Dodaj do ulubionych

Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy

11.07.05, 15:11
a co z miastami wojewódzkimi? co z powiatami?
Obserwuj wątek
    • soren Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 15:13
      ale po co?
      • superpole Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w figury, 11.07.05, 19:31
        obrazy, pomniki, krzyzyki, hostie, zakrystie, medaliki, wizerunki, etc
        • Gość: Ździchu Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.chello.pl 11.07.05, 19:38
          proponuję wprowadzenie ustawowego obowiązku posiadania przynajmniej jednej
          repliki grobu na gospodarstwo domowe, oraz obłożenie społeczeństwa "papieskim"
          podatkiem. z którego będą finanasowane - jakże potrzebne - instytuty pamięci
          Jana Pawła II, jego kolejne pomniki (a może zafundujemy kilka tysięcy takich tej
          zacofanej Afryce? oni przecież potrzebują duchowego wsparcia!!! - a poza tym -
          więcej pieniędzy na pomniki!!! po co pomoc społeczna, po co pieniądze na
          inwestycje - STAWIAJMY POMNIKI PAIEŻA - ON NAM ZA WSZYSTKO WYSTARCZY!!!!!!!!!!!
          • Gość: Ździchu Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.chello.pl 11.07.05, 19:41
            PS. produkcją pomików i replik grobów zajmą się przykościelne warsztaty (za
            "skromną" opłatą oczywiście - jak wszystko u NICH....)
            • Gość: jedrek Re: Ludzie nie wierzą w Boga. Ludzie wierzą w fig IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:43
              moge tylko na to powiedziec: amen !
      • Gość: koko KOPIA MOŻE BYĆ NIEPRAWDZIWA? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:04
        jak kopia moze być nieprawdziwa?
    • q_vw Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 15:13
      To niesmaczny pomysł i mam wrażeni, że obliczony na kasę... Załosne, co ten
      Glemp jeszcze wymyśli... ta cała świątynia to niewypał inwestycyjny, a pomysł
      z repliką papieskiego grobu... naprawdę, ręce opadają...
      • tatastasia Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 13.07.05, 17:14
        Co za wstyd.Jedynie Polak moze cos takiego wymyslec.Pewnie chodzi o kase jak
        zwykle.Zamiast budowac repliki moze lepiej pomoc tym najbiedniejszym wedlug
        mnie Kosciol powinien brac przyklad z Jezusa a nie z mamony.Nasz Jan Pawel II
        nie byl by zadowolony.Przykra sprawa.
    • blond_kasi Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 15:14
      przepraszam, wyrwało mi sie. chciałam spytać, kto dziś u Państwo cenzuruje to
      forum. bo nie wiem czy wolno pisać prawde. to co?
    • Gość: xylus Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:30
      pomysł tak niesamowicie kretyński, że szkoda go nawet komentować...
    • Gość: mm Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: 193.108.206.* 11.07.05, 15:38
      Myślę, że Jan Paweł II wolałby, aby te pieniądze zostały przeznaczone na pomoc
      potrzebującym. Świątyni w Polsce coraz więcej, a prawdziwych katolików coraz
      mniej.
      • Gość: jedrek Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:52
        amen !
    • Gość: Walpurg A kiedy będzie REMAKE POGRZEBU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:40
      Czy ten Glemp upadł na głowę??? Kopia grobu?
      Może zróbmy powtórkę całego pogrzebu... Przecież to groteskowy pomysł.

NIKT tak bardzo nie szkodzi kościołowi jak niektórzy duchowni, spośród nich zaś
      Glemp opanował to w stopniu najwyższym.
    • Gość: jerezs... no bez przesady, kopia grobu, po co? IP: *.krus.gov.pl / 80.51.178.* 11.07.05, 16:01
      po co komu jest potrzebna kopia grobu JP II, jak ktoś chciałby sie pokłonić dla
      grobu JP II to pojedzie do Rzymu i tyle,
      • ubu_roy Re: no bez przesady, kopia grobu, po co? 11.07.05, 17:39
        Kla mamony robaczku, jedynego Boga w ktorego wierza kaplani.
    • wanda43 Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 16:29
      A czyja to inicjatywa?Bardzo jestem ciekawa.
    • kobrakobra Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 16:48
      Nieeee...
      Czy wszyscy katolicy to tacy kretyni?!
      • Gość: kijek [...] IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 11.07.05, 19:53
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kaju Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.07.05, 17:10
      Ręce opadają.Gdzie ja mieszkam?Wstydzę się że jestem Polakiem.
      • Gość: Jedrek Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 17:19
        co za bzdurny pomysl ! wstyd ze do tego dochodzi.
        a moze tak kazdy sobie w ogrodku postawi taki nagrobek...
        • cham_i_prostak Re:Piramidalne skretynienie tzw.katolików 11.07.05, 19:54
          Jędrek twój pomysl jest bardzo dobry, zmiast krasnali będziemy mieli nagrobki
          Papcia :)))
    • Gość: piotr Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.dyn.cm.kabsi.at 11.07.05, 17:52
      okropne!
      • Gość: misio cos mi sie widzi ze watek do wykasowania IP: *.nottingham.ac.uk / *.nottingham.ac.uk 11.07.05, 18:13
        kilkanascie opinii i same krytyczne..
        o co zaklad ze za 15 min watek otworzymy na nowo?
    • Gość: Fundamentalista Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.mogilno.com.pl 11.07.05, 18:20
      Wj 20,4-6
      " Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie
      wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią!
      Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój
      Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do
      trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.
      Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i
      przestrzegają moich przykazań."
    • Gość: Paweł Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.devs.futuro.pl 11.07.05, 18:36
      Wiecie co, wy też nie jesteście najmądrzejsi. Chyba nawet bardziej śmieszy mnie
      niż złości mnie to, że ciągle powstają kosztowne gigantyczne świątynie, ale z
      drugiej strony jeśli ludzie na to dają kasę, to dlaczego im tego zabraniać?
      Przynajmniej pewna grupa ludzi będzie miała robotę na czas budowy. Powstające
      ostatnio jak grzyby po deszczu centra handlowe są jeszcze droższe i tłumy ludzi
      co weekend z radością fundują swym portfelom ostrą kurację odchudzającą...
    • Gość: jedrek Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 19:06
      czy kiedys w Polsce bedzie normalnie?
      a moze by tak zamiast tych ogrmonych swiatyn wybudowac wreszcie
      autostrady...kraj w srodku Europy a drogi fatalne.
    • Gość: Welcome to Poland TO BĘDZIE BOOOGATA PARAFIA (snobów z Wilanowa) IP: *.eranet.pl 11.07.05, 19:07
      Osiedle za łapówki, horrendalne ceny za m2
    • Gość: nanook Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: 212.182.102.* 11.07.05, 19:37
      W każdej gminie, albo w każdym kościele niech zrobią kopię. A może zestaw z
      klocków do złożenia w domu ?
    • Gość: gośka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:48
    • Gość: gośka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:51
      UWAŻAM,ŻE TO BARDZO DOBRY POMYSŁ.ŻAŁUJĘ ŻE NASZ KOCHANY OJCIEC ŚWIĘTY NIE
      ZOSTAŁ POCHOWANY W POLSCE, ALE TO ŻE BĘDZIE KOPIA JEGO GROBU TO SUPER.JESTEM Z
      TYMI KTÓRZY MYŚLĄ TAK JAK JA.TO DLA NAS POLAKÓW POWINNO BYĆ BARDZO WAŻNE.
      • cham_i_prostak Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy 11.07.05, 19:56
        dziecko, bardzo cie prosze pisz za siebie
        • Gość: nic dodac nic ujac to jest wlasnie polska- IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.07.05, 20:04
          -swiatowa stolica glupoty
    • Gość: prezu Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.lublin.mm.pl 11.07.05, 20:03
      Część pieniędzy ze zbiórki na świątynię,proboszczowie pozostawili do
      własnej.Dyspozycji.Następnie dziekani,później diecezje.Dlatego tak mało trafiło
      dla "budowniczych"
      • Gość: aaaaa Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 20:06
        jak chcą stawiac niech stawiają, budują za pieniądze katolików, ktorzy nie
        dobrowolnie daja, a wiec wyrazaja zgode na ich dysponowanie przez kosciol, jak
        nie chcabudowac grobu, niech nie daja
    • Gość: 3gr Jaka "prawdziwa" kopia? To surrealizm czy hallowee IP: *.cvx.algx.net 11.07.05, 20:16
      n? Zburzyc kopie i rozdac pieniadze biednym - jak nauczal Chrystus. Kosciol
      katolicki w PL potrzebuje rewolucji francuskiej. Moze to zrobiloby wreszcie
      porzadek z ta czarna mafia. Jak kopia grobu? To jakis paranoiczny idiotyzm! A
      zdjecie w ramkach nie wystarczy??? Klechy, przetancie OKRADAC naiwnych ludzi w
      tym biednym kraju! anulowac konkordat, niech Kosciol placi podatki - jak
      wszyscy!
    • Gość: myszka Re: Kopia grobu Jana Pawła II w stolicy IP: *.190-130-66.mc.videotron.ca 11.07.05, 20:28
      juz calkiem polakom odbija,papiez wiedzia co robi nie chcac zeby go pochowali w
      polszy ,ale tego nie przewidzial-przeciez to jest chore
      • Gość: H56 nikt nie przebije głupotą polskiego kleru ! IP: *.comnet.krakow.pl 11.07.05, 20:56
        to będzie ewelement w skali światowej, pierwsza kopia grobu, he,he,he
        • Gość: jedrek Re: nikt nie przebije głupotą polskiego kleru ! IP: *.proxy.lucent.com 11.07.05, 20:58
          tak tylko potem bedziemy miec nowe kawaly o Polakach...
    • Gość: igor Re: Idź kopia do kopii czyli proponuję, aby IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 20:50
      do środka włożyć prawdziwą kopię z wosku samego JP2
    • kaemi "prawdziwa kopia 11.07.05, 20:53
    • kaemi "prawdziwa kopia" - hehehe 11.07.05, 20:53
      to taki sam bezsens słowny jak "cofac się do tyłu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka