Gość: gm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:38 Moim zdaniem powinna wygrać Kasia Cerekwicka tak piękenj i utalentowanej kobiety trudno szukać niesprawiedliwe!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zea Re: Żenada!!! Festiwal Jedynki IP: *.chello.pl 04.08.06, 22:44 Tam nikt nie spiewal dobrze! Wygrac powinna Cerkwicka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lump Re: Żenada!!! Festiwal Jedynki IP: *.itpp.pl 05.08.06, 12:48 A przespała się, z kim powinna żeby wygrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: Żenada!!! Festiwal Jedynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 04:57 Czy to juz taki polski trynd festiwalowy, żeby muzyka kompletnie zagłuszała wokalistów, czy zasługa realizacji dźwiękowej TVP? Nie wytrzymałam 5 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
felix.lynx Re: Żenada!!! Festiwal Jedynki 06.08.06, 13:32 Gość portalu: lalka napisał(a): > Czy to juz taki polski trynd festiwalowy, żeby muzyka kompletnie zagłuszała > wokalistów, czy zasługa realizacji dźwiękowej TVP? Nie wytrzymałam 5 minut! Zanim uczyniono mi łaskę i pozwolono pisać do legalnych gazet (czyli po likwidacji UKPPiW na Mysiej 7 w Warszawie, pracowałem jakiś czas jako muzyk. Muszę powiedzieć, że nie spotkałem ANI JEDNEGO dobrego akustyka, czy to na wielkich estradach, czy nawet w klubach studenckich. Akustykiem zostaje człowiek głuchy jak pień, żeby nie słyszał tego, co uda mu się spie...lić podczas pracy. W tej chwili dorabiam jako realizator dźwięku - nie ważne w jakim studio - i stwierdzam że ci realizatozry dźwięku z dobrym słuchem siedzą głownie w takich studiach, bo do estrady ich NIKT nie dopuści. Przez podwórko szedł sobie ślepy kotek i trafił na gó...ko. Obwąchał, zbadał dotykiem i z radością w głosie zawołał: Słuchajcie, to coś, co leży przede mną to chyba akustyk: NIE MA USZU!!! A dlaczego puszcza się muzykę głośniej, niż vocal? Żeby ludzi tak ogłuszyć, aby nie słyszeli,że woklalista nie umie śpiewać i fałszuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Czy ktoś zwrócił uwagę ze wygrał plagiat IP: *.cyberpab.pl 06.08.06, 14:20 Tak się składa że piosenka OUTLANDISH to plagiat. Jest to pieśń religijna Ameryki Południowej, a prawdziwy tytuł "Solo le pido a Dios". W Polsce został wydany na kasecie (Edycja Św. Pawła) przez zespół Querido Matias Odpowiedz Link Zgłoś
felix.lynx Tito, zapraszam na priv 06.08.06, 15:33 Gość portalu: Tito napisał(a): > Tak się składa że piosenka OUTLANDISH to plagiat. Jest to pieśń religijna > Ameryki Południowej, a prawdziwy tytuł "Solo le pido a Dios". W Polsce został > wydany na kasecie (Edycja Św. Pawła) przez zespół Querido Matias To nie jest pierwszy plagiat, który wygrywa i święci triumfy w Polsce. Głównie wygrywają plagiaty a to dzięki temu, że zostaliśmy przez "możnych tego świata" odcięci od wielu gatunków muzycznych i od wielu wykonawców. Ludzie w żadnej stacji radiowej i telewizyjnej nie usłyszą oryginału, wiec są przekonani że polską wersję skomponował ten, który się pod nią podpisał. to samo dotyczy ZAiKS - ta firma NIE MA dostępu do wielu popularnych nagrań i wskutek tego rejestruje polskim kompozytorom najbardziej obrzydliwe plagiaty. Co najmniej 20% utworów POP, zarejestrowanych jako "dzieła" polskich kompozytorów to w rzeczywistości stare i nieco nowsze (ale ogólnie - ponad 20-letnie) melodie napisane pierwotnie w USA i nie tylko jako country. Tito - proszę na priv, jeżeli jest to możliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tito Re: Tito, zapraszam na priv IP: *.cyberpab.pl 06.08.06, 17:25 Nie posiadam konta w gazecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynx niezalog. Re: Tito, zapraszam na priv IP: *.itpp.pl 06.08.06, 19:10 Wszak możesz z dowolnego konta, prywatnego czy służbowego - mój login jest jednocześnie adresem w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś