Dodaj do ulubionych

Szef Jedynki zwolniony

IP: 81.190.199.* 27.04.06, 19:37
Prezes Jan Dworak z dniem jutrzejszym, czyli od 28 kwietnia 2006 zawiesił
zwalniając z obowiązku świadczenia pracy dyrektora programu I TVP SA Macieja
Grzywaczewskiego do czasu jednoznacznego wyjaśnienia kontrowersyjnej
wypowiedzi - podala TVP. Ciekawe o co chodzi. Wie ktos moze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lelekl powiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:02
      Powiedział, że program PiS nie jest doskonały
    • l.george.l Re: Szef Jedynki zwolniony 27.04.06, 20:06
      Powiedział, że Durczok zawdzięcza swoją popularność chorobie - podała
      właśnie "Trójka". Powiedział rzecz przykrą, ale prawdziwą, z drugiej strony po
      co mówił coś, o czym wszyscy wiedzą.
      • mahadarbi Re: Szef Jedynki zwolniony 27.04.06, 21:54
        To "Trójka" nieprecyzyjnie podała w takim razie. Powiedział bowiem, że Durczok
        to, co ma zawdzięcza temu, "co przeszedł".
        • Gość: lalka Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:55
          Ciekawe, że ulubioną formą "grożenia palcem" jest w TVP "zawieszanie"
          kolejnych, niewygodnych gostków. Jak to się ma do Kodeksu Pracy, czy zawieszeni
          biorą pensje, są ubezpiecezni, tylko pracować nie muszą?
          • Gość: paradow Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.olsztyn.net.pl 28.04.06, 09:11
            ciekawe dlaczego pod tekstem w GW na ten temat nie ma możliwości komentowania.
            Najczęściej dotyczy to "świętych krów", żydzi itp. teraz juz wiem, ze durczok
            nalezy do tego grona. do osób, ktorych nie mozna krytykowac.
        • Gość: czepialska Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:14
          przecież Durczok sam ŚWIADOMIE zrobił kase na tym 'co przeszedl" piszac
          szybciutko ksiązkę.Oj święte krowy są ale ruszyc nie można bo "cos przeszły"
    • Gość: ze Śląska Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.06, 17:52
      Durczok kupczył tym co "jego było" a jak Grzywaczewski o tym wspomniał to
      został zwolniony.
      • piotr7777 Re: Szef Jedynki zwolniony 28.04.06, 19:01
        > Durczok kupczył tym co "jego było" a jak Grzywaczewski o tym wspomniał to
        > został zwolniony.
        Jeżeli musisz pisać takie podłosći to nie podawaj, że jesteś ze "Śląska". JA
        też jestem i wstyd mi za ciebie (specjalnie mała litera).
        • Gość: ze Sląska Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.04.06, 19:06
          dlaczego ci wstyd za mnie? Mogę wymienić ci przynajmniej 20 nazwisk ludzi
          ogolnie znanych i cenionych,ktorzy również ciezko chorowali lub chorują i
          żadnemu z nich nie przyszloby do głowy pisac książkę...bo czytelnik żądny
          sensacji kupi.Jezeli chce wspomagać innych chorych (również mnie) może to robić
          w ramach wolontariatu dziennikarskiego.Wstydź sie zawsze za siebie ,nigdy za
          innych.
          • piotr7777 Re: Szef Jedynki zwolniony 28.04.06, 19:12
            Gość portalu: ze Sląska napisał(a):

> dlaczego ci wstyd za mnie? Mogę wymienić ci przynajmniej 20 nazwisk ludzi
            > ogolnie znanych i cenionych,ktorzy również ciezko chorowali lub chorują i
            > żadnemu z nich nie przyszloby do głowy pisac książkę...bo czytelnik żądny
            > sensacji kupi.
            Nie dlatego. Dlatego, że inni się boją.
            Poza tym teza, że Durczok popularność zawdzięcza chorobie jest kłamstwem. Fakty
            są takie, że Wiktora Publiczności i Telekamrę dostał zanim zachorował.
            • mahadarbi Re: Szef Jedynki zwolniony 28.04.06, 23:30
              Nie wiem skąd ta wyszukana teza, bynajmniej nie z ust Grzywaczewskiego, który
              nic takiego nie powiedział. Nadinterpretacja to ulubiony sposób na kopanie
              dołków. Teraz pozostało czepianie się słówek.
              Nie od dziś wiadomo, że formułowanie tego typu tez (czyt. Grzywaczewski) jest w
              naszym zakłamanym kraju bardzo niepopularne, i choć wszyscy dobrze wiedzą, że
              to prawda, nikt nie odważyłby się tego publicznie powiedzieć. Nie czarujmy się,
              Durczok do teraz byłby II-ligowym dziennikarzem. Co drugi Polak ceni i szanuje
              go za przeżycia osobiste i publiczne zmaganie się z chorobą, a nie za
              profesjonalizm, więc nie pisz, piotrze 7777 takich bzdur. Też go cenię za to,
              choć nigdy go nie lubiałam. I piszę to otwartym tekstem, nie stawiając pomnika
              za życia. Dlaczego? Bo nie jestem hipokrytką i nie mam zamiaru być bardziej
              święta niż papież.
              • dr.szfajcner Re: Szef Jedynki zwolniony 30.04.06, 21:18
                mahadarbi napisała:

> Nie wiem skąd ta wyszukana teza, bynajmniej nie z ust Grzywaczewskiego, który
                > nic takiego nie powiedział. Nadinterpretacja to ulubiony sposób na kopanie
                > dołków.

To samo mozna powiedziec o niedointerpretacji.

Wjakims celu to Grzywaczewski powiedzial.
                W jakim?

( Czy przypadkiem kilka dni wczesniej nie ujwaniono jego ( czy zony ) wplaty
                na fundusz wyborczy Plaformy?)
      • vaporetto Zawieszony, nie zwolniony n/t 01.05.06, 21:30
    • Gość: lalka Re: Szef Jedynki zwolniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 20:19
      Ma Wirtualnemedia ktoś wyjaśnił, że to był tylko pretekst. Pozostało mało czasu
      do zaklepania zakupów produkcji, m.in. Studia A, czego ponoć Grzywaczewski nie
      akceptował...
      Proste?.....więc nie kłóćcie się o Dyzmę, bo niedługo wszystkim z lodówek
      będzie po otwarciu wyskakiwał!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka