZ KOCHANY OJCIEC ŚWIĘTY NIE ZOSTAŁ POCHOWANY W POLSCE, ALE TO ŻE BĘDZIE KOPIA JEGO GROBU TO SUPER.JESTEM Z TYMI KTÓRZY MYŚLĄ TAK JAK JA.TO DLA NAS POLAKÓW POWINNO BYĆ BARDZO WAŻNE. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 19:56 dziecko, bardzo cie prosze pisz za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic dodac nic ujac to jest wlasnie polska- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.07.05, 20:04 -swiatowa stolica glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezu Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.lublin.mm.pl 11.07.05, 20:03 Część pieniędzy ze zbiórki na świątynię,proboszczowie pozostawili do własnej.Dyspozycji.Następnie dziekani,później diecezje.Dlatego tak mało trafiło dla "budowniczych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:06 jak chcą stawiac niech stawiają, budują za pieniądze katolików, ktorzy nie dobrowolnie daja, a wiec wyrazaja zgode na ich dysponowanie przez kosciol, jak nie chcabudowac grobu, niech nie daja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr Jaka "prawdziwa" kopia? To surrealizm czy hallowee IP: *.cvx.algx.net 11.07.05, 20:16 n? Zburzyc kopie i rozdac pieniadze biednym - jak nauczal Chrystus. Kosciol katolicki w PL potrzebuje rewolucji francuskiej. Moze to zrobiloby wreszcie porzadek z ta czarna mafia. Jak kopia grobu? To jakis paranoiczny idiotyzm! A zdjecie w ramkach nie wystarczy??? Klechy, przetancie OKRADAC naiwnych ludzi w tym biednym kraju! anulowac konkordat, niech Kosciol placi podatki - jak wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.190-130-66.mc.videotron.ca 11.07.05, 20:28 juz calkiem polakom odbija,papiez wiedzia co robi nie chcac zeby go pochowali w polszy ,ale tego nie przewidzial-przeciez to jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 nikt nie przebije głupotą polskiego kleru ! IP: *.comnet.krakow.pl 11.07.05, 20:56 to będzie ewelement w skali światowej, pierwsza kopia grobu, he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: nikt nie przebije głupotą polskiego kleru ! IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:58 tak tylko potem bedziemy miec nowe kawaly o Polakach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Idź kopia do kopii czyli proponuję, aby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 20:50 do środka włożyć prawdziwą kopię z wosku samego JP2 Odpowiedz Link Zgłoś
kaemi "prawdziwa kopia" - hehehe 11.07.05, 20:53 to taki sam bezsens słowny jak "cofac się do tyłu" Odpowiedz Link Zgłoś