Gość: JB Co za głupi kraj IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 20:48 Głupie przedsiębiorce nie zdają sobie sprawy, że jak chcą coś komuś sprzedać to muszą kogoś zatrudnić za godziwe pieniądze. Inaczej ludzie nie będą mieli za co kupować. Niedługo w Polsce będziemy mieli bezrobotnych mocherów, grupkę cwaniackich przedsiębiąrców i chińskich robotników... i będziemy krajem trzeciego świata produkującym na eksport tani szajs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re: 15 lat mafijnych rzadow SLD i rycerzy " okrag IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.04.07, 21:16 lego stolu" daje sie we znaki. Spoleczenstwo polskie bedzie przez dlugie lata placic upadek PRL i grabiezcze rzady mafii. Hehehe oni jeszcze chca wrocic do polityki. Prostactwo i brak samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wreanch A ja jestem z Polski i dogadasz się zemną 13.04.07, 21:11 Tak więc 3 tyś zł. Ja mam 3 zawody mechanik budowy maszyn ( rysunek techniczny, obróbka cieplna, podstawy spawania, nauka i praktyka w hucie) , mechanik urządzeń przemysłowych, informatyk ( sieci, grafika użytkowa, serwis Jestem uczciwy zemną się do gadasz. Pracuję uczciwie nie obijam się bez nałogów. Przejawiam wartości Chrześcijańskie. kontakt gg: 1795480 tel.: 32 771 32 95 To tu mało kto zarabia 1000 zł PS. Mogę zmienić miejsce zamieszkania. A w Chinach też szukają spawaczy to niech tam zostają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re: Dla Polakow to problem, dla GW sensacja IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.04.07, 21:21 Czytajac tytul tego artykolu zastanawia zimnokrwistosc dziennikarzy. To tak jakby ktos wyl z bulu, a kibice wokolo czekali jaki bedzie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe z 3000 zostanie ci jakies 1500 15.04.07, 13:03 w duzym miescie 1000 zl za wynajece kawalerki. Zostanie Ci 500 zl na zycie. Chinczyk sie bedzie cieszyl, Ty nie. Zaczniesz naciskac na podwyzke, Chinczyk nie, bedziesz sfrustrowany i wydajnosc Ci spadnie, Chinczykowi nie. W starciu z Chinczykiem nie mamy szans. Zapewne za rok beda przyjezdzac juz z perfekcyjnym jezykiem polskim, angielskim i niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
wreanch Jadą pracownicy z Chin 13.04.07, 21:22 Tak więc 3 tyś zł. Ja mam 3 zawody mechanik budowy maszyn ( rysunek techniczny, obróbka cieplna, podstawy spawania, nauka i praktyka w hucie) , mechanik urządzeń przemysłowych, informatyk ( sieci, grafika użytkowa, serwis ). Mogę pracować w każdym zawodzie( mechanik, ślusarz, informatyk, grafik). . Jestem uczciwy zemną się do gadasz. Pracuję uczciwie nie obijam się bez nałogów. Przejawiam wartości Chrześcijańskie. kontakt gg: 1795480 tel.: 32 771 32 95 To tu mało kto zarabia 1000 zł PS. Mogę zmienić miejsce zamieszkania. A w Chinach też szukają spawaczy to niech tam zostają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOPAZ1 Jadą pracownicy z Chin IP: *.c9.msk.pl 13.04.07, 21:25 MAM PROPOZYCJEZAŁOŻYĆ STONE NA KTÓREJ KARZDY POLAK BĘDZIE SOBIE MOGL ZOBACZYĆ GDZIER PRACUJĄ CHINOLE I I BOJKOTOWAĆ TAKIE BUDYNKI NP NIE ODWIEDZAĆ CHIŃSKIEGO HIPERMARKETU,POLSKA DLA EUROPEJCZYKÓW I POLAKÓW NIE DLAŻÓŁTYCH ŻEBRAKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
wreanch A ja jestem z Polski 13.04.07, 21:29 Tak więc 3 tyś zł. Ja mam 3 zawody mechanik budowy maszyn ( rysunek techniczny, obróbka cieplna, podstawy spawania, nauka i praktyka w hucie) , mechanik urządzeń przemysłowych, informatyk ( sieci, grafika użytkowa, serwis ). Mogę pracować w każdym zawodzie( mechanik, ślusarz, informatyk, grafik). jedyny mały wymóg 1600 do 2500 zł( okręg śląski w innych częściach polskich płaca jest uzależniona od kosztów utrzymania) zł na rękę. Jestem uczciwy zemną się do gadasz. Pracuję uczciwie nie obijam się bez nałogów. Przejawiam wartości Chrześcijańskie. kontakt gg: 1795480 tel.: 32 771 32 95 To tu mało kto zarabia 1000 zł PS. Mogę zmienić miejsce zamieszkania. A w Chinach też szukają spawaczy to niech tam zostają Odpowiedz Link Zgłoś
absoolvent Jadą pracownicy z Chin 13.04.07, 21:31 Chyba ktoś zwariował: "Na przykład Chińczycy u siebie przeciętnie zarabiają ok. 1 tys. zł. U nas dostaną nawet trzy razy tyle." Jeśli dadzą polskiego pracownikow 3 tys zł za pracę na produkcji to bez problemu znajdą się chętni. Niech nie gadają głupow i nie wciskają ludziom ciemnoty o takich zarobkach. niby dlacezgo chcą sprowadzić pracowników z Chin - bo ty nikt nie chce pracować na 1200, to jakim cudem importowany pracownik ma dosc nawet 3000??? Paranoja i czyst kłamstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuji Re: te cyfry..absolwet, chyba po UML albo WSA IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.04.07, 21:38 tO JUZ PRZEZYTEK, ALE MOZE MICHNIK ORGANIZUJE UNIWERSYTETY LATAJACE MARKSIZMU- LENINIZMU-MAFIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Jadą pracownicy z Chin IP: *.76.classcom.pl 13.04.07, 22:31 A wszystko tylko dlatego ze mentalnosc polaczkow prezesikow nigdy sie nie zmieni - firma budowlana z polski zarabia rownie dobrze jak zagraniczna tylko ze u nas pracownicy sa wyzyskiwani i zarabiaja grosze za to prezesik sie buja limuzyna a na zachodzie prezesik zyje troszke skromniej za to placi uczciwie pracownikom bo nikt tam sie szmacic nie da ! PS. ZA MIESIAC JAK DOBRZE POJDZIE TEZ BEDE NA WYSPACH :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawacz Jadą pracownicy z Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:40 Bzdura pracodawcy nie zapłaca Chińczykowi 3 tyś. bo polakom nie chca tyle zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
adam_143 Płaca minimalna w Polsce to 672 zł netto. Za takie 13.04.07, 23:29 pieniądze to nic dziwnego że trudno skompletowac załogę. A wiecej u >inwestora zagranicznego< raczej się nie dostanie (może trochę do tysiąca). Za to wymagania - nadgodziny, entuzjazm do pracy itp. Polecam artykuł z Duzego Formatu - Pan Japończyk nie lubi gdy kobieta mówi. Rzecz jest w tym by podnieśc płace minimalną i skrupulatnie przestrzegac prawa pracy - w przeciwnym razie nic nie zatrzyma imigracji, i takich zjawisk jak opisane w tym artykule. Co do tych firm które chca sprowadzic pracowników - uważam że powinny utracic wszelkie ulgi i byc traktowane tak jak każdy inny przedsiębiorca w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik LG i JABIL IP: *.tktelekom.pl 13.04.07, 23:50 PIEPRZENIE W BAMBUS!!!!Rządzący katolandem Pana Boga za nogi chwycili bo przyszli inwestorzy.Tiaaa,szukający frajerów za 800 zł netto!LG,Toshiba i inne.Mieszkam w Kwidzynie gdzie znajduje sie hamerykanska firma JABIL /powinno być DEBIL/Zarządzana przez debili.Pracownicy to Murzyni zatrudniani na pół etatu a traktowani jak szmaty i systematycznie podpuszczani na siebie.Żadnych perspektyw,od najmniejszego stołeczka wszystko obsadzone przydupasami,kolesiami,zonami kochankami,siostrami i innym badziewiem wyżywającym się na pracownikach.Pracownicy zatrudnieni /nieliczni/na stałych etatach są gnębieni i zmuszani do przechodzenia na pół etatu.Żadnych podwyżek płac od wielu lat,mało tego,płace idą w dół.Taka jest rzeczywistość.Dodam tylko,że związek zawodowy -słynna Solidarność nawet już cebulą nie dzieli,mają zajęte ręce trzymając je w zadkach szefów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perdool IV RP !!! Coscie Sqrwysyyny uczynili z ta kraina ?! IP: *.gliwice.msk.pl 14.04.07, 08:42 SPRZEDALI POLSKE ! TERAZ TO MAMY IV RP A NIE POLSKE ! ZMIENCIAJCIE USTAWY W KONSTYTUCJI CWANIACZKI ! SOBIE TO NIE ZABIORA ! SWOIM TO POMOGA ! ZMIENCIE MINIMALNE PENSJE BO JESZCZE TROCHE TO POLSKA BEDZIE 2 JAPONIA ! PORAZKA ! WIEKSZEGO GOWNA DAWNO NIE BYLO ! DOBRZE, ZE JESTEM TU TYLKO GOSCIEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wawy nie mam nic przeciwko obcokrajowcom, IP: *.chello.pl 14.04.07, 09:30 wręcz przeciwnie, uważam,że klerofasystowskiek Polsce przyda się troche urozmaicenia i inności. Ciekaw jestem tylko skąd dziennikarze GW biorą te zarobki? Ciagle słysze ile to w Polsce, w Warszawie się zarabia. Jakoś po sobie i swoich znajomych tego nie widzę. 3 tys. brutto to my specjaliści wyciagamy, a i to z różnymi bokami. A tu się mówi o takiej sumie dla niewykfalikfikowanego pracownika ? Dziennikarze, na jakim świecie wy żyjecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
the_foe Re: nie mam nic przeciwko obcokrajowcom, 15.04.07, 12:40 wiekszosc dziennikarzy nigdy nie pracowala na etacie, wiec nie wiedza jak w POlsce jest opodatkowana najemna praca. z 3 tysiecy wypalty zostaje ok 1700 zl na reke -podatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: Jadą pracownicy z Chin IP: 195.117.103.* 14.04.07, 09:40 i sprowadzą nam azjatyckie choroby Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Jadą pracownicy z Chin 14.04.07, 10:43 To juz koniec naszego panstwa. Co jeszcze potrafia wymyslec ci idioci w rzadzie aby tylko doprowadzic do ruiny nasz kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idziem na Zachod Juz umiera ta kraina tego nikt juz nie powstrzyma! IP: *.gliwice.msk.pl 14.04.07, 11:10 Szkoda gadac ! To nie jest dobre dla mlodych Polakow, absolwentow szkol srednich, wyzszych ! Prosza sie oni o prace jako stazysta za 400-500zl, albo wolontariusz ! Ciekawe czy rodziny politykow tez robia za 400zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Jadą pracownicy z Chin IP: *.range86-148.btcentralplus.com 14.04.07, 14:42 3 tys zl dla chnczyka? czemu nie dacie tyle polakowi????????!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Jadą pracownicy z Chin IP: *.poczta.lublin.pl 14.04.07, 15:17 niech mi ktoś zaproponuje pracę za 2-3 tyś chętnie przyjmę.Zarabiam 1400 na stanowisku kierowniczym. pracuję na noce.staz pracy 20 lat .Wykształcenie wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:A jak by tak Polakow z dawnego ZSRR ? 14.04.07, 16:02 Kazachstan ,Rosja -Syberia. Zakladam sie ze wielu z nich chcialo by nie tylko pracowac w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skinhead Od poniedzialku na warsztatach robimy bejsbole zeb IP: *.lei3.cable.ntl.com 14.04.07, 16:19 Od poniedzialku na warsztatach(zawodowka() robimy bejsbole na tokarkach zeby przywitac to cale kolorowe zagrozenie!!!Bedziem tlukli kazdego innego dopoki kazdy chetny do pracy POLAK dostanie te 3000zl przeznaczone dla chinczyka.Jutra zrobimy zadyme na targowisku-spalimy budy chinskie,pozabijamy sprzedawcow ze skosnymi oczami-czas na porzadki....OJ!!OJ!!OJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raffus A może niech zapłacą naszym 3 tys. zł na rękę 14.04.07, 16:26 to zostaną w kraju. Poza tym nie wierzę by chińczycy u siebie zarabiali 1 tys. zł. A poza tym dlaczego ściągają chińczyków ? Przecież możemy dać zarobić sąsiadom np. Ukraińcom, Białorsuinom, Rosjanom. ------------------ Myślisz ? Więc czytasz ! kkornolio.googlepages.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UE Jadą pracownicy z Chin IP: *.spray.net.pl 14.04.07, 17:25 Co na to przepisy UE ?. Czy nie będą protestowwać (ciąć dotacje) za to ? Odpowiedz Link Zgłoś
kazip Jadą pracownicy z Chin 14.04.07, 18:09 Szczyt głupoty. Powód pierwszy to ciągle wysokie bezrobocie,jawne i ukryte. Powód drugii:Chińczycy płacą ok 20 tys funtów ,źeby dostać się nielegalnie do Anglii.Przyjadą więc legalnie do Polski ,a następnie za 10% ej sumy udadzą się na wyspy . I tyle będziemy ich widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakaka Jadą pracownicy z Chin IP: *.c29.msk.pl 14.04.07, 18:36 Dlaczego chińczycy maja zarobić 3000zł,a ja pracując w Fiacie tylko 1800? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytuje@gazeta.pl Jadą pracownicy z Chin IP: 82.100.0.* 14.04.07, 19:12 skoro chinczyk ma dostawac 2-3 razy tyle co u siebie (czyli 2-3 tys zloty) to ja zglaszam sie do pracy.chinczykom placi sie po 3000 zloty a polakom ledwo po 1000?? logiczne ze wieja do UK.a tu prosze chinczykowi sie placi kupe kasy ale polakowi nie. jaka w tym logika to ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubek Jadą pracownicy z Chin IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.04.07, 19:22 to jest chore. jak ma polak konkurowac z takimi chinczykami ktorzy robia za niewolnikow? nie zostaj nic innego, trzeba wyjechac zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe U nas dostana 3 tys czy ja zle przeczytalem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:02 czyli ja pracuje za tyle ile dostaje Chinczyk u siebie w chinach hehehe a oni beda zarabiac 3 razy tyle :) w Polsce... ciekawe ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś