Dodaj do ulubionych

Nowi sternicy w "Ozonie"

18.07.05, 17:55
Moge sie zalozyc o kazde pieniadze,ze Ozon nigdy nie przekroczy 100 tysiecy
sprzedanych egzemplarzy.Nadmiar dobrego samopoczucia obrazuje polmilionowy
naklad Gali-reaktywacja lub Vivy-z dodatkiem wsi i przysiolkow.Ktos albo z
wlascicieli,ktorzy maja zero informacji o rynku prasowym,albo z
wydawnictwa,gdzie kroluja widocznie bywalcy tzw.Warszawki,opacznie rozumie
idee krajowego magazynu dla wszystkich z polaczeniu z maszynka do zarabiania
pieniedzy.Dziecina wlasciciela krzeselek ze wsi Grodzisk,czy wytworca
jaboli,ktory poza dostarczaniem procentow,chce tez wladzy
politycznej/startuje do Sejmu i raczej wejdzie/sa dostateczna gwarancja
porazki.I jeszcze ci powszechnie nieznani wybitni dziennikarze z tytulu,o
ktorym 99 procent czytelnikow prasy w Polsce nie ma zielonego pojecia.Co to
jest Fronda i z czym to sie je?
Obserwuj wątek
    • Gość: Horn To miał być Tygodnik Wyborczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:18
      Bo tak to wygląda sądząc po udziałowcach a teraz naczelnym. Chyba jednak falstart.
      Może się przebije publikując jakieś "september suprise" :)
      • Gość: newsman Ozon który dusi IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 22:59
        Ozon miał wyraźne kłopoty z ludzmi i ich talentami. Nie potrafili nawet dobrze
        przygotować 1 numeru. Pismo bez dynamiki. Lektura Ozonu to jak spacer po
        niekonczących się łanach zbóż. Kiepska redakcja tekstów. I niechlujstow - tekst
        zaczynało dwóch autorów a pod tekstem podpisany był juz tylko jeden, ale za to
        ze swoim foto. Spóźnione tematy - śmierć Papieża. Najczęściej piszą na "tematy
        obowiązkowe" /Londyn, śmierć Papieża/ jako ostatni i najczęściej robią to
        najgorzej.Zarozumiały ex naczelny który wszystko wiedział lepiej. Z ich pałerem
        to można redagować Kurier Strażacki. Jeszcze kilka numerów i w słupkach
        sprzedaży i czytelnictwa kiwnie ich Przegląd. Pomijam bardzo kiepskie foto i
        cala fotoedycję. Format jak "Burdy" z wykrojami sweterków i powalony całkowicie
        design.A miałem nadzieję. Ci goście powiini raczej założyć kółko niedzielne a
        nie brać się do robienia tygodnika. To była jeszcze chyba gorsza ekipa niż w
        Życiu a mieli na to sporo kasy. Zobaczymy co będzie dalej, ale wątpię. Chyba że
        zatrudnią tam mnie.
        • malina510 Re: Ozon który dusi 19.07.05, 07:31
          a mi sie Ozon spodobał. Spokojniejszy, bez wrzasku, z ciekawymi historiami
          (choćby o trenerach Realu Madryt i AC Milan), taki, który w dzien po sprzedazy
          nie staje się nieświezy (jak to zdarza się newsweekowi czy wprost). jestem
          ciekawa zmian. A zarzut, że pismno zbyt "kobiece" uwazam za idiotyczny - to duża
          cześć rynku do wzięcia, ponieważ mało jest pism OPINII, które kobiety - lepszy,
          wierniejszy czytelnik - chciałyby czytać.
          • kontrapunkt licze na przewciwwage dla POLITYKI 19.07.05, 10:41
            pismo inteligentne, ale bez lewactwa ideowego
            • placownik Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI 19.07.05, 10:47
              kontrapunkt napisał:

> pismo inteligentne, ale bez lewactwa ideowego

Czy mógłbyś rozwinąć, co rozumiesz przez "lewactwo ideowe" w Polityce?
              • kontrapunkt Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI 19.07.05, 11:00
                placownik napisał:

> Czy mógłbyś rozwinąć, co rozumiesz przez "lewactwo ideowe" w Polityce?

Oczywiscie - pisanie o aborcji tylko z jednej strony, tak samo o zwiazkach
                homoseksualnych; dobieranie tematow w taki sposob, by promowac zmiany spoleczne
                w kierunku liberalizacji swiatopogladowej; stawianie znaku zapytania przy
                tradycyjnych wartosciach; mozna to mnozyc - to wszystko dzialania lewackie,
                majace doprowadzic do zmian w polskim spoleczenstwie i upodobnienia go do np.
                francuskiego

Pomijam artykuly pani Paradowskiej, przewidywalne az do bolu, bo to polityka...
                • Gość: miranda Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.05, 13:10
                  Najbardziej zniesmaczył mnie w ostatniej Polityce artykuł, w którym przyznanie
                  sie do homosuksealizmu porównuje się ...do wyjścia Żydów z szafy podczas
                  okupacji. Czy Nałęcz zasadzi kiedyś drzewko w jakimś tęczowym Yad Vashem?
                  • jaceq Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI 31.07.05, 00:13

> Czy Nałęcz zasadzi kiedyś drzewko w jakimś tęczowym Yad Vashem?

Przypuszczalnie prędzej zrobi to Ziobro. Tymochowicz go wsypał.
                • eccenemo Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI 20.07.05, 01:20
                  pisanie o aborcji tylko z jednej strony, tak samo o zwiazkach
                  > homoseksualnych; dobieranie tematow w taki sposob, by promowac zmiany spoleczne
                  >
                  > w kierunku liberalizacji swiatopogladowej; stawianie znaku zapytania przy
                  > tradycyjnych wartosciach; mozna to mnozyc - to wszystko dzialania lewackie,
                  > majace doprowadzic do zmian w polskim spoleczenstwie

a nie przyszło Ci nigdy na myśl że to nie żadne lewactwo, a zwykła wolność słowa
                  i wyznania która została jakoby nam zagwarantowana???
                  • jaceq Re: licze na przewciwwage dla POLITYKI 31.07.05, 00:15

> a nie przyszło Ci nigdy na myśl ...

Widać nie przyszło. A 10 dni mija.
              • Gość: n'Ozone lewactwo w Polityce: n.p. prezentacja UL IP: *.jjs.pl 19.07.05, 11:07
                3 bite strony omówienia "programu" tej kanapy - bez cienia komentarza,
                wszystko, geje, feministki, itd. Ale bez napisu ARTYKUŁ SPONSOROWANY.

O artykułach tow. tow. Passenta, Stommy, Grońskiego nie wspominam, może to
                dziwne że czytając Politykę od tylu lat regularnie omijam znaczną jej część.

Ale są też rzeczy dobre, np. mimo wszysko nie traktują czytelnika jak
                amerykańskiego idiotę (Newsweek). Fajne opisy polskich niuansów. Dobry Dodatek
                Inteligenta. Dlatego OZONie - do dzieła!
        • Gość: e-milia Re: Ozon który dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:14
          oby nie... ;)
          • e-milia79 Re: Ozon który dusi 19.07.05, 12:19
            Gość portalu: e-milia napisał(a):

> oby nie... ;)

to byl oczzywiscie komentarz do newsmana
        • wiewiorzasta Re: Ozon który dusi 19.07.05, 17:08
          Gość portalu: newsman napisał(a):

> Spóźnione tematy - śmierć Papieża.

z tego co pamiętam, to pierwszy numer ukazał się z datą 21 kwietnia, a więc
          sporo po śmierci papieża.

ale to tak na marginesie :)
    • Gość: geneze Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: 80.244.128.* 19.07.05, 09:45
      Zupełnie się nie dziwię a moja opinia jest taka: Słaba reklama (mnie osobiście
      drażniła monotonna aria operowa w tle każdej reklamy) Kiepski papier wydania NIe
      czepiam się treści artykułów bo ich nie znam, powyższe wymienione sprwaiły, że
      zawsze na półce wybierałem produkt konkurentów.
    • kontrapunkt Re: Nowi sternicy w "Ozonie" - czyli co to FRONDA 19.07.05, 10:44
      2yoo4yoocorne2 napisał:

> Co to
      > jest Fronda i z czym to sie je?

pismo niszowe, dla ludzi niedajacych sie oglupiac liberalnym mediom - do tego
      na wysokim poziomie intelektualnym - taki Tygodnik Powszechny, tyle, ze nie
      liberalny
      • eccenemo Re: Nowi sternicy w "Ozonie" - czyli co to FRONDA 20.07.05, 01:23
        pismo niszowe, dla ludzi niedajacych sie oglupiac liberalnym mediom - do tego
        > na wysokim poziomie intelektualnym - taki Tygodnik Powszechny, tyle, ze nie
        > liberalny
        Czyli krótko podsumowując Katolicko - Narodowy BETON.
      • jaceq Re: Nowi sternicy w "Ozonie" - czyli co to FRONDA 31.07.05, 00:16

> na wysokim poziomie intelektualnym

Przepraszam - na CZYM ??
      • mellinda1 Re: Nowi sternicy w "Ozonie" - czyli co to FRONDA 01.08.05, 22:51
        niszowe bo na szczescie fanatykow, ktorzy to czytaja, jest niewiele. polecam
        siegnac po fronde, gdzie mozna sobie poczytac na przyklad o tym, jak sie leczyc
        z homoseksualizmu. i nie porownuj tego do Tygodnika Powszechnego!
    • Gość: predict Kilka faktów o Palikocie: IP: 195.85.249.* 19.07.05, 10:51
      1. Po studiach jako gołodupiec handluje z kolegami nie wiadomo czym (podobno
      zegarami i butami) i nagle zaczyna produkować tanie wina.
      2. Jako szemrany biznesmen z Biłgoraja (w regionie ma opinię mafioza) kupuje od
      Skarbu Państwa Polmos Lublin. Wpłaca 10% z 14 milionów i przejmuje kontrolę nad
      jedną z najlepszych firm w Lublinie. Robi czystki, wyrzuca pracowników,
      wyprowadza znak firmowy wódki Żołądkowej (warty około 30 milionów) do swojej
      prywatnej spółki. Stają remonty i inwestycje. Jedną z rat prywatyzajnych płaci
      z pieniędzy Polmosu czym łamie prawo. Sprawę opisały NIE i Trybuna, ale Palikot
      nie podał ich do sądu.
      3. W obawie przed podważeniem umowy prywatyzacyjnej zapisuje sie do PO i razem
      z niejakim KW wygryzają Zytę Gilowską z lubelskiej Platformy, aby zrobić
      miejsce dla Palikota.
      4. Palikot roztacza wokół siebie mit genialnego biznesmena, arystokraty,
      mecenasa sztuki i filantropa. W rzeczywistości to mały, podejrzany, żałosny
      kombinator z kompleksami, o beznadziejnych umiejętnościach menedżerskich co
      widać po jego autorskim projekcie jakim był OZON. Można to było zrobić dużo
      lepiej Janusz.
      • e-milia79 Re: Kilka faktów o Palikocie: 19.07.05, 12:22
        Palikot rzeczywiście nie przedstawia sie najciekawiej w Twoim opisie, ale od
        Ozonu wara ;)
    • Gość: a ja na to Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: 195.136.189.* 19.07.05, 11:01
      Czytałem Ozon niemal regularnie. Nie ukrywam, ze na poczatku formula pisma byla
      dla mnie zaskoczeniem, ale szybko przyzwyczailem sie do ozonowego stylu -
      pisania o pozytywnej stronie zycie, o inicjatywach ludzi, ktorym sie cos chce i
      cos sie udalo... Mialem dosc polityki w "Polityce", afer we "Wprost" i wywiadow
      Najsztuba w "Przekroju"... Teraz pewnie to sie skonczy i bedzie bardziej
      "radykalnie", mniej "kobieco" (co za głupia argumentacja!). Z przyjemnoscia
      czytalbym Ozon w dotychczasowej formule, ale na Fronde nie bede wydawal pieniedzy...
      • kontrapunkt Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 11:07
        Gość portalu: a ja na to napisał(a):

> czytalbym Ozon w dotychczasowej formule, ale na Fronde nie bede wydawal
        pienied
        > zy...

tak, FRONDA to trudna lektura...
        • Gość: a ja na to Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: 195.136.189.* 19.07.05, 11:22
          Wyczuwam lekki s(i)arkazm :) A na powaznie to nie chodzi o to, ze Fronda jest
          latwa czy lekka lektura... ale nie wszytkim musi sie podobac, a mi sie nie
          podoba i tyle.
          • benmaimo Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 27.07.05, 10:31
            a zdarzyło sie przeczytać? choćby jeden artykuł?
        • jaceq Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 31.07.05, 00:19

> tak, FRONDA to trudna lektura...

Jak dla kogo. Można ją nazwać i "trudną". Ja bym tam ją nazwał "drogą". Za
          drogą, jeśli brać pod uwagę faktor cena/wartość.
          • mellinda1 Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 01.08.05, 22:53
            droga lektura??? ja tam bym nie dala dwudziestu paru zlotych za zberezne
            obrazki ilustrujace "zlote" sentencje na temat homoseksualizmu: tlok nie
            powinien sie poruszac w dziurze wydechowej bleee
    • Gość: Szybszy Agora = miałkość IP: 195.101.164.* 19.07.05, 11:11
      Brawo, do tej pory OZON był miałki, taki obleśnie agorowaty
    • Gość: e-milia Ozon jest zajebisty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:44
      Nareszcie pojawiło fajne ciekawe pismo na poziomie. Wiadomo, ze nie osiagnie
      milionowych nakladow w kraju, gdzie promuje sie i czyta Pania domu, Gale itp...
      Ale nie takie chyba zalozenie Ozonu? Ozon mial wypelnic nisze na rynku. I moim
      zdaniem mu sie to udalo. Teraz trzeba sie zastanowic, czy nowy zarzad chce
      wydawac nadal pismo na poziomie, czy stworzyc kolejnego tandetnego potworka w
      stylu Chwili dla ciebie - a moze bardziej "radykalnie" w strone Polityki itp...
      Bo niby za bardzo kobiece... Wlasnie, co to znaczy dla nich "kobiece"? W kraju
      gdzie jako kobiece promuje sie tresci dotyczace ciuchow i proszkow do prania
      nareszcie znalazlo sie pismo na poziomie, uniwersalne - pod wzgledem plci. Nie
      interesuja mnie Vivy i Twoje style, ani tez Polityki i Newsweeki. Ozon jest
      uniwersalny.

Co maja czytac inteligentne kobiety, ktorych nie interesuje polityka i ekonomia
      w zimnym wydaniu ani tresci typu, jak zrobic zeby bylo mu dobrze i wydepilowac
      sobie pryszcz (whatever... ;) )

Co maja czytac inteligentni faceci, ktorzy szuhkaja w prascie czegos wiecej
      poza sucha informacja i nie siegaja tez po meska wersje avanti, czyli Logo
      hihi...

Jedna dobra rzecz juz zostala zepsuta - radiowa Trojka.
      Pojawilo sie dobre pismo - tez juz komus przeszkadza?

Emilia
      • adziura Re: Ozon jest zajebisty !!! 19.07.05, 13:22

> Co maja czytac inteligentni faceci, ktorzy szuhkaja w prascie czegos wiecej
        > poza sucha informacja i nie siegaja tez po meska wersje avanti, czyli Logo
        > hihi...

No i sie pod tym moge podpisac. I nie zauwazylem aby byl kobiecy (moze porownania z babskimi gazetami nie mam) :)
      • koprofag4 Re: Ozon jest zajebisty !!! 19.07.05, 16:08
        do trojki dodalbym jeszcze radiostacje:)

A jesli chodzi o tak zwane tygodniki "opiniotworcze" (nie wiem czy ozon mial
        takie ambicje) to na rynku sa wprost i polityka, sila przyzwyczajenia w
        spoleczenstwie jest dosc duza i nie sadze zeby to sie zmienilo w najblizszym
        czasie. Kiedys walac na uczelnie w kolejce SKM czytalem oba tytuly, jak juz
        doroslem to zrezygnowalem najpierw z wprost (dawny sekretarz KC Marek Krol
        wyraznie zmienil front i czytanie o kolejnych aferach z udzialem prezydenta
        zwyczajnie zaczelo mnie nudzic), a pozniej z polityki (stala sie dosc jalowa ze
        tak powiem). O newsweeku nie wspominam bo ta gazeta to dla mnie zenada (kupilem
        pamietam pierwszy numer tam byl chyba Balcerowicz na okladce). Do ozonu wiec
        nawet nie zajrzalem. Moze dlatego ze nie jezdze juz kolejka:) i po prostu nie
        mam na takie wydawnictwa czasu. A ludzie majacy czas na czytanie gazet (pomijam
        poranna lekture wyborczej rzeczpospolitej czy prawnej) wola sobie poczytac fakt
        czy pania domu:) Ale jesli sie myle to zawsze mozna mnie poprawic:)
    • hanauma Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 12:00
      szkoda, calkiem inteligentne pismo.
      nie szmatlawe jak Wprost, nie przegiete jak Newsweek, bez takiej tradycji jak
      Polityka, ale ciekawe.
      ale inteligencja to bardzo deficytowy towar nad Wisla, no wiec nic dziwnego, ze
      tylko niecale 100 000 egz sprzedalo sie na starcie (ciekawe, ile ostatnio).
      ciekawe, jak pisarze z kwartalnika dadza sobie rade z tygodnikiem.
      dlaczego kazde pismo ma byc "zaangazowane"?
      Kilka tytulow z Frondy: Seks analny i klopsiki; Kiedy gej spotyka Chrystusa -
      swiadectwo wyleczonych z pederastii; Zawod: aborter - swiadectwo lekarza
      ginekologa, ktory przejrzal na oczy.
      No i naklad:5000 egz.
      W tym skladzie wydanie 10 numerow to bedzie sukces.
      Troche szkoda Ozonu w obecnej formie.
      • Gość: e-milia Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:16
        haha, te tytuły w Frondy to jakiś żart?...
        jak kolwiek aborcja nie jest zabawnym tematem, to seks analny z klopsikami...
        no comments :)))))))))000
        • Gość: poinformowana Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:22
          W "Ozonie", jak można sie było spodziewać, zmianie uległ też zastępca
          rednacza... został nim Robert Tekieli (też z ekipy "Frondy").

• david.locke Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 12:38
            Gość portalu: poinformowana napisał(a):

> W "Ozonie", jak można sie było spodziewać, zmianie uległ też zastępca
            > rednacza... został nim Robert Tekieli (też z ekipy "Frondy").

No to daje im gora jeszcze 10 numerow i sprzdaz spadnie do jakis 5 tys. Zrobi
            sie z tego druga Fronda, inwestorzy zakreca kurek z pieniedzmi, wiec znowu
            pojawi sie kolo 40 bezrobotnych dziennikarzy. Bedzie im ciezko bo juz teraz
            kolderka jest za krotka.
            Jedno mnie interesuje jak ci ludzie, ktorzy zainwerstowali w Ozon dotad robili
            interersy? Mieli jakis biznesplan i pojecie o tym co robia czy po prostu mieli
            takie szczescie? Patrzac na dzialania wokol Ozonu widze wielki chaos.
            Kolegom z Ozonu wspolczuje. Inwestorom i nowym naczelnym gratulje dobrego
            samopoczucia. Mam tylko jedno pytanie gdzie sprzedaja te rozowe okulary przez
            ktore patrzycie na swiat? ;))))
          • Gość: Winc Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:34
            Ten Robert Tekieli?? Niegdys panczur i kontestator, zwiazany z punkowym zespolem
            Dezerter, a potem poeta i pisarz z Brulionu???? jesli tak, to bedzie niezla
            jazda. ten koles po swoim nawroceniu stal sie wspolczesnym Jezusem Chrystusem
            :-))))) Kiedys w wywiadzie dla "Machiny" wyznal, ze pozostała mu już tylko droga
            meczenstwa... I byla to prawda, bo niedlugo pozniej okropnie sie meczyl... a to
            jako przewodniczacy rady programowej TVP, a to w Radiu Plus, a to nie wiadomo
            gdzie jeszcze...
        • hanauma Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 12:44
          niestety, nie.
          w "miedzyczasie" sfatygowalem sie glebiej na ich strone, i dopiero szczegolowe
          spisy tresci moglyby Cie zdziwic!
          zmieniam moje zdanie z poprzedniego postu - jesli ukaze sie 5 numerow, to
          bedzie sukces.
          Palikot musialby byc glupcem, gdyby chcial dalej finansowac "Fronzon"
          • Gość: Enol@ G@y Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.07.05, 12:52
            Mam nieodparte wrazenie,ze Ozon potrzebny jest nuworyszom z trzeciej ligi do
            zaakcentowania ich awansu spolecznego.Palikot/zreszta super ksywa/to zalosny
            przekreciarz z Lublinka.Ale kase juz ma.Teraz chce wladzy.Dziala wg
            planu:Sejm,ktory ma ja w banku.Aureole stworzy prywatny kolorowy flyer.Corunia
            Dzymaly to sam pan krzeselko,ktory juz olewa pilke,bo nie dala mu tego,co
            chcial.Dal wiec kase na trampoline,bo w mniemaniu gawiedzi,wlasny magazyn to
            jest to.Ale nie jest.Ozon przetrwa do konca roku.Gora.Sprzedaz bedzie leciala w
            dol.Zadni Frondziarze nic nie zdzialaja.W tej branzy trampkarze nie maja
            rezultatow...
            • e-milia79 Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? 19.07.05, 12:56
              Rozumiem, ze pismo za trudne? Chyba, ze wypowiadasz sie o inwestorach...
              • david.locke Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? 19.07.05, 14:05
                e-milia79 napisała:

> Rozumiem, ze pismo za trudne? Chyba, ze wypowiadasz sie o inwestorach...

Emilia
                Jak wnioskuje z postow jestes dosc mloda osobka, ktora dala sie zlapac na "lep"
                wielece ambitnego Ozonu.
                Uwierz na slowo osobie, ktora zjaldla zeby na mediach Ozon jest naparwde kipsko
                robiony. Tematy sa mocno wtorne. Slabiutko redagowano i "dete" na ambitne.
                Jesli lubisz poczytac cos inteligentnego to polecam niskonakladowe Charaktery.
                Tam przynajmniej pisza specjalisci :)
                Co do szaty graficznej Ozonu to kwestia gustu. Lamanie blokowe jest dobre dla
                starszych czytelnikow. Wiekszosc juz sie chuba przywyczaila do lamania
                dynamicznego. Mnie razi sposob lamania w Ozonie. nie ma zadnego szczegolu ktory
                przyciagnalby oko. (ale jakpowtarzam to kwestia gustu). Zdjecia sa dobierane
                fatalnie. Wlasciwie kazde mogloby ilustrowac piec innych tekstow - sa na tyle
                "uniwersalne" ;)))
                So do redagowania (na tym znam sie najlepiej). To jesttojuz po prostu dramat. W
                wiekszosci tekstow nie jestm w stanie wyjsc poza lead. Materialy sa nudne.
                Placza sie watki. Jakas mysl potrafisie zaczac, nagle gdzies znika i wraca nie
                wiadkomo po co i skad pod koniec materialu. O prostszych bledach redaktorskich
                nie chce mi sie pisac.
                Co do siarkazmu to jego najlepsza czesc czyli "skrzynka mailowa" jest ordynarnie
                zerznieta z amerykanskiego dowcipu o Bushu (kiedys linkowalem do tego materialu
                na tym forum)

A podsumowujac z czescia ludzi z Ozonu kiedys pracowalem. To sa (byli?) swietni
                fachowcy. czemu im sie nie udaje nie wiem. Byc moze wypalili sie w Newswweku,
                Wproscie i w innych mediach. Bywa.
                Ozon mial szanse, ale swoje piec minut zaprzepascil. Latwiej byloby wypromowac
                nowy tytul nie reanimowac tego trupa.
                • Gość: GieZ Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? IP: *.nam.nsroot.net / 199.67.140.* 19.07.05, 14:32
                  david.locke napisał:
                  > So do redagowania (na tym znam sie najlepiej). To jesttojuz po prostu dramat.
                  W
                  > wiekszosci tekstow nie jestm w stanie wyjsc poza lead. Materialy sa nudne.
                  > Placza sie watki. Jakas mysl potrafisie zaczac, nagle gdzies znika i wraca nie
                  > wiadkomo po co i skad pod koniec materialu.

Po lekturze tego fragmentu, wydaje mi sie, ze wole czytac teksty kiepskich i
                  wypalonych redaktorow Ozonu niz Twoje. Jesli zarzucasz im brak profesjonalizmu
                  dziennikarsko-edytorskiego, to przynajmniej zrob to w nienagannej formie.
                  Czytajac Twoj post mialem nieodparte wrazenie, ze nie przestudiowales tresci
                  zadnego z artukulow, a to co napisales, to wylewanie zolci na ludzi, ktorzy,
                  wedlug mnie, zaprezentowali cos duzo ciekawszego od obecnych rynkowych tytulow.
                  Ozon to kolejny przyklad kiepskiej promocji i glupich decyzji gory, a szkoda,
                  bo od pierwszego numeru zostalem wiernym czytelnikiem. Coz chyba juz niedlugo...
                  • david.locke Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? 19.07.05, 16:20
                    Gość portalu: GieZ napisał(a):

> david.locke napisał:

>
                    > Po lekturze tego fragmentu, wydaje mi sie, ze wole czytac teksty kiepskich i
                    > wypalonych redaktorow Ozonu niz Twoje. Jesli zarzucasz im brak profesjonalizmu
                    > dziennikarsko-edytorskiego, to przynajmniej zrob to w nienagannej formie.
                    > Czytajac Twoj post mialem nieodparte wrazenie, ze nie przestudiowales tresci
                    > zadnego z artukulow, a to co napisales, to wylewanie zolci na ludzi, ktorzy,
                    > wedlug mnie, zaprezentowali cos duzo ciekawszego od obecnych rynkowych tytulow.

Oj czepisza sie. No dobrze zrobilem kilka literowek. Akurat w necie jest to
                    dozwolone. Poza tym po napisaniu dzisaj okolo 60 tys znakow ledwo widze na oczy.

Co do czytania tekstow to uwierz mi - w tej kwestii jestem uzalezniony. Zacytuje
                    klasyka: "jak widze zadrukowany kawalek papieru to musze go przeczytac. Jesli
                    jestem u ludzi topotrafie wyjsc do lazienki. Klapa w dol i czytam" (to moj
                    ukochany fragment ze slynnego wywiadu Reanty B. ;)))
                    A powaznie czytam dokladnie ozon. Zwykle z nudow bo jaksie siedzi w Sejmie
                    kilkanascie godzin czekajac pod drzwiami marszałka WC to czlowiek jest juz tak
                    zdesperowany, ze przeczyta od deski do deski nawet Ozon.
                    Podtrzymuje zdanie, ze teksty sa nudne, powierzchowne i fatalnie redagowane.

> Ozon to kolejny przyklad kiepskiej promocji i glupich decyzji gory, a szkoda,
                    > bo od pierwszego numeru zostalem wiernym czytelnikiem. Coz chyba juz niedlugo..
                    > .

Co do fatalnej promocji to tez sie z tym gadzam :)
                • e-milia79 Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? 19.07.05, 16:04
                  Po słuchaj davidzie, czy jak Ci tam.
                  Mój wiek, który zreszta łatwiej wywnioskowac z nicka niz z postów, nie ma tu
                  nic do rzeczy, a Twoje protekcjonalne wyrażanie się na ten temat sprawia iz
                  przestałam Cie uważać za sensownego partnera do dyskusji. ozon mi sie podoba i
                  koniec kropka. Wolę coś świeżego, odkrywczego niz Twój zgorzkniały
                  pseudointelektualizm.

cyt:
                  > Co do szaty graficznej Ozonu to kwestia gustu. Lamanie blokowe jest dobre dla
                  > starszych czytelnikow.

Więc chyba nie dla mnir co?... ;) hihi. A jednak mi sie podoba.

Charaktery czytałam wiele razy. Znudziły mi się, bo praktycznie niczego nowego
                  sie tam nie dowiedziałam.
                  Wolę Ozon, bo porusza aktualne tematy w przystępnej dla mnie formie i fajnie
                  sie to czyta.

A jak chcesz podyskutowac to nie właź innym na głowę ze swoimi poglądami.
                  • david.locke Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? 19.07.05, 16:12
                    e-milia79 napisała:

> Po słuchaj davidzie, czy jak Ci tam.
                    > Mój wiek, który zreszta łatwiej wywnioskowac z nicka niz z postów, nie ma tu
                    > nic do rzeczy, a Twoje protekcjonalne wyrażanie się na ten temat sprawia iz
                    > przestałam Cie uważać za sensownego partnera do dyskusji.

To zacznij dyskutowac bo na razie poza argumentami na zasadzie "podba mi sie bo
                    mi sie podba" nic wiecej nie ma :)

Wyrazilem swoje zdanie uzasadnilem je zreszt aprzykladami. tematy, lamanie,
                    infrograkia i zdjecia.
                    > cyt:
                    > > Co do szaty graficznej Ozonu to kwestia gustu. Lamanie blokowe jest dobre
                    > dla
                    > > starszych czytelnikow.
                    >
                    > Więc chyba nie dla mnir co?... ;) hihi. A jednak mi sie podoba.

> Charaktery czytałam wiele razy. Znudziły mi się, bo praktycznie niczego nowego
                    > sie tam nie dowiedziałam.
                    > Wolę Ozon, bo porusza aktualne tematy w przystępnej dla mnie formie i fajnie
                    > sie to czyta.
                    I tu sie mylisz bo jako osoba zwiazana z racjiwyksztalcenia psychologia i
                    socjologia (w koncu nie kady musi byc magistrem dziennikarstwa ;) w kazdym
                    numerze Charakterow znjduej cos nowego. trzeba tylo wiedziec czego szukac.
                    Natomiast teksty w Ozonie sa mocno wtorne. Zreszta ktos juz tu wczesniej pisal
                    ze czytajac ozon mial wrazenie,z e gdzies juz to wczesniej widzial.

Prosze powiedz mi co Cie "powalilo na kolana" podczas lektury Ozonu?. Jaki tekst
                    wywarl na Tobie wrazenie ze musialas o nim chwile pomyslec?

pozdrawiam
                    DL
                    • Gość: e-milia Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:58
                      A ja nadal twierdzę, że mi sie podoba "bo mi sie podoba" Zresztą to bardziej
                      twoje niz moje stwierdzenie. O to chodzi czytajac dobre pismo - wrazenia.
                      • Gość: e-milia79 Re: Komu potrzebny jest Ozon i dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:01
                        Jak juz pisałam podoba mi sie treść i forma. Trudno mi przytoczyć jakis
                        konkretny tekst, w kazdym numerze jest kilka, które przyciągaja moją uwagę i
                        dowiaduje się interesujących mnie rzeczy. Zdarzaja sie też takie, które mnie
                        drażnią - zazwyczaj sa to felietony p. Mai Gawrońskiej, u której razi mnie
                        płytkie podejście do nie-płytkich tematów, nie mówiąc juz o puentach...
      • benmaimo Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 27.07.05, 10:38
        wyjątkowo wybiórczo

może takie?
        Obalenie dogmatu o nieomylności Margaret Mead
        Święty Alfred Kinsey
        Trzej Heretycy
        Transplantacja narządów, śmierć mózgowa i równia pochyła z perspektywy
        neurochirurga
        Syndrom fałszywych wspomnień
        Między samobójczynią bękartem i plebanem
        Oczami dziewic
        Powrót Kacpra Hausera
        Homoseksualna pedofilia, czyli opowieść o tym jak "Gazeta Wyborcza" dołączyła
        do homofobów
        Dwa konserwatyzmy, dwie lewice, dwa światy
    • slovas Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 12:50
      Kupiłem kilka pierwszych numerów Ozonu i muszę powiedzieć, że przez kilka
      tygodni byłem gorącym orędownikiem tego pisma. Pozytywne nastawienie jego
      treści było w istocie bardzo zachęcające. A dział psychologia, to było coś
      czego nie znalazłem w nigdzie indziej.
      Ale z każdym tygodniem coraz mniej mi się podobało. Trochę zaczął wychodzić
      brak doświadczenie niektórych dziennikarzy i zacząłem znajdować artukuły, które
      nie posiadały żadnej treści, tak jakby były na siłę, albo na szybko napisane.
      Poza tym dzień wydawania tygodnika w istocie nie okazał się dobrym pomysłem, bo
      pech chciał, że wszystkie istotne wydarzenia działy się w czasie zamykania
      numeru.
      Zaś to pozytywne nastawienie poczęło mnie zwyczajnie mdlić. No i z tygodnia na
      tydzień coraz mniej artukułów zmnie zaciekawiało.
      Chyba faktycznie brakuje temu pismu charakteru.
      Na reklamie się nie znam, więc nie wiem co z promocją, choć istotnie coś jakby
      ucichło o Ozonie. A co do papieru i formatu to ja akurat jestem za. A i
      siarkazm czasem śmieszył.
      • e-milia79 Ozon 19.07.05, 13:00
        Oddajac sprawiedliwosc - fakt, ze w Ozonie w któryms momencie pojawily
        sie "stale tematy": zazwyczaj klonowanie, internet, lustracja, itp.

Szata graficzna: zajebista! :) Gratuluje kolegom po fachu :)

Siarkazm - bylo w nim sporo zacnych pomyslow... ;)

Nazwa Fronzon jak ktos zasugerowal jest rownie pomyslowa... ;) oby nie odbila
        sie zbyt mocno na tresci...
        • Gość: blogmd Re: Ozon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:42
          Gdyby Fronda była dobra, to by miała nakład, cudów nie ma.
          A liczenie na to, że dziennikarze niszowego pisma Fronda pociągną tygodnik
          opinii, to co najmniej dziwny pomysł.
          • kontrapunkt zenujacy argument 19.07.05, 14:00
            Gość portalu: blogmd napisał(a):

> Gdyby Fronda była dobra, to by miała nakład, cudów nie ma.
            > A liczenie na to, że dziennikarze niszowego pisma Fronda pociągną tygodnik
            > opinii, to co najmniej dziwny pomysł.

Gdyby van Karajan był dobrym dyrygentem, to jego płyty sprzedawałyby się
            znacznie lepiej, niż Ich Troje...
            • Gość: Rysiek Fronda i Van Karajan? Bo pęknę!!!! IP: 217.96.20.* 19.07.05, 15:09
              Czlowieku zwany Kontrapunktem. Uzyj palca w celu skontrapunktowania go z
              czołem. Fronda to jakiś nadmuchany pseudointelektualnie balon grupy Pomylonych
              ale Natchnionych. Równie ciekawy dla wielu czytelników jak bylby kwartalnik dla
              gejów.
    • Gość: T-800 Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.07.05, 14:22
      „Ozon” to inwestycja spalona na starcie (pisałem o tym na tym forum w momencie
      ukazania się pisma na rynku), a największym hamulcem jest tutaj beznadziejna
      nazwa. „Gratuluję” pomysłodawcy.
      • Gość: Winc Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:53
        Z taka ekipa Ozon stanie sie drugim NIE, tylko, ze po prawej stronie. Palikot
        pewnie wyszedl z zalozenia, ze skoro Urban trzeba na swoim tygodniku taka
        kapuche, to on tez moze niezle napchac portfel, ale na skrejnie prawicowym
        belkocie....

Szkoda, ze tak wyszlo z tym Ozonem. Na poczatku mu kibicowalem, bo od dluzszego
        czasu szukam aleternatywy dla Polityki, ktora regularnie czytam od 1994 roku i
        juz mnie neico usypia... No, ale coz. Bede musial jeszcze poczekac na jakies
        nowe objawienie w segmencie tygodnikow Opinii. PRZY OKAZJI - APEL DLA DO
        PRZEGLADU: SKONCZCE LIZAC DUPSKO SLD, ZMIENCIE SZATE GRAF. I ZACZNIJCIE PISAC O
        POLITYCE W TAKI SPOSOB, JAK PISZECIE O SPOLECZENSTWIE, TO BEDE WAS KUPOWAL :-)))))

Dziekuje za uwage :-)

• e-milia79 Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 16:07
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> „Ozon” to inwestycja spalona na starcie (pisałem o tym na tym forum
        > w momencie
        > ukazania się pisma na rynku), a największym hamulcem jest tutaj beznadziejna
        > nazwa. „Gratuluję” pomysłodawcy.

Eeeeeeeeee.... nie znasz sie. Nazwa zajebista jest :)))
        • david.locke Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 16:36
          e-milia79 napisała:

> Eeeeeeeeee.... nie znasz sie. Nazwa zajebista jest :)))

A mowi Ci cos nazwa Oboz Zjednoczenia Narodowego w skrocie Ozon? Jesli nie to
          radzilbym sprawdzic w encyklopedii.
          Ludziom zdawaloby sie wyksztalconym (mam na mysli tworcow tygodnika) powinno cos
          tknac i sparwdzic czy to nie spowoduje hmmm pewnych skojarzen i to nie zawsze
          najlepszych bo OZON w pewniej chwili zblizyl sie programowo do ONR Falanga.
          • Gość: e-milia Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:56
            Obóz Zjednoczenia Narodowego nic mi nie mówi i nie sądzę, żeby o to chodziło
            autorom. Nie jestem zwolenniczką pielęgnowania narodowej traumy - wnioskuję, że
            skojarzenie miało byc negatywne...

Ozon kojarzy mi się z ozonem ;)
            • david.locke Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 17:21

> Obóz Zjednoczenia Narodowego nic mi nie mówi i nie sądzę, żeby o to chodziło
              > autorom. Nie jestem zwolenniczką pielęgnowania narodowej traumy - wnioskuję, że
              >
              > skojarzenie miało byc negatywne...
              >
              > Ozon kojarzy mi się z ozonem ;)

Historii warto sie uczyc.
              Skojarzenie zaleza od punktu widzenia i pogladow politycznych. Według mnie nie
              byly to najlepsze lata II RP. Skoro Ozon z zalozenia mial byc adresowany do tej
              inteligetniejszej czesci spoleczenistwa (a wiec lepiej wyksztalconej) to powinni
              zwrocic uwage na konotacje tytulu.
              Ale abstrahujac od historii tytul jest sam w sobie zly. Bo co to jest Ozon?
              (najprosze skojarzenie cos ulotnego niewidzialnego - a wiec cos na co nie warto
              wydawc pieniedzy) tytul nie niesie zdengo przekazu dla odbiorcy (no moze
              skojarzy sie komus z II RP ;)))
              • Gość: e-milia79 Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:48
                "Cos czego nie widac wiec nie warto wydawac na to pieniedzy".. Hmm. Coz.
                Wlasnie troche wyobrazni trzeba. tytul jest swietny zawiera wiele znaczen -
                wlasnie dla kazdego moze byc czyms innym. nie pieniadz i materia jedynie kreuje
                byt.
                Bardzo podobało mi się hasło - "Ozon - dociera wszędzie"

z wyksztalcenie i inteligencja to 2 rozne rzeczy - o czym tak inteligentny
                czlowiek powienien wiedziec ;)

a historie nie kazdy musi lubic. blee.. ;))

p.s. czytales kiedys Małego Księcia?
                • david.locke Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 19.07.05, 17:58
                  Gość portalu: e-milia79 napisał(a):

> "Cos czego nie widac wiec nie warto wydawac na to pieniedzy".. Hmm. Coz.
                  > Wlasnie troche wyobrazni trzeba. tytul jest swietny zawiera wiele znaczen -
                  > wlasnie dla kazdego moze byc czyms innym. nie pieniadz i materia jedynie
                  kreuje byt.

Lol to wlasnie musieli wmawiac ludziom na badania fokusowych zeby zaakceptowali
                  ten tytul i uznali go za dobry ;)))
                  Z punktu widzenia specjalstow od marketingu tytul tego tygodnika jest mocno
                  nietrafiony.

> Bardzo podobało mi się hasło - "Ozon - dociera wszędzie"

Uwaga na marginesie nie tylko historii, ale takze chemii rowniez warto sie uczyc
                  - nadmiar ozonu w otoczeniu nie sprzyja zdrowiu ;)

> z wyksztalcenie i inteligencja to 2 rozne rzeczy - o czym tak inteligentny
                  > czlowiek powienien wiedziec ;)

Zwykle wyksztalcenie idzie w parze z inteligencja :)

> a historie nie kazdy musi lubic. blee.. ;))

Ale warto sie uczyc bo historia sie powtarza, wiec trzeba sie przygotowywac na
                  pewne wydarzenia ;)))

> p.s. czytales kiedys Małego Księcia?

Owszem i to nie raz.

PS
                  Niech zgadne jestes wielbicielka ksiazek Paulo Coelho?
            • jaceq Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 31.07.05, 00:30

> Ozon kojarzy mi się z ozonem ;)

Tak, czy siak - smród.

• Gość: adf Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.07.05, 14:57
      Ozon ma publicystykę intelektulaną. Zbyt wysoki poziom w porównaniu z Wprost
      czy Polityką.
    • Gość: Rycho Fronda wciaga resztki ozonu... mozna sie udusic!!! IP: 217.96.20.* 19.07.05, 15:16
      Fronda to jakiś nadmuchany pseudointelektualnie balon grupy Pomylonych ale
      Natchnionych. Równie ciekawy dla wielu czytelników jak bylby kwartalnik dla
      gejów. Mysle ze rzeczywiscie takich ludzi nam trzeba w tych ciezkich czasach.
      Ludzie w pospiechu gubia buty w biegu do punktu sprzedazy. 150 tysiecy ludzi
      wchlania mysl Grzegorza Gornego specjalisty od szybkich i mocnych dzialan
      redakcyjnych w kwartalniku. Ale jazda:)))))
      • Gość: mala Re: Fronda wciaga resztki ozonu... mozna sie udus IP: *.itpp.pl 19.07.05, 17:27
        Fronda ukazuje się od 10 lat, często widywałam ją w emiku, ale od jej kupowania
        odstraszały mnie koszmarne rysunki na okładce. Rok temu na urlopie w lodowatym
        lipcu kupiłam z nudów pierwszy numer i wsiąkłam - pismo jest najczęściej
        genialne choć zdarzają się gorsze numery (przedostatni). Jest trudne, ale nigdy
        nudne! A Górny to bardzo dobrze piszący dziennikarz - publikował m.in. we
        Wprost- świetny był jego reportaż o plastikowych rodzinach w Szwecji.
        Ozon też ostatnio zaczął mi się podobać, więc zakładam że nowy Ozon będzie
        wypadkową zalet starego Ozonu, Frondy i Górnego i od września w ciemno
        PRENUMERUJĘ! Tylko Agaty Passent mi szkoda bo pewnie w tym towarzystwie się nie
        odnajdzie... a zdolna jest niebywale!
        • Gość: Winc Re: Fronda wciaga resztki ozonu... mozna sie udus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:38
          Zdolna??? Pasent???? Buahahahahahaha. Przeciez jej felietony sa absolutnie o
          niczym.
          • Gość: e-milia79 Re: Fronda wciaga resztki ozonu... mozna sie udus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:44
            Też jej nie lubię. Jej teksty są dość płytkie i pretensjonalne.
        • reniferek1 Mi nie szkoda Agaty 27.07.05, 11:29
          Agata to drewno, żadnego stylu pisania i żadnej myśli. Czy jej teksty są
          opiniotwórcze? Na pewno nie. Co komu da przeczytanie o budkach z kaszanką pod
          Warszawą. Znudzona pannica i już.
    • Gość: seba Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: 195.116.31.* 19.07.05, 15:41
      OZON jest świetny, ale ma fatalne okładki i zbyt duże wahania tekstów.
      Nareszcie jakiś tygodnik, który nie pisze ciągle o polityce.
    • Gość: Filip A tak sie dobrze zapowiadalo... IP: *.acnielsen.pl 19.07.05, 16:50
      no i rozbily sie idee o kase jak zwykle - nareszcie byl fajny mniej polityczny,
      mniej aferowy, mniej plotkarski tygodnik.... mam nadzieje, ze cos z tego
      zostanie bo kolejna "polityka" lub inne "wprost" lub inny "newsweek" wyczerpuja
      format niby bardziej ambitny, ale jednak jadacy na sensacji (przynajmniej
      teoretycznej)
      • Gość: e-milia79 Re: A tak sie dobrze zapowiadalo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:02
        pod tym sie podpisuje
        • Gość: katek292 Powariowaliście??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:34
          Błagam nie żartujcie, że uważacie Ozon za dobre pismo. Widziałam kilka numerów i
          żal pomyslieć, co mogłam zrobić z czasem straconym na ich czytanie.DL ma
          zdecydownie racje, co tu długo mówić - strrraaasznnee gó..!!!!
    • Gość: newsman Re: Powariowaliście??????? IP: *.lodz.mm.pl 19.07.05, 21:48
      Emilia to osba młoda i ma sympatię do Ozonu, ale ma rację połowa wpisów to
      jakieś frustracje i wynurzenia osób które najczęściej ozonu nie czytały.
      Lektura większości wpisów strata czasu - podobnie jak samego tygodnika.
    • Gość: GIEDRO Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.chello.pl 20.07.05, 00:04
      ale jaja!!! inwestorzy planowali pismo do przyjecia dla wszystkich [i dla
      nikogo]: mdle, malo oryginalne - fakt. teraz nagle ktos tu dokonal niesamowitej
      wolty - druga czesc planowanej kampanii [na ktora poszlo 14 mln] bedzie
      adresowana do odbiorcy nastawionego na bulwersujace ciekawostki o charakterze
      quasi-religijnym...
      z pewnych zrodel wynika, ze schodzilo raptem 15. tys. tego calego 'ozonu' -
      z pol miliona nakladu! nie dziwota, ze wniosek przyszedl do glowki jakiemus
      orzelkowi, ze trzeba zmienic wszystko. jakie to zabawne! przyszli "lepsi",
      zamiast koniunkturalistow - nawiedzeni i pazerni dogmatycy. ale zdolni na swoj
      sposob - moze byc wesolo! moze "palikot" powinien wykupic 'trybune' i dac ja
      o.rydzykowi?? :o)
      popaprane uklady - takie gombrowiczowskie. faktem jest, ze kolejny tygodnik na
      rynku polskim nie jest nikomu potrzebny, a tu sie zawala bzdetem caly kraj...
      o co tutaj chodzi? moze jeden cwaniaczeczek z PO i [podobno] dominikanie chca
      wyprac troche pieniedzy? 3,5 mln mozna wszak wydac na pilkarzyka sredniej
      klasy, mozna widocznie i na bzdure. coz - wszystko razem ZENUJACE! byl nudny p.
      dybczynski, ktory swego czasu polozyl hachette i p. rosiak co to pisze 'na
      kazdy temat' + banda sepow osiadajacych kazdy nowy tytul banalnych
      pieczeniarzy - bylo pisane to co wszedzie, lacznie np. ze 'zwierciadlem'...
      przyszedl kol. gorny :o) lubie go jak psa, ale bozia mi swiadkiem, ze smiechu
      przysparza kazdemu co niemiara - ten mentalny tucznik. polecam Panstwu moja
      powiesc pt. "BESSA~LALA". powodzenia i dobranoc.
    • contest Re: Nowi sternicy w "Ozonie" 20.07.05, 16:38
      Trzeba to powiedzieć:To fakt, że po odejściu Rosiaka z Ozonu, tygodnik ten już
      niestety straci swoje zalety, które niewątpliwie miał, powtarzam miał. Był
      dobry początek, zaciekwienie, krótkie zauroczenie potem stracił swój koloryt i
      stał się bezbarwny.Tak będą mówić za pół roku-zobaczycie! Nowi sternicy Ozonu z
      mało znanej Frondy jeśli nie potrafili zabłysnąć tam to teraz z pewnością nie
      błysną. Szkoda Ozonu...
    • Gość: zuzia Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: 195.117.230.* 22.07.05, 13:17
      Po prostu Ozon chce wykreować nowy rynek. Już dosyć gazet, które piszą w kółko o
      tym samym. I dziennikarzy którzy już mają oklepany styl. Świeżość w każdej
      ilości się przyda.
      • Gość: coma Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.chello.pl 22.07.05, 23:15
        tak, teraz przeczytacie tylko o aborcji, eutanazji i homoseksualizmie i
        receptach , jak wyleczyc te "chorobe", ewentualnie pan Tekieli zapoda temat o
        satanistycznych aspektach tworczosci pani J.K. Rowling... Z Bogiem...
    • Gość: kret Re: Nowi sternicy w "Ozonie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:30
      kurcze same omnibusy i erudyci.
      ozon sprzedajacy sie w ostatnim czasie w nakladzie 35 tys. byl pismem niszowym
      a nie tygodnikiem opinii jakim mial byc.
      czy frondystom ktorzy prowadzili do tej pory najlepiej sprzedajcy sie
      kwartalnik w tym kraju (4 tys. sprzedarzy) uda sie wybic z tej spiaczki w jaka
      ozon zapadl juz na starcie przy idiotycznej kampanii na ktora wydano
      makabryczna kase?
      osobiscie watpie, o jakies 10 numerow za pozno podjeto ta decyzje, trudno
      bedzie z tak zle przyjetego tytulu zrobic wysokonakladowy tygodnik, nie tylko
      musza przyciagnac nowego czytelnika ale i przekonac tych co kupili pierwsze 2
      numery, ze jednak warto, a kasy maja na to duuuuuuuuzo mniej niz rosiak.
      jak sie to frondystom uda to sie kurna normalnie nawroce ;-) bo w tej branzy to
      bedzie cud
      • czytaczgazet Nowi "Ozonie" 27.07.05, 17:53
        KRA0390 3 SPN 141 PAP20050727W04394 MEDIA-OZON-STRATEGIA Nowy "Ozon" - wyrazisty i
        konserwatywny 27.7.Warszawa (PAP) - Nową makietę i nowe działy zaprezentuje po wakacjach tygodnik
        "Ozon" - poinformowała PAP w środę Edyta Bach z działu public relations "Ozonu". Zapowiedziała, że
        od września "Ozon" będzie prezentować "wyraziste, konserwatywne poglądy".
        Zmieni się formuła pisma ? na bardziej dynamiczną i aktualną. Po wakacjach rozpocznie się także
        kampania reklamowa tygodnika.
        Spółka zapowiada, że proces zmian w tygodniku będzie trwał do końca wakacji. Pojawią się nowi
        dziennikarze i osoby współpracujące z "Ozonem". Od sierpnia do zespołu redakcyjnego dołączy Robert
        Tekieli; wraz z Tomaszem Terlikowskim (dotychczas szefem działu "Spięcia") pełnić będą funkcje
        redaktorów prowadzących. Tekieli był twórcą i redaktorem naczelnym "BruLionu" i zastępcą redaktora
        naczelnego "Tygodnika Literackiego".
        W połowie lipca udziałowcy zmienili szefów: wydawnictwa - Jana Dybczyńskiego zastąpił Michał
        Jeżewski i tygodnika "Ozon" - Dariusza Rosiaka zastąpił Grzegorz Górny. Zmiany personalne
        spowodowała słabsza sprzedaż tytułu niż zakładali udziałowcy. (PAP) bos/ malk/ mgl/ 17:00 05/07/27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka