Dodaj do ulubionych

Totalne czystki w TVP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:32
temat juz podejmowany,z luboscia pastwienie sie nad ninka tez sie pojawialo w
tym kontekscie,ale czy wy wiecie konkretnie czy ma to tez dotyczyc i w jakiej
mierze prezenterow,dziennikarzy a nie osob po drugiej stronie?czy gwardia
niny-dowbor,mlynarska,kubicz ostana sie?a torbisia?oto link
www.mediarun.pl/news/id/16598/Totalne+czystki+w+TVP
Obserwuj wątek
    • felix.lynx Re: Totalne czystki w TVP 05.08.06, 20:41
      Gość portalu: justyna napisał(a):

> temat juz podejmowany,z luboscia pastwienie sie nad ninka tez sie pojawialo w
      > tym kontekscie,ale czy wy wiecie konkretnie czy ma to tez dotyczyc i w jakiej
      > mierze prezenterow,dziennikarzy a nie osob po drugiej stronie?czy gwardia
      > niny-dowbor,mlynarska,kubicz ostana sie?a torbisia?oto link

Przeczytałem wskazany linkiem artykuł i krew mnie zalałą. Nie dlatego, że za
      wywalanie z TVP niedobrych pracowników zapłaci ogół podatników (chętnie dopłącę
      z własnej kieszeni, jak będzie brakowało), ale dlatego, że ci sami ludzie,
      którzy wywalali na zbitą mordę każdego, kto im się choć trochę sprzeciwił, dziś
      podnoszą larum, że wylatują bez słowa przeprosin czy wyjaśnienia. A czy oni
      wyjaśniali ludziom wywalanym cokolwiek. NIE!!! Oni nawet nie widzieli na oczy
      wywalanego, bo technika była bardzo prosta: wywalony po przyjściu do pracy
      dowiadywał się, że JEGO PRZEPUSTKA UTRACIłA WAżNOść. Od tej chwili już nigdy nie
      wszedł na teren TVP, a koledzy musieli mu wynosićjego osobiste rzeczy. Byłem
      świadkiem takiego wywalenia człowieka, którego gabinet znajdował się dosłownie 6
      m od mojego gabinetu, w tym samym budynku i w tym samym korytarzu. To było w
      czasach prezesa Miazka, ale zwyczaj pochodził co najmniej z czasów
      Szczepańskiego i był pokazany w filmie "Człowiek z marmuru" - niestety widzowie
      uznali to za fikcję literacką.
      • Gość: :) Re: Totalne czystki w TVP IP: *.acn.waw.pl 05.08.06, 21:18
        miejmy nadzieje ze faktycznie spolka wyzej wymieniona wyleci. ale watpie, warszwawka plecki wzajemnie sobie myje. nina poleciala, bo to juz bylo przegiecie trzymanie tego babsztyla na stolku, reszta podzwoni do taty i wujka i utrzyma posady. obym sie mylil.
        • felix.lynx Re: Totalne czystki w TVP 06.08.06, 15:41
          Gość portalu: :) napisał(a):

> [...] nina poleciala, bo to juz bylo przegiecie trzymanie tego babsztyla na
          stolku, reszta podzwoni do taty i wujka i utrzyma posady. obym sie mylil.

Coś mi się widzi, że to Wildstein poleci i że nastąpi to szybciej, niż się
          spodziewamy. Zadarł z najbardziej wpływowymi ludźmi, spróbował rozbić klikę,
          która od lat żyła za pieniądze które brały się nie wiadomo skąd. W czasie, kiedy
          pracowałem na Woronicza (ale nie w samej TVP), dotarł do mnie właściciel jednej
          z największych wytwórni kaset i teledysków disko polo. Zaproponował mi całkiem
          ładny prezent, baaardzo kosztowny, TYLKO w zamian za skontaktowanie go z
          właściwą osobą która decyduje o wpuszczaniu teledysków na antenę. I był bardzo
          zdziwiony, kiedy pokazałem mu drzwi. A prezent był taki, że gdybym go sprzedał,
          pewno przez rok mógłbym żyć i bawić się... Człowiek nie wiedział o jednym - że w
          TVP wówczas panowała totalna niechęć do disko polo, mimo że były to czasy
          prezesa Miazka.
      • dr.szfajcner Re: Totalne czystki w TVP 06.08.06, 10:31
        felix.lynx napisał:

> Nie dlatego, że za > wywalanie z TVP niedobrych pracowników zapłaci ogół
        > podatników (chętnie dopłącę> z własnej kieszeni, jak będzie brakowało),
        > ale dlatego, że ci sami ludzie, którzy wywalali na zbitą mordę każdego, kto
        > im się choć trochę sprzeciwił, dziś
        > podnoszą larum, że wylatują bez słowa przeprosin czy wyjaśnienia.

No dobra! Ale po co w takim razie po co Wildstein przyjmuje dokładnie
        takich samych ludzi, jak tych których wywala?
        Po co w takim razie przyjeto Wildsteina, skoro zachowuje sie identycznie
        jak jego poprzednicy?
        Jaki w tym sens?
    • Gość: telewizyjny ja się cieszę... biję brawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 21:51
      • Gość: osa Re: ja się cieszę... biję brawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:37
        Popieram prezesa,należy wywalić tych wszystkich co niewiele umieją i za nic
        robienie biorą pieniadze.Podam przykład TVP O/Wrocław - dyrektor mianowany przez
        Pana Dworaka a namaszczony przez Pana Schetynę podczas przedstawienia go
        powiedział,że na telewizji się niezna.Jakiś czas minął no i dalej na telewizji
        się nie poznał.Czy taki osobnik może kierować firmą i brać pensję?Należałoby
        się pokusić o sprawdzenie,co ten Pan w czasie swoich rządów zrobił
        dobrego,chyba jednak więcej złego.
        • Gość: lynx niezalog. Re: ja się cieszę... biję brawo ! IP: *.itpp.pl 06.08.06, 22:46
          O Miazku mówiono, że jest ekspertem od telewizji, ponieważ potrafi włączyć i
          wyłączyć telewizor, ale już do zminy kanałów woła doradcę. Potem Miazek poszedł
          "znać się" na Polskim Radio i zasłynął oświadczeniem, które wysłał do RPO a
          które mam na piśmie: oświadczył on mianowicie, że nikt nie ma prawa wtrącać się
          do tego, co on robi w niezależnym podmiocie gospodarczym. Ciekawe, dlaczego
          uzależnione i od polityków i od płatników abonamentu radio nazwał on
          niezależnym? Może na polskim słownictwie znał się tak jak na telewizji -
          wiedział gdzie się kupuje słownik języka polskiego?

Polskie media, i te publiczne, i te prywatne, nigdy nie miały szczęscia do
          dyrektorów, prezesów i managerów. Sukces Polsatu i Solorza jest połowiczny -
          prawdziwy menago w tym samym czasie uruchomiłby stację z dwynastoma kanałami dla
          każdego, a nie - z trzema dla ludzi nieco ograniczonych umysłowo.
          • Gość: baba Re: ja się cieszę... biję brawo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:55
            I jak tu nie ma być czystek w TV.Oddział Wrocław nadał materiał o zalaniu
            cmentarza w Legnicy i zamieścił napis "METROPOLIA".Co na to szef tego ośrodka?
            Co na to szef Telewizji?To skandal,żeby tacy ludzie pracowali w mediach.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Co do tematu wątku... 10.08.06, 21:34
      ...to przecież o to chyba chodziło i to nie wychodziło - najlepiej w ostatnim
      ćwierćwieczu poszło chyba po 13 XII.
      • Gość: kasia Raczynska zamiast Warakomskiej??? IP: *.aster.pl 12.08.06, 12:32
        no tak wywalic Warakomska przyjac Raczynska, to dopiero zmiana JAKOSCIOWA?
        Niepodwazalna zaleta pani Raczynskiej jest jedynie jej
        szczerosc ... 'stanowisko zawdzieczam zdolnosciom i ....przyjazni z matka
        braci Kaczynskich' tak mniej wiecej strescic mozna jej wywiady. A to tylko
        jedena z tych wielu 'zmian na lepsze' jakie maja miejsce w TVP ostanio.
        Sorry ale ja nie widze zadnego nowego otwarcia jak zawsze 'ich' zastepuje
        sie 'nasi' i to wszystko rownie niekopetetni i glupi jak ci 'oni'. Przy okazji
        uciekaja wszyscy ktorzy jeszcze moga gdzies uciec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka