Gość: ojej Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.derbynet.pl 20.12.05, 22:44 A ja z rozrzewnieniem patrzyłam na reklamę z nauczycielką, bo bardzo mi przypominała pedagogów z którymi miałam do czynienia w podstawówce. Wcale dużo ich było. A reklama bankowa z karmieniem piersią bardzo mi się podoba. Seksualne jest tam nie karmienie tylko rozbieranie. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farma Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.laczpol.net.pl 20.12.05, 22:55 Pewnie nie napiszę nic nowego na tym forum: Ludzie(nauczyciele)! Trochę dystansu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: discordia Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.chello.pl 20.12.05, 23:03 zabawne wydaje się oburzenie środowiska nauczycielskiego i twierdzenie, że "nauczyciel tak nie krzyczy" w zestawieniu z opisywaną ostatnio sprawą nauczyciela wrzeszczącego na uczennicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 85.219.140.* 21.12.05, 00:16 doł durnego toroja. troju, mam parci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNP to szuje Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 62.89.80.* 21.12.05, 00:56 Wszystkim czytajacym to forum, a zwłaszcza uczniom chcę powiedzieć, że ZNP to śmieszna, postkomunistyczna organizacja, do której nie wszyscy należą. Nie przejmujcie się nimi, a reklama jest w porządku. Sam ze dwa razy tak się darłem, bo tego wymagała sytuacja i nie widzę w tym nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nike ludzie! IP: *.eia.pl 21.12.05, 02:55 gdzie sie podzial dystans do wlasnej osoby? umiejetnosc ta jest bodaj jedna z piekniejszych rzeczy jakie mozna posiadac... czy poczucie humoru tez zostanie zakazane w 4rp?? dlaczego polscy nauczyciele nie u mieja sie z siebie smiac? poza tym, plskie reklamy sa takie nudne (i bardzo antykobiece.... dzialaja wedlug schematu: jak pani, to tylko przy pralce, jak pan, to tylko jako "nauczyciel" obslugi nowego proszku niesamowitego, itd..). moze powalczmy z takimi stereotypami i z takim utrwalaniem nieprawdziwego wizerunku kobiet w spoleczenstwie?! Odpowiedz Link Zgłoś
sekuritate Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 03:05 Mam nadzieję, że ktoś kiedyś Ciebie spacyfikuje. Za całokształt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann_bry Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 07:34 Odpowiedz Link Zgłoś
ann_bry Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 07:38 Moja córka ma nagrany w komórce wrzask nauczycielki ze swojej szkoły, jest własnie taki jak ten reklamowy. Niech inni nauczyciele nie robią się tacy święci.A baba jest rzeczywiście okropna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 65 latek Nareszcie nauczycielce zamknęli usta IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 21.12.05, 08:13 Bardzo dobrze, bo nie powinni realizować takiej reklamy , bo zła w założeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robcio Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.05, 08:25 Może ktoś poda nazwy szkół w których nauczyciele nie "wydzierają" się na uczniów?? Jeśli chodzi o mnie to reklama jest w porządku i wiernie odzwierciedla zakulisowe wydarzenia w części szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 213.158.197.* 21.12.05, 08:27 szkoda,bo nauczyciele tak się zachowują. To jest barzo fajna reklama. I znowu wygrali.Tak Może ktś im wreszcie odbierze tą kartę nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:41 Co za ulga.......nareszcie....Teraz poproszę o zdjęcie reszty reklam z telewizji publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 08:52 i jeszcze powinni lac te rozwrzeszczane 'bezstresowo' wychowywane bachory!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilcia87 Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 09:04 Za kazdym razem,gdy widzialam ta reklame w teliwizji to wylaczalam glos albo wychodzilam z pokoju.Ona jest po ptostu makabryczna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BHO Nauczycielce zamknęli usta-zły początek IP: 80.240.172.* 21.12.05, 09:10 Trzeba było zacząć od "Kiepskich" i ich wycofać. Robią więcej szkody w języku polskim niż reklama w postawie lub jej braku u nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
am.kwi Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 09:39 Ech, widać, że ci, którzy tak bardzo oponowali, sami takie praktyki w szkole czynią... Osobiście reklama rozbawiła mnie bardzo. No ale może za krótki staż nauczycielski za mną stoi ;) Długometrażowe belfrowanie odbiera najwyraxniej poczucie humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktusik Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 09:59 widać że nauczyciele nie cierpią na nadmiar poczucia humoru. Walka z tą reklamą pokazuje kompleksy tej grupy zawodowej. Oczywiste jest to że większość nauczycieli tak się nie zachowuje, ale to nie powód żeby się obrażać i z tym walczyć. Informatyka z reguły przedstawia się jako chudego faceta, z długimi włosami, który żywi się pizzą i Colą i całe dnie i noce spędza klepiąc w klawiaturę. Czy to powód żebym się na taki obraz obrażała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Dobry żart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:00 Mojemu 5 letniemu synowi bardzo poboba się ta reklama, jak ja widzi to mówi że jego pani w przedszkolu też tak na mich krzyczy. Dzięki tej reklamie dowiedziałm się jak traktowane są dzieci w przedszkolu i która pani nie ma cierpliwości do dzieci. W tym momencie posypią się na mnie gromy, jaką jestem matką. Przyznam się szczerze nie przyszło mi do głowy aby miła, ciepła kobieta mogła się tak drzec na dzieci.Pozory mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:22 Jestem nauczycielką i wcale mnie nie obraża ta reklama, przeciwnie zawsze się śmieję jak to oglądam, a co do obrażania się to kochani koledzy nauczyciele niech inni zobaczą jak trzeba pracować głosem w szkole aby na przerwie usłyszał nas uczeń, albo trzeba wyposażyć nauczycieli w służbowe gwizdki, chociaż struny głosowe się nie nadwyrężą. Ja bardzo lubię tę reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowany Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 194.193.170.* 21.12.05, 10:24 A nie prosciej zienić kanał? Wyłączyć telewizor? Polacy po raz kolejny udowadniają, że nie ma to jak temat zastępczy i bicie piany. Nie macie większych zmartwień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.attu.pl 21.12.05, 10:28 Jaka szkoda ,ze tej reklamy nie bedzie, to moja ulubiona!!!! Tez ze mnie jest belfer i wcale nie czulam sie urazona ogladajac ten majstersztyk reklamowy. Coz, widac nie kazdy ma poczucie humoru i dystans do siebie, stad ten durny protest. Moi uczniowie tez bardzi te reklame lubia, niejednokrotnie sie z nimi z tej reklamy posmialam. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deker Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.pkobp.pl 21.12.05, 11:04 A ja widziałem "ryczących" i walących dziennikami nauczycieli po wielokroć - reklama jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamon Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:14 I stało się tak jak zwykle. Kogo lub co ta reklama może obrażać. W mojej ocenie wykorzystuje się w niej jedynie prawdziwy opis rzeczywistości szkolno-pedagogicznej. Wrzeszczące na przerwach dzieciaki i "argumentujący" je nauczyciel. Taka jest oczywista prawda o naszych szkołach. A wykorzystana "kalka" jest po prostu zabawna. Pamiętajmy, że autorytet broni się sam - z zastrzeżeniem, że się go ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaaq Nauczyciele wygrali z reklamą IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 21.12.05, 11:17 Zły tytuł. Niestety przegrali. Klasyczny "samobój". Pokazali młodzieży, że nie potrafią wykazać się poczuciem humoru, że nie posiadają dystansu do siebie. I jak oni chcą uzyskać szacunek uczniów? Na szczęście znam nauczycieli, którzy nawet fakt istnienia tej reklamy potrafili wykorzystać do podniesienia prestiżu zawodu i pokazania klasy. Jak? Wybaczcie, nie podpowiem. Klasę się ma, albo nie. Na pewno nie mają jej Ci co tak bezsensownie zareagowali. Tylko dlaczego oni wychowują nasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawka Twórcy reklamy mieli chyba ciężkie dzieciństwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:23 A teraz epatują agresją z ekranu. Niezły "żart", można zdechnąć ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joris Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 212.83.250.* 21.12.05, 11:37 Reakcja zwiazku nauczycielstaw na niewinna reklame swiadczy dobitnie o poziomie mentalnym zwiazkowcow. Szkoda ze tacy ludzie wladaja zwiazkiem ludzi uczacych dzieci. Nie jest to jednak nic nowego. Juz Hemar przed wojna pisal ze Polsce wszyscy sa swieci (O polska hagiografio rodzinna) od chlopa poczawszy (co broni jak go musem do wojska wezma i zywi - bo co innego niby ma robic) do nauczyciela wlacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też nauczycielka Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:48 Proszę Państwa! Czy z tym całym oburzeniem to aby trochę nie przesada? Sama jestem nauczycielką, kocham dzieci i staram się je traktować po matczynemu. Bardzo rzadko podnoszę głos, bo wypracowałam inne metody uciszania uczniów, ale reklama, o której mowa, wcale mnie nie obraża. Od samego początku podchodziłam do niej z przymrużeniem oka traktując jako przejaskrawienie pewnej sytuacji szkolnej by wywołać uśmiech - czy nie podobnie podchodzili do sprawy klasycy komedii? Kochani koledzy! Nie bierzmy tego do siebie i więcej poczucia humoru! Odpowiedz Link Zgłoś