Dodaj do ulubionych

Nauczycielce zamknęli usta

• Gość: ojej Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.derbynet.pl 20.12.05, 22:44
      A ja z rozrzewnieniem patrzyłam na reklamę z nauczycielką, bo bardzo mi
      przypominała pedagogów z którymi miałam do czynienia w podstawówce. Wcale dużo
      ich było.
      A reklama bankowa z karmieniem piersią bardzo mi się podoba. Seksualne jest tam
      nie karmienie tylko rozbieranie. Bez przesady.
      • Gość: Farma Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.laczpol.net.pl 20.12.05, 22:55
        Pewnie nie napiszę nic nowego na tym forum:
        Ludzie(nauczyciele)! Trochę dystansu!!!
    • Gość: discordia Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.chello.pl 20.12.05, 23:03
      zabawne wydaje się oburzenie środowiska nauczycielskiego i twierdzenie,
      że "nauczyciel tak nie krzyczy" w zestawieniu z opisywaną ostatnio sprawą
      nauczyciela wrzeszczącego na uczennicę.
    • Gość: lucjan Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 85.219.140.* 21.12.05, 00:16
      doł durnego toroja.
      troju, mam parci
    • Gość: ZNP to szuje Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 62.89.80.* 21.12.05, 00:56
      Wszystkim czytajacym to forum, a zwłaszcza uczniom chcę powiedzieć, że ZNP to
      śmieszna, postkomunistyczna organizacja, do której nie wszyscy należą. Nie
      przejmujcie się nimi, a reklama jest w porządku. Sam ze dwa razy tak się darłem,
      bo tego wymagała sytuacja i nie widzę w tym nic zdrożnego.
    • Gość: nike ludzie! IP: *.eia.pl 21.12.05, 02:55
      gdzie sie podzial dystans do wlasnej osoby? umiejetnosc ta jest bodaj jedna z
      piekniejszych rzeczy jakie mozna posiadac... czy poczucie humoru tez zostanie
      zakazane w 4rp?? dlaczego polscy nauczyciele nie u mieja sie z siebie smiac?
      poza tym, plskie reklamy sa takie nudne (i bardzo antykobiece.... dzialaja
      wedlug schematu: jak pani, to tylko przy pralce, jak pan, to tylko
      jako "nauczyciel" obslugi nowego proszku niesamowitego, itd..). moze powalczmy
      z takimi stereotypami i z takim utrwalaniem nieprawdziwego wizerunku kobiet w
      spoleczenstwie?!
    • sekuritate Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 03:05
      Mam nadzieję, że ktoś kiedyś Ciebie spacyfikuje.
      Za całokształt :-)
    • Gość: ann_bry Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 07:34
    • ann_bry Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 07:38
      Moja córka ma nagrany w komórce wrzask nauczycielki ze swojej szkoły, jest
      własnie taki jak ten reklamowy. Niech inni nauczyciele nie robią się tacy
      święci.A baba jest rzeczywiście okropna
    • Gość: 65 latek Nareszcie nauczycielce zamknęli usta IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 21.12.05, 08:13
      Bardzo dobrze, bo nie powinni realizować takiej reklamy , bo zła w założeniu.
    • Gość: Robcio Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.05, 08:25
      Może ktoś poda nazwy szkół w których nauczyciele nie "wydzierają" się na uczniów??
      Jeśli chodzi o mnie to reklama jest w porządku i wiernie odzwierciedla
      zakulisowe wydarzenia w części szkół.
    • Gość: roro Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 213.158.197.* 21.12.05, 08:27
      szkoda,bo nauczyciele tak się zachowują. To jest barzo fajna reklama. I znowu
      wygrali.Tak Może ktś im wreszcie odbierze tą kartę nauczyciela
    • Gość: Krzychu Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:41
      Co za ulga.......nareszcie....Teraz poproszę o zdjęcie reszty reklam z
      telewizji publicznej.
      • kaner Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 08:52

i jeszcze powinni lac te rozwrzeszczane 'bezstresowo' wychowywane bachory!!
    • kamilcia87 Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 09:04
      Za kazdym razem,gdy widzialam ta reklame w teliwizji to wylaczalam glos albo
      wychodzilam z pokoju.Ona jest po ptostu makabryczna!!
    • Gość: BHO Nauczycielce zamknęli usta-zły początek IP: 80.240.172.* 21.12.05, 09:10
      Trzeba było zacząć od "Kiepskich" i ich wycofać. Robią więcej szkody w języku
      polskim niż reklama w postawie lub jej braku u nauczycieli.
    • am.kwi Re: Nauczycielce zamknęli usta 21.12.05, 09:39
      Ech, widać, że ci, którzy tak bardzo oponowali, sami takie praktyki w szkole czynią... Osobiście reklama rozbawiła mnie bardzo. No ale może za krótki staż nauczycielski za mną stoi ;) Długometrażowe belfrowanie odbiera najwyraxniej poczucie humoru!
    • Gość: kaktusik Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 09:59
      widać że nauczyciele nie cierpią na nadmiar poczucia humoru.
      Walka z tą reklamą pokazuje kompleksy tej grupy zawodowej. Oczywiste jest to że
      większość nauczycieli tak się nie zachowuje, ale to nie powód żeby się obrażać i
      z tym walczyć.
      Informatyka z reguły przedstawia się jako chudego faceta, z długimi włosami,
      który żywi się pizzą i Colą i całe dnie i noce spędza klepiąc w klawiaturę.
      Czy to powód żebym się na taki obraz obrażała?
    • Gość: Asia Dobry żart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:00
      Mojemu 5 letniemu synowi bardzo poboba się ta reklama, jak ja widzi to mówi że jego pani w przedszkolu też tak na mich krzyczy.
      Dzięki tej reklamie dowiedziałm się jak traktowane są dzieci w przedszkolu i która pani nie ma cierpliwości do dzieci.
      W tym momencie posypią się na mnie gromy, jaką jestem matką.
      Przyznam się szczerze nie przyszło mi do głowy aby miła, ciepła kobieta mogła się tak drzec na dzieci.Pozory mylą.
    • Gość: an Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 10:22
      Jestem nauczycielką i wcale mnie nie obraża ta reklama, przeciwnie zawsze się
      śmieję jak to oglądam, a co do obrażania się to kochani koledzy nauczyciele
      niech inni zobaczą jak trzeba pracować głosem w szkole aby na przerwie usłyszał
      nas uczeń, albo trzeba wyposażyć nauczycieli w służbowe gwizdki, chociaż struny
      głosowe się nie nadwyrężą. Ja bardzo lubię tę reklamę.
    • Gość: niezalogowany Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 194.193.170.* 21.12.05, 10:24
      A nie prosciej zienić kanał? Wyłączyć telewizor?

Polacy po raz kolejny udowadniają, że nie ma to jak temat zastępczy i bicie piany.

Nie macie większych zmartwień?
      • Gość: kkk Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.attu.pl 21.12.05, 10:28
        Jaka szkoda ,ze tej reklamy nie bedzie, to moja ulubiona!!!! Tez ze mnie jest belfer i wcale nie czulam sie urazona ogladajac ten majstersztyk reklamowy. Coz, widac nie kazdy ma poczucie humoru i dystans do siebie, stad ten durny protest. Moi uczniowie tez bardzi te reklame lubia, niejednokrotnie sie z nimi z tej reklamy posmialam. Szkoda.
    • Gość: Deker Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.pkobp.pl 21.12.05, 11:04
      A ja widziałem "ryczących" i walących dziennikami nauczycieli po wielokroć -
      reklama jest super.
    • Gość: Cynamon Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:14
      I stało się tak jak zwykle. Kogo lub co ta reklama może obrażać.
      W mojej ocenie wykorzystuje się w niej jedynie prawdziwy opis rzeczywistości
      szkolno-pedagogicznej.
      Wrzeszczące na przerwach dzieciaki i "argumentujący" je nauczyciel. Taka jest
      oczywista prawda o naszych szkołach. A wykorzystana "kalka" jest po prostu
      zabawna. Pamiętajmy, że autorytet broni się sam - z zastrzeżeniem, że się go ma.
    • Gość: qaaq Nauczyciele wygrali z reklamą IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 21.12.05, 11:17
      Zły tytuł. Niestety przegrali. Klasyczny "samobój". Pokazali młodzieży, że nie
      potrafią wykazać się poczuciem humoru, że nie posiadają dystansu do siebie. I
      jak oni chcą uzyskać szacunek uczniów? Na szczęście znam nauczycieli, którzy
      nawet fakt istnienia tej reklamy potrafili wykorzystać do podniesienia prestiżu
      zawodu i pokazania klasy. Jak? Wybaczcie, nie podpowiem. Klasę się ma, albo
      nie. Na pewno nie mają jej Ci co tak bezsensownie zareagowali. Tylko dlaczego
      oni wychowują nasze dzieci.
    • Gość: pawka Twórcy reklamy mieli chyba ciężkie dzieciństwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:23
      A teraz epatują agresją z ekranu. Niezły "żart", można zdechnąć ze śmiechu!
    • Gość: joris Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 212.83.250.* 21.12.05, 11:37
      Reakcja zwiazku nauczycielstaw na niewinna reklame swiadczy dobitnie o poziomie
      mentalnym zwiazkowcow. Szkoda ze tacy ludzie wladaja zwiazkiem ludzi uczacych
      dzieci. Nie jest to jednak nic nowego. Juz Hemar przed wojna pisal ze Polsce
      wszyscy sa swieci (O polska hagiografio rodzinna) od chlopa poczawszy (co broni
      jak go musem do wojska wezma i zywi - bo co innego niby ma robic) do
      nauczyciela wlacznie.
    • Gość: Też nauczycielka Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 11:48
      Proszę Państwa! Czy z tym całym oburzeniem to aby trochę nie przesada? Sama
      jestem nauczycielką, kocham dzieci i staram się je traktować po matczynemu.
      Bardzo rzadko podnoszę głos, bo wypracowałam inne metody uciszania uczniów, ale
      reklama, o której mowa, wcale mnie nie obraża. Od samego początku podchodziłam
      do niej z przymrużeniem oka traktując jako przejaskrawienie pewnej sytuacji
      szkolnej by wywołać uśmiech - czy nie podobnie podchodzili do sprawy klasycy
      komedii? Kochani koledzy! Nie bierzmy tego do siebie i więcej poczucia humoru!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka