Gość: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:01 No i dobrze, ze cos sie ruszy, bo Cyfra jest praktycznie pozbawiona konkurencji. Przez to moze sobie pozwolic na takie traktowanie klienta jak to ma obecnie miejsce i totalny brak elastycznosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piwosz Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: 83.143.128.* 01.09.06, 23:09 taaa... kolega planuje worgie przejecie ... drugiegi piwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.09.06, 21:07 ? Odpowiedz Link Zgłoś
winton Cyfra+ oszukuje abonentów ile wlezie. 01.09.06, 23:18 Wyjechałem na specjalistyczne leczenie po wypadku i zmieniłem pakiet Cyfry+ z najwyższego na najnizszy (z 150 na 37 złotych). Wracam do domu a tu oprócz rachunku otrzymuję blankiet z opłatą karną (według C+ apłata aktywizacyjna) w wysokości 60 złotych za zmianę na pakietu. I tak mam szczęscie bo owa opłata została teraz podwyzszona do 95 złotych. TERAZ ROZUMIĘ DLACZEGO C+ CHWALI SIĘ DOBRYMI WYNIKAMI FINANSOWYMI> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloclo Re: Cyfra+ oszukuje abonentów ile wlezie. IP: *.onocable.ono.com 02.09.06, 01:49 W przypadku tego biznesu jesli wzrasta jego rentownosc odbywa sie to tylko i wylacznie kosztem klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony na C+ Cyfra+ arogancja i pewnoś siebie=nigdy więcej C+! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 14:20 Niestety, nie dziwią mnie świetne wyniki finansowe Cyfry. Mnie oskubali na 300 zł. Skończyła mi się umowa promocyjna i nie przedłużyłem jej. Przysłali pismo z C+, że mam zdać sprzęt. Dziwiłem się jaki, bo kupiłem zestaw na własność. U dystrybutora w Kielcach - firma Pawex na Dużej - poinformowano (zdezinformowano) mnie,że nie muszę zdawać żadnego sprzętu, bo wykupiłem go na własność na samym starcie. Miła panienka jednak nie dopowiedziała, że chodzi o KARTĘ do dekodera - tak, o kartę - czyli "sprzęt". Po dwóch miesiącach już przysłali mi z C+ żądanie zapłaty 300 zł za nie oddanie "sprzętu". Sprawdziłem w poprzednich pismach i umowach - nie ma słowa, że KARTA to sprzęt. Napisałem odwołanie do centrali i oddałem KARTĘ w Pawexie. I co... Przysłali mi z C+ wezwanie do zapłaty 300zł. Napisali, że moja reklamacja nie ma uzasadnienia, a najlepiej niech swoich praw dochodzę się z Pawexem. Zapłaciłem, bo mnie stać na to chociaż, bardzo miałem ochotę iść z tym do sądu. Teraz, parę miesięcy po nawet żałuję, że tak nie zrobiłem. Wniosek z tego jeden: C+ nie szanuje żadnych klientów, a dokumenty ma tak sformatowane prawniczym bełkotem, że "sprzętokarta" znika między wierszami. Do tego dochodzi niekompetencja przedstawicieli handlowych, którzy nastawieni są wyłącznie na sprzedaż sprzedaż i sprzedaż. Zatrudniają za grosze młodych, którzy mają sprzedać i sprzedać, a nie mysleć. Uważajcie, przy rozstawaniu się z C+, a teraz jest okazja, bo nareszcie jest w czym wybierać - lepiej z trzech niż z dwóch. Zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.mcon.pl 02.09.06, 00:53 na czysto zarobili 80 mln. abonamentow maja niecaly milion. gdyby wiec kazdy abonent placil 10pln mniej, mieliby na czysto 70 mln... taka duza roznica :(? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.mcon.pl 02.09.06, 00:55 a nie, zapomnialem ze abonament jest za miesiac a to za rok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik666 sredniowiecze IP: *.server.ntli.net 02.09.06, 02:30 w cywilizowanych czesciach globu HDTV - nie wspominajac o prymitywnych reciverach kompresujacych do mpeg 4 - to normalna rzecz - u nas nowosc .. primitive country.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: sredniowiecze IP: *.w86-204.abo.wanadoo.fr 02.09.06, 03:11 w cywilizowanych czesciach globu istnienie 3 platform cyfrowych to ABSURD. We Francji Canalsat laczy sie z TPS, Niemcy maja swoja Premiere i to im wystarcza. Tylko my musimy zawsze szybciej, wyzej, dalej. Tylko po co ? I nie chodzi tu wcale o zdrowa konkurencje, bo taka popieram. Ale przy tak malej liczbie abonentow do podzialu 3 platformy to bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thelima Re: sredniowiecze IP: *.aster.pl 02.09.06, 08:56 A kto mówi, że trzy mają istnieć do końca Świata? Tam też istniało kilka i potem połączyły się? U nas pewnie też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alekxs Re: sredniowiecze IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 20:39 W cywilizowanych krajach poziom tego jednego kanału plus jego oferta jest na takim poziomie, że nasze obecne dwa kanały zupełnie im nie dorównują! Jestem nieszczęśliwym posiadaczem cyfry od samego początku i muszę stwierdzić, że z roku na rok schodzi na psy! Szczególnie po likwidacji konkurencji Wizji. Zapędy promocyjne kontra realizacja - żenada! A co do oferty Canal+, to z ambitnego, wyrafinowanego i interesującego kanału została tylko nazwa! A abonamenty w górę! Więc krzyczę "potrzebna nam prężna konkurencja"! A ja sam osobiście z niecierpliwością oczekuję na wejście ITI i z sentymentem pożegnam się ze starym pośrednikiem (określenia pośrednik użyłem z premedytacją, ponieważ to jest notoryczne tłumaczenie działu technicznego Cyfry, za jakość sygnału nie odpowiadają! Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thelima Re: sredniowiecze IP: *.aster.pl 02.09.06, 08:54 No, no bez przesadyzmu. Od kiedy to Twoim zdaniem 'normalna' rzecz? Od końca zeszłego roku a na dobre to od mistrzostw świata? Jaki procent użytkowników w 'cywilizowanych' krajach ma odbiorniki MPEG-4? 0,5%? Kidedy największe sieci wprowadziły MPEG-4? Sky - ten rok, Premiere koniec zeszłego? lima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yocker Re: sredniowiecze IP: *.r.strato-dslnet.de 02.09.06, 17:33 Do końca 2006 roku Canal + Cyfrowy zamierza rozszerzyć ofertę programową, a także sukcesywnie wprowadzać usługi oparte na nowych technologiach ( HDTV i DSL). Spółka zapewnia, że trwają już zaawansowane prace nad nowymi rozwiązaniami HD, PVR, mobile TV czy VOD. Jeszcze jesienią mają ruszyć emisje w technologii HD. Co do oferty programowej, to już pod koniec września wystartuje pierwszy kanał kulinarny w Polsce – Kuchnia.tv. Na rok 2007 planowane jest uruchomienie kolejnego, własnego kanału. Oferta programowa zostanie wzbogacona o kanał filmowy ale kino!, młodzieżowy Zig Zap, blok programowy HYPER, stację dziecięcą Mini Mini oraz dokumentalną Planete. Canal+ Cyfrowy rozszerzył także ofertę premium i nabył prawa do emisji atrakcyjnych wydarzeń sportowych. Na antenie kanałów sportowych pojawią się mecze hiszpańskiej ligi piłkarskiej, liga NBA i WNBA, finał ligi NFL, gala boksu zawodowego (grupa Tomasza Adamka) oraz Orange Ekstraklasa. Obecnie spółka jest w trakcie finalizowania kontraktu na emisje żużlowego Grand Prix i drużynowych Mistrzostw Świata. Canal+ Cyfrowy w pierwszej połowie 2006 roku odnotował 80 mln zł zysku netto ( w pierwszym półroczu 2005 roku zysk wyniósł 57 mln zł). Przychody firmy wyniosły 416 mln, a EBIT – 112 mln zł. Obecnie Cyfra+ posiada 820 tys. abonentów. Canal+ Cyfrowy planuje także rozpocząć budowę swojej nowej siedziby w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: sredniowiecze 03.09.06, 09:12 tak mowisz to zobacz sobie w tej cywilizowanej czesci globu ile audycji (filmow /seriali) jest rzeczywiscie emitowanych w hdtv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danutos Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 07:58 cyfra + krzywdzi swoich długoletnich odbiorcow ,płacimy po 97 ,00 zl za miesiąc a nowi odbiorcy mają zniżki i to korzystne ja rozumiem ze chce pozyskac nowych odbiorców a co z nami ktorzy maja cyfre od wielu lat ,ja od prawie 10 zaczelam od canalu+ moim zdaniem dla tak dlugoletnich odbiorcow tez powinny byc uli i jeszcze jedna sprawa ostatnio odbior jest fatalny bardzo czesto obraz znika albo pojawiaja sie krysztaki i nic nie widac teraz bym juz nie zalozyla cyfry i tak chyba zrezygnuje bo 97 zl miesiecznie to bardzo drogo szczegolnie emerytom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyframinus Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.radio88.com.pl 02.09.06, 08:59 o klienta trzeba dbać - C+ o tym zapomina, więc niech się nie zdziwi, jeśli po wejściu ITI odpłynie od nich rzesza abonentów. Dla wieleoletnich oglądaczy nie ma żadnych zniżek - nawet symbolicznych (np. 1 miesiąc gratis) - wręcz przeciwnie - raz w roku podwyżki. Czekam z niecierpliwością co zaoferuje ITI. Programowo i cenowo. C+ zapowiada nowe usługi - rozumiem, że wkrótce dostaniemy pismo, w którym poinformują nas, że "odpowiadając na liczne prośby abonentów uprościliśmy system opłat dając większe możliwości doboru odpowiedniego pakietu." Takie pismo od C+ oznacza zawsze jedno - PODWYŻKĘ... :( a jak była WIZJA TV było tak pięknie... Może UPC wróci do tego pomysłu..? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
matamu Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI 02.09.06, 21:04 Jestem dokładnie tego samego zdania. Ja też mam cyfrę od wielu lat (najpierw wizję)i ilekoć wprowadzaja bonusy dla nowych krew mnie zalewa. To frustrujące. Co do kryształkow - też to mam. monter anten powiedział, że powodem jest zbyt mała czasza anteny, tej którą dostarcza operator. Słabo ściąga sygnał - szczególnie gdy jest brzydka pogoda. Zakup dużej powinien pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.spray.net.pl 03.09.06, 01:45 Olej cyfrę. Nie gap się w pudło bo Ci mózg zgnije. Wychodź na spacery a w kieszeni zostanie stówa. Potrzebne Ci to g.ó.w.n.o? No, chyba, że rozum już masz zgniły Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI 03.09.06, 21:01 To rzuć to badziewie w cholerę i będziesz w sytuacji tego nowego, do pozyskania! Skoro jak osesek nie potrafisz sie odkleic od cycka to tak masz! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Nie bój żaby, Cyfra+ da sobie radę! 02.09.06, 09:24 Trzeba mieć ofertę!A co przedstawi ITI:,,Taniec z gwiazdami(może z Lepperem,prędzej z Tuskiem )'',durne reklamy w czasie filmów,filmy klasy C i od czasu do czasu ,,hicior''sprzed 5 lat,ble ble ble czyli TVN24.....Na Canalu idą filmy z rocznym opóźnieniem do kin, w TVN z 5 letnim!A,,publicystyka TVN''to TV Trawam tylko odwrotnie.I Trwam jest, przynajmniej, nie przegadana. Gość portalu: Hmm napisał(a): > No i dobrze, ze cos sie ruszy, bo Cyfra jest praktycznie pozbawiona konkurencji > . Przez to moze sobie pozwolic na takie traktowanie klienta jak to ma obecnie m > iejsce i totalny brak elastycznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Nie bój żaby, Cyfra+ da sobie radę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:58 Kupiłem kartę cyfry-399zł na 5 miesięcy. Przy przedłużeniu na następne 5 miesięcy miała kosztować 100zł mniej. Po upływie tych 5 miesięcy stało się to nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew R. Nie da sobie rady... IP: 206.51.229.* 03.09.06, 13:42 ITI juz ma podpisane umowy na dystrybicje najnowszych filmow - ITI to bedzie kodowana platforma wiec nie musi czekac tyle ile otwarte TVN na pokazywanie filmow. W koncu bedzie dzwiek w standardzie AC3 i obraz HD z dobra jakoscia. A cyfra ma w polu 900 tysiecy dekoderow i cos z nimi bedzie musiala zrobic - albo je wymini ludziom albo bedzie utrzymywac podwojna infrastrukture nadawcza - ITI ma lepsza sytuacje bo zaczyna od zera, z mniejszymi cenami, atrakcyjna oferta - znam ludzi ktorzy maja cyfre tylko dlatego ze jest tam TVN24 - skonczy sie TVN24 w cyfrze - ludzie wypowiedza umowy i tyle w krotkim czasie przy rozsadnym marketingu ze strony ITI maja szanse sprowadzic cyfre do parteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajkai Re: Nie da sobie rady... IP: 81.210.22.* 11.09.06, 11:20 Nie ma jak dobry PR. Ludzie, jesli nawet cos tam zadziala, to myslicie, ze dostaniecie wszystko za darmo :))) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Kiedyś za 80 zł mialem w C+ wszystkie programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:20 Teraz tak się wycwanili, że musiałbym chyba płacić ze 150 zł za pełen pakiet. To jest kpina. Nie będę wydawał na telewizję więcej niż 100 zł miesięcznie bo to byłaby głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggregg Re: Kiedyś za 80 zł mialem w C+ wszystkie program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:50 A nie sądzisz, że 100 zł za takie psucie mózgu jak TV to i tak jest za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżony Cyfra suxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:55 Jestem abonentem Cyfry od kilku lat i jest coraz gorzej tzn. odkad nie maja konkurencji tak jak kiedys WIZJI TV to przeginają z podwyżkami oraz traktowaniem wieloletnich klientów. Czekam tylko na jedną rzecz: wkrótce będzie przetarg na prawa do polskiej ligii i mam nadzieje, że tym razem C+ nie zdobedzie juz do niej praw. A to będzie oznaczalo tylko jedno... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kiedyś za 80 zł mialem w C+ wszystkie program IP: *.spray.net.pl 03.09.06, 01:46 Głupotą jest płacić więcej niż 50 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celpal Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:51 a ja mam platynowy gratis (bez abonamentu) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI 03.09.06, 21:06 Też mi kiedys ten kit wciskano. Ale nie reflektowałem. I nie żałuję! - To o platynowym gratisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmuszony na cyfre Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: 83.238.146.* 02.09.06, 10:58 i bardzo świetnie, w końcu zaczną szanować klientów a nie ciągle narzucać swoje wizje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .l. Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.intermedia.com.pl 02.09.06, 11:10 W C+ zobaczą 900tys abonentów jak świnia niebo.Jeśli utrzymają 800tys do połowy 2007r to będzie sukces.Płacę po 100zł miesięcznie,co jest przegięciem,mam denny dekoder a dostaję w zamian tak fantastyczne kanały jak POLONIA, TV PULS czy TELE5 w jakości tv północnokoreańskiej.Jeśli ITI będzie miało rozsądną ofertę za 50-80zł,a dekoder nie będzie kosztował więcej niż 400zł to wróżę im wielki sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacques Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:52 Polsat cyfrowy...polecam bo kosztuje diżo mniej a kanałów jest bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimiadam Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 21:43 ale ch..owe Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI 02.09.06, 12:05 Trzeba jeszcze dodać o coraz "nowszych" dekoderach C+, których nowoczesność polega na coraz większej awaryjności i prymitywności. HDTV? Bredzenie. Weźcie się panowie za zwykłe dekodery, które w tej chwili nie nadaja się do zwykłego ogladania tv nie wspominając o HDTV. I zdaje się że 2005 okaże się najlepszym dla was rokiem pod względem zysku netto w historii. Nie mogę się doczekać na ITI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajkai Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: 81.210.22.* 11.09.06, 11:21 testowano dekodery ITI. Zaden (!!!) u nas nie zadzialal. A wy wierzycie jedynie dobrej reklamie !! Ech ludzie ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:14 Jestem abonentem C+ od poczatku, czyli jeszcze od analogowego Canal+. Z każdym rokiem jest gorzej to znaczy, że jest drożej, a oferta coraz uboższa, chociażby brak od paru lat ligi niemieckiej. Teraz płacę 150zł, ale gdybym pragnął mieć wszystkie oferowane programy /komplet Discovery i parę innych programów / to musiałbym płacić grubo ponad 200zł miesięcznie. Od dawna chcę zrezygnować z tej telewizji, lecz obecnie nie ma alternatywy /wyboru/. Niestety cyfrowy Polsat oprócz pakietu Discovery, oferuje zbyt ubogą gamę programów. jeżeli powstanie w miarę przyzwoita i tańsza konkurencyjna oferta to może na mnie liczyć. Nic mnie nie wiąże z C+. Nie cenią oni lojalnych i wieloletnich abonentów, jedyne co potrafią /to jak ktoś już tutaj napisał/ to tworzenie nowych droższych pakietów pod pozorem niby lepszej jakości, czy bogatszej oferty. Przykładem nierzetelnego działania C+ jest sprawa dzierżawienia tunera C+, za którą to usługę C+ pobiera ode mnie od wielu lat /nawet nie wiem od ilu i nie chce mi się sprawdzać/ 10zł miesięcznie netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redondo Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.aster.pl 02.09.06, 12:43 ITI ma Lige Mistrzow i prawa do wszystkich meczow - dla mnie to wystarczajcy powod zeby nabyc ich platforme a jeszcze jak slysze na miescie podkupili z TVP najlepszsych expertow czyli Szczesnego i Pola. Pytanie tylko kto bedzie komentowal te wszystkie mecze, ale i tak sa skazani na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:43 pewnie jak bys mial 3wd za 8 zlotych to bys placil 300zeta:) jak masz pakiet za 150 zlotych to masz wszystko oprócz xxl czarny pr polsatu i iti:) chyba ten post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty W cyfrze wieje nudą, dopóki nie bylo konkurencji . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:38 ... ceny szły powoli ale w górę, a technologicznie kilka lat, nic. Moze wreszcie ruszą dupę, w związku z powstającą konkurencją. A na marginesie, jako świadomy swoich praw konsument, oswiadczam publicznie, że I love Anię S., i wszelcy cwaniako-manipulatorzy z telekomuny francuskiej i interesownego pisuaru, niech trzymają swoje łapy z daleka od osoby, która w obecnym układzie rządzącym jako jedyna rzetelnie i efektywnie pracuje na swoją pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yomen Re: W cyfrze wieje nudą, dopóki nie bylo konkuren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:48 Czytając to co proponuje Cyfra dochodzę do wniosku, że w porównaniu z ofertą ITI, przez jakiź czas ciągle jeszcze bedą krok (nawet parę kroków) w tyle. Rzeczy które cyfra chce oferować od przyszłego roku, ITI będzie miało od razu: www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/ Cyfra będzie chyba musiała obniżyć ceny żeby nie stracić klientów. Swoją drogą ciekawe co teraz zrobi Polsat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajkai Re: W cyfrze wieje nudą, dopóki nie bylo konkuren IP: 81.210.22.* 11.09.06, 11:22 a ITI da Ci to wszystko za 30 zl miesiecznie.... tak tak - w mikolaja tez wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: W cyfrze wieje nudą, dopóki nie bylo konkuren IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:54 Gość portalu: yomen napisał(a): > Czytając to co proponuje Cyfra dochodzę do wniosku, że w porównaniu z ofertą IT > I, przez jakiź czas ciągle jeszcze bedą krok (nawet parę kroków) w tyle. Rzeczy > które cyfra chce oferować od przyszłego roku, ITI będzie miało od razu: > www.telewizjanowejgeneracji.pl/newsletter/ > Cyfra będzie chyba musiała obniżyć ceny żeby nie stracić klientów. Swoją drogą > ciekawe co teraz zrobi Polsat? Polsat jak polsat, ale TVP chce dogonić ITI: wirtualnemedia.pl/document,,1653078,TVP_buduje_platforme_cyfrowa.html Pięknie nie? Jerry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Cyfra+ to dzialanosc "na granicy prawa" IP: *.t.pppool.de 02.09.06, 13:25 Zrezygnowalem z uslug tej firmy. Po wygasnieciu umowy moglem podpisac nowa albo zrezygnowac. Poniewaz Cyfra bezczelnie windowala ceny za ten sam pakiet kilka razy w ciagu umowy, cena stala sie nieatrakcyjna. Nie przedluzylemm umowy. W zamian dostalem jakies chore pismo ze nalezy doplacic bo bilans im sie nie zgadza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oczywiscie na listy i telefony do Cyfry, ze wszystkie rachunki zaplacono nikt nie reagowal. Jak grochem o sciane Przyszlo jeszcze kika pism, zignorowalem, az dali spokoj Ciekawe, czy podobna praktyka funkcjonuje do dzisiaj Mam wrazenie, ze ITI sprosta zasadom konkurencji i cena bedzie dostosowana do realnego przychodu Polakow 800 tys abonentow Cyfry? A myslalem ze TV przestala byc luksusem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajkai Re: Cyfra+ to dzialanosc "na granicy prawa" IP: 81.210.22.* 15.09.06, 10:26 Masz wrażenie ? TO znaczy, co ? Śniło ci się, czy to intuicja ??? Ludzie - nie ma nić za darmo ! Obudzcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hewa (9) ^& Nic za darmo , oni chca poprostu na nas zarobić IP: *.promax.media.pl 02.09.06, 15:07 Miałem Cyfre+ i juz nogdy nie chce mieć z nimi do czynienia , to poprostu złodzieje ! jak juz podpiszesz umowe to wpadasz w sidła z któeych trudno sie wyrwac, więc ostrzegam !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w tyłku mam cyfre+ uwaga na Cyfre+ ! - to oszuści ! jak TP SA i inni IP: *.promax.media.pl 02.09.06, 15:13 ............................................................hahahaha to smiech z cyfry+, którą mam w tyłku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Cyfra+, czyli obiecanki cacanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 15:47 Cyfra potrafi tylko obiecywać. Jak prawie 8 lat temu związałem się z nimi też obiecywali - bankowość internetową, dostęp do internetu i filmów na życzenie. Minęło 8 lat i nic. Tylko kłopoty dla abonenta i traktowanie klientów jak śmieci! Ale na szczęście przed miesiącem się z nimi rozstałem. NIGDY WIĘCEJ CYFRY+!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 18:34 a moze tak złożyć rezygnacje i czekac na telefon w sprawie przedłuzenia umowy tylko po mniejszych kosztach?? Odpowiedz Link Zgłoś
wpstrowski Cyfra to syf do kwadratu!!!! 03.09.06, 08:01 Syfra to złodzije. Płaciłem im abonament,a ono mi nie przesylali sygnalu!!!!! ITI bedą górą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Wygra ten który zapewni najlepszą jakość sygnału. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:03 Mnóstwo ludzi ma telewizory które są o kilka klas za dobre jak na sygnał który mogą obecnie w Polsce dostać. I tu już nawet nie chodzi o HDTV, bo C+ a tym bardziej Polsat walą tak dużą kompresję, że dla przynajmniej niektórych programów wystarczyłby jakiś 30-letni Rubin. Każdy kto zapłacił grube kilka tysięcy za jakąś Bravię czy tym podobne czeka z utęsknieniem na obraz, który widział w sklepie, mniej ważna jest nawet oferta programowa. Choć jeśli chodzi o program, to niedobrze mi się robi już na Discovery - powtórki po kilkadziesiąt razy. Np. odcinki "Katastrofy Lotnicze" idą te same od ponad pół roku, dwa razy dziennie! Ciekaw też jestem czy ITI wycofa swoje kanały z platformy C+, bo to chyba logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew R. Bedzie lepszy - h.264 z przeplywnoscia 10Mbps IP: 206.51.229.* 03.09.06, 13:38 dla 1920x1080i - powinno wystarczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ker Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:41 Napewno nigdy naciągaczom z żabolandii nie zapłace ani złotówki, "Polska nie jest gotowa na usługi" jasne tak samo mówi TPSA również francuska chcą żebyśmy byli daleko w tyle za zachodem technologicznie, mam nadzieje że ta cała Cyfra + zgnije podobnie jak stary szefu rywinek. ITI do boju wdepczcie w ziemie tych francuzików!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest hmm,większość abonentów cyfry+ odradza tą platform IP: *.zetosa.krakow.pl 03.09.06, 10:57 Coś musi być na rzeczy...Wydaje mi się że Canal + cyfrowy jest wściekły na ITI Neovision za naruszenie Status Quo. Myślę, że ITI Neovision może być dobrą konkurencją dla Cyfry + . Doskonale wiedzą jakie błedy popełniła cyfra i jak bardzo to wkurzyło ich abonentów , nauczą się podejscia do klientów na ich błedach , zeby nie popełniac swoich własnych (przy takiej konkurencji nie stać ich na to).Od kilku lat nie mam platformy cyfrowej , ale jesli jeden z ich pakietów bedzie tani(przeznaczony "dla każdego" ) a bedzie zawierał najpotrzebniejsze kanały , to kto wie , może się skuszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew R. Cyfra+ jest w gorszej sytuacji niz ITI IP: 206.51.229.* 03.09.06, 13:35 ITI startuje od zera, nie ma bagazu ilusset tysiecy abonentow z ktorymi nie wiadomo co zrobic, albo wymienic im dekodery, albo trzeba nadawac rownolegle program w wersji HDTV i SDTV. ITI nie ma tego bagazu, oferowac bedzie 2 typu dekoderow, wspierjace nie tylko MPEG-2 obecny w Cyfrze ale i nowy standard kompresji h.264. Jeden odbiornik bedzie prosty, pozbawiony dysku twardego ale dzieki temu w znacznie bardziej atrakcyjnej cenie niz kiedykolwiek proponowala Cyfra czy Polsat za swoj dekoder. Drugi z wbudowanym duzym dyskiem twardym SATA bedzie drozszy i bedzie wygladal znacznie bardziej ekskluzywnie. Poza tym sposob nadawania programu przez ITI spowoduje ze nie bedzie on latwo lamalny przez piratow - platforma Cyfry jest dziurawa jak sito i wiele osob korzysta z tzw sharingu. Ceny abonamentu ITI beda porownywalne z ofertami operatorow zachodnich czyli znacznie tansze niz abonament Cyfry (jesli wezmiemy relacje zarobkow i oferty programowej to okaze sie ze Cyfra ma najdrozszy abonament i pod wzgledem relacji wartosc oferty/cena jest najdrozsza platforma w Europie - 4 -5 razy drozsza niz pakiety brytyjskie!!!!!) STB ITI bedzie oparte na Linuksie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minio Re: Cyfra+ jest w gorszej sytuacji niz ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:20 Mam nadzieje, że żabojadów coś nauczy ta konkurencja i te 10 000 co przy nich zostanie bedzie lepiej traktowane niż do tej pory. Pamietam promocję kiedy każdemu podwyższyli na 2 miesiące pakiet ( z białego na złoty ze zlotego na platynowy etc) i aby wrócić do starego trzeba było do nich dzwonić, pisać i Bóg wie co jeszcze. Bez TVN-u są skończeni i dobrze im tak Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Cyfra+ jest w gorszej sytuacji niz ITI 03.09.06, 23:36 1. Obiornik dwusystemowy nigdy nie bedzie tanszy od jednosystemowego. Trzeba dac znacznie silniejszy procesor wiecej pamieci RAM i FLASH. To kosztuje. 2. Dysk twardy to tylko marketingowy bajer a poza tym jak pokazuje dotychczasowe doswiadczenie dyski w odbiornikach sa jednymi z najbardziej awaryjnych komponentow. Nie mowiac juz o tym ze dysk znacznie podniesie cene urzadzenia. Polsat zamierza wprowadzic z kolei tunery ktore beda obslugiwac dyski po USB o niebo wygodniejsze w uzyciu niz cegly wmontowane do srodka. 3. Przed sharingiem nie ma obrony. Jesli TVN zastosuje system Conax to jest on wyjatkowo prosty to udostepnienia przez sharing nawet przy uzyciu prymitywnych domowej roboty interfaceow. 4. Jesli cos jest dobre to musi kosztowac, a jesli tego TVN nie zrozumie od razu to przekona sie o tym relatywnie szybko. 5. To ze tuner bedzie na Linuxie nie swiadczy absolutnie o niczym. Tuner rownie dobrze moze chodzic bez zadnego systemu operacyjnego. Implementacja Linuxa zdecydowanie ulatwi natomiast hakowanie platformy, bo cale oprogramowanie do tego celu dostepne na ten OS zostanie oddane do dyspozyji piratow. TVN sie na tym przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew R. Re: Cyfra+ jest w gorszej sytuacji niz ITI IP: 206.51.229.* 04.09.06, 23:20 roznica w cenie jest kilku dolarowa - wliczam w to oplaty licencyjne, nikt nie chce robic/kupic teraz STB bez HDTV a jesli HDTV to tylko h.264. Taki rynek - ludzie maja w domach kilkudziesieciocalowe TV i nie chca ogladac w kolko pikselozy na ekranie. Wcale nie marketingowy bajer a do STB ITI bedzie mozna dolaczyc dodatkowy dysk po USB, poza tym jest zlacze Etherent 100Mbps. Przed sharingiem jest duzo sposobow obrony i tyle w temacie - wiecej nie powiem. Jesli cos jest dobre to kosztuje i wcale nie oznacza ze STB za 3000zl bedzie znacznie lepszy niz STB za 900zl. Co do Linuksa... pozyjemy - zobaczymy - minely czasy JTAG'a, RS232 i prostych interfejsow... STB ITI sa projektowane pod katem zabezpieczenia przed piractwem - od poczatku tj od hardware i Linuks... no coz jest ale wiecej nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: Cyfra+ jest w gorszej sytuacji niz ITI 15.09.06, 01:10 Jeden odbiornik bedzie prosty, pozbawiony dysku twardego ale > dzieki temu w znacznie bardziej atrakcyjnej cenie niz kiedykolwiek proponowala > Cyfra czy Polsat za swoj dekoder. Drugi z wbudowanym duzym dyskiem twardym SATA > bedzie drozszy i bedzie wygladal znacznie bardziej ekskluzywnie. Już wiadomo więcej na temat tego bardziej "ekskluzywnego" modelu: www.telewizjanowejgeneracji.pl/2006/09/14/maly-wyciek-o-dekoderach/ Cieszy fakt, że nie będzie trzeba płacić za jego dzierzawę (tylko aktywacja + abonament). Do tego ewentualnie stała opłata za korzystanie z VOD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc cyfra okrada IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 22:18 przestrzegam przed nimi, przy rozwiazywaniu kontraktu nie dosc ze trzeba trzy miesiace wczesniej prosic ich o "mozliwosc nie placenia juz za to co JA chce ogladac" to z trzech miesiecy robi sie piec bo okazuje sie ze nie moga przyjac dekodera i prozne jest dzwonienie do konsultantow w Warszawie, odpowiedz jest ze nie wiedza czemu. W punkcie gdzie chce sie oddac dekoder nie przyjmuja bo w systemie nie ma takiej mozliwosci, czyli trzeba placic dalej bo strasza sadem. Jest to stowka miesiecznie + 10 za dekoder i czekanie kiedy bedziesz w systemie ... To kpina, kosztuje to duzo nerwow i kase. Wiec jesli podpisujesz kontrakt na rok to lepiej dorzuc od razu piec miesiecy i przygotuj kase. Acha jeszcze jedno, 1.liga to jest w oczach cyfry legia i wisla (na zywo), i mozna sie zgodzic ze odstaja od innych ale nie dla nich kupowalem pakiet sportowy aby na zywo ogladac te wlasnie zespoly, innych nie zobaczycie, dopiero trzy dni pozniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handikori Polecam Polsat Cyfrowy !!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.06, 17:54 ...jak najbardziej cena bardzo przystępna -----> 35 zł lub 49 za CAŁY PAKIET !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.hsd1.il.comcast.net 04.09.06, 21:08 co to znaczy saldkjfal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:32 Najwyższy czas,zabrać się za Cyfrę.Wysokie abonamenty-żdnych promocji i ulg dla wieloletnich klientów,kłopoty przy rozwiązaniu umowy/nawet Polsat ma korzystniejsze warunki/i oby wreszie Cyfra zrozumiała,że nie jest jedyna.To już nawet przez kablówkę jest taniej i więcej,ale ludziom nie chce się przepychać z Cyfrą.Traktowanie klienta to faktycznie kuriozum jak na dzisiejsze warunki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemesis Re: Cyfra+ pręży muskuły przed wejściem ITI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 16:32 mam Cyfre od paru lat , nie bardzo rozumiem co ty masz do obsługi, promocje są program loyalnościowy też jest można polemizować czy komuś odpowiada lub nie ale jest, dozwonić się nie ma problemu, więc so wy do licha chcecie, to że drogie no coś można brać Polsat jest tanej ale nie mówcie że lepeij traktują klienta. a mam pytanie a jak chceś być traktowany w obecnych czasach Odpowiedz Link Zgłoś