Gość: pppd Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:22 Sieg Heil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.net.pl 07.12.05, 12:25 "Mimo że widok dwóch okazujących sobie czułość kobiet lub mężczyzn nie powinien - teoretycznie - nikogo dziwić" Co za tekst... Wyborcza jest naprawdę fajną gazetą Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad POLSKA JEST TOLERANCYJNYM KRAJEM I WASZE SZCZĘŚCIE 07.12.05, 12:25 Cieszcie się, że tu żyjecie, zamiast pluć na ten waszym zdaniem ciemnogród i zaścianek Europy. A jak wam się nie podoba, to wyjedźcie tam, gdzie z jednej strony was toleruja absolutnie, a z drugiej gwoli tolerancji napieprzają fizycznie i rasiści i nazigeje.. Polska jest krajem bardzo tolerancyjnym, i dziwię się, że takich artykułów gazeta nie wstydzi się wypuszczać... Widać mają czytelników za kompletnie zidiociałą hołotę? Gdzie są te represje wobec gejów, wobec ludzi przeciwnych nowemu rządowi i kaczyńskim, no gdzie? Czy wy k..wa już oślepliście do końca? Zagraniczni korespondenci opierają swoje relacje na polskich gazetach, największych polskich gazetach, i stąd taka a nie inna treść komentarzy zagranicznych. Generalnie opinię o Polsce zawdzięczamy przede wszystkim GW, i to im mozecie dziękować, a nie Polakom-ciemniakom-faszystom, jak piszecie. Teraz, jak to, Polacy sa tolerancyjni? W Polsce istnieje takie prawo do wolności słowa, jakie nie istnieje chyba nigdzie indziej. Największy dziennik może bezpodstawnie oczerniać i oceniać miliony ludzi, wkładając ich do jednej szuflady i to jest tolerowane. Może pisać o postępującej faszyzacji i to jest tolerowane. Moze pisać o prześladowaniach i pogromach,ktorych nie było i to jest tolerowane. Wolność słowa. Inność w Polsce zawsze spotykała się na początku za zaciekawieniem, troche strachem, a potem przechodziło się nad nia do porządku dziennego. Tak było zawsze. Polska była najbardziej tolerancyjnym krajem Europy, z której wyrzucano odmieńców, innowierców, heretyków, Żydów. Dokąd przyjeżdżali? Do Polski. U nas mieli się dobrze. Piszecie o mentalnosci ciemnego Polaka, napiszcie też o tamtej mentalnosci... Wygłupy w pracy. są i zawsze były. Trzeba się z nich smiać, a nie uważać za przejaw dyskryminacji. W szkole też jest zawsze jakiś kozioł ofiarny, kwestia jest taka, czy będzie potrafił się tak zachować, żeby przestać nim być. Mali ludzie są wszędzie, nie tylko w Polsce i nie tylko w Polsce występuje u niektórych rasizm. Na pewno więcej rasistów jest np. w Francji niż w Polsce. Dlaczego? Bo tam jest 6 mln arabów. Więcej rasistów jest na Słowacji niż w Polsce. Dlaczego? Bo tam jest nie wiem ile cyganów... Logika się kłania. Gdzie są u nas jawnie działające organizzacje rasistowskie? Tolerancja zach. Europy pozwala im na działanie, ba nawet na przedstawicielstwo w parlamencie- Austria, Wielka Brytania, Holandia. Gdzie macie u nas rasistów w Parlamencie? Nie piszcie tylko, ze LPR to rasiści, porównajcie sobie LPR z tamtymi.... Gdzie u nas szefowie organizacji rasistowskich i faszystowskich wypowiadają sie do największych gazet? "Przyjrzyjmy się Europie ostatnich dziesięciu lat. Holenderski faszysta Pim Fortuyn przewodził jawnie rasistowskiej platformie politycznej nastawionej wrogo do imigrantów. Islam nazywał "rakiem" oraz "największym zagrożeniem dla zachodniej cywilizacji". A jednocześnie był właścicielem dwóch puchatych piesków, cierpiał na kompleks mamusi i był zdeklarowanym gejem. Kiedy jeden z adwersarzy politycznych oskarżył Fortuyna o nienawiść do Arabów, ten odparł: Jak ja mogę nienawidzić Arabów? Przecież wczoraj wieczorem jednemu obciągnąłem druta." Później Fortuyn został zabity przez jednego "ekologa" Dalej, w Polsce nie ma nawet czegoś takiego jak zemsta... Ubecy mordowali, katowali, tortulowali tysiące ludzi, ich nazwiska są znane tym ludziom i ich rodzinom, jedno z bardziej znanych to Światło, ale czy ktoś się za to na nich zemścił? Przecież oni nie zostali nigdy ukarani za swoje zbrodnie, tylko spokojnie pracowali dalej, a później przeszli na emeryturę? Wyobrażacie sobie, co we Włoszech znaczy vendetta? Byliby tam wybici co do nogi. U nas siedzieli spokojnie na ławeczkach i czytali Trybunę.... Homo sa i będą, ale nie należy ich gloryfikować. Niech sobie żyją, i pedałuja, jak lubią. Ale niech ich erotyzm istnieje w ich czterech ścianach, niech nie wyłazi na ulicę. nie dajcie im promujących praw, bo to się może głupio skończyć dla was samych. Polska jest krajem bardzo tolerancyjnym, i dziwię się, że takich artykułów gazeta nie wstydzi się wypuszczać... Widać mają czytelników za kompletnie zidiociałą hołotę???????????????? Napiszcie też coś o homofaszystach, jeśli chcecie dać im legalne organizacje...I dać ludziom realny obraz, z wszystkimi konsekwencjami przyznawania im większych praw. Przygotujcie się wtedy na oskarżenia o homofobię w każdej dziedzinie życia. Każdy będzie mógł drugiego oskarzyć, i pod tą przykrywką robić co mu się żywnie podoba. Takie prawa chcecie im dać? Tym dobrym i tym złym? Kawałek artykułu jednego geja: "Postanowiłem dotrzeć do paru homofaszystów i zapytać ich osobiście. Wyatt Powers, przewodniczący organizacji Korpus Ariańskiego Oporu, odpowiada: W głębi serca zawsze wiedziałem, że faszyzm i homoseksualizm są moralnie słuszne. Nie widzę żadnego konfliktu między jednym i drugim. To opanowana przez Żydów gejowska prasa próbuje nam wmówić, że rasizm i homofobia to jedno i to samo. Można być skrajnym narodowcem i gejem; nie ma w tym żadnej sprzeczności. Komentarz na pewnej rasistowskiej i gejowskiej stronie internetowej idzie jeszcze o krok dalej w tym szaleństwie. Pewien homoseksualista z Ohio stwierdza: Jeśli jesteś gejem i białym, albo nawet niedorozwiniętym i białym, TO KONIEC KOŃCÓW I TAK JESTEŚ BIAŁYM! Zamiast pozwolić na wymarcie białej cywilizacji, bo tak bezwartościowe rasy jak Afrykanie i Meksykanie produkują taśmowo miliony dzieci dziennie, musimy walczyć z tym pieprzonym tałatajstwem. Gwałcą nasz kraj. To prawda, że rasizm i homofobia niekoniecznie idą w parze, ale - jak mówi rabin Bernard Melchman: Homofobia i antysemityzm są często elementami tej samej choroby. Rasista to na ogół homofob. Po przeczytaniu całego mnóstwa internetowej retoryki nie zbliżyłem się nawet o krok do odpowiedzi na pytanie, dlaczego tak wielu gejów sprzymierza się z ludźmi, którzy koniec końców niemal zawsze zwracają się przeciwko nim - tak jak to zrobili hitlerowcy. Działacz walczący o prawa gejów Peter Tatchell wyjaśnia to zjawisko w sposób wnikliwy i intrygujący: Ci ludzie walczą o hipermęskość, o najskrajniejszą możliwą formę bycia mężczyzną. Jest to metoda demonstracyjnego odrzucenia zniewieściałego homoseksualnego "drugiego ja". Ci zagubieni mężczyźni mają w głowie tylko jeden prosty schemat: "Heteroseksualiści są twardzi. Pedzie to słabeusze. Zatem jeśli jestem twardy, nie mogę być pedziem". To rozpaczliwy sposób udowadniania sobie własnej męskości." www.pl.indymedia.org/pl/2004/08/7954.shtml Co wy na to? Jeszcze chcecie wielkiej i jedynie słusznej tolerancji? normalnosc wam nie wystarcza? Będziecie skandować razem z gejami o wolnosci, a potem będziecie płakać nad własna głupotą? Homo sa i będą, ale nie należy ich gloryfikować. Niech ich erotyzm istnieje w ich czterech ścianach, ale niech nie wyłazi na ulicę. nie dajcie im promujących praw, bo to się może głupio skończyć dla was samych. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: POLSKA JEST TOLERANCYJNYM KRAJEM I WASZE SZCZ 07.12.05, 13:38 Za ciężki post na wasze małe mózgi, co tolerncyjni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c1005 Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.starybrowar.pl 07.12.05, 12:29 W wyborach wygrała Polska biedna, sfrustrowana, naiwna i nienawistna, skuszona hasłami populistycznych watażków. Macie coście wybrali. Dziękujemy panie Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger47 Prosze bardzo IP: 81.219.229.* 07.12.05, 12:42 A no prosze bardzo. Trzeba bylo zmobilizowac tych bogatych, wielkomiejskich, zadowolonych, optymistycznych, tolerancyjnych zeby poszli do urn. Jak nie potrafiliscie to macie. Chyba ze takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.ifpan.edu.pl 07.12.05, 12:31 i bardzo dobrze precz z gejami lesbijakmi i innimi zboczeniami nie zycze sobie aby w moim kraju geje manifestowali swoja orientacje chca sie kochać to prosze bardzo w swoim domu ale nie pokazywac tego na ulicy TO ZBOCZENIE i tyle i niech nie licza na takie same prawa jak normalni czy to takie trudne do zrozumienia ze pod wzgledem seksualnym homoseksualisci sa dewiantami????? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l spólkowanie to grzech śmiertelny 07.12.05, 12:34 a kto upatruje w tym zwierzęcym akcie przyjemności nie jest godzien być Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Polska - nowa dyktatura katolicko-faszystowska... IP: 62.233.181.* 07.12.05, 12:37 Po takich krajach "katolickich", jak Włochy, Portugalia, Hiszpania czy niemiecka Bawaria, Polska dopracowała się z pomocą Watykanu kolejnej dyktatury faszystowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - nowa dyktatura katolicko-faszystowsk 07.12.05, 12:42 Weź się za naukę baranie, a potem pisz o faszystach. A wcześniej odpowiedz na pytanie, czy wyzwolony gej- moze być faszysta? Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: kazdy moze byc faszysta, bo czemu nie :P 07.12.05, 12:58 Ponieważ według tych mydłków z Wyborczej Polak który nie zgadza się na pochdy homo na ulicach= faszysta, czyli homo faszystą nie może być... Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 13:03 chociaz konczy sie to nieciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 13:16 Byli także heterycy i co? Będziemy się licytować? Zresztą, później heterycy lub osobnicy homoseksualni ze zinternalizowaną homofobią wymordowali tych "noramlnych" homoseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 13:24 Buhahaha. Uważaj, geju, żeby cię jakiś współczesny naziej nie dopadł i nie wydmuchał, bo oni nie lubią ciot. Dlatego sami jako geje powinniście dążyć do zakazu legalizacji organizacji gejowskich. " Następnym przystankiem na naszym szlaku jest Wielka Brytania. Na pierwszy rzut oka tutejsi faszyści wydają się wojującymi heteroseksualistami. Usiłują zakłócać parady gejowskie, homoseksualistów określają jako "zło", a na podłożenie bomby w pubie Admiral Duncan w 1999 r. przywódca Brytyjskiej Partii Narodowej Neil Griffin zareagował wprost czarująco: W telewizyjnej relacji ukazano demonstrujących gejów (przed lokalem, gdzie rozegrała się ta tragedia), którzy obnosili się ze swoją perwersją na oczach dziennikarzy z całego świata. To tłumaczy, dlaczego tak wielu zwykłych ludzi uważa ich za istoty odrażające. Lecz jeśli spojrzymy uważniej, to spod gładkiej homofobicznej powierzchni wyłania się różowiutka swastyka. W 1999 r. Martin Webster, dawniej organizator Frontu Narodowego i wielka szycha w brytyjskim ruchu faszystowskim, napisał czterostronicowy pamflet, w którym przedstawił szczegóły swojego "romansu" z Neilem Griffinem. - Pod koniec lat siedemdziesiątych Griffin dążył do nawiązania ze mną intymnych relacji - stwierdził zdeklarowany homoseksualista Webster. - Był ode mnie dwadzieścia lat młodszy. Ray Hill, który przez dwanaście lat infiltrował brytyjski ruch faszystowski, gromadząc informacje dla grup antyfaszystowskich, mówi, że te rewelacje brzmią przekonująco. Twierdzi, że homoseksualizm jest na porządku dziennym w przywódczych kręgach brytyjskiej skrajnej prawicy i że w pewnym okresie lat osiemdziesiątych niemal połowa organizatorów tego ruchu była gejami. Gerry Gable, wydawca antyfaszystowskiego czasopisma "Searchlight", mówi: Już dziesiątki lat przyglądam się brytyjskim środowiskom nazistowskim i przez cały czas dostrzegam w nich homofobiczną hipokryzję. Nie potrafię wskazać żadnej organizacji ze skrajnej prawicy, która nie atakowałaby ludzi za ich preferencje seksualne i zarazem nie miała w swoich szeregach tak wielu gejowskich aktywistów. " Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 a wiec mialem racje, mowiac ze gej moze byc 07.12.05, 13:31 faszysta ;/ moje jest mojsze niz twojsze :))))))))))) kiedys byl atykul w jakiejs gazecie "homoseksualni skini", pamietam ze stalismy w empiku i brechtalismy sie z tego na maksa(na opkladce dwuch lysych w namietnym uscisku), ubaw mielismy potem na imprezie w slowianinie, jak wpadli lysi :P Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: a wiec mialem racje, mowiac ze gej moze byc 07.12.05, 13:39 Nie wiem, czy twoje jest twojsze....a że gej może byćfaszystą, oczywiście masz rację. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=33110720&a=33124135&wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Fetysz 07.12.05, 14:29 W obrębie każdej orientacji występują rozmaite fetysze. M.in. dla garstki homoseksualistów fetyszem jest styl ubioru skinhead'a. Co nie oznacza, ze muszą oni podzielać ideologię tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 14:27 Hehehe... Przecież już dawno twierdziłem, że najgorsze sku..syny nienawidzące homoseksualistów mogą być ukrytymi homosami. LOL - ale mi nowość. Taki np. NOP czy MW! Tyle, że nie należy tego mylić z normalnymi, zwyczajnymi gejami czy też organizacjami gej&les. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 18:42 no a dlaczego odrazu, na kazdego kto jest w jakiejs nacjonalistycznej organizacji przypinac mu etykietke kryptogeja?? Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: a w SA to co?? byli homo :> czyli mozna 07.12.05, 18:45 Każdy, kto jest w nacjonalistycznej organizacji o zapędach faszystowskich jest po pierwsze kretynem , dopiero po drugie kryptogejem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 histeria lewakow z zachodu ;/ 07.12.05, 12:39 z drugiej strony, to dobrze, bo nie przyjada lewacy i seks turysci www.freerepublic.com/focus/f-news/browse ale spoleczenstow to nie tylko chorzy na socjalizm, ale takze republikanie - polecam forum do ktorego dalem link, sa tacy na zachodzie ktorzy zazdroszcza nam tego ze teczowa horda i lewactwo u nas nie moze szalec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OZ Yeah right IP: *.vic01.dataco.com.au 07.12.05, 12:41 Tak jakby 90% turystow odwiedzajacych Polske to byli pedali. Odpowiedz Link Zgłoś
shygay Re: Yeah right 07.12.05, 12:43 Naucz się pisać po polskiemu. Nie liczy się ilość lecz zasobność portfela :p pedalskie pieniądze wam śmierdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Yeah right 07.12.05, 12:51 przytoczył HUDGES, bardzo mi się podoba: "Kiedy przyszli, zeby zabrac Zydow, nie protestowalem, bo nie jestem Zydem. Kiedy przyszli po cyganow, nie protestowalem, bo nie jestem cyganem. Kiedy przyszli po homoseksualistow tez nie protestowalem, bo nie jestem homoseksualista. Gdy przyszli po mnie nie bylo nikogo, kto moglby mi pomoc" Ksiadz, Berlin 1945 Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 12:46 Polska JEST zasciankiem Europy i jest na Zachodzie przez duza czesc ludzi tak postrzegana. Moglbym przytaczac tu mase przykladow, dlaczego tak jest. Dam tu kilka: 1. Wjezdzajac do Polski samochodem ma sie wrazenie, ze jest sie w trzecim swiecie. Nie mowie tu o stanie drog, bo on nawet sie powoli poprawia. Chodzi o kulture jazdy. Jej po prostu nie ma. Wyprzedzanie na trzeciego, kompletny brak poszanowania pieszych w miastach itd itd. Wypadek Jedezejczak mowi tu sam za siebie. 2. Ohydna archtektura. Wiekszosc domow jednorodzinnych jest albo kompletnie nieobrzucona albo ma wstretny szary kolor. Stare Kamienice w miastach to jedna wielka katastrofa. To samo z postkomunistycznymi blokami. Do tego smrod z kominow zima. 3. Fakt, ze tacy ludzie jak Rydzyk, Lepper, Giertych maja w Polsce tak wielkie poparcie spoleczne jest co najmniej niepokojacy. 4. Po zachodzie rozeszla sie kilka miesiecy temu wiadomosc o pierwszym w Polsce automacie do biletow na dworcu glownym w Warszawie. Dlaczego nie ma ich WSZEDZIE jak na zachodzie? Wniosek nasuwa sie sam, bo w Polsce szerzy sie zlodziejstwo. 5. Polakow na Zachodzie poznaje sie na kilometr: Nieumyci w tanich polyestrowych sweterkach i tanich dzinsach i starych (najczesciej jasnych) butach. Do tego wasy. Kobiety ubrane najczescie zbyt jaskrawo, nie majace tej schludnej elegancji kobiet z Zachodu. Pechem tu jest, ze Polacy ubierajacy sie dobrze nie sa do odroznienia od tubylcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger47 ale pieprzysz IP: 81.219.229.* 07.12.05, 13:05 oczywiscie! tylko u nas sa szare i brudne budynki. w polnocnej francji czy w okolicach liege nie ma. tylko my sie ubieramy jak dziady a te miliony turkow w niemczech to takie eleganciki. i tak czysciutki wszedzie w europie gdzie mieszkaja arabowie. i tak dale i tak dalej. a to co najbardziej chyba odroznia polakoe ze sami o sobie to gadaja a inni maja inne zdanie. duzo jezdze po europie, spotykam sie glownie z obcokrajowcami, przyjmuje ich w polsce i jestem pewien ze woleliby miec za sasiadow polakow niz np,arabow lub afrykanczykow. a polakow tak widac bo jest tam wielu prostych ludzi, ktorzy ciezko fizycznie i DOBRZE pracuja. i niczym nie roznia sie od robotnika angielskiego czy francuskiego w wygladzie. tak po prostu wygladaja spracowani ludzie wracajacy z pracy. wszedzie. a syfu kai widzialem na przedmiesciach wloch i strachu jakiego sie najadlem w arabskiej dzielnicy paryza to w polsce nie uswiadczysz. nie mowiac juz o niektorych wsiach np w grecji lub portugali. tak ze spoko. napluj jeszcze wiecej sam na siebie i bedziesz bardziej zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 13:27 Gość portalu: stinger47 napisał(a): > oczywiscie! tylko u nas sa szare i brudne budynki. w polnocnej francji czy w > okolicach liege nie ma. tylko my sie ubieramy jak dziady a te miliony turkow w > niemczech to takie eleganciki. i tak czysciutki wszedzie w europie gdzie > mieszkaja arabowie. i tak dale i tak dalej. a to co najbardziej chyba odroznia > polakoe ze sami o sobie to gadaja a inni maja inne zdanie. duzo jezdze po > europie, spotykam sie glownie z obcokrajowcami, przyjmuje ich w polsce i jestem > > pewien ze woleliby miec za sasiadow polakow niz np,arabow lub afrykanczykow. a > polakow tak widac bo jest tam wielu prostych ludzi, ktorzy ciezko fizycznie i > DOBRZE pracuja. i niczym nie roznia sie od robotnika angielskiego czy > francuskiego w wygladzie. tak po prostu wygladaja spracowani ludzie wracajacy z > > pracy. wszedzie. a syfu kai widzialem na przedmiesciach wloch i strachu jakiego > > sie najadlem w arabskiej dzielnicy paryza to w polsce nie uswiadczysz. nie > mowiac juz o niektorych wsiach np w grecji lub portugali. tak ze spoko. napluj > jeszcze wiecej sam na siebie i bedziesz bardziej zadowolony Nie pluje na siebie, nie jestem polsakiem ani polskim obywatelem, urodzilem sie w Polsce i wyjachalem z tamtad jako dziaciak. To co piszesz swiadczy o tobie: Araby i Turki sa zli, Polacy lepsi. Myslac takimi kategoriami dajesz przyklad swojej zasciankowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale pieprzysz 07.12.05, 13:36 plectrum napisał: > w Polsce i wyjachalem z tamtad jako dziaciak. To co piszesz swiadczy o tobie: > Araby i Turki sa zli, Polacy lepsi. Myslac takimi kategoriami dajesz przyklad > swojej zasciankowosci. To nie jest takie proste; np. wszyscy znani mi Niemcy uważają że Araby i Turki sa zli a Niemcy lepsi. Nie znam zadnych Francuzów ale podejrzewam że myślą analogicznie Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 13:51 w11mil napisała: > plectrum napisał: > > > w Polsce i wyjachalem z tamtad jako dziaciak. To co piszesz swiadczy o to > bie: > > Araby i Turki sa zli, Polacy lepsi. Myslac takimi kategoriami dajesz przy > klad > > swojej zasciankowosci. > To nie jest takie proste; np. wszyscy znani mi Niemcy uważają że Araby i Turki > sa zli a Niemcy lepsi. Nie znam zadnych Francuzów ale podejrzewam że myślą > analogicznie To jest bardzo proste. Jezeli zakladasz z gory, ze ktos ze wzgledu na swoje pochodzenie, narodowosc itp jest gorszy od innego, to brakuje ci zrozumienia podstaw spolecznych i prawnych kazdego wolnego i demokratycznego kraju. Ale nic dzienego, wychowales sie w systemie totalitarnym, ktory w polaczeniu z wiecznym polskim narodowym katolicyzmem owocuje tym czym dzisiaj Polska jest. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale pieprzysz 07.12.05, 14:10 > To jest bardzo proste. Jezeli zakladasz z gory, ze ktos ze wzgledu na swoje > pochodzenie, narodowosc itp jest gorszy od innego Obawiam się że nastąpiło nieporozumnienie - mój tekst miał na celu zilustrowanie że oskarżanie wyłącznie Polaków jest niesprawiedliwe >Ale nic dzienego, wychowales sie w systemie totalitarnym, ktory w polaczeniu >z wieczny polskim narodowym katolicyzmem owocuje tym czym dzisiaj Polska jest. Uważasz że jestem kimś gorszym tylko dlatego że jestem Polakiem i katolikiem. Nie posunąłbym się do oceniania Ciebie na podstawie Twojej narodowości ani wyznania Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 14:42 w11mil napisała: > > To jest bardzo proste. Jezeli zakladasz z gory, ze ktos ze wzgledu na swo > je > > pochodzenie, narodowosc itp jest gorszy od innego > Obawiam się że nastąpiło nieporozumnienie - mój tekst miał na celu zilustrowani > e > że oskarżanie wyłącznie Polaków jest niesprawiedliwe > > >Ale nic dzienego, wychowales sie w systemie totalitarnym, ktory w polaczen > iu > >z wieczny polskim narodowym katolicyzmem owocuje tym czym dzisiaj Polska j > est. > > Uważasz że jestem kimś gorszym tylko dlatego że jestem Polakiem i katolikiem. > Nie posunąłbym się do oceniania Ciebie na podstawie Twojej narodowości ani > wyznania 1. Nie oskarzam Polakow o nic. Po prostu wydaje mi sie ze znam ten kraj na tyle, aby moc sobie pozwolic miec zdanie o nim. 2. Nie uwazam, ze jestes kims gorszym. Nie zgadzam sie tylko z tym co piszesz i napisalem o domniemanych powodach, dlaczego masz takie zdanie jakie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale pieprzysz 07.12.05, 14:53 >Po prostu wydaje mi sie ze znam ten kraj na tyle >aby moc sobie pozwolic miec zdanie o nim. No własnie niepokoi mnie takie myślenie. Niemcom wydawało się że znają Żydów na tyle aby móc sobie pozwolić na ataki propagandowe na początku a potem wiadomo czym to się skończyło. Być może my w Polsce jesteśmy przewarażliwieni ale mamy tu bardzo niedobre doświadczenia z ocenianiem ludzi w kategoriach narodowościowych Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 15:40 w11mil napisała: > >Po prostu wydaje mi sie ze znam ten kraj na tyle > >aby moc sobie pozwolic miec zdanie o nim. > > No własnie niepokoi mnie takie myślenie. Niemcom wydawało się że znają Żydów na > > tyle aby móc sobie pozwolić na ataki propagandowe na początku a potem wiadomo > czym to się skończyło. > Być może my w Polsce jesteśmy przewarażliwieni ale mamy tu bardzo niedobre > doświadczenia z ocenianiem ludzi w kategoriach narodowościowych Teraz to Ty pieprzysz. Sam zaczales oceniac ludzi w kategoriach narodowosciawych, piszac o "zlych" Turkach i Arabach. Ja Polakow jako naridu nie oceniam. Ale wystarczy przejsc sie po jakimkolwiek polskim miescie i zobaczyc jak jest i zapytac sie kim sa Ci ludzie, ktorzy dopuszczaja do takiego rozpowszachnania syfu, brudu i smrodu. Czy w Polsce kobieta moze ist sama do parku z kocem i poczytac na trawie ksiazke? Jak pisalem, moeglbym przytaczyc Wam tuziny takich przykladow pokazujacych, ze Polska jest takim zasciankeim Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale pieprzysz 07.12.05, 16:29 plectrum napisał: > Teraz to Ty pieprzysz. Sam zaczales oceniac ludzi w kategoriach > narodowosciawych, piszac o "zlych" Turkach i Arabach. Nie chcę być upierdliwy ale to był cytat z Twojego postu >Ja Polakow jako naridu nie oceniam. Ale wystarczy przejsc sie po jakimkolwiek >polskim miescie i zobaczyc jak jest i zapytac sie kim sa Ci ludzie, ktorzy >dopuszczaja do takiego rozpowszachnania syfu, brudu i smrodu. Niemcy rozwieszali plakty z brudnymi Żydami i ostrzegali przed tyfusem - stąd jestem nieco przewrażliwiony na punkcie takich wypowiedzi jak Twoja (idee mają konsekwencje) >Czy w Polsce kobieta moze ist sama do > parku z kocem i poczytac na trawie ksiazke? W Polsce w niewielu parkach można chodzić po trawie - takie przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 17:31 w11mil napisała: > plectrum napisał: > > Teraz to Ty pieprzysz. Sam zaczales oceniac ludzi w kategoriach > > narodowosciawych, piszac o "zlych" Turkach i Arabach. > Nie chcę być upierdliwy ale to był cytat z Twojego postu Którego? Daj link. > >Ja Polakow jako naridu nie oceniam. Ale wystarczy przejsc sie po jakimkolw > iek > >polskim miescie i zobaczyc jak jest i zapytac sie kim sa Ci ludzie, ktorzy > > >dopuszczaja do takiego rozpowszachnania syfu, brudu i smrodu. > Niemcy rozwieszali plakty z brudnymi Żydami i ostrzegali przed tyfusem - stąd > jestem nieco przewrażliwiony na punkcie takich wypowiedzi jak Twoja (idee mają > konsekwencje) A co to ma wspolnego z Niemcami i Zydami? W Polsce JEST brudno. Z kamiec sypie sie tynk. Bloki są wstrętne i szare z ohydnymi wąskimi klatkami schodowymi. Wszędzie są rury na wierzchu. Jak się człowiek zimą przejdzie po mieście to ma na jasnych ciuchach pełno sadzy, bo ludzie palą byle czym w piecach. Na wsi ohydne szare domy, najczęściej nieobrzucone. Gdy się idzie przez taką wieś patrzą na Ciebie jak na wilka z lasu. Gdy byłem w Polsce to przestałem chodzić na długie spacery, bo nigdy nie wiadomo kogo się spotka za miastem. > >Czy w Polsce kobieta moze ist sama do > > parku z kocem i poczytac na trawie ksiazke? > W Polsce w niewielu parkach można chodzić po trawie - takie przepisy Nieważne czy w parku czy nie. A może na ławce. W polsce po paru minutach by się na pewno znalazlo paru wspanialych polskich mezczyzn, ktorzy mieli by z tym jakis problem, ze laska siedzi sobie sama w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: ale pieprzysz 07.12.05, 17:50 plectrum napisał: > Którego? Daj link. To był cytat z Twojego postu 13:27, ale to nie ważne bo chciałem wykazać iż podobnie myśli wiele innych narodów > A co to ma wspolnego z Niemcami i Zydami? W Polsce JEST brudno. Może w niektórych miejscach jes tbrudno ale to samo można powiedzieć i wielu innych krajach. Sprzeciwiam się generalzowaniu na temat brudnej Polski i brudnych Polaków - kojarzy mi się to z faszyzmem > Gdy się idzie przez taką wieś > patrzą na Ciebie jak na wilka z lasu. Gdy byłem w Polsce to przestałem chodzić > na długie spacery, bo nigdy nie wiadomo kogo się spotka za miastem. To jakies niesamowite historie. Może bede niedelikatny ale zapytam czy Twój wygląd zwraca uwagę? W jaki sposób przyciągasz uwagę naszych wieśniaków? Były Jakieś przykrości w trakcie spaceru? > W polsce po paru minutach by się na pewno znalazlo paru wspanialych polskich >mezczyzn, ktorzy mieli by z tym jakis problem, ze laska siedzi sobie sama w >parku. Nie sądzę aby to był dla nich problem. Ze wstydem przyznam że jeśli laska byłaby ładna to próbowałbym nawiązać rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: ale pieprzysz 07.12.05, 18:16 w11mil napisała: > Może w niektórych miejscach jes tbrudno ale to samo można powiedzieć i wielu > innych krajach. Sprzeciwiam się generalzowaniu na temat brudnej Polski i > brudnych Polaków - kojarzy mi się to z faszyzmem HaHa. Nie bierz w usta od razu takich wielkich slow jak faszyzm. Ja powiedzalbym ze w Polsce w niektorych miejcach jest czysto. > > Gdy się idzie przez taką wieś > > patrzą na Ciebie jak na wilka z lasu. Gdy byłem w Polsce to przestałem ch > odzić > > na długie spacery, bo nigdy nie wiadomo kogo się spotka za miastem. > > To jakies niesamowite historie. Może bede niedelikatny ale zapytam czy Twój > wygląd zwraca uwagę? W jaki sposób przyciągasz uwagę naszych wieśniaków? Były > Jakieś przykrości w trakcie spaceru? A nawet jakbym przyciągał uwagę to co? A zapewniam, że nie przyciągam. Może oprócz tego, że jestem wysoki, noszę okulary i dbam o siebie. Przykrości były, np, że zatrzymuje się nagle stary golf z dresami i gapią się na mnie. > > W polsce po paru minutach by się na pewno znalazlo paru wspanialych polsk > ich > >mezczyzn, ktorzy mieli by z tym jakis problem, ze laska siedzi sobie sama > w > >parku. > > Nie sądzę aby to był dla nich problem. Ze wstydem przyznam że jeśli laska > byłaby ładna to próbowałbym nawiązać rozmowę To dlaczego w Polsce nie widzi się kobiet samych w parkach? A w Niemczech, Holandii, GB jest to najnormalniejsza rzecz w swiecie? Może dlatego, że każdy Polak jak Ty od razu mysli, ze musi mawiazac rozmowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger47 no i wyszlo szydlo z worka IP: 81.219.229.* 07.12.05, 14:02 ha ha! zarzucasz nam to co sam myslisz. jezeli nie jestes polakiem a opisujesz polakow tak jak opisujesz to wlasnie ty uwazasz ich za gorszych. a piszesz ze inni tak uwazaja. ale schizofremia Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:09 Swietnie posługujesz się językiem polskim ale uważam że jestes troche niesprawiedliwy; Twoje obserawcje najprawdopodobniej pochodzą sprzed kilkunastu lat; wiele się już zmieniło na lepsze; Mam prośbę: o co co chodzi w tekscie z automatem biletowym? Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:42 w11mil napisała: > Swietnie posługujesz się językiem polskim ale uważam że jestes troche > niesprawiedliwy; Twoje obserawcje najprawdopodobniej pochodzą sprzed > kilkunastu lat; wiele się już zmieniło na lepsze; > Mam prośbę: o co co chodzi w tekscie z automatem biletowym? Niestety nie jest tak. Spedzielem ostatnie dwa lata wiekszosci w Polsce. I wynosze sie, bo nie chce spedzic tu nastepnej deprymujacej zimy. Podam inne przyklady polskiej zasciankowosci: 1. Polacy sa niezwykle czesto bardzo negatywnie nastawieni do wszystkiego: zycia, pracy, innych ludzi. Sa niezwykle szybcy w osadzaniu innych. 2. W Posce czesto spetykam sie z tym, ze patrza na mnie jak na wariata kiedy usmiecham sie i mowie dzien dobry. Obajetnie gdzie, czy to w sklepie, urzedzie itd. 3. O moich perypetiach w urzedach polskich moglbym napisac cala powiesc. Wszystko jest tam takie rozmyte, nikt nigdy czegos doklednie nie wie lub nie ma ochoty powiedziec. Poslkie przepisy sa po prostu smieszne. Wezcie na przyklad prawo meldunkowe.Ja wynajelem soebie mieszkanie w Polsce jako obywatel unii. I nie moglem sie w nim zameldowac, bo wlasciciel sie nie zgadzal. Wiec dla polskich urzedow nie istnialem. W cywilizowanych krajach albo nie ma czegos takiego jak zameldowanie, albo jest to jak pstrykniecie palcami. Tam nikogo nic nie obchodzi czy jestem wlascicielem czy wynajmujacym. A o tym automatacie bylo i w wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 14:02 plectrum napisał: > 1. Polacy sa niezwykle czesto bardzo negatywnie nastawieni do wszystkiego: > zycia, pracy, innych ludzi. Sa niezwykle szybcy w osadzaniu innych. Uważam że zbyt pochopnie posługujesz się uogólnieniami: "Polacy są tacy i owacy" - wiem że to po prostu lenistwo ale często prowadzi do zła "Polacy (w domyśle wszyscy) są źli a My dobrzy" - historia Europy pokazuje do czego prowadzi szowinizm > 2. W Posce czesto spetykam sie z tym, ze patrza na mnie jak na wariata kiedy > usmiecham sie i mowie dzien dobry. Tu mnie zaskoczyłes; zawsze mówie dzien dobry i nigdy takich rakcji nie zauważyłem. Co do uśmiechu - rzadko uśmiechamy się do nieznajomych ale to kwestia obyczaju (jesteś Amerykaninem?) > 3. O moich perypetiach w urzedach polskich moglbym napisac cala powiesc. > Wszystko jest tam takie rozmyte, nikt nigdy czegos doklednie nie wie lub nie >ma ochoty powiedziec. Poslkie przepisy sa po prostu smieszne. Święte słowa ale mam nadzieję że nowy rząd coś zmieni > A o tym automatacie bylo i w wyborczej. A jak w wyborczej to wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 14:46 w11mil napisała: > plectrum napisał: > > > 1. Polacy sa niezwykle czesto bardzo negatywnie nastawieni do wszystkiego > : > > zycia, pracy, innych ludzi. Sa niezwykle szybcy w osadzaniu innych. > > Uważam że zbyt pochopnie posługujesz się uogólnieniami: "Polacy są tacy i > owacy" - wiem że to po prostu lenistwo ale często prowadzi do zła > "Polacy (w domyśle wszyscy) są źli a My dobrzy" - historia Europy pokazuje do > czego prowadzi szowinizm > > > 2. W Posce czesto spetykam sie z tym, ze patrza na mnie jak na wariata ki > edy > > usmiecham sie i mowie dzien dobry. > Tu mnie zaskoczyłes; zawsze mówie dzien dobry i nigdy takich rakcji nie > zauważyłem. Co do uśmiechu - rzadko uśmiechamy się do nieznajomych ale to > kwestia obyczaju (jesteś Amerykaninem?) 1. Nie napisałem "Polacy są" tylko "Polacy niezwykle często" (w porownoniu do moich doswiadczen w innych krajach). Mam nadzieje, zę masz tyle inteligencji, aby zrozumiec roznice i niuanse danej wypowiedzi. 2. Co do usmiechu: Zdecydowanie lepiej zyje sie (przynajmniej mi) wsrod usmiechnietych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.net.ircam.fr 07.12.05, 15:45 ale sie tu rozchuczalo!!!az glowa boli!homoseksualizm to choroba!(nie jedyna...) tego czasu,dzisiejszego swiata.w ktorym niestety,coraz mniej takiego uczucia jak... Milosc.jakie to nienaturalne!!!moze dlatego Milosc zagubiona,szuka coraz dziwaczniejszych ujsc dla siebie. PoZ WoLmY JeJ Z y y Y C! w Pe E E L nYm rOZ K wI *CiE ! !* !!! !* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAr Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:50 Jestem dumny z Polski, mesjasza narodów, moralizatorki świata - jesteśmy wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teacherone Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:50 Jak zycie pokazuje najmadrzejsi wyjechali za granice a garstka ktora zostala czeka na lepsze i sie ludzi ze po tylu latach oglupiania i tak glupiego narodu nastapi poprawa i przyklad madrosci bedzie szedl z gory.planuje opuscic ten piekny kraj w sierpniu 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert bajkopisarstwo Gazety Wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 12:51 Ten artykul nalezy do kategorii "bajkopisarstwo dziennikarskie". Jesli podane w nim "fakty" nie sa konfabulacja autorow, to proponuje dla proby aby pan Niemiec podal nazwe owej korporacji, ktora zwolnila ostatnio 10 gejow? Gdyby tak rzeczywiscie bylo, juz od tygodnia przed brama biura owej korporacji stalaby 150 osobowa pikieta zmarznietych lewakow z transparentami oraz 300 policjantow z ochrony gejow. Gdyby tak rzeczywiscie bylo, Wyborcza zrobilaby rajwach na caly swiat i od tygodnia wszystkie lewackie gazety na swiecie pelne bylyby dramatycznych opisow przesladowan gejow i wszelkich stworzen w Polsce oraz trabilyby wielkimi tytulami, ze w Polsce jest faszyzm w postaci Kaczynskiego i komory gazowe dla niekatolikow. Lewactwo i jej organ Gazeta Wyborcza trwaja w ofensywie skierowanej w istocie przeciwko wplywom kosciola katolickiego w Polsce. Autorzy staraja sie "wjechac na ambicje" czytelnikowi, ktoremu wmawia sie, ze bedzie nowoczesny jesli w zyciu publicznym zaakceptuje gejowskie standardy obyczajowe odrzucajac tym samym standardy zwiazane z tradycja narodowa i katolicka . Bedzie wowczas nie tylko nowoczesny ale takze zrobi dobrze dla presizu Polski w swiecie oraz pomyslnosci gospodarczej kraju (turysci nie beda Polski omijac). Nie watpie w duze mozliwosci miedzynarodowki lewackiej wykorzystujacej gejow do walki z katolicyzmem, ale tym razem do napisania artykulu zaangazowani zostali autorzy, powiedzmy delikatnie, nader cwiercinteligentni i niezbyt pracowici Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: bajkopisarstwo Gazety Wyborczej 07.12.05, 12:54 Ta korporacja pewnie jest gdzieś w kraju z wanym Holland, a nie Poland. W Holandi można zwalniać gejów z pracy, u nas chyba już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polska - zaścianek Europy IP: .* / 212.185.43.* 07.12.05, 12:51 i bardzo dobrze. wole zyc w zasciankowym kraju, niz w kraju w ktory dzieci sa adoptowane przez "kochajacych inaczej". mam w glebokim powazaniu "poprawnosc polityczna". Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:01 kaczory same w sobie nic nie znacza - natomiast mamy pierwsze efekty wyborczej propagandy prowadzonej przez wszystkie niemal partie. kazdy bal sie zmiany frontu ze wzgledu na wybuch agresji spolecznej wywolanej przez juz rozniecone fobie - geje to tylko jeden z przypadkow - zyjemy w kraju w ktorym nikt nie wie do konca na czym polega ta sprawa - polacy sa przeciw malzenstwom i prawu do adopcji natomiast wiekszosc nie ma nic przeciwko samym parom homoseksualnym. dopiero zakaz pierwszej parady w warszwie zrobil z tej sprawy cos nienoramalnego. pracodawcy natomiast widzac zbiorowa goraczke - moze maja znajomych w lprze lub chca sie pieknie prezentowac przed rzadzacym pisem beda z troche glupiego strachu zwalniac homoseksualistow, matki, ze starchu przed opinia publiczna zameczac dzieci jesli te beda miec takie sklonnosci. a jedyne co sie stalo to niepisana umowa politykow zeby zrobic z nas idiotow swoimi sloganami. -swietnie sprzedaja sie wszystkie hasla ojca rydzyka - antyeuropejskosc, homofobie, faszystkowskie zapedy -> ludzie juz to podlapali i nie bedzie mial kto ich z tego leczyc. radio m - straszac jeszcze poglebiajaca sie dyskryminacja katolikow przez liberalne swinie - doprowadzilo do wylansowania nowych oglupiajacych trendow. ze poszly na to starsze panie - dosc zrozumiale, ale ze leca na to politycy? - zreszta sprawa gejow to tylko jeden z efektow ubocznych populistycznych i innych marketingowych zagrywek naszych elit politycznych (- mnie osobiscie najbardzie przypadl do gustu fakt iz pod koniec II tury wyborow juz nikt nie osmielilby sie publicznie przyznac ze balcerowicz jest bardziej kompetentny od leppera w jakiejkolwiek kwestii) politycy wierza ze najlepiej sprzedac swoja partie robiac z ludzi idiotow i mamy pierwsze efekty. na zachodzie bedzie to przekazywane inaczej i tu akurat nie chodzi o fakty tylko o image ktory powstaje przy pierwszych skojarzeniach (resemblance). postrzegaja na sprzez pryzmat doniesien prasy. polska przypomina im kraj homofobow - dlaczego? naglosniono wypowiedzi paru srednio rozumiejacych sprawe homoseksualizmu politykow pisu, ktorzy wiedza jak spiewac zeby nie obrazic najswietszego majestatu rydzyka (on jeden wie jak dac im sie poczuc jak w wolnym kraju)- i mamy.. hej! :-) platforma nigdy nie osmieli sie przelamac tego belkotu bo wszyscy juz trzesa sie ze strachu przed wrogami narodu. venus99 napisał: > chcieliście kaczorów to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:12 verushka1 napisała: > kaczory same w sobie nic nie znacza - natomiast mamy pierwsze efekty wyborczej > propagandy prowadzonej przez wszystkie niemal partie. kazdy bal sie zmiany > frontu ze wzgledu na wybuch agresji spolecznej wywolanej przez juz rozniecone > fobie > - geje to tylko jeden z przypadkow - zyjemy w kraju w ktorym nikt nie wie do > konca na czym polega ta sprawa - polacy sa przeciw malzenstwom i prawu do > adopcji natomiast wiekszosc nie ma nic przeciwko samym parom homoseksualnym. > dopiero zakaz pierwszej parady w warszwie zrobil z tej sprawy cos > nienoramalnego. wiekszosc nie ma nic przeciwko samym parom homoseksualnym. racja > pracodawcy natomiast widzac zbiorowa goraczke - moze maja znajomych w lprze lub > > chca sie pieknie prezentowac przed rzadzacym pisem beda z troche glupiego > strachu zwalniac homoseksualistow, matki, ze starchu przed opinia publiczna > zameczac dzieci jesli te beda miec takie sklonnosci. Jak na razie sądzę, że baliby się raczej zwalniać homoseksualistów, żeby nie być postrzegani jako "homofoby". Media już rozpętałyby odpowiednią aferę, i pracodawca miałby przesrane, szczególnie muszą bać się ci pracodawcy, którzy mają kontakty z zachodem. Geje w ich firmach odn tej pory mogą szcz.. na pracę, i tak nie zostaną zwolnieni. > a jedyne co sie stalo to niepisana umowa politykow zeby zrobic z nas idiotow > swoimi sloganami. > -swietnie sprzedaja sie wszystkie hasla ojca rydzyka - antyeuropejskosc, > homofobie, faszystkowskie zapedy -> To są hasła Gazety wyborczej, cos ci się pojebało, przecież co drugi artykuł Gw jest o tym, jak jesteśmy antyeuropejscy, zacofani, jakimi jesteśmy homofobami i mamy faszystowskie zapędy, o czym mówi nawet ten artykuł. Człowieku, masz rozum? To myśl, zanim coś napiszesz.. ludzie juz to podlapali i nie bedzie mi > al > kto ich z tego leczyc. radio m - straszac jeszcze poglebiajaca sie > dyskryminacja katolikow przez liberalne swinie - doprowadzilo do wylansowania > nowych oglupiajacych trendow. ze poszly na to starsze panie - dosc zrozumiale, > ale ze leca na to politycy? ????????????????????????? > - zreszta sprawa gejow to tylko jeden z efektow ubocznych populistycznych i > innych marketingowych zagrywek naszych elit politycznych > (- mnie osobiscie najbardzie przypadl do gustu fakt iz pod koniec II tury > wyborow juz nikt nie osmielilby sie publicznie przyznac ze balcerowicz jest > bardziej kompetentny od leppera w jakiejkolwiek kwestii) Oprócz samego leppera, który to zrobił. Niezły baran z ciebie. > politycy wierza ze najlepiej sprzedac swoja partie robiac z ludzi idiotow i > mamy pierwsze efekty. > > na zachodzie bedzie to przekazywane inaczej i tu akurat nie chodzi o fakty > tylko o image ktory powstaje przy pierwszych skojarzeniach (resemblance). > postrzegaja na sprzez pryzmat doniesien prasy. polska przypomina im kraj > homofobow - dlaczego? naglosniono wypowiedzi paru srednio rozumiejacych sprawe > homoseksualizmu politykow pisu, ktorzy wiedza jak spiewac zeby nie obrazic > najswietszego majestatu rydzyka (on jeden wie jak dac im sie poczuc jak w > wolnym kraju)- i mamy.. hej! :-) platforma nigdy nie osmieli sie przelamac tego Raczej przedrukowano parę kretyńskich artykułów z GW o homofobii i faszyzacji Polaków. > belkot u bo wszyscy juz trzesa sie ze strachu przed wrogami narodu. > > venus99 napisał: > > > chcieliście kaczorów to macie. Facet, masz wydmuszkę zamiast mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 23:33 nie taki baran - poszlo o pseudokatolicki elektorat podatny na populizm, poparcie rydzyka etc. - o ktory rywalizowal od dluzszego czasu PIS z LPRem. Politycy rzadko zresztą formuluja programy zgodnie z wlasnymi przekonaniami - kupuja sobie wyborcow. Elektorat biedniejszy podatny na hasla nacjonalistyczne, populistyczne, pseudokatolickie (wypaczajace nieco swiatopoglad prawdziwych katolikow), nietolerancyjne, atakujace finansistow, ludzi bogatych (tych zwykle jest mniej) byl chodliwym towrem w czasie obu kampanii - efekty sa jakie są. jestescie biedni bo wam ukradli (komuchy, biznesmeni, prywatyzacje) - my wam oddamy zrobimy reprywatyzacje - ilez szcześcia w oczach narodu. sprobujemy jeszcze raz - rowny start dla wszystkich (kto by chcial sie zastanowic jaki nasz rynek ponioslby konsekwencje) dziadek w wehrmachcie (tu zacytuje jacka kurskiegow prywatnej rozmowie z lisem: z tym dziadkiem to niezla lipa ale ciemny lud to kupi! .. :-) ) rodzina (katolicka) musi byc chroniona przed obscenicznym atakiem homoseksualistow - zakazujemy parad (maly trick kaczuchy coby podebrac elektoracik giertychowi) europa jest do d.. (chcą was skrzywdzic - my was nie damy) - przy oczywistym braku innych alternatyw dla prowadzenia spojnej polityki zagranicznej. --> tutaj bylo to klepanie wczesniejszych hasel rydzyka (1 mln potencjalnych wyborcow - aktywnych!) tolerancja za malo katolicka .... tu nie chodzi o rzeczywista sytuacje - zagrozenie kompletna ciemnota czy zaściankowością polakow. chodzi o to ze politycy wdali sie duzo wczesniej w rozgrywke o pseudokatolicki elektorat podatny na hasla populistyczne (albo otepiany od dluzszego czasu przez innych liderow) i zaczeli ochoczo oglupiac ludzi swoimi sloganami - tworzyc nowa sytuacje. kazdy z powodow przez ktore oskarza sie nas o nietolerancyjnosc, zasciankowosc to nastepne taktyczne posuniecie pisu czy LPRu (ci drudzy chyba robia to przynajmniej z przekonania) - PO tez temu uległa. tak powstaje nowy trend, ktoremu ulegac moga ludzie - stad ewentualne zwolnienia homoseksualistow, beda wynikac z checi przypodobania sie mainstreamowi a nie rzeczywistej dziedziczonej genetycznie homofobii. z balcerowiczem - chodzilo o zwykly fakt, ze w walce o biedny lecz jak liczny elektorat - najlepiej z niego zrobic wroga. nikt nie chcial sie przejmowac tym ze w rzeczywistości baranem jest lider samoobrony (nie wiem czy moge to powiedziec klarowniej). miszkad napisał: > verushka1 napisała: > > > kaczory same w sobie nic nie znacza - natomiast mamy pierwsze efekty wybo > rczej > > propagandy prowadzonej przez wszystkie niemal partie. kazdy bal sie zmian > y > > frontu ze wzgledu na wybuch agresji spolecznej wywolanej przez juz roznie > cone > > fobie > > - geje to tylko jeden z przypadkow - zyjemy w kraju w ktorym nikt nie wie > do > > konca na czym polega ta sprawa - polacy sa przeciw malzenstwom i prawu do > > > adopcji natomiast wiekszosc nie ma nic przeciwko samym parom homoseksualn > ym. > > dopiero zakaz pierwszej parady w warszwie zrobil z tej sprawy cos > > nienoramalnego. > > wiekszosc nie ma nic przeciwko samym parom homoseksualnym. racja > > > > pracodawcy natomiast widzac zbiorowa goraczke - moze maja znajomych w lpr > ze lub > > > > chca sie pieknie prezentowac przed rzadzacym pisem beda z troche glupiego > > > strachu zwalniac homoseksualistow, matki, ze starchu przed opinia publicz > na > > zameczac dzieci jesli te beda miec takie sklonnosci. > > > Jak na razie sądzę, że baliby się raczej zwalniać homoseksualistów, żeby nie by > ć > postrzegani jako "homofoby". Media już rozpętałyby odpowiednią aferę, i > pracodawca miałby przesrane, szczególnie muszą bać się ci pracodawcy, którzy > mają kontakty z zachodem. Geje w ich firmach odn tej pory mogą szcz.. na pracę, > i tak nie zostaną zwolnieni. > > > a jedyne co sie stalo to niepisana umowa politykow zeby zrobic z nas idio > tow > > swoimi sloganami. > > -swietnie sprzedaja sie wszystkie hasla ojca rydzyka - antyeuropejskosc, > > homofobie, faszystkowskie zapedy -> > > To są hasła Gazety wyborczej, cos ci się pojebało, przecież co drugi artykuł Gw > jest o tym, jak jesteśmy antyeuropejscy, zacofani, jakimi jesteśmy homofobami i > mamy faszystowskie zapędy, o czym mówi nawet ten artykuł. Człowieku, masz rozum > ? > To myśl, zanim coś napiszesz.. > > > ludzie juz to podlapali i nie bedzie mi > > al > > kto ich z tego leczyc. radio m - straszac jeszcze poglebiajaca sie > > dyskryminacja katolikow przez liberalne swinie - doprowadzilo do wylansow > ania > > nowych oglupiajacych trendow. ze poszly na to starsze panie - dosc zrozum > iale, > > ale ze leca na to politycy? > > ????????????????????????? > > > > - zreszta sprawa gejow to tylko jeden z efektow ubocznych populistycznych > i > > innych marketingowych zagrywek naszych elit politycznych > > (- mnie osobiscie najbardzie przypadl do gustu fakt iz pod koniec II tury > > > wyborow juz nikt nie osmielilby sie publicznie przyznac ze balcerowicz je > st > > bardziej kompetentny od leppera w jakiejkolwiek kwestii) > > > Oprócz samego leppera, który to zrobił. Niezły baran z ciebie. > > > > > politycy wierza ze najlepiej sprzedac swoja partie robiac z ludzi idiotow > i > > mamy pierwsze efekty. > > > > na zachodzie bedzie to przekazywane inaczej i tu akurat nie chodzi o fakt > y > > tylko o image ktory powstaje przy pierwszych skojarzeniach (resemblance). > > > postrzegaja na sprzez pryzmat doniesien prasy. polska przypomina im kraj > > homofobow - dlaczego? naglosniono wypowiedzi paru srednio rozumiejacych s > prawe > > homoseksualizmu politykow pisu, ktorzy wiedza jak spiewac zeby nie obrazi > c > > najswietszego majestatu rydzyka (on jeden wie jak dac im sie poczuc jak w > > > wolnym kraju)- i mamy.. hej! :-) platforma nigdy nie osmieli sie przelama > c tego > > Raczej przedrukowano parę kretyńskich artykułów z GW o homofobii i faszyzacji > Polaków. > > belkot > u bo wszyscy juz trzesa sie ze strachu przed wrogami narodu. > > > > venus99 napisał: > > > > > chcieliście kaczorów to macie. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Podstawy europolityki dla maluczkich 07.12.05, 13:06 I potem się obrażają na Wielką Brytanię, że obcięła nam parę miliardów z unijnej kasy. Trzeba sobie jasno powiedzieć: Albo jesteśmy krainą Rydzyka i żywimy się strawą duchową w postaci adoracji Przenajświętszej Maryi Dziewicy Królowej Polski, człapiemy co rok na kolanach do Częstochowy, budujemy łuki triumfalne dla Papieża, a srebrnikiem z zepsutego zachodu gardzimy... albo jesteśmy normalnym europejskim krajem, w którym jest miejsce dla katolików i nie-katolików, żydów, pederastów, blondynek, bliźniaków i murzynów, każdy żyje zgodnie z własnym sumieniem, i wtedy możemy liczyć na wsparcie Unii w naszym rozwoju, a jej obywatele chętnie nas odwiedzają. Albo-albo! Gdyby nie wybryki panującej nam zgrai ksenofobów, to Tony Blair może zawahałby się przed skreślaniem tych funduszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger47 naiwnosc!! IP: 81.219.229.* 07.12.05, 13:13 ha ha ha ha!!! tony blair zawahalby sie. trzeba miec wysoki poziom inteligencji zeby tak myslec. a co jego obchodzi to wszystko. on jest premierem wielkiej brytani i walczy o korzysci dla swojego kraju. tony blair w dupie ma kto w polsce rzadzi. i w dupie ma jakies pedalskie przepychanki u nas. co najwyzej moze go interesowac polityka polskiego rzadu na arenie miedzynarodowej. nawet palcem nie kiwnie w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 I tu się mylisz. 07.12.05, 13:38 Oczywiście, Tony B. nie przjemuje się specjalnie sytuacją polskich gejów. Ale osłabienie pozycji polskiego rządu i jego kompromitujące zachowania, oraz fatalna prasa Marcinkiewicza na zachodzie, dały mu świetny pretekst do uderzenia Polski po kieszeni. Po prostu wiedział, że nikt nie stanie w obronie pariasa Europy, jakim powoli staje się nasz kraj. Sytuacja wewnętrzna ma wpływ na pozycję międzynarodową polskiego rządu. Poza tym nie bagatelizowałbym wpływu czynnika ludzkiego i osobowościowego. Blair i Marcinkiewicz znajdują się na przeciwległych biegunach europejskiej polityki - zarówno ideologicznie, jak i mentalnie. Trudno sobie wyobrazić, żeby ten drugi wskórał coś w czasie wizyty w Londynie (gdzie przywitały go zresztą pikiety uliczne - jak jakiegoś afrykańskiego satrapę). Taki Belka na przykład - człowiek kulturalny, kompetentny, ekonomista, mówiący płynnie po angielsku, facet z klasą - potrafiłby użyć takich argumentów, żeby przynajmniej postawić Blaira w kłopotliwej sytuacji. Wtedy gra toczyłaby się dalej. A Marcinkiewicz? Ten bogoojczyźniany burak??? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: I tu się mylisz. 07.12.05, 13:47 Zgadzam się z Toba że przez gejów możemy stracic grube pieniądze; najrozsadniej byłoby pogodzic sie z ich przewagą i pójść na ustępstwa; można by na przykład uprzedzać obywateli o paradach i przeprowadzać je w takich miejscach aby nie raziły innych - obie strony powinny znaleźć kompromis Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: I tu się mylisz. 07.12.05, 13:53 Tylko że oni nie chcą tymi paradami uszczęśliwiać siebie tylko mnie, Ciebie, wszystkich, którzy nie są gejami. A co lepsze, my musimy jeszcze za to płacic. Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: I tu się mylisz. 07.12.05, 14:02 Jest prosty sposób na zlikwidowanie tych strasznych parad. Wystarczy zlikwidować ich przyczynę, czyli dyskryminację gejów. Sufrażystki też przestały strajkować, jak dostały to o co walczyły. Polscy geje w większości nie walczą o nic ponad to, żeby nie wyrzucano ich z pracy za orientację seksualną i o prawo do podstawowej ochrony swojego majątku (poprzez prawo spadkowe i podatkowe). Na razie są dyskryminowani: płacą podatki jak wszyscy inni, a prawo nie traktuje ich jak normalnych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil Re: I tu się mylisz. 07.12.05, 14:18 madine1 napisał: > Polscy geje w większości nie walczą o nic ponad to, żeby nie wyrzucano ich z >pracy za orientację seksualną i o prawo do podstawowej ochrony swojego majątku >(poprzez prawo >spadkowe i podatkowe). Mam wrażenie że jesteś w błędzie - polskie prawo zakazuje dyskryminacji również ze względu na orientacje seksualną. Czy ktoś zabrania im zapisywania majątku partnerom? Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: I tu się mylisz. 07.12.05, 21:00 Oczywiście - można zapisać co się chce, i komu się chce... Ale różnica (i to diametralna) jest w stawkach podatku spadkowego. Owszem, polskie prawo zakazuje dyskryminacji ze względu na orientację, i właśnie o przestrzeganie tego prawa w pierwszym rzędzie walczą obrońcy praw gejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: I tu się mylisz. IP: *.autocom.pl 08.12.05, 20:35 Od egzekwowania obowiązującego prawa są SĄDY a nie ulica !... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat Polska - zaścianek Europy IP: *.fbx.proxad.net 07.12.05, 13:08 Chcielismy przede wszystkim ludzi u wladzy, ktorzy nie rzadza wedlug zasady: "kazdemu co lubi, bylebym ja sie mogl nakrasc do woli" a tak funkcjonowalo nasze panstwo do tej pory. Sa rzeczy wazne: a takim jest przede wszystkim Panstwo Polskie ktore bylo systematycznie pozbawiane swoich prerogatyw pod roznymi pretekstami: najlepszym byl dynamiczny rozwoj. Nie robmy nic bo to moze zaszkodzic "rozwojowi". Byla to zreszta po czesci dewiza PO. Stad nieprawdopodobna korupcja, mafijny system wymiaru sprawiedliwosci, wolny rynek zastapîony salonowym-korupcyjno-kolesiowym, korporacyjna samowola "zwiazkow zawodowych" przypominajacych rowniez bardzo czesto mafie. Tak czy inaczej, wczesniej czy pozniej taki stan rzeczy badzie nas kosztowac. Dzisiaj byc moze kilka mld € z funduszy UE dla ktorej argumentem obnizenia obiecanego funduszu jest sposob wykorzystania tych funduszy w Polsce: sposob, ktory jest bezposrednia konsekwencja lagodnie opisanego powyzej stanu rzeczy. Jutro moze nasza polska suwerennosc. Nie bylo innej alternatywy. I w takim obrazie rzeczywistosci negatywne "detale" sa godne ubolewania z jednej strony i czesto wykorzystywane do politycznej propagandy, czego dowodem jest ten artykul, z drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosckrol Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 13:11 Co za bzdury. Fakt ze ta walka z homolami niektorych politykow (prezydent poznania jest z PO) jest absurdalna. Artykul w wyborczej ma poziom absurdu niestety zblizony. Co to znaczy ze zaczeto nas spostrzegac na zachodzie jako katolicki, zacofany kraj, po prostu zawsze tak widziano. Na stereotypy rady nie ma ale wygodnie je przywolac gdy jest to politycznie wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:12 Brawo! Rządzącym doskonale udaje się osiągnąć, to co chcieli. Pokierowali szary tłum w odpowiednią stronę. Znaleźli nam odpowiedniego wroga: homoseksualistów, nie-katolików, słuchaczy innego radia niż jedynie słuszne Radio Maryja, dzieci z in vitro...(co, czy raczej kto dalej nigdy nie wiadomo). A sami robią co chcą. Rozejrzyjcie się dookoła co wyprawiają na szczytach. Dzielą się stanowiskami, wszystko co możliwe obsadzają swoimi ludzmi. Pan Wassermann załatwia sprawę swojego jaccuzzi przez prokuraturę wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3052396.html?skad=rss Posłowie balują za kasę przeznaczoną na biura wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3052576.html?skad=rss Kupują za psie pieniądze nieruchomości, awanturują się w dyskotekach, znieważają policję, wymyślają becikowe i wyższe podatki dla osób bezdzietnych. A my obracamy się w oparach absurdu: 28 letnia kobieta w śpiączce nie ma za co żyć wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3052296.html?skad=rss Rodzice muszą z góry przewidzieć chorobę dziecka wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3050546.html?skad=rss Złodzieje, przestępcy, przekrętasy i oszołomy ze szczytów władzy sterują nami, żeby odwrócić od siebie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stinger47 zgadzam sie IP: 81.219.229.* 07.12.05, 13:15 zgadzam sie z toba. oszolomy z gazety wyborczej steruja piszac jakies bzdety nami zeby odwrocic uwage od rzeczy istotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosckrol Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 13:17 Nie sadze zeby faktycznie cos dla gejow sie teraz zmienilo. Parady rownosci sa dla natchnionych postepowcow i przegietych ciotek a nie dla normalnych homoli. Dla nich znaczylyby cos rozwiazania prawne typu zwiazki partnerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:27 Dokładnie. Znam kilka par homo. I z tego co orientuję się mało kto tak na prawde wie, poza znajomymi, że to są pary homo. Oni wstydzą się za tych co robią im złą prasę chodząc w manifestacjach i paradach. Takim postępowaniem nie zmieni się ludzkiej mentalności. A może tym paradującym chodzi po prostu o ich własne 5 minut sławy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk powoli, powoli - nie dajmy sie zwariowac IP: *.centertel.pl 07.12.05, 13:16 Nie głosowałem na Kaczynskiego, nie popieram akcji policji w Poznaniu (nie dlatego ze, jestem przeciw policji jako takiej, ale dlatego, ze grupa siedzących na ulicy ludzi nie byla zagrozeniem, ktore w ten sposob trzeba bylo stlumic, tym bardziej, ze mam w pamieci protesty np. górników). Ale nie podoba mi sie teza stawiana w artykule. Wygląda na to, że Zachodnia Europa i przyjeżdżający stamtąd turyści to głównie homoseksualiści. I jeżeli oni nie wydadzą u nas pieniędzy, to będziemy mieli załamanie gospodarki. Głupia manipulacja. Co do pana, ktory przykleil sobie "zdjęcie półnagiego mężczyzny": wyobraźcie sobie, ze ktos przykleja sobie w miejscu pracy rozkladowke z Playboya (pomijam miejsca typu "warsztaty samochodowe", ale wspomniany pan prymitywnym niewykwalifikowanym pracownikiem tez nie jest). Czy to nie bedzie naruszenie pewnych społecznych norm? Gdzie prawa kobiet, ktoś spyta? Wiec uszanujmy tez prawa mężczyzn. Czy tylko dlatego, ze ktos jest gejem, ma te normy łamać? Skoro ujawnia sie w ten sposób, to niech teraz nie ma pretensji, ze spotkał sie niechęcią? Dlaczego przedstawiciele mniejszości seksualnych z uporem przeprowadzaja swoje protesty i manifestacje w ten sposób, żeby uwypuklić ten element ktory ich odróżnia od hetero? A może trzeba zacząc od tego co jest wspólne, co łaczy, co może stanowić nić porozumienia, zamiast epatować tym że niektórzy po prostu bzykają sie w nieco innych konfiguracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
bibinje1 Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:17 Z kaczorami czy bez była jest i będzie zaściankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosckrol Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 13:21 Bycie zasciankiem ma tez swoje dobre cechy. Zamach terrorystyczny to u nas wciaz sci/fi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubbon Re: Polska - zaścianek Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:24 tych polityków oraz obywateli, którzy mają coś przeciwko gejom powinno się palić w krematoriach w Oświęcimiu...a tak, to stoją niewykorzystane i marnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Polska - zaścianek Europy 07.12.05, 13:29 Buhahaha, przeraża mnie wasz tolerancja, kretyni. sam się spal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nazar Europa kończy się na Odrze IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 07.12.05, 13:27 Dalej to dzikie pola Azji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosckrol Re: Europa kończy się na Odrze IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 13:29 No bez przesady, jestesmy faza posrednia. Ale jako pol azjacie lepiej mi tutaj niz na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nazar Re: Europa kończy się na Odrze IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 07.12.05, 13:33 Nam wszystkim tu lepiej. Bazary, zaplute chodniki i te mordy wokół... - po co z tego robić Europę na siłę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry_Poznań PIERDU PIERDU !!! - Polska - zaścianek Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:28 Smieszne jest to, że ktos próbuje nam wmówić, że miarą postępowosci i nowoczesnosci jest stosunek do homoseksualistow. A moze by tak za miare nowoczesnosci przyjac stopien wolnosci gospodarczej i ograniczenie roli urzednikow i panstwa w zyciu jednostek - O, wtedy Unia i Polska byłyby z pewnoscią na szarym końcu stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: PIERDU PIERDU !!! - Polska - zaścianek Europy IP: *.bart.net / *.u.wavenet.pl 07.12.05, 17:49 Myślę, że tu nie chodzi o stosunek do homoseksualistów. To jest tylko przyczynek do dyskusji i zastanowienia. Chodzi o stosunek Polaków do tego co inne, nietypowe, może dziwne. O to jakie wywołuje to rekacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DERATYZACJA CZY ZYDZI SA ZASCIANKOWI ??? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 07.12.05, 13:29 Dlaczego Zydzi w N. Yorku nie wezma do opieki nad swoimi dziecmi geja lub lezbije tylko polska NORMALNA kobiete czesto w moherowym berecie? Precz z faryzeuszami w Gazecie. Precz z cenzoryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosckrol Re: CZY ZYDZI SA ZASCIANKOWI ??? IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 13:30 No do semitow to sie nie porownujmy, bo oni slyna z tolerancji, dlatego z taka wytrwaloscia sie teraz morduja. Odpowiedz Link Zgłoś