kolor75 Pamięć 04.08.06, 16:05 Tylko jedno przychodzi mi do głowy. Poseł też człowiek i ma prawo do pożyczek. Szkoda tylko, że kiedy głosuje za bzdurną ustawą, to już tego nie pamięta, że jakiś inny człowiek będzie musiał się do tej ustawy dopasować. Mania wielkości to choroba naszych polityków, szczególnie tych, którzy aktualnie piastują władzę. Ale nic to, wybory samorządowe już wkrótce a parlamentarne za trzy lata. Zamieńmy ich na lepszy model... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik Re: Sejm tonie w długach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 16:10 skurczybyki niech sprobuja zyc za 1200 zł miesiecznie.banda złodzieji i nierobow Odpowiedz Link Zgłoś
dobby7 Re: Sejm tonie w długach 04.08.06, 16:24 z utesknieniem czekam na ich bankructwo finansowe, polityczne jest w drodze Odpowiedz Link Zgłoś
ed43 Re: Sejm tonie w długach 04.08.06, 16:49 1000 zł dla tego towarzystwa to i tak za dużo.Zasiłek dla bezrobotnych 500zł z powodzeniem wystarczy.Skoro nie spłacają długów,skonfiskować biedakom majątek ten niewielkiej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SARA28 Re: Sejm tonie w długach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:04 CIEKAWE JAK BY POSEŁ SOBIE PORADZIŁ ZARABIAJĄĆ 1000 MIESIĘCZNIE JAK BY Z TEGO WYŻYŁ I UTRZYMAŁ RODZINĘ , ŚMIECHU WARTE TO WSZYSTKO, WSTYDZILI BY SIĘ O TYM GŁOŚNO MÓWIĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Oni sobie,bidulkowie,nie radzą... 04.08.06, 17:05 ...ale my musimy przewegetować za 850-1200 zł!Jeszcze czasem znajdzie się jakiś pajac,który usiłuje udowodnić,że można przeżyć miesiąc za 500 zł.Ten cynizm,nazywając to delikatnie,to już,ku..,woła o pomstę do nieba!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno W dupach się burakom poprzewracało 04.08.06, 17:18 Szczerze mówiąc,to te bydło nie ma już żadnego umiaru.Co mają powiedzieć ludzie żyjący za 500 lub 1000 złotych?Taki skur..ysyn jeden z drugim wstydziłby się wogóle do tego przyznawać bo przecież co miesiąc bierze niezłą kasę za nicnierobienie i jeszcze mało.Ja na takich bydlaków nigdy bym swego głosu nie oddał.Pieprzona swołocz! Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Sejm tonie w długach 04.08.06, 18:04 Sejm wzywa na ratunek podatnikow. Finansowe kolo ratunkowe dla sejmowiczow.Podatniku obudz sie bo elita sejmowa tonie. Bezrobotni i ludzie na zasilkach masowo deklaruja pomoc tych biedakow, ktorzy miesiecznie zarabiaja tylko 12 tys.zlotowek. Pömozecie? Pomozemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Sejm tonie w długach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:11 Jak pozbyć się takich ś--------ń z sejmu.Ale wyborcy samoobrony to najczęściej ludzie,którzy z trudem czytają i o wyczynach swoich ulubieńców nic nie wiedzą.Bardzo proszę wszystkich - NIE POKAZUJCIE TYCH ZAKAZANCH M--RD GŁÓWNIE HOJARSKIEJ I ŁYŻWIŃSKICH - ZBIERA MI SIĘ NA WYMIOTY I NÓŻ OTWIERA W KIESZENI. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_leszcz Re: Sejm tonie w długach 04.08.06, 18:15 danuta hojarska ma niebywale poczucie stylu : "musze miec cieplo w zimie, a stary juz nie grzal tak dobrze" ciekawe co na to stary hojarski :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: święty mikołaj Re: Sejm tonie w długach IP: 157.25.31.* 04.08.06, 18:19 to granda,oddajcie mi moje podatki,zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczona Re: Sejm tonie w długach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:47 Nachodzą mnie smutne refleksje. Bo oto posłowie czerpią korzyści skąd i jak się da,a my szarzy ludkowie musimy pożyczać albo od tak samo biednycz jak my, albo od ''krwiopijców'' bankowych na wysoki procent.Przyznam, że też chciałabym móc pożyczać na farby 20 tys.pln...... Jestem rozczarowana tą rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk K. Co to za kasa pożyczkowa w Sejmie? IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 19:32 To jest zwykłe świństwo a nie praworządność. Jak można, aby posłowie, którym zmuszeni jesteśmy płacić z naszych podatków po kilkanaście tysięcy złotych jeszcze korzystali z tak znacznych przywilejów, że każdy z nich może sobie wziąć po 20.000,- złotych ze spłatą na 2 lata i z rocznym oprocentowaniem 4 % (słownie cztery procent). Co mają mówić normalni Polacy, którzy otrzymują emerytury, za ciężkie i długie lata pracy np. 800 - 1000 zł i zmuszeni są korzystać z lichwiarskich bankowych pożyczek, których oprocentowanie z prowizjami przekracza 30 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk K. Liberum Veto ! IP: *.icpnet.pl 04.08.06, 21:56 Po kilku wiekach nic się w Polsce nie zmieniło. Nasi posłowie w Sejmie niczym się nie różnią od dawnej szlachty! Wystarczy im dalej głosić Liberum Veto oraz "Jedz, pij i popuszczaj pasa!" Za tak duże pieniądze, które zabierają z naszych kieszeni ograniczają się tylko do uczestnioctwa w obradach, gdy trzeba przeforsować głosowanie nad ważnymi ustawami. Na mniej ważnych sesjach widać na szczęście dzięki transmisjom telewizyjnym ilu to posłów jest na sali /kilku a najwyżej kilkunastu/ a reszta gdzie ? Jedz, pij i popuszczaj pasa! Jeśli Polacy mają swoje racje, to kto ich chce słuchać? Dam przykład, gdy zwróciłem się do bardzo poczytnej gazety ze swoimi słusznymi uwagami to odpowiedź na nie była następująca: Panie Henryku! Dziękujemy za list i chęć wypowiedzenia się na naszych łamach. Ma Pan absolutną rację w tym co Pan pisze. Fakty i liczby, którymi się Pan posłużył świadczą dobitnie o tym jak wygląda sytuacja w naszym kraju. Sytuacja, na której poprawę nie ma w najbliższym stuleciu widoków. Ba, poprawę - oby nie było pogorszenia... To co Pan pisze to jeszcze mało. Nie dość, ze ci biedni nie mają prawie nic, to się jeszcze im do tego prawie nic dobierają. Władze w Polsce mają niesamowitą umiejętność - umieją wyciągnąć coś z pustych kieszeni - to wręcz zakrawa na magię. Ma Pan również kilka dobrych pomysłów na ograniczenie niepotrzebnych wydatków na rzecz państwa. Dobrych, ale niestety niemożliwych do wprowadzenia, a jeszcze mniej do wyegzekwowania. Proszę sobie wyobrazić jaki to by wywołało lament w rządowych kuluarach... Nasze drogie pasibrzuchy i wydrwigrosze zrobiliby wszystko, by do takich rozwiązań nie doszło. A z nimi ciężko jest wygrać, oj ciężko, skoro tyle łapek się nawzajem myje... Zbędny krzyk drogi Panie i próżne żale. Niestety... Choćbyśmy nie wiem jak walczyli i mieli nie wiem ile racji, nic nie uda nam się wskórać. No chyba, że dochrapiemy się naprawdę wysokich stanowisk w państwie, ale któż by tego chciał... Nie ma się zatem co pieklić - tylko straci Pan nerwy, a w kraju będzie tak samo, o ile nie gorzej. Wychodzi na to że w Polsce, by żyć godnie i mieć wszystko co trzeba, trzeba być chachmętem, aferzystą, złodziejem, albo księdzem czy politykiem - tym jakoś niczego nigdy nie brakuje... Żegnam, życzę wszystkiego dobrego, spokoju w sercu i w umyśle oraz ... dobrych interesów!!! Pozdrawiam! Z poważaniem Dział Łączności z Czytelnikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sejm tonie w długach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:14 Normalny człowiek jak ma długi w bankach jak nie spłaci to trafia na państwowy wikt,ale poseł to chyba jakiś inny człowiek może narobić długów i nikt mu nic nie zrobi.Chroni ich imunitet w czasie i po kadencji czyli w Polsce też są święte krowy.Dostają tyle co kilku emerytów razem wzięci i faktycznie ciągle nażekają że mają mało.Czy to się kiedyś skończy ? Odpowiedz Link Zgłoś