Dodaj do ulubionych

Durczok -intelektualista

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:33
Z opóżnieniem przeczytałem w Press jego opinię dot.konfliktu Polsat-TVN w
której stwierdził m.in.,że jego przyczyną jest osoba P.Lisa,który najpierw
walczył z TVP,a teraz z TVN.Dla mnie szarego telewidza było jasne,że była to
walka z telewizją Panów Kwiatkowskiego,Czarzastego,współpracownika SB
Jeneralskiego i ich manipulacjami. Jeżeli tak oczywistych faktów nie rozumie
czołowy dziennikarz polityczny to rozpacz człowieka ogarnia kto tam pracuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: masa Re: Durczok -intelektualista IP: 195.136.112.* 28.09.05, 16:52
      Durczok jest z tego zaciągu co Jeneralski. Dziecko Millera, kumpel
      Kwiatkowskiego i Zielińskiego. Jak startował w "Centrtum uwagi" dostał telefon
      od Millera, że ten nie chce występować w studiu z gościem z AWS-u i Durczok
      partyjne polecenie spełnił. Teraz gra autorytet, a jadł z ręki komunistom i był
      padalcem jakich mało. Lisowi to on może buty czyścić.
      • Gość: Lelekl Re: masa. Jest tak jak napisałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:03
        Durczok to Dyzma mediów
      • Gość: Grek Re: Durczok -intelektualista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:49
        Masa, mówisz tak jakbyś nie zauważał jak Lis nachalnie i bez dania racji najeżdzał na Cimoszkę w czasie kampanii, podnosząc do rangi supernewsa byle piednięcie a'propos Cimosza, a pomijając wszelkie ciemne sprawy wokół Tuska i jego kompanów partyjnych (Jaruckagate, finansowanie przez biznes),unikając trudnych pytań i wątpliwości narasosłych wokół Dona i PO...Zarzucasz coś Durczokowi, ok...ale nie zalewaj,że brylantynowy Lisiunio jest taki fajny i szlachetny, bo to nieprawda i każdy kto ma oczy widzi to...A ja pamiętam jak w czasie agonii papieża ronił łzy, tylko po to chyba,zeby za chwilę metodycznie jechać po gościu, w imię interesów swego pupilka... Jesli to nie jest mentalność żigolaka , to co to jest ?
    • Gość: megan Re: Durczok -intelektualista IP: 195.136.112.* 28.09.05, 18:05
      Czerwony Kamilek - jego miejsce jest tam, gdzie Orcholskiego i Jeneralskiego. w
      SLD.
    • Gość: mis291 Re: Durczok -intelektualista IP: 195.136.112.* 29.09.05, 13:13
      Uderz w stół - czerwone nożyce się odezwą. Zwolennik biednego towarzysza
      Cimoszewicza i biednego towarzysza Durczoka zabrał głos. Konkrety - brak. Lis
      towarzysza zabiłby małym palcem - jak to żigolak.
      • Gość: Grek Re: Durczok -intelektualista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:23
        Konkrety a 'propos pozbawionych cienia żenady najazdów na Cimoszka były w każdym wydaniu informacji polsatowskich, zbyt wiele by je cytować,tym bardziej,że nie notowałem ich w kajecie, wystarczy,ze odchodziłem od telewzora nie wiedząc czy mam się śmiać czy załamywać ręce nad dziennikarskim "profesjonalizmem" i "uczcziwością"... Autokompromitację Lisa w czasie agonii JP2 wszyscy, którzy mają oczy, widzieli. niektórzy jak widac przez palce patrzyli albo głowa im się omsknęła tam gdzie powietrze wolniej cyrkuluje...Lis mógłby mi najwyżej naskoczyć z dwutaktu,a potem wyglansować laczki,mam dla niego tyle respektu co kot napłakał... A "czerwonym" nie jestem.Jestem neutralny i zwyczajnie wku.wia mnie to i owo.
        • Gość: Kir Re: Durczok -intelektualista IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 29.09.05, 14:47
          Posłuchaj na "POLSACIE" programu "Bumerang",zwróć uwagę na prowadzących i
          przypomnij sobie zdziebko historii KRRiTV,Prowadzących nie musisz oceniać ale
          program możesz.
          Pozdrawiam
          kIR
    • Gość: Masiek Re: Durczok -intelektualista IP: 195.136.112.* 29.09.05, 16:05
      Przy okazji śmierci papieża Lis był świetny. Durczok robił za to wywiady z
      Kraśką. Jak to prowincjonalny dziennikarzyna, który nic nie ma do powiedzenia,
      nie zna języków, ma za to tonę kompleksów, z kompleksem karła na czele.
    • Gość: Lelekl Przypowieść o Durczokach -intelektualistach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:29
      W zamierzchłych czasach naszej młodości, w wolnym kraju, opowiadano o karierze,
      jaką w wielkiej rozgłośni telewizyjnej chciał zrobić „inny Durczok”. Zdziwiony,
      że panuje wokół niego ostracyzm, poszedł z żalem do starego doświadczonego
      dziennikarza, że on też dziennikarz a oni go tak żle traktują. Na to ten mu
      doradził: pokaż im pan trzy dyplomy, a to się skończy. Nasz bohater z mozołem
      dorobił dwa fakultety 9dyplomy) w szkółce i z triumfem się nimi chwali. A na to
      stary profesor: ale ja mówiłem o dyplomach ojca i dziadka.
      ---
      Podsumowując. Wiedza i talent muszą byc wyssane z mlekiem babki i matki. Dalej
      dopiero wiedza zdobyta na drodze tzw kształcenia i fakultetów. Owszem zdarzają
      sie pracowite talenty ale Durczok do nich bez wątpienia nie nalezy.

• Gość: max Re: Przypowieść o Durczokach -intelektualistach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:44
        > stary profesor: ale ja mówiłem o dyplomach ojca i dziadka.
        > ---
        > Podsumowując. Wiedza i talent muszą byc wyssane z mlekiem babki i matki.

Gdyby tak wszyscy mysleli jak ty Lelek, to bys dzisiaj pod batogiem karbowego
        odrabial panszczyzne na moim polu.

Ale na szczescie feudalizm sie zakonczyl i kazdy teraz moze robic taka kariere
        jaka uwaza za stosowna.

No moze poza roznymi szajkami, ktore w naszym kraju chca przywrocic czy utrzymac
        tego typu feudalizm - jak prawnicy czy chociazby klany w telewizji z
        "najlepszymi" przykladami Mlynarskich i Dowborow.

To tyle do ciebie Lelek.

A pan Durczok - no coz, ja uwazam ze jest z tej samej szkolki co TW Jeneralski.
        Kompetencje mierne. Jak sie ruszy z teczkami to trzeba go bedzie przesunac do
        adjustacji tekstow jak Maleszke.
    • Gość: kasia Re: Durczok -intelektualista IP: 217.153.90.* 29.09.05, 19:17
      moim zdaniem Kamil Durczok jest jednym z niewielu dziennikarzy, którzy z
      tygodnia na tydzień bardzo rzetelnie przygotowują się od strony merytorycznej
      do swego programu. To metoda na Leppera. On wyjmuje dane statystyczne z rękawa.
      Prowadzący, który zgłębił wiedzę na temat, o którym będzie mowa w programie
      jest w stanie zadać kłam temu co wygadują często goście. DZiennikarz ma dziś
      władzę, ale ponosi przy tym dużą odpowiedzialność za to co się mówi w jego
      audycji. Należy o tym bezwzględnie pamiętać
    • Gość: Lelekl Re: Durczok -intelektualista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:45
      Zgoda co do zasady ale nazwisko Ci się pomyliło. To nie Durczok
      • Gość: neon Re: Durczok bez sentymentów IP: *.wlan.pl 30.09.05, 14:11
        No cóż, Durczok jest na służbie. Służy tym, którzy mu płacą i tyle.
    • iht123 Re: Durczok -intelektualista 30.09.05, 14:27
      To się chyba nazywa sprzedajna dziwka?
      • Gość: olo Re: Durczok -intelektualista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 09:34
        Durczok swoja kariere zawdziecza Krystynie Bochenek, ktora na sile w Radiu
        Katowice promowala tę miernotę, ze zgrzytliwym slaskim ciezkim akcentem. No,
        ale cóż - jak sie ma tatusia dilera samochodowego, to wszystko sie udaje :-)
        Potem podlizywal sie "S", zostal nawet naczelnym ich malego, pseudokomercyjnego
        radyjka w Katowicach. Zrezygnowal, a potem wyszly najaw rozne niezbyt przyjemne
        sytuacja (wiekszosc reklam przepuszczana byla przez zaprzyjazniona agencje
        reklamowa etc.)
        Co do studiów to wiem, ze wylecial po pierwszym roku prawa, potem probowal cos
        tam zaoczni ełatac, ale sie chyba nie udało.
        Prawda jest taka - D. wyzej d..py nie podskoczy, bez wzgledu czy to jest tyłek
        czarny, czerwony czy biały. Dyspozycyjny do szpiku kości, usluzny i śliski.
        Jednym słowem - wzór dziennikarza w obecnych czasach.
    • iht123 Re: Durczok -intelektualista 03.10.05, 16:04
      Kamilek łamie sobie głowę, jak przetrzymać tych kilka lat zanim wrócą do TVP
      jego czerwoni kumple. Cwaniaczek na pewno sobie poradzi, w tzw. międzyczasie
      robiąc loda prawicy. Usta ma wprawne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka