Dodaj do ulubionych

Alleluja i do bloga

IP: *.orange.pl 06.09.06, 10:45
Ta gadka o samotności to grube uproszczenie. Blog to dzisiaj także gatunek
dziennikarski i część nurtu, który nazywa się "dziennikarstwem obywatelskim".
Blog to świetna forma ewangelizacyjna. Gdyby o.Przemądrzały przejrzał parę
poważniejszych kościelnych blogów to by zauważył, że ich autorzy nie użalają
się nad sobą tylko dają świadectwo wierze. Niektóre są na naprawde niezłym
poziomie.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Alleluja i do bloga IP: *.orange.pl 06.09.06, 10:47
      uwaga do autora: jak się pisze, że władzom kościelnym się to nie podoba to może
      by tak w ramach rzetelności dziennikarskiej przytoczyć jakieś konkrety?
      • frant3 Re: Alleluja i do bloga 06.09.06, 11:40
        "[...] moi przełożeni uznali, by lepiej nie rozgłaszać publicznie, kogo odwiedzam i z kim chodzę na kawę - mówi" Adam Sikorski autor asikorski.blox.pl.
        Czy to nie jest konkret?

--
        www.frant.tivi.pl
        • Gość: x Re: Alleluja i do bloga IP: 217.116.110.* 06.09.06, 12:58
          tu jest mowa o władzach zgromadzenia zakonnego, a to nie są "władze koscielne"
          sensu stricto. Władze kościelne to biskupi, episkopat, a nie jacyśtam
          przełożeni.
          • koszalek_opalek1 Re: Alleluja i do bloga 06.09.06, 13:48
            Hehe dobre :) Mój kumpel jest maniakiem takich blogów :)
            • bluela Re: Alleluja i do bloga 06.09.06, 15:59
              Panie Stangret! Cytuje Pan fragment bloga s.Bruny i nie podaje Pan odnośnika
              ani nic. To blog czy ksiązka? Przyzwoity autor cytując tekst kogoś innego
              podaje źródło. Linki do stron księży są podane. Czy Pan nie wie skąd Pan
              skopiował ten tekst? To znaczy czytał Pan tego bloga czy ktoś w mailu Panu
              przesłał a Pan nie raczył sprawdzić? Możę taki blog wogóle nie sitnieje co?
              Żenada.
    • gonzosquad Alleluja i do bloga 06.09.06, 12:56
      moze by sie tak ksieza wzieli do roboty, bo ile mozna zerowac na ludzkiej glupocie
      • ubu_roy Re: Alleluja i do bloga 06.09.06, 23:30
        Popieram. Dla mnie kazdy ksiadz to zlodziej i oszust. Zlodziej bo utrzymuje go
        przynaleznosc do mafijnej organizacji. A oszust bo propagandzie z ktorej zyje
        nie mozna dowiesc prawdziwosci.
        • Gość: bilbao Re: Alleluja i do bloga IP: *.autocom.pl 07.09.06, 14:08
          i złodziej!
          Bo każdy pijak to złodziej!
    • Gość: x Alleluja i do bloga IP: 217.116.110.* 06.09.06, 13:01
      Dlaczego usunięto linka do bloga siostry? Rano jeszcze był.
      Kmuś się nie podoba to, co pisze?
      www.pustelnica.pl
      • trasymach Re: Alleluja i do bloga 06.09.06, 14:17
        He he blog jak blog, ale skąd wzmianka o zakonnicy w tekście o blogach księży?
        Ot logika dziennikarzy "Gazety"!
        A usunęli pewnie dlatego, że reklamują tylko blogi ze swojego serwisu.
        Ty cenzura tylko elegantsza.
    • Gość: Alina Re: Alleluja i do bloga IP: 195.189.33.* 06.09.06, 13:07
      Nazwanie o.Jędrzejwskiego przemądrzałym świadczy o kompletnej nieznajomości
      tematu!
      Oby więcej takich ludzi jak o.Wojciech w naszym Kościele.
      • Gość: Wacek Re: Alleluja i do bloga IP: 217.17.45.* 06.09.06, 13:22
        On napisał, że w Olsztynie ugiął się pod ciężarem pokusy i kupił dwie
        książki??? Co to były za książki??? A może to już jakieś zboczenie i kupowanie
        książek to grzech?
        • Gość: Alina Re: Alleluja i do bloga IP: 195.189.33.* 06.09.06, 14:23
          A żebys wiedział że dla niektórych to zboczenie, np. dla mnie ;-)
          Mam mase książek, zajmują całe wolne miejsce w moim domu, a nadal nie mogę się
          powstrzymac przed kupowaniem i czytaniem kolejnych. Mogłabym całą pensję na to
          wydać ;-)
      • Gość: tutu Re: Alleluja i do bloga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:13
        Albo w miedzyczasie zmieniono tekst, albo ktos nie umie czytac ze zrozumieniem.
        Balam sie ze ja, ale po trzykrotnym przeczytaniu tekstu wciaz nie znalazlam
        zadnej przydawki okreslajacej o. Wojciecha. Jest tylko jego wypowiedz i
        informacja, ze jest on autorem modlitewnika dla internautow.
        • Gość: Mary Re: Alleluja i do bloga IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.06, 00:22
          Bo to uwaga nie do teksyu głównego, tylko do pierwszego postu "x"
    • trasymach Alleluja i do bloga 06.09.06, 14:14
      Jaka mania? O czym pisze autor tekstu? Ile jest tych blogów? 100? 1000? Skąd
      takie stwierdzenie?
    • eseldziatko Alleluja i do bloga 06.09.06, 14:53
      Parafianie widzą w księdzu anioła...
      buchacha! dobre! uśmiać się można
    • Gość: kemocik anioła?LOOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 14:54
      "Parafianie widzą w księdzu anioła"

LOOOOL!!!!! gdzie tak jest? nie no, dajcie spokój, nie róbcie sobie jaj.. haha
      myślałby kto, jaki anioł.. mało to było pijanych księży,pedofilów i oszustów?
      kto przy zdrowych zmysłach idealizuje czarnego... ech gdzie wy żyjecie? chyba na
      ksieżycu (sic!)
      • Gość: o. Jeremiasz Re: anioła?LOOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:16
        Aniołem nie jestem i nie chcę, żeby mi tak ktoś mówił, tylko Panie drogi nie
        jestem ani pijakiem, ani pedofilem, ani oszustem....i kto o zdrowych zmysłach
        posługuje się sloganami? Ty? To gdzie żyjesz... na Marsie?
    • rudy_rudolf blogować każdy może 06.09.06, 15:20
      skoro blogują politycy to dlaczego nie księża?internet to możliwość wypowiedzi
      dla wszystkich :-)

lepsza strona zycia
      www.asiaq.pl
      wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • Gość: ws Re: Alleluja i do bloga IP: *.25-151.libero.it 06.09.06, 18:44
      Tutaj sa linki do kilkunastu blogow ksiezy: piotr.blogger.de
      • Gość: x Re: Alleluja i do bloga IP: 217.116.110.* 06.09.06, 19:32
        spora częśc tych odnośników nie działa
        • ciagciulaciag Nowy blog Leppera 06.09.06, 21:16
          "Wstalem se rano, odlalem sie, pierdlem i poszlem robic sniadanie. W sypialni
          chrapala Begerowa, bo ja w nocy rznalem jak ozimine! Na sniadanie wpieprzylem
          schabowego, popilem koniakiem i poszlem dac zryc swiniom, bo strasznie
          kwiczaly, glosniej od Begerowej jak ja rznalem.Jedna maciora wciaz mi sie
          nadstawiala ale bylem za bardzo zmeczony. Swinie se zarly, a ja zgrabilem gnoj
          i zjadlem se jeszcze kanapkie z salcesonem. Wbilem sie w Armaniego, na szyje
          krawat w czerwone paski i.......rzudzic! A w Sejmie same warchlaki, knury i
          maciory-to i dobrze sie tam czuje, jak swoj u swojego. Po poludniu ide z
          Rydzykiem na golfa a potem przyjezdza Jankowski i ma mi pokazac jakies zdjecia
          malych chlopaczkow, zdaje sie ministrantow. Zycie jest pienkne ....jak Begerowa!
          (albo jej krowa!)
    • Gość: zenek jest i zakonnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:31
      po prawej tiny.pl/7f3v
    • Gość: o. Jeremiasz A czemu nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:39
      No to pierwsze... nie mania....bo ile tych blogów jest? Raczej mało. Po drugie
      o. Wojciech miał różne wypowiedzi i wiele z nich mi się podoba bo są mądre
      i "zadziorne"...z tą to się jednak nie za bardzo zagadzam, bo nie jestem jakimś
      osamotnionym i zdziwaczałym księdzem...przynajmniej tak mi się wydaje... po
      trzecie to dla mnie jest to sposób jeden z wielu i głoszenia Ewangelii i
      pokazania, że ksiądz to też człowiek, chociaż nie piszę z kim piłem kawę, to
      nie jest aż takie ważne, chociaz kawę lubię, po czwarte to bardzo buduję się i
      umacniam wiarą ludzi dzielących się wiarą na swoich blogach, po piąte to
      zdarzają się często ludzie piszący do mnie o swoich problemach, o których
      trudno im w świecie rzeczywistym księdzu powiedzieć z różnych powodów, a po
      szóste to też, myślę, że pożyteczny, spędzenia kilku chwil wolnego czasu...no i
      po siódme, proste pytanie z tematu...a czemu księża nie mają pisać blogów...bo
      nie za bardzo rozumiem dlaczego to jest "złe" czy "podejrzane"...
      • Gość: yogi niech piszą - o molestowaniu, gwałtach, pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 05:53
        pedalstwie i mamonie wśród swoich pobratyńców :))

Niech Delegat też bloga złoży :))
    • Gość: anti Alleluja i do bloga IP: *.nat.ino.tvknet.pl 07.09.06, 12:05
      Duchowni na pustynie a nie do kompow ku..a jego mać!
    • Gość: ant Re: Alleluja i do bloga IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.06, 16:08
      a piszą w blogach ile przekrętów narobili i jak sie z dziewczątkami zabawiają ??
      nie ??
      to wieeelllka strata dla polski !!!
      :-/
    • Gość: x. jAteZ Blog typowego ksiedza IP: 138.49.32.* 07.09.06, 16:22
      Wtalem rano. Chyba o 6 z minutami - jak zawsze. Umylem sie w zimnej wodzie.
      Omowilem brewiarz (jutrznia). Poniej poszedlem do kosciola. Szybko sie ubralem
      w albe, stule, ornat. O osmej bylo juz po wszystkim. Poszedlem na sniadanie.
      Znowu ta sama szynka, chleb, maslo. Herbata jak zawsze slaba. Zjadlem i
      wyszedlem. Nie bylo znowu o czym gadac ze starym. On ciagle o jednym o kasie.
      Wrocilem do siebie. Siadlem do komputera. Byla jakas 9 rano. I tak siedze.
      Blog, gazety, troche na chat. Troche ma gierkach. Nie bede wam pisale wiecej,
      bo mnie wyrzuca z parafii. Zaraz ide spac. Jest juz 23. Jednym slowem nuda. Nic
      sie nie dzieje. Pa do jutra.
      Jutro:
      Jutro:
      • Gość: Adam Re: Blog typowego ksiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 17:13
        Typowe myślenie "ćwierćinteligenta"....z wyrazami współczucia....
    • mark.parker Re: Alleluja i do bloga 07.09.06, 19:20
      A o zabawach z ministrantami i gosposiami nie piszą?
    • Gość: mathaw Alleluja i do bloga IP: 213.199.253.* 08.09.06, 19:38
      blog jest dla wszystkich - ksiadz tez czlowiek - dlaczego nie miał by tez pisac
      tego rodzaju literatury?! A to od nas zalezy czy bedziemy to czytac, jezeli
      mozna przez to poznac zycie duchownego, to dlaczego nie?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka