pauline.kaczanow 19.11.05, 16:09 Krzycza wszechpolacy na nielegalnej poznanskiej paradzie rownosci.... Jaki Pan taki kram. Giertych jak widac "wychowuje" tak mlodziez.... Wlasnie byla relacja w Zetce. Moze podlinkuja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.szfajcner Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" 19.11.05, 16:18 pauline.kaczanow napisała: > Krzycza wszechpolacy na nielegalnej poznanskiej paradzie rownosci.... > Jaki Pan taki kram. Giertych jak widac "wychowuje" tak mlodziez.... > > Wlasnie byla relacja w Zetce. Moze podlinkuja. Roman Giertych wytlumaczy, ze oni mieli na mysli kampanie Hitlera promującą zwyczaj mycia zębow przd snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 17:11 Już robią biorąc pod uwagę to o czym pisze Paulina: krzyczą i demonstrują a Polacy protestują na temat polskich obozów zagłady" Gdzie są teraz ci protestujący?jeżeli pozwalają sobie na takie wyczyny? KOmu wspólczują?CZym dzisiaj stał się dla nich faszyzm?Hitler niszczył także i Polaków.Już o tym zapomnieli. Tak nie zauwaqżono kiedy patriotyzm zamieniono na populizm. Z takimi POlakami budować Polskę? Pozdrawiam:( Kir Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" 19.11.05, 17:31 przecież to żadna rewelacja, po co spamujesz? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32215625 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 20:16 Może powstanie polski nacjonalizm ale w tym pozytywnym znaczeniu.bez rasizmu bo ten tępił i Piłsudski Kir Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" 19.11.05, 20:53 nie ma pozytywnego nacjonalizmu. Wówczas to jest zwykły patriotyzm. Ja tam i tak już nie mam ochoty o tym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 19.11.05, 21:25 ah.rastafari.jest.mym.panem napisał nie mam ochoty o tym dyskutować. Ja też, Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: "Zrobimy wam to, co Hitler" IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 12:10 pauline.kaczanow napisała: > Krzycza wszechpolacy na nielegalnej poznanskiej paradzie rownosci.... > Jaki Pan taki kram. Giertych jak widac "wychowuje" tak mlodziez.... > > Wlasnie byla relacja w Zetce. Moze podlinkuja. Nie ma wśród polskich polityków kandydata na Hitlera bo go wcale nie rozumieją podobnie jak nazizmu Hitler potrafiłwykończyćRochma ZA dewastacje i działania SA pod jego wodzą.które traktował nie tylko jako zagrożęnie swej dominacji ale przede wszystkim niszczenie kraju i wprowadzanie chaosu w jego funkcjonowanie. Fakt tolerował to przaez pewien czas dopóki nie zaczęłó powodować poważnych strat. Także wśród jego zwolenników.Każy miał pracowaćdla kraju.ZAwsze powtarzał,że Niemcy mogą liczyć tylko na siebie i na tej podstawie budować swoją potęgę. Łagodniejszy był faszyzm włoski. U nas dokonano pomieszania z poplątaniem.Nie liczy się kraj.który jest na dalszym planie bo na pierwszym są interesy partyjne. To bardziej przypomina łagoniejszy stalinizm.Tutaj mógłbym znaleźćwięcej kandydatów biorąc chociażby za kryterium teorie spiskowe i ich cel. Pozdrawiam Kir Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7 Pauline, myślisz 20.11.05, 20:15 że wywołasz jakąś sensację swoim postem ??? O co Ci własciwie chodzi ??? Wygląda,że chcesz sie tylko zadeklarować, po którejs ze stron... Odpowiedz Link Zgłoś
pauline.kaczanow Re: Pauline, myślisz 20.11.05, 20:53 Po pierwsze: tym postem pokazuje, ze ugruntowalo sie moje przekonanie na temat wszechpolakow. Czyli takie, ze nie sa warci zlamanego pensa.I pokazuje to innym.Maja prawo wiedziec. Po drugie: nie opowiadam sie za zadna ze stron. Np. Lekko zirytowala mnie postawa Rokity ( byl text w GW ) w kwestii parady i stanowiscko poznanskiej PO. Dlaczego? Dlatego,ze kazdy ma prawo do gloszenia wlasnych przekonan, bycia rownym wobec prawa, i wolnosci zgromadzen. Gwarantuje to i polska Konstytucja i Europejska Konwencja Praw Czlowieka.Jakim prawem, ktos wystepuje przeciw najwyzszym aktom prawnym? Przeciez gdyby ta mlodziez zlozyla skarge w Europejskim Trybunale Praw Czlowieka w Strasbourgu wygrala by w cuglach. Tlumaczenie,ze "nie jestesmy w stanie zapewni bezpieczenstwa" nie jest zadnym tlumaczeniem. Bo jest ono na tyle uogolnione,ze mozna by je stopsowac do kazdej parady.Zadaniem policji jest zabezpieczac. Rownie dobrze prezydent poznania i wojewoda powinni zakazac meczy pilkarskich, poniewaz moze byc to niebezpieczne dla okolicznej ludnosci. A PO wkopala sobie sama gola, tj. miala odmiennne zdanie na temat parady, niz wiekszosc ich wyborcow. Na PO glosowali ludzie i mlodzi i wyksztalceni. A ci opowiadaja sie w wiekszosci sie za parada. W tym momencie,jesli PO nie podobala sie im koncepcja parady,PO powinna po prostu milczec i umywac rece, a nie jednoznacznie opowiadac sie po ktorejs ze stron, aby nie stracic wyborcy.Ja rozumiem,ze do wyborow daleko, ale takie rzeczy jednak sie pamieta.... Po trzecie: Nie glosowalam na nikogo.Po raz pierwszy w zyciu. Byc moze ktos powie,ze oddalam glos Kaczynskim albo SLD, ale... przepraszam, nie znalazlam w zadnym z kandydatow autorytetu moralnego. Wiec jestem obiektywna.I calkiem mi to odpowiada. A moje polityczne przekonania sa moja wlasnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Pauline, myślisz 20.11.05, 23:22 pauline.kaczanow napisała: > Po trzecie: Nie glosowalam na nikogo.Po raz pierwszy w zyciu. Byc moze ktos > powie,ze oddalam glos Kaczynskim albo SLD, ale... przepraszam, nie znalazlam > w zadnym z kandydatow autorytetu moralnego. Nierozsadne. PiS wyprzedzil PO w wyborach ( bo przeciez ich nie wygral ), nie dlatego ze ludzie glosowali na PiS, tylko dlatego ze glosowali przeciw PO i innym partiom. Jak zwykle w Polsce przypisuja sobie racje racje ci, ktorzy nie maja zadnych watpliwosci w kwestiach moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pauline.kaczanow Re: Pauline, myślisz 21.11.05, 00:44 dr.szfajcner napisał: > pauline.kaczanow napisała: > > > > Po trzecie: Nie glosowalam na nikogo.Po raz pierwszy w zyciu. Byc moze kt > os > > powie,ze oddalam glos Kaczynskim albo SLD, ale... przepraszam, nie znalaz > lam > > w zadnym z kandydatow autorytetu moralnego. > > Nierozsadne. > PiS wyprzedzil PO w wyborach ( bo przeciez ich nie wygral ), > nie dlatego ze ludzie glosowali na PiS, tylko dlatego > ze glosowali przeciw PO i innym partiom. > Jak zwykle w Polsce przypisuja sobie racje racje ci, ktorzy nie maja > zadnych watpliwosci w kwestiach moralnych. Alez ja mam mnostwo watpliwosci natury moralnej:) Wlasnie dlatego nie poszlam zaglosowac:) Ten,kto uzurpuje sobie moralnosc na wylacznosc.... jest osoba owej moralnosci pozbawiona. Odpowiedz Link Zgłoś