Dodaj do ulubionych

Moda na seksizm

• Gość: Łukasz a co to za szowinizm??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:05
      jeśli jakaś firma produkujaca odziez dla kobiet zrobi zakaz wstepu do swoich sklepow mężczyznom nawet na stałe to ja mam to gdzieś. Nawet lepiej bo jak pójdę z żoną na zakupy to ona wybierze sobie ciuch a ja zostane z kasą na zewnątrz
    • Gość: burra' Re: Moda na seksizm IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 16:32
      a na przedstawienia Chippendelsów wstęp tylko dla kobiet ? Panie nie protestują.
      Czemu ?
    • Gość: PIOTR Szowinista i slusznie,kobiety nie powinny miec rownych praw IP: *.aster.pl 17.11.05, 16:35
      powinny wykonywac prace domowe,inne polecenia mezczyzn i zaspokajac ich
      seksualnie,ale z takim zaleceniem ze mezczyzna dostawalby jedna taka na 3-4
      lata az sie nie zuzyje,pozniej bylaby oddelegowywana do ciezszych prac jak
      wywozenie smieci czy sprzatanie ulic badz kopanie rowow.Gdyby nie starczalo
      kobiet,bo pewnie ginelyby szybciej to mozna je klonowac badz kontrolowac
      urodzenia genetycznie.NIE MA ROWNYCH PRAW DLA KOBIET I MEZCZYZN;WSZYSTKIE
      OSIAGNIECIA NASZEGO SWIATA W 90% SA ZASLUGA MEZCZYZN,A WIEC PRAWA WEDLE ZASLUG
    • Gość: springfield Re: Moda na seksizm IP: 213.155.191.* 17.11.05, 16:37
      pani piotrowskiej dziekujemy
    • amator Adresy sklepów 17.11.05, 16:38
      Proszę o podanie adresów sklepów
    • Gość: MisiekN Bitch znaczy suka, nie dziwka - różnica zasadnicza IP: *.icpnet.pl 17.11.05, 16:39
      Bitch znaczy suka, nie dziwka - różnica zasadnicza. Anglicy używają
      słowa "bitch" równiez na okreslenie psa - suczki!! A chyba nikt nie nazywa
      suczki dziwką!!!!
    • Gość: Vieczor Re: Moda na seksizm IP: *.chello.pl 17.11.05, 16:40
      A jak np. w Szczecinie do połowy klubów panie wchodzą darmo a panowie za
      piętnaście to nie jest dyskryminacja? Moim zdaniem to jest zajmowanie sie
      pierdołami...
      • Gość: olo dajcie adresy sklepow w Wawie jutro ide cos kupic IP: *.aster.pl 17.11.05, 16:44
        i je.ac baby,tylko do tego sie nadaja
    • Gość: ~~sheep Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:46
      Ale durny ten artykuł. Autor chyba nie do końca poznał znaczenie słowa "szowinizm". W wielu reklamach są przystojni mężczyźni za którymi oglądają się kobiety albo "polski hydraulik" czyli facet który majsterkuje. Jakimiś stereotypami reklama się musi posługiwać. A skandale wywołują tacy wytwarzacze sztucznych problemów. Dodatkowo chrzanienie że Środa była niezastąpiona... Rany, bebechy mi się przewracają jak czytam takie coś...
    • Gość: ehhh rip [...] IP: *.aster.pl 17.11.05, 16:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ja1 a ja bylem dzis z zona w springfieldzie IP: *.chello.pl 18.11.05, 17:05
        z czego ta cala afera? przejdzcie sie do springfielda i zobaczcie jak jest
        naprawde a nie czytacie jakis durny artykulik i sie podniecacie.wlasnie dzisiaj
        bylem z zona w tym sklepie. i ja wpuscili i nie bylo z tym zadnego problemu.
        fajna akcja w koncu to sklep dla mezczyzn :) zona szukala mi ciuchow a ja w tym
        czasie gralem w pilkarzyki i bardzo mi sie to podobalo.
        aha podobno pilkarzyki sa tylko w dwoch sklepach w warszawie w galerii i reducie

nie szukajcie zadymy tylko dobrze sie bawcie :)
    • kamiloss3 Spokojnie, tu chodzi tylko o pieniądze. 17.11.05, 16:54
      Proszę zachować dystans do całej sprawy, to tylko marketing, a nie seksizm. Właściciel sklepu może niewpuszczać do niego kogo mu się podoba, oprócz policji z nakazem.
    • Gość: marlena!!! Re: Moda na seksizm IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.05, 17:12
      ta pani sawicka niech sie sama połechce bo chyba jej brakuje!!!!

i palam doniej obrzydzeniem po sformulowaniu: nasi panowie.... a kim ty jestes?
    • Gość: matusza spring field to moda dla pedalow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:14
      spring field to moda dla pedalow, dlatego nie chca wpuszczac kobiet
      • zbychowiec Re: spring field to moda dla pedalow 18.11.05, 09:41
        boze, jakie to nudne... za kazdym razem gdy czlowiek stawia odpor feminizmowi,
        jakas durna feministka albo jej przyd*pas wyciagaja argument bycia gejem
        nie macie nic wiecej do powiedzenia ? jakies argumenty w dyskusji ?
    • Gość: marlena Re: Moda na seksizm IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.05, 17:14
      ja bymnie protestowala: niech sawicka nie mysli ze swoim debilizmem doprowadzi
      do wiekszej kampanii...
      skad ona jest i kto to..specjalista... tacy specjalisci to w biedronce podlogi
      szoruja
      • Gość: Don Pedro [...] IP: *.aster.pl 17.11.05, 17:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • maheda Fajna reklama :D 17.11.05, 17:33
      I już proszę - spełniła swoje zadanie - wcześniej o tej marce właściwie nie
      słyszałam :D :D :D
      Gratuluję pomysłu :)
    • Gość: byly klient Re: Moda na seksizm IP: 208.246.214.* 17.11.05, 17:51
      Ta reklama jest nie dosc, ze seksistowska, to jeszcze kompletnie glupia. Ja na
      przyklad robie zakupy ubraniowe z moja dziewczyna. Poza tym taki zakaz jest
      zupelnie niezgodny z obwoiazujacym w Polsce prawem.
    • Gość: ewa Re: Moda na seksizm IP: *.tkyoac00.ap.so-net.ne.jp 17.11.05, 17:53
      Takie reklamy trafiaja tylko do prostakow.
    • Gość: Mariusz Re: Moda na seksizm IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.11.05, 17:59
      Jesteś głupia, brzydka i wredna zostań feministką chłe, chłe...
    • wuuuj Mnie kreca sutki Magdaleny Srody. Czy to seksizm? 17.11.05, 18:26
    • gnago Re: Moda na seksizm 17.11.05, 18:44
      Pani Środa powinna walczyć o pełne równouprawnienie kobiet np. powszechny pobór do wojska , o instalację pisuarów w damskich ubikacjach. Samiec w Polsce jest faktycznie dyskryminowany- wybór odzieży sklepów jest o wiele bogatszy dla kobiet. 2 Reklamy w większości skerowane sa do kobiet jako gł. dysponenta gotówki w rodzinie( pochwała leku postaty to wyjatek) .Osobiście uważnie rozgladam się, czy feministki nie próbują pobić jeden z ostatnich męskich bastionów tj obszczywania murów na stojąco. W reklamie widać przesadną ale zdrową reakcję kobiet na histerię poprawności.
    • whitepepper Nuuuuda 17.11.05, 18:47
      Jestem feministką, ale ta reklama jakoś mnie nie obraża. Nic specjalnego. A
      pomysł żeby poleźć do sklepu z ciuchami po to żeby pograć w piłkarzyki? Gdzie
      atmosfera?
      I jeszcze jedno, czy tam jest żeński czy męski personel?
    • Gość: kazik Re: Moda na seksizm IP: *.athome240.wau.nl 17.11.05, 19:53
      to najgłupszy artykuł jaki czytałem. Moda na seksizm owszem jest ale po pierwsze
      seksizm był zawsze a po drugie roznegliżowanych facetów w reklamach równieź nie
      brakuje. Co więcej jak w negatywnym świetle pokazuje sie stereoptypowego faceta
      to nikt nie jęczy że kogos to obraża.
      Środa chciała zakazać kobiet w reklamach proszków do prania!!! Nie wiem kogo tu
      sie broni.
      • zdanka1 Re: Moda na seksizm 17.11.05, 20:23
        Tak sobie pomyślałam, abstrahując od tego wszystkiego z seksizmami, fwminizmami,
        itp...Mieszkamy w Polsce...Gdyby jakiś sklep zrobił tydzień z niemożnoscią
        wstepu dla Afrykańczyków, Żydów czy Niemców, też byłoby ok? Przecież
        teoretycznie moze? A dlaczego nie zrobi? Mnie nie chodzi o żadny feminizm, czy
        podobne rzeczy, ale o to ,jak dziwnie w strefie publicznej działają takie
        "prowokacje"... A do tych wszystkich, którzy mówią , ze to
        dowcip.:Zastanowiliście się , dlaczego Polaków nie bawi Haloween? Skądś się to
        wzieło.Nie myślimy <WCIĄŻ> jak Amerykanie i nie ma co sie nad tym zastanawiać...
    • Gość: :-/ ale głupie...nawet protestowac sie nie chce IP: *.chello.pl 17.11.05, 20:33
    • aureliana Re: Moda na seksizm 17.11.05, 21:04
      heheh, toz to samoboj:D:D:D
    • Gość: kobita olać to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:05
      niech sobie faceci maja takie reklamy i kampanie reklamowe , co to komu
      przeszkadza ??? tylko brzydkim cholernym feministkom , co gotowac nie potrafia
      i zajac sie facetem , pieprzone babochlopy !!!
    • Gość: gniewkosynrybaka jeden z lepszych komentarzy.. IP: *.rmy.emory.edu 17.11.05, 22:28
      gratuluje
      jeden z lepszych komentarzy jakie widzilem kiedykowliek na forum, krotki,
      dobitny i na temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka