Dodaj do ulubionych

Rozwód z majątkiem

30.03.07, 09:23
Wypad oszołomy!!! Juz naprawdę nie maja nic innego do roboty. Oni nie
potrafia zrozumieć, że rozwodu nie bierze się dla przyjemności, że to stres,
który kończy coś, w czym się wielko pokłdało nadzieje??? Kretyni!
Niech się zajmą swoimi dietami na przeloty w klasie biznes i odwalą od
naszego życia!
Obserwuj wątek
    • Gość: widar Rozwód z majątkiem IP: 195.160.179.* 30.03.07, 09:26
      Ci parlamentarzysci chyba oszaleli!!! Koszty rozwodów w Polsce są i tak
      wysokie i powinny być obniżone, a nie podwyższane! Procedura rozwodowa jest
      jedną z bardziej skomplikowanych w Europie! Podwyższenie kosztów nie wpłynie
      w żaden sposób na poprawienie trwałość polskich małżeństw, dotknie tylko
      osoby gorzej sytuowane. Moim zdaniem postępowanie w kwestii rozwodu powinno w
      ogóle być zwolnione od opłat sądowych, bo nie ma na celu dochodzenia roszczeń
      majątkowych, a jedynie uzyskanie konstytutywnego wyroku rozwiązującego pewien
      stan prawny (małżeństwo). Mam nadzieję że minister Ziobro zdaje sobie z tego
      sprawę i nie podwyższy opłat sądowych.
      • Gość: adam Nadzieja matką głupich IP: *.autocom.pl 30.03.07, 09:57
        Zioberko nie rozumie takich skomplikowanych zagadnień. Pan "przysiadam sobie na
        pieńku podczas wędrówki górskiej z Conradem w ręce" wpadnie jeszcze na pomysł,
        żeby rozwodników wsadzać do pierdla.
        • misznaiq [...] 30.03.07, 10:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • gulcia77 Re: Nadzieja matką głupich 30.03.07, 10:26
            A to fakt, przynajmniej cały cyrk związany z weselem nam odpadł, poza tym
            związek małżeński nam się nie opłaca, a po 3 w naszym wypadku wchodzi w grę
            tylko cywilny, to po co się w to bawić???
          • Gość: Simon Re: Nadzieja matką głupich IP: *.era.pl 30.03.07, 11:40
            chciałeś chyba powiedzieć na "na regulację prywatnej rzyci"... :))
            • Gość: emigrantka Ludzie chodzcie na wybory!!!! IP: 199.4.27.* 30.03.07, 11:45
              Polska cofa sie do PRL.
              Dwie pokraki osmieszaja caly narod.
              Pocieszajace jest tylko to, ze mohery wymieraja i za 5 - 10 lat przy urnach
              zadecyduja bardziej swiadomi politycznie ludzie.

Mozna ten proces przyspieszyc - LUCDZIE CHODZCIE NA WYBORY!!!!!!!
              Bo posty z internetu maja sie ni jak do wynikow glosowania w wyborach.
        • Gość: deks Przecież już tak jest ,a koszty sądowe? IP: *.crowley.pl 30.03.07, 11:16
          Przecież już jest tak , że koszty sądowe w sprawie rozwodowej są liczone od
          zarobków, "zapłaciłem " za rozwód 3 tyś to jest mało według PIS ?
          • kosand Chętnych jest duzo bo jest tanio, che,che,che 30.03.07, 11:20
            Jednak jestem za badaniami dla urzędników publicznych i parlamentarzystów. Taki
            wysyp idiotów jak w obecnej koalicji rzadko się zdarza, jakas erupcja na słońcu
            czy to juz genetyczne obciązenie?
            • Gość: Anty-pisuar Re: Chętnych jest duzo bo jest tanio, che,che,che IP: 83.2.123.* 31.03.07, 16:57
              KOSAD MASZ 200%RACJI TAKIEGO WYSYPU IDIOTóW KOALICJI JESZCZE NIE BYłO.
          • Gość: elemelek Re: Przecież już tak jest ,a koszty sądowe? IP: 212.244.167.* 30.03.07, 11:50
            No właśnie juz tak jest. Też mi pomysł wyważanie otwartych drzwi.
          • polska.europa.swiat Re: Przecież już tak jest ,a koszty sądowe? 30.03.07, 12:36
            Gość portalu: deks napisał(a):

> Przecież już jest tak , że koszty sądowe w sprawie rozwodowej są liczone od
            > zarobków, "zapłaciłem " za rozwód 3 tyś to jest mało według PIS ?

Podejrzewam , ze tu pracuja lobby sedziowskie.A w sadach siedza glownie
            dzialacze PO i to im malo !!!
        • Gość: tomeczek Ile razy mam powtarzać: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:40
          Gość portalu: adam napisał(a):

> Pan "przysiadam sobie na
          > pieńku podczas wędrówki górskiej z Conradem w ręce" wpadnie jeszcze na pomysł,
          > żeby rozwodników wsadzać do pierdla.

Ile razy mam powtarzać: Nie podsuwajcie politykom takich pomysłów bo w końcu
          zaczną je realizować!!!
      • Gość: divak2 To będzie kolejna fikcja IP: *.generacja.pl 30.03.07, 11:32
        Dwoje osób nic do siebie już nie czuje albo się nienawidzi, bo różnie to bywa, nie mieszka ze sobą tylko z innymi partnerami, ale są małżeństwem, bo prawo nie daje im szans na rozwód. A jeśli ciężko będzie się rozwieść, to ludzie mogą nie chcieć brać ślubów. Śmierdzi mi tu mieszaniem się państwa w prywatne/intymne sprawy obywateli. Należy tu jeszcze wspomnieć o przypadkach gdy jedno z małżonków ignoruje drugie/pije nałogowo i nie chce się leczyć/malretuje rodzinę itp. Wtedy to rozwód chyba może być konieczny, również ze względu na dobro dzieci.

--
        ..i nie opuszczę Cię póki mnie nie zabijesz...
      • critic Re: Rozwód z majątkiem 30.03.07, 14:28
        Przerażające jest to, że senatorowie PiSu zdają się sądzić, że większość ludzi
        bierze rozwody ot tak, "dla przyjemności" i w związku z tym trzeba im to utrudnić.

A co jeśli w związku z podwyższonymi kosztami maltretowana przez męża kobieta
        nie będzie mogła wziąć rozwodu? Czyżby durnym prawiczkom nie przyszło to do głowy?
    • Gość: . [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wsamrazek Re: Rozwód z majątkiem 30.03.07, 09:52
      Właśnie się dowiedziałem że nigdy nie miałem dobrych butów !!!
      • Gość: marys Re: Rozwód z majątkiem IP: *.rrserwis.pl 30.03.07, 10:10
        ja też ...
      • Gość: elemele Re: Rozwód z majątkiem IP: 195.117.255.* 30.03.07, 10:13
        ja to samo! buty za tyle kasy?
        Ja ubrania już 20 lat kupuję w second-hand!!!
      • Gość: grzela Re: Rozwód z majątkiem IP: 195.117.68.* 30.03.07, 10:32
        I ja też, ale za 300 też są dobre
        • Gość: xxxjoa Re: Rozwód z majątkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:36
          A jezeli rozwód nastepuje z powodu długów współmałżonka, a więc majatek wspólny
          jest jakby "ujemny" to państwo mi dopłaci?
    • Gość: tojuzbylo Re: Rozwód z majątkiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.07, 09:54
      Jednego nie rozumiem - dokładnie takie rozwiązanie obowiązywało w Polsce od lat
      60.XX wieku do 1 marca 2006 roku. Sąd na koniec procesu na podstawie danych o
      zarobkach małżonków ustalał opłatę, czasem bardzo wysoką. Słusznie zmieniono to
      na opłatę 600 zł od wszystkich niezależnie od kwoty. I po co do tego wracać?
      Ciekawsza jest propozycja LPR, zgłoszona przez Bosaka, by za drugi ślub w życiu
      trzeba było wpłacić 5 tysięcy zł opłaty skarbowej. To jest dopiero kuriozum!
      • Gość: tojuzbylo Re: Rozwód z majątkiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.07, 09:55
        "niezależnie od zarobków" miało być oczywiście
    • r_mol Myślę że Kościół powinien zabrać głos 30.03.07, 09:55
      w sprawie tej ponurej szajki rządzącej naszym nieszczęśliwym krajem. Nie może
      być tak, że zgraja niezrównoważonych ludzi, wycierając sobie gęby patriotyzmem
      i wiarą, co dzień robi wszystko aby przerobić Polskę na jakiś kuriozalny twór,
      po wyjeździe z którego Polacy wzdychają z ulgą i nawet nie myślą o powrocie.
      • Gość: adam Ta obłudna zakłamana instytucja IP: *.autocom.pl 30.03.07, 09:58
        ma negatywnie recenzować najbardziej przychylną, od wieków średnich, ich ponurym
        interesom ekipę?
      • Gość: elemele Re: Myślę że Kościół powinien zabrać głos IP: 195.117.255.* 30.03.07, 10:20
        Kto zacznie rewolucję? Mam nadzieję, że już niedługo woda się wyleje.
        Ile czasu można patrzeć ze spokojem na to, co się dzieje. Dlaczego tak
        beznadziejni ludzie dostają się do polityki, a potem do Sejmu, dalej gdzie
        popadnie. Każdy z nich zna się na wszystkim, jest wyrocznią w sprawach o jakich
        nie ma bladego pojęcia. Brak mu wiedzy, rozumu, wykształcenia, a nawet zdrowego
        rozsądku. Z dnia na dzień zostaje ministrem, dyrektorem, prezesem /długo można
        wymieniać? bez pisania CV, LM czy nawet zwykłego podania z prośbą
        o zatrudnienie.
    • ukos Komunistyczny debilizm 30.03.07, 09:58
      To jeszcze za chleb bogaty też powinien płacić proporcjonalnie do stanu
      posiadania. I w ogóle za wszystko. Dzięki temu wszyscy będą mieli tyle samo i
      będzie komunizm bez wypaczeń.
    • zdzisiek66 Zakazać rozwodów !!! 30.03.07, 09:59
      pis robi krok w dobrym kierunku, ale to o wiele za mało
      Rozwody powinny być całkiem zabronione, bo są wbrew zasadom Świętej Wiary
      Katolickiej. Precz z rozpustą, zgniłym liberalizmem i cywilizacją śmierci!!!
      Błogosławiony Ojcze Dyrektorze, nasz Umiłowany Przywódco Narodu, wszak Ty
      kręcisz tymi figurantami w sejmie i rządzie, zrób z nimi porządek.
      • grizwold dobre! 30.03.07, 10:21
        dobre! naprawde dobre! Ty wiesz, ze przez chwile nawet uwierzylem, ze mowisz na
        powaznie?? Cholercia.... :) :) :) :) :) :)
      • Gość: rozwiedziony Re: Zakazać rozwodów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:48
        Czy rozwody ateistów, buddystów itd. są też "wbrew zasadom świętej Wiary"?
        Czy to państwo określa, która wiara jest dla mnie święta? To żeśmy już
        przerabiali w średniowieczu, nie sprawdziło się.
        • grizwold Re: Zakazać rozwodów !!! 30.03.07, 10:57
          wyluzuj :) to byla marna (choc ciekawa) prowokacja
    • Gość: betasz Rozwód z majątkiem IP: 136.8.152.* 30.03.07, 10:02
      Tak, tak uchwalajcie sobie. Świetny sposób na ograniczenie ilości zawieranych
      związków małżeńskich.
    • Gość: prof. Lepper Edgar i Dorn sporo oszczędzili IP: *.jjs.pl 30.03.07, 10:05
      Jarosław i Zero w ogóle nie mają problemu bo o legalizacji mowy nie ma i
      słusznie.
    • jkdino49 Jak Pan Bóg chce kogoś pokarać... 30.03.07, 10:06
      ...to mu rozum odbiera - takie przysłowie pamiętam z dzieciństwa. Nie wiem,
      czym ci (p)osłowie narazili się Panu Bogu, ale musieli nieźle nabroić.
      A jedynym rezultatem finansowego karania rozwodzących się będzie dalsze
      zmniejszenie liczby ślubów - więcej par będzie się obywać bez urzędowego
      papierka.
      • Gość: tomeczek Re: Jak Pan Bóg chce kogoś pokarać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:42
        ... to spełnia jego marzenia.

(To inna wersja) :)
    • pierot6 Karta rowerowa wystarczy... 30.03.07, 10:08
    • 3pifka Rozwód z majątkiem 30.03.07, 10:09
      Żeby tak jeszcze mandaty i kolegia uzależnili od zarobków
    • Gość: Rado Wu Rozwód z majątkiem IP: *.uwoj.wroc.pl 30.03.07, 10:11
      Proponuję wyliczać opłatę rozwodową na podstawie dugości penisa małżonka
      podzielonego przez obwód piersi małżonki.
      • Gość: p26 Na pewnio liczba zawieranych małżeństw wzrośnie:-) IP: *.rzeszow158.tnp.pl 30.03.07, 10:15
        a liczba konkubinatów spadnie hehe
      • Gość: zbibi No, a jak wyjdzie ułamek nieokresowy, co co? ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:51
    • Gość: Towalt Rozwód z majątkiem IP: 195.42.249.* 30.03.07, 10:16
      No to się załamałem - nigdy nie miałem "dobrych" butów! Ale ze mnie prostak :-(
    • patman Sądzicie, że można Polaków dalej upadlać? 30.03.07, 10:17
      Przetrwaliśmy rozbiory, okupację hitlerowską, stalinowską, to przetrwamy i
      okupację moherową.
    • tomasz.zarebski Rozwód z majątkiem 30.03.07, 10:18
      debile, debile, debile nami rzadza. jedyna chyba "korzysc" z tego to wieksze
      wplywy do czarnej dziury zwanj budzetem i wiecej pieniedzy na socjalne
      rozdawanie
    • feminista Re: Rozwód z majątkiem 30.03.07, 10:19
      To jest zasytraszanie i terroryzowanie ludzi, to jest już chore (bardzo
      delikatnie mówiąc). Ci chorzy ludzie z PiS & S-ka, albo zmieniają nazwy ulic,
      organizują polowania na "Czarownice", albo wymyślają kolejne durne pomysły.

Proszę was o napisanie takiego listu do:

Temat: Panie Prezydencie prosze odwolac Giertycha - Apel spoleczny

Szanowny Panie Prezydencie,
      zwracam się do pana z gorącą prośbą, nie można już patrzeć na te poczynania
      ministra Giertycha, przynosi tylko wstyd panu i krajowi, nie wspomnę o sobie
      i moich znajomych. Panie Prezydencie proszę odwołać Giertycha - Apel społeczny
      h. Nie może w rządzie zasiadać człowiek o tak skrajnie
      prawicowych poglądach i z taka nienawiścią, nie liczący się z nikim. Po jego
      wypowiedziach można wywnioskować, ze jego przełożonym jest ks. Rydzyk, a nie
      pan i pana brat, czyli premier. Rząd na pewno się nie zawali jak ci z LPR
      odejdą po dymisji Giertycha, jest jeszcze wiele ugrupowań partyjnych. Niech
      pan nam oszczędzi wstydu, sobie również, bo wygląda na to, ze to on z
      Lepperem rządzi a nie PiS i Pan. Nie może pan i pana brat być jego
      zakładnikiem.

Mam nadzieje, ze list ten dojdzie do Pana.

Z poważaniem
      podpis.....
      • feminista Re: Rozwód z majątkiem - PS 30.03.07, 10:20
        PS: maila należy wysłać na adres: listy@prezydent.pl
    • Gość: Tomek Polska się stacza z górki IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 30.03.07, 10:24
      Polacy już zapomnieli, do czego służy państwo. Zamiast płacić za konkretne
      usługi publiczne, za wspólne przedsięwzięcia, koszty utrzymania porządku,
      podatki i opłaty zaczynają służyć czemu innemu - odgórnemu regulowaniu życia
      każdego obywatela oraz wzajemnemu wydzieraniu pieniędzy.

Jeśli opłaty sądowe, zamiast służyć pokryciu kosztów, oraz być jak najmniejsze,
      zaczynają być elementem represji, to bardzo, bardzo źle rokuje.
    • Gość: sw mikolaj Re: Rozwód z majątkiem IP: 86.43.98.* 30.03.07, 10:26
      czytalem o pomysle p.Bosaka [5000zl za rozwod!] wczoraj na jakims innym portalu.
      i myslalem ze cos mi sie przewidzialo. ale ten dzisiejszy artykul uswiadcza mnie
      ze zyjemy w chyba w "strefie cienia" [albo prima aprilis przyszedl wczesniej].
      rece opadaja...
    • zibi1010 Mam pomysl - kto glosowal na pisdzielcow winien 30.03.07, 10:27
      byc dodatkowo opodatkowany stawka np. 80% od dochodow, a pieniazki z tegoz
      podatku przeznaczy sie na realizacje coraz glupszych pomyslow pisdzielcow!
      Dodatkowym i niebagatelnym "plusem" powyzszego winna byc znacznie wyzsza
      swiadomosc elektoratu przed nastepnymi wyborami : NIE WYBIERAJ IDIOTOW, BO SAM
      ZA TO ZAPLACISZ!!!
      • Gość: gosc Re: Mam pomysl - kto glosowal na pisdzielcow wini IP: *.ina.hr 30.03.07, 10:35
        POPIERAM w 100% !!!!
        A na odwrocie karty do glosowania egzamin - co otatnio rzadzaca partia zrobila
        a co obiecala. Co obiecuje partia na ktora glosujesz. Do czego sluzy TK, RPO i
        RPD. Czy premier ma prawo wyrokowac w tematach samorzadowych. Jakie masz
        legalne mozliwosci wyrazenia swojej niezgody na idiotyczne pomysly partii
        rzadzacej.
        Kto nie zda, nie oddal waznego glosu.
        • Gość: Tomek Re: Mam pomysl - kto glosowal na pisdzielcow wini IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 30.03.07, 10:51
          Z egzaminami to skomplikowana sprawa, bo kto miałby sprawdzać te testy -
          urzędnicy wybrani przez PiS?

Ale jest inna metoda - o wydatkach budżetowych powinni głosować ci, którzy te
          pieniądze do budżetu wpłacają. Jak w spółce giełdowej. O wiele lepsze kryterium
          niż skończone 18 lat.
    • Gość: mamdost kijami przepędzic tą bandę kretynów IP: *.crowley.pl 30.03.07, 10:38
      wj
    • Gość: emes Może by tak pomysłodawcy przeczytali konstytucję? IP: 62.29.248.* 30.03.07, 10:43
      A moze by tak pomysłodawcy przeczytali konstytucję?
      Najlepiej ze zrozumieniem....
      • Gość: zbibi Się zmieni, dla pisiorków to "no problem"...;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:54
    • genyo Rozwód z majątkiem 30.03.07, 10:44
      no i skonczy sie na tym, ze ludzie beda sie rozwodzic bez rozwodu i zakladac
      nowe rodziny bez slubu, bo konkubinatu im nikt nie zabroni a bajzel w papierach
      zrobi sie taki, ze nikt juz nie bedzie pamietal, co jest aktualne, a co nie.
    • Gość: kas Re: Rozwód z majątkiem IP: 213.25.153.* 30.03.07, 10:44
      Należy karać rozwodników np. wyższymi podatkami . Jak ktoś weżnie rozwód niech płaci np o 10% większe podatki do końca zycia! A stała opłata powinna wynosić przynajmniej 5000zł to by sie im odechciało grzeszyć. Banda liberałów!!! Jak by to wszystko co zaproponowałem wcielic w zycie wszystkim by było lepiej, jeszcze dobry pomysł bbył z opodatkowaniem starych panien i kawalerów. Co oni sobie myślą..
      • Gość: zawiedziny Karać rozwodników? Za co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:51
      • Gość: Zbibi Tiaaa... najlepiej od razu kastracja... ;P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:56
      • grizwold Re: Rozwód z majątkiem 30.03.07, 11:01
        Zgadza sie. Wyzszy o 10% podatek dla glupkow. Dla Ciebie bonusem 20%.
      • Gość: yuyiu Re: Rozwód z majątkiem IP: *.cst.tpsa.pl 30.03.07, 11:13
        Moze wpadna na pomysl nastepujacej oplaty za rozwod
        1/3 wspolnego majatku dostaje byly maz
        1/3 wspolnego majatku dostaje byla zona
        1/3 wspolnego majatku dostaje panstwo...

a moze zamiast 1/3 1/3 1/3 wpadna na pomysl 1/4 1/4 1/2 :))))

• Gość: tomeczek Tak było w starożytnym Rzymie (cesarskim) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:50
          Gość portalu: yuyiu napisał(a):

> Moze wpadna na pomysl nastepujacej oplaty za rozwod
          > 1/3 wspolnego majatku dostaje byly maz
          > 1/3 wspolnego majatku dostaje byla zona
          > 1/3 wspolnego majatku dostaje panstwo...

Ale w przypadku spadków a nie rozwodów.
          Jak ktoś podpadł Kaliguli czy innemu Tyberiuszowi (Klaudiusz był łagodniejszy)
          to często wolał popełnić samobójstwo niż czekać na uwięzienie. Aby zapobiec
          zagarnięciu całego majątku, winowajca (najczęściej rzekomy) od razu w
          testamencie zapisywał 1/4 majątku cesarzowi i wtedy ten, udobruchany, nie
          zabierał wdowie i dzieciom pozostałego majątku.
      • Gość: tomeczek Re: Rozwód z majątkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 12:53
        Gość portalu: kas napisał(a):

> Należy karać rozwodników np. wyższymi podatkami . Jak ktoś weżnie rozwód niech
        > płaci np o 10% większe podatki do końca zycia!

Nie do końca życia! Jeżeli rozwodnik/-czka ponownie zawrze związek małżeński to
        te nadpłacone podatki państwo powinno mu/jej zwrócić i to z odsetkami. Bo
        przecież znów tworzy najważniejszą komórke społeczną :))
      • Gość: beata Re: Rozwód z majątkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:45
        BYKOWE już było:)
        • Gość: szalupa Re: Rozwód z majątkiem IP: *.telpol.net.pl 31.03.07, 07:45
          Rozwodziłem się w1978r., to opłata była powiązana z zarobkami rozwodników,
          chyba trzykrotność pesji rozwodzących się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka