Dodaj do ulubionych

Sopotus Ramolus

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:34
Simply Red to może zespół, który powstał w latach osiemdziesiątych, ale to
nie oznacza, że lata świetności ma za sobą!!!!!!Słuchają ich nie tylko ci,
którzy w latach osiemdziesiatych mieli naście lat, ale i współcześni młodzi
ludzie(ja jestem przykładem).Ciągle nagrywają nowe płyty i dają mnóstwo
koncertów.Niestety, w Polsce byli tylko raz (w 1996r).Dlatego uważam, że to
dobry pomysł zaprosić ich do Sopotu.Choć raz będzie tam ktoś, kogo można
zaliczyć do prawdziwych artystów, a nie zwykły zespół z marnym wokalistą
śpiewającym z playbacku!!!
Obserwuj wątek
    • elefantino1 syf sopocki po raz ostatni - komuna zdycha długo 02.08.05, 14:54
      • Gość: Konrad W. ZLIKWIDUJCIE TEN SYFNY SOPOT! PROSZE WAS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:55
    • Gość: gdzie uszy Re: Sopotus Ramolus IP: *.crowley.pl 02.08.05, 16:27
      z simply red to się Panie dzienikarzu trochę Pan skompromitował a to niby
      dlaczego maja
      lata świetności za sobą Pańskim zdaniem bo z chęcią usłyszałbym uzasadnienie
      tej ryzykownej moim zdaniem tezy
    • bydgoskacd Debbie Harry nie jest na emeryturze 02.08.05, 16:36
      Czy szanowny Pan redaktor słyszał jej płytę ze standardami jazzowymi sprzed kilku lat? Chciałbym być w takiej formie, kiedy będę na emeryturze. Rezolutnemu panu redaktorowi też tego życzę!
      • bodymen Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze 02.08.05, 16:51
        ja bym się autora artykułu wcale nie czepiał.
        simply red ma lata świetności za sobą. może to dla fanów zespołu bolesne, ale to
        prawda.
        argument, że D.Harry nagrała parę lat temu płytę i była w świetnej formie nie
        podważa tekstu artykułu.
        W takich telewizyjnych show, jakim powinien byc Sopot festiwal, chodzi bowiem o
        to, aby prezentować gwiazdy zagraniczne, które aktualnie są na listach przebojów.
        Tegoroczny zestaw jest na prawdę żenujący.
        Sopockie imprezy powinny się nazywać Classic Sopot Festival albo Oldies Show.
        • Gość: xxx Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.range86-135.btcentralplus.com 02.08.05, 17:04
          A czy ktos jest w stanie powiedziec w ktorym roku w Sopocie wystepowaly gwiazdy
          bedace aktualnie na listach przebojow ?
          • Gość: Mazur Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.05, 17:41
            A czy ktos jest w stanie powiedziec w ktorym roku w Sopocie wystepowaly gwiazdy
            >
            > bedace aktualnie na listach przebojow ?

WHITNEY HOUSTON ale nie pomnę roku jej występu ale był to czas kiedy nie brala
            jeszcze koki (lub dobrze to ukrywala), wystapila w filmie BODYGARD i spiewala w
            szaliku w Sopocie, w sierpniu zaledwie kilka lat temu - oto odpowiedz na
            panskie pytanie
            • Gość: ten i tamten Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.nfb.pl 02.08.05, 22:08
              > WHITNEY HOUSTON ale nie pomnę roku jej występu ale był to czas kiedy nie brala
              > jeszcze koki (lub dobrze to ukrywala), wystapila w filmie BODYGARD.

To było dobre kilka lat po filmie "Bodyguard". Pamiętam, że wtedy też malkontenci mówili, że Whitney jest na równi pochyłej. Pan Stangret pewnie chciałby widzieć na estradzie gwiazdki z aktualnych list przebojów. Wtedy nie musiałby się zajmować muzyką (czego chyba nie lubi) a mógłby się zająć skandalami, zarobkami gwiazdeczek, ich upodobaniami seksualnymi itp (czyli to, co najbardziej lubią tabloidy, do których zalicza się Metro).
            • Gość: pokrybala Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 01:54
              No nie, "whitnej z hustą" pojawiła się w Sopocie dłuuuugo po swoich sukcesach i
              bedąc już mocno naćpana. Zresztą w operze leśnej dała żenujące przedstawienie.
        • Gość: darek Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.home1.cgocable.net 02.08.05, 18:21
          Pare miesiecy temu widzialem Debbie w programie telewizyjnym, zaspiewala jaksa
          piosenke - bardzo dobrze zreszta. A wyglada swietnie, czego zycze wszystkim
          paniom 60 + !
          Sprawa jest prosta - nikt nie zmusza do ogladania transmisji z Sopotu, jest
          wybor, nie jak dawniej, kiedy istnial tylko program pierwszy, a potem laskawie
          program drugi. Innych nie pamietam :)
        • Gość: bolec Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.nfb.pl 02.08.05, 21:57
          > W takich telewizyjnych show, jakim powinien byc Sopot festiwal, chodzi bowiem o
          > to, aby prezentować gwiazdy zagraniczne, które aktualnie są na listach przebojó
          > w.
          Trafiłeś niestety w 10. Takim telewizjom jak TVN nie zależy wcale na muzyce. Z największego shitu zrobią "show" i jeszcze wszystkim będą wmawiać, że to największe wydarzenie muzyczne. Im chodzi o to aby wypromować stację, Oliviera Janiaka i inne pseudogwiazdki. Muzyka jest na szarym końcu, jeśli to co jest na listach można jeszcze nazwać muzyką. Jak dla mnie to tylko produkt marketingowy, podobnie jak TVN. Dobrze, że TVP trzyma jako taki poziom. Debbie Harry obejrzę z przyjemnością.
        • Gość: Max Re: Debbie Harry nie jest na emeryturze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 07:51
          Ja wiem, czy taki żenujacy ten tegoroczny zestaw ? Scorpions to legenda hard
          rocka - fakt, ze panowie już nie najmlodsi, ale nadal dają czadu, nagrywają
          płyty i to całkiem niezłe (kto slyszał "Unbreakable" to wie, o czym mowie), no
          i gra z nim nasz niskotonowiec Paweł Mąciwoda, co też jest niewątpliwie jakąś
          nobilitacją.
          O Debbie Harry dużo nie słyszałem, ale zprzyjemnością obejrzę.

Generalnie, nie jestm fanem sopockiego festiwalu, bo jest to jakby nie patrzeć
          już relikt minionej epoki, ale fajnie, że można zobaczyć zespoły, na których
          się ludzie wychowali i to w dobrej formie - i nie przeszkadza mi to, że nie ma
          już ich na listach przebojów - o niebo bardziej wolę zobaczyć Scorpionsów, niż
          jakieś tam SIstars czy inne badziewie, co i tak się wszędzie wkręci na każdą
          inną imprezę. Pozdrawiam. Rock'n'roll
      • Gość: karool wolalbym nie slyszec Blondi spiewajacej jazz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:16
        ani wisnieewskieego
        • Gość: bolec nie wiesz, co straciłeś... IP: *.nfb.pl 02.08.05, 22:03
          płyta "No Exit" z 1999 roku jest świetna! Polecam.
    • Gość: No, bez przesady Re: Sopotus Ramolus IP: *.crowley.pl 02.08.05, 17:05
      Debbie Harry to kultowa postać. Młoda nie jest ale co z tego? Obciach się
      przyznawać, ze się jej szukało w encyklopedii, panie redaktorze muzyczny. A w
      ogóle co to za wyśmiewanie się z czyjegoś wieku? Jak ty będziesz ramolem to
      pewnie nikt nie będzie o tobie pisał w durnych gazetach, więc trochę szacunku.

Niech już Gazeta Wybawcza lepiej rozkminia afery i typuje komuszych kandydatów
      na prezydenta. Przynajmniej jest z czego poszydzić.
      • Gość: pat Re: Sopotus Ramolus IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.05, 17:38
        Wystarczy przeglądnąć sobie tytuły tekstów pisane przez "Pana Dziennikarza" aby
        zorientować się że ten Pan z muzyką nie ma nic wspólnego (no chyba że śpiewanie
        przy goleniu możemy nazwać kontaktem :)
        Problemem polskiej prasy codzienniej (a także i tygodników) są mało kompetentni
        autorzy, którzy mają takie samo pojęcie o kryteriach nadawania odznaczeń
        wojskowych jak i muzyce.
        Osobną sprawą jest fakt, że Sopot nigdy nie był "aktualną sceną muzyczną" , ale
        to wcale nie przeszkadza, że chętnie zobaczyłabym zarówno SR, Blondi jak i np.
        The Cure czy U2. Z tym, że dwie ostatnie wymienione nie przystają ani do formuły
        ani do kasy jaką TVP czy TVN ma zamiar wypracować na ten cel. I własnie tu pies
        lezy pogrzebany od zawsze - pod deskami sopockiego wybiegu - wszystko Panie kasa ;-)
        pzdr:)
    • Gość: jakotako Re: Sopotus Ramolus IP: *.telpol.net.pl 02.08.05, 17:13
      A autor tego artykułu to jakaś znana postać? Siedzą tacy w redakcjach i
      wymyślają durne artykuły. Ciekawy jestem kogo zaprosiłby na festiwal autor?
      Pewnie same supergwiazdy (z sobą w roli głównej).
    • Gość: BZYK Re: Sopotus Ramolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 17:26
      Jeden z koncertów Festiwau Jedynki poprowadzi wspaniała polska wokalistka
      Tatiana Okupnik, więcej na blog.tenbit.pl/bluecafe
      • Gość: darek Re: Sopotus Ramolus IP: *.home1.cgocable.net 02.08.05, 18:26
        Jeden z koncertów Festiwau Jedynki poprowadzi wspaniała polska wokalistka
        > Tatiana Okupnik <
    • Gość: jtull Re: Sopotus Ramolus IP: *.idea.pl 02.08.05, 18:12
      Nie wiem jak mozna uznac ze Simply Red jest starociem, skoro ich ostatnia plyta
      (Home chyba z 2003 roku) byla, JEST plyta swietna, pelna przebojow, ze swietna
      muzyka, bo teksty to jak zwykle w SR i zauwazaja to ludzie sluchajacy bardzo
      roznej muzyki!
    • Gość: alien Re: Sopotus Ramolus IP: *.chello.pl 02.08.05, 18:12
      wcale nie uwazam,zeby zespoly te lata swietnosaci mialy juz za soba.wielu mlodych ludzi powraca do tych starych kapel,ja rowniez.i dlatego bardzo sie ciesze na ten koncert.
    • Gość: Śmiechacz Goovno prawda! IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.05, 18:25
      "Wśród zagranicznych gwiazd na pewno znajdzie się niemiecki zespół The
      Scorpions, który wykona nową wersję przeboju "Wind Of Change", który powstał z
      okazji upadku muru berlińskiego i święcił triumfy w 1989 roku."

Oj, biedna Gazeto! "Wind of change" miało już parę miesięcy, gdy runął mur.
      Jeżeli w tym tekście są jakieś historyczne odniesienia, to przede wszystkim do
      pierestrojki i nowegowiatru w Moskwie.

Avanti diletanti!
    • konop971 Re: Sopotus Ramolus 02.08.05, 18:38
      Ciekaw jestem czy autor artykulu slyszal najnowsza plyte Scorpions? Prosze to
      zrobic! Mozemy tylko pomarzyc sobie, zeby w ich wieku miec tyle piardu i werwy.
      Konop
    • hihiboy Re: Sopotus Ramolus 02.08.05, 18:39
      ej, Mamonie z was!
      lubicie tylko melodie co już raz ( tysiąc razy ) słyszeliście ?
      tu chyba nie do końca chodzi o to, że to stare dziady są tylko o to, że każdy
      już to milion razy słyszał
      a argument, że moge nie oglądac to lipa - płace abonament a potem sobie ze mnie
      telewizja jaja robi takimi festiwalami
      brr
      • Gość: darek Re: Sopotus Ramolus IP: *.home1.cgocable.net 02.08.05, 19:11
        OK, placisz abonament - "> a argument, że moge nie oglądac to lipa - płace
        abonament a potem sobie ze mnie telewizja jaja robi takimi festiwalami" - ale
        masz jakis inny wybor w sensie ogladania programow, nie? czy serio nic, ale to
        nic w tv nie ma , tylko Sopot?
        A poza tym przynajmniej ja wole posluchac golden ( and GOOD!) oldies, niz
        nowego trendowego hip - hopu i rapu, ktory w ogole nie przystaje do polskiej
        muzyki, bo jak kto poczyta o rapie i hip hopie, to bedzie wiedzial, o co biega.
        To prawie tak, jakby czarny mieszkaniec z usa zajal sie goralskim folklorem i
        uznal za swoje...
        I jeszcze jedno - de gustibus....
        Jak chca przyjechac i znajda sie ludzie, ktorzy beda chcieli ich wysluchac i
        ogladac - dlaczego nie? I serio - nikt nikomu glowy nie ucina : ogladaj to, albo
        zginiesz! Albo: nie bedziesz trendowy, jak pisze w swojej swietnej, acz
        denerwujacej ksiazce Piotr Czerwinski - Pokalanie.
        W dzisiejszych czasach albo cpasz , co ci media podaja, albo uzywasz tej szarej
        substancji pod sufitkiem i sam oceniasz, co dla ciebie dobre a co nie. Nikt nie
        jest w stanie wepchac nikomu nic na sile, prawda?
        I kto tu mamon?
        • Gość: a carmaker insider Re: Sopotus Ramolus IP: *.fastres.net 02.08.05, 21:20
          to bardzo ciekawe, co piszesz - hiphop to folklor? jaki? amerykanski? czyzby
          byla to muzyka Apaczow? tak swoja droga - rok temu bylem na koncercie Kraftwerk
          - to taki niemiecki folklor :) a autor ma poniekad racje, ale tylko poniekad. na
          U2 czy Depeche Mode, albo - dajmy na to - Madonne w Sopocie nie ma co liczyc,
          nie ta kasa.
    • Gość: Zborek Przestaje was lubic IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.05, 19:07
      Jeżeli uważacie że jakiś zespół jest kiczowy zostawcie to dla siebie. Po
      przeczytaniu waszego artykułu nie wiedziałem co mam myśleć. Gazeta ktoą
      dotychczas uważałem z super okazała się zwykłym brukowcem. Jeżeli ktos obraża
      taki zespół jak The Scorpions z rewelacyjnymi piosenkami i uwaza że ich
      świetność już dawno przeminęła nie jest godzin tego zebym ich czytał. Do tej
      pory zawsze na skrzyzowaniu Puławskiej i Al. Lotników zaopatrywałem sie
      w "Metro" jadąc do pracy, ale od dziś chyba to sie zmieni straciliscie w moich
      oczach i to bardzo :(

Nie chciałem nikogo urazić po prostu wyraziłem swoje zdanie na ten temat
    • Gość: 3 znaki zapytania Re: Sopotus Ramolus IP: *.zzbw.uni-hannover.de 02.08.05, 19:27
      ja osobiscie uwazam, ze autor tekstu mial racje. mozna lubic scorpions czy
      craiga davida, ale to gwiazdy przebrzmiale i raczej utrzymujace sie z chaltur,
      typu sopot festival. i tlumaczenie, ze nie trzeba tego ogladac jest smieszne:
      rownie dobrze mozna zrezygnowac o ogladania tvp, ale abonament i tak trzeba
      placic! a skoro za cos sie placi, to mozna wymagac. bo nawet gwiazdy-dinozaury
      licza sobie niezle, a promocja tv tez kosztuje. no i szumne hasla, ze
      organizuje sie cos wspanialego to podpucha. zreszta organizatorzy wybieraja
      te "gwiazdy" nie kierowali sie jakoscia, tylko cena, co sami przyznali. i o co
      tu sie spierac?
    • Gość: Darek Blondie - THE BEST !!! IP: *.aster.pl 02.08.05, 20:00
      Drodzy dziennikarze ostatnim duzym sukcesem Bondie byla plyta z 1999
      NO EXIT - 5 000 000 sprzedanych egzemplarzy i przeboj MARIA.
      Porownanie tego kapitalnego zespolu i charyzmatycznej Debbi Harru do reszty
      wapniakow to grube nieporozumienie.
      Blondie w przeciwenstwie do w/w wymienionych nadal nagrywa nowe/poszukujace
      plyty - faktycznie czasami nierowne ( the course of blondie )i wydaje kapitalne
      single GOOD BOYS.
      A swoja droga wizyta zespolu na tym szmatlawym festiwalu to faktycznie pomylka.
      Harry jest ikona popkultury - symbolem seksu zostala grybo po 30 - zjadliwe
      komentarze akurat pod jej adresem mocno mnie dziwia. Zreszta wystarczy pojsc
      na dowolna nowo falowa dyskoteke - Heart of Glass bedzie tam na pewno.
      Chcialbym miec taka tesciowa ;-)
      • Gość: :O) Blondie looks like a fuckin drag queen IP: *.server.ntli.net 02.08.05, 23:19
        ...on this photo
    • Gość: SIMPLY RED Re: Sopotus Ramolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:13
      Artkuł mocno przesadzony, ja z przyjemnością pojadę zobaczyć mojego ulubionego
      wykonawcę, mimo, że do Sopotu mam 400 km. Lubię Simply Red bardzo i cieszę się,
      że będę miała możliwość zobaczyć ich w Polsce :)
    • Gość: JAŻEM Re: Sopotus Ramolus IP: 10.30.42.* 02.08.05, 20:52
      DLATEGO MÓWIE NIE ABONAMENTOWI!!!!!!! NA TAKIE GÓWNO MAJĄ BYĆ WYDAWANE
      PIENIĄDZE?
      • tymon99 Re: Sopotus Ramolus 03.08.05, 10:25
        > DLATEGO MÓWIE NIE ABONAMENTOWI!!!!!!! NA TAKIE GÓWNO MAJĄ BYĆ WYDAWANE
        > PIENIĄDZE?

1. TVN nie utrzymuje się z abonamentu, więc piszesz nie na temat.
        2. MÓWIĘ NIE CH>>OM PISZĄCYM Z CAPSLOCKIEM!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mee... SOPOT TO NIE TYLKO...-SOPOT IP: *.avenel01.nj.comcast.net 02.08.05, 21:47
      ...sopot to najlepsze misto w polsce...zobacz w dolnym prawym rogu...

...www.sopot.pl/intgmservlets/WWW.Portal
    • Gość: xtrin Re: Sopotus Ramolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:11
      Wszystko po prosty zalezy od tego, czego sie po festiwalu oczekuje. Autor ma
      wizje Sopotu jako imprezy majacej byc czyms w stylu letnich europejskich
      festiwali, miejsca gdzie mozna posluchac wielkich, aktualnie popularnych gwiazd.
      I ciezko nie rozumiec takiej wizji, Sopot ma byc najwiekszym polskim festiwalem
      i dobrze byloby gdyby mial taka wlasnie formule.
      Nie chodzi o to, by Blondie, Simply Red czy Scorpionsow obrazac i niedoceniac,
      napewno maja oni swoich fanow i wklad w historie muzyki. Ale jak na glowne
      atrakcje wielkiego festiwalu to nie sa to wystarczajaco mocno blyszczace
      gwiazdy. Na takim festiwalu powinna zagrac jakas gwiazdka ze szczyt aktualnych
      list przebojow, plus ktos wielki i wciaz niezwykle popularny - jak wspominane
      wyzej U2, Lenny Krawitz czy REM. A Blondie i podobne dinozaury raczej jako mily
      dodatek.
    • feminasapiens Re: Sopotus Ramolus 02.08.05, 22:21
      Ludzie! Przecież tu gołym okiem widać że sz.p. autor jest sponsorowany przez
      konkurencyjny festiwal TVNu. Jedynym jego argumentem jest wiek gwiazd. Ale
      przecież Elton John jest niekwestionowanym mistrzem w swojej klasie (chylę
      czoła), Simply Red są wspaniali, cudowni!
      Jeżeli prawdą jest że ci wykonawcy pojawią się w tym roku w Sopocie to już
      rezerwuję sobie "kuszetkę" na mojej kanapie z pilotem w ręku.

Jaśnie wielmożny podkupiony przez tvn autor na żenującym poziomie (nawet nie
      chce mu się tego ukrywać, że jest sponsorowany) wysuwa swoje idiotyczne teorie.
      W domyśle gloryfikuje wykonawców, którzy wystąpią w TVNowskiej wersji Sopotu,
      sama młodość, istotnie, niestety poziom niektórych pożal się Boże wykonawców to
      nawet nie jest średnia krajowa (że wspomnę tu sztandarowy przykład artystki
      mandaryny).
      Szkoda słów...
    • mat56 [...] 02.08.05, 22:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: biuka Re: Madzik powinien sie zabic.... IP: *.chello.pl 03.08.05, 08:23
        mat56 w nowy fascynujacy sposob odkrywa przed maluczkimi to co postepowe czyli
        np. walenie od tylu (sic!)
    • Gość: superlotr Re: Sopotus Ramolus IP: *.pilsudski.pnet.com.pl 02.08.05, 23:18
      tekst jest bardzo tendencyjnie napisany.

bardzo sie ciesze z wystepu zespolu Blondie, a po stokroc wolę oglądać Bonnie
      Tyler niż taką Mandarynę czy inne badziewie.

aż dziw, że agora wydaje tak beznadziejną szmatę, jaką jest metro.
      Agora powinna zajac sie wyborcza a nie takim, za przeproszeniem, gównem.
    • Gość: ktopiszetebzdury? LATA 80 TO NAJLEPSZY CZAS MUIZYKI IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 03.08.05, 00:55
      bo coz dzisiaj maja do zaoferownia gwiazdy ? nic albo przerobki wlasnie
      przebojow z tamtych lat..sluchacie hip-hopu ktory swoje korzeniae ma w latach
      80 ...a teraz pozostal jeszcze ivan i delfin odczepcie sie od lat 80 sezon
      ogorkowy niedlugo sie skonczy
    • Gość: barany prlu chodzi o dobra muzyke barany IP: *.hsd1.wa.comcast.net 03.08.05, 03:04
      nie chodzi o nowosci tylko o dobra muzyke barany prlu, i w koncu bedziecie ja
      mieli. malolaci pragna zobaczyc swoich osranych idoli. nie barany, bedziecie
      mieli rzadka okazje posluchac dobrej muzyki. glupia ta polska gawiedz
    • Gość: yorrick Re: Sopotus Ramolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 03:49
      Czemu od razu ramolus. Scorpions jak i Simply Red wciąż są popularni. Bonnie
      Tyler też od czasu do czasu można na różnych imprezach usłyszeć. Kogo mają
      zaprosić? Niestety wykonawcy, którzy rozpoczęli karierę w ciągu ostatnich lat,
      moim skromnym zdaniem, nie mają zbyt ciekawego repertuaru. A że zespół powstał
      dawno temu - to nic nie musi oznaczać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka