Gość: atx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:14 Bardzo dobrze! Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.freud Re: 17 mln zł zysku Agory 08.11.06, 01:02 Gość portalu: atx napisał(a): > Bardzo dobrze! Tak trzymac! Ciekawe jaki wynik finansowy ma dziennik Dziennik, Axela Springera. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.szfaja Re: 17 mln zł zysku Agory 08.11.06, 21:29 Zgadzam się z dr szwajcnerem vel freudem. Ciekawe jaki dziennik ma wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: 17 mln zł zysku Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 06:26 Lekko ponad 5 mln dolarów zysku dla takiej dużej korporacji to klęska. To takie minimum aby utrzymać podstawową zdolnośc kredytową. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: 17 mln zł zysku Agory 08.11.06, 06:59 Gość portalu: Lelekl napisał(a): > Lekko ponad 5 mln dolarów zysku dla takiej dużej korporacji to klęska. To takie minimum aby utrzymać podstawową zdolnośc kredytową. Ale jest 17, więc wbrew propagandzie jest to sukces, tym bardziej że podstawowym produktem jest gazeta opinii, a nie tabloid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: 17 mln zł zysku Agory IP: *.tpnet.pl 08.11.06, 08:02 Opinii? To kiedy Giertych zostanie wiceszefem PiS-u (było na jedynce w "GW")? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.azdy Re: 17 mln zł zysku Agory IP: *.agora.pl 08.11.06, 13:53 wczoraj taką przyszlosc Romana przewidywal Dziennik Odpowiedz Link Zgłoś
tw.szfaja Re: 17 mln zł zysku Agory 08.11.06, 21:29 Zgadzam się z dr freudem vel szwajcnerem! Wbrew propagandzie to sukces! Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda Agora tnie koszty, ale dołuje coraz bardziej 08.11.06, 13:41 dokładna i sensacyjnie trafna analiza P&L Agory, kwartał po kwartale, na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=41629567 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigmej Re: Agora tnie koszty, ale dołuje coraz bardziej IP: *.tkdami.pl 08.11.06, 14:02 jako prac. Agory-Poligrafii mam się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda nie 08.11.06, 14:26 dopiero kiedy pozbędą się radia topór zawiśnie nad drukarniami, nie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adax Re: nie IP: *.chello.pl 08.11.06, 19:05 Podaj jeden racjonalny powód ew. pozbycia się drukarni przez Agorę, ekspercie od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda nauczam chętnych 09.11.06, 07:55 w zasadzie swoje rewelacyjne analizy kieruję do ludzi, którzy potrafią odróżnić P&L and Balance Sheet i wiedzą jak się oblicza zwrot na kapitale, ale ponieważ dołowanie Agory wprawiło mnie w świetny humor mam wiele wyrozumienia dla tłuszczy, zwłaszcza jeśli wykazuje chęć uczenia się. Postanowiłam więc odpowiedzieć. Agora może pozbyć się drukarni w ramach cięcia kosztów. Wiadomo że outsourcing oznacza na ogół spadek jakości (chodzi mi bardziej o terminy i elastyczność niż jakość druku) i Agora cierpiała już bardzo, kiedy Wyborcza w wielu regionach drukowała się na maszynach PolskaPresse i innej konkurencji, ale jak to mówią, tonący brzytwy się chwyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: nauczam chętnych, czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:42 w świetny nastrój wprowadzasz _Balance Sheet_ , wystarczyło powiedzieć Bilans. po czym rozpoznajesz _tłuszczę_? _ale, ponieważ_ wystarczy "ale" lub "ponieważ" czyli nauczycielko naucz się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adax Re: nauczam chętnych IP: *.chello.pl 10.11.06, 03:54 doda-elektroda napisała: > Agora może pozbyć się drukarni w ramach cięcia kosztów. Musieliby na głowę upaść, ćwierćinteligenta biznesowa owieczko Prędzej pozbędą się radia, mniej dochodowych czasopism i wytną w pień połowę oddziałów lokalnych. Druk wyborczej (z mutacjami i dodatkami) to karkołomna logistycznie operacja. Czasy PolskaPresse to prehistoria i przedszkole. Outsourcing? W kilkunastu drukarniach? Z kilkudziesięcioma dodatkowymi etatami w produkcji i kolportażu? Z dead-line'em o 16? Taniej? Wolne żarty. Przecież po to centralizowali druk w 3 swoich drukarniach, żeby ciąć koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud [...] 08.11.06, 17:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda jak dzieci, jak dzieci 08.11.06, 17:37 trzeba wziąć za rączkę i pokazać, w której to linijce... Chodzi oczywiście o moje, sensacyjnie trafne analizy, a nie o wypociny jakiś patafianów, którym robię zaszczyt dopisując się do ich wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo AMS rulez! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:50 No może nie jest to jakiś wspaniały wynik, ale z sektorów Agory billboardy trzymają się nieźle. W zwiazku z tym proponuję GW rozwieszać na tychże - mieli Chińczycy gazety na murach, możemy mieć i my. Co prawda da się zapewne przeczytać tylko tytuły, ale to niewielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: AMS rulez! 08.11.06, 22:46 Gość portalu: gizmo napisał(a): > No może nie jest to jakiś wspaniały wynik, ale z sektorów Agory billboardy > trzymają się nieźle. W zwiazku z tym proponuję GW rozwieszać na tychże - Ja bym raczej proponował Cezaremu Michalskiemu wieszanie swojego Dziennika na bilbordach gazety. Korzystne dla obu stron. Czytelnictwo Michalskiego ( przynajmniej tytułow ) by wrosło, a Agora by zarobiła. I nikt nie musialby likwidować etatów i wyrzucać dziennikarzy na bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: jak dzieci, jak dzieci 08.11.06, 22:48 doda-elektroda napisała: > trzeba wziąć za rączkę i pokazać, w której to linijce... > > Chodzi oczywiście o moje, sensacyjnie trafne analizy, a nie o wypociny jakiś > patafianów, którym robię zaszczyt dopisując się do ich wątków. Chodzi a tą analize: dobre wieści, sprzedaż Agory spada - doda-elektroda 06.06.06, 11:06 Owszem też widać wysoki profesjonalzm. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda 474 tys. egz. to więcej niż 524 tys. egz. ? 09.11.06, 08:02 Jezu, do jakich analfabetów ja piszę, chyba będę odpowiadać tylko na takie zaczepki, których autorzy przynajmniej ciut znają się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Zaznaczyłem do skasowania za złamanie regulaminu 09.11.06, 17:13 "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. (b)(...):" doda-elektroda napisała: > Jezu, do jakich analfabetów ja piszę, chyba będę odpowiadać tylko na takie > zaczepki, których autorzy przynajmniej ciut znają się na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda cóż, każdy wielki człowiek ma swoje słabostki 12.11.06, 14:56 moją jest to, że traktuję różną ludzką florę i faunę uczciwie - czyli tak, ja na to zasługuje. Być może jestem na to forum za wielka. Na wszelki wypadek też kliknęłam, domagając się skasowania mojego postu - w sumie wielcy ludzie nie powinni zdradzać swoich słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: cóż, każdy wielki człowiek ma swoje słabostki 12.11.06, 16:20 doda-elektroda napisała: > Na wszelki wypadek też k > liknęłam, domagając się skasowania mojego postu - w sumie wielcy ludzie nie > powinni zdradzać swoich słabości. Naprawde wielka bylabyś studiując dokładnie regulamin. ( no moze troche powyzej przecietnej) Swoich własnych postów nie zaznacza się do kasowania, bo to jest bezcelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda regulaminy.... ach, są takie, dla maluczkich 12.11.06, 23:24 ny, giganci myśli, nie musimy się do nich stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: regulaminy.... ach, są takie, dla maluczkich 12.11.06, 23:47 doda-elektroda napisała: > ny, giganci myśli, nie musimy się do nich stosować. Opacznie to rozumiez. Niestojących sie do regulaminów gajowy Marucha bierze i odstrzeliwuje. Dają mu po prostu w głupi sposób pretekst. Prawdziwi giganci myśli stosują się do regulaminów. regulaminy im nie przeszkadzaja, bo zwykle nie są pisane przez gigantów.... Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda o regulaminach 13.11.06, 14:24 prawdziwi giganci myśli stosują się do regulaminów? Ehe ehe, zakrztusiłam się... Znasz anegdotę o jakimś XVIII-wiecznym generale (nazwisko przykrył mrok niepamięci), który miał to nieszczęście że był kolejnym rozjechanym w bitwie przez Napoleona? Skarżył się że Napoleon wygrał nie fair, bo pokonał go nie stosując się do reguł sztuki wojennej. Niemniej uważam, że faktycznie niestosowanie się do regulaminu (nawet przez wielkich, jak ja) demoralizuje maluczkich. Więc ponownie kliknęłam, domagając się skasowania mojego postu. Niestety, gajowy Marucha chyba zapił. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: o regulaminach 18.11.06, 19:35 doda-elektroda napisała: > prawdziwi giganci myśli stosują się do regulaminów? Ehe ehe, zakrztusiłam się.. > . > > Znasz anegdotę o jakimś XVIII-wiecznym generale (nazwisko przykrył mrok > niepamięci), który miał to nieszczęście że był kolejnym rozjechanym w bitwie > przez Napoleona? Skarżył się że Napoleon wygrał nie fair, bo pokonał go nie > stosując się do reguł sztuki wojennej. Sugerujesz ze Napoleon nie byl żadnym wybitnym taktykiem i strategiem, tylko załosnym niehonorowym oszustem własnoręcznie dobijajacym rannych po bitwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: cóż, każdy wielki człowiek ma swoje słabostki IP: 81.210.71.* 13.11.06, 11:19 doda-elektroda napisała: Być może jestem na to forum za wielka gabarytowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały człowiek Re: cóż, każdy wielki człowiek ma swoje słabostki IP: *.ib.tcz.pl 18.11.06, 19:22 Śpieszcie się kochać kobiety , tak szybko tyją ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.szfaja ([...]) 08.11.06, 21:30 Zgadzam się z dr szwajcnerem vel Freudem. Wiadomość została usuięta ze względu na złamanie regulaminu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: 17 mln zł zysku Agory IP: *.tpnet.pl 08.11.06, 19:53 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061108/ekonomia/ekonomia_a_27.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: 17 mln zł zysku Agory IP: *.chello.pl 08.11.06, 20:38 Już 3 lata temu słyszałem, o chęci pozbycia się drukarni w Pile. Ale jak mniemam to będzie "finito" Agory, raczej wcześniej pójdą pod młotek: rozgłośnie, czasopisma, outdoor, a na końcu drukarnie. Dwaj główni budowniczy drukarnii Agory nie pracują już od dwóch lat w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Łżegazata pod nowym łżeredaktorem? 08.11.06, 22:30 Gość portalu: T-800 napisał(a): "Na niespodziewany wzrost notowań wydawcy "Gazety Wyborczej" mógł mieć wpływ wolniejszy spadek sprzedaży gazety we wrześniu" Wszyscy twierdza ze sprzedaż Gazety we wrzesniu wzrosła, natomiast zmalala sprzedaż jego najwiekszego konkurenta. ( springerowski Dziennik ) Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda Agora nie jest już spółką medialną 09.11.06, 07:58 bo działalność medialna przynosi Agorze straty. Agora jest bankiem inwestycyjnym - bo tylko dzięki tej działalności utrzymuje się na powierzchni. Co udodowniłam osobiście na: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=41629567 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: Agora nie jest już spółką medialną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 06:40 Słusznie prawisz. Nazwa bank inwestycyjny to takie przyblizone rozumiem określenie. Korzysta w każdym razie z kapitałów . Niestety ale w mediach ma fatalne wyniki i nie widać aby zarząd brał się za likwidację rozrzutności i rozpasania nie na miarę wyników np w oddziałach, co wynika moim zdaniem z zaangażowania politycznego AGory i nie ma nic wspólnego z ekonomią. Jest ewidentny brak decyzji i czekanie .... no własnie na co czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda kto po Rapaczyński? Zostało 6 tygodni. 12.11.06, 15:02 ejże, gdyby było tak jak piszesz, to bym się bała. Bo oznaczałoby to, że Agora zaniedbuje dostępne środki ratunkowe. Tymczasem jest znacznie gorzej. Agora wykorzystuje do maksimum dostępne środki ratunkowa, czego dowodzą drastyczne redukcje wydatków na wszystko i zwolnienia grupowe. I co? I nic! Wyniki są coraz gorsze. I to jest dobra wiadomość. Swoja drogą, następca pani Rapaczyński miał być ogłoszony do końca roku. Zostało niewiele czasu. Jakieś plotki? Słyszałam że Bronek Wildstein szuka posady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: kto po Rapaczyński? Zostało 6 tygodni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:29 Gdzie masz wolnienia grupowe ? No oczywiście one sa w centrali ale to pic. Sprawdz w odziałach poza mocnymi finansowo jak warszawski . Takie Kielce, Rzeszowy, Szczeciny, Gorzowy Odpowiedz Link Zgłoś
doda-elektroda p.......licie Hipolicie 12.11.06, 23:23 zwolnienia grupowe dotyczą 250 osób i obciążyły już P&L Agory na 4.7m. To nie są żarty. Agora, mit i legenda polskiego biznesu, nie dość że sukces to jeszcze jakże etyczny, magnes i słońce polskiego dziennikarstwa, zwalnia. I to nie na żarty. Odpowiedz Link Zgłoś