Dodaj do ulubionych

DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:30
Czy dziennkarza mozna uznać za osobę publiczną ? czy za zwykłego przeciętnego
obywatela ?
C.D.N.
Obserwuj wątek
    • pressforum Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 19:46
      Dziennikarz - osoba publiczna jak najbardziej. Dziennikarze piją, wdaja sie w
      bojki i awantury w knajpach, zdardzaja zony, kradna tematy kolegom, bezprawnie
      korzystaja z gratisow, sa przekupni itp itd. co im wolno, a czego nie? Nie wolno
      im jako dziennikarzom lamac prawa w obrebie wykonywanego zawodu - to na pewno.
      Jako zwyklym obywatelom nie wolno im lamac prawa w ogole.
      Z drugiej strony, dziennikarze sa jednak tzw. zwyklymi ludzmi, przysluguje im
      chyba wieksza swoboda w zyciu prywatnym niz politykom, czy tzw. autorytetom
      moralnym. Kwestia niejednoznaczna, bo na przyklad dziennikarz zagladajacy za
      bardzo do kieliszka to zly dzienniakrz? Jesli alkohol wplywa na jego prace to
      zly, jesli pietnuje w materialach pijancyh kierowcow itp, a sam jezdzi po pijaku
      to zly nie tylko z niego dziennikarz - ale i kierowca i czlowiek. Jesli zawala
      tematy, bo alkohol nie pozwala mu pracowac, to zly dziennikarz. jesli bije nczy
      zdradza zone, a pisze czy mowi o problemach kobiet pokrzywdzonych przez los i
      zlych mezow, to zly dziennikarz. Jesli w tekstach "robi" za autorytet moralny, a
      zle sie prowadzi to zly dziennikarz, jesli pisze o przekretach gospodarczych a
      sam korzysta z lapowek lub darmowych wycieczek w cieple miejsca, to zly
      dziennikarz i czlowiek. Itp. Itd.
      Dziennikarz to sluzba spoleczna, a to zobowiazuje.
      • mookkie Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 19:50
        czy w takim razie dziennikarz może wykorzystując swoją pozycję zniesławiać
        prywatną osobę? A czy ja jako zwykły obywatel, pokrzywdzony przez dziennikarza
        mogę na stronach internetu pytać o poczynania dziennikarza ?
        A co z faktem ,ze wiem ,że dziennikarz łamie prawo ?
        • pressforum Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 20:34
          jak wiesz, to zglos sie do prokuratury
      • dzika_zdzicha Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 20:45
        hmm... interesujące. nie sposób się nie zgodzić. a cała Twoja wypowiedź wygląda
        jakbyś pisał o jednej osobie. :))))))
        pozdr.
        • pressforum Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 20:49
          racja
          • dzika_zdzicha Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 20:57
            wiesz, kiedyś odkryłam, że ktoś, kogo uważałam za autorytet był... dziwką,
            dającą na prawo i lewo (mniejsza o płeć ;) ). to był szok. ale była też druga
            sytuacja - byłam podejrzewana o romans z ważną osobą, a nic między nami nie
            było. wszystko zależy od tego, SKĄD wiesz, że dana osoba jest taka czy owaka.
            czy widziałeś ją (raczej "go") pijaną, czy ktoś Ci o tym mówił, czy byłeś
            świadkiem użycia przez nią przemocy wobec członka rodziny, itp. zawsze mogą to
            być tylko plotki. mam zasadę - to, co słyszę od kogoś o kimś drugim dzielę na
            dwa, a jak wychodzi jakiś dziwny wynik to jeszcze raz przez cztery. :)))))))))
            pozdr.
            • pressforum Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 21:33
              mowisz do mnie czy do zalozyciel/ki watku? bo ja jesscze tu na niczyj temat nie
              plotkowalem dzikusko :)
              • pressforum Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 21:34
                to raczej zalozyciel/ka watku o kims konkretnym mowi czyz nie?
              • dzika_zdzicha Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 21:42
                no, lekcję z rżnięcia głupa odrobiłeś na 5+ :))))))))))))))))))))))))))))))))

a założycielce wątku współczuję jeśli naprawdę ucierpiała przez złego
                dziennikarza/złego człowieka. ale jeśli nie ma namacalnych dowodów, niewiele da
                się zrobić. mimo wszystko trzymam na nią kciuki.
                pozdr.
                • Gość: Mookkie Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:17
                  o to chodzi ze mam dowody , jak najbardziej , i chodzi oczywiście o jedną
                  osobę , o kórej już parę razy było .
                  Nie przypuszczałam tylko,że ta osoba posunie się do tego że mając chyba na
                  względzie ,ze najlepszą metodą jest atak , zrobiła ze mnie oszusta (sic!)
                  Mając również na uwadze swoją nadszarpniętą reputację , została widać zmuszona
                  przez "opinię publiczną " do zareagowania i co zrobiła? złożyła na mnie donos
                  na policję ,że jestem oszustem !!!! Tak więc mam pytanie , czy będąc przez ną
                  pomówiona -fakt dokonany - , mam prawo na własne życzenie upublicznić problem ?
                  Dodam tylko,ze w całej sprawie chodzi o niechlubny FAKT z jej życia osobistego.
                  I co Wy na to ?
                  • dzika_zdzicha Re: DZIENNIKARZ - osoba publiczna , czy nie ? 27.08.05, 22:20
                    skoro masz dowody, idź z tym do sądu. inaczej ona założy Ci sprawę o
                    pomównienie! pozdr.
                    • pressforum dzika 27.08.05, 22:23
                      dzika, korwin-mike to rznie glupa, a ty chyba tez co?
                      • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 22:26
                        jasne, ja rżnę głupa 24 h na dobę, nawet przez sen! :DDDDDDDDDDDDDDD

a czemu mieszasz do naszej rozmowy pana Korwina-Mikke? myślę, że Lepper
                        lepszy ;))))))))))))
                        • pressforum Re: dzika 27.08.05, 22:39
                          tyle Mikke chyba ma swiadomosc ze rznie, a lepper raczej niekoniecznie. efekt
                          dla obu jednaki, ale juz dosyc.
                          • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 22:49
                            ok, wszyscy rżną głupa. cały kraj, od Odry aż po Bug, jest krajem rżniętych
                            głupów! :DDDDDDDDDDDDDDDD

spoko, żartuję, za dużo wypiłam. :)))) pozdrawiam
                            • Gość: Mookkie Re: dzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:55
                              Zdzicha , co miałaś na myśli pisząc ze Mikke rżnie?
                              • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 23:01
                                ten temat jest już wystarczająco zerżnięty... ups, to jest
                                wyczerpany ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                • Gość: Mookkie Re: dzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:03
                                  Nie wiedziałam ,że to taki slogan. A powiedz mi,czy często zdarzają się takie
                                  akcje z dziennikarzami ? Pomówienia, donosy , pranie brudów , etc ., etc. ....
                                  • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 23:08
                                    droga Mookkie, chyba jestem już... zalana ;) ale nie rozumiem, o co Ci chodzi.
                                    a z tym rżnięciem Mikkego to Pressforum napisał. :)

> Nie wiedziałam ,że to taki slogan. A powiedz mi,czy często zdarzają się takie
                                    > akcje z dziennikarzami ? Pomówienia, donosy , pranie brudów , etc ., etc. ....
                                    nic mi o tym nie wiadomo. w redakcji jest tyle samo tego wszystkiego, co gdzie
                                    indziej.

pozdr.
                                    • Gość: Mookkie Re: dzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:15
                                      Ja tez piję portera i mam lekko ....i przepraszam , ale rzeczywiście to nie Ty!
                                      Przepraszam , tylko nie donoś na mnie , proszę !
                                      • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 23:17
                                        no, zobaczymy - HIC - czy da się - HIC - z tym zrobić. ;)))))
                                        no to po malutkim, do dna :)))))))))))
                                        • Gość: Mookkie Re: dzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:20
                                          Wiesz , nie znam Cię , ale czuję jakąś taką dziwną nić sympatii , tak jakby -
                                          przepraszam za kolesiostwo - coś nas łączyło , coś co jest wynikiem braku
                                          zrozumienia innej osoby , w tym znaczeniu,ze nie umiemy dać po pysku osobie
                                          która nam robi krzywdę , bo i tak pomimo zrobienia przez kogoś krzywdy ,
                                          rozgrzeszamy tę osobę , co Ty na to ?
                                          • dzika_zdzicha Re: dzika 27.08.05, 23:24
                                            podpuszczasz mnie, hm hm. :))))))))))) sympatię czujesz, bo ja ją czuję do
                                            Ciebie. kiedyś sama padłam ofiarą pomówienia, ale nie przez dziennikarza. i
                                            kiedyś rozgrzeszałam innych, ale teraz już nie. :)))))))))

brak zrozumienia innej osoby - znam to. mnie rozumieją chyba tylko świry,
                                            hahahhah :)))))))))))))))))))))))))))))

pozdrawiam :)
      • Gość: Lelekl Sudzba żulnalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 05:51
        >Dziennikarz to sluzba spoleczna, a to zobowiazuje.
        Misyjnośc zawodu dziennikarza , dalej lekarza, nauczyciela, itd itd , ... , w
        końcu jak kiedys górnika jest jest postkomunistycznym reliktem , funkcjonującym
        jeszcze i to dosyć mocno , ale zobaczysz , że jednak reliktem.
        Adam Michnik uznał nawet iz sudzba żurnalista jest ważniejsza niż sędziego i
        zaczał pokrzykiwac na przerażony sąd.
        • dr.kidler Re: Sudzba żulnalista 28.08.05, 09:57
          Gość portalu: Lelekl napisał(a):

> >Dziennikarz to sluzba spoleczna, a to zobowiazuje.
          > Misyjnośc zawodu dziennikarza , dalej lekarza, nauczyciela, itd itd , ... , w
          > końcu jak kiedys górnika jest jest postkomunistycznym reliktem ,
          funkcjonującym
          >
          > jeszcze i to dosyć mocno , ale zobaczysz , że jednak reliktem.
          > Adam Michnik uznał nawet iz sudzba żurnalista jest ważniejsza niż sędziego i
          > zaczał pokrzykiwac na przerażony sąd.

Nie ma to jak sudzba politruka - co nie lelekl?
    • dzika_zdzicha tak w ogóle, Press, to... 27.08.05, 23:21
      za cytat "Mikke chyba ma swiadomosc ze rznie" należy Ci się
      Pulitzer :DDDDDDDDDDDD tekst roku, gosh :)))))))))))))
      • Gość: Mookkie Re: tak w ogóle, Press, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:32
        Nie podpuszczam Cię , bo osób które szanuję ,że mają odwagę pisać prawdę nigdy
        nie podpuszczam , nigdy ! Taką mam zasadę i tak nakazuje mi honor. Podpuściłam
        za to pewną osobę , wiesz którą , kiedy już wiedziałam ,ze notorycznie kłamie i
        naraża innych , ja nie mówię ,ze jeszcze przy tym mija się z prawem , ale to
        inna historia. Bardzo chciałabym Ciebie poznać. Jesteś dla mnie Dzika zdzicha z
        Ja....mi !!! I to przez duże J.!
        • dzika_zdzicha Re: tak w ogóle, Press, to... 27.08.05, 23:39
          oj weź, bo się zaczerwienię! dzięki, Ty też jesteś miła. :)))))) hihi, pora
          odstawić butelkę :DDDDDDDDDD

btw, a prawda, to jak mawia pewien mądry redaktor, to pojęcie względne. liczy
          się news. ;))))))))))))))))))))))))))))

btw 2, już widzę mojego nowego nicka -
          Dzika_Zdzicha_z_Jajami_przez_duze_J :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • pressforum Re: tak w ogóle, Press, to... 27.08.05, 23:56
            Oj dziewczęta! No no!
            • Gość: Mookkie Re: tak w ogóle, Press, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:58
              Press , ja pije Żywca portera , Zdzicha nie wiem co pije , ale pijemy razem, no
              a Ty ?
              • dzika_zdzicha Re: tak w ogóle, Press, to... 28.08.05, 00:00
                a on siedzi i się nami gorszy! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • Gość: Mokkie Re: tak w ogóle, Press, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:08
                  Co Ty, on pewnie musi być na pogotowiu ! Press - owym !
                  • dzika_zdzicha Re: tak w ogóle, Press, to... 28.08.05, 00:12
                    cholera, ktoś tu musi być HIC trzeźwyyyy ;))))))

> Co Ty, on pewnie musi być na pogotowiu ! Press - owym !
                    i tak ma być, dziennikarz ma być czujny! :DDDDDDDDD
                    pozdr.
                    • dzika_zdzicha telegram spod stołu;))))))))) 28.08.05, 00:22
                      heeej-STOP-spadłam pod stół i nie mogę się wydostać-STOP-może doczołgam się do
                      wyra-STOP-co za ^%#@!#!-STOP-dzięki za rozmowę i do usłyszenia jutro, yyy, to
                      jest później-STOP-czy na sali jest psychiatra?!

pozdrawiam :))))))))))

ps.do tej pory nie wiem, jak udało mi się uwalić sokiem wieloowocowym. :DDDDDDD
                      • pressforum !!! 28.08.05, 01:27
                        no spac juz spac, dziewczęta!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka