Dodaj do ulubionych

Tajemnica "Białego misia"

IP: *.chello.pl 23.02.06, 11:04
baju baju picu picu jak to dobrze że nowy dzień już nie wzejdzie teraz kolej
na metro
Obserwuj wątek
    • Gość: m Tajemnica "Białego misia" IP: *.ks.se 23.02.06, 11:07
      bla bla bla...
    • Gość: librad Jankopie, dlaczego tak uważasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:27
      odpowiedz
      • Gość: jankop Re: Jankopie, dlaczego tak uważasz? IP: *.chello.pl 23.02.06, 12:59
        bo nie spełniają moich oczekiwań nie są obiektywne i lansują niechęć do
        wszystkiego co tradycyjnie polskie (bez podtekstów). Ośmieszają mnie prostego,
        nie skażonego prześladowaniami żydów, a wręcz im przyjaznego goja.
        • bombel_krk To dlaczego tu wchodzisz?!!! 23.02.06, 15:24
          Naprawdę juz mi się chce płakać

> bo nie spełniają moich oczekiwań nie są obiektywne i

czytaj sobie chłopie nasz dziennik, rz, trybunę - co chcesz, ale dlaczego przez
          takich jak Ty muszę czytac takie bzudry na moim ulubionym portalu. Ja nie
          wchodze na www.radiomaryja.pl, nie przegladam, nie komentuje - mam to gdzies, bo

> bo nie spełniają moich oczekiwań nie są obiektywne i

dlaczego tacy ludzie jak Wy nie zrobia tego samego?
          • Gość: jankop Re: To dlaczego tu wchodzisz?!!! IP: *.chello.pl 23.02.06, 15:37
            odpowiem krótko, bo to mój kraj gudłajski pomiocie i muszę wiedziec co knujecie
            aby na czss zastosować wariant Tuska.
            • Gość: pacal bla bla jesteś głupszy niż ustawa przewiduje IP: *.bg.am.poznan.pl 23.02.06, 17:01
              sam się przed sobą nie przyznasz że wchodzisz tu bo informacje są tu bardziej
              obiektywnie podane niż w mediach które szanują "to co rdzennie polskie (bez
              podtekstów)".
            • kubok Re: To dlaczego tu wchodzisz?!!! 23.02.06, 19:29
              Gość portalu: jankop napisał(a):

> odpowiem krótko, bo to mój kraj gudłajski pomiocie i muszę wiedziec co knujecie
              >
              > aby na czss zastosować wariant Tuska.

Znowu inteligentny inaczej.....
    • setorika Re: Tajemnica "Białego misia" 23.02.06, 12:57
      Wzruszająca historia, ale czy prawdziwa?
    • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Tajemnica "Białego misia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:07
      nie chcą pieniedzy??? osobliwe , nie?
      ale ładne
      :)

od dziś z szacunkiem będę słuchał tegoż utworu...
    • Gość: newdeep Re: Tajemnica "Białego misia" na Zywo!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:48
      Jesli chcesz pobawic sie i posłuchac "Takich" piosenek z przymrożeniem oka to
      zapisz to w kalendarzu wydarzenie muzyczne!!!!

KLUB Muzyczny NEWDEEP ,Warszawa ul. Racławicka 99
      18.03 Sobota
      Disco polo Party Gold Edition

DP - Disco Polo - Impreza cykliczna

To już dziewiąta impreza z cyklu "DP - Disco Polo". Poprowadzi ją Dj
      Farad - kolekcjoner, znawca i miłośnik tego gatunku. Nie będzie to
      kolejne kicz party, których coraz więcej w warszawskich klubach! Cykl jest
      przeznaczony dla prawdziwych fanów disco polo. Będą się oni mogli
      sprawdzić w konkursie karaoke ( nagrodami są oryginalne CD z muzyką DP ).
      Klasyczne wizualizacje zastąpią zbierane przez Dj'a Farada teledyski.

Dj Farad gwarantuje 100% muzyki Disco Polo - na swojej
      imprezie. Puści takie klasyki jak Akcent, Boys,
      Skaner, Toples, Venus...

start 21:00 enter 10 zł
      wiecej info www.newdeep.pl
      • Gość: czyzłoddzieje A zapłacicie tantiemy autorowi? IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 13:50
        • Gość: ND Re: A zapłacicie tantiemy autorowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 12:06
          Znasz ZAiKS????
    • Gość: BiałyMiś Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 13:53
      W tekście wyraźnie miś jest przedstawiony jako przedmiot.
      Czy tak pisze się o dziecku:
      "Biały miś, nie kochany,/Porzucony już dawno w ciemny kąt,"

I z kim to dziecko zostało? Z nim? W wojsku?
      "Lecz dziewczyna jest już z innym/I pozostał mi tylko biały miś."
      • Gość: cypisek Re: Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:06
        przecież to piosenka o narkotyku! już pan Halama to zauważył - no bo "Biały
        miś"... BIAŁY MIŚ... no jak może być inaczej? :D
      • Gość: terek Re: Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: 81.26.13.* 23.02.06, 14:14
        Bo tobie to trzeba wszystko łopata do głowy wkładać? Teksty wszystkich piosenek
        tak dosłownie? To jest PIOSENKA a nie reportaż w gazecie.
        • Gość: BiałyMiś Re: Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 14:36
          Ale domniemany autor PIOSENKI powołuje się dosłownie na swojego małego synka z
          jasnymi włosami. Cytuję:

"Tytułowym misiem był syn Górskich, który miał wtedy wyjątkowo jasne blond włosy."

Czytałeś artykuł? Jest to jeden z "dowodów" na autorstwo.
          • nienautyzm XXX 23.02.06, 14:43
            ja tam zawsze myslalem, ze to piosenka o syberii.
      • Gość: zibbys Re: Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: *.dyn.optonline.net 24.02.06, 04:19
        Dokładnie to samo mi sie nasunęło.Kto tu kłamie i po co?Jaki syn - Biały Miś?Co
        ta kobieta sie z niedzwiedzim polarnym kochała?
      • Gość: zibbys Re: Nielogiczne. Historia nie pasuje do tekstu. IP: *.dyn.optonline.net 24.02.06, 04:27
        Poza tym w latach siedemdziesiątych do wojska zabierali na dwa lata a nie na
        dziesieć miesięcy.Co to są za bzdety?Wspomnienia z partyzantki?
    • bopin Biały 23.02.06, 16:02
      Taaaka forsa, az nie chce sie wierzyć. Do konca zycia mógłby nic nie robic. Ja
      podejrzewałem Laskowskiego o autorstwo.
    • Gość: Klon www.wtb.neostrada.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:14
      www.wtb.neostrada.pl zobacz stronke i pokaż innym sprawdź też nasze fprum dyskusyjne www.wtb.forumer.pl
      • Gość: pizdzich Re: www.wtb.neostrada.pl IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 23.02.06, 17:26
        Ludzie ! .Odrobinę szacunku (dla samtch siebie).
    • Gość: beta12 Re: Tajemnica "Białego misia" IP: *.astral.lodz.pl 23.02.06, 21:21
      proszę powalczyć o swoje tantiemy nawet w sadzie .Piosenka fajna ale nawet dla
      białego misia trochę kasy w tych czasach się przyda.Wykorzystując cudzy utwór
      niby znikąd inni mają na porzadne wakacje.Bez skrupułów i sentymentów walczyć o
      swoje.Pzdr.
      • Gość: Rhingho Re: Tajemnica "Białego misia" IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.02.06, 21:01
        A wiesz...niekoniecznie masz racje. Po przeczytaniu tego artykułu postanowiłem
        odwiedzić stronkę zespołu znanego z Białego Misia - www.topone.pl. Oficjalnie
        póki co nie ma tam żadnego stanowiska w tej sprawie, jednak jest dyskusja na
        forum i tam ktoś wytłumaczył mniej więcej o co tutaj biega. Wynika z tego, że
        pieniążki dla autora tej piosenki gromadzą się w ZAIKSIE już od dawna, a
        problem polega na tym, że musi udowodnić że to on naprawdę skomponował - wtedy
        chyba całkiem niezły strumień grosza na niego spadnie. Tak więc nie jest to
        zmartwienie wykonawców grających tą piosenkę, tylko ZAIKSU
    • Gość: artur Re: Tajemnica "Białego misia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:03
      Witam wzystkich!
      Chce dodac pare slow odnosnie Bialego Misia, gdy przeczytalem w internecie ze
      znalazl sie autor az zawrzalo we mnie.Dlaczego? poniewaz od paru lat ciagle moj
      tato powtarzal mi ze on jest autorem Bialego Misia.Odrazu pomyslalem klamal
      wlasy tato oklamal mnie, a ja rozpowiadalem to na lewo i prawo, poczulem sie
      strasznie.Postanowilem pogadac z tata.Jednak nadal utrzymuje ze to on napisal
      bialego misia.Dlatego pisze. Od paru dni szukamy kolegow mojego taty zeby
      potwierdzili ze to on jest autorem ale nie jest to proste.Z calym szacunkiem
      dla panstwa Gorskich ale ta piosenka mowi oczyms zupelnie innym.Za pare dni
      napiszemy do gazety. Mysle, ze bede wiedzial cos wiecej.Moze znajdziemy i
      udowodnimyu ze to moj tato napisal bialego misia.Przepraszam ze nie napisalem
      swojego nazwiska ale narazie tak czuje imie jest prawdziwe.pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka