Dodaj do ulubionych

Nauczycielce zamknęli usta

IP: *.chello.pl 20.12.05, 09:19
Co za ulga, że to nareszcie zniknie z ekranu! Pomijając fakt, że przez całą
swoją karierę szkolną nie widziałam ani razu nauczycielki ryczącej w ten
sposób na dzieci, to zwyczajnie mnie ta baba denerwowała. Wyjątkowo
nietrafiona reklama i wcale nie śmieszna, tylko zwyczajnie głupia. Gdyby
jeszcze dało się spacyfikować tę bankową idiotkę, która seksualnie karmi
dziecko piersią, nic by mi do szczęścia nie brakowało.
Obserwuj wątek
    • Gość: lamaq Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.veranet.pl 20.12.05, 12:36
      No faktycznie zdecydowali się ją ściągnąć kiedy już przestała być świerza i i tak trzeba ją zastąpić inną - hipokryci
      • Gość: ja Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:37
        SwieŻa ! świeŻa kochanie :) -belferka
        • Gość: lamaq Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.veranet.pl 20.12.05, 18:31
          o kurde, faktycznie... i pomysleć, że jestem polonistą
          • karmarys Re: Nauczycielce zamknęli usta 20.12.05, 19:55
            geeezzz!!! i jeszcze sie przyznal, ze jest polonista hehehe
            a tak na marginesie, to mi sie swieza i swierza zawsze mylily chociaz z
            ortografii zawsze bylem dobry. NIe wiem czemu akurat to jedno slowo...
            co do reklamy to nie widzialem bo nie ogladam polskiej TV z przyczyn
            oszczednosciowych ale nikt mi chyba nie chce wmowic, ze nie ma nauczycieli,
            ktorzy krzycza czy zastraszaja w inny sposob uczniow. a do tego jesli byla
            slaba to sprzedaz by im spadla i po klopocie.
            • business3 Ja ci się ponawydurniam jeden z drugim !!! 20.12.05, 20:59
              Ja ci się ponawydurniam jeden z drugim !!!
              • Gość: nauczyciel Re: Ja ci się ponawydurniam jeden z drugim !!! IP: *.icpnet.pl 21.12.05, 00:31
                Zupełny brak poczucia humoru. Jestem nauczycielem i ostatnio żadna reklama mnie
                tak nie rozbawiła jak właśnie ta :) Skandaliczne, że góra nie zapytała mnie o
                zdanie w tej sprawie hehe. Ja bym zaproponował nakręcenie dalszych części.

Bogiem a prawdą, w dzisiejszych czasach, kiedy dzieci są wychowywane
                "bezstresowo" taki krzyk byłby balsamem na rany systemu edukacji :)
                • Gość: angelene Ja ci się powydurniam jeden z drugim !!! IP: *.246.jawnet.pl 21.12.05, 07:34
                  ale widocznie niektórzy nauczyciele tak sie zachowują i coś ich ruszyło...,
                  więc protest;))
                  • Gość: niezalogowany Re: Ja ci się powydurniam jeden z drugim !!! IP: 194.193.170.* 21.12.05, 10:32
                    :D
                    własnie - uderz w stół, a nożyce się odezwą
                  • Gość: nauczycielka Re: Ja ci się powydurniam jeden z drugim !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 15:07
                    Uważam, że ta reklama jest wyjątkowo śmieszna:-)
          • Gość: Nauzyciel A mnie się ta reklama podobała IP: 80.54.0.* 20.12.05, 19:58
            ZNP nie działał w moim imieniu. Mnie się ta reklama podobała mimo, że jestem
            nauczycielem. Uznałem ją za niezły żart. Uczniowie, z którymi rozmawiałem na
            ten temat uważali ją za film typowo reklamowy - czyli dowcipny, choć
            niekoniecznie zgodny z prawdą.
            • armal13 Re: A mnie się ta reklama podobała 20.12.05, 23:52
              Dokładnie, jest to jedna z niwielu na naszym rynku reklam, gdzie na twarzy pojawia się choć cień uśmiechu. Jeszcze reklamy kabaretowe dla Plusa. Reszta to g... A tak serio, to brak poczucia (jakiegokolwiek) humoru w niektórych środowiskach... szkoda słów
      • Gość: kaczeniec21 Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 20.12.05, 21:33
        I to jest najwłaściwszy komentarz.!!!
        Du y program, d...a reklema, dup.y problem.
        HIPOKRYCI X 999 i do potęgi n-tej.
    • Gość: januszk Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:39
      jaką Bankową idiotkę????, nie za bardzo wiem o co chodzi
      • Gość: stalko Jeden z bankow reklamuje sie za pomoca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:46
        billboardow z businesswoman karmiaca piersia dziecko. Nie wiem, co zlego jest w
        tej reklamie.
    • bun01 Prawda w oczy kole 20.12.05, 12:40
      Nauczyciele to zarozumiała i pewna siebie (bezpodstawnie zresztą) kasta i tyle.
      • Gość: Emila Re: Prawda w oczy kole IP: *.prenet.pl 20.12.05, 13:33
        tak, wykształcona i radząca sobie z bandą często niewychowanyuch przez rodziców
        dzieciaków. Każdego kogo kole w oczy ten zawód zxapraszam na 3 dni do pracy w
        szkole, np zawodowej lub gimnazjum.
        • Gość: koń Re: Prawda w oczy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:05
          E tam. Też mi trudność. Przekonanie nauczycieli o wyjątkowości ich zawodu
          zmieniło się już w pychę. I zarozumialstwo. Każdy zawód jest wyjątkowy a
          polskie nauczanie jest ocenianie raczej kiepsko.
          • Gość: xyx Re: Prawda w oczy kole IP: *.Zabrze.Net.pl 20.12.05, 14:18
            No to zapraszam :)))))))))))))))))))
            • Gość: ja Re: Prawda w oczy kole IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.05, 16:52
              Nie oszukujmy sie. Nauczyciel to tak "podrzędny" zawód jak sprzątaczka
              w niemczech. Skoro nauczycielom tak źle, to niech zajmą się czymś innym.
              Od podstawówki do końca studiów spotkałem tylko kilku takich z powołania.
              A na studiach dowiedziałem się, skąd się nauczyciele biorą: jak człowiek
              nie potrafi czegoś robić to tego uczy. A wyjątek w postaci kilku postaci
              mających do nauczania powołanie tylko potwierdza regułę. Dodatkowo pamiętam,
              że moi najlepsi nauczyciele praktycznie nigdy nie mieli problemu z
              uczniami, bo potrafili zainteresować swoim przedmiotem, mieli w sobie
              coś, co wzbudzało szacunek. A "burdel" to był zawsze na zajęciach, na
              które nauczyciel przychodził jakby za karę.
              Natomiast nauczycielka z reklamy plusa moim zdaniem była bardzo sympatyczna
              i raczej wzbudzała pozytywne odczucia względem nauczycieli. Ale może
              dla Polaków wszystko nie powiedziane jasno i wprost jest obrazą.
              • Gość: Partyz Re: Prawda w oczy kole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:01
                POPIERAM!

Na przyklad pamietam moja nauczycielka polskiego z Liceum. Wzbudzala ogolny
                respekt i NAPRAWDE chcialo sie przyjsc i posluchac, co tez ta kobieta ma do
                powiedzenia. To byly PIEKNE lekcje! Zas na przyklad od majmy mielismy taka
                nudziare, ze non-stop musiala uwagi wpisywac, bo nikt jej lekcji i jej samej nie
                bral na powaznie...
          • bimm Re: Prawda w oczy kole 20.12.05, 14:59
            nie jestem nauczycielem i napewno nie chcialbym byc... to co teraz wyprawia się
            w szkole to wrecz warunki niebezpieczne dla życia a przynajmniej zdrowia.
        • Gość: Matka Polka A kto ci każe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 16:54
          Nie chciało się samemu dźwigać teczki, trzeba cudze dzieci wychowywać.
          • Gość: kkk Re: A kto ci każe IP: *.attu.pl 21.12.05, 10:22
            Czyzby? ja mam 3 fakultety i wlasnie jestem nauczycielem i nie zaluje wyboru.
            Moje kolezanki na ogol tez maja albo 2 fakultety ale bywaja takie z doktoratem...
            Zastanow sie zanim cos durnego palniesz, czlowieku.
            • Gość: Lucusia Re: A kto ci każe IP: 212.244.186.* 21.12.05, 11:13
              W jakiej szkole uczysz, to natychmiast wysyłam tam moje dzieci. Ich nauczycielki przepisują np. własne zeszyty z podstawówki (polski), jak dziecko sie o coś zapyta to ma sobie przeczytac w książce, jesli tego nie ma to znaczy "że nie jest w programie to nie trzeba wiedzieć" (chemia), nie realizuje programu, a na uwagi rodziców, że w innych szkołach czy klasach dzieci już są znacząco dalej z materiałem ,to sie pyta po co dziecku matematyka jak jest w klasie językowej. Zaznaczam, że doswiadczenia pochodzą z 2 różnych szkół, z których jedna uchodzi za prestiżową.
              • Gość: kkk Lucusia nie plec od rzeczy IP: *.attu.pl 21.12.05, 18:12
                daj spokoj, dzieci rozne rzeczy opowiadaja w domu o szkole a wszkole o domu, wiec przestan ztym zeszytem przepisywanym przez n-lke od polskiego itp. Co za bzdety. Uczylam w innych szkolach tez dodatkowo i nigdy nie widzialam czegos podobnego.
        • Gość: lee Re: Prawda w oczy kole IP: 82.160.57.* 20.12.05, 17:24
          Uderz w stół, a nożyce się odezwą.
        • Gość: ja Re: Prawda w oczy kole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:39
          a szczególnie na dyżur na długiiiiiiieeeeeeej przerwie :)))) -belferka
          • Gość: niezalogowany Re: Prawda w oczy kole IP: 194.193.170.* 21.12.05, 10:35
            Nie na darmo Rzymianie mieli takią klątwe:
            obys cudzie dzieci uczył

:)
            • Gość: rzepa Re: Prawda w oczy kole IP: 212.106.154.* 21.12.05, 11:52
              chinczycy przyslowie, madralo
      • Gość: xyx Re: Prawda w oczy kole IP: *.Zabrze.Net.pl 20.12.05, 14:17
        Tak? ciekawe...
        Słyszałam już o kaście prawników, lekarzy, ale to takiej jeszcze nie.
        Chyba zbyt dobrze w szkole Ci nie szło ;)
      • business3 I nikt nie będzie wiedział co się dzieje w szkole! 20.12.05, 14:23
        I nikt nie będzie wiedział co się dzieje w szkole!
    • viator to tak jak z dowcipami o blondynkach. 20.12.05, 12:42
      prawdziwą blondynką jest ta która się takimi dowcipami przejmuje.

jak widać co poniektórzy nie mają dystansu do siebie.

a swoją drogą widziałem kilka nauczycielek które własnie tak się darły na
      korytarzu w podstawówce.
      • zbig72 ale przeca to święta prawda... 20.12.05, 12:53
        trochę wyżej jest artykłu o naganie dla nauczyciela, który w podobny sposób
        wrzeszczał na uczennicę :)
      • Gość: dziamdzia Re: to tak jak z dowcipami o blondynkach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:53
        Dobrze prawisz, nauczyciele coś śmiertelnie serio potraktowali tę reklamę, może
        teraz się uczłowieczyli, ale gdy byłam własnie w podstawówce niektóre panie
        lubiły sobie tak pokrzyczeć (oczywiście NIE WSZYSTKIE)!
        • Gość: xyx Re: to tak jak z dowcipami o blondynkach. IP: *.Zabrze.Net.pl 20.12.05, 14:21
          Do tej reklamy trzeba podejść na luzie :)
          Trzeba mieć troszkę dystansu do tego :))))))))))
      • Gość: paprotka Re: to tak jak z dowcipami o blondynkach. IP: 156.17.253.* 20.12.05, 13:55
        Zgadzam się ,też takie widziałam w podstawówce i wcale nie mam złego zdania o
        takich nauczycielkach,bo jak przekrzyczeć bandę bachorów w szkole??
      • Gość: Woźny Re: to tak jak z dowcipami o blondynkach. IP: 80.51.186.* 20.12.05, 14:37
        Popracuj kolego kilka godzin z dzieciakami w podstawówce - a zaręczam ci, że
        zedrzesz gardło.
        W tej reklamie nie ma niczego śmiesznego. Jest beznadziejna.
        • viator Re: to tak jak z dowcipami o blondynkach. 20.12.05, 15:14
          Gość portalu: Woźny napisał(a):

> Popracuj kolego kilka godzin z dzieciakami w podstawówce - a zaręczam ci, że
          > zedrzesz gardło.
          > W tej reklamie nie ma niczego śmiesznego. Jest beznadziejna.

proszę bardzo, woźny potwierdził, że takie krzyki są na porządku dziennym, więc
          reklama jest prawdziwa :-))))
    • sumatra39 [...] 20.12.05, 12:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Andżela Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:55
        Super zabawna reklama, nie bawi oczywiście nauczycieli bo napietnuje i osmiesza
        ich nieumiejętne stawianie do pionu uczniów z którymi nie potrfia sobie
        poradzić. Kiedy zobaczyłam tę reklamę od razu widzę moją nauczycielkę od
        polskiego, która wrzeszczała na przerwie: "Ja ci zaraz wyjme słomę z butów
        jeden z drugim!!!!!!" Może ktos ja podpatrzył??? Bo wypisz wymaluj to ona.
        Reklama powinna byc kontrowersyjna, bo wtedy jest skuteczna - mówi sie o
        produkcie a takie jest zamierzenie jej twórców. A jeśli w reklamie pokazaliby
        lekarzy, którzy biorą dowody wdzięczności, to tez nie można byłoby tego
        emitowac?? czemu? jeśli dowodem wdzięczności jest duża eksluzywna bomboniera???
        Mnie taka reklama podobałaby się - bo po prostu koresponduje z zyciem
        • inga.mob Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum 20.12.05, 13:26
          Dziwne byłoby, gdyby ktoś takiego nauczyciela - chociaż jednego - nie pamiętał.
          W mojej szkole podstwowej też była taka: "Wy jesteście tacy sami idioci jak
          wasi rodzice!". I w liceum: "Dżdżownicę łatwiej wytresować niż was czegoś
          nauczyć!" Ale teraz to się fajnie wspomina, a reklama była świetna i wstyd, że
          ją zdejmują! Ludzie (włączam w to nauczycieli), więcej luzu!
        • ewunia36 Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum 20.12.05, 13:56
          Superzabawna to może jest dla Ciebie, ale nie dla mojego 3- letniego dziecka,
          które zamiera jak widzi wrzeszczącą babę i mówi, że to jest czarownica.
          • Gość: romuś Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 20.12.05, 14:35
            Biorąc pod uwagę skargi na reklamę, składane przez mamusie w imieniu
            niemowlaków i przedszkolaków przerażonych wrzaskiem pani nauczycielki, miano
            ograniczyć czas nadawania czyli od 20.00 wzwyż. Po 22.00 ta reklama wpływała na
            mnie bardzo korzystnie, ponieważ podniesiony głos pani nauczycielki budził mnie
            w trakcie! I teraz pani Ewuniu, będziesz musiała robić to za nią. Mąż czeka na
            swoją czarownicę. Mnie na taki luksus nie stać.
          • Gość: Maniek Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:39
            A mój synek ma trzy i pół roku i sam mówi że to jego ulubiona reklama. A jest ona super i prawdziwa. Każdy się śmieje jak śmieją się z kogoś innego. Ale z samych siebie to większość nie potrafi się śmiać. Niech sobie przykleją na pralce aczkolwiek. Niedługo poskarżą się pracownicy salonów ery, że reklama kreuje ich na idiotów i posypią się kolejne protesty następnych i wrócą reklamy w stylu Jeśli pumeks to tylko fluorescencyjny z firmy Pulokolor czy coś w tym stylu.
            • Gość: kaja Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum IP: *.chello.pl 21.12.05, 10:52
              Kazde dziecko ma różną wrażliwość. Ostatnio byłam świadkiem, jak kilkulatek na
              filmie Harry Potter pałaszował pop corn, być może został wychowany został na
              takich "śmiesznych" reklamach i jego wrażliwość została mocno przytłumiona.
          • dagmaranowicka Re: Wypisz wymaluj moja nauczycielka z liceum 20.12.05, 16:47
            to ciebie powinien nazywac czarownica.ktora madra matka pozwla trzylatkowi
            gapic sie w telewizor??
    • Gość: gmork Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 20.12.05, 12:48
      Jak rozumiem to ta reklama przyczyniła sie do skandalicznego zachowania nauczyciela, który naubliżał uczennicy. No bo przecież nauczyciele tak sami z siebie nie krzyczą na uczniów :/
    • serwal Re: Nauczycielce zamknęli usta 20.12.05, 13:01
      Gdy ja chodziłem do podstawówki (lata 1982-90), to tego typu okrzyki ze strony
      nauczycieli były na porządku dziennym.
    • Gość: uczen Szkoda!!!!!! IP: *.chem.uni.torun.pl 20.12.05, 13:01
      Szkoda, bo regularnie wywolywala ona u mnie usmiech. Samiutka prawda o
      nauczycielech!
      Szkoda, ze nauczyciele nie zajma sie waznymi sprawami.
      • Gość: Gdańszczanin Re: Szkoda!!!!!! Bo nauczyciele to pierdoły... IP: *.chello.pl 20.12.05, 19:11
        Racja, bo przecież wszyscy nauczyciele są tacy sami, np. nasz pan od WF-u
        przezywa nas od "taboretów" jak gramy w siatkówkę, a częstoucina sobie
        pogawędki przez telefon... A mógłby przecież coś zrobić żebyśmy lepiej grali...
        Ale my go lubimy i na święta mu kupimy taboret, nowy, piękny z Carrefour'a =P.
        NIEWESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM!!!
    • zenitar Re: Nauczycielce zamknęli usta 20.12.05, 13:07
      Kompletny brak poczucia humoru. Ja też uczę i moim zdaniem reklama była
      świetna.
    • Gość: cypryjka nothing personal.... IP: *.kourion.intercollege.ac.cy / *.logos.cy.net 20.12.05, 13:10
      ale to jedna z niewielu reklam, ktora mi sie podoba, troche wiecej poczucia
      humoru, a nie zadecia....
      • zona_leona Re: nothing personal.... 20.12.05, 13:17
        Mnie też się podoba jako jedna z niewielu. Wizerunek moze przerysowany ale
        prawdziwy, A to "jeden z drugim" trafione idealnie, pamiętam to sformułowanie
        ze swoich szkolnych czasów.
        • Gość: Zygmunt Dla zakutych łbów IP: 80.51.186.* 20.12.05, 13:21
          Takie poczucie humoru mają chyba tylko debile - chyba, że o właśnie
          taki "target" tutaj chodzi ;)
          • absurdello Poczucie humoru to objaw ... 20.12.05, 13:44
            posiadania inteligencji i braku sztucznych ograniczeń w umyśle (implantowanych
            nam zwykle w procesie wychowania). Im więcej rodzajów humoru nas śmieszy tym
            bardziej jesteśmy wolni wewnętrznie a także tym wyższy mamy poziom operowania
            abstrakcjami.

A co do nauczycielki, to niestety nie jest to przypadek odosobniony (niektórzy
            nauczyciele powinni sobie dać spokój z nauczaniem i wychowywaniem młodzieży bo
            do tego trzeba mieć benedyktyńską cierpliwość i umieć oddzielić własne problemy
            od rzeczywistości szkolnej a nie wszyscy to umieją) !
            • Gość: Monty Python Co za brednie! IP: 80.51.186.* 20.12.05, 14:03
              A jakąż to abstrakcją grzeszy ta reklama?
              No tak - ewidentnie abstrachuje od jakiekolwiek sensownego przekazu ;)
              • inkoguto Re: Co za brednie! 20.12.05, 16:01
                Gość portalu: Monty Python napisał(a):

> A jakąż to abstrakcją grzeszy ta reklama?
                > No tak - ewidentnie abstrachuje od jakiekolwiek sensownego przekazu ;)

No - podpisując się takim nickiem obrażasz pythonów.
                Po pierwsze - Nie każdy żart musi być abstrakcyjny
                Po drugie - Pythony często stosowali karykaturę i przerysowanie (jak w
                omawianym przypadku)
                Po trzecie - nie ma nic gorszego od analizy dowcipu, ale dla Ciebie mogę
                uczynić wyjątek (ksywka zobowiązuje)
                • Gość: Monty Python Płaski dowcip IP: 80.51.186.* 20.12.05, 16:11
                  Tu nie ma czego analizować - to po prostu płaski dowcip.
                  Niestety - w tym pseudoklipie i temat, i sposób jego podania są żałosne.

Właśnie wróciłem z ojczyzny Pythonów i bardzo poważnie śmiałem się tam do
                  rozpuku.
                  A tutaj... no cóż... płaski dowcip...
                  • inkoguto Re: Płaski dowcip 20.12.05, 16:27
                    O gustach się nie dyskutuje. Mnie się akurat podoba. Takie machinalne ryczenie
                    na uczniów (no bo się przecie pozabijają) sympatycznie tłumaczącej zasady
                    abonamentu "pani wychowawczyni" jest celną scenką rodzajową z mojej
                    przeszłości. Byłem nauczycielem i pewno tak reagowałem i pewno dlatego mnie
                    śmieszy. U Pythona byłoby tak: dwaj angielscy żołnierze siedzą w okopie
                    prowadząc uczony i kulturalny dyskurs o literaturze i od czasu do czasu jeden z
                    nich rzuca granat, by się szkopy za bardzo nie zbliżyły i nie przerwały
                    konwersacji ( w tle słychać jęki rozrywanych wybuchem Niemców). Taka jest moja
                    koncepcja :)))
                    • Gość: Monty Python Re: Płaski dowcip IP: 80.51.186.* 20.12.05, 16:43
                      Tak, Pythoni zrobiliby coś na kształt twojej wizji - umiejętnie kładąc nacisk
                      na właściwe kwestie :)
                      W przypadku tej "reklamy" jej twórcy po prostu "nie wyszło". W przypadku innych
                      reklam tej firmy mamy też, niestety, do czynienia ze zwykłą kichą.
                  • Gość: to_zem_ja Re: Płaski dowcip IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:26
                    zebys sie przypadkiem sam nie rozpuknal bo tak sie nadałes... jakkolwiek qrcze
                    jak jest jakas fajna reklama, to zaraz musi sie pojawic ktos komu wyraznie
                    przeszkadza i czuje sie bardzo urazony... troche chyba zawyzonna samoocena co
                    po niektorych nauczycieli
          • Gość: szadoka Re: Dla zakutych łbów IP: 212.160.172.* 20.12.05, 14:06
            no coz znaczy jestem debilem, dzieki , ze mi to uswiadomiles.
            ja rowniez uwazam, ze reklama jest swietna
            • Gość: Kup Re: Dla zakutych łbów IP: 80.51.186.* 20.12.05, 14:27
              Więc leć i kup sobie nowy telefon albo renegocjuj swój abonament! I gadaj do
              woli za darmo, póki trwa promocja!!
            • Gość: mały Re: Dla zakutych łbów IP: *.polkomtel.com.pl 20.12.05, 15:35
              Najlepiej ocenzurujmy wszystko. Szczerze mówiąc to niemal do wszystkich reklam
              możnaby się przyczepić, ale jedynie boli to najbardzie niedowartościowane
              środowisko nauczycieli. Poza tym jesli ktoś pisze o utrwalaniu niepozytywnego
              stereotypu nauczyciela to powinien tez zdawać sobie sprawę, ze taki stereotym
              ma swoją genezę w rzeczywistości. Osobiście wiele razy spotkałem się z taka
              reakcją nauczycieli, jak równiez z wiele gorszymi. Śmiać mi się tylko chce z
              tego protestu. Niech się lepiej zajmą sobą.
          • Gość: afiag Re: Dla zakutych łbów IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.05, 15:35
            te, Zygmunt, skończyłem 3 fakultety i do mnie ta reklama trafiła. jeśli wg
            Ciebie jestem debilem, chociaż mnie nigdy nie widziałeś i ze mną nie
            rozmawiałeś, to gratuluję otwartości, szerokich horyzontów oraz poczucia
            humoru. pewnie śmieszy Cię tylko kabaret starszych panów.
            • Gość: Zygmunt Co ty chcesz porównywać? IP: 80.51.186.* 20.12.05, 15:44
              Znam, znam takich, co kończyli trzy fakultety i doprowadzili ten kraj na skraj
              rozpaczy.
              Co ty chcesz porównywać? Totalną tandetę z humorem najwyższej próby?
              Daruj sobie!
            • Gość: tygrysica2208 Re: Dla zakutych łbów IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.05, 16:38
              > te, Zygmunt, skończyłem 3 fakultety

skończyłeś 3 fakultety (chyba na wyższej szkole gotowania na gazie) i mówisz do
              kogoś "te, Zygmunt..."
              Pomarz sobie, pomarz, marzenia nic nie kosztują ;))))
        • Gość: a person... Re: nothing personal.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:51
          Widocznie Twoje poczucie humoru odbiega od normy, no może troszeczkę...
          a reklama jest niesmaczna. Po co przenosić wrzaski ze szkoły na teren domu?
          Czyżby nostalgia? Watpię...
          • zona_leona Re: nothing personal.... 21.12.05, 10:17
            Gość portalu: a person... napisał(a):

> Widocznie Twoje poczucie humoru odbiega od normy, no może troszeczkę...
            > a reklama jest niesmaczna.
            Podobne poczucie humoru ma połowa osób wypowiadających sie tu. Oczywiście
            połowa w przyblizeniu, nie liczyłam dokładnie, ostatecznie tu nie szkoła ani
            nie urząd skarbowy. A reklama smakowita jest, i myślę ze nawet wspomnianym
            wcześniej Starszym Panom tego rodzaju humor przypadłby do gustu.

>Po co przenosić wrzaski ze szkoły na teren domu?
            > Czyżby nostalgia? Watpię...

A co do nostalgii to nie to. To raczej horror komediowy. Jako dziecko bałam sie
            takich potwornych nauczycielek, to teraz chętne się z nich pośmieję.
    • Gość: maria Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.aster.pl 20.12.05, 13:14
      Może to da do myślenia twórcom reklam których poziom w Polsce jes
      żenujący.Drodzy kreatorzy !mniej niewybrednych ,prostackich żartów wiecej
      finezji , subtelnosci i profesjonalizmu w docieraniu do ludzkich umysłów.
    • Gość: Maklakiewicz Jaka firma, taka reklama IP: 80.51.186.* 20.12.05, 13:19
      Jaka firma, taka reklama!
      Inne reklamy tej firmy także pozbawione są sensu i jakiegokolwiek smaku!
      • Gość: Mishuggah Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:24
        Sam jestem nauczycielem (angielskiego), a ta reklama rozbawia mnie do łez. Jak
        była kampania "STOP WARIATOM DROGOWYM", to protestowali psychiatrzy. Związek
        Nauczycielstwa Polskiego to banda nadętych kwok (pewnie jeszcze w moherowych
        beretech - przyp. red.).

A na uczniów czasem trzeba huknąć... Tak było zawsze, tak jest i tak będzie. A
        jak ktoś jest uważa, że nie wolno to proponuję przyjść na parę godzin i
        popracować w charakterze nauczyciela - zmieniłby zdanie.

Istnieje piosenka szkocka o nauczycielu, który był przeciwko karom cielesnym
        dla uczniów. Po paru latach uczenia nie zmienił zdania - nadal był przeciwny
        karom cielesnym, ale optował za wprowadzeniem kary śmierci. Przykład oczywiście
        przerysowany, ale oddaje istotę.

A do ZNP mam jedno zdanie jeszcze:

"JA CI SIĘ PONAWYMYSLAM JEDEN Z DRUGIM!!!"
        • Gość: Reżyser Re: Jaka firma, taka reklama IP: 80.51.186.* 20.12.05, 13:39
          Nie porównuj genialnej kampanii STOP WARIATOM DROGOWYM z prymitywnymi
          konceptami dostawcy komórek. Idź się wydurniać gdzieś indziej!!!
          • Gość: Hoder Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:08
            jesli ktos nie lubi abstrakcyjnego humoru to jego sprawa. faktem jest ze bardzo
            czesto jest to humor z najglebszym przeslaniem. trzeba tylko troche pomyslec. i
            jesli ktos mowi ze skoro ta reklama mi sie podoba jestem glupi... no coz -
            ludzie inteligentni wiedza co o kims takim myslec
            • Gość: Humorysta Humor abstrakcyjny nie musi być głupi! IP: 80.51.186.* 20.12.05, 15:39
              A ten "humor" stara się być pretensjonalny - niestety, nie ma w nim za grosz
              ani smaku, ani inteligencji.
          • Gość: petrygoret Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.12.05, 16:47
            "genialnej kampanii STOP WARIATOM DROGOWYM"... na początku też mi się to coś
            nawet podobało, później stwierdziłem, że to jednak niesmaczne, a gdy zobaczyłem
            klipy z podobnej kampanii przeprowadzanej w Wielkiej Brytani, no cóż... w tamtej
            chwili stwierdziłem, że wbrew przysłowiu: Polak nie potafi...
        • Gość: czytacz Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:08
          bossskie! (ta szkocka piosenka) :)))
          i w pełni podzielam opinię. nauczyciele, którzy tak stanowczo zaprotestowali,
          nie są w stanie zdobyć się na odrobinę dystansu wobec siebie.
          wszystim życzę z okazji nadchodzących świąt - więcej poczucia humoru :)
        • Gość: Olka RE: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:07
          Mishuggah napisał:
          >Związek Nauczycielstwa Polskiego to banda nadętych kwok (pewnie jeszcze w
          >moherowych beretech - przyp. red.).

U mnie w budzie kilka chodzi w moherkach. Dla nich RM i ojciec dyrektor to
          wyrocznia, a szkoła jest publiczna, a nie wyznaniowa. To już nasz Batman ma
          zdrowsze poglądy niż nasza polonistka.
          A co do reklamy to może nie powala treścia, ale u nas nauczyciele normalnie
          wychodzą z lekcji na ploteczki przez komórkę. A na komentarz koleżanki do babki
          od francuskiego (nasz pierwszy rok nauki), że przy takim wychodzeniu to my
          matury na 100% nie zdamy wysłała ją na dywanik do dyrka. I gdzie tu logika?? A
          szkoła teoretycznie jedna z najlepszych w okolicy... Teraz żałuję, że nie
          składałam do LO do Wawy. Tam może bym jakoś przezyła...
        • Gość: Mishuggah Re: Jaka firma, taka reklama IP: 87.207.152.* 20.12.05, 20:51
          Oto tekst tej piosenki:

RAP TAP TAP
          by Matt McGinn

Chorus
          Rap, tap, tap, upon your finger,
          Rap, tap, tap, upon your palm,
          Rap, tap, tap, upon your hand
          And I'll leave you with a blister like a Belfast Ham.

Before I ever took to teaching
          I was a fairly decent chap,
          Then they gave me fifty weans
          And a lovely length o' leather strap.

'Och!' says I,'I'll never use it,
          Weans can all respond to talk,'
          I told them that, then turned aroond
          And a boy let fly a cake of chalk.

'The boy that threw that chalk,' says I,
          'He'll never grow to be a man,
          He's far too feart tae show himself.'
          But he did, and he threw another one.

To strap a boy's an awfy business,
          Everyone's a mother's son,
          Take the straps frae a' the teachers -
          Issue everyone a gun.
      • Gość: Mały Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.polkomtel.com.pl 20.12.05, 15:43
        może ich zwyczajnie nie rozumiesz...
      • Gość: Szczerzewspółczuj Re: Jaka firma, taka reklama IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:50
      • Gość: Maniek Szczerze współczuję IP: *.acn.waw.pl 20.12.05, 15:55
        Wygłaszająca takie zdanie osoba musi być chyba bardzo zakompleksiona i ma strzasznie szare życie. Śmiech to zdrowie. Ale nic straconego idźcie do salonu Ery tam wam dobiorą jak chcecie ;) Więcej dystansu do życia. Wszystkie reklamy plusa są extra (no może prawie wszystkie). Wszystko przez Radio Ma Ryja
        • Gość: E tam Re: Szczerze współczuję IP: 80.51.186.* 20.12.05, 16:13
          Co ty opowiadasz, Maniek!
          Dopiero przy Radiu Maryja można smiać się do łez :)

Te reklamy to zwykła kicha!
    • Gość: tomasz Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.dalmor.pl / 212.244.187.* 20.12.05, 13:34
      no niestety mam ok 30 i jak sięgam pamięcią do szkoły podstawowej to z
      wyjatkiem komórki sytucja wypisz wymaluj z przerwy w mojej szkole. "Za moich
      czasów" wydzierające się zakompleksione baby na najmłodszych uczniow to
      standard. Oj popadamy ze skrajności w skrajnosć
    • Gość: HaKaDe "Uderz w stół a nożyce się odezwą" IP: 213.17.164.* 20.12.05, 13:35
      No comments.
    • Gość: mycha Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 20.12.05, 13:39
      mnie również ta reklama oburzała i uważam ją za idiotyczną. Niestety z
      przykrością musze stwierdzić ze w zeszłym tygodniu odbierając dziecko ze
      świetlicy zastałąm panią świetliczankę ,przy której zachowaniu reklama ta była
      pestką.
    • Gość: była uczennica Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.net.autocom.pl 20.12.05, 13:41
      Reklama fatalna ale umówmy się, że prawdziwa! No chyba, że ktoś chodził do
      szkoły nie w polskiej rzeczywistości...I nie ma się co oburzać na prawdę,
      Szanowni Nauczyciele!
      Ze świątecznym pozdrowieniem była piątkowa uczennica i wielokrotna
      przewodnicząca klasy z Krakowa...
      • Gość: dbork Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:47
        Szkoda reklamy, fajna i prawdziwa byla:)
        pzd damian
        • zara11 Re: Nauczycielce zamknęli usta 20.12.05, 13:56
          ja rowniez jestem nauczycielka i reklama mnie i innych znajomych n-li szczerze
          ubawila. malo tego - zaraz znalezlismy prototyp tej postaci wsrod naszego grona:)
    • Gość: gosc Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.bcmb.uni-freiburg.de 20.12.05, 13:54
      a szkoda ze to tylko reklama:( gdyby jakis nauczyciel zdecydowal sie raz a
      dobrze ryknac to to bachorstwo w dzisiejszysz szkolach moze by troche
      przystopowalo w swoim durnowaceniu. szkoda tylko ze taki nauczyciel ktory by
      sie na to zdobyl musialby za to slono beknac.... :((( szkoda szkoda... szkola
      schodzi na psy jednym slowem:(((
    • Gość: CRVX Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.cantonimotor.com.pl 20.12.05, 13:59
      Według mnie reklama ta była świetna i przde wszystkim bardzo śmieszna. Niestety
      ludzie w Polsce zaczynają bawić się w głupkowatych amerykanów. Brakuje jeszcze
      tylko pozwów do sądu o byle głupstwo i afer w stylu nipplegate.
    • Gość: Użytkownik Głupoty IP: 80.51.186.* 20.12.05, 14:06
      Wszyscy to gadają głupoty - a ja nie sądzę, żeby ta reklama przysporzyła
      reklamującej się firmie nowych klientów ;) Będzie wręcz przeciwnie!! I bardzo
      dobrze!!
    • Gość: Komórkowiec Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 20.12.05, 14:07
      Wczoraj widziałem odmianę tej reklamy w programie TVN Szymon Majewski Show. Tak
      samo dobra jak aktualnie emitowana. Jednak w tym kraju też nie przejdzie. Bo
      nam i z nas, nie wolno się śmiać, bo to jest nieetyczne. Od śmiechu są tylko
      zmarszczki oraz łupież.
    • Gość: pisaczek Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.chello.pl 20.12.05, 14:09
      "Nauczycielce wygrali z reklamą "
      "Tako rzecz komuinikat "

Co za kretyn to pisał?
    • Gość: mama Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 14:12
      jeżeli w szkałach tak nie jest, to czemu mój syn (3 klasa sz. podstawowa) jest
      zawsze niezmiernie rozbawiony ta reklamą i nigdy nie skomentował, że w szkole
      tak się nie dzieje, dodam że wszystkie inne reklamy i zjawiska zawsze komentuje,
      że to głupata albo nieprawda. A odnośnie nauczycielki to zwrot "jeden z drugim"
      to ulubiona odzywka nauczycielska wszech czasów, z moich szkolnych lat np. "co
      tam tak siedzisz jak jeż najeżony jedna z drugą" - to nauczycielka z liceum do
      dwóch koleżanek z których jedna miała dość postawioną fryzurę.
    • Gość: zdziwiona Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 81.21.194.* 20.12.05, 14:13
      jestem zdziwiona, że zdecydowano o zdjęciu tej reklamy. Nie widzę w niej nic
      złego, a już na pewno nie jest gorsza od wielu innych reklam, które sa
      nadawane - jak większość po prostu odwołuje sie do stereotypu.
    • Gość: edwarddyp Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.miks.uj.edu.pl 20.12.05, 14:14
      zajebista reklama/ widziałem pełno takich nauczycielek
      • Gość: Uczeń Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: 80.51.186.* 20.12.05, 14:32
        Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury!!
        Nawiasem mówiąc: żeby sobie obejrzeć nauczycielkę, wystarczy pójść do szkoły ;)
        Ten reklamowy pseudodowcip jest żałosny - tak samo jak inne reklamy tej firmy.
        • Gość: nau czyciel Re: Nauczycielce zamknęli usta IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 20.12.05, 14:44
          Widzę i czuję, że kolega uczeń z innej komórki nadaje! Proszę o knstruktywną
          krytykę popartą nieżałosnym dowcipem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka